12 legjobb műanyag csónakok

A műanyag csónakok, ellentétben a PVC felfújható csónakokkal, jobban megőrzik stabilitásukat a vízen, azonnal használatra készek, és használat után nem kell kiszárítani őket. Több ilyen csónakok jobb nem süllyedő és hőszigetelő tulajdonságokkal, és szolgálnak 20-25 év (PVC csak 7-10 év). A halászok a véleményekben szeretik azt a tényt, hogy ezekből a hajókból további eszközök nélkül, állva lehet halászni. A hasonló tulajdonságokkal rendelkező alumínium csónakokkal ellentétben a műanyag modellek sokkal olcsóbbak. Nézzük meg, hogyan válasszuk ki a műanyag csónakot, és mely változatok a legnépszerűbbek Oroszországban.

Hogyan válasszunk műanyag csónakot

A műanyag csónakok rétegelt lemezből készülnek, amelyet vázként használnak, és polimerrel vonnak be. Drágább megoldás – tiszta öntvény, amelynek belsejében megerősített szálak erősítik az anyag kohézióját. Ebben az esetben a gyártó a hajótest üreges részeit biztosítja, így a hajó nem süllyedhet el, ha felülről vízzel töltik meg.

Ez a legfontosabb különbség a tervezésben. A műanyag csónak kiválasztásakor a következő egyéb paraméterekre kell odafigyelni

 1. Hosszúság.240 és 870 cm közötti tartomány. A rövid csónakok praktikusak a folyókon és a pályákon a szűk helyeken való manőverezéshez. A nagyobb vízi járművek jobban ellenállnak a szembejövő hullámoknak, és alkalmasak a parttól távolabb történő vitorlázásra.
 2. Szélesség.110 és 164 cm között kapható. Minél szélesebb az alja, annál stabilabb. Válassza magasabbra, ha háborgó vizeken tervez hajózni, vagy gyakran halászik/állva lövöldözik.
 3. Oldalmagasság.A szekrények száma termékenként változik 35-54cm. Minél magasabb a csónak pereme, annál kevesebb a fröccsenés. Erős szél esetén a hullámok nem tudnak majd bejutni. Kisebb folyókhoz és öblökhöz válasszon alacsony oldalt, de a tengerhez és a nagy tavakhoz válasszon magasabb változatot.
 4. Súly.Kapható 30-250 kg-os méretben. Vegye ezt figyelembe, amikor eldönti, hogyan fogja szállítani és vízre bocsátani a műanyag csónakot.
 5. Utaskapacitás. 2-10 főből áll. Nem mindegy, hogy a hajót a barátaival való horgászásra használja-e, vagy pedig egy nagy túrára szeretné kivinni.
 6. Teherbíró képesség.150 és 2000 kg között változik. Vegye figyelembe a felhasználók átlagos súlyát, a szükséges felszerelés és a tárgyak súlyát, valamint a fogás terhelését.
 7. Megengedett motorteljesítmény. A motorral felszerelhető hajóknak van egy maximális lóerő-határértékük (a specifikációban feltüntetve). Ha ezt túllépik, a műanyag vízi jármű irányíthatatlanul viselkedhet a vízen, vagy nem bírja el a terhelést.
 8. Szekrények száma. A fedeles fiókok lehetővé teszik a felszerelés és a felszerelés elrejtését. Ez növeli a biztonságot és a kényelmet – az utasok nem botlanak meg a padlóban.
 9. Rengeteg felszerelés és extra.Rendelkezésre álló opciók: szemellenzők, evezők, gumiból készült csepegtetőpálca, farokvédő, kengyelek. Az ilyen részletek jelenléte kényelmesebbé teszi a működést, bővíti a funkcionalitást, de a költségek növekedésével jár.

A legjobb műanyag csónakok

Jelölés székhely termék neve ár
A legjobb műanyag evezős csónakok 1 Stealth 350 35 500€
2 Afalina-285 33 300€
3 Skif 400 61 900€
4 Cápa 240 35 600€
5 Sava 285 36 000€
6 Fofan 400 51 500€
Legjobb műanyag csónakok motorral 1 Sound hajó Delta 124 500€
2 Delta 330 52 900€
3 Afalina 380 fockokkal 66 700€
4 Laker T410 Plus 89 000€
5 Afalina-390 59 600€
6 Lopakodó 315 28 000€

A legjobb műanyag evezős csónakok

Evezős csónakok evezős hajókázáshoz. Egyes modelleknek egyáltalán nincs farrésze, másoknak van egy szerelőlemeze a motor felakasztásához, de a motor teljesítménye nem haladhatja meg a 2-3 litert.. Válassza ezeket a hajókat, ha mély vízben szeretne evezni vagy horgászni.

Stealth 350

Értékelés: 4.9

Stealth 350

A műanyag modell hossza 3.5 m és 4 személyes. Egy ül az orrban, egy középen és kettő hátul. A 135 cm-es szélesség optimális a stabilitás és a kezelhetőség kombinációjához, így nem okoz túl nagy ellenállást cirkálás közben. Kis farokrész hátul a külső motor rögzítésére, de legfeljebb 3 literes teljesítményű lehet.. Csak 73 kg, így két ember is el tudja indítani.

A csónak kapacitása 350 kg (3 kg hosszúsággal).5 ). 75 kg-os átlagos személyi súly mellett 50 kg tartalék áll rendelkezésre. Ez azt jelenti, hogy rengeteg felszerelést és felszerelést, valamint meleg ruházatot és egyéb terepfelszerelést vihet magával, amelyek jól jöhetnek horgászat vagy vadászat közben. A zsákmány szállítása sem okoz túlterhelést. Az utaskapacitás és a rakodókapacitás ilyen arányában a műanyag csónak a legjobb a versenytársak között.

Olvasson tovább  A 16 legjobb fonott csali

Előnyök

 • A hajótest gyönyörű kék színe kívülről;
 • 45 cm magas deszka védi a hajót a hullámok elöntésétől;
 • A majdnem lapos fenék a tatnál lehetővé teszi, hogy állva horgásszon;
 • A stabilitás fenntartása érdekében sebességnél elöl egy hajógerinc található.

Hátrányok

 • hátul egy kicsit szűkös két ember számára;
 • Nincs kikötési hurok.

Afalina-285

Értékelés: 4.8

APALINA-285

Ez a hajó üvegszálas és műanyag keverékből készült, és hossza 2.85 m és 130 cm szélesség. Ezek a paraméterek lehetővé teszik a tavakon, folyókon és a part menti tengeri területeken (öblök, holtágak) való könnyű hajózást, valamint a stabilitás megtartását a helyén. Belül rétegelt lemezt használnak keretként, amely kiváló szigetelőrétegként is szolgál. A külső műanyag tömítés teljesen szigeteli a nedvességtől. A gyártó azt állítja, hogy a műanyag vízi jármű 3 fő befogadására alkalmas, de a teljes kapacitás 180 kg. A felhasználó súlya tehát nem haladhatja meg a 60 kg-ot. Még ilyen arány mellett sincs hely a rakománynak. Így racionálisabb a hajót két személy számára használni. A pilótafülkében három pad és négy evezőtartó található. Ez lehetővé teszi, hogy két felhasználó egyszerre evezzen, és felgyorsítja a vízen való haladást.

A szakértők szeretik a hossz-tömeg arányt. 2-es méretben.A 85 m-es hajó súlya mindössze 37 kg. Ez a tulajdonság lehetővé teszi, hogy a műanyag vízi járművet egy személy erőfeszítésével indítsák el.

Előnyök

 • fokozott hőszigetelés;
 • súlya mindössze 37 kg;
 • Az autó tetején szállítható;
 • három pad a készletben.

Hátrányok

 • Ha egy átlagos személy súlya 75 kg, akkor kissé túlterhelt lesz.

Skif 400

Értékelés: 4.7

Skif 400

Az Afalina márka “Skif” műanyag evezős csónakokat gyárt, fokozott tartóssággal. A váz alapja vízálló rétegelt lemez, kívülről üvegszálas műanyaggal bevonva. Ez utóbbi a megerősítő szálak szerepét tölti be, növelve a hajótest szilárdságát, valamint a karcolásokkal és lyukasztásokkal szembeni ellenállást. A tulajdonosok beszámolói szerint a hajó alján állva nem érezni, hogy a műanyag átnyomja a hajó alját. A modell három merev padot, két evezőt és egy pár evezőt tartalmaz, így azonnal indulásra kész. Szükség esetén motorral bővíthető, amelyhez egy öntött keresztrúddal rendelkezik, ami növeli a rögzítés biztonságát. Megerősített fenék, amelyet a merevítők és a kerettagok támasztanak alá, így sekély vízben is úszhatsz. Az álcázó szín jól álcázza a hajót a nádasban.

Ez egy másik nagyszerű lehetőség a teherbírás szempontjából. A 4 m hosszú hajó teherbírása 450 kg. Ha levonjuk 4 ember súlyát (300 kg), akkor még mindig marad 150 kg extra hely. Valójában a folyókon és tavakon való hajózásra hat emberrel, vagy nagyvadak (2 m hosszú harcsa stb.) szállítására is használható.).

Előnyök

 • a rétegelt lemez további hőszigetelőként szolgál
 • Komplett evezővel és kengyelekkel;
 • három merev ülés;
 • tömör gerendázat.

Hátrányok

 • Súlya 75 kg, ami megnehezíti a szállítást és az indítást.

SHARK-240

Értékelés: 4.6

SHARK-240

Ha kisebb hajóra van szüksége, miért ne fontolná meg a Shark 240-et?. hossza 2.A 4 m-es műanyag modell nagyon kompakt, így az autó tetején szállítható. megkönnyíti a könnyű szállítást és a 30 kg-os műanyag csónak indítási súlyát. A csökkentett méret hatással van a szélességre – itt csak 115 cm, így a hajó elég keskeny. A gyártó lehetővé teszi, hogy akár 150 kg-ig is megterhelhető legyen, így szinte nincs hely a leltárnak és a felszerelésnek. De a hajótestet teljes egészében szálerősítésű műanyagból öntötték, rétegelt lemez nélkül. Egy pár evezőt és két botot is tartalmaz, így máris indulásra kész!. A vélemények alapján a tulajdonosok szeretik a minőségi beforrasztott acélhurkot az orrban, amelyet a horgony vagy a mólóhoz való rögzítésére terveztek.

A műanyag változatot választottuk a legjobbnak, mivel kettős héjazatú, két, egyenként 15 literes úszógumival rendelkezik. Megakadályozza a kis hajó elsüllyedését meghibásodás esetén. A hajó padjai is U-alakúak, nem pedig egymás mellett, így az oldalakon van hely a hosszú tárgyak tárolására, hogy azok ne nyúljanak túl a hajó méretein.

Előnyök

 • acél csuklópánt kikötéshez vagy horgony rögzítéséhez
 • Két evezőt és egy pár evezőt tartalmaz;
 • három alsó csatorna az extra stabilitásért
 • Csak 30 kg súlyú.

Hátrányok

 • keskenyebb, mint társai – 115 cm;
 • Alacsony oldalmagasság – 35 cm.

Sava 285

Értékelés: 4.5

Sava 285

A hajó poliészter gyantával és üvegszálas műanyagból készült. A formatervezést érintkező formázással hozzák létre. A műanyag falak megnövekedett szilárdsága hatással volt a súlyra – a hajó súlya 50 kg. A pilótafülkében egy kemény faülés van, és van még egy-egy a tat- és az orr-részen. Műanyagból vannak, és egy darabot alkotnak a hajótesttel. Az evezők alatt a gyártó vízálló és légmentes rekeszeket alakított ki. A modell méretei 2.851.3 m, így nagyon jól megmarad a vízen, és elég tágas. A műanyag csónak teherbírása 220 kg 3 felnőtt számára. A vélemények azt mutatják, hogy ezek a jellemzők igazak, és nincs túlterhelés, még 10-20 kg-os fogaskerékkel sem. Egy evezőpárral érkezik. A műanyag evezős csónakba egy 3 literes motort lehet felakasztani..

Olvasson tovább  Top 20 legjobb hegyi kerékpár

A szakértők a legjobb hajónak minősítették a gumiszegéllyel ellátott lövegszárny miatt. Ez az elem lágyítja a kikötést és védi a műanyag vízi jármű széleit a sérüléstől.

Előnyök

 • három kemény ülés;
 • rendelkezésre áll egy lövészpalló;
 • erős műanyag;
 • Több lezárt rekesz.

Hátrányok

 • 50 kg súly.

FOFAN 400

Értékelés: 4.4

FOFAN 400

A 4×1-es evezős csónak teljesíti a kategóriát.4 m, 4 fő befogadására alkalmas. A 400 kg teherbírás elegendő helyet biztosít a felszerelés és a rakomány számára. A hajó farában egy nagy műanyagból készült ülés található, amely alatt egy elsüllyeszthetetlen rekesz található. A másik két pad fából készült, alul egy gerendával megerősítve, hogy a felhasználó ne lógjon meg a súlya alatt. Ezáltal az ülések még a 100-120 kg-os túlsúlyos emberek számára is alkalmasak. Rozsdamentes acél árboc az orrban lehetővé teszi, hogy lehorgonyozzon vagy vontassa a hajót. De a műanyag modell súlya 85 kg, így 3 ember tudja elindítani. A csónakkal együtt a gyártó két evezőt és két kengyelt szállít, ami megkönnyíti az evezést. 12 hónap termékgarancia.

A szakértők kedvelik a hajó csúszásgátló műanyag bevonatát. A megnövelt durva textúra miatt a talp jobb tapadást biztosít, így sokkal biztonságosabb állva horgászni vagy a hajó alján mozogni.

Előnyök

 • az ülések alatt egy gerendával vannak megerősítve;
 • két elsüllyeszthetetlen rekesz;
 • csúszásgátló műanyag bevonat;
 • a motor rögzítési pontja kiegészítő védelemmel van ellátva.

Hátrányok

 • magas költség
 • Súlya 85 kg – csak 3 ember segítségével indítható el.

A legjobb műanyag motorcsónakok

Ebben a kategóriában a szakértők a legjobb, nagyon erős hajótesttel rendelkező hajókat gyűjtötték össze. Ez nem csak nyugodt vizeken való nyugodt utazásra teszi alkalmassá, hanem arra is, hogy a hajó orrával nyitott orral hajózzon, amikor gördülékenyen halad. Aktuális a gyorshajós kirándulásokhoz, a távoli, öblökkel és sziklákkal teli helyek felfedezéséhez, a parttól távol eső horgászatokhoz. Szükség esetén evezőkkel felszerelve a hajó kis sebességgel, kanyargós útvonalon, óvatosan navigálhat, vagy halászterületet változtathat anélkül, hogy a motor bömbölésével veszélyeztetné a tengeri élővilágot.

A Delta motorcsónak

Értékelés: 4.9

Sound hajó Delta

Az első helyen a kategória hatalmas műanyag hajó méretei 8.541.4 . 54 cm-es oldalmagassággal rendelkezik, így védve van a magas hullámok elöntésétől. Ha mégis, nem fog elsüllyedni, mivel három légmentes rekesz tartja a felszínen. A poliészter üvegszálas hajótest további kopásálló bevonattal rendelkezik, amely megvédi a felületet a vágásoktól és a lyukasztásoktól. A gyártó lehetővé teszi, hogy a modellt akár 30 lóerős motorokkal is felszerelhessék.. A far egy darabból áll a hajótest többi részével, ami azt jelenti, hogy a far és a héj között nem keletkeznek feszültség okozta repedések. Az orrgyűrű megkönnyíti a kikötést és a felszerelés rögzítését. Az ügyfelek elégedettek azzal, hogy a gyártó 3 év garanciát nyújt a termékre.

A műanyag hajótestű hajók közül – ez rendelkezik a legnagyobb méretekkel és teherbírással. A hajó 2000 kg teherbírású, és nagyobb, legfeljebb 10 fős csoportok számára is alkalmas.

Előnyök

 • magas oldala 54 cm;
 • további kopásálló bevonat;
 • 10 fő befogadására alkalmas;
 • a far a hajótest része
 • 2 tonna szállítására alkalmas.

hátrányok

 • Magas költségek;
 • Szűk helyeken kényelmetlen a manőverezés;
 • súlya 250 kg
 • Nagy pótkocsi szükséges a szállításhoz.

Delta 330

Értékelés: 4.8

DELTA 330

A hajó mérete 3.221.32 m és 80 kg súlyú. Műanyag csónak 300 kg teherbírású, 3 fő részére. A farokrészre legfeljebb 15 literes motorok felszerelése engedélyezett.. A műanyag szerkezet 53 cm-es magas oldallal rendelkezik, amely megakadályozza, hogy a hullámok átcsapjanak a peremen. A széles kiálló körvonal segít a hajó óvatos kikötésében, hogy ne sérüljön meg a fenék. Ez utóbbinak három bordája van a nagyobb stabilitás érdekében. Két műanyag lapátot tartalmaz alumínium fogantyúval. A vélemények szerint az ügyfelek elégedettek az utolsó doboz és a farokrész közötti extra raktérrel, ahol a felszerelést el lehet tárolni, hogy ne legyen útban.

Tetszett a hajó a formája miatt. A legtöbb versenytársától eltérően téglalap alakú, nem kúpos az orr felé. Ez lehetővé teszi, hogy kényelmesen üljön az orron a horgászathoz, vagy nagy terheket szállítson. A gyártó a műanyag szerkezetet három szemescsavarral (egy elöl és két hátul) is felruházta, ami lehetővé teszi a kényelmes kikötést, a horgonyzást mindkét oldalról és más vízi járművek vontatását.

Előnyök

 • van egy extra szekrény hátul;
 • Akár 15 literes motorok is kaphatók..;
 • magas oldal 53 cm
 • 3 év garancia;
 • vannak felhajtóerő blokkok.

Hátrányok

 • a sebességi jellemzők tekintetében alulmarad más modellekkel szemben.

Afalina 380 fockokkal

Értékelés: 4.7

Afalina-380 bójákkal

A gyorsabb műanyag hajók közül a legnépszerűbb az “Afalina-380”. Ez a kibővített modell, amely az “Afalina-370”-en alapul, további változtatásokkal. Méretei 3.81.A 63 m hosszú műanyag hajó 4 személy befogadására alkalmas, és 450 kg-ot képes szállítani. A gyártó engedélyezi a hajó használatát 20 literes motorokkal együtt.. Vélemények azt mutatják, hogy a hajó gyorsan megy a gördülés és tökéletesen tartja a pályát. A lapos hátsó emelkedés és a 10 fokos dőlésszög kiküszöböli a háborgást a viharos tengeren és javítja a sebességet.

Olvasson tovább  12 legjobb cégek az önfúvó szőnyegek számára

A műanyag vízi járművek a bóják jelenléte miatt kiemelkednek a többi vízi jármű közül. Ezek két hosszúkás háromszög alakú blokkok, amelyek a vízvonal szintjén helyezkednek el. A hajótest farától a hajótest közepéig terjednek. Belsejükben a teret osztóelemek osztják fel, ami növeli a keret szilárdságát és stabilabbá teszi a hajót. Szoros manővereket végrehajtani rajta biztonságosabb. Vásároljon egy ilyen csónakot nagy sebességű sétákhoz, mint a hajón, vagy a “banán”, “tabletta” és más vízi túrák vontatásához.

Előnyök

 • Az orr hatékonyan töri meg a hullámokat
 • nagyobb stabilitás sebességnél és parkoláskor;
 • négy légfal teszi a műanyag szerkezetet elsüllyeszthetetlenné
 • Alapfelszereltségként egy hátsó hajótest-szekrény található;
 • gyorsan megy a gyalulás.

Hátrányok

 • súlya 95 kg.

Laker T410 Plus

Értékelés: 4.6

LAKER T410 PLUS

A Laker márka műanyag T410 Plus modellt kínál, amelynek méretei: 4.11.5 . Legfeljebb 4 fő befogadására alkalmas és 320 kg-ig terjedő teherbírású. Az üveggel erősített poliészter laminátumot gélbevonattal vonják be a fokozott tartósság érdekében. Ezáltal a műanyag burkolat jobban ellenáll a sziklákkal és ágakkal való érintkezésnek. 30 LE-s motorokkal is felszerelhető.. és nagy sebességgel utazik velük. A Cockpit könnyen kiüríthető oldalszélben, két dugó segítségével. A vélemények szerint a műanyag csónak vásárlók szeretik a négy szekrényt, amely sok felszerelést és dolgot tartalmaz.

A hajó kiemelkedik a versenytársak közül a műanyag padló és a fenék közötti habszivaccsal. Ennek köszönhetően a hajó hőszigetelése és süllyedhetetlensége megnő – a víz egyszerűen nem jön be, még akkor sem, ha a hajótest alul sérült. A hajó egyik legmagasabb oldala – 55 cm – megbízható védelmet nyújt az oldalirányú hullámok ellen. Végül, az orrban kapaszkodók vannak a nagyobb biztonság érdekében kikötéskor vagy partra lépéskor.

Előnyök

 • 30 l maximális motorteljesítmény..;
 • robusztus műanyag szerkezet
 • Kapacitás 4 fő részére
 • strapabíró anyagbevonat
 • oldalmagasság 55 cm.

Hátrányok

 • A motor működtetéséhez a szokásosnál alacsonyabb dőlésszögre van szükség.

Afalina-390

Értékelés: 4.5

Afalina-390

A motoros propelleres típusú hajó hossza 3.9 . A négy kiálló bordával ellátott kiel megőrzi a hajó menetstabilitását, és lehetővé teszi a nagy sebességgel való siklást. A hajóval együtt akár 30 literes teljesítményű motorokat is használhat.. A műanyag bőr védelme érdekében a rögzítés helyén egy acéllemez található. A gerendázat monolitikus, így nincs látható sérülés. 48 cm magas oldala elzárja a fröccsenő víz útját. 400 kg teherbírással és 5 fő befogadására alkalmas tágas ülőhellyel. A vélemények azt mutatják, hogy a vásárlók elégedettek a fából készült szoknyával a pilótafülkében és a kis fedélzettel az orron. Mindez hozzájárul a nagyobb felhasználói kényelemhez és a műanyag burkolat tartósságához.

A 160 cm-es szélesség a hajó fő előnye, nagyobb stabilitást biztosít. Kevesebb a felborulás esélye manőverezéskor vagy a pilótafülke körül járkáláskor. A műanyag változat öt szekrénnyel több szekrénnyel rendelkezik. Segít, hogy az összes felszerelésed ne legyen szem előtt, így nem botlasz bele.

Előnyök

 • van egy szemcsavar a vontatáshoz;
 • külön T-kar a horgonyzáshoz vagy kikötéshez;
 • fadeszka a pilótafülkében;
 • kiváló vitorlázási teljesítmény
 • 5 szekrény.

Hátrányok

 • magas költség.

Lopakodó 315

Értékelés: 4.4

Lopakodó 315

Végül, de nem utolsósorban egy kis műanyag csónak 3.151.3m, 50kg súlyú. Belül három műanyag konzervdoboz van 3 személy számára. A középső ülés alatt egy zárható fedeles láda található. A hajó kapacitása 200 kg. Az alja három kis kormányrúddal rendelkezik, és szinte lapos, így a csónakot könnyű állva horgászni és a homokon keresztül húzni, de nagy sebességre nem alkalmas. Annak megakadályozására, hogy a motor áttörje a műanyagot a tartóban, a gyártó vízálló rétegelt lemezeket helyezett oda. A visszajelzésekből az is kiderül, hogy a padlóban mélyedések vannak a felszerelések, például a felszerelés, a tekercshálóval ellátott felszerelések, a horgászfelszereléssel teli bőröndök stb. elrakására., így nem gurulnak a padlón, amikor billegsz vagy manőverezel.

A szakértők kiemelték a modellt, mint a műanyag változatok közül a legmegfizethetőbbet, amelyet nagy teljesítményű motorokkal terveztek felszerelni. A gyártó itt 8 literes teljesítményű meghajtóegységet engedélyez.., elegendő a távoli területeken való gyalogláshoz vagy horgászathoz. A hajó ára 2-3-szor alacsonyabb, mint a hasonló modelleké. Ajánlott, ha új hobbit keresel, és nem félsz kipróbálni valami újat.

Előnyök

 • öntött műanyag ülések;
 • evezőkkel az evezőkhöz;
 • a padlóban lévő mélyedések a felszerelés elhelyezésére;
 • Zöld és fehér-kék színben kapható.

Hátrányok

 • csak egy szekrény van a vízközép alatt;
 • A műanyag ház védelme rétegelt lemezzel, nem fémmel;
 • gyengén hangsúlyos kiel.
Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Cybulya Guculka

Helló mindenkinek! Én vagyok Cybulya Guculka, és nagy lelkesedéssel osztom meg szenvedélyemet a háztartási gépek javításával és telepítésével kapcsolatban. Ennek az oldalnak az írójaként engem a technológia iránti szeretetem és a vágy hajt, hogy segítsek másoknak megérteni és megoldani a gépeikkel kapcsolatos problémákat.

Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: