11 legjobb padlóra álló gázkazánok

*A szerkesztő ítélete a legjobb alvókról. kiválasztási kritériumok. Ez az anyag szubjektív, nem reklám, és nem minősül vásárlási ajánlásnak. A vásárlás előtt kérjen szakmai tanácsot.

A gáz továbbra is a legjövedelmezőbb és legkényelmesebb módja a magánlakások fűtésének Oroszországban. A modern gázkazánok lehetővé teszik a lakástulajdonosok számára, hogy a fűtési szezonban végig élvezhessék a meleget és a kényelmet. A kétkörös modellek emellett meleg vizet is biztosítanak a háztartás számára. Sok felhasználó a padlóra állított gázkazánt részesíti előnyben. Szakértőink segítenek kiválasztani az Ön otthonához legmegfelelőbb modellt.

A gázkazán kiválasztási kritériumai

 1. A gázkazán egyik legfontosabb jellemzője a következőfűtési kapacitás. Ez az érték azt a maximális hőmennyiséget jelzi, amelyet a készülék a kék tüzelőanyag elégetésével leadhat. A teljesítményt a fűtendő terület méretének megfelelően kell kiválasztani. Úgy gondolják, hogy a fűtés 10 négyzetméter. m 1 kW hőenergiát igényel. Ez az arány azonban ideális, és mivel a gázkazánok hatásfoka 90-95%, érdemes egy nagyobb teljesítményű egységet választani (a számított érték 10-15%-a).
 2. A padlón álló gázkazánok lehetnek egy- vagy kétkörösek.Ha otthonában van melegvíz-forrás, vagy nem minden nap van rá szükség, akkor az egykörös modelleket kell előnyben részesítenie. Ellenkező esetben kifizetődőbb a kétkörös egységet választani.
 3. Sok modern modellt nemcsak a gázhálózathoz, hanem az egyfázisú villamos energiához is csatlakoztatni kell. Azokon a településeken, ahol gyakoriak az áramkimaradások, jobb, ha energiafüggetlen modelleket telepítenek. Az egyetlen kellemetlenség az égő kézi gyújtása lesz, és a csatlakozás nyitott típusú fűtési rendszerhez történik, jó természetes hűtőközeg-keringéssel.
 4. A kazán fő része, amely működés közben rendkívüli igénybevételnek van kitéve,a hőcserélőnek tekintendő. Az öntöttvas termékek a legtartósabbak. Az acél társaik hajlamosak a korrózióra, gyakran a falak vetemedésére és repedezésére. Az acél hőcserélővel ellátott kazánok azonban megfizethetőségükkel vonzzák a vásárlókat.
 5. Egyes lakástulajdonosok érdeklődnek az univerzális gázkazánok iránt, amelyek mind a természetes, mind a cseppfolyósított kék tüzelőanyaggal működhetnek.
 6. Gázkazán vásárlásakor a következőkre kell figyelniegázáramlási sebesség. Az alacsony teljesítményű modellek gazdaságosság szempontjából nem mindig teljesítenek jobban, mint a nagyobb teljesítményű riválisaik. Kérjük, vegye figyelembe, hogy a földgázfogyasztás köbméter/óra, a PB-gázfogyasztás pedig kilogramm/óra értékben van megadva.
 7. Az ellenőrzés módja szerint vannak gázkazánokMechanikus vagy elektronikus vezérlőegységgel. A mechanika olcsóbb és könnyebben szervizelhető, és az automatizálás jelenléte lehetővé teszi, hogy beállítsa a kívánt hőmérsékletet a szobákban, és többé ne zavarja a kazán munkáját.

Kiválasztottuk a 11 legjobb álló gázkazánunkat. Mindegyiküket sikeresen tesztelték az orosz állampolgárok házaiban. A rangsorolásnál figyelembe vették a szakértői véleményeket és a felhasználói visszajelzéseket.

Padlógázkazánok minősítése

Jelölés űr termék neve ár
A legjobb padlófűtéses gázkazánok 120 négyzetméteres fűtési területig. . 1 Vaillant atmoVIT VK INT 164/1-5 16.9 kW egykörös 75 720€
2 BAXI S
 • M 1.300 iN 29.7 kW egy áramkör
 • 58 510€
  3 KITURAMI STSG 13 GÁZ 36 855€
  4

  Wolf 12 KSO 12.5 kW egy áramkör

  17 029€
  5 Lemax Premium Premium 12,5B 12.5 kW kétkörös 22 900€
  A legjobb padlófűtéses gázkazánok 200-250 négyzetméteres terület fűtésére. . 1 Vaillant atmoVIT VK INT 254/1-5 25 kW egykörös 25 kW 84 205€
  2 BAXI S

 • M 2.300 i 29.7 kW kettős áramkör
 • 105 584€
  3 Buderus Logano G124 WS-20 20 kW egykörös teljesítményű 89 385€
  4 Bosch Gaz 2500 F 25 25 kW Egykörös 23 564€
  5

  Medve 40 KLOM 35 kW egykörös teljesítményű

  56 540€
  6 Lemax Premium-20 20 kW egyáramkörű 25 050€

  A legjobb padlófűtéses gázkazánok 120 négyzetméterig. .

  Egy kb. 120 négyzetméteres ház fűtéséhez. m, a szakértők azt tanácsolják, hogy válasszon egy gázkazánt, amelynek maximális hőteljesítménye 12.5-30 kW. A leggazdaságosabb, nagy hatékonyságú egységek a mi rangsorunkban szerepelnek.

  Vaillant atmoVIT VK INT 164/1-5 16.9 kW egy áramkör

  Értékelés: 4.9

  LEMAX PREMIUM 12,5 KW 12,5 KW KÉTÁRAMKÖRÖS RENDSZER

  A német Vaillant atmoVIT VK INT 164/1-5 gázkazánt a fűtés területén dolgozó szakértők a megbízhatóság és a hosszú élettartam mércéjeként emlegetik. 16 kW-os modell.9 kW beépített egyfokozatú égővel felszerelve; a készülék egyaránt használható fűtési rendszerek fűtésére és csapvíz melegítésére. A szakértők úgy vélik, hogy a kazán fő előnye az öntöttvas hőcserélő, amely korrózióállósággal és hosszú élettartammal rendelkezik. A levegő beszívása a helyiségből történik, ami egyszerűsíti a kéményt. A német gyártási minőség és a magas hatásfok (akár 92%) miatt a készülék a rangsorunk győztese lett.

  A felhasználók megjegyzik a gázkazán könnyű kezelhetőségét, a biztonsági rendszerek jelenlétét, az állítható magasságú lábakat, a cseppfolyósított gázzal való munkavégzés képességét. A modell egyetlen hátránya a magas ár.

  Előnyök

  • öntöttvas hőcserélő;
  • Német minőség;
  • megbízhatóság;
  • tartósság.

  Hátrányok

  • magas ár.

  BAXI S
 • M 1.300 iN 29.7 kW egykörös
 • Értékelés: 4.8

  BAXI S<li></div><p>M 1.300 iN 29.7 kW egykörös” src=”/wp-content/uploads/2023/05/70816666195581-4611.jpg” height=”426″ title=”BAXI S</p><li>M 1.300 iN 29.7 kW egy áramkör”><p>Olasz gázkazán BAXI S</p><li>M 1.A 300 iN kiemelkedik a versenytársak közül a magas hőteljesítménye miatt (29.7 kW). Ebben a tekintetben még a minősítés győztesét is felülmúlja. De ennek a modellnek a hatékonysága valamivel alacsonyabb (90%), ami meghatározta a végső helyet a talapzaton. Az elsődleges hőcserélő öntöttvasból készült, a gyártó speciális csatlakozót biztosított a külső vezérlés csatlakoztatásához. A szakértők szerint a hátrányok a készülék nagy súlya (126 kg) és a magas földgázfogyasztás (3.49 cu. m/h). A kazánnak a rögzített áramkörhöz való csatlakoztatásához 220 V-os aljzatra van szükség.<p>A lakástulajdonosok hízelgően beszélnek az olasz kazán munkájáról, stílusos megjelenéséről, könnyű kezelhetőségéről. E készülékek hátránya a magas gázfogyasztás és a magas ár.</p><h4>Előnyök</h4><ul><li>nagy teljesítmény;</li><li>öntöttvas hőcserélő;</li><li>elektronikus vezérlés;</li><li>kiváló minőségű összeszerelés.</li></ul><h4>Hátrányok</h4><ul><li>magas gázfogyasztás;</li><li>magas ár.</li></ul><h3>KITURAMI STSG 13 GÁZ</h3><p>Értékelés: 4.7</p><div style=KITURAMI STSG 13 GÁZ

  A magas szintű biztonság és a kényelem egy padlóra álló gázkazán Dél-Korea KITURAMI STSG 13 GAS. Ez a kétkörös modell az ár és a minőség optimális egyensúlyát jelenti egy körülbelül 120 négyzetméteres ház fűtéséhez. . A gyártó rozsdamentes acélból készült hőcserélők, amelyeket szabadalmaztatott technológiával hegesztenek. A maximális hőmérséklet a fűtési hálózatban eléri a 85 °C-ot, a használati víz 80 °C-ra melegszik. A készülék elektronikus vezérléssel van felszerelve, a távoli termosztát a ház bármely helyiségében elhelyezhető. A modell megérdemelten foglalja el a harmadik helyet az értékelésünkben.

  A felhasználók kedvelik a gázkazán modern tulajdonságait. Ez a kibővített öndiagnosztika, a késleltetett indítás. Az előnyök közé tartozik a kazán könnyűsége és stílusos kialakítása. A hátránya a zaj.

  Előnyök

  • nagy teljesítmény;
  • elektronikus vezérlés;
  • számos funkció;
  • elfogadható ár.

  Hátrányok

  • zajosság.

  Wolf 12 KSO 12.5 kW egykörös

  Értékelés: 4.6

  Protherm Wolf 12 KSO 12,5 kW egykörös teljesítményű

  A szlovák Protherm Wolf 12 KSO állókazán jó hírnévnek örvend az orosz háztulajdonosok körében. Ez az egykörös modell, amelynek kapacitása 12.Az 5 kW a legmagasabb hatásfokkal rendelkezik (92%).5%) és a legalacsonyabb ár. A készülék egyszerűen nélkülözhetetlen azokon a területeken, ahol gyakoriak az áramkimaradások, azaz. . csak gázra van szüksége a működéshez. A szakértők úgy vélik, hogy a gyártónak sikerült létrehoznia egy megbízható költségvetési kazánt, amely lehetővé teszi, hogy akár 120 négyzetméteres kényelmes otthoni területet hozzon létre. . A modell egy lépésre volt az első háromtól a rangsorban a hűtőközeg legalacsonyabb maximális hőmérséklete (80 ° C) miatt.

  A legtöbb felhasználó elégedett a kazán egyszerű csatlakoztathatóságával, alacsony költségével és megbízhatóságával. A hátrányok közé tartozik a mechanikus vezérlés és az acél hőcserélő.

  Előnyök

  • magas hatékonyság;
  • könnyű telepítés;
  • alacsony ár;
  • megbízhatóság.

  Hátrányok

  • mechanikus vezérlés;
  • acél hőcserélő.

  Lemax Premium 12,5B 12.5 kW-os kettős áramkör

  Értékelés: 4.5

  LEMAX PREMIUM 12,5B 12,5 KW KÉTKÖRÖS TELJESÍTMÉNYŰ

  Az orosz kétkörös padlóállású kazán Lemax Premium-12,5B az importált versenytársak hátterében néz ki. Mindenekelőtt a gyártó a készüléket a nagyközönség számára hozzáférhetővé tette. A modell második előnye a szakértők szerint az energiafüggetlenség. 12 fő befogadóképességgel.5 kW és 90%-os hatásfok mellett a készülék akár 120 négyzetméteres házak fűtésére is alkalmas. . Az orosz fejlesztés előnyei között a felhasználók kiemelik az alacsony földgázfogyasztást (1.5 köbméter. m/h). Ezt neves európai vállalatok, például a SIT és a Po

 • doro. A modell zárja a kis teljesítményű gázkazánok minősítését.

  Természetesen a kényelem és a modern lehetőségek tekintetében a készülék alacsonyabb a minősítés vezetőinél. Mechanikus vezérléssel és acél hőcserélővel rendelkezik.

  Előnyök

  • energiafüggetlenség;
  • megfizethető ár;
  • hatékonyság;
  • könnyű kezelhetőség.

  Hátrányok

  • mechanikus vezérlés;
  • acél hőcserélő.

  A legjobb padlófűtéses gázkazánok 200-250 négyzetméterig terjedő területek fűtéséhez. .

  Egy nagy ház fűtésekor a gázkazánnal szemben több követelmény is támasztandó. Először is, nagy teljesítményűnek, ugyanakkor gazdaságosnak kell lennie. Az ilyen paraméterek általában a nagy hatásfokú modellekben figyelhetők meg. Íme néhány vonzó készülék.

  Vaillant atmoVIT VK INT 254/1-5 25 kW egykörös 25 kW

  Értékelés: 4.9

  Vaillant atmoVIT VK INT 254/1-5 25 kW egykörös 25 kW

  A németországi Vaillant atmoVIT VK INT 254/1-5 gázkazán tökéletesen ajánlotta magát az oroszországi éghajlati viszonyok között. Az egykörös egység légköri befecskendezéses égővel van felszerelve, a levegő ventilátor nélkül jut az égéstérbe. Az öntöttvas hőcserélő és a magas hatásfok (akár 94%) a modell erősségei közé tartozik. A padlóra állított kazán a fűtőberendezések területén elért legújabb eredményeknek megfelelően készült, elektronikus vezérléssel és öndiagnosztikai rendszerrel rendelkezik. A készülék egyformán hatékonyan működik megfelelő gázzal és PB-gázzal egyaránt. A készülék az értékelési listánk győztese.

  A lakástulajdonosok elégedettek a gázkazán teljesítményével, működőképességével és megbízhatóságával. Nincsenek különösebb hátrányok.

  Előnyök

  • magas hatékonyság;
  • öntöttvas hőcserélő;
  • elektronikus vezérlés;
  • megbízhatóság.

  Hátrányok

  • nem található.

  BAXI S
 • M 2.300 i 29.7 kW kétkörös
 • Értékelés: 4.8

  BAXI S<li></div><p>M 2.300 i 29.7 kW kettős áramkör” src=”/wp-content/uploads/2023/05/43516666195581-8111.jpg” height=”430″ title=”BAXI S</p><li>M 2.300 i 29.7 kW kettős áramkör”><p>Kétkörös gázüzemű álló gázkazán BAXI S</p><li>M 2.300 az egyik legjobb modell beépített kazánnal. Olasz tervezésű, 50 literes tartállyal felszerelt, amely melegvízkészletet tárol. A gyártó gondoskodott a termék biztonságáról, a készüléket túlmelegedés elleni védelemmel, zárt égéstérrel, huzatérzékelővel és szivattyúzárral látta el. A szakértők nagyra értékelték a modell oroszországi körülményekhez való alkalmazkodását, így a kazán a második sorba került a minősítésünkben. A győztes rosszabb a hatékonyság (90%), ráadásul a készülék súlya kb. 200 kg.<p>A felhasználóknak hízelgő a készülék teljes funkcionalitása, a földgáz és a PB-gáz gazdaságos fogyasztása és az egyszerű telepítés. A hazai lakástulajdonosok számára a fő hátrány a magas ár.</p><h4>Előnyök</h4><ul><li>nagy teljesítmény;</li><li>beépített tartály;</li><li>biztonság;</li><li>alkalmazkodás az orosz viszonyokhoz.</li></ul><h4>Hátrányok</h4><ul><li>magas ár;</li><li>nagy súly.</li></ul><h3>Buderus Logano G124 WS-20 20 kW egykörös teljesítményű</h3><p>Értékelés: 4.7</p><div style=Buderus Logano G124 WS-20 20 kW egykörös teljesítményű

  Német gázkazán Buderus Logano G124 WS-20 zárja az alsó háromban a rangsorunkat. Ennek a fűtőberendezésnek a fő előnye a szakértők szerint a költséghatékonysága. A földgázfogyasztás 2.3 cu. m / h, és a cseppfolyósított gáz fogyasztása 1.71 kg/h. Az ilyen számok ritkák, még a kis gázkazánoknál is. A modell elektronikus vezérlőegységgel, öntöttvas hőcserélővel van felszerelve, külső eszközök csatlakozójával rendelkezik.

  A hazai lakástulajdonosok a padlóra állított kazánt megbízhatósága, hatékonysága, könnyű kezelhetősége miatt dicsérik. Csak azért fontos, hogy a készüléket feszültségszabályozón keresztül csatlakoztassa, hogy megvédje az elektronikát a feszültségingadozásoktól.

  Előnyök

  • költséghatékonyság;
  • elektronikus vezérlés;
  • öntöttvas hőcserélő;
  • megbízhatóság.

  Hátrányok

  • Fél a túlfeszültségtől;
  • magas ár.

  Bosch Gaz 2500 F 25 25 kW-os egykörös Bosch Gaz 2500 F 25 kW egykörös

  Értékelés: 4.6

  BOSCH GAZ 2500 F 25 25 KW EGYSZEMÉLYES KAZÁN

  A Bosch Gaz 2500 F 25 egykörös gázkazán német fejlesztés, de a készülék összeszerelése Oroszországban történik. Az ilyen megközelítésnek köszönhetően demokratikus árat lehetett elérni. A szakértők megjegyzik a modell magas hatékonyságát (92%), az elegáns megjelenést, a modern opciók elérhetőségét. A felhasználó számára integrált automatikával, moduláló égővel, háttérvilágítású kijelzővel, huzatelhárítóval és huzatvédelemmel kínáljuk. Csak az acél hőcserélő használata nem tette lehetővé, hogy a készülék magasabbra emelkedjen a ranglistánkon.

  A felhasználók elégedettek az összeszerelési minőséggel, az elfogadható árral, a jó teljesítménnyel (25 kW) és a funkcionalitással. A hátrányokhoz hozzáteszik az automatikák érzékenységét az egyfázisú hálózat feszültségének ugrásaira.

  Előnyök

  • tömörség;
  • megfizethető ár;
  • Az orosz viszonyokhoz igazodik;
  • integrált automatizálás.

  hátrányok

  • Érzékenység a túlfeszültségre;
  • acél hőcserélő.

  Medved 40 KLOM 35 kW egykörös teljesítményű

  Értékelés: 4.5

  Protherm Bear 40 KLOM 35 kW egykörös teljesítményű

  Nagyon népszerű hazánkban a szlovák Protherm Medved 40 KLOM padlófűtőkazán. Az orosz felhasználók univerzális felhasználhatósága miatt kedvelik – a készülék földgázzal és PB-gázzal is működik. A szakemberek kedvelik az öntöttvas hőcserélőt, a túlmelegedés- és fagyásvédelmet, az öndiagnosztikai funkciót és a moduláló égőt. A nagy teljesítményű (35 kW) gázkazánt kedvező áron kínáljuk. A hátrányok közé tartozik a magas földgázfogyasztás (4.1 cu. m³/h), valamint cseppfolyósított (3.3 kg/h) gáz.

  A felhasználók a véleményekben dicsérik a készüléket a megbízhatóság, a könnyű karbantartás, a minőségi összeszerelés, az alkatrészek szabad elérhetősége miatt. Csak a test a kazán egy kicsit gyenge, nem ritka a telepítés során elakad.

  Előnyök

  • egyetemesség;
  • megbízhatóság;
  • öntöttvas hőcserélő;
  • könnyű szervizelés.

  Hátrányok

  • magas gázfogyasztás;
  • vékonyfalú burkolat.

  Lemax Premium-20 20 kW-os egykörös Lemax Premium-20

  Értékelés: 4.4

  LEMAX PREMIUM-20 20 KW EGYKÖRÖS 20 KW

  A Lemax Premium-20 háztartási egykörös padlófűtéses kazán a rangsorunk első 6 helyezettje. A modell sok pozitív visszajelzést kapott a háztulajdonosoktól. A szakértők az előnyök közül kiemelték az alacsony árat, az alacsony karbantartási igényt, a könnyű kezelhetőséget és a költséghatékonyságot. A 20 kW teljesítményű készülék fogyasztása 2.4 kocka. m földgáz óránként. A versenytársak után a második a hatékonyság (akár 90%) és a mechanikus vezérlés terén. Hátrányok közé tartozik az acél hőcserélő.

  A felhasználók szeretik a kialakítás egyszerűségét, amely lehetővé teszi a kazán öntisztítását és gyors tisztítását. Az Outback lakói a Lemax Premium-20-at választják az energiafüggetlenség és a csendesség miatt. Egyes lakástulajdonosok elégedetlenek a gyújtás közbeni hangrobbanással, néha hibás huzatmérővel találkozhatunk.

  Előnyök

  • alacsony költség;
  • egyszerű működés;
  • hatékonyság;
  • Energiatakarékosság.

  Hátrányok

  • mechanikus vezérlés;
  • Acél hőcserélő.
  Olvasson tovább  15 legjobb lefolyótisztító
 • Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: