12 legjobb vonal a feederhez

A horgászfelszerelés legfontosabb összetevője a horgászzsinór. Ennek az elemnek a fő feladata a felszerelés bizonyos távolságra történő eljuttatása és a hal sikeres kihúzása. Mivel a vízben lévő idegen tárgyak riasztóak a figyelmes ichthyofauna számára, az etetőzsinórnak egyesítenie kell a szilárdságot, a kopásállóságot és a feltűnésmentességet. Az orosz horgászboltokban rengeteg horgászzsinór termék található a különböző gyártóktól. Néhányat kifejezetten feederhorgászathoz terveztek, mások univerzálisan alkalmazhatók. Szakértőink tanácsaival a kezdők is megtalálhatják a megfelelő horgászzsinórt az optimális teljesítményükhöz.

Hogyan válasszuk ki a horgászzsinórt a feederhez?

vonalszerkezet. A horgászok számára ma már többféle horgászzsinór áll rendelkezésre. Alapként fonott vagy monofilszálat használnak.

 1. A nejlonból készült egyszálas zsinórt monofilnek nevezik. Régóta használják a szabadidős horgászatban. Az anyag vonzza a horgászokat megfizethető árával, rugalmasságával, átláthatóságával. Hátrányai közé tartozik a korlátozott törőterhelés, a nagyobb távolságokon történő halászat és a rövid élettartam.
 2. A többszálas szálakat, amelyek egymásba vannak szőve, zsinórnak vagy fonottnak nevezik. Számos olyan funkcióval rendelkezik, amelyek hasznosak az adagoló számára. Nem nyúlik, így nagy távolságokra is lehet vele horgászni. A nagy szakítóterhelés ritkává teszi a sorból való kilövést. A fonott zsinór több évszakon át megőrzi tartósságát. Hátrányai: magas ár, nagy láthatóság a vízben, a halak horogra akasztásakor és kihúzásakor az ütéscsillapítás hiánya.

Halászati távolságok és víztestek. A feeder zsinór kiválasztása a halászati körülményekkel kezdődik. A horgásznak el kell döntenie a víztest típusát és dobási távolságát (folyó vagy állóvíz).

 1. A monofil zsinór jobban megfelel a rövid távú folyami halászathoz (legfeljebb 40 m). Vastagságát az adagoló súlya és az aktuális erősség szerint választják ki. A monofilszál sima felülete nem tartja vissza az áramlatban úszó bolyhokat vagy szemetet.
 2. Ha az aranyzsinórtól való távolság több mint 40 m, akkor az informatív halászfelszereléssel van probléma. Itt jön a képbe a fonott vonal. Lehetővé teszi, hogy még erős szélben is pontos dobásokat hajtson végre.

Szakítószilárdság.Bármely vezeték erőssége közvetlenül az átmérőjével függ össze. A horgászon múlik, hogy megtalálja az arany középutat. Minél vastagabb a zsinór, annál jobban észrevehető a halak számára. Képesnek kell lennie arra, hogy elbírja a csalizó zsinór súlyát. Ha az adagolószál minimális monofil átmérője 0,18-0,20 mm vastagságra korlátozódik, a fonás átmérője akár 0,06-0,08 mm is lehet. Vegye figyelembe, hogy egyes gyártók kissé alulbecsülik a megadott átmérőt, ami nagy szakítóterhelést jelez. Mivel a főzsinórt csomókkal kötik össze a feederzsinórral, fontos, hogy az anyag a csomópontoknál a lehető legkevesebbet veszítsen szilárdságából.

Szakítószilárdság. A horgászzsinór legvitatottabb és legmegkérdőjelezhetőbb paramétere a meghosszabbíthatósága. Egyes horgászok a minimális nyúlást, mások a legjobb csillapítást választják.

 1. Trófeás halak horgászatakor ajánlott szakítóanyagot használni, ha a klipsz nem fékezhető súrlódó fékkel.
 2. Az alacsony nyúlású zsinór viszont akkor hasznos, ha inaktív vagy óvatos halakat horgászunk nagy távolságokra.

Színes.A halászok között nincs egyetértés a zsinór optimális színét illetően. A tapasztalt etetők úgy vélik, hogy a választást a tó sajátosságai alapján kell meghozni.

 1. Mély (4 m-nél mélyebb) zavaros vízben a sötét színek (fekete, barna, sötétvörös, sötétzöld) jobbnak bizonyultak.
 2. Ha a víz tiszta, és a halászat sekély mélységben történik, a halak nem félnek a halványkék és átlátszó vonaltól.
 3. A horgászok gyakran szerelik fel az etetőanyagot piros Moss Green Stringdel a pontyok számára.
 4. De ha a tó alja homokos, akkor jobb, ha a sárga színűt választjuk.

Áttekintettük a 12 legjobb vonalakat a leder vonalakhoz. Mindegyikük alkalmas alapnak, és némelyikük ólomra is használható. Ezek a modellek megvásárolhatók az orosz kereskedelmi hálózatban. Az Expertology magazin a szakértői vélemények és az amatőr horgászok visszajelzései alapján állította fel a rangsort.

A legjobb feeder vonalak rangsora

Jelölés hely termék neve ár
A legjobb monofil zsinórok feederhez 1 Colmic Feeder Pro 910€
2 A legjobb fonott feeder zsinórok
 • Cenex
 • 240€
  3 KORUM FEEDER
 • NE
 • 758€
  4 Sufix Feeder Mono 390€
  5 Sensas Feeder Tech verseny 653€
  6 Salmo Specia
 • st Feeder mono
 • 279€
  A legjobb fonott zsinór feederhez 1 Daiwa Tournament
  támogatás 8x
  3 520€
  2

  Moss Green

  2 160€
  3 Allvega Feeder
  támogatás
  1 150€
  4 REFLO
  AID CAST
  1 999€
  5 Sufix 832
  Lo Vis zöld
  1 150€
  6 Sun

 • ne Super PE
 • 1 050€

  A legjobb monofil zsinórok feederhez

  A monofil horgászzsinór szakítószilárdsággal rendelkezik, ami egyrészt negatív tényező a feeder számára, másrészt azonban számos előnyt biztosít a horgász számára. A Monofil jól működik a rövid zsinóron, sikeresen elnyeli a nagy halak rántásait. A szakértők több erős vonalat választottak.

  Colmic Feeder Pro

  Értékelés: 4.9

  Colmic Feeder Pro

  A Colmic Feeder Pro monofil zsinór maximális nyújthatóságával kiemelkedik a versenytársak közül. A monofilszál nyúlása akár 16%, ami lehetővé teszi a legfinomabb huzalok felszerelését is. A szakértők trófeavadászoknak ajánlják. A monofil szál kiváló szakítószilárdsággal is rendelkezik, 0,188 mm vastagságú vonallal és 4,5 kg dinamikus húzással. Az erő alig csökken a csomókon, így a kezdők a legkönnyebb csomókat is megköthetik. A monofilszál szakítószilárdsága és az éles kövekkel és kagylókkal szembeni ellenállóképessége is figyelemre méltó. A termék a felülvizsgálatunk győztese.

  Az orosz halászok számára hízelgő a tartósság, a kopásállóság, a gyártó által megadott pontos átmérő.

  Előnyök

  • kiváló bővíthetőség;
  • Nagy tartósság;
  • Ellenáll a mechanikai behatásoknak
  • pontos átmérő.

  Hátrányok

  • nem található.

  Feeda
 • Cenex
 • Értékelés: 4.8

  </div><p>Feeda</p><li>ne Cenex” src=”/wp-content/uploads/2023/11/88716666193401-5312.jpg” height=”423″ title=”<br />KORUM FEEDER<li>Cenex”><p>A műlegyes és úszós horgászathoz az egyik legjobb zsinór a <br />Feeda</p><li>Cenex. A szakértők dicsérték a monofil európai minőségét, amely lehetővé teszi, hogy a láncfonal szerepét is sikeresen betöltse. A vonal szakítószilárdsága 12%, egyes halászok elégedettek a párnázottsági tulajdonságok és az érzékenység ilyen egyensúlyával. A szilárdsági adatok tekintetében a 0,18 mm vastagságú szál nem szakad el 3 kg súlytól. A 0,20-as vastagságú monofilszál alkalmas a feeder tekercsre való tekercselésre…0.27mm 150m hosszú. <br />Az adagoló<li>ne A Cenex ezüstérmet nyert a felülvizsgálatunkban.<p>A háztartási etetők szerették a sokoldalú felhasználhatóság miatt a vonalat. Nagy szilárdságot és lágyságot, tartósságot és optimális szakítószilárdságot jegyeznek meg.</p><h4>Előnyök</h4><ul><li>magas minőség</li><li>optimális egyensúly az érzékenység és a csillapítási tulajdonságok között</li><li>megfizethető ár;</li><li>tartósság.</li></ul><h4>Hátrányok</h4><ul><li>nem találtak.</li></ul><h3>KORUM FEEDER<li>NE</h3><p>Értékelés: 4.7</p><div style=KORUM FEEDER<li></div><p>NE” src=”/wp-content/uploads/2023/11/58316666193401-5612.jpg” height=”360″ title=”KORUM FEEDER</p><li>NE”><p>Az angol KORUM márka a feeder és pontyhorgászat termékeire specializálódott. Monofil horgászzsinór FEEDER</p><li>A NE állandó keresletet mutat az orosz horgászok-sportolók körében. Egyesíti a lágyságot és a rugalmasságot, a kopásállóságot és a tisztességes törőterhelést. A szakértők kiemelik az innovatív selymes bevonatot a hosszú orsó dobáshoz. A szerepét a fő horgászzsinór felszerelésére feeder megfelelő monofil 0,3 mm átmérőjű, a bejelentett teszt 5,45 kg. Orsók 250 m hosszúságban. A szakemberek sikeresen fogtak keszeget, dévért és pontyot ezzel a horgászzsinórral. A modell a dobogó bronz fokára áll fel.<p>Ez a vonal sok hízelgő jelzőt kapott a horgászoktól a horgászfórumokon. A feederhorgászat rajongói viszont túl magasnak tartják az árat.</p><h4>Előnyök</h4><ul><li>puhaság;</li><li>rugalmasság;</li><li>tartósság;</li><li>selymes felület.</li></ul><h4>Előnyök</h4><ul><li>magas ár.</li></ul><h3>Sufix Feeder Mono</h3><p>Értékelés: 4.7</p><div style=Sufix Feeder MonoSufix Feeder Mono

  Az amerikai Sufix vállalat azt állítja, hogy sikerült kifejleszteni egy minimális nyúlással rendelkező monofilamentumot. A Feeder Mono egyesíti a fonott zsinór és a monofil legjobb tulajdonságait. A hosszú távú tápegységek orsóira tekerhető fel. Az orosz fogyasztók választhatnak 0,14 mm átmérőjű…0,28 mm, ami kielégíti a könnyű és nehéz felszerelések rajongóit. A szakértők tesztelték a monofilszál tartósságát, és tartósnak bizonyult, anélkül, hogy a csomók minőségét elveszítené. A gyártó bordó színűre festette a zsinórt, a halak számára láthatatlan marad a vízben. A zsinór nagy fajsúlya azonnal a vízbe süllyed, a sima felület pedig nagy dobótávolságot garantál.

  A hazai halászok szeretik a vonal árának és minőségének, tartósságának és szilárdságának kombinációját. Kár, hogy a napfényben idővel elhalványul.

  Előnyök

  • minimális nyújtás
  • jó tartósság;
  • sokoldalúság;
  • tartósság.

  Hátrányok

  • leégés.

  Sensas Feeder Tech verseny

  értékelés: 4.6

  Sensas Feeder Tech verseny

  A francia Sensas cég nem csak a halak számára vonzó csalikról híres. A Feeder Tech Competition monofil zsinór kiváló minőségéről, minimális nyúlásáról és csomószilárdságáról ismert. Bár a modell szilárdságban gyengébb, mint a vezetők (kb. 3 kg törési terhelés 0,205 mm átmérőjű átmérő esetén), ez több mint elég a horgászok számára. A szakértők a 0,25 mm-es modellt ajánlják horgászzsinórként…0,28 mm. 150 m-es feltekercselésben kerülnek forgalomba. A monofil nem nevezhető olcsónak, ezért nem sok rajongója van Oroszországban.

  A runet-ben kevés vélemény található a feederhorgászoktól a francia vonal teljesítményéről. Ez a tény azzal magyarázható, hogy ez a modell kevéssé jelenik meg hazánk kereskedelmi hálózatában.

  Előnyök

  • minimális nyúlás;
  • erő a csomónál;
  • tartósság;
  • jó siklás a gyűrűkön.

  Hátrányok

  • magas ár;
  • hiány a boltokban.

  Salmo Specia
 • st Feeder mono
 • Értékelés: 4.5

  Salmo Specia<li></div><p>st Feeder mono” src=”/wp-content/uploads/2023/11/5011666193401-8612.jpg” height=”446″ title=”Salmo Specia</p><li>st Feeder mono”><p>A legjobb hat legjobb monofil horgászzsinórt a feederhez a Salmo Specia olcsó modellje zárja</p><li>st Feeder mono. A lett gyártót a szakértők dicsérik az állítólagos átmérő pontosságáért és nagy tartósságáért. Például a 0,22 mm vastagságú vezeték akár 4,65 kg dinamikus húzóerőt is képes elviselni. A kontrasztos fekete és piros színösszeállítás segít a távolság meghatározásában a kezdő etetők számára. A Monofil nyúlása a közepes tartományban van (13%), így az átmérők széles skálája alkalmas az adagolóhoz (0,16…0,28 mm). A modellt sikeresen tesztelték tengervízben.<p>A tematikus fórumokon nincs egyetértés ebben a kérdésben. Egyesek szuper erősnek tartják, mások panaszkodnak az alacsony tartósságra. De mindenki elégedett a termék demokratikus árával.</p><h4>Előnyök</h4><ul><li>megfizethető ár;</li><li>Pontosan meghatározott átmérő;</li><li>kontrasztos színezés;</li><li>jó tartósság.</li></ul><h4>Hátrányok</h4><ul><li>gyenge tartósság.</li></ul><h2>A legjobb fonott zsinór feederhez</h2><p>A fonott horgászzsinórt leggyakrabban a feeder berendezések alapzsinórjaként használják. A zsinór nem nyúlik, a halak harapásának legkisebb részét is továbbítja a hosszú dobásoknál. A szakemberek a következő zsinórok teljesítményét dicsérték.</p><h3>Daiwa Tournament <br />támogatás 8x</h3><p>Értékelés: 4.9</p><div style=Daiwa Tournament </div><p>aid 8x” src=”/wp-content/uploads/2023/11/7181666193401-3312.jpg” height=”400″ title=”Daiwa Tournament <br />aid 8x”></p><p>A szakértők a Daiwa Tournament vonalat prémium vonalnak minősítik <br />támogatás 8x. Olyan előnyökkel rendelkezik, mint a tartósság, kiváló csúszási tulajdonságok, kerek keresztmetszet. A fonott vonal 8 finom szálból áll, a gyártónak sikerült elérnie a nagy sűrűséget, egyenletességet és nem nyúlékonyságot. A sötétzöld zsinór 135 m-es fonott változatban kapható. A zsinór alkalmazási köre széles, nemcsak a takarmányozók, hanem a fonók körében is nagy a kereslet iránta. A tapasztalt horgászok azt javasolják, hogy szereljen fel egy további ütközőbotot, különösen kagylóra vagy köves fenékre való horgászat esetén. A fonott vonal megérdemelten nyeri az aranyat a felülvizsgálatunkban.</p><p>A hazai halászoknak hízelgő a lágysága, tartóssága, kiváló siklási képessége. Az egyetlen hátrányként a magas árat említik.</p><h4>A</h4><ul><li>nagy sűrűségű;</li><li>puhaság;</li><li>kör keresztmetszetű;</li><li>kiváló siklás.</li></ul><h4>Hátrányok</h4><ul><li>magas ár.</li></ul><h3><p>ower Pro Moss zöld</h3><p>Rangsor: 4.8</p><div style=Power Pro Moss zöldPower Pro Moss zöld

  A híres amerikai gyártó, a Power Pro egy egyedülálló anyagkapcsolati rendszert használ a Moss Green fonott vonal gyártásához. Az EBT technológia nagyon rugalmas, rendkívül tartós, memóriahatás nélküli, nem nyúlik, és nem nyúlik. A szakértők megjegyzik a bejelentett átmérő pontosságát, a csomópontok nagy tartósságát. A horgászzsinór nem akad meg és nem gyűrődik meg. Lapos keresztmetszete ellenére a zsinór tökéletesen ráfekszik az orsóra. Jó siklási tulajdonságok a csúszógyűrűkön öntéskor. Az egyetlen hátránya a repülés közbeni csend.

  Az orosz halászok és a pergető horgászok elégedettek a tartósságával, nem nyúlósságával és kopásállóságával. Hátrányosnak tartják a gyors színkiégést.

  Előnyök

  • egyedülálló gyártási technológia
  • magas kopásállóság;
  • nincs memóriahatás
  • tartósság.

  Gyengeségek

  • gyorsan kiég.

  Allvega Feeder
  támogatás

  Értékelés: 4.8

  Allvega Feeder </div><p>aid” src=”/wp-content/uploads/2023/11/1616666193401-5612.jpg” height=”418″ title=”Allvega Feeder <br />aid”></p><p>A kiváló minőség és tartósság segítette ezt az Allvega Feeder termékcsaládot <br />Bronz lépcsőfok a talapzaton. a szakértők értékelik a tökéletes kerek keresztmetszetet, amely az egyes szálak nagy sűrűségű kapcsolatának köszönhető. A modell megnövelt mechanikai ellenállása, amely lehetővé teszi a zsinór használatát bármilyen alsó felületen, előnynek tekintendő. A zsinór nem nyújthatósága a horgász számára a legjobb tapintású információt nyújtja. A 0,18 mm-es fonat szakítóterhelése 13,4 kg. A zsinór 150 m hosszúságban kapható.</p><p>A tematikus fórumokon a halászok dicsérik a fonott vonalat tartósságáért, kopásállóságáért, tapintható információért. A hátrányok közé tartozik a pontatlanul megadott átmérő.</p><h4>Előnyök</h4><ul><li>nagy tartósság;</li><li>kerek keresztmetszet;</li><li>nem nyúlik;</li><li>minőségi szövés.</li></ul><h4>Hátrányok</h4><ul><li>nem pontosan megadott átmérő.</li></ul><h3>REFLO <br />AID CAST</h3><p>Értékelés: 4.7</p><div style=REFLO </div><p>AID CAST” src=”/wp-content/uploads/2023/11/5711666666193401-3312.jpg” height=”415″ title=”REFLO <br />AID CAST”></p><p>Az angol Preston Innovations gyártó kifejlesztette a REFLO-t, egy kifejezetten feederhorgászathoz tervezett zsinórt <br />AID CAST. Kiváló öntési potenciálját a szakértők nagyra értékelik. A zsinórnak több előnye is van, hosszú távú horgászatnál egyértelműen továbbítja a kapást, a hal nem látja a vízben, a zsinór gyorsan süllyed. A minimális nyúlás nagy tartóssággal párosul. Még a legfinomabb 0,08 mm-es vonal is 3,6 kg dinamikus teherbírással rendelkezik. A gyártó 150 m-es tárcsákat szállít hazánkba. A vonal csak egy lépésre áll meg az első háromtól.</p><p>A brit fonást aktívan használják az orosz halászok-sportolók. Az amatőr hegedűsök túlárazottnak tartják az árat, és a régiókban nehéz megvásárolni a zsinórt.</p><h4>Előnyök</h4><ul><li>Kiváló öntési képesség;</li><li>alacsony nyúlás</li><li>nagy szilárdság;</li><li>Angol minőség.</li></ul><h4>Hátrányok</h4><ul><li>magas ár;</li><li>hiányosságok az elosztóhálózatban.</li></ul><h3>Sufix 832 <br />Lo Vis zöld</h3><p>Értékelés: 4.7</p><div style=Sufix 832 </div><p>Aid Lo Vis Green” src=”/wp-content/uploads/2023/11/12416666193401-9112.jpg” height=”460″ title=”Sufix 832 <br />Lo Vis Green”></p><p>Sufix 832 nyolcmagos termékcsalád <br />A Lo Vis Green kombinálja a megfizethető árat és a jó teljesítményt. A zsinór elég erős és tartós ahhoz, hogy a feeder főzsinórjának szerepét töltse be. A szakértők szerették a kopásállóságot, a csomók feszesen tartását. A gyártó az orosz üzletekben különböző vastagságú fonott zsinórt árul szabványos hosszúságban (135 m). Jó választás a feederhorgászok számára 0,08 és 0,15 mm közötti botátmérővel. A hosszában egyenlőtlen vastagsága megakadályozta, hogy magasabb pozíciót foglaljon el a felülvizsgálatban.</p><p>A runetben a zsinór teljesítményével kapcsolatban sarkos vélemények vannak. Mivel a külföldi horgászok nem panaszkodnak rá, valószínű, hogy az orosz piacon alacsony minőségű hamisítványok vannak.</p><h4>Előnyök</h4><ul><li>elfogadható ár;</li><li>tartósság;</li><li>csomószilárdság;</li><li>nincs nyúlás.</li></ul><h4>Hátrányok</h4><ul><li>hamisítványok vannak az orosz piacon.</li></ul><h3>Sun<li>ne Super PE</h3><p>Értékelés: 4.7</p><div style=
  Olvasson tovább  22 legjobb wobbler
  Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Cybulya Guculka

  Helló mindenkinek! Én vagyok Cybulya Guculka, és nagy lelkesedéssel osztom meg szenvedélyemet a háztartási gépek javításával és telepítésével kapcsolatban. Ennek az oldalnak az írójaként engem a technológia iránti szeretetem és a vágy hajt, hogy segítsek másoknak megérteni és megoldani a gépeikkel kapcsolatos problémákat.

  Comments: 1
  1. Gergő

   Kérjük, segítsenek! Melyek a 12 legjobb vonal a feederhez? Ön szerint melyek azok a vonalak, amelyeket a legtöbb halász sikerrel használhat a feederezéshez? Köszönöm előre is a választ!

   Válasz
  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: