Top 25 üzleti könyv

Az üzleti irodalom műfajában írt könyvek kezdték megelőzni a más stílusú könyvek eladásait. Ez azért van, mert a mai realitások sok embert arra késztettek, hogy képezzék magukat, javítsák személyes fejlődésüket és teremtsék meg a szükséges feltételeket ahhoz, hogy a legmagasabb eredményeket érjék el, és pénzügyi stabilitást és függetlenséget szerezzenek. Összegyűjtöttük a 20 legjobb üzleti művet, amelyek közül néhány évtizedekkel ezelőtt készült és még mindig aktuális, míg mások csak most jelentek meg, de máris rajongókat szereztek nemcsak a menedzserek, hanem az üzleti elit körében is.

A legjobb üzleti könyvek értékelése

Jelölés Helyszín Név Értékelés
A legjobb üzleti könyvek rangsora 1 REWORK 5.0
2 A jótól a nagyszerűig 4.9
3 Ne álmodozz, hanem kezdj el dolgozni! Cal Newport 4.9
4 Ne féljen cselekedni, Sheryl Sandberg 4.8
5 Cél. Folyamatos fejlesztési folyamat 4.8
6 Üzlet a gondolkodás sebességével, Bill Gates 4.8
7 A jövő szervezeteinek felfedezése 4.8
8 Naked Business, Richard Branson 4.7
9 A rendkívül hatékony emberek hét képessége 4.7
10 Hatékony vagy halott 4.7
11 Az üzlet útja. Útiterv a saját vállalkozás indításához 4.7
12 Az alku művészete 4.7
13 A szokás hatalma, Charles Dahigg 4.6
14 Boldogságot nyújtani. Nulláról egymilliárdra: egy figyelemre méltó vállalat története 4.6
15 #Girlboss, Sophia Amoruso 4.5
16 Üzlet a semmiből. A Lean Startup módszer az ötletek gyors tesztelésére és az üzleti modell kiválasztására 4.5
17 Gondolkodj és gazdagodj, Napoleon Hill 4.5
18 Babilon leggazdagabb embere 4.5
19 Hogyan nyerjünk barátokat és befolyásoljuk az embereket, Dale Carnegie 4.5
20 Az elvek. Élet és munka 4.4
21 Hogyan kell elvégezni a dolgokat, David Allen 4.4
22 Nem lesz könnyű, Ben Horowitz 4.4
23 Rugalmas elmék, Carol Dweck 4.4
24 Viselkedj úgy, mint egy vezető, gondolkodj úgy, mint egy vezető, Herminia Ibarra 4.3
25 MBA a maga nemében. 100 százalékos önképzés 4.2

REWORK

Értékelés: 5.0

REWORK

Az első helyezett a Jason Fryde és David Heinemeier Hensson által közösen írt könyv lett. Ez nem csak egy újabb tanács, hanem egy valódi cselekvési útmutató, amelyre érdemes odafigyelni. Két sikeres vállalkozónak sikerült felnyitnia a szemét az üzleti élet jól bevált szabályaira, amelyek követése hosszú időbe telhet, és nem mindig érik el az út elején kitűzött célokat. A könyv hihetetlen sikert aratott, miután megjelent. És még a szkeptikusok is képesek voltak értékelni az újonnan bemutatott üzleti módszereket.

A REWORK útmutató lehet a vállalkozásindításhoz, de azok is meríthetnek belőle inspirációt, akik már sikeres vállalkozásokat működtetnek. Szakértőink azt tanácsolják, hogy ne halogassa a dolgokat, hogy holnap növelhesse hatékonyságát, és ne érezze a felelősség terhét, hanem inkább a hihetetlen szabadságot és könnyedséget, amely nemcsak elégedettséget, hanem kézzelfogható jövedelmet is hoz.

A jótól a nagyszerűig

Értékelés: 4.9

A jótól a nagyszerűig

A könyv egy évtizeden át népszerű maradt, és a világ legjobb üzleti irodalmi művei között szerepel. Jim Collins neves vállalatoknál dolgozott, tanított a Stanford Egyetemen és számos állami szervezetnek dolgozott. Ma egy olyan laboratóriumot vezet, amely menedzsmentproblémákat tanulmányoz és tanácsokat ad a cégvezetőknek.

A szerző és csapata több éven át gyűjtött információkat, interjúkat készített menedzserekkel és kutatott sikeres és kevésbé sikeres cégek után, ami ennek a könyvnek a megírásához vezetett, amelyben megtanulhatja, hogyan válhat kompetens menedzserré, és hogyan hozhatja létre saját üzleti birodalmát. Ami ezt a művet megkülönbözteti a többi üzleti szakirodalomtól, az az, hogy az összes alapelvet számos vállalat alkalmazta, és az eredmények lenyűgözőek voltak.

Miért a név?? J. Collins úgy véli, hogy nem “a legjobb a jó ellensége”, hanem “a jó a nagyszerű ellensége”. Az olvasót egy “szellemi utazásra” hívja, hogy megértse, hogyan lehet egy kisvállalkozásból – hajlandósággal és erőfeszítéssel – nagyszerű vállalatot csinálni. Ez a könyv egy enciklopédia arról, hogyan lehet sikeres vállalkozást építeni, így megismerése elengedhetetlen, ha a deszkád több mint egy jó projekt.

Hagyd abba az álmodozást, kezdj el dolgozni! Cal Newport

Értékelés: 4.9

Ne álmodozz, dolgozz

Calvin Newport a Georgetown Egyetem informatika professzora, önsegítő könyvek szerzője, valamint a diákok és az öregdiákok sikereinek bloggere. Legnépszerűbb könyvünk betekintést nyújt abba, hogy mit is jelent valójában a “tökéletes munka”. A való életből vett példák segítenek Önnek, hogy kiválassza önmagát, és eldöntse, mi a fontosabb Önnek: álmodozni és munkahelyet váltani, helyről helyre költözni, vagy elsajátítani a készségeket és szakmaiságra törekedni céljai elérése érdekében.

Sokan várnak, azt gondolva, hogy egy nap szerencsések lesznek, várva azt a boldog pillanatot, amikor a valóság egybeesik ezzel az álommal. A szerző ironikusan azt állítja, hogy a fantáziálásnak vége, itt az ideje cselekedni, és a siker már a sarkon van.

A könyv világos nyelven íródott, és gyorsan és könnyen olvasható. Lehetőséget ad arra, hogy rendezze magát, és végül úgy döntsön, hogy sikeres lesz, és szórakozást és jövedelmet szerez a meglévő vállalkozásából, továbbfejleszti azt, és fejleszti magát. A szerző érvei nem alaptalanok. Számos tudományos tanulmány támasztja alá. Ha belefáradtál az álmaid kergetésébe, ez a tökéletes inspiráció a jövőbeli karrieredhez.

Ne féljen cselekedni, Sheryl Sandberg

Értékelés: 4.8

Ne féljen cselekedni

Kara Sandberg első kézből ismeri a sikert. A Világbank kutatási asszisztensétől a Facebook operatív igazgatójáig ő az egyetlen nő a vállalat felsővezetői csapatában. Korábban vezető beosztásban dolgozott az Egyesült Államok Pénzügyminisztériumában, valamint a Google, a Starbucks, a Walt Disney. Minden évben a bolygó legbefolyásosabb emberei között szerepel, és dollármilliomos.

A könyv arra bátorít, hogy ne rejtsd el az ambícióidat, hanem kövesd az álmaidat. Sandberg nagyvállalatok sikeres topmenedzsereinek példáján, valamint saját személyes példáján keresztül mutatja be a nőknek, hogyan válhatnak erős egyéniséggé, és hogyan teljesedhetnek ki az üzleti életben anélkül, hogy feláldoznák a magánéletüket és a családjukat.

Cél. A folyamatos fejlesztés folyamata

Értékelés: 4.8

Cél - A folyamatos fejlesztés folyamata

Meghívjuk Önt, hogy olvassa el két sikeres szerző szenzációs üzleti könyvét a rangsorunkban. Eliyahu M. Goldratt leginkább bestseller üzleti könyvek szerzőjeként ismert. Több évtizeden át dolgozott egy vállalatnál a gyártástechnológia optimalizálása területén. Jeff Cox ugyanilyen népszerű az olvasók körében, aki üzleti regényekre specializálódott.

Olvasson tovább  14 legjobb pénzügyi könyv

Miután elolvasta a könyvet, megértheti, hogy mindenki sikeres vállalkozóvá válhat, a legfontosabb dolog – ne féljen a vágyaitól, és bátran menjen előre. “A cél. A folyamatos fejlesztés folyamata” az olvasók széles körének szól. Világos és közérthető nyelven íródott, inkább egy szépirodalmi műre hasonlít.

A regény segít a kihívásokkal szembesülő embereknek, hogy higgadtan gondolkodjanak és elemezzék a problémákat. A szerző módszereit a gyakorlatba ültetve megtanulja meglátni a tervezés és az eredmények közötti ok-okozati összefüggést. Üzleti meglátások az intelligens irányelvek kialakításához, a működési hatékonyság növeléséhez és a példátlan siker eléréséhez. A leírt módszertan az üzleti élet minden területén alkalmazható, kipróbálták és tesztelték a pénzügyi eredményekre törekvő kis- és nagyvállalatoknál.

Üzlet a gondolkodás sebességével, Bill Gates

Értékelés: 4.8

Üzlet a gondolat sebességével

Nincs olyan ember a világon, aki ne hallott volna William Henry Gates III, közismert nevén Bill Gates, a számítógépes üzleti élet legendájáról. Neki tulajdonítják a Microsoft megalapítását. Az amerikai vállalkozó többször is a világ leggazdagabb embereinek listáját vezette, és kész megosztani sikere titkát az olvasókkal. A könyv először 1999-ben jelent meg, és olyan vezetők és szakemberek számára készült, akik az üzleti projekteket eredményessé és nyereségessé kívánják tenni.

Gates részletesen ismerteti a saját vállalkozás létrehozásának és működtetésének minden árnyalatát az információs technológia felhasználásával. Érdekes módon a szerző úgy véli, hogy ezek nem csupán öncélúak, hanem hatékony eszközt jelentenek egy vállalkozás felépítéséhez és működtetéséhez. A Microsoft Corporation és más hasonlóan ismert és nagyvállalatok példáján keresztül osztja meg tapasztalatait, és ismerteti a pénzügyi stabilitás és siker felépítésének és elérésének minden szakaszát.

Annak ellenére, hogy a könyv közel 20 évvel ezelőtt íródott, a leírt módszerek még mindig relevánsak. Ajánljuk az olvasását, nemcsak azért, hogy egy üzleti szakember tapasztalataiból profitáljon, hanem azért is, hogy megtudja a bolygó egyik leghíresebb vállalkozójának sikerének okát.

A jövő szervezetének felszabadítása

Értékelés: 4.8

A jövő szervezeteinek felfedezése

Azok számára, akik vállalkozás indítását tervezik, hasznos lesz megismerkedni a “A jövő szervezetének felfedezése” című könyvvel. A fő különbség a vállalkozói tevékenységről szóló tankönyvek többségétől az, hogy a szerző alapvetően új szemszögből vizsgálja a vállalkozók munkáját a változó idők és az új perspektívák összefüggésében. Tény, hogy a piac meghódításának és a versenytársakra való orientációnak a régi paradigmái megbuknak, miközben új nézetek és stratégiák alakulnak ki és kerülnek alkalmazásra. Frederick Laloux könyve egy praktikus útmutató az új üzletmenet elsajátításához és egy hatékony vállalat felépítéséhez, valamint a személyzet és a munkaterület megfelelő kialakításához.

A szerző a világosság érdekében elemzi az üzletépítés klasszikus és modern modelljeit, köztük azokat, amelyek nemzetközi sikerre vezették a tulajdonosokat, nyomon követi a termelékenységet növelő új megoldások felé történő folyamatos elmozdulást. Talán a gazdasági fejlődés új fordulójának vagyunk tanúi? A 2. rész részletes útmutatót nyújt az új üzleti gondolkodásmód kialakításához. A szerző nem megalapozatlan – példákat hoz valós kereskedelmi és nem kereskedelmi szervezetekről, és elmondja, hogyan kell megváltoztatni a munkájukat, és mihez vezet ez. A harmadik részben a sikeres vállalkozásfejlesztés feltételeiről, valamint a meglévő vállalkozásfejlesztési modellek átalakításának lehetőségeiről esik szó.

A könyv hasznos lesz a jelenlegi üzletemberek, edzők, tanácsadók és diákok számára. Az olvasók, akik már olvasták a könyvet, vegye figyelembe Frederick Laloux nem triviális nézetét, gondolatainak “vitalitását” és új, világos, néha érzelmes bemutatását és mégis egyedülálló információkat.

A meztelen üzlet, Richard Branson

Értékelés: 4.7

Meztelen üzlet

A mű valódi idézeteket használ a szerző jegyzetfüzetéből. Elmondja a cégének minden hullámvölgyét, hogyan sikerült megbirkóznia a pénzügyi válságokkal, és mindezt nagy részletességgel, maximálisan hasznos információkkal írja le. Sokakat érdekel majd, hogyan tárgyal Branson, milyen tulajdonságokra figyelnek fel elsősorban, amikor felveszik a cégeknél, hogyan lehet karriert csinálni és feljebb lépni a ranglétrán, ki a példaképe az üzleti elitben….

A könyv könnyen olvasható, a kezdők számára is érthető, nem túlterhelt a definíciókkal. A szerző azt tanácsolja, hogy álljon meg, eméssze meg az információkat, és gondolkodjon el a műben javasolt érveken és szempontokon. “A Meztelen üzlet a világ üzleti irodalmának elismert bestsellere, és sokat veszít, aki kihagyja a könyvet.

A rendkívül hatékony emberek hét képessége

Értékelés: 4.7

A rendkívül hatékony emberek hét szokása

Stephen Covey szakmai előadó, vezetési tanácsadó és menedzsment szakértő. A “The Seven Skills of Highly Effective People” című könyvet a legbefolyásosabb üzleti könyvek közé sorolták. Amint a szerző rámutatott, ez a munka sok ember munkájának eredménye. A munka a hetvenes években kezdődött, amikor Covey doktori disszertációját írta.

A könyv sok kérdést vet fel, és arra késztet, hogy elgondolkodjunk ezeken. A kulcs a saját életed megszervezése. A további siker és jólét ettől függ. A szerző bebizonyítja, hogy úgy kell élni az életünket, ahogyan mi akarjuk, nem pedig úgy, ahogyan mások elvárják, hogy éljünk. A siker fontos összetevői a következők elvei. Ezek létünk alapját képezik, és a megfelelőek kiválasztásával könnyű és egyszerű lesz előrehaladni.

Az író életünk különböző aspektusait érintette. Mindenekelőtt ne feledje, hogy nincs olyan, hogy “nincs választás”. Mindig ott van, a legfontosabb dolog az, hogy megfelelően érzékeljük a helyzetet, és akkor sok probléma háttérbe szorul. oktatás 1 Az ilyen problémák mindig ott vannak. Ami a sikert illeti, miután elolvasta ezt, kezded megérteni, hogy nem pénzben mérhető, ez egy relatív fogalom, és mindenkinek megvan a saját elképzelése a boldogságról. A szakértők azt javasolják, hogy élvezze a szerző magával ragadó írói stílusát, növelje az önbecsülését, és tegye az életét fényessé és érdekessé.

Hatékony vagy halott

Értékelés: 4.7

Hatékony vagy halott

Vladimir Mozhenkov stratégiákat kínál minden típusú vállalat számára: a halottak, a túlélők és a sikeresek számára, megvizsgálja, hogyan működnek, beszél a vezető szükséges tulajdonságairól, és tanácsot ad a válságban a költségvetés tervezéséhez. A könyvben az olvasóra váró tudás egyedülálló, de minden válságra alkalmazható, beleértve a 2020-ban az üzleti életet sújtó válságot is. Ha változás következik be, Önnek a játékban elöl kell járnia, alkalmazkodnia kell az új körülményekhez és meg kell kerülnie a gazdasági akadályokat. A könyv ajánlott olvasmány a vállalatfejlesztés iránt érdeklődő menedzserek és vezetők számára.

Az üzleti élet módja. Útiterv a saját vállalkozás indításához

A könyv szerzője: Galiya Berdnikova

Értékelés: 4.7

Az üzleti út. Útiterv a saját vállalkozás indításához

Egyszerű és világos módon lehet új céget alapítani, miután elolvasta Az üzleti élet útja című könyvet. A Road Map to Launching Your Own Business” Galiya Berdnikova, egy jól ismert női vállalkozó, coach és blogger írása. A szerző egyszerű útmutatást ad a vállalkozás indításához, lefekteti a vállalkozói lét alapjait, és megosztja a kezdőknek szóló pénzügyi stratégiákat, valamint az első ügyfél megszerzésének titkait. A könyv tippeket ad a leendő cég nevének megtalálásához, egy hatékony csapat kiválasztásához és irányításához, az időbeosztás megszervezéséhez.

Az elméletet érdekes történetek és valós esetek, köztük Galiya Berdnikova saját eseteinek formájában mutatja be. A könyv cselekménye a szerző “Álomút” programján alapul, amelynek keretében már több százan indítottak saját vállalkozást. A szerző mindenkinek ír, de könyve különösen jól hangzik a nők körében. Az olvasók megjegyzik Az üzleti élet útja alkalmazott hasznosságát. Útiterv a saját vállalkozás indításához, de csak a kezdő vállalkozók számára; a tapasztalt vállalkozók számára tippeket tartalmaz a vállalkozás növekedéséhez és jövedelmezőbbé tételéhez.

Az alku művészete

Értékelés: 4.7

Az alku művészete

Ha meg akarod érteni a híres vállalkozó és jelenlegi amerikai elnök, Donald Trump sikerének okait, akkor ez a rangsoroló könyv neked való. Egy üzletember munkásságának krónikája, de a legapróbb részletekig, megmutatva, hogyan folynak a tárgyalások, milyen eseményeket terveznek, hogyan köttetnek a nagy üzletek… A rengeteg példa segít megtanulni, hogyan kell viselkedni ebben vagy abban a helyzetben, és mire kell törekednie minden vállalkozónak.

Olvasson tovább  A 6 legjobb közgazdasági tankönyv

Figyelemre méltó, hogy a szerző nem fél beszélni a kudarcairól sem. A tárgyalások során elkövetett hibákat alaposan elemezték, és levonták a megfelelő következtetéseket, hogy azok ne ismétlődhessenek meg. A szerző nagy tisztelettel bánik versenytársaival, példát mutatva a riválisokkal való civilizált kommunikációra. Egy másik fontos üzenet D. Érdemes az üzletet kedvtelésből, és nem a profitért csinálni; akkor az anyagi jóléted biztosított.

A mű nagyszerű humorérzékkel íródott. Az olvasó látja a szerző pozitív hozzáállását az élethez, amely mögött a jellem ereje és a céljai elérésének képessége áll. Minden egyes sora cselekvésre ösztönöz, ezért Az üzlet művészete minden vállalkozó kézikönyve kellene, hogy legyen.

A szokás hatalma, Charles Dahigg

Értékelés: 4.6

A szokás hatalma

Charles Dahigg, Pulitzer-díjas amerikai újságíró, a tekintélyes kiadvány munkatársa volt, jelenleg a The New York Times csapatának tagja. Munkájában felveti a szokások magánéletre és üzleti életre gyakorolt hatásának kérdését, segít sok szokás elvetésében és a logika beépítésében, hogy elkerüljük a megszokott reakciókat és a helyzet urává váljunk.

Gondolkodtál már azon, hogy miért teszed másképp a dolgokat, miért ágyazol be reggel, és miért mosol fogat később, és nem fordítva, miért áll össze az életed olyan mintákból, amelyek látszólag mindent alakítanak?? A szerző nem csak a szokások negatív oldalát mutatja be. Pozitív hatásuk is van, gyakran megmentik a napot váratlan helyzetekben. . A könyvben Dahigg olyan emberekre és vállalatokra hoz példákat, amelyeken az olvasó a szokások hatását láthatja. A könyv egy olyan cselekvési útmutatóval zárul, amelyre érdemes különös figyelmet fordítani.

Megjelenése óta a könyv régóta a legjobb művek élén áll, ezért szakértőink azt javasolják, hogy tanulmányozza és próbálja megváltoztatni a viselkedését, hogy reális célokat érjen el a személyes életében és építse karrierjét.

Boldogságot nyújtani. A nulláról a milliárdra: egy nagyszerű vállalat indításának története első kézből

Értékelés: 4.6

Boldogságot nyújtani. A nulláról a milliárdra: egy figyelemre méltó vállalat felépítésének története első kézből

Nyolcadik bestseller rangsor ! A Delivering Happiness. A nulláról a milliárdra: egy rendkívüli vállalat létrehozásának története első kézből” című könyvet az egyik legvidámabb üzleti műnek tartják. Gyakorlati kézikönyv minden vállalkozó számára. A könyv elolvasása után a vezető bepillantást nyer a sikeres vállalatok létrehozásának, fejlesztésének és előmozdításának valódi eszközeibe, a vállalkozók jövedelemnövekedésének történetei “a semmiből” inspirálják. A szerző azt javasolja, hogy tanuljunk mások hibáiból, ezért megosztja a saját botlásaiból a Zapposhoz vezető úton. Tony Shea elmondja, hogyan lehet megtanulni élvezni a munkát és az életet. A könyv hasznos azoknak a menedzsereknek és vezetőknek, akik magasabb szintre szeretnék emelni a vállalatukat. Ez is feldobja a hangulatot, és nagyszerű motivációt nyújt egy kis humorral.

#Girlboss, Sofia Amoruso

Értékelés: 4.5

#Girlboss

Sophia Amoruso ragyogó példája annak, hogyan válhat munkanélküli nőből milliós bankszámlával rendelkező üzletasszony. A története a Hamupipőke meséjére emlékeztet. Hogy egészségbiztosítást kapjon, Sofia egy könyvtárban kapott munkát, ahol sokat tanult és felfedezte az internet végtelen lehetőségeit. 22 évesen indított egy vintage ruhaboltot, és eleinte egyedül dolgozott.

A minősítésre kiválasztott könyv nem egyszerűen cselekvési útmutató vagy használati utasítás a vállalkozás működtetéséhez. Közérthetően és könnyedén megírva, de nem nélkülözi az iróniát és a humort. Sofia találkozott néhány gátlástalan, ahogy ő nevezi, “szemét” lánnyal és fiúval az út során, és az ezekkel való foglalkozás segített neki elkerülni sok későbbi hibát.

Az író tippeket ad arra vonatkozóan, hogyan lehet hozzáértően felvenni és kirúgni az alkalmazottakat, milyen tulajdonságokat értékel bennük a leginkább, hogyan lehet ellenőrizni a pénzügyi folyamatokat. Amoruso arról is beszél, hogyan érzik magukat a nők a mai, férfiak által uralt üzleti társadalomban. Ha nemcsak a csodákban hiszel, hanem hajlandó keményen dolgozni és elérni a céljaidat, akkor egy érdekes történet egy közönséges lányról, aki egy divatos birodalom tulajdonosává válik, biztos, hogy nemcsak lenyűgözőnek, hanem hasznosnak is tűnik. oktatás 1 Ha nem csak a csodákban hiszel, de hajlandó vagy keményen dolgozni és elérni a céljaidat.

Üzlet a semmiből. A Lean Startup módszer az ötletek gyors tesztelésére és az üzleti modell kiválasztására

Értékelés: 4.5

Üzlet a semmiből. A Lean Startup módszer

A könyv bekerült a 2011-es év legjobb üzleti irodalmi műveinek listájára. Az író valós tapasztalataiból tanulva elvetheti a nem működő eszközöket, és megteheti azokat a lépéseket, amelyek az üzlet szempontjából értékesek. . Rice ismét bebizonyítja, hogy ez nem szerencse vagy szerencsén múlik. A gyakorlatba átültetett tudományos megközelítés új utakat és lehetőségeket nyit meg a sikeres jövő előtt.

Gondolkozz és gazdagodj, Napoleon Hill

Értékelés: 4.5

Gondolkodj és gazdagodj

A múlt századelőn született Napoleon Hillt a siker egyik legnagyobb írójaként ismerik el. “A Gondolkodj és gazdagodj 1937-ben jelent meg, és a szerző halálakor, 1970-ben. több mint 20 millió példányban kelt el, ami minden idők rekordja. Szakértők úgy vélik, hogy a munka N. A Hill’s a klasszikus vagyonépítési kézikönyv. A modern olvasónak egy kibővített, korunk realitásait figyelembe vevő kiadást nyújtunk át.

A szerző által javasolt világos tervet az emberek már több évtizede követik. Nemcsak az üzleti tervezéshez, hanem az élet minden területére alkalmas. A szerző éveken át gyűjtött információkat és elemezte a világ 500 leggazdagabb és legbefolyásosabb emberének sikertörténetét. Nyugodtan kijelenthetjük, hogy a mű igaz történeteken alapul, és nincs okunk arra, hogy ne bízzunk a szerzőben.

Ahogy Hill maga is megjegyezte, húszéves kutatásait Andrew Carnegie ösztönözte. A látszólag egyszerű igazságok valóban lenyűgöző eredményekhez vezetnek, amint azt olyan emberek bizonyították, akik valóban vagyonokat szereztek. A rangsorolt könyv nem csak olvasásra ajánlott, hanem segít az olvasónak a helyes út kiválasztásában, és sikeres és boldog lesz.

Babilon leggazdagabb embere

Értékelés: 4.5

Babilon leggazdagabb embere

Egy érdekes, lenyűgöző könyv, amely a gazdagságra és függetlenségre vágyóknak készült. A szerző elárulja a titkot, hogyan lehet tőkét felhalmozni, megőrizni és az Ön javára fordítani. Motivál a cselekvésre, és megmutatja, hogy az eredmény egyenesen arányos az erőfeszítéssel. George S. Clayson 1926-ban publikálta első esszéjét. “A leggazdagabb ember Babilonban” a gazdasági irodalom klasszikusának számít.

Miért Babilon? Egy ősi nemzetben az emberek már akkor is megértették a siker törvényeit, és használták a “pénz”, “áru” és “befektetés” kifejezéseket. Az állam pénzügyi stabilitása a helyes politikai választás és út bizonyítása. Az olvasó imádni fogja a történetmesélő stílust. Ez nem egy tankönyv szigorú és néha érthetetlen kifejezésekkel. Ez egy példázatos történet egy férfiról, aki elmeséli, hogyan lett a leggazdagabb ember az államban, holott olyan szegény volt, mint a legtöbb polgár.

Ezt az üzleti könyvet nem csak a feltörekvő vállalkozóknak ajánljuk. Segít a tinédzsereknek megérteni, hogy mit is akarnak valójában az élettől. Az idősebb generáció megtanulja, hogyan növelheti pénzügyeit, és hogyan juthat el a stabilitáshoz és függetlenséghez.

Hogyan nyerjünk barátokat és befolyásoljuk az embereket, Dale Carnegie

Értékelés: 4.5

Hogyan nyerjünk barátokat és befolyásoljuk az embereket

A legendás előadó, pedagógus és pszichológus munkája révén nemcsak sokakat ösztönzött a sikeres előrelépésre, hanem ő maga is bizonyította módszereinek helyességét, és dollármilliomossá vált. Ez a minősítő könyv 1936-ban jelent meg, és évtizedek óta kézikönyvként szolgál. A világ gazdagjai közül sokan megerősítik, hogy ez volt a kezdete pénzügyi jólétüknek és sikerüknek.

Olvasson tovább  Howard Phillips Lovecraft 15 legjobb könyve

Carnegie mindenekelőtt önmagunk és a másokkal való kapcsolataink megértésére szólít fel. A komplexusaink és bizonytalanságaink gátolják a további személyes fejlődésünket. Miután legyőzték félelmeiket és megtanultak megfelelően kommunikálni, sok követőjük javította a családon belüli kapcsolatokat, képes volt saját vállalkozást létrehozni és egy sok alkalmazottat foglalkoztató csapatot irányítani. A mű olyan élettörténetekre ad példákat, amelyek segítenek egy adott helyzetben a helyes viselkedési stílus kialakításában és a helyes cselekedetre vonatkozó tanácsok kidolgozásában.

A tanács első pillantásra nagyon egyszerű: mosolyogjon többet, mutasson érdeklődést a többi ember iránt, figyeljen figyelmesen a beszélgetőpartnerére, és beszéljen azokról a témákról, amelyek leginkább érdeklik őt, nem pedig Önt. A szerző figyelmet fordított arra, hogyan lehet szeretni, megváltoztatni az embereket anélkül, hogy megbántaná őket, és javítani a családi életet. Határozottan: ez az üzleti könyv ajánlott olvasmány.

Alapelvek. Élet és munka

Értékelés: 4.4

Alapelvek. Élet és munka

A huszadik sorban a Carnegie-elvek című könyvről szóló áttekintésünkben. Élet és munka Ray Dalio, a bolygó egyik legbefolyásosabb embere, az
Egy férfi, aki egy átlagos családban nőtt fel. Képes volt “felemelni” a vállalatot az ismert stratégiák segítségével, de a saját tapasztalatai, hibái és győzelmei által csiszolva. Eredmény –
A Fortune szerint az idgewater Associates az ötödik legfontosabb vállalat volt az Egyesült Államokban. Az alkalmazott elvek nemcsak stratégiai, hanem személyes jellegűek is – a szerző az érdekek keresztezésének szükségességéről is beszél.

Az első részben a szerző beszámol a cég indulásától napjainkig tartó útjáról, a gazdasági “felrázkódtatás” során szerzett saját tapasztalatairól. A második részben az olvasó megismerheti a Ray Dalio által képviselt jelentéstartalmakat, míg a harmadik rész azokra a hiedelmekre és szabályokra összpontosít, amelyeket minden vállalkozónak figyelembe kell vennie, aki úgy dönt, hogy népszerűsíti vállalkozását. Pénzügyi szakemberek és vállalkozók számára hasznos lenne elolvasni Dalio művét, mivel sok érdekes meglátást tartalmaz. Maga a könyv, mint alkalmazási eszköz valószínűleg nem lesz hasznos. Olyan kulcsfontosságú tippek és bevált gyakorlatok megtalálására szolgál, amelyek segíthetik a vállalkozókat törekvéseikben.

Hogyan tegyünk rendet, David Allen

Értékelés: 4.4

Hogyan tegyünk rendet, David Allen

Rendezze gondolatait és ügyeit David Allen, a személyes termelékenység javításának nemzetközileg elismert szakértője és tanácsadója segítségével. Az üzleti könyv bestseller lett, és több tucat nyelvre lefordították. Hasznos lesz mind a kezdők, mind azok számára, akik már ismerik a szerző módszertanát, amely segít intelligensen beosztani az időt a munkára és a magánéletre, miközben elégedettséget szerez az elvégzett munkából.

Megtanulja, hogyan gyűjtse össze az információkat, és válassza ki belőlük a legfontosabbakat, hogy tiszta fejjel tudjon megbirkózni bármilyen, még a legbonyolultabb feladattal is. Az író húsz év kutatásai alapján elárulja a titkot, hogyan kerüljük el a stresszt, ami abból fakad, hogy nem tudjuk elvégezni a dolgainkat.

D. könyv. Allen könyvét az élet minden területéről dicsérik. Vállalkozók és pénzemberek, tanárok és diákok, színészek és rendezők, sőt különböző vallások papjai is képesek voltak megszabadulni a mindennapi élet stresszétől. Akár üzletember, akár háziasszony, biztosak vagyunk benne, hogy ezt a kiadványt hasznosnak és életbevágónak találja majd. Stressz és szorongás nélkül dolgozni és élni!

Nem lesz könnyű, Ben Horowitz

Értékelés: 4.4

Nem lesz könnyű, Ben Horowitz

Objektíven értékel minden nehézséget, és saját, valamint más sikeres vállalkozók példáján keresztül elemez minden egyes lépést, és tanácsot ad, hogyan kell viselkedni egy adott helyzetben. Megtanulja, mit tegyen, ha egy alkalmazott, akivel szemben magas elvárásokat támasztott, nem felel meg azoknak, hogyan bocsássa el és minősítse le beosztottjait, ha erre szükség van, és számos más nehéz kérdést is megvizsgál.

A könyv könnyen olvasható, a stílus elég érthető, az elbeszélésmód nem nélkülözi a humort. Nem csak elméleti tanácsokat fogsz olvasni. Gyakorlattal alátámasztott, ezért a modern üzleti irodalom egyik legjobb könyveként ajánlható mind az új, mind a már működő vállalkozóknak.

Rugalmas elmék, írta Carol Dweck

Értékelés: 4.4

A rugalmas elme, Carol Dweck

A motiváció világhírű szakértője és a Stanford Egyetem professzora olyan könyvet írt, amely emberek millióinak segített abban, hogy higgyenek önmagukban és jobbá tegyék az életüket. A mű húsz év kutatásán alapul, és a szerző az identitás fejlődésének forradalmi koncepciójával állt elő.

Figyelemre méltó, hogy K. Dweck-nek nem állt szándékában publikálni tudományos projektjét, de diákjai ragaszkodtak hozzá, hogy ossza meg eredményeit mindazokkal, akiket érdekelnek az ilyen dolgok. A könyv segítségével nemcsak a felnőttek pszichológiájának fejlődését, hanem a gyermekek pszichológiáját is megismerhetjük. Megtanulja, hogy miért a tehetség és az értelem – nem a siker legfontosabb összetevői, hogy gyakran nem segítenek a cél elérésében, hanem csak zavarják, hogyan lehet javítani a gyermek teljesítményét és a menedzser teljesítményét. oktatás 1 A tehetség és az intellektus nem a siker legfontosabb összetevői.

Az olvasók képesek lesznek meghatározni, hogy a fix elme vagy a rugalmas elme típusába tartoznak-e. Az első növekedőknek erőfeszítéseket kell tenniük, hogy megváltoztassák gondolkodásmódjukat. Az utóbbiak jó úton haladnak céljaik elérése felé, anélkül, hogy kizárólag a veleszületett tehetségre támaszkodnának. Keményen dolgoznak és a legjobb eredményeket érik el. A könyv az olvasók széles köre számára ajánlott olvasmány.

Viselkedj úgy, mint egy vezető, gondolkodj úgy, mint egy vezető, Herminia Ibarra

Értékelés: 4.3

Viselkedj úgy, mint egy vezető, gondolkodj úgy, mint egy vezető, Herminia Ibarra

Ha az a célod, hogy az élet minden területén vezetővé válj, akkor Herminia Ybarra üzleti könyve pont erre van szükséged. Egy világhírű professzor és pedagógus megalkotja a siker koncepcióját, amely megtanítja az alapvető szabályokat. Kövesd őket, hogy tisztelt, megbízható és csodált emberré válj. A könyvben felvázolt egyszerű elvek valóban lenyűgöző eredményekhez vezethetnek.

E. Ybarra, ahhoz, hogy megtanulj vezetőként gondolkodni, úgy is kell viselkedned, mint egy vezető. Módszere sok menedzsernek segített feljebb jutni a ranglétrán és fényes karriert befutni. Nem csak a szakemberek számára vált íróasztalra való útmutatóvá. A pályakezdők, akik most kezdik meg az útjukat, azonnal tudhatják, hogy milyen irányt kell választaniuk ahhoz, hogy a lehető legrövidebb időn belül magas szintre jussanak a vezetői pályán.

A munka segít az illetékes önelemzés elvégzésében és az önbecsülés növekedését gátló okok azonosításában. Sokakat meg fognak lepni a szerző módszerei, amelyek ellentmondanak a széles körben elfogadott koncepcióknak. Néhány olvasó megjegyezte, hogy a könyv egy kicsit nehézkes a fülnek, sok táblázattal és grafikonnal. De ha valóban vezetővé akarsz válni, ne várj könnyű és egyszerű módszereket.

Self-MBA. 100% önképzés

Értékelés: 4.2

Self-MBA

Josh Kaufman napjaink egyik leghíresebb üzleti trénere, aki szerint nem érdemes pénzt költeni drága oktatásra, hiszen még a legnevesebb egyetemek sem mindig nyújtanak megfelelő képzést. A sablonprogramok nem mindig segítenek a vállalkozás növekedésében, ezért a szerző olyan módszertant hozott létre, amely a sikeres és pénzügyileg stabil jövőhöz szükséges tudásszintet biztosíthatja.

Számos olvasó küldött visszajelzést a szerzőnek, megköszönve az értékes tanácsokat és a hozzáértő képzést, valamint az anyagi megtakarítást, amelyet magának a képzésnek, a szállásnak, az utazásnak és egyéb költségeknek a kifizetésére fordítottak volna.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: