9 legjobb költségvetési hangszóró

*A szerkesztő véleménye a legjobbakról. Kiválasztási kritériumok. Ez az anyag szubjektív, nem reklámnak szánt, és nem minősül vásárlási ajánlásnak. Vásárlás előtt szakemberrel kell konzultálni.

A csónakból vagy motorcsónakból történő halászat során a halászok már nem az eszükre és a gyakorlati tapasztalatukra hagyatkoznak. Ehelyett tömegesen kezdték el használni a visszhanglokátorokat. Ez a kis eszköz lehetővé teszi a halrajok mozgásának nyomon követését, méretük és mélységük, valamint a fenék hozzávetőleges szerkezetének meghatározását. Mindig tudni fogja, hogy érdemes-e itt dobni, anélkül, hogy attól kellene tartania, hogy a csalit vagy más csalit elkapja a fűben és a horgok között.

A horgászfelszerelések piacának tanulmányozása során az Expertology magazin szerkesztői és szakértői rangsorolták a 9 legjobb hanglokátort a költségvetési szegmensben. A termékkiválasztás kritériumai a következők voltak

 1. a fenék és a vízoszlop pásztázásának pontossága;
 2. A jelátalakító és a vevő minősége;
 3. megbízható elektronika és ház;
 4. árszint a piacon;
 5. vásárlói visszajelzés.

A legjobb költségvetési hangszóró értékelése

Jelöléshelyszíntermék neveár
A legjobb költségvetési hangszóró értékelése1Garmin STRIKER 414 500€
2Lowrance HOOK2 4x B
  A Skimmer
11 100€
3Humminbird PiranhaMAX 413 480€
4Mélyebb kezdés9 111€
5Praktik 6M8 200€
6LUCKY FFW7185 490€
7A Praktik 6S7 400€
8LUCKY FF5186 390€
9GSMIN WA37 565€

Garmin STRIKER 4

Értékelés: 5.0

Garmin STRIKER 4

Ez az eszköz a legmegbízhatóbb a három közül. Garmin STRIKER 4 – nagy teljesítményű szonár, a kompakt ház alatt elhelyezett 3,5 hüvelykes képernyővel. Vízálló a sekély vízben való süllyedés ellen is, és a jelátalakítóra szerelhető, a jelátalakító pedig 2 nyomkövető érzékelővel rendelkezik. De a Humminbirddel ellentétben a frekvenciatartományukban nagyon nagy a különbség: 77 és 200 kHz. Ennek a kombinációnak köszönhetően a készülék kiváló minőségű pásztázást tesz lehetővé akár…150 m! Igen, a meghirdetett 487 ellenére a pontos információhoz szükséges valós küszöbérték csak 150-200 méter (sós víz esetén pedig még kevesebb). Minden további csak marketing alapú fantázia.

Jelkimeneti teljesítmény akár 1600 watt csúcsértékig. Az érzékelési pontosság rendkívül magas, köszönhetően a jól megtervezett érzékelőknek, különösen a látható horizonton, ahol a fogyasztók általában halásznak. Igen, a legmagasabb árat kell fizetnie, ha ezt a modellt vásárolja meg, de a szakértők nagy többsége által elismert minőséget kap.

Előnyök

 • GPS- és hőmérséklet-érzékelők;
 • a sugárnyalábok jó kombinációja az érzékelőben (egyenletesen nagy pásztázási pontosság);
 • Kiváló nedvességvédelem;
 • tiszta fenék és halak kijelzője;
 • A szakértők által elismert megbízhatóság és minőség.

Hátrányok

 • a teljesítmény durva túlbecslése.

Lowrance HOOK2 4x B
  Skimmer

Értékelés: 4.9

Lowrance HOOK2 4x B<ul></div><p>A “/wp-content/uploads/2023/03/8221666197551-49-.jpg” height=”376″ title=”Lowrance HOOK2 4x B</p><ul>a fenék és a halak egyértelmű megjelenítése</p><p>Egy másik mega népszerű szonár, amelynek legendája már majdnem egy évtizede létezik. Ez is van szerelve a farokrészre, és úgy néz ki, mint valami a DVR és a kamera között. A jeladója csak egy sugárral rendelkezik, de “becsületesebb” mélységteljesítménnyel. 152 méter – ezt állítják a csaló gyártók. A valóságban elfogadható eredményt lehet elérni a horizonton akár 80-100 méterig is. Bármi, ami ezen túlmenően hatalmas hiba, és különösen nem szükséges a folyók és a kis tavak halászatának rajongói számára.</p><p>A 480×272 pixel felbontású színes képernyő háttérvilágítással rendelkezik, így akár szürkületben vagy éjszaka is portyázhat a tavon. Mindenképpen tartsa szemmel a hőmérsékletet, és ne engedje az érzékelőt -10 Celsius-fokig a vízbe. Az érzékeny elektronika itt nagyon kényes és meghibásodhat. Majdnem azonos teljesítményelőnnyel Lowrance HOOK2 4x B</p><ul>Az ár a Skimmer a Humminbird, és ezért adjuk ezt a szonár második helyen.</p><h4>Előnyök</h4><ul><li>A kijelző könnyen leolvasható;</li><li>Háttérvilágítás;</li><li>Minőségi kivitelezés, tartósság;</li><li>A halak és a fenék kiváló felismerése a horizonton 80-100 méteres mélységig.</li></ul><h4>Hátrányok</h4><ul><li>A bejelentett teljesítmény nem felel meg a valóságnak.</li></ul><h3>Humminbird PiranhaMAX 4</h3><p>Értékelés: 4.8</p><div style=Humminbird PiranhaMAX 4

Egy teljesen más szintre lépve. A Humminbird PiranhaMAX 4 egy kétsugaras visszhanglokátor, amely egy 6 méteres kábellel rendelkezik a jelátalakítóhoz való csatlakozáshoz. 256 színárnyalatú színes képernyővel és 4,3 hüvelykes képátlóval rendelkezik. A maximális felbontás 272×480 képpont, és a könnyű használat érdekében az éjszakai használatra tervezett háttérvilágítás. Valójában a készülék nagyon praktikus és világos.

A kétsugaras követőrendszer látószöge nagyon szűk: 28 és 16 fok, 200, illetve 455 kHz-es frekvencia mellett. Az édesvízben a pásztázás mélysége 200 méter, de ez túlzás. Igen, annak ellenére, hogy a kimeneti teljesítmény a csúcson 2,4 kW, a hiba nagysága a horizont alsó nézetétől 15-200 méteres magasságban rendkívül magas (kb. 35%). Így valós körülmények között akár 100 méterig is használható, ami szintén jó eredmény. Igen, ezt a modellt nehéz költségvetésnek nevezni, de a munkájának minősége nem hasonlítható össze azzal, amit korábban áttekintettünk.

Előnyök

 • használhatóság;
 • jó színes képernyő;
 • alacsony hibavalószínűség a halak észlelésekor a horizonton 100 méterig;
 • Hőmérsékletérzékelő és hangjelzés.

Hátrányok

 • Túlzott alsó szkennelési teljesítmény.

Deeper Start

Értékelés: 4.7

Deeper Start

Floater echo sounder Deeper Start – olyan fejlesztés, amely nem rendelkezik saját kijelzővel ellátott vevővel. A készüléket okostelefonjához vagy táblagépéhez kell csatlakoztatnia, hogy láthassa a víztest szkennelési adatait. Ez bizonyos kellemetlenségeket okoz, ha nem használ szenzortechnológiát, vagy csak horgászathoz szeretne vásárolni egy kütyüt. Más szempontból a kényelem nyilvánvaló.

A Deeper Start egy 40 fokos szögű és 120 kHz-es frekvenciájú sugárral rendelkezik, amely akár 50 méteres mélységben is pásztázik. Pontosan meghatározza a halak számát, a mélységet és a fenékszerkezetet. Mindig tisztában leszel azzal, hogy kell-e dobni a területen, ahol a hangjelző működik. Érdemes megjegyezni, hogy a minősítésben szereplő többi modellel ellentétben 2 év kiterjesztett garanciával rendelkezik. Ez egy jó jel, ami azt jelzi, hogy a gyártó bízik a termékében. Ami azt jelenti, hogy Ön is bízhat benne.

Előnyök

 • tömörség;
 • A telefonjával és táblagépével való párosítás képessége;
 • A halak felismerésének pontossága;
 • felhasználóbarát szoftverfelület.

Hátrányok

 • Gyenge wi-fi kapcsolat (elveszik, ha hullámok dobják, ha 15 méteres vagy annál nagyobb távolságban dolgozik).

Gyakorlat 6M

Értékelés: 4.6

Practik 6M

Talán a legideálisabb szonár sekély folyók és tavak szkennelésére amatőr használatra. A 6S-hez hasonlóan a Practic 6M is vezetékes jelátalakítóval rendelkezik, amely 40 fokos érzékelési szöget és 25 méteres mélységet biztosít. A készülék háza IP67-es védettségi osztályú a nedvességtől, és a hideg/hőmérsékletű működés tűrése -20 és +60 Celsius-fokra korlátozódik.

Ami az operatív jellemzőket illeti, érdemes az abszolút pontosságot és a minimális hibát a 3 és 5-7 méter közötti mélységű folyók szkennelésekor megadni. A gyakorlati tesztek 10 esetből 8 esetben adtak eredményt, ami az ideálishoz közeli eredménynek tekinthető. Figyelje meg a nagyítás lehetőségét és a hangjelzés jelenlétét az észleléskor. Ez egy nagyszerű készülék magas áron, de hosszú és produktív életet biztosít.

Előnyök

 • Kiváló precizitás folyókon és tavakon végzett munkáknál;
 • Időjárásálló ház kényelmes gumírozott markolattal;
 • magas építési minőség;
 • A megjelenített adatok egyszerűsége és áttekinthetősége.

Hátrányok

 • kis alsó pásztázási szög.

LUCKY FFW718

értékelés: 4.5

LUCKY FFW718

A szürke dobozban lévő, egysugarú lebegő jelátalakítóval ellátott echoszondás alapmodellje. -20 és +70 Celsius-fok közötti hőmérsékleten működik, és 40 méter mélységig pásztázza a feneket. Az egyetlen sugár 90 fokos szögben és 125 kHz-es frekvenciával működik, gyors és viszonylag alacsony hibaaránnyal elfogadható minőségű eredményeket produkál.

A LUCKY FFW718 érzékeli a fenék topográfiáját, információt ad a halak mélységéről (halraj) és méretéről. A LUCKY echosounder korábbi modelljével ellentétben az adatok pontossága meglehetősen magas. Maga a szonár minimális fröccsenésvédelemmel, gumírozott oldalakkal és egy praktikus kijelzőfelülettel rendelkezik. Első pillantásra úgy néz ki, mint valami játék és nem komoly, de higgye el nekem, hogy egy víztározó valóban érdemes.

Előnyök

 • elfogadható ár;
 • Kényelmes ház gumírozott oldalakkal a fogás érdekében;
 • meglehetősen pontos teljesítmény;
 • Ellenáll a nagy hőmérséklet-ingadozásoknak.

Hátrányok

 • Az aljzathoz közeli halak észlelésekor regisztrálja az alatta lévő lyukak és mélyedések jelenlétét;
 • képernyő tükröződése a napfényben.

Praktik 6S

Értékelés: 4.4

Practik 6S

Amint azt a tapasztalt halászok megjegyezték, a volt Szovjetunióban összeszerelt visszhanglézer modellek sokkal jobbak, mint bármely kínai technológia. Bizonyos szempontból ez igaz, és a “Praktik 6S” ennek egyértelmű bizonyítéka. IP67-es nedvességvédelmi osztályú. Sekély vízben is elsüllyeszthető, de az elektronika továbbra is működik. Univerzális jelátalakító csatlakoztatva a készülékhez 2 méter hosszúságú vezetékkel. Egyrészt ez jó, mert az adatátvitel stabil. Másrészt maga a szonda 40 fokos szögben bocsátja ki a sugárnyalábot, így a nagyobb mélységben történő letapogatás minősége sok kívánnivalót hagy maga után.

Az egész “Praktik 6S” komplex kutatást végez az alsó domborzat és a struktúra tekintetében, és képes meghatározni a halak méretét is. Minden információ fekete-fehér, háttérvilágítással ellátott képernyőn jelenik meg, így még szürkületben és éjszaka is horgászhat. A modell szinte teljesen igazolja az árcéduláját, de jó lenne egy másik érzékelővel felszerelni.

Előnyök

 • Vízvédelem megléte;
 • kényelmes forma;
 • Nagy teljesítményű elektronika, amely képes meghatározni a fenék szerkezetét és a halak méretét;
 • Széles üzemi hőmérséklet-tartomány (-20 és +60 gr között). Celsius).

Hátrányok

 • Kis pásztázási szög és nem elég széles lefedettség.

LUCKY FF518

Értékelés: 4.3

LUCKY FF518

A költségvetés-barát LUCKY FF518 rendszeresen az olcsó kínai koppintásokról szóló spekulációk tárgyát képezi. Az eredeti készülék minőségét nem lehet kétségbe vonni. Az érzékelő egy úszóra van rögzítve, és egy 90 fokos sugárral és 125 kHz-es frekvenciával pásztázza a feneket. A maximális üzemi hőmérséklet -10 és +50 Celsius-fok között mozog. Szélsőséges hőmérsékleten való üzemeltetéskor legyen óvatos, mivel az érzékelőelemek meghibásodhatnak. A jó dolog az, hogy a levegő melegét és hűvösségét közvetlenül a készülék kijelzőjén láthatja.

A LUCKY FF518 háza nagyon nagynak és terjedelmesnek tűnik. IPX4 vízvédelem az oka ennek. Sztoikusan ellenáll a nagy fröccsenéseknek, de a vízbe mártás nem, ezért légy óvatos!. A gyártók csuklóra szerelt szonárral rendelkeznek, de a puszta terjedelme miatt sok horgász tartja azt zsebében vagy vele együtt. Ez nem egy rossz modell, amely leírja a halak méretét és a fenékszerkezetet, de néha megtévesztő a szkennelési eredményekkel.

Előnyök

 • masszív ház vízvédelemmel;
 • hőmérséklet-érzékelő;
 • mutatja a halak méretét és a fenék szerkezetét;
 • 60 méteres kommunikációs hatótávolságú vezeték nélküli érzékelővel rendelkezik.

Hátrányok

 • Néha az érzékelő félrevezető lehet a halak számát és helyét illetően.

GSMIN WA3

Értékelés: 4.2

GSMIN WA3

Kompakt (131x80x20 mm) és meglehetősen drága szonár jelátalakítóval, amely egy kis mobiltelefonhoz hasonlít. Akkumulátorral vagy újratölthető elemmel működik -10 és +60 Celsius fok közötti hőmérsékleten. Mindössze 180 gramm súlyú, és a kényelmes működés miatt figyelemre méltó. A jelátalakító az úszóra van rögzítve, és egyetlen 105 fokos, széles látószögű sugarat bocsát ki. Ez azonban elég ahhoz, hogy a halakat elég pontosan meg lehessen találni.

A GSMIN WA3 Wi-Fi interfésszel rendelkezik az adatok más multimédiás eszközökre történő továbbításához. A fekete-fehér képernyő háttérvilágítással rendelkezik. Még szürkületben is megfigyelheti az állatokat a víz alatt. Egy másik pozitív tulajdonsága ennek az echosounder a lassú lemerülés a töltésen. Abban az esetben, ha az akkumulátor hirtelen lemerülne, a tóban való úszás közben bármikor kicserélheti egy új elemre. A legfontosabb, hogy mindig tartson kéznél egy tartalék elemkészletet vagy egy megfelelő akkumulátort. Ez egy nagyon szilárd és jól összerakott modell, de meglehetősen meredek áron.

Előnyök

 • kiváló háttérvilágítású képernyő;
 • kényelmes, kompakt forma egy kis okostelefon formájában;
 • széles üzemi hőmérséklet-tartományban;
 • Alacsony hibalehetőség az alulról történő beolvasáskor.

Hátrányok

 • magas ár;
 • egysugaras jelátalakító.
Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: