16 legjobb csengő

*A szerkesztő értékelése a legjobbakról. A kiválasztási kritériumokról. Ez a termék szubjektív, nem reklám, és nem tekinthető útmutatónak a vásárláshoz. Vásárlás előtt konzultálni kell.

Minden modern házban vagy lakásban van csengő. Ez az egyszerű eszköz jelzi a vendégek érkezését. Az egyszerű mechanikus eszközök mellett ma már számos rendkívül kifinomult termék van az orosz piacon. Korlátlan funkcionalitásuk miatt vonzóak. A megfelelő csengő kiválasztásához a következő elemek egyikét javasoljuk megvásárolni.

Legjobb tipp

Hogyan működik.Számos működő rendszert dolgoztak ki arra, hogy bejelentse a vendégek érkezését a bérlőknek.

 1. A mechanikus elvet a maximális egyszerűség, megbízhatóság és tartósság jellemzi. Annak ellenére, hogy elavult, a mechanikus csengőkre van kereslet az ingatlantulajdonosok körében.
 2. Az elektromechanikus modellek ütőszerkezettel rendelkeznek (hangot ad ki), amelyet elektromos impulzus aktivál.
 3. Az elektronikus eszközök miniatűr érzékelőkkel és mikrochipekkel vannak felszerelve, amelyek lehetővé teszik a vezeték nélküli jelátvitelt és a távoli hozzáférési beállításokat. Ezeknek a készülékeknek az ára azonban magasabb, mint az egyszerűbb modelleké.

A jel továbbításának módjai. A jelnek el kell jutnia a hangszóróba, amikor megnyomja a csengőgombot. Az impulzus továbbítására két lehetőség van.

 1. A drótharangok a legolcsóbb és legmegbízhatóbb konstrukciók. De a falon vagy az ajtókereten lyukat kell készítenie a vezetéknek. A gombot a vevőegységhez kapcsolja, elektromos áramkört képezve.
 2. A vezeték nélküli csengők rádiójelen keresztül biztosítják a kommunikációt a gomb és a sziréna között. Ennek az elrendezésnek a hátránya az ajtókon és falakon keresztüli jelveszteség. Ezek a modellek azonban modern megjelenésűek, és funkcionalitásuk, valamint egyszerű használatuk különbözteti meg őket.

Időjárásálló. Ha egy magánlakásba kell telepítenie egy csengőt, fontos, hogy figyeljen a modell időjárásállóságára.

 1. A por- és vízállóságot az IP-index jelzi. A betű utáni első szám a porállósági szintet, a második szám pedig a vízállósági szintet jelöli. Minél magasabb a számérték, annál jobb a védelem. Például az IP44 jelű harangok jobban ellenállnak a negatív tényezőknek, mint az IP20 jelűek.
 2. Nagy hőmérséklet-ingadozás a szabadban. Egyes elektronikus eszközök fagyos hőmérsékleten nem reagálnak a csengőgomb megnyomására. A modell kiválasztása tehát a helyi éghajlattól függ.

Kötet. Az ajtócsengőket hangerősségük alapján is megkülönböztetik. A legjobb választás egy állítható hangerőszabályzóval rendelkező modell. De ha a hangszóró a folyosón található, nem minden lakó hallja a távoli szobában lévő csendes trillát. A leghangosabbak a 80-100 dB hangerősségű készülékek.

Teljesítmény.Az elektromechanikus és elektronikus készülékek áramot használnak működésükhöz. Nemcsak a vevőegységnek van szüksége áramra, hanem a gombnak is.

 1. A hangszóró csatlakoztatható az otthoni vagy lakás 220 V-os elektromos hálózatához. Az ilyen termék beépítése komoly nehézségeket okozhat (a falak újrafaragása és kifúrása).
 2. Az újratölthető elemekkel működő vevőkészülékeket könnyebb telepíteni. De ritkán tartanak tovább egy évnél.
 3. A gomb egy kis akkumulátorral van felszerelve tabletta formájában. Néhány tápegység ritkán kapható az orosz boltokban.

Kiválasztottuk a legjobb 16 ajtócsengőt az Ön számára. Mindet a forgalmazási hálózatunkban értékesítjük. A legjobb helyek kiválasztásakor az expertology figyelembe veszi az otthoni felhasználóktól és a szakértőktől érkező visszajelzéseket.

A legjobb csengők értékelése

Jelölés hely termék neve ár
A legjobb elektromechanikus csengők 1 C509M melodika 929€
2 ERA D157 680€
3 Zamel RETRO DNS-971 2 596€
A legjobb intelligens vezeték nélküli ajtócsengők 1 Ring Video ajtócsengő 10 940€
2 iVUE Clever Dog vezetékes ajtócsengő 6 366€
3 Xiaomi intelligens videó ajtócsengő 3 990€
4 Zamel B
  IK II IP56
4 142€
A legjobb olcsó vezeték nélküli csengők 1 Melodica B530 779€
2 Elektrostandard DBQ12M AC 36M AC 36M IP44 1 160€
3 ERA C108 787€
4 REXANT 46-0215 710€
5 Melody C201 689€
6 REXANT 73-0070 422€
A legjobb elektronikus vezetékes csengő 1 M ELEKTROMOS ZPB-11/2-25M 313€
2 SVETOZAR Megállapodás 271€
3 TRITON tücsök CB-03R 299€

A legjobb elektromechanikus csengők

Az elektromechanikus csengőket egyszerűségük és megfizethetőségük különbözteti meg. Ezek az eszközök hosszú ideig tartanak anélkül, hogy bármilyen problémát okoznának a lakástulajdonosoknak. A szakértők a következő modelleket emelték ki.

C509M hangszín

Értékelés: 4.9

Melody C509M

A kínai gyártmányú C509M melodica hangos, de kellemesen csengő füllel rendelkezik. Az elektromechanikus csengő a háztartási hálózatról (220 V) működik, így csak egyszer kell telepíteni és csatlakoztatni, és utána elfelejtheti a karbantartást. A szakértők különösen nagyra értékelték a hasznos funkciókat, például a tűz elleni védelmet és a zavaró látogatók elleni védelmet. A csengő 5 másodpercig működik, majd automatikusan kikapcsol. A gomb megnyomásával történő következő működtetés csak 10-15 másodperc múlva történik meg. A készülék modernnek tűnik, és bármilyen belső térbe illeszkedik. A harang a felülvizsgálatunk győztese.

A háztartási felhasználók elégedettek a megfizethető árral, a tűzbiztonsággal és a funkciók széles skálájával.

Előnyök

 • megfizethető ár;
 • tűzbiztonság;
 • tartósság;
 • védelem a tűz és a bosszantó látogatók ellen.

Hátrányok

 • Olvadt műanyag szaga az első napokban.

ERA D157

Értékelés: 4.8

ERA D157

Az ERA termékek népszerűek az orosz fogyasztók körében. A D157-es ajtócsengő sem kivétel ez alól. A modell az otthoni konnektorba csatlakoztatható, és a gyártó 1,5 m hosszú vezetéket biztosít. A szakértők kedvelik az egyszerű felépítést és a hagyományos kialakítást. A ház anyagául ABS-műanyagot használtak. A készülék téglalap alakú (30,5 x 21 cm) és kis vastagságú (5 cm). A termék súlya 560g. Az elektromechanikus eszköz funkcionalitás és költség tekintetében gyengébb, mint a felülvizsgálat győztese.

A hazai felhasználók elégedettek a készülék megjelenésével, a könnyű telepítéssel és csatlakoztatással, a megbízhatósággal. De a termék nem rendelkezik védelmi lehetőségekkel a tűz vagy a tolakodó látogatók ellen.

Előnyök

 • elfogadható ár;
 • egyszerű telepítés és csatlakoztatás;
 • kellemes megjelenés;
 • hosszú vezeték.

Hátrányok

 • Nincs védelem a bosszantó látogatók ellen;
 • csak egy csengőhang.

Zamel RETRO DNS-971

Értékelés: 4.8

ZAMEL RETRO DNS-971

Ha nagyobb hangerőre van szüksége a csengőjéhez, nézze meg a Zamel RETRO DNS-971-et. A retro stílus rajongói is szeretni fogják a terméket. A készülék teste természetes, égetett fából készült. Az 52 mm átmérőjű sárgaréz tál harmonikusan illeszkedik a fa mellé. Az ajtócsengő megjelenése a 30-as évek korszakának felel meg. A szakértők szeretik a hangerő 88 dB-ig történő fokozatmentes beállítását. A lengyel gyártó úgy döntött, hogy a készüléket 220 V-os hazai hálózatról táplálja. A modell a harmadik helyet foglalja el a felülvizsgálatunkban.

A véleményekben az orosz felhasználók a fényűző megjelenésről, a sima hangerőszabályozásról, a könnyű karbantartásról áradoznak. A hátránya, mondják, a magas ár.

Előnyök

 • fényűző retro stílus;
 • fokozatmentesen szabályozható hangerőszabályzó;
 • kiváló minőségű kivitelezés;
 • könnyű kezelhetőség.

Hátrányok

 • magas ár.

A legjobb vezeték nélküli intelligens csengők

A legfejlettebbek ma az intelligens vezeték nélküli ajtózárak. Egyes modellek lehetővé teszik a lakástulajdonosok számára, hogy szemmel tartsák az ajtó előtti területet, amikor távol vannak otthonuktól. A szakemberek kedvelik a több innovatív formatervezés teljesítményét.

Ring Video ajtócsengő

Értékelés: 4.9

Ring Video ajtócsengő

A Ring Video Doorbell csatlakozik az Ethernet hálózathoz. A készülék lehetővé teszi a ház- és lakástulajdonosok számára, hogy online felügyeljék ingatlanjukat, még akkor is, ha nincsenek otthon. A gyártó a modellt 160 fokos vízszintes látószögű HD-kamerával szerelte fel. Még a legapróbb részletek is jól láthatók a képen. Az infravörös fénynek köszönhetően sötétben is ellenőrizheti az ajtó előtti területet. A szakértőknek tetszett a készülék minősége, a valósághű videó, az azonnali értesítés, ha aktivitást észlelnek. 4 féle szín közül választhat.

Az orosz felhasználók csodálják a csengőbe épített fejlett technológiát. Minden információ az okostelefonján is fogadható. A magas ár visszatartó erő a vásárlástól.

Előnyök

 • nagy felbontású kamera (1080 p);
 • IR megvilágítás;
 • Integrált Wi-Fi modul;
 • Hangvezérlés.

Hátrányok

 • magas ár.

iVUE Clever Dog vezetékes ajtócsengő

Értékelés: 4.8

IVUE OKOS KUTYA VEZETÉKES AJTÓCSENGŐ

A második helyen az iVUE Clever Dog vezetékes ajtócsengő végzett. A kínai eszköz csatlakozik az otthoni hálózathoz, és jelet továbbít a mobil eszközöknek Wi-Fi-n keresztül. Az Android, iOS és Windows okostelefonok tulajdonosai információkat kaphatnak. A kamera látószöge 165 fok, és 3x-os zoommal van felszerelve. Az IR-világítás automatikus bekapcsolása éjszaka. A készülék széles hőmérséklet-tartományban (-20…+50ºC). A videofájlok 128 GB memóriával rendelkező micro SD-kártyán tárolhatók. A szakértők szeretik a lehetőséget, hogy 15 másodpercen belüli válasz hiányában hangposta üzemmódra váltsanak.

Nem minden hazai fogyasztó tudta kitalálni, hogyan csatlakoztassa a csengőt saját maga. A használati utasítás nem elég világos.

Előnyök

 • széles látószög;
 • IR-megvilágítás;
 • visszajelzés;
 • memóriakártya.

Hátrányok

 • bonyolult kapcsolat.

Xiaomi intelligens videó ajtócsengő

Értékelés: 4.7

Xiaomi intelligens videó ajtócsengő

A Xiaomi kínai konszern nem szűnik meg lenyűgözni a világot innovatív fejlesztéseivel. Smart Video Doorbell megjelent az orosz üzletekben. A szakértők számos hasznos lehetőséget találtak az új készülékben, a mozgásérzékelőtől a látogató arcfelismeréséig. Amikor egy vendég megjelenik, a készülék automatikusan megkezdi a videófelvételt, és ezzel egyidejűleg üzenetet küld a házigazdának. És nem kell megnyomnia a csengőgombot. A képminőség némileg gyengébb, mint a felülvizsgálat győztesének (720p), ahogy a kamera szöge is (105 fok). De az intelligens kapucsengő kiemelkedik a versenytársak közül a legmegfizethetőbb áron.

A felhasználók szeretik a készülék alacsony árát és könnyű csatlakoztathatóságát. De a csengő 4 elemmel működik, amelyeket rendszeresen cserélni kell.

Előnyök

 • elfogadható ár;
 • mozgásérzékelő;
 • arcfelismerés;
 • egyszerű csatlakozás.

Hátrányok

 • szerény kamera;
 • energiaellátás 4 akkumulátorról.

Zamel B
  IK II IP56

Értékelés: 4.6

ZAMEL B<ul></div><p>IK II IP56″ src=”/wp-content/uploads/2023/08/49816666195551-816.jpg” height=”512″ title=”ZAMEL B</p><ul>IK II IP56″><p>A lengyel gyártó gyűjteményének zászlóshajója a vezeték nélküli harang a Zamel B modellnek tekinthető</p><ul>IK II IP56. A szakértők a készüléket a megbízhatósága és a kiváló minőségű kivitelezés miatt vették fel a felülvizsgálatba. Leginkább a hatótávolság (akár 350 m) nyűgözte le őket, ami különösen fontos a vidéki házak tulajdonosai számára. Az érzékelőgomb rendkívül ellenálló a nedvességgel szemben (IP56). Akár 69 gomb is programozható egyetlen híváshoz, amelyek különböző bejáratokhoz telepíthetők. A modell modern dizájnnal, gazdag opciókkal rendelkezik. A csengő háztartási tápegységről vagy 3 AAA elemről működtethető.<p>a fogyasztók dicsérik a gazdag dallamválasztékot (14 darab), a jó hangerőt (85dB), a különböző tápellátási lehetőségeket. Hátránya a távoli hozzáférés hiánya.</p><h4>Előnyök</h4><ul><li>nagy választék;</li><li>nedvességállóság;</li><li>modern design;</li><li>kétoldali megvilágítás.</li></ul><h4>Hátrányok</h4><ul><li>Nincs kapcsolat okostelefonhoz.</li></ul><h2>A legjobb olcsó vezeték nélküli csengők</h2><p>A vezeték nélküli kapucsengő a könnyű telepítés és a felhasználóbarátság kiváló kombinációját mutatja be. Hatótávolság 25 és 100 m között. Egyes termékek beépített mozgásérzékelővel rendelkeznek. Íme néhány napjaink sikeres eszközei közül.</p><h3>dallam B530</h3><p>Értékelés: 4.7</p><div style=B530 hang

A költségvetési szegmensben a felülvizsgálat győztese a Melodica B530 ajtócsengő. A gomb vízálló kivitelben készült (IP44), így a készülék alkalmazási köre meglehetősen nagy. A szakértők kedvelik a dallamok nagy választékát (32 változat) és az éjszakai funkciót. A hangerő is állítható (4 üzemmód), maximális szintje 80dB. A hangszóró három AA elemmel működik (külön megvásárolható), de a gombhoz egy lemezelemre van szükség (a csomag tartalmazza). Kültéri hatótávolság akár 100 m, beltéri hatótávolság 25 m-ig.

A hazai felhasználók szeretik a csengő kialakítását, a széles körű funkcionalitást, az elfogadható árat. Az akkumulátor élettartama sok kívánnivalót hagy maga után (2-4 hét).

Előnyök

 • nedvességálló gomb;
 • autonóm működés;
 • 32 dallam;
 • modern design.

Hátrányok

 • Az akkumulátorok gyorsan lemerülnek.

Elektrostandard DBQ12M AC 36M AC 36M IP44

Értékelés: 4.6

ELEKTROSTANDARD DBQ12M AC 36M IP44

Elegáns fekete színű ajtócsengő Elektrostandard DBQ12M AC 36M. A modell vízálló (IP44), a hatótávolság 100 m. A vevőegység 220V-ról működik, a gombhoz CR2032 elemre van szükség (tartozék). A készülék széles hőmérséklet-tartományban (-30…+50ºC). A szakembereknek tetszett a hang- és fényjelzés kombinációja, 36 dallam közül választhatnak. A terméket német és orosz szakemberek tervezték, a gyártás Kínában történik. A magasabb ár miatt ezüstérmes lesz a gyűrűzés.

Az orosz fogyasztók értékelték a harang gyönyörű megjelenését, a kis súlyt (158 g), a gazdag dallamkészletet. A hátránya a magas ár.

Előnyök

 • stílusos design;
 • 36 dallam;
 • széles alkalmazási terület;
 • hang és fény kombinációja.

Hátrányok

 • magas ár.

ERA C108

Értékelés: 4.5

ERA C108

Hazánkban az ERA C108 kapucsengő a legkedvezőbb áron vásárolható meg. A harmadik helyezést a magas színvonalú kivitelezés miatt érdemelte ki. A készülék funkcionalitása is jól néz ki. A gyártó biztosította a hangerőszabályzót, a némítást, a dallamok kiválasztását. A felhasználónak két AA elemet kell vásárolnia a hangszóró működtetéséhez; a gomb a beépített A23 celláról működik (12V). Bell hatósugara 100m. A hangszóró felszerelhető az előszobában vagy helyiségről helyiségre mozgatható. A szakértők szerint a csengő hangereje gyenge, és nem biztos, hogy hallható, ha a tévé be van kapcsolva.

Az értékelésekben a pozitív megjegyzések dominálnak. Az emberek szeretik a könnyű csatlakoztathatóságot, az alacsony árat, a funkciók széles skáláját. A hátránya az alacsony volumen.

Előnyök

 • kiváló minőségű összeszerelés;
 • alacsony ár;
 • stílusos design;
 • Kiterjedt funkcionalitás.

Hátrányok

 • alacsony hangerő.

REXANT 46-0215

Értékelés: 4.4

REXANT 46-0215

A REXANT 46-0215 ajtócsengő távoli mozgásérzékelővel van felszerelve. A távolság automatikusan beállítható 5-10 m-es tartományban. A mozgásérzékelő működtetéséhez három AAA elemre van szükség. A készüléket érzékelő nélkül is beállíthatja, ha háziállat szaladgál az udvaron. A szakértőknek tetszett a csengő hangereje (90dB), a termék nedvességállósága. A modell széles hőmérséklet-tartományban működik (-10…+50ºC). A fogyasztó választhat a 12 dallam közül, a sziréna működtetéséhez 2 AAA elemre van szükség. Gyártó további tápegység aljzattal (DC 9-12V) felszerelve. A modell egy lépéssel a dobogó előtt áll meg.

A csengő pozitív oldalán a felhasználók dicsérik a jó minőséget, a távérzékelő egyértelmű működését, a hangos hangot. A hátrányok közé tartozik a kötődés hiánya.

Előnyök

 • távoli mozgásérzékelő;
 • nedvességállóság;
 • hangos hang;
 • minőségi összeszerelés.

Hátrányok

 • nincs rögzítés.

Melodica C201

Értékelés: 4.3

Melody C201

A magas fokú por- és nedvességállóság egy vezetékes harang Melodica C201. A készülék hangszórója háztartási konnektorhoz csatlakozik, a gombot pedig egy A23-as akkumulátor táplálja. 150 m-es hatótávolsággal kültéren és 40 m-es hatótávolsággal beltéren. A szakértők felhívják a figyelmet az Orosz Föderáció területén történő használatra vonatkozó hivatalos jóváhagyásra. A termék teste modern ABS-műanyagból készült, az anyag praktikus és tűzbiztonságos. A felhasználó három dallam közül választhat. A kódolási rendszer kiküszöböli a közeli, azonos típusú harang hatását.

A háztartási felhasználóknak hízelgő a megfizethető ár, a kiváló minőségű kivitelezés, az egyszerűség és a praktikum. Hátránya a dallamok szegényes választéka.

Előnyök

 • por- és nedvességvédelem;
 • kiváló minőségű kivitelezés;
 • könnyű csatlakoztatás;
 • praktikum.

Hátrányok

 • néhány dallam.

REXANT 73-0070

Értékelés: 4.2

REXANT 73-0070

A REXANT csengő 73-0070 nagyon hangos (85 dB). A gyártó háromszintű hangerőszabályzót (alacsony, közepes, magas) állított be, így minden tulajdonos beállíthatja a hangerőt. A szakértők a dallamok nagy száma (36 db) miatt vették fel a modellt a felülvizsgálatba.) és a fényjelzés jelenléte. A hatótávolság 80m. A vevőegység 220 V-os hálózatra van csatlakoztatva, a gomb az A23-as elemmel működik. Ez a modell megfizethető árának és pontos kivitelezésének köszönhetően előnyösnek tekinthető.

A kapucsengő alacsony helyezése a felülvizsgálatunkban az orosz fogyasztók kritikus véleményének köszönhető. Gyenge jelről számolnak be, amely nem megy át két falon. És ha a terméket fémfelületre rögzíti, a csengő egyáltalán nem működik.

Előnyök

 • megfizethető ár;
 • rendezett összeszerelés;
 • Állítható hangerő;
 • sok dallam.

Hátrányok

 • gyenge jel.

A legjobb elektronikus vezetékes csengő

A vezetékes ajtócsengők a legegyszerűbb és legolcsóbb. Működésük nem függ a rádiójel szintjétől vagy az Ethernet hálózat működésétől. A tartós teljesítményt a következők jellemzik.

M ELEKTROMOS ZPB-11/2-25M

Értékelés: 4.8

TDM ELEKTROMOS ZPB-11/2-25M

Egyszerű és megbízható eszköz a vezetékes kapucsengő

M ELEKTROMOS ZPB-11/2-25M. A szakértőknek különösen tetszett a modell könnyű csatlakoztathatósága, a dallamok nagy száma (25 db.), demokratikus ár. A készülék hálózatról és önállóan is működhet. A hangszóró tápegységének szerepe két AA elemet játszhat, a gombot az A23 (12V) cellába helyezzük. A gombot a csengővel összekötő vezeték hossza 1 m. A termék 5 év garanciával, gazdaságos energiafogyasztással rendelkezik. A felhasználók szerint egy elemkészlet elegendő a csengő 1 évig tartó működtetéséhez.

Ennek a modellnek van egy hátránya is. A fogyasztóknak nem tetszik a hangszóró hangminősége. És a maximális hangerő eléri a 70 dB-t.

Előnyök

 • megfizethető ár;
 • könnyű csatlakoztathatóság;
 • sok dallam;
 • gazdaságos energiafogyasztás.

Hátrányok

 • rossz minőségű hang.

SVETOZAR Megállapodás

Értékelés: 4.6

SVETOZAR CHORD

Megfizethető ár és nagy tartósság van egy vezetékes csengő SVETOZAR Accord. A gyártó hosszú vezetékkel (2 m) szerelte fel a terméket, ami a legtöbb esetben több mint elégséges. A gombon van egy jelző, egy csengő tájékoztatja a ház vagy a lakás lakóit, mind dallam és fényjelzés. 16 dallam közül választhat. A szakértők nem panaszkodnak a hangminőségre. A készülék működtetéséhez három AA típusú elem szükséges. Alacsony por- és vízállóság (IP20) korlátozza a harang használatát.

Az orosz felhasználók elégedettek az elektromos készülék könnyű telepítésével és működtetésével. Elégedett az árral és a készülék megjelenésével.

Előnyök

 • hosszú vezeték;
 • 16 dallam;
 • elegáns megjelenés
 • kijelző a gombon.

Hátrányok

 • Alacsony por- és vízállóság.

TRITON tücsök CB-03R

Értékelés: 4.4

TRITON TÜCSÖK SV-03R

A TRITON Cricket CB-03R csengő maximális egyszerűséggel kiemelkedik a konkurenciától. A modellnek csak egy dallama van, amely egy tücsök trillára hasonlít. A gyártó a hangszóró testére hangerőszabályzót szerelt, a hang akár teljesen kikapcsolható is. A készülék 220 V-os hálózatra van csatlakoztatva. A szakértők dicsérték az összeszerelés minőségét és a modell könnyű csatlakoztathatóságát. De nincs gomb vagy zsinór a termékhez mellékelve. Ezért a modell a legalkalmasabb a meghibásodott hangszóró cseréjére.

Az otthoni felhasználók visszajelzései hízelgőek a kivitelezésről, a könnyű használatról és a csatlakoztathatóságról. Hátránya a hiányos készlet.

Előnyök

 • minőségi gyártás;
 • alacsony ár;
 • egyszerű kapcsolat;
 • hangerőszabályzó.

Hátrányok

 • hiányos készlet;
 • egyetlen dallam.
Olvasson tovább  11 legjobb padlóra álló gázkazánok
Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: