8 legjobb robottisztító

*A szerkesztő értékelése a legjobbakról. Kiválasztási kritériumok. Ez az anyag szubjektív, nem reklámnak szánt és nem minősül vásárlási útmutatónak. Konzultáció szakemberrel vásárlás előtt.

A felülvizsgálatunk hősei – robot padlóseprők. Ez a készüléktípus nem olyan elterjedt, mint a robotporszívók, de a legújabb piaci trendek azt mutatják, hogy ezek a készülékek egyre népszerűbbek. A hagyományos robotporszívókkal ellentétben a poloterek funkcionalitása korlátozott, mivel a modellek túlnyomó többsége egyetlen funkcióval rendelkezik – nedves tisztítás. De a poloterovnak hatalmas előnye van – az egész technológiai potenciáljuk a padló kiváló minőségű tisztítására irányul, amely összehasonlítható, kivéve, ha a kézi mosás egy felmosórongy és egy rongy (ami még a legfejlettebb robotporszívók számára is elérhetetlen a nedves felmosó funkcióval).

A népszerű nemzetközi robotgyártók 8 legjobb modelljét választottuk ki szórakoztatóelektronikai rangsorunkba. Az objektivitás érdekében különböző árkategóriájú eszközöket veszünk figyelembe – a költségvetési változatoktól a nagyon drága intelligens robotokig.

A kiválasztás fő szempontja nemcsak a márkaismertség, a tisztítás minősége és a technológia praktikussága, hanem az is, hogy a tisztítószerek hogyan viselkednek a valós életben, nem pedig a reklámokban. Ebből a célból olyan vásárlókat tanulmányoztunk, akik már hosszú ideje használják ezt a technikát, lehetővé téve számukra, hogy gyakorlati szempontból meghatározzák az egyes modellek előnyeit és hátrányait.

A minősítésünkhöz szükséges összes információ nyilvános forrásokból származik – értékelő oldalak, a legnagyobb piacterek, fórumok, a gyártóktól származó hivatalos adatok és egyéb elérhető online források.

Tekintettel a jelöltek kis számára és a robot padlótisztítók szűk funkcionalitására, nem osztjuk kategóriákra a készülékeket, hanem a felülvizsgálatban egyetlen listaként mutatjuk be őket a költségek növekedése szerint.

A 8 legjobb robot padlócsiszoló

Jelölés Helyszín Név Ár
A 8 legjobb robottisztító 8 Smart Mute ZB260L 3 050 €
7 Xbot R2 9 990 €
6 I
 • FE W450
 • 22 150 €
  5 Everybot EDGE 27 900 €
  4 Xiaomi SWDK intelligens tisztítógép ZDG300 24 308 €
  3 HOBOT Legee 688 31 000 €
  2 HOBOT Legee-7 43 598 €
  1 iRobot
  aava Jet m6
  47 778 €

  Smart Mute ZB260L

  Értékelés: 4.4

  Smart Mute ZB260L

  Áttekintésünket a Smart Mute ZB260L készülékkel kezdjük, amely az egyik legolcsóbb robot padlótisztító a hazai piacon. Ez az olcsó kínai berendezések tipikus képviselője, amelyeket nagy mennyiségben importálnak Oroszországba. Nincs hivatalos vállalati képviselet, így a garanciát a kiskereskedők biztosítják. A szolgáltatás minden hátrányát több mint ellensúlyozza a készülék költsége, így ez a modell az egyik legnépszerűbb és legkeresettebb a költségvetési árszegmensben.

  A henger egy kerek műanyag házban van elhelyezve, amelynek tetején egyetlen gomb található a készülék indításához, valamint egy fedél, amely a párásító tartály nyílását takarja. A test alján egy kerékpár található, amely bolygóelvűen forog – a tengelye és a test körül. Ez lehetővé teszi, hogy a görgő mindkét irányba mozogjon, 360 fokban párhuzamosan forogva. A ház alján egy mikroszálas kendő is található, amely néhány centiméterrel kiemelkedik a készülék kerületéből. Ennek a megoldásnak köszönhetően a padló hatékonyan tisztítható. Minden tisztítás után a ruhát eltávolítjuk és a csap alatt leöblítjük.

  A robot csak USB-kábellel van felszerelve, és nem rendelkezik töltődokkolóval. A felhasználó nem választhatja meg a haladási irányt, nem állíthatja be a tisztítási időzítőt, és a készüléket sem vezérelheti távolról semmilyen módon.

  További jellemzői közé tartozik a beépített ultrahangos párásító jelenléte. A futtatáshoz el kell távolítani a felső műanyag fedelet, kinyitni a tartály kupakját, kiönteni a vizet és lezárni a tartályt. Ezután kétszer nyomja meg a “start” gombot. A robot mostantól nemcsak a padlót törli fel, hanem a szoba levegőjét is párásítja.

  A minimális számú érzékelő jelenléte lehetővé teszi a készülék számára, hogy akadályba ütközve irányt változtasson.

  Az előnyei között a szerkentyű érdemes megemlíteni az alacsony ár, a jó minőségű padlótisztítás és a jelenléte egy párásító. Hátrányai közé tartozik az alapvető funkcionalitás, a felhasználói beállítások hiánya és a kaotikus útvonal a tisztítás során.

  A kompakt méret, a vonzó ár és az egyszerűsített kialakítás a Smart Mute ZB260L-t a költségvetési szegmens egyik legjobbjává teszi.

  Előnyök

  • Könnyen tisztítható a padló.
  • Beépített párásító.
  • Alacsony ár.

  Hátrányok

  • Minimális funkcionalitás.
  • Oszcilláló mozgásminta.

  Xbot R2

  Értékelés: 4.5

  Xbot R2

  A következő padlótisztító a kínai háztartási robotok gyártójának Xbot R2 modellje. A készülékre a garancia 12 hónap.

  A modell kompakt és keskeny műanyag házában úgy néz ki, mint egy ablakmosó robot. Az alján 2 csúszótárcsa található, amelyekre mikroszálas kendők illeszthetők. A tetején egy kényelmes hordozófogantyú található, valamint egy kezelőpanel, amely lehetővé teszi a felhasználó számára a készülék bekapcsolását vagy a tisztítási módok kiválasztását. Vegye figyelembe, hogy az ablaktisztító megjelenése ellenére a robot nem rendelkezik vákuumszivattyúval, így nincs mód az üveg vagy a falakon lévő csempe tisztítására.

  Két pár mikroszálas korongot tartalmaz, különböző töltésvastagsággal. Egyeseket a minőségi padlók tisztítására, másokat a nedvesség eltávolítására és a felületek polírozására használnak. A készülékhez töltő és adapter, valamint távirányító is tartozik.

  Az automatikus vízellátás a mikroszálas kendőkre egy feltűnő funkció. Lehetővé teszi a padló automatikus tisztítását. A mosógépbe való víz betöltéséhez ki kell nyitni a tartály kupakját a ház tetején.

  A legtöbb versenytársával ellentétben a robot cikk-cakkos mintázatban mozog, ami a padlók kézi súrolását utánozza felmosóval és rongyokkal. A távirányító lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy kiválassza a tisztítási módok egyikét – automatikus, helyi vagy körkörös üzemmód.

  A készülék rendelkezik akadályérzékelő, magasságkülönbség- és fényérzékelő érzékelőkkel. Ez lehetővé teszi, hogy könnyen navigáljon a nyitott területeken, valamint a kanapék és más bútorok alatt.

  Az akkumulátor élettartama akár 120 perc is lehet, ami a versenytársakhoz képest magas.

  A tulajdonosok az előnyök között említik a tisztítás magas minőségét és a jó navigációs rendszert. Nincsenek kritikus hátrányok, de néhány fogyasztó az okostelefonon keresztül történő távvezérlés hiányáról beszél.

  Az Xbot R2 kompakt mérete, alacsony ára és hatékony nedves tisztítási teljesítménye az egyik legjobb megoldássá teszi kategóriájában.

  Előnyök

  • Kompakt méret, alacsony magasság.
  • Akkumulátor élettartama akár 120 perc.
  • Automatikus vízellátás a lemezekhez.
  • Távirányító.
  • Többféle üzemmód.

  Hátrányok

  • Nem okostelefonról vezérelhető.

  I
 • FE W450
 • Értékelés: 4.6

  I<li></div><p>FE W450″ src=”/wp-content/uploads/2023/11/72916666195491-388-.jpg” height=”390″ title=”I</p><li>FE W450″><p>A következő modell a felülvizsgálatunkban az I</p><li>FE W450. Mint a robotikai készülékek 99%-át, ezt is Kínában, a legmodernebb gyártóüzemekben szerelik össze. Ez egy mosható robotporszívó, amely rengeteg funkcióval és nagyszerű teljesítménnyel rendelkezik.<p>Ez a modell kicsit másképp működik, mint a hagyományos porszívók, és inkább egy hagyományos robotporszívóra emlékeztet. A ház meglehetősen magas és terjedelmes. Átmérője kb. 30 cm, magassága kb. 12 cm. Ezek a méretek megakadályozzák, hogy a gép alacsony bútorlábak alá kerüljön.</p><p>A test két modulból áll – az elülső részen található az összes elektronika és a motor, míg a hátsó részen egy kettős tartály található a tiszta és a piszkos víz számára. A tisztításért felelős fő elem a forgó, puha tekercs. Automatikusan átnedvesíti a tartályt vízzel, és útközben felszedi a szennyeződéseket. Minden szennyeződés és szennyeződés egy külön tartályba kerül, a tiszta víz pedig visszakerül a hengerbe. Ez biztosítja, hogy a tisztítás után nem maradnak csíkok. Ha a szennyezett víztartály megtelt, egy érzékelő figyelmeztet, és a robot leállítja a tisztítást.</p><p>A tiszta víz tartály kapacitása 850 ml, a piszkos víz tartály kapacitása 900 ml. A beépített akkumulátor akár 80 perces önálló használatra is elegendő. Körülbelül 70 m² alapterület tisztítása ez idő alatt.</p><p>Ennek a modellnek a legfontosabb előnye az optikai érzékelőn alapuló modern navigációs rendszer. A test tetején lévő kamerának köszönhetően a robot jól tájékozódik a helyiségben, és még a létesítményt is feltérképezi. Vezérelhető a távirányítóval vagy az okostelefonon lévő alkalmazással. A második opció hozzáférést biztosít a készülék összes funkciójához – a térkép megtekintése, a vízellátás intenzitásának beállítása, a menetszám, a henger sebességének és a mozgás sebességének beállítása. Tisztítási előzmények és virtuális vezérlőpanel áll a felhasználó rendelkezésére.</p><p>Sajnos a padlóseprő nem tárolja a térképet a memóriában, hanem valós időben, menet közben állítja össze.</p><p>A robot előnyei közé tartozik a jó funkcionalitás, az okostelefonon keresztül történő vezérlés, a kiváló minőségű padlótörlés. Hátrányai a terjedelmes kialakítás, a nem orosz nyelvű alkalmazás és a helyiségek interaktív térképeinek hiánya.</p><p>Az üzemmódok választéka, az “intelligens” navigáció, az okostelefonon keresztül történő vezérlés és a padlótisztítás nagy hatékonysága lehetővé tette a tisztító I</p><li>Az FE W450 az egyik vezető helyet foglalja el rangsorunkban.<h4>Előnyök</h4><ul><li>Vezérlés okostelefonon keresztül.</li><li>Optikai navigációs rendszer.</li><li>Kiváló funkcionalitás.</li><li>Tiszta padló csíkok nélkül.</li></ul><h4>Hátrányok</h4><ul><li>A robot nem tér vissza a bázisra feltöltés céljából.</li><li>Az alkalmazás nincs elsietve.</li><li>A térkép nem interaktív.</li><li>Tömzsi test (a felhasználók visszajelzései).</li></ul><h3>Everybot EDGE</h3><p>Értékelés: 4.7</p><div style=Everybot EDGE

  Az Everybot EDGE a dél-koreai háztartási robotok gyártójának harmadik padlóseprő modellje. A készüléket Kínában szerelik össze, és egy év garancia jár hozzá. Hasonló megjelenésű, mint a korábban tárgyalt Xbot R2, hosszúkás testtel rendelkezik, két forgó koronggal, amelyek a mikroszálakat tartják.

  Az egyik fontos tervezési jellemző, hogy a mikroszálas korongok túlnyúlnak a házon. Lehetővé teszi, hogy hatékonyan tisztítson a sarkokban és a szegélylécek mentén.

  Érdemes megjegyezni, hogy hiányzik a mechanikus rugós ütköző és a tapintásérzékelők, amelyek lehetővé teszik a többi robot számára, hogy megváltoztassák a pályájukat, ha akadályba ütköznek. Ebben az esetben a padlóseprő IR-érzékelőkkel van felszerelve, amelyek előre felismerik az idegen tárgyakat, így a robot fizikai érintkezés nélkül megkerülheti azokat.

  Giroszkóppal felszerelve a pontos pozicionáláshoz. A távirányítóval a felhasználó több tisztítási módot is beállíthat – automatikus (50 perc), helyi a kerületben és intenzív tisztítás. Külön figyelmet érdemel az Y-mód, ahol a robot egy speciális útvonal mentén mozog, megismételve a padlót tisztító személy mozgását kézzel moppal.

  2 pár különböző mikroszálas textúrájú korong található a csomagban. Az egyik pár alapos nedves tisztításhoz, a másik (rövid bolyhos) pedig a felületek polírozásához használható. Kézi üzemmódban a felhasználó függőleges felületeket tisztíthat. A robotot úgy lehet működtetni, hogy a kerekeket az üveghez/tükörhöz vagy csempéhez helyezi, megnyomja az indítógombot, és óvatosan végigvezeti a robotot a felületen, amíg az teljesen tiszta nem lesz.

  A víz automatikusan jut a mikroszálakra. A folyadékot kivehető műanyag korongokba öntik, amelyek a tartályok. Akár 100 perc készenléti idő, ami kb. 50 m² tisztítási területnek felel meg automatikus üzemmódban.

  A padlótisztító tulajdonosok megjegyzik kompakt méretét, a megfelelő üzemmód kiválasztásának lehetőségét és a padlótisztítás nagy hatékonyságát. A hátrányok között – nincs térképépítés és a töltőfogantyú szükségessége.

  Az Everybot EDGE-t azoknak a felhasználóknak ajánljuk, akik már rendelkeznek klasszikus száraz porszívóval, de szeretnék teljesen automatizálni a padlótisztítás folyamatát.

  A

  • Többféle üzemmód.
  • Vezérlés a távirányítóval.
  • A függőleges felületeket súrolhatja.
  • A padló magas színvonalú tisztítása.

  Hátrányok

  • Nem térképezi fel a szobát.
  • Kézzel kell feltölteni (a fogyasztói vélemények szerint).

  Xiaomi SWDK intelligens tisztítógép ZDG300

  Értékelés: 4.7

  XIAOMI SWDK INTELLIGENS TAKARÍTÓGÉP ZDG300

  A következő jelölt a felülvizsgálatunkban a Xiaomi SWDK Smart Cleaning Machine ZDG300. Jelenleg ez az egyetlen robot padlótisztító a Xiaomi termékcsaládjában. Annak ellenére, hogy a gépet a szárazföldi Kína belföldi piacára tervezték, Oroszországban sikeresen értékesítik, és legfeljebb 12 hónapos garanciát vállalnak rá.

  A padlópadlót kompakt, téglalap alakú, fehér ABS műanyag házban tervezték, amelynek mérete 320×320 mm, magassága 80 mm. A robot kialakítása minimalista, mint a legtöbb Xiaomi termék esetében.

  A modell jó műszaki felszereltséget és széles körű funkcionalitást kapott. Azon kevés gépek egyike, amelyek automatikusan visszatérnek a bázisra feltöltődni. A dokkolóállomás alá egy speciális műanyag szőnyeget helyezünk, hogy elkerüljük a padló fokozott nedvességhatását.

  A következő legjobb dolog ehhez a modellhez az optikai érzékelős navigációs rendszer és számos kiegészítő érzékelő. A takarító nemcsak tökéletesen navigál a szobában, hanem térképet is tud rajzolni. Maga a rendszer interaktív, és a Mi Home saját alkalmazásban jelenik meg. A készülék funkcionális jellemzői között szerepel a helyi és automatikus tisztítási mód kiválasztásának lehetősége (a felhasználó maga állítja be a zónát a szoba térképén). Az alkalmazással beállíthatja a vízáramlás intenzitását, valamint a tartályban lévő folyadékszintet is megjeleníti a tisztánlátás érdekében. A virtuális joystick gyakorlati irányítást biztosít.

  A víz feltöltéséhez fel kell emelni a felső fedelet, amely alatt egy lyuk van a tartályban. A vizet két törlőkendőre permetezik a felhasználó által meghatározott intenzitással. Ez a különböző típusú padlóburkolatok tisztítására vonatkozik. A rongyokat rögzítő platformok a gép működése közben mozognak, ami lehetővé teszi a különböző összetett szennyeződések hatékony súrolását.

  A beépített 2500mAh-s akkumulátor elegendő ahhoz, hogy a készüléket akár 120 percig is önállóan működtesse, ami nagyjából egy körülbelül 100-120 m²-es terület megtisztításának felel meg.

  A takarítógép tulajdonosai különösen nagyra értékelik a kiváló minőségű tisztítást, a távirányítási lehetőséget és az okos funkcionalitást. A hátrányok – a kínai lokalizáció, a szerver hosszú válaszideje a kézi vezérlés és a befejezetlen navigációs rendszer esetén.

  Javasoljuk a Xiaomi SWDK Smart Cleaning Machine ZDG300-t minden olyan felhasználónak, aki minőségi gépet szeretne, és akinek nem számít, hogy milyen piacra tervezték.

  Előnyök

  • Vezérlés alkalmazáson keresztül.
  • Kiterjedt funkcionalitás. Sok beállítás.
  • Mozgatható rongykarok.
  • Jó autonómia (akár 120 percig).

  Hátrányok

  • Kínai lokalizáció.
  • “Nyers” navigációs algoritmus (a vásárlói vélemények szerint).

  HOBOT Legee 688

  Értékelés: 4.7

  HOBOT Legee 688

  Folytatódik a felülvizsgálat a legjobb padlótisztítók HOBOT Legee 688 a tajvani gyártó. A vállalat korábban csak ablakmosó robotokat gyártott, de nemrégiben több padlótisztító modellt is kiadott.

  A modell D-alakú testben készült, ami növeli a sarkokban és a szegélylécek mentén történő tisztítás hatékonyságát. A készülék középpontjában két, mobil lemezekhez rögzített mikroszál áll. A rongyok és a fúvókák között van egy szívónyílás, amely vizet vagy mosószert permetez a padlóra. A modell egyik előnye, hogy egyszerre képes szárítani és tisztítani a padlót. Azonnal tisztázni kell, hogy ez egy seprőgép, így csak lehetőségként söpör, és maga a technika nem alkalmas a napi száraz tisztításra.

  A robotot az okostelefonján lévő alkalmazáson keresztül vezérli, a segédprogram teljesen rosifikált és kiváló minőségű lokalizációval rendelkezik. A telefonon keresztül megtekintheti a térkép épületét és láthatja a robot helyét, beállíthatja a tisztítási időzítőt, kiválaszthatja a működési módot és egyéb beállításokat.

  A víztartály a felső fedél alatt található. Közel 500 ml-es porgyűjtő tartály száraz porhoz.

  A csomag tartalmaz tartalék mikroszálas kendőkészletet, 3 oldalsó seprűt, mosószer-koncentrátumot, alapot hálózati adapterrel és palackot a víz feltöltéséhez.

  Előnyei, különösen a jó tisztítási minőség, a stílusos kialakítás és az okostelefonos vezérlés. A hátrányok – használhatatlan helyiségtérkép és a robot gyenge járóképessége (gyakran nem tudja leküzdeni még a kis belső küszöböket sem).

  Modern jellemzői, intelligens ergonómiája és a nedves felmosáshoz szükséges nagy hatékonysága a HOBOT Legee 688-at termékcsoportjának egyik legjobbjává tette.

  Előnyök

  • D-alakú ház.
  • Vegytisztítás.
  • Mozgatható rongyfúvókák.
  • Vezérlés okostelefonon keresztül.

  Hátrányok

  • Nem mindig talál alapot.
  • Nem interaktív szobatérkép.
  • Gyenge navigálhatóság (az ügyfelek visszajelzései alapján).

  HOBOT Legee-7

  Értékelés: 4.8

  HOBOT LEGEE-7

  A következő lovas a felülvizsgálatunkban a HOBOT Legee-7. Ez egy másik modell a tajvani gyártótól, amely 2021-2022-ben új. Valójában ez a korábbi 688-as modell továbbfejlesztett változata, amelyet korábban áttekintettünk. A két egység D-alakú, hasonló megjelenésű és tapintású, de sok különbség is van közöttük.

  Mi különbözteti meg a HOBOT Legee-7-et elődjétől:

  1. Lézeres távolságmérő (lidar).
  2. A mozgatható mikroszálas fúvókák percenként akár 900-szor is rezegnek.
  3. A jelenléte 4 fúvókák, amelyeken keresztül a víz vagy mosószer oldat a padló (az előző modell csak két).
  4. Megnövelt akkumulátor kapacitás (4500 mAh helyett 2750 mAh).
  5. Akár 240 m²-es tisztítási terület (majdnem kétszer akkora, mint a 688-asé).

  Lidar a pontos navigációhoz és a precíz pozícionáláshoz minden területen, függetlenül az alaprajzoktól. Ez is feltérképezi a területet, de a térkép teljesen interaktív, ellentétben elődjével. Lehetővé teszi, hogy hatékonyan ütemezze a takarítást azáltal, hogy meghatározott területeket jelöl meg, és minden helyiséghez más-más üzemmódot állít be.

  A különböző beállítások és a tisztítási előzmények megtekintése mellett a hangjelzések hangereje is beállítható és a nyelv is kiválasztható az alkalmazáson keresztül. A padlófényező kellemes női hangon, oroszul “beszél”. A felhasználók a gyári alapértelmezett hangjelzés mellett saját hangjelzéseket is rögzíthetnek.

  A gép legfontosabb előnyei a magas tisztítási színvonal, a felhasználóbarát orosz alkalmazás és a beállítások széles választéka. A felhasználók által említett hátrányok közé tartozik a hosszú keresési idő, néhány szoftveres probléma és a távirányító hiánya. Valójában a távirányító nem szükséges, de ha szükséges, akkor külön lehet vásárolni egy távirányítót az előző 688. modellből.

  Az üzemmódok széles választéka, a magas tisztítási hatékonyság és a jó műszaki jellemzők a HOBOT Legee-7-et a felülvizsgálat megírásának időpontjában a termékcsoport egyik legjobb gépévé tették.

  Előnyök

  • Lézeres távolságmérő.
  • A beállítások nagy választéka az alkalmazásban.
  • Orosz hang-over.
  • Nagy tisztítási hatékonyság.
  • Jó autonómia.
  • Interaktív térképek.

  Hátrányok

  • Hosszú időbe telik megtalálni a bázist.
  • Nincs távirányító (a vásárlói visszajelzések szerint).

  iRobot
  A Jet m6

  Értékelés: 4.9

  Olvasson tovább  A 14 legjobb kanapé töltelék
  Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Cybulya Guculka

  Helló mindenkinek! Én vagyok Cybulya Guculka, és nagy lelkesedéssel osztom meg szenvedélyemet a háztartási gépek javításával és telepítésével kapcsolatban. Ennek az oldalnak az írójaként engem a technológia iránti szeretetem és a vágy hajt, hogy segítsek másoknak megérteni és megoldani a gépeikkel kapcsolatos problémákat.

  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: