13 legjobb ágytakaró

*A legjobbak áttekintése a szerkesztők szerint. A kiválasztási kritériumokról. Ez az anyag szubjektív, nem reklám, és nem szolgál vásárlási útmutatóként. Javasoljuk, hogy vásárlás előtt konzultáljon szakemberrel.

Az ágytakaró megvédi az ágyat a szennyeződéstől, és kiemeli a belső teret. De hogyan válasszuk ki?? Elmondjuk Önnek, és áttekintést adunk a legjobb takarókról az ügyfelek igényei szerint.

Hogyan válasszunk

Ezek a paraméterek segítenek kiválasztani a legjobb ágytakarót otthonába.

Szövet típusa

Az ágytakarók gyártásához különböző szöveteket használnak, amelyek meghatározzák a termék minőségét, tartósságát és esztétikai tulajdonságait.

 1. A szatén egy sima, selymes szövet, amelyet gyakran használnak steppelt ágytakarókhoz, székhuzatokhoz.
 2. Egy másik sima, selymes szövet, amely viszkóz vagy poliészter fonalból készül. A szatén ágytakarókat gyakran esztétikai okokból steppelik, és ha rétegesen vannak elhelyezve, még praktikusabbá tehetőek.
 3. A gobelin drága anyag, amely egyszerre praktikus és tartós. Ezek sűrű szálak, amelyeket különleges módon szőttek össze, és gyakran összetett színűek. A szövet nem nyúlik, nem fakul, sok éven át megőrzi esztétikai tulajdonságait.
 4. A felemelt mintázatú Jacquard kemény, így hosszú ideig megőrzi az esztétikát, fényűzőnek tűnnek és belsőépítészeti dekorációvá válnak.
 5. Pechral – az anyag vékony, finom, hálószobákba és gyerekszobákba alkalmas. A szövet a szálak szövésének köszönhetően szilárd és strapabíró, ellenáll a nyúlásnak és a fakulásnak.
 6. A mikroszál puha és kellemes tapintású szövet, amely ágyakat és kanapékat takarhat a hálószobában, a gyermekszobában. A mikroszálas takaró egyszerre lehet kockás és kényelmes takaró.
 7. A piqué egy sűrű kötött szerkezetű “gofris” szövet.
 8. A gyapjú takarók bolyhosak, pehelykönnyűek, könnyen moshatók és szőnyegként is használhatók.
 9. A műszőrme szintén megfelelő anyag az ágytakarókhoz, mivel bájt kölcsönöz a belső térnek. A szőrmék azonban összegyűjtik a statikus elektromosságot, vonzzák a port, és terjedelmük és súlyuk miatt nehezen moshatók a gépben.

A hálószobák és a gyermekszobák számára a könnyű pamut- és gyapjúszövetek alkalmasak. A gobelin és a szatén szintén alkalmas – mindegyik elég könnyű ahhoz, hogy megvédje az ágyat a szennyeződéstől. A legjobb választás a nappaliba egy tartós szövet, amely megőrzi szalonképes megjelenését, és nem deformálódik az intenzív használat során.

Amikor ágytakarót választunk a kanapéra, nem érdemes csúszós anyagot választani, mivel kényelmetlen rajta ülni, állandóan lecsúszik róla, és felszedi a port. Válasszon sűrű anyagokat ilyen alkalmakra – jacquard, gobelin…

Beltér

Amikor ágytakarót keresel a szobádba, fontos figyelembe venni a megjelenését, amelynek illeszkednie kell a belső térbe. Fontos, hogy tartsuk meg az általános sémát, így nem lesznek színkonfliktusok. A szoba stílusát is ki kell egészíteni. Tehát egy vidéki stílusú hálószobában a nemzeti motívumokkal ellátott ágytakaró alkalmas, és a klasszikus stílushoz – egy nyugodt monokróm.

Vásárolhat egy ágytakarót a szoba színében, vagy választhat egy világos terméket, amely kiemeli a kanapét vagy az ágyat.

Méret

Miután eldöntötte, hogy milyen stílusú és színű ágytakarót szeretne, nézze meg a méretét. Ez az ágyazási felület méretétől függ.

Olvasson tovább  6 legjobb gázkonvektor

A fő szabály az, hogy a takarónak nagyobbnak kell lennie, mint az ágynak. El kell döntenie, hogy a kiegészítő a padlóig lógjon-e le, vagy csak az ágyneműt takarja – bármit is szeretne. Ahhoz, hogy biztosan ne hagyja ki a megfelelő méretet, vásárlás előtt mérje meg az ágy tetejének hosszát, szélességét és magasságát, valamint az alap szélét, amelyen túl a matrac túlnyúlik. Az optimális távolság 20-25 cm mindkét oldalon. A számítás egyszerű: egy 200×120 cm-es ágymérethez 220×160-as ágytakaró illik, ha van fejtámla, vagy 240×160-as, ha nincs fejtámla.

Milyen méretek állnak rendelkezésre ágytakarókhoz:

 1. 140(150)x200(220) cm – egyszemélyes;
 2. 160×200(220), 180×220(240) – másfél ágyas;
 3. 200×200(220), 220×240 – kettős mérce;
 4. 230 x 250, 240 x 260 vagy 270 x 270 cm egy euroméretű ágyhoz.

A kanapéra való ágytakaró kiválasztásakor fontos megjegyezni, hogy a kiegészítőnek elöl kissé le kell lógnia.

13 legjobb ágytakaró

Jelölés Helyszín Név Ár
Top Pamut ágytakarók 1 Togas takaró Misty 13 640 €
2

Avia Home ‘Caressa’, Euro

24 990 €
3 Sofi de Marko Erikal 5 655 €
4 Valtery LP-58, 240 x 260 cm 6 043 €
5 Tango Dilkan
A legjobb szintetikus ágyhuzatok 1

Morris

11 490 €
2 Sofi De MarkO Camida 9 810 €
3

rimavelle Fabio

3 190 €
4 Mona

 • za Me
 • SSA, 200 x 220 cm
 • 2 200 €
  5 Guten Morgen Regina, 150 x 200 cm 1 015 €
  Legjobb ágytakaró gyerekeknek 1 Gyermek ágytakaró “Cutie 3”, perkál (140×200) 1 963 €
  2 Tango Patchwork, 150 x 200 2 790 €
  3 Dinoszaurusz korszak 1″ (140×200), perkál, 100% pamut 2 245 €

  Top pamut ágytakarók

  A pamut takaró természetes, könnyen ápolható anyag hálószobákba és gyermekszobákba.

  Togas takaró Misty

  TÓGÁK ÁGYTAKARÓ MYSTI

  A portugál Togas Misty márkát választották a legjobb ágytakarónak. Ez az egyrészes takaró 100% pamutból készült. Az anyag nagy teherbírású jacquard, texturált velencei vakolat hatású. Csodálatosan sima tapintású, nem dörzsölődik és nem deformálódik. A Misty takaró vásárlói szeretik kellemes menta színe és tartóssága miatt, sokan megjegyzik, hogy könnyű gondoskodni róla – mosás, nem kell vasalni, gyorsan szárad.

  A zseníliaszálak a takaró erejét növelik, és bársonyossá teszik a terméket.

  A Misty gépben mosható gyengéd ciklusban, a száraz tisztítás előnyös. A termék legfeljebb 150 fokon vasalható.

  Minden ágytakaró méretben kapható: egyszemélyes ágyhoz, másfél ágyhoz, franciaágyhoz, euromérethez.

  Előnyök

  • A szövetszerkezet sűrű;
  • Strapabíró pamutszövet Chenille szálakkal;
  • Gépben mosható;
  • Minden ágytípushoz kapható méretben.

  Hátrányok

  • Nincs meghatározva.

  Avia Home “Caressa”, Euro

  Pavia Home Caressa, Euro

  Második kedvencünk a Pavia Home Caressa euroméretű ágytakaró. Univerzális antracitszürke színű, így a terméket bármilyen hálószobabelsőhöz megvásárolhatja.

  Az ágytakaró természetes pamutból készült, steppelt, ami sötét színe ellenére különösen esztétikussá teszi a terméket. A készlet két párnahuzatot is tartalmaz dekoratív vagy alvópárnának. Mivel a szövetgyártó által az ágytakaró készítéséhez használt pamutszövet elég meleg ahhoz, hogy egy paplan alatt aludjon, amikor nincs szüksége takaróra, hogy melegen tartsa.

  Az ágytakaró mérete megfelel egy euro ágynak – 260cm x 240cm, a párnahuzat szabványos 50cm x 70cm. Nincs más lehetőség, vállalkozó kedvű háziasszonyok szegélyezhetik a terméket saját ágyuk méretére.

  A török gyártó ágytakarója kíméletes ciklusban mosható a mosógépben.

  Előnyök

  • A steppelt grafikus nyomtatás;
  • Paplanhuzattal és két párnahuzattal;
  • Esztétikus antracit szín.

  Hibák

  • Csak Euro méretben gyártják;
  • Magas ár 25000 RUR körül.

  Sofi de Marko Erikal

  Sofi de Marko Erikal

  Egy másik, párnahuzattal kiegészített ágytakaró a Sofi de Marko Erikal. Alkalmas másfél ágyas vagy euro ágyhoz – 160×220, illetve 230×250 cm-es méretben. A szabványos párnahuzat mérete 50×70 cm, és ágyneműhöz vagy díszpárnához használható.

  A steppelt ágytakaró több pasztellszínben pompázik, a puha pamutszövet puha tapintású és könnyen ápolható – alig koszolódik, és könnyen mosható 30 fokon.

  Előnyök

  • Két méret az euroágyhoz és a másfél ágyhoz;
  • Öt lágy, pasztell szín;
  • Steppelt ágytakaró;
  • Párnahuzat két párnához mellékelve.

  Hibák

  • Nincs meghatározva.

  Valtery LP-58, 240 x 260 cm

  VALTERY LP-58, 240 X 260 CM

  A paplanhuzat vastag jacquardból készült, nyomtatott mintával – ajándékba adható, az eredeti díszdobozba csomagolva. Szinte lehetetlen elrontani a stílust – a tartozék világos szürke kellemes színű, amely bármilyen belső stílushoz alkalmas, és a virágos és keleti motívumokkal ellátott nyomtatás díszíti az anyagot, egyszerű és nem feltűnő.

  A takaró mérete 240×260 cm megfelel az Euro méretű ágynak. A termék könnyen ápolható, megtartja esztétikai tulajdonságait, nem fakul, nem nyúlik a szövetben található poliészter szálaknak köszönhetően (30%-ban).

  Előnyök

  • Ésszerű ár körülbelül 5000 rubel;
  • Semleges világosszürke színösszeállítás;
  • Nem feltűnő nyomtatás az ágytakarón.

  Hátrányok

  • Nem azonosított.

  Tango Dilkan

  Vidéki stílusú enteriőrökhöz ideális lenne a Tango Dilkan ágytakaró, amely barna alapon aktív keleti mintával rendelkezik. Az anyag 65% pamutból és 35% viszkózból készült – strapabíró, sima és enyhén fényes. A takaró mérete 240 x 260 cm, Euro standard ágyhoz alkalmas.

  A Dilkan két párnahuzatot tartalmaz 50 x 70 cm-es standard méretben. Alváshoz nem alkalmas – nagyon sima -, de díszpárnákhoz ideális.

  Előnyök

  • Viszkózból készült erős anyag;
  • Keleti nyomtatás;
  • Az ágytakaró fényes felülete;
  • Párnahuzattal együtt.

  Hátrányok

  • Nincs meghatározva.

  A legjobb szintetikus ágytakarók

  A szintetikus ágytakarók ideálisak a nappaliba: alig deformálódnak, nem fakulnak, és gyakrabban moshatók anélkül, hogy attól kellene tartani, hogy az anyag összemegy vagy elgurul.

  Morris

  Pasionaria Morris

  A finom Pasionaria Morris ágytakaró dekoratív rózsaszín poliészterből készült, két párnahuzattal együtt. Ez a termék hazai gyártmányú, franciaágyhoz készült. A takaró mérete 230×250 cm, a párnahuzatok kicsik – 45×45 cm, alkalmas díszpárnákhoz.

  A Pasionaria Morris szett bármilyen hálószobába, bármilyen dekorációval alkalmas. Az egyenes vonalú steppelt ágytakaró nemesnek és nem feltűnőnek tűnik, a rózsaszín szín ellenére, amelynek intenzitása egyébként az idő múlásával megmarad.

  Előnyök

  • Ágytakaró és párnahuzat készlet;
  • Lágy rózsaszín szín;
  • Robusztus poliészter.

  Hátrányok

  • A párnahuzatok kis méretűek – 45×45 cm.

  Sofi De MarkO Kamida

  Sofi De MarkO Kamida

  A második helyet a Sofi De MarkO jacquard huzat nyerte el a gyártó prémium olasz reneszánsz kollekciójából. Nehéz poliészterszövet, dekoratív anyaggal alátámasztva és 100 g/m2 szilikonizált szálakkal töltve.. – Az aljzat mosás közben összecsukódik. Az ágytakaró meleg kockásként használható. Két párnahuzathoz, 50×70 cm-es méretben, fantáziadús nyomtatással.

  A Sofi De MarkO Kamida különlegessége – egyedi jacquard mintás varrással. A paplan és a párnahuzatok a gyártó logójával ellátott díszdobozba vannak csomagolva – nagyszerű ajándék minden ünnepségre.

  Előnyök

  • Plaid párnahuzattal együtt;
  • Vékony hőszigetelő réteg a kockás belsejében az extra térfogat érdekében;
  • Steppelés mindenütt;
  • Fancy print párnahuzatok.

  Hátrányok

  • Nem azonosított.

  Fabio rimavelle

  PRIMAVELLE FABIO

  Egy klasszikus enteriőrhöz a Primavelle Fabio ágytakaró szokatlan, de megfelelő megoldás. A takaró Biosoft poliészter anyagból készült, puha és bársonyos tapintású. Az európai stílusú dombornyomás egy kis európai kifinomultságot kölcsönöz.

  Az ágytakaró szokatlan mintázatú, szál nélküli technológiával steppelt, ami erőt ad neki és megakadályozza a varratok sérülését. A gyártó több színváltozatot kínál a Primavelle Fabio számára: kék, lágy zöld és bézs, így bármely helyiséghez megfelelő megoldást választhat. Az ágytakaró sima felülete egyrészt praktikus – könnyen tisztítható, másrészt – csúszós.

  Az ágytakaró franciaágyhoz alkalmas, mérete 220×240 cm, poliészter zsákba csomagolva.

  Előnyök

  • Szokatlan steppelt minta;
  • Finom színek;
  • Az anyag bársonyos Biosoft (poliészter);
  • A takaró könnyen tisztítható.

  Hátrányok

  • Csúszós felület.

  Mona
 • za Me
 • SSA, 200 x 220 cm
 • Mona<li></div><p>za Me</p><li>ssa, 200 x 220 cm” src=”/wp-content/uploads/2023/05/1891666197011-6713.jpg” height=”491″ title=”Mona<li>za Me<li>ssa, 200cm x 220cm”><p>Mona ágytakaró</p><li>za Me<li>Kétoldalas – többféleképpen is használható. Egyik oldalán virágmintás, a másikon egyszínű. A termék teljes felülete Ultrastep technológiával, szálak nélkül steppelt, ez megtartja a poliészter kiegészítő alakját a használat során és mosás után is.<p>Felső borítás mikroselyemből (poliészter), gyapjú párnázattal. A terméket ferde kötéssel szegélyezzük – puha tapintású anyaggal. A takaró gyorsan szárad, nem kell vasalni, nem színeződik el és nem vetemedik.</p><p>Termékméret franciaágyhoz – 220 x 200 cm. A gyártó 6 színt kínál, a legnépszerűbb a poros rózsaszín.</p><h4>Előnyök</h4><ul><li>Kétoldalas ágytakaró;</li><li>Puha textil;</li><li>Nem zsugorodik;</li><li>6 színvariáció.</li></ul><h4>Hátrányok</h4><ul><li>Nincs meghatározva.</li></ul><h3>Guten Morgen Regina, 150 x 200 cm</h3><div style=GUTEN MORGEN REGINA, 150 X 200 CM

  A Guten Morgen Regina másfél ágytakaró poliészterből készült, puha tapintású, átengedi a levegőt, mégis melegen tart. Nem meleg alatta; kényelmes a pihenés. Barna színű díszítéssel.

  A kockás méret 150×200 cm, az ágyat, a kanapé ülőkéjét is lefedheti. Rendszeresen mossa és porolja le, mivel az anyag elektromossá válik, és vonzza az apró részecskéket.

  Előnyök

  • Az ágytakaró paplanként is használható;
  • Puha anyag;
  • légáteresztő.

  Hibák

  • Az anyag lehet, hogy elektromossággal tölt el.

  Legjobb gyermek ágytakarók

  A gyermekeknek szánt ágytakarók csak méretben, színben és nyomtatásban különböznek a fentiektől.

  Tex-Design gyermek ágytakaró “Cutie 3”, perkál (140×200)

  Tex-Design babatakaró

  A Tex-Design “Cute 3” babatakaró pamutból készült, puha bézs vagy lila alapon aranyos nyuszimintával. A szövet szilárd, strapabíró, színtartó – a pigment mosás után is megőrzi a színét. A termék az Ivanovo-i gyárban készült orosz anyagokból, ezért az ésszerű ár körülbelül 1000 rubel. Egy készletben megvásárolhatja az azonos sorozatú ágyneműt, szintén a készletben.

  Az ágytakaró PVC tasakban kerül forgalomba, ami vonzóvá teszi az ajándékdobozban való elhelyezést.

  Előnyök

  • 100% pamutból készült ágynemű;
  • Aranyos nyuszis nyomtatás;
  • Lehetőség van az azonos sorozatú ágyneműkkel való kombinálásra;
  • Ésszerű ár.

  Hibás

  • Nincs meghatározva.

  Tango Patchwork, 150 x 200

  TANGÓ PATCHWORK, 150 X 200

  A 150×200 cm-es Tango Patchwork ágytakaró puha pamutból készült, így puha tapintású. A készítmény poliészterszálakat tartalmaz, hogy a textilnek szilárdságot adjon, ami a tartozékot kopásállóvá teszi, mosás után nem zsugorodik, jól és gyorsan szárad, nem kell vasalni.

  Nyomtatás az ágytakaróra – szokatlan dinoszauruszok és állatok. A termékek kialakítása eredeti és a tizenévesek számára is megfelelő. A nyomtatás megőrzése érdekében a takarót legfeljebb 30 Celsius-fokos hőmérsékleten kell mosni.

  Előnyök

  • Szokatlan állatmintás;
  • Az anyag ellenáll a zsugorodásnak és a kopásnak;
  • Felnőtt egyszemélyes ágyhoz illeszkedik.

  Hibák

  • Nincs meghatározva.

  Dinoszauruszok kora 1″ (140×200), perkál, 100% pamut

  Tex-Design

  A Tex-Design “Dinosaur Era 1” gyermekeknek készült ágytakaró zárja az áttekintést. Tartós perkálból (pamut) készült, színes, különböző dinoszauruszokat ábrázoló nyomatokkal – eredeti megoldás egy tinédzser szobájába. Steppelt, matt, nagyon könnyű, nagy sűrűségű, finom fonalszövéssel – 110g./négyzetméter.. A termék légáteresztő, alatta aludni lehet.

  A Dinosaur Era 1 ágytakarót 40 Celsius-fokon mosd ki, hogy megőrizze színének élénkségét. A 140×200-as méreteknek köszönhetően ez a kiegészítő alkalmas gyermekágyhoz, felnőtt egyszemélyes ágyhoz vagy félágyhoz.

  Előnyök

  • Jó design egy tinédzser szobájába;
  • Sűrű textil;
  • Mosási hőmérséklet – 40 fok;
  • Alatta lehet aludni – az anyag lélegzik.

  Hátrányok

  • Nincs meghatározva.
  Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: