A 6 legjobb csempetisztító

A csempe egy szerény lehetőség a fürdőszobába vagy a konyhába. De még azt is speciális termékekkel kell tisztítani. Ellenkező esetben nagyon gyorsan foltos, csíkos és karcos lesz. De sok jogorvoslat van a piacon. Ezért összeállítottunk egy listát a legjobb csempetisztítókról. Ez segít eldönteni, hogy melyek a kedvencek az Ön otthonában.

Hogyan válasszuk ki a legjobb csempetisztítót

Annak érdekében, hogy ne károsítsa a csempefelületet, vagy ne kapjon nulla hatékonyságú összetételt, figyelmet kell fordítani a minőségi termék következő paramétereire:

 1. Típus. Por alakú és folyékony (gélszerű) változatok is kaphatók. A porok csiszolóanyagként viselkednek, és megkarcolhatják a csempe felső rétegét. A csempetisztításhoz folyékony tisztítószerek használatát javasoljuk. Nem karcolják vagy károsítják a felületeket.
 2. Expozíciós mód. A típustól függően a hatása is változik. A por állagú mosószerek gyakran súroló hatásúak, kimossák a szennyeződéseket és foltokat. De a csempe felső rétegét is károsíthatja. A kémiai hatás a só és a szennyeződés reakcióján alapul.
 3. A válasz típusa. A kémiai csempemosószerek kétféle – savas és lúgos – reakciót hozhatnak létre. Az előbbit akkor érdemes használni, ha szervetlen szennyeződéseket, például rozsdát kell eltávolítani. Ha a csempe foltos valami szerves, akkor jobb, hogy egy “kémia” alapú lúg (szóda).
 4. bevonat típusa. Fontos paraméter – ez határozza meg, hogy melyik terméket kell megvásárolni. Ha padlója vagy falai mészkő tartalmú természetes kőből készült csempékkel vannak burkolva, azokat nem szabad savakkal kezelni.
 5. Alkalmazási terület. Megosztott hagyományos módon a konyhába és a fürdőszobába. Ez utóbbi nemcsak tisztít, hanem valamilyen módon “megújítja” a felületeket, a színeket élénkebbé és szebbé teszi.
Olvasson tovább  11 legjobb porszívók laminált és csempékhez

Csak a legjobb folyékony tisztítószereket választottuk ki az eszköztárunkból. Még a legkényesebb felületet sem károsítják.

Hogyan kell használni a csempe tisztítószereket

Csempetisztításhoz használt speciális termékek, elsősorban erős vegyszerek. Ezért nem szabad meggondolatlanul és hanyagul használni. Ellenkező esetben kárt tehet önmagában és a bevonatban. Íme néhány tipp arra vonatkozóan, hogyan kerülheti el, hogy a tisztítási folyamat során károsítsa csempéit, vagy hogyan könnyítheti meg a munkát:

 1. A sérülések és kellemetlen következmények elkerülése érdekében bármilyen termékkel való munka során javasoljuk a kesztyű, a légzőkészülék és a védőszemüveg viselését.
 2. Ne használjon csiszolóporokat a csempéken. Különösen a fényes felületek felé. Több ilyen tisztítás után a felület lebomlik és romlani kezd. És ezért nehezebben koszolódik és nehezebb tisztítani.
 3. Próbáljon meg nem savas oldatot használni, ha a csempefugák fugázással vannak ellátva. Tönkretehetik a vegyületet, és a fuga csúnyán fog kinézni. Van egy másik megoldás is – kezelje az ízületeket epoxi festékkel vagy bármilyen más olyan összetétellel, amely megvédi a készítményt a savas lebomlástól.
 4. Ne használjon savas csempetisztítót, ha a csempe bármilyen formában meszet tartalmaz – a sav tönkreteszi a felületet.
 5. A lúgos vegyszerek kevésbé hatékonyak, de kíméletesek a csempékhez. Fontos azonban, hogy a termék ne tartalmazzon csiszoló részecskéket, például oldhatatlan szódát vagy homokot.
 6. Ne felejtse el kipróbálni az új terméket a csempézett padló egy kis pontján. Segít tudni, hogy a burkolólapok pontosan hogyan reagálnak a vegyületre.

Az alábbi tippek betartásával könnyen egyben tarthatja csempéit. Ne sérüljön meg a gőzök belélegzésével, és ne kapjon bőrirritációt a kezén.

A legjobb csempetisztítók

Jelölés hely Termék neve ár
A legjobb csempetisztítók értékelése 1 Mellerud 1 l 469€
2 HG 1000 ml 390€
3 VIclean proTECt,1L 340€
4 Emsal 350€
5

ip, 500 ml

510€
6

rosept M

  tipower, 1 l
220€

Meleurd csempékhez és kövekhez, 1 l

Értékelés: 4.9

MELLERUD CSEMPE ÉS KŐ 1 L

Német, nagy teljesítményű tisztítószer csempékhez és természetes kőburkolatokhoz. Megszabadul mindenféle szennyeződéstől, szó szerint percek alatt összezúzza azt. Egy literes flakon 12-15 négyzetméternyi tisztítószerre elegendő. De hígíthatjuk 1:5 arányban, és máris elég 40-50 négyzetméterre. A 469 rubeles árat figyelembe véve meglehetősen gazdaságosnak bizonyul.

Foszforsavval készült, savas reakciót hoz létre. Ezért nem használható olyan felületeken, amelyek bármilyen formában tartalmaznak meszet – például a Mellerud nem alkalmas gránit vagy márvány tisztítására. Ellenkező esetben a lapok elveszíthetik megjelenésüket és megsérülhetnek.

Előnyök

 • Eltávolít minden szennyeződést, beleértve a makacs szennyeződéseket is.
 • Alkalmas természetes és mesterséges csempékhez.
 • Olcsó.

Hátrányok

 • Károsíthatja a csempéket.

HG fényes csempék csíkmentes tisztítására, 1000 ml

Értékelés: 4.8

HG DUSTFREE GLASS TILE CLEANER 1000 ml.webp

HG egy hollandiai csempetisztító. Kifejezetten fényes felületekhez tervezve. Tisztítás után nincsenek irritáló csíkok a sima csempéken. Egy palack legalább 10 ötliteres vödörhöz elegendő. Így egy flakonnal 10-szer lehet megtisztítani a padlót, ha nagyon piszkos. Vagy 20-szor, ha a csempe enyhén foltos.

A termék savas. Ezért nem alkalmas természetes kőhöz, amelynek összetételében mész van. Egy tisztításhoz 50 ml terméket kell 5 liter meleg vízhez adni. Ha a padló erősen szennyezett, 100 milliliter. Használat előtt minden más vegyszert el kell távolítani a padlóról ugyanezen cég speciális termékével. Ellenkező esetben mosódás következik be.

Előnyök

 • Nagyon gazdaságos fogyasztás.
 • Tökéletesen tiszta, fényes csempefelületek.

Hátrányok

 • Károsíthatja a természetes követ.

VIclean “proTECt”, természetes kőburkolólapokhoz, savas, 1 l

Értékelés: 4.7

VICLEAN PROTECT FOR NATURAL STONEWORK TILES saválló 1 L.webp

A legjobb csempetisztító termékcsaládunk másik savas képviselője. Alkalmas bármilyen típusú csempéhez, kül- és beltéren egyaránt. Ezzel a tisztítószerrel akár egy csempézett járdát is megtisztíthat, ha szeretné. A korlátozások szabványosak – nincs természetes kő és mész az összetevők között, különben a felület szépsége tönkremegy.

Akár a szaniterek tisztítására is használható – természetesen a maradékokat gondosan el kell távolítani. Jó dolog, hogy a VIclean egy praktikus palackban van – a minősítésünk első két helyével ellentétben nagyon kényelmes tartani, még nedves kézzel is. Így nem kell aggódnia a VIclean csúszása és kiömlése miatt.

Előnyök

 • Kényelmes csomagolás a tisztításhoz.
 • A mindenes az otthonában, az udvaron és a szabadban.

Hátrányok

 • Károsíthatja a természetes követ.

Emsal a csempe- és kőpadlók ápolásához

Értékelés: 4.7

EMSAL CSEMPE ÉS KŐÁPOLÓ TERMÉK.JPG

Ez nem csak egy csempetisztító. Teljes értékű mindenes, amely képes megoldani minden padlóproblémát. A termék kiváló minőségű viaszokat tartalmaz, amelyek nemcsak megtisztítják a felületet a szennyeződésektől, hanem egy ideig megvédik az új foltoktól és csíkoktól is. “Az Emsal megtisztítja a szennyeződéseket, fényt ad, gátként működik a szennyeződések, lábnyomok stb. ellen.

Számos előnye ellenére a termék viszonylag olcsó, körülbelül 350 rubel. Nem savas, így mészkőre is használható. Mégis azt javasoljuk, hogy először egy kis, feltűnésmentes területen tesztelje.

Előnyök

 • Fogantyúval rendelkezik – könnyen használható tisztítás közben.
 • Savmentes – természetes kőhöz alkalmas.
 • Alacsony költség – a termék nagyon gazdaságos.

Hátrányok

 • Erős szaga van – problémát jelenthet az allergiások és asztmások számára.
 • Nem tisztít olyan jól, mint a savas vegyszerek.

PIP csempe- és kőtisztító, 500 ml

Értékelés: 4.6

PIP CSEMPEKRE ÉS KÖVEKRE 500 ml.webp

Belgiumban készült bio alapon. Tökéletes munkát végez minden “konyhai” szennyeződéssel – olajjal, zsírral stb. A rozsdás csíkoktól és még a koromtól is megszabadulhat. Eszter- és savmentes. Ezért nem károsítja a követ és a mészkövet. Jó még a legkényesebb anyagokhoz is.

A készítmény nem csak a szennyeződések eltávolítására alkalmas. Ez egy kicsit felfrissítheti konyhája megjelenését, visszaadva a csempék eredeti színét. A termék egyetlen hátránya – nagyon magas ár. Egy 500 ml-es üveg 500 rubelbe kerülne. Majdnem kétszer annyiba kerül, mint a legjobb súrolók.

Előnyök

 • A legjobb termék a konyhában – elpusztítja a szerves anyagokat.
 • Visszaállítja a csempe színét.

Hátrányok

 • Magas költségek.

rosept M

  tipower, csempékhez és porcelánlapokhoz, 1 l

Értékelés: 4.5

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: