7 legjobb hótalpak

A hótalpaknak megnövelt platformjuk van, amely a felhasználó súlyát nagyobb területre teríti. Ez megakadályozza a mély hóban való elesést, és növeli a gyaloglási sebességet. Tökéletes vadászathoz, horgászathoz vagy túrázáshoz a hegyekben. Ha gyakran találja magát havas terepen, ahol nagy távolságokat kell megtennie, mindenképpen használja a legjobb hótalpak listáját, hogy megkönnyítse a vásárlást.

A legjobb hótalpak áttekintése

A következő jellemzőkkel találtuk meg a legjobb felszerelést a mély hóban való mozgáshoz:

 1. váz, fedélzet és sarok anyagok.
 2. A tüskék száma vagy a tüskék típusa.
 3. Kényelmes lábbeállítás.
 4. Maximális felhasználói súly.
 5. Kitartás hosszú ideig tartó megerőltetés esetén.
 6. A berendezés súlya.

Megnéztük a vásárlói értékeléseket is, nem csak az állításokat, hanem a tényeket is. Segít tudni, hogyan viselkednek a hócipők a gyakorlatban. Tehát itt vannak a legjobb modellek, amelyeket Oroszországban lehet megvásárolni.

ail T1036
Jelölés székhely termék neve ár
Top hócipő vélemények 1 Olymp Lesokhod 3 520€
2 Kanadai lakóautó
5 260€
3 TSL Sportfelszerelés Highlander Original 15 750€
4 Alexika Alaszka 4 500€
5 Tramp Aktív 4 160€
6 TSL Sportfelszerelés Escape Camo 227 11 890€
7 Alexika Yukon 76×23 5 500€

Olymp Lesokhod

Értékelés: 4.9

Olymp Skid Steer

A hazai márka modellje sétáló típusú, és három méretben kapható: 78×22, 86×25 vagy 97×27 cm, így a felhasználó magasságának és súlyának megfelelőt választhat. A legkisebb és a legnagyobb modell közötti árkülönbség mindössze 300 €. Alumíniumcsőből készült keret. Három pánt és M pántok a láb rögzítéséhez

  Ti-Flex, amely szoros illeszkedést biztosít. Az ügyfelek visszajelzései szerint a lábfej helyes pozicionálása és az ízületi ficam elleni védelem. A könnyű szállítás érdekében fogantyúval ellátott hordtáskában szállítjuk. A támasztási terület megnöveléséhez a keretre szerelt műanyag túlfeszítőt használjuk. Legfiatalabb modellünk súlya 1.9 kg, a csúcsmodell kapacitása pedig 2 kg.7 kg (pár). Ezek teherbírása 90 és 140 kg.

  A hócipők tökéletesen illeszkednek, még akkor is, ha a hó a cipő talpa és a platform közé szorul. A cipő tapadásának növelése érdekében a gyártó fémbetéteket adott a deszkának, amelyek a cipőbe vájt fogazással rendelkeznek. Nem zavarják a talpat, de segítenek a biztonságos fogást fenntartani a felszerelésen.

  Előnyök

  • kényelmes beállítás a pántok segítségével;
  • a macskáknak 14 tüskéjük van;
  • a talp nem csúszik a fedélzeten;
  • erős tasakkal és fogantyúkkal együtt.

  Hátrányok

  • Szélsőséges hidegben a műanyag klipszek érdesek lesznek.

  Kanadai lakóautó ail T1036

  Értékelés: 4.8

  Canadian Camper<tr></div><p>T1036″ src=”/wp-content/uploads/2023/10/8731666194431-757-.jpg” height=”440″ title=”Kanadai lakóautó</p><tr>T1036″><p>25×91 cm-es méretben kapható, 110 kg felhasználói súlyra méretezve. A gyártó úgy tervezte ezeket a hócipőket, hogy mindenféle téli terepen tudjanak mozogni: nedves vagy kemény hóban, latyakban, szűzföldön. A berendezés alkalmas nyílt területek és ritkás erdők kezelésére egyaránt. A tartozék alumínium kerettel készült a szerkezeti integritás megőrzése érdekében. Ugyanebből az ötvözetből készült kramponok alulról. Műanyag betét az extra talpazatért. A gyorskioldó övcsat a lábmérethez igazítható. Még a párnázott csizmáknál is, a párnázott ívek miatt nincs nyomás. Az ívelt orr- és sarokrész könnyű, gyors taposást tesz lehetővé havas terepen.</p><p>A hócipők különösen dicsérik a véleményekben a lábujjmegállítójukat. Nem csak a hám tartja a helyén, hanem alul egy peremmel rendelkezik, amely megakadályozza a talp elmozdulását ugrások és aktív futás közben a hóban, valamint a lejtőn való lejtmenet során.</p><h4>Előnyök</h4><ul><li>erős keret;</li><li>párnázott pántok;</li><li>Ívelt orr és sarok;</li><li>további csomagtérkorlátozás elöl.</li></ul><h4>Hátrányok</h4><ul><li>súlya 3.2 kg, így a lábad gyorsabban elfárad.</li></ul><h3>TSL Sportfelszerelés Highlander Original </h3><p>Értékelés: 4.7</p><div style=TSL Sportfelszerelés Highlander Original

  A hegyvidéki aktív turizmushoz tervezték. A modell BOA fűzőrendszerrel rendelkezik, ahol a cipő lábujja azonnal három oldalra tekeredik, a chip egyetlen emelésével középen. Ezenkívül van egy bokapánt a boka rögzítésére. A hócipők a platform hosszát a felhasználó lábbelijéhez igazíthatják, így az egyik párat felváltva használhatja az apa és a tizenéves fiú. 41-50-es méretben kapható. A platform tökéletesen tapad minden felületen, és kramponokkal, acél tüskékkel van felszerelve az oldalán és a közepén. A 69×22 cm-es kompakt méret, valamint a hajlított lábfej és sarok megkönnyíti a futást. A Sport modell súlya 2 kg, így kevésbé fárad el a lába a hosszabb séták során.

  Ezeket a hócipőket a hegyoldalak felfedezéséhez ajánljuk, ahol a mély hó vékony hórétegekkel váltakozik, és időnként le kell ugrania. A sportfelszerelés talpa SSAS lengéscsillapítókkal van ellátva, amelyek kiegyenlítik az ütőerőt leszálláskor, így kényelmet biztosítanak a felhasználónak.

  Előnyök

  • gyorsfűző rendszer;
  • A platform hossza állítható;
  • SSAS párnázási rendszer;
  • Felszerelve kramponnal, középső és oldalsó tüskékkel.

  Hátrányok

  • Nagyon drága.

  Alexika Alaszka

  Score : 4.7

  Alexika Alaszka

  A hótalpak hossza 64 cm, súlyuk mindössze 2 kg (pár). A felszerelést azonban 180 kg maximális felhasználói súlyra tervezték, így a havas vidéken rengeteg felszereléssel utazhat. A hótalpakhoz mellékelnek egy tasakot és fogantyúkat a könnyű szállításhoz vonaton vagy autóval. 600 denier szövet a hosszú eltarthatóság érdekében. A lábat két keresztpánt és egy hátsó bokapánt rögzíti a platformhoz. A keret repülőgép-alumíniumból készült, így terhelés alatt nem hajlik meg. A vászon lézerrel vágott, alacsony nyomással öntött, nagy sűrűségű polietilénből készült. Rendkívül kopásálló anyag, amely alacsony hőmérsékleten is kitart.

  A sarok magasságának változtatási lehetősége miatt a legjobbnak ítéltük meg. Ha hosszú ideig kell felfelé túráznia, emelje fel a kényelmesebb lábtartás érdekében. Ha a felemelkedés véget ért, az állványt vissza lehet helyezni a talapzatra.

  Előnyök

  • Fokozott kopásállóság a talpon;
  • Akár 180 kg súlyt is elbír
  • A 2 kg-os könnyű súly;
  • komplett hordtáskával;
  • a középtalp magassága állítható.

  Hátrányok

  • a műanyag pántok hideg időben érdesednek.

  Tramp Aktív

  Értékelés: 4.6

  Tramp Aktív

  A hócipők csővázzal rendelkeznek, sárga porszórt festékkel. Jól láthatóvá teszi a modellt a fehér havon. Fekete műanyag fedélzet strapabíró anyagból. A papucsonkénti 1 010 g-os súlya minimális terhelést jelent a lábak számára. Ha a hó kemény, a berendezés jól működik egy 105 kg súlyú felhasználó alatt, de puha felületen egy ilyen személy átesik, így itt a maximális súly 68 kg. Gyorsan eltávolítható, fogazott pántokkal rögzíthető a lábhoz. A csúszás megakadályozása érdekében két rozsdamentes acélból készült fogó található. A vélemények azt mutatják, hogy ezek a hócipők könnyen járhatók, nemcsak havas felületen, hanem a téli erdő átható sűrűségének közepén is.

  A szakértők felhívták a figyelmet a hócipők keskeny szélességére, amely 20 cm (az analógok 22-27 cm-esek). Ez azt jelenti, hogy nem kell széttárnia a lábát járás közben, és természetesebbé teszi a lépést. A kialakítás megkönnyíti a lábak megterhelését hosszabb séták során. Ezeket a hócipőket kezdőknek ajánljuk, akik még nem szoktak hozzá a felszereléshez.

  Előnyök

  • Alacsony súlya 2020 g pár;
  • erős vázcső;
  • gyorsan leveheti a hócipőt a lábáról;
  • a lépés természetesebb és könnyebb.

  Hátrányok

  • puha havon a felhasználó súlya nem haladhatja meg a 68 kg-ot.

  TSL Sportfelszerelés Escape Camo 227

  Értékelés: 4.5

  TSL Sportfelszerelés Escape Camo 227

  Egy másik TSL modell aktív használatra. A felszerelés mérete 22×74 cm, a pár súlya 2070 g. A hócipő váza és a platform egy egységet alkot, így stabilabb és akár 140 kg terhelést is elbír. A lábfejet a boka és a lábujjak tartják a helyén. A platform hossza állítható (35-47-es méret), és nem csak a hagyományos cipőkhöz, hanem még a snowboard csizmákhoz is illeszkedik. Az egyérintéses sarokkompenzációs rendszer megkönnyíti a meredek hegymászást. Négy sor tüskével a talpán, hogy megakadályozza a felhasználó megcsúszását a jeges kéregben.

  A lábbeli jellegzetes, ívelt orr-részét mi adjuk. Még könnyebbé teszik a hegymászást, és megkönnyítik a mozgást a különböző magasságú hótorlaszokban. Ideális a vadászok és a horgászok számára.

  Előnyök

  • a cipőmérethez igazítható platformmal rendelkezik;
  • felcsatolhatod a snowboard bakancsodat;
  • rendelkezik dőléskiegyenlítő rendszerrel;
  • 140 kg-ig terjedő súlyok hordozására alkalmas.

  Hátrányok

  • magas költségek;
  • Fehér színük miatt elveszhetnek a hóban.

  Alexika Yukon 76×23

  Értékelés: 4.5

  Alexika Yukon 76x23

  Végül, de nem utolsósorban, az Alexika hócipők. A berendezés mérete 23×76 cm, fémkerettel készült. A pár teljes súlya 2.3 kg, a hordtáskával együtt. A hójáró segédeszköz alja két sor bordát tartalmaz a hosszanti vagy oldalirányú csúszás ellen. A termék mégis leginkább sík terepen vagy enyhe lejtőkön való járásra alkalmas. Ezenkívül a toe-lockot rugalmas szalagokkal rögzítik, amelyek minden cipő héját körbetekerik. A sarkat egy extra pánt rögzíti, amely lyukakkal rendelkezik a tű számára. A platform csúszásgátló párnákkal van ellátva, így a lábad nem fog mozogni.

  A szakértők a hócipő edzőket a vázuk megnövekedett szilárdsága miatt emelték ki. 22 mm átmérőjű alumíniumcsőből készül, ahol a fal keresztmetszete 1 mm.2 mm. Ez a konstrukció lehetővé teszi, hogy egyetlen hócipő legfeljebb 113 kg súlyt viseljen, így egy személy és felszerelése legfeljebb 226 kg súlyú lehet két “papucson”.

  Előnyök

  • a lábfej méretéhez igazodik;
  • gyorskioldó;
  • erős keret;
  • 226 kg-ig terjedő teherbírással.

  Hátrányok

  • nem alkalmas nagyobb lejtőkön;
  • hosszabb hátizsákot kell felvenni, mint más modellek esetében.
  Olvasson tovább  20+ legjobb felfújható csónakok
Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Cybulya Guculka

Helló mindenkinek! Én vagyok Cybulya Guculka, és nagy lelkesedéssel osztom meg szenvedélyemet a háztartási gépek javításával és telepítésével kapcsolatban. Ennek az oldalnak az írójaként engem a technológia iránti szeretetem és a vágy hajt, hogy segítsek másoknak megérteni és megoldani a gépeikkel kapcsolatos problémákat.

Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: