A 7 leghatékonyabb csótánycsapda

*A szerkesztők szerint a legjobbak áttekintése. A kiválasztási kritériumokról. Ez az anyag szubjektív, nem reklám, és nem szolgál vásárlási útmutatóként. Vásárlás előtt konzultáljon szakemberrel.

20 évvel ezelőtt, beszéljünk arról, hogyan lehet megszabadulni a csótányoktól, minden ajtónál hallani lehetett, de egy ponton a probléma úgy tűnt, hogy elhalványul, a rovarok eltűntek valahol. De nem mindenki ilyen szerencsés – néhány otthon még mindig tökéletesen megelégszik ezekkel a bajuszokkal, és a főbérlők keresik a módját, hogy megszabaduljanak tőlük… Elmondjuk, hogyan kell ezt hatékonyan csinálni, és milyen termékeket használjon.

Hogyan lehet hatékonyan megszabadulni a csótányoktól

Láttad a csótányokat a konyhában, de tegnap nem léteztek, vagy nem tudsz megbirkózni velük, minden alkalommal visszatérnek az új termékekkel való megsemmisítés után? Lehet, hogy nem volt személyes találkozása a csótányokkal, de egy sajátos szag, fekete foltok – szintén az ízeltlábúak jelei – jelentek meg otthonában. Ennek a jelenségnek okai vannak, és ha odafigyelsz és megfelelő intézkedéseket teszel, akkor a búcsú pillanatát nemkívánatos “szomszédokkal” közelítheted meg. oktatás 1 A jelenségnek van oka.

1. lépés: Távolítsa el az ételt és a vizet

A csótányok oda jönnek, ahol könnyen elérhető az étel és a víz: az asztalon rendszeresen hagyott morzsák, a bútorok között nehezen hozzáférhető helyekre esnek, a szemetesben lévő ételmaradékok, a vízcseppek… Szívesen telepednek le a gabonafélékkel és édességekkel teli szekrényekben, a tűzhelyek belsejében, sőt a linóleum mögött is, ha vannak rések.

A megoldás: tartson rendet otthonában. Fontos, hogy rendszeresen takarítsunk, és szokássá tegyük, hogy az élelmiszereket zárt edényekben vagy ládákban tároljuk, hogy rendet tegyünk azokon a helyeken, ahol a háziállatok esznek, hogy átvizsgáljuk az ételtartókat, szekrényeket és a nehezen hozzáférhető helyeket – asztalok között, szekrényekben, a hűtőszekrény mögött….

2. lépés: nincs víz vagy szivárgás

A konyha csótányok vonzerejének csökkentése érdekében az edények mosása után éjszaka alaposan meg kell törölni a mosogatót – nem maradhat csepp a felületen. Ugyanezen okból érdemes a csatorna- és vízvezetékek és szerelvények minden szivárgását megszüntetni. A csótányok egy napot sem bírnak ki víz nélkül, ezért fontos, hogy a konyhában, a fürdőszobában és a zuhanyzóban a felületeket szárazon hagyjuk. Tisztítsa meg a padlót, hogy ne legyenek pocsolyák a linóleumon vagy a csempéken.

3. lépés: A szemét időben történő ártalmatlanítása

A mosogató alatti vödör a csótányok számára mennyei manna; a rovarok számára kincsesbánya. Nem szabad, hogy megtelepedjenek a szemetesben, és azt időben ki kell üríteni; a szemetes rendszeres tisztítása klórtartalmú mosószeroldattal szintén jó ötlet.

4. lépés: Zárja le az összes repedést és rést

Ez a módszer segít elkerülni a bajuszfertőzést a rendetlen szomszédoktól. Ellenőrizze a sarkokat és a falakat – lehetnek repedések. A kivitelben lévő hibák is otthont adhatnak a csótánycsaládoknak. Mindkettő elkerülése érdekében a repedéseket tömítéssel vagy más módon – tapétázással, csempézéssel – ki kell javítani.

Olvasson tovább  Az 5 legjobb varrógép

A csótányok a szomszédoktól származhatnak a szellőzőaknában. Az ilyen inváziót megakadályozhatja, ha a fürdőszobában és a konyhában lévő rácsokat finom hálóval, például szúnyoghálóval zárja le.

Fontos tudni

Fontos a csótányok szisztematikus irtása – nem kell egyszerre megszabadulni tőlük. Ha a felnőttek a házban élnek, akkor valószínűleg van valahol egy fészekalj, amelyből később utódok születnek. Először a kifejlett rovarokat kell megölni, és egy-két héttel később a már kikelt kicsinyeket, hogy ne fordulhasson elő, hogy a kezeletlen utódok nőnek és újra tojásokat raknak.

Egy magánlakásban elvégezhet egy irtási ciklust, majd csak a tisztaság fenntartásával zárhatja ki az új fertőzéseket, bár ennek esélye nem olyan nagy. A helyzet rosszabb a társasházakban, ahol a rovarok nem korlátozódnak a mozgásukban, és annyiszor költözhetnek egy tiszta lakásba, ahányszor csak akarnak. Ha egy lakóparkban él, érdemes beszélni a szomszédokkal, és egyszerre kiirtani a helyet.

Azok a csótányok, amelyek túlélik ugyanazt a lakást, vagy amelyek nem kaptak elegendő adagot, immunissá válnak a rovarölő szerre, és erősebb szerre van szükségük az elpusztításukhoz. Ezért fontos, hogy véget vessenek az ügynek, hogy minden egyes ember teljes adag mérget kapjon.

Népi módszerek

Ezeket a módszereket akkor lehet kipróbálni, ha a csótányfertőzés friss vagy új keletű. Lehet, hogy már immunisak a méregre, miután megmérgezték a szomszéd lakását. Ezek a népi módszerek segíthetnek megszabadulni a rovaroktól:

 1. A bórsav erős méreg a csótányok számára. Megbénítja az ízeltlábú idegrendszerét, amely fulladásos halált hal. A bórsav fillérekbe kerül, és bármelyik gyógyszertárban kapható. A csótány útjába kell szórni. A savas részecskék a csótány lábaira telepednek, és biztosan bejutnak a gyomorba, amikor a rovar megpróbálja megtisztítani a végtagokat. A készítményt ételhez, például burgonyapüréhez vagy cukorhoz is lehet keverni, és eldugott helyen hagyni, hogy a csótányok odamenjenek a csalihoz, és megegyék a mérget.
 2. Nemcsak az emberek nem szeretik az ammónia szagát, hanem a csótányok is. Adjon egy kis mennyiséget az anyagból vízhez, és szórja a falakra, sarkokra és padlókra. A rovarok gyorsan elhagyják a helyiséget, ahol ez a szúrós szag van. A legfontosabb dolog az, hogy kivigyük a házból!
 3. A rovarirtószer lefagyasztása egy olyan módszer, amely jobban megfelel egy magánlakás számára. A csótányok már +7°C-on enyhe anabiózisba kerülnek. A fagy megöli őket. Nagyanyáink fagyos időben 1-2 napra szélesre tárták az ablakokat, hogy a csótányok eltűnjenek a házból. Ez egy extrém módszer – manapság nem sokan használják.
 4. A rögtönzött csapda egy módja a csótányok ökológiai fogásának, mérgek vagy vegyi anyagok használata nélkül. Nagyszerű megoldás háziállatokkal és gyerekekkel rendelkező otthonok számára. Vegyünk egy széles szájú edényt vagy befőttesüveget – bármilyen ferde falú edényt, amelybe a rovarok be tudnak mászni. A belső felületet kíméletesen kenje be vazelinnel, olajjal vagy zsírral, és tegyen a közepébe egy finomságot – kekszet, egy darab cukrot, kenyeret, cukorkát. A rovar eljut a csemegéhez, és nem tud kijutni. A csapdába esett rovarokat időben meg kell szabadulni a csapdába esett rovaroktól.

Ha az egyszerű módszerek nem segítenek, és nem tudja megfékezni a csótányokat a konyhában, térjen át a csótányirtás modern módszereire.

A legjobb csapdák rangsorolása a csótányok számára

Ezeket a csapdákat gyakrabban vásárolják, mint másokat, és a vélemények alapján a munkát elvégzik.

Jelölés Helyszín Név Ár
A legjobb csapdák értékelése a csótányok számára 1 Ragasztócsapda csótányok számára “Forsythe” feromon tablettákkal 298 €
2 Combat Professional csótánycsapda 635 €
3 Dochlox csótánycsapda 401 €
4 Ragasztócsapda csótányok számára ArgusDomik 88 €
5 Anti-Cockroach Raid “Max”: csali, tenyésztésszabályozó 286 €
6 A csótányok elleni orvosság – csótánycsapda Raptor 286 €
7 Ház csapda csótányok számára
OS, tapadó, feromonnal
330 €
Olvasson tovább  9 legjobb elektromos tekercses fűtőtest

“Forsythe” ragadós csótánycsapda feromon tablettákkal

Értékelés: 4.9

Ragasztócsapda csótányok számára

A leghatékonyabb és ezért népszerű szer a csótányok ellen elismert csapda “Forsyth” kartonház formájában. Feromonokat tartalmazó csalogató tablettát tartalmaz, amely vonzza a rovarokat. A csótány belép a házba, és mancsaival a ragasztóaljzatra tapad, akárcsak a családja. Egy kis szerencsével néhány nap alatt a lehető legtöbb csótányt kerekítheted össze. Fontos, hogy meghatározd, hová helyezd el a csapdát, lehetőleg arra a területre, ahol a lehető legnagyobb a csótányok koncentrációja.

A csapda használata egyszerű – szerelje össze a házat az utasításoknak megfelelően, távolítsa el a védőfóliát a ragasztólapról, helyezze a tablettát a közepébe. A csapda a vélemények szerint vonzza a csótányokat, de ha akarod, helyettesítheted étkezési csemegével. A csapdát úgy tervezték, hogy körülbelül 15 négyzetméteres területen vonzza a csótányokat.. – A feromonok nagyjából ebben a nyílásban fejtik ki hatásukat. A tabletta gyorsabban vonzza a rovarokat, mint más eszközök, így gyorsabban felszabadítja a területet. A felnőtt rovarok befogása után a csapdát a helyén kell hagyni, hogy a frissen kikelt csótányok bejuthassanak.

A csapda alkalmas lakásokban háziállatokkal, gyerekekkel, nem bűzlik, nem bocsát ki méreganyagokat. Öt tabletta és házak egy készletben.

Előnyök

 • Háziállatcsapda, amely biztonságos a háziállatok számára;
 • Csali csótányok vonzása;
 • Nagy hatékonyság és sok pozitív értékelés;
 • 5 ház és tabletta készletet tartalmaz;
 • Alacsony ár körülbelül 285 rubel per készlet.

Hátrányok

 • Nincs meghatározva.

Combat Professional csótánycsapda

Értékelés: 4.8

Trap Combat Professional csótányok ellen

A Combat Professional legújabb terméke egy olyan csapda, amely gyorsan megöli a csótányok minden típusát, és szinte az egész családban működik. Így működik: egy csótány átmegy a tablettán, és a méreg a lábain marad, ami azonnal behatol a rovar testébe. Ezután az egyed visszatér a fészkébe, és megfertőzi a rokonokat. A rovarok halála 1-2 napon belül következik be, ez idő alatt szinte minden példány bénulásban, a lárvák pedig mérgezésben halnak meg.

A mérget tartalmazó tartályokat olyan helyeken kell elhelyezni, ahol a csótányok jelen vannak – a mosogató, a szemetes, a WC-csésze mögött -, ahol csótánytevékenységet észlelnek. A paraziták eltávolítására még olyan nehezen hozzáférhető helyeken is használhatók, ahová a közönséges mérget nem lehet kiönteni. A csapdák 3 hónapig aktívak.

Előnyök

 • Rendkívül hatékony;
 • A csótányok és petéik eltávolítása;
 • Az egész család gyors megfertőzése magával a mérgezett csótánnyal;
 • Aktív tartályok 3 hónapig.

Hátrányok

 • Magas ár körülbelül 680 rubelért.

Dochlox csótánycsapda

Értékelés: 4.7

Dohlox csótánycsapda

A jó öreg Dochlox méreg most egy új formátumú csapdában jelenik meg, a méreg megnövelt dózisával; a csótányok befutnak a csapdába, megeszik a csalit, és a gyógyszer részecskéit a fészekbe viszik, ahol megfertőzik a többi csótány rokonát. A rovarölő szer képes egy hét alatt megszüntetni a csótányok kolóniáját a házban, de a minősített elődjével ellentétben a gyógyszer nem befolyásolja a tojásokat, meg kell várnia, amíg a keltetés kikel, és szintén a méreggel ellátott tartályba esik.

A csapdák fekete tartályok, amelyeket olyan helyeken kell elhelyezni, ahol a csótányok aktívak, de távol az állatok vagy gyermekek hozzáférésétől. A 0,05%-os fipronil a legerősebb rovarölő szer, amely még a bizonyos mérgekkel szemben rezisztens rovarok ellen is hatásos. A készlet 6 tablettát tartalmaz, és mindössze 401 rubelért vásárolható meg.

Előnyök

 • Járványt okoz a csótányok családjában;
 • A csapda vonzza a csótányokat;
 • Pár hónapig még játszhat;
 • Megfizethető ár.

Hátrányok

 • nem meghatározott.
Olvasson tovább  11 legjobb padlóra álló gázkazánok

Ragasztócsapda csótányok számára ArgusDomik

Értékelés: 4.6

RAGASZTÓCSAPDA CSÓTÁNYOK SZÁMÁRA ARGUSDOMIC

Az ArgusDomik csapda egy másik eszköz a csótányok elkapására. A kartonszerkezetet össze kell szerelni, a ragasztóréteget védő papírt el kell távolítani az alapról, a rögzítőszelepet le kell zárni, és a páholyt olyan helyre kell helyezni, ahol csótánytevékenységet észlelünk – a szemetes mögötti falra, a WC-csésze mögé stb.. A csapda nem mérgező és biztonságos a gyermekek és a háziállatok számára. A gyártó azt ajánlja, hogy minden reggel ellenőrizze a házat, és időben tüntesse el az elfogott csótányokat. A csapda hatékonyabbá tétele és a rovarok vonzása érdekében a ragasztóra egy darab cukor vagy keksz is kerülhet.

A ragacsos réteg alján gumi található, egy viszkózus természetes ragasztó, amelyből a csótány nem tud kiszabadulni.

Egy ház – egy készlet, az ára 80 rubel körül van darabonként.

Előnyök

 • Háziállatok és gyermekek számára biztonságos csapda;
 • Hatékonyan gyűjti össze a csótányokat;
 • Alacsony ár;
 • Könnyű összeszerelés.

Hátrányok

 • Nem azonosított.

Raid “Max” csótányriasztó: csali, szaporodást szabályozó szerek

Értékelés: 4.5

Csótányok elleni orvosság Raid

A Raid “Max” csali hatóanyaga a legújabb Abamekin rovarölő szer, amely olyan rovarokra hat, amelyek immunitást fejlesztettek ki más mérgekkel szemben. A készítmény bénító hatással van a csótányokra és azokra az egyedekre, amelyekkel a fertőzött ízeltlábúak kölcsönhatásba lépnek a rokonaival. A tojások is fertőzöttek, így a család viszonylag gyorsan kiiktatható, nem szaporodnak tovább.

A csali egy átlátszó fedéllel ellátott tartály, amelyen keresztül látható a benne maradt élelmiszer mennyisége. A csótányok a méreggel kevert csemege szagát szeretik. A csapda legfeljebb három hónapig, vagy addig, amíg a tartályban élelmiszer van, hatékony. A nagyobb hatékonyság érdekében a gyártó azt javasolja, hogy több csapdát helyezzenek egymás közelébe, hogy növeljék a rovarok vonzerejét és a tartályba való bejutásuk valószínűségét. A Raid “Max”-ot olyan helyeken kell elhelyezni, ahol a rovarok összegyűlnek vagy az útjukban vannak – a szegélylécek mentén, a szemetes mögött, a vízvezeték mellett. 4 csalival érkezik, átlagosan 285 rubelért vásárolható meg. A termék jó véleményt kap, a vásárlók észrevehető hatást észlelnek – a csótányok száma csökken, vagy teljesen eltűnnek.

Előnyök

 • A legújabb rovarölő szer;
 • 3 hónapig tartó intézkedés;
 • A lárvák fertőzése a csótány lábán hozott méreggel;
 • Az ügyfelek által megállapított hatékonyság.

Hátrányok

 • Nem azonosított.

A csótányok ellenszere – Raptor csótánycsapda

Értékelés: 4.4

CSÓTÁNYRIASZTÓ - A RAPTOR CSÓTÁNYCSAPDA

A Raptor House Trap segít megszabadulni azoktól a csótányoktól, amelyeket a korábbi kezelések nem pusztítottak el teljesen, azaz amelyek ellenállnak bizonyos mérgeknek. Két rovarölő szer, a fipronil és az emmamektin benzonat, amelyek felerősítik egymás hatását, még akkor is, ha a csótány az egyikre rezisztens. Bénító és maradék hatásúak, és 1-4 óra elteltével fejtik ki hatásukat: a csótány képtelen enni, majd inni, és egy-négy órán belül elpusztul.

A csapdák ragasztóval rendelkeznek, és függőleges felületekre is rögzíthetők, bárhol, ahol a rovarok aktívak. Számukra a műanyag tartály egy rejtekhelynek tűnik, ahol étvágygerjesztő zselés csalit tartalmaz, ahová belépnek, ahol a rovarölőszert a lábukra, kitinre ültetik, a méreg a csótány belsejébe kerül az étellel együtt. Kiszabadul a tartályból, kapcsolatba lép más egyénekkel, ennek következtében ők is megfertőződnek.

A csapdák hónapokig működnek, és mindig ugyanolyan hatékonyak maradnak, a zselé nem szárad ki. 6 csapda egy készletben körülbelül 350 rubelbe kerül.

Előnyök

 • Kettős rovarölő szer;
 • Függőleges felületekre is felszerelhető;
 • Dominóhatás az egész csótánycsalád kollektív fertőzöttségében;
 • A zselés csali hosszú hatása.

Hátrányok

 • Nem azonosított.

Ház csapda csótányok számára
OS, ragadós, feromonnal

Értékelés: 4.3

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Cybulya Guculka

Helló mindenkinek! Én vagyok Cybulya Guculka, és nagy lelkesedéssel osztom meg szenvedélyemet a háztartási gépek javításával és telepítésével kapcsolatban. Ennek az oldalnak az írójaként engem a technológia iránti szeretetem és a vágy hajt, hogy segítsek másoknak megérteni és megoldani a gépeikkel kapcsolatos problémákat.

Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: