10 legjobb szamovár

*A legjobbak áttekintése a szerkesztők szerint. A kiválasztási kritériumokról. Ez a dokumentum szubjektív, nem reklám, és nem értelmezhető vásárlási ajánlásként. Vásárlás előtt konzultáljon szakemberrel.

A szamovárok a modern vízforraló prototípusai, mivel évszázadok óta használják őket vízforralásra. Nemcsak Oroszországban, hanem Európában, sőt Kínában is az olvadt szamovár körül összegyűlt emberek teáztak. Bár érdemes megjegyezni, hogy ez a különleges elem különleges helyet foglal el a kultúránkban.

A sokféleség ellenére minden szamovár szinte azonos kialakítású. A gép alján van egy tálca, amely padlólemezként működik, majd jön a nyak. Belsejében van egy tüzelőanyag-korsó – más néven cső -, amelybe parazsat, vagy – ha szükséges – fát vagy faforgácsot helyeznek el. A kancsó egy speciális dugóval van lezárva. A szamovár alapja a fal, ahol a vízzel töltik fel a forraláshoz. a tetején van egy gyűrű és egy fedél egy kiöntővel, amelyen keresztül a gőz távozik, középen pedig egy nád és egy csap. A csaptelep fogantyúja, valamint az oldalsó fogantyúk, amelyekkel a szamovárt hordozáskor tartják, gyakran szokatlan formában készülnek és díszítettek, így ezek az elemek nemcsak gyakorlati, hanem dekoratív funkciót is ellátnak. A teáskannát egy speciális égőre helyezik.

Mind a klasszikus szamovárok, mind a modernebb változatok megvásárolhatók. Szakértők Expertology tanulmányozta a különböző gyártók választékát, és kiválasztotta a 8 legjobb szamovárt, amelyek ebben a minősítésben szerepelnek.

Hogyan válasszunk egy szamovárt

 1. Fajták. Döntse el, hol szeretné használni a szamovárt. Ha lakásban van, akkor az elektromos változatot kell választani. Az elektromos vízforralók hasonlóak az elektromos vízforralókhoz, de sokkal tovább tartják meg a hőt, ezért praktikusabbak. Belső fűtőelemmel fűthető hálózati csatlakozáson keresztül. Vizuálisan a termékek nem különböznek a klasszikustól, de valamivel kisebb térfogattal rendelkeznek (1,5-3 liter). A mesterek megtartották ugyanazokat a formákat: felespohár, befőttesüveg, makk stb. . Biztonsági okokból fontos, hogy a tűzhelyen legyen automatikus kikapcsolás.
 2. sütés (faszénen)A klasszikus modellek. A tizenkilencedik század óta használják őket. A fűtőelem helyett egy tüzelőanyag-kancsó található. Az ilyen lehetőségek alkalmasak vidéki házak, nyaralók számára. Mivel nincs csatlakoztatva az elektromos hálózathoz, a szamovárt kiviheti a szabadba, hogy a friss levegőn felmelegítse, majd élvezze egy csésze teát. A szénszamovár begyújtásának folyamata egy egész szertartás, amely hangulatot teremt egy kellemes időtöltéshez. Ne feledje, hogy a tűzoltóedények térfogata 3 litertől kezdődik és akár 45 literig is terjedhet. Vannak kombinált szamovárok is, amelyeket szénnel vagy a hálózatról fűtenek. De az ilyen modellek meglehetősen drágák.
 3. Gyártási anyag.A sárgaréz az alapanyag, mert könnyen karbantartható, ellenáll a rozsdának és hosszú ideig képes a vizet melegen tartani. A polírozott sárgaréz gyönyörű gazdag arany árnyalatú. A sárgaréz idővel oxidálódásra hajlamos, és elszíneződhet. Ennek elkerülése érdekében a szakértők azt javasolják, hogy a speciális ápolószerek segítségével rendszeresen tisztítsák meg.
 4. Élelmiszer szamovárokA nagy kapacitású (24 l) kancsók rozsdamentes acélból készültek. A modellek gyakran nikkelezett vagy rézezett felületűek, ami a terméknek piros vagy ezüst színt kölcsönöz.
 5. Shape. A hagyományos modell egy poharat, egy befőttesüveget, egy makkot és egy makkot tartalmaz. Gömb alakú, tojás alakú teáskannák, vázák stb. Az ilyen modellek kiváló díszei és kiegészítői lennének a belső térnek. A forma megválasztásában nincs alapvető különbség. Az egyetlen dolog, amit befolyásol, az a tartósság. A gyakorlatban azt tapasztaljuk, hogy a puskaüveg, a makk és a váza alakú modellek a legellenállóbbak a mechanikai sérülésekkel, például a horpadásokkal szemben. A sima hengeresek nem védettek a sérülésekkel szemben.
 6. Kötet. Ezt a lehetőséget a szamovárt használó személyek száma alapján kell kiválasztani. Ha egy 2-5 fős kis család számára vásárol egy modellt, összpontosítson az 1,5 és 5 liter közötti kapacitású termékekre. Ha gyakori, 5-10 fős összejöveteleket tervez, akkor ne vigyen 6-10 liternél kevesebbet. Nagyon nagy, 25 literes vagy annál nagyobb térfogatú szamovárok, amelyeket általában kávézók, éttermek, szállodák számára vásárolnak.
 7. Szín/mintázat.A sárgaréz szamovárok polírozás után gazdag aranysárga színt kapnak. Ha a tetején nikkelbevonat van, akkor a szín ezüst, ha réz, akkor a piros lesz. A Khokhloma, Gzhel stb. után készült festett modellek szintén népszerűek. . A festmény alapja bármilyen szín lehet. A szín kiválasztásakor ne feledje, hogy a bronz és a réz árnyalatok több törődést igényelnek, így ha nem akarja fáradozni, vásároljon egy igénytelen nikkelezett szamovárt.

Melyik szamovár jobb faszénnel vagy elektromos?

Típus

Előnyök

Hibák

Szén

Használható kültéren is;

A csőben lévő izzó parázsnak köszönhetően a víz tovább marad forró;

füstös aromájú tea.

A felületet teljesen meg kell tölteni vízzel a munkához;

hosszú fűtési folyamat;

Zárt helyiségekbe nem alkalmas;

Drágább, mint elektromos társai.

Elektromos

Ideális beltéri használatra;

Már kis mennyiségű vizet is felmelegít;

Nem kell megolvasztani a fűtéshez.

Kevesebb vizet tárol – akár 3 literig;

a hálózat függvénye.

A legjobb szamovárok értékelése

Jelöléshelytermék neveár
A legjobb elektromos vízforraló1Zimber ZM-109284 800€
2Dobrynya DO-4173 840€
3Kel
 • KL-1323
 • 4 780€
  4Elis EL-40614 320€
  5Jaromir YR-1800/18013 450€
  6Endever SV-3303 260€
  7Rosinka -1005 “Khokhloma”3 575€
  A legjobb fatüzelésű szamovárok (faszén)1A gyár “császári rendelet” bélyegzővel látta el30 600€
  2Kolcsuginszkij gyár “Dachny11 400€
  3Tula szamovár “Tourist” 01-2539 900€

  A legjobb elektromos vízforralók

  Zimber ZM-10928

  Értékelés: 4.9

  Zimber ZM-10928

  Az első hely a kategória első helyezettje a 100 legjobb elektromos vízforraló és termofotó kategóriában. A test acélból és hőkezelt műanyagból készült, amely tökéletesen megtartja a hőt, így a víz két órán keresztül vagy még tovább is forró marad. Rozsdamentes acélból készült rejtett fűtőelem. A készülék hőmérővel, hőmérséklet-emelkedés- és forráspontjelzővel rendelkezik. Az automatikus kikapcsolás biztosítja a biztonságos használatot. A készlethez tartozó kerámia teáskanna kivehető rozsdamentes acél szűrővel rendelkezik.

  Előnyök

  • teljesítmény – 2300W;
  • 3,2 l térfogat;
  • kézzel festett művészeti festmény;
  • elfogadható ár – 4800 p.

  Hátrányok

  • nem fedte fel.

  Dobrynya DO-417

  Értékelés: 4.8

  Dobrynya DO-417

  A második helyet az elektromos szamovár foglalja el, amely nagyszerű alternatívája az elektromos vízforralónak. A dupla falnak köszönhetően hosszú ideig megőrzi a hőt, így még két óra elteltével sem kell újra felmelegíteni a vizet. A többféle hőmérséklet-beállítás lehetővé teszi, hogy minden helyzethez kiválaszthassa a megfelelőt, a beépített hőmérő pedig segít a hőmérséklet ellenőrzésében. A test rozsdamentes acélból készült és festett Gzhel. A modell gyors felmelegedési sebességgel rendelkezik, amit a felhasználók is megerősítettek. Védett a túlmelegedéstől és a forrástól. Egy literes teáskanna mellékelve.

  Előnyök

  • teljesítmény – 1850 W (fűtés 100 W-on);
  • űrtartalom 4 l;
  • tárcsafűtés;
  • automatikus kikapcsolás;
  • krómozott csap;
  • fényjelzés;
  • elfogadható ár – 4650 .

  Hátrányok

  • nem derült ki.

  Kel
 • KL-1323
 • Értékelés: 4.8

  Kel<li></div><p>KL-1323″ src=”/wp-content/uploads/2023/05/48416666195741-7510.jpg” title=”Kel</p><li>KL-1323″><p>A harmadik sor egy fém vízforraló modelljét foglalja el, a készletben lévő 1 literes kerámia vízforraló térfogatával. A készülék egész nap képes fenntartani a kívánt hőmérsékletet, miközben a fűtési üzemmódnak köszönhetően mindössze 100Wh-t fogyaszt. Automatikus forralási funkcióval felszerelve. A test tartós, polírozott rozsdamentes acélból készült. Kényelmes oldalsó fogantyúk segítik a szamovár hordozását. A készüléket automatikus kikapcsolás védi a töréstől, amely túlmelegedés esetén lép működésbe. Nem kell aggódnia amiatt sem, hogy a víz felforr, ha elfelejti használni a szamovárt.</p><h4>Előnyök</h4><ul><li>Teljesítmény – 2200 W;</li><li>kapacitás – 4L;</li><li>külön fűtési rendszer;</li><li>krómozott csap;</li><li>fényjelzés;</li><li>Ésszerűen árazva 4990 pp.</li></ul><h4>Hátrányok</h4><ul><li>nem derült ki.</li></ul><h3>Alice EL-4061</h3><p>Értékelés: 4.7</p><div style=Elis EL-4061

  A negyedik egy elektromos szamovár rozsdamentes acélból készült burkolattal és dekoratív bevonattal, amely megvédi a felületet a sérülésektől. Khokhloma festett. A korábbi modellekhez hasonlóan hagyományos felespohár-formával rendelkezik, így ellenáll a mechanikai sérüléseknek. A készülék lemezes fűtőelemmel van felszerelve. A víz hosszabb ideig történő melegen tartásához hőmérséklet-fenntartó funkció áll rendelkezésre. A szamovárhoz tartozik egy 1 literes kerámia teáskanna.

  Előnyök

  • Teljesítmény 2200W;
  • Kapacitás – 4 liter;
  • fényjelzés;
  • könnyen tisztítható;
  • elfogadható ár – 4800 .

  Hátrányok

  • nincs azonosítva.

  Jaromir YR-1800/1801

  Értékelés: 4.6

  Jaromir JR-1800/1801

  Az ötödik helyet a Gzhel festett elektromos szamovár foglalja el. A test strapabíró rozsdamentes acélból készült, műanyag részekkel, lövedékes alakú. Alkalmas 3-5 fős kisvállalkozások számára. Beleértve a porcelánból készült literes teáskanna. A hőmérséklet-tartás funkció nem hagyja lehűlni a vizet, így bármikor leülhet teát inni. A készülék törés elleni védelme érdekében automatikus kikapcsolás a forralás után, túlmelegedéskor, valamint ha nem öntenek elég vizet.

  Előnyök

  • teljesítmény – 2300 W (fűtés 100 W-on);
  • Kapacitás – 4 l;
  • zárt fűtőelem;
  • beépített hőmérő;
  • kivehető szűrő a teáskannához;
  • fényjelzés;
  • Ésszerű ár – 4900 .

  Hátrányok

  • nincs.

  Endever SV-330

  Értékelés: 4.5

  Endever SV-330

  A hatodik sor egy olcsó szamovár, fekete Zsosztovo festéssel. Rozsdamentes acél ház és kerámia főző (0,8 l). Friss tea főzéséhez használható, hogy az aromák teljes csokrát kibontakoztassa. Rejtett típusú fűtőberendezés van beépítve a belsejébe. a készülék rendelkezik a hőmérséklet 80-85 fokos tartományban tartására szolgáló funkcióval. A fényjelző azt jelzi, hogy a víz már felforrt. A védelmet automatikus kikapcsolás biztosítja túlmelegedés, forrázás és a tartályban lévő víz hiánya esetén.

  Előnyök

  • Teljesítmény – 2100 W (előmelegítés 100 W-on);
  • térfogat – 3,2 l;
  • viszonylag olcsó – 3150 .

  hátrányok

  • nem észlelt.

  Rosinka ROS-1005 Khokhloma

  Értékelés: 4.5

  Rosinka ROS-1005

  A hetedik egy elektromos szamovár, amelynek teste tartós, kiváló minőségű és hőálló műanyagból készült. Zárt fűtőelemmel felszerelt. A kötegelt literes teáskanna kerámiából készült. Az automatikus kikapcsolási funkciót a forrás, a túlmelegedés vagy a tartály vízkészletének kifogyása váltja ki. Fenntartja a hőmérsékletet, hogy a víz hosszú időn keresztül meleg maradjon.

  Előnyök

  • Teljesítmény – 2200 W (fűtés 100 W-on);
  • kapacitás – 4 l;
  • fényjelzés;
  • alacsony költség – 3 ezer. .

  Hátrányok

  • nem található.

  A legjobb szamovárok tűzifán (faszén)

  Gyári bélyegző: “A császár rendelete”

  Értékelés: 4.9

  Gyári bélyegző császári rendelet

  A kategória vezetője az exkluzív, csúcskategóriás sült vízforraló. A test magas réztartalmú, nikkelezett sárgarézből készült. A hagyományos felespohár forma megakadályozza a mechanikai ütés okozta sérüléseket. A modell technikája teljesen megegyezik azzal, amit a régi időkben a tulai mesteremberek használtak a Strelnikov gyárban. A termék tüzelhető parázs, kúpok, faforgács, tűzifa segítségével. Gyorsan felmelegíti a vizet, a fizika törvényeinek megfelelően, mivel a forró víz felemelkedik, a hideg víz pedig leesik. Ez a keringés lehetővé teszi az állandó hőmérséklet fenntartását. A szamovárból származó tea finom, illatos füsttel teli. Az esztétikus és színes modell feldobhatja és vintage hangulatúvá teheti a belső teret.

  Előnyök

  • 15 perc alatt felforr;
  • a térfogat – 6,5 l;
  • a szerző munkája;
  • öt év garancia;
  • Lakkozott fa elemek a formatervezésben.

  Hátrányok

  • Drága – 27 ezer. .

  Kolchuginsky Dachny gyár

  Értékelés: 4.8

  Kolchuginsky

  A második vonal egy kompakt pörkölő szamovárt kap. Tökéletes egy kis konyhába, mert nem foglal sok helyet az asztalon. A modell edény alakú és a klasszikus stílusnak megfelelően díszített. Test sárgarézből készült, amely polírozott és fényes sárga aranyból készült. A belső réteg élelmiszeripari minőségű ónnal van bevonva. Ez a szamovár először a 60-70-es években készült.

  Előnyök

  • Térfogat – 3 liter;
  • Fából készült fogantyúkkal;
  • Két év gyártói garancia.

  Hátrányok

  • gondos gondosságot igényel, hogy a sárgaréz ne veszítse el fényét;
  • Viszonylag drága 11400 p.

  Tula szamovár “Tourist” 01-253

  Értékelés: 4.7

  Tula szamovár

  Bezárja a rangsort egy másik modell sült szamovár, sárgarézből készült. A felületet csiszolták, így a terméknek mély aranyszínű árnyalata van. A készülék alakja hagyományos – egy felespohár formájában. A belső bevonat az előző modellhez hasonlóan élelmiszeripari minőségű ónból készült. Az alapban lévő lábak stabilitást biztosítanak, a fa fogantyúval ellátott fogantyúk pedig megakadályozzák, hogy megégesse magát a hordozás során. A kályhához jó választás a faszén, de használhat fát vagy raklapot is.

  Előnyök

  • 3 l űrtartalom;
  • alacsony, 2,3 kg-os súlya;
  • Elfogadható ár egy szénszamovárért.

  Hátrányok

  • Gondos karbantartást igényel speciális tisztítószerekkel.
  Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: