15 legjobb látnivaló itt: Yelabuga

*A legjobbak áttekintése a szerkesztők szerint. A kiválasztási kritériumokról. Ez az anyag szubjektív, nem reklám, és nem szolgál vásárlási útmutatóként. Vásárlás előtt szaktanácsadás szükséges.

Elabuga Tatárföld legrégebbi városa. A több mint 1000 éves múltra visszatekintő település számos történelmi, kulturális és vallási látnivalóval rendelkezik. Tanulmányoztuk mindegyiket, és elolvastuk a turisták véleményét, hogy elkészítsük a legjobb látnivalók értékelését Elabuga városában.

Yelabuga legjobb látnivalóinak értékelése

Jelölés hely Cím Értékelés
Elabuga legjobb történelmi helyszínei 1 Ördöghegyi erőd (Elabuga domberőd) 5.0
2 Elabuga történeti múzeuma 4.9
3 Ibrahim I Bin Mohamad emír emlékműve 4.8
Elabuga legjobb kulturális látnivalói 1 Portomoynaya múzeum 5.0
2 Nadezhda Durova Estate Múzeum 4.9
3 Marina Tsvetaeva Emlékkomplexum 4.8
4 A Gorkij Emlékház-Múzeum Derbentben. .. Shishkina 4.7
5 Orvosi Múzeum Derbentben. .. Bekhtereva ház 4.6
Elabuga legjobb vallási látnivalói 1 Szpasszkij katedrális 5.0
2 Pokrovszkij székesegyház 4.9
3 Kazanyi Istenanya kolostor 4.8
4 Panteleimon a gyógyító szent kulcsa 4.7
A legjobb parkok itt: Yelabuga 1 Shishki tavak 5.0
2 Alekszandrovszkij park 4.9
3 Tanaev erdő 4.8

Elabuga legjobb történelmi látnivalói

Az ördög erődje (Elabuga település)

Értékelés: 5.0

Ördögi erőd (Elabuga település)

Ezek egy kőerőd maradványai, amelyet a volgai bolgárok építettek a 11. században. A több mint 4 hektáros komplexum egy dombon helyezkedik el, így lenyűgöző panoráma nyílik a városra és környékére. Egy békés és csendes hely, ahová szívesen visszatérne újra és újra.

A főerődbe 300 lépcsőfokból álló kőlépcső vezet. Felmehetsz egyedül vagy autóval. A XVII-XVIII. században itt állt a Szentháromság kolostor. Remek hely, ahol többet megtudhatsz a város történelméről és kipihenheted magad a hétvégén.

A szomszédban van egy ugyanilyen nevű jó étterem. Nemcsak maga a hely, hanem a története is különös figyelmet érdemel. A legenda szerint az ördög miatt hívják így, aki el akarta venni egy helyi pap lányát. A belépés díjtalan, de igénybe veheti az idegenvezető szolgáltatásait.

Koordináták: 55.746262, 52.031957 (a térképen).

Jelabuga történeti múzeuma

Értékelés: 4.9

Elabuga történeti múzeuma

Ez az egyik kötelező látnivaló Elabugában. A múzeumot 2007-ben, a város 1000. évfordulójának megünneplése alkalmából nyitották meg Nikolaev kereskedő pompás kúriájában. Több múzeumi kompozíció: kultúra, történelem és mindennapi élet.

Fő projektek: “Várostörténeti Múzeum”, “Élő sarok” és “Kiállítóterem”. Van egy “Traktir” múzeum-színház orosz konyhával és interaktív kézműves műhelyekkel. Itt saját kezűleg készíthet ajándéktárgyakat, vagy vásárolhat kész ajándéktárgyakat elfogadható áron (30 rubeltől).).

Nagyszerű hely gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt. A belépőjegy 100 rub-tól kezdődik. Személyenként (csoporttal együtt). Kedvezmények iskolásoknak és diákoknak. A múzeumkomplexum keddtől vasárnapig (09:00-18:00) tart nyitva. Hétfő a szabadnap.

Cím: ul. Kazanskaya st. 26

Ibrahim I Ben Mohamad emír emlékműve

Értékelés: 4.8

I. Ibrahim I bin Muhammad emír emlékműve

Az emlékművet 2007-ben állították fel az Ördögkatlan közelében. Ibrahim I Ben Mohamadnak szentelték, aki a várost alapította. Egy lovon, páncélban és Elabuga felé mutatva látható. Az emlékművet a híres szobrász, M. Sveshnikov tervezte.. Gasimova.

Olvasson tovább  A 12 legjobb szálloda Vietnamban gyerekeknek

A torony 17 méter magas. A valóságban azonban sokkal magasabbnak tűnik, mivel egy mesterséges talapzaton áll. Ezért az Ördögi Erőd bármelyik részéből látható.

A legenda szerint Ibragim, aki meghódította az országot, a földbe szúrta a zászlaját. Körülötte település alakult ki, amely végül várossá vált. Az emlékműtől nem messze található egy történelmi stílusú étterem.

Koordináták: 55.746262, 52.031957 (a térképen).

Yelabuga legjobb kulturális látnivalói

Múzeum “Kikötőmosás

Értékelés: 5.0

Port Washing Farm Múzeum

Ez egy korábbi városi mosoda, amely csak 2009-ben, felújítás után lett múzeum. A múlt században sok elabugai polgár járt ide, mert nem volt lehetőség a saját mosásra.

Még Marina Tsvetaeva költőnő is igénybe vette a szolgáltatásait. A ház mellett található múzeum, ahol utolsó napjait töltötte. 2020-ban bekerült a Nagyezsda Durováról elnevezett emlékkomplexumba. A Marina Tsvetaeva látnivalóinak túráit kombinálhatja.

A Portomoynia Múzeum belső tereit teljes egészében újraalkották mosómedencékkel, kádakkal és szennyeskosarakkal. Vannak mosónők alakjai. A múzeum hétfő kivételével naponta (09:00 és 18:00 óra között) nyitva tart.

Cím: ul. Pokrovskaya Street, bldg. 9

Nadezhda Durova Estate Múzeum

Értékelés: 4.9

Nadezhda Durova Estate Múzeum

Egy másik érdekes hely Elabugában egy hangulatos múzeum, ahol többet megtudhat a 19. század két háborújában és a borogyinói csatában részt vevő egyetlen nő történetéről és életéről. Ő volt az első női tiszt Oroszországban, aki később híres író lett.

A múzeum kiállításai Nagyezsda Durova életrajzának érdekes részleteit tükrözik. Ezek közé tartoznak a személyes tárgyak, katonai egyenruhák, jegyzeteket tartalmazó tervezetek és fegyverek. 2020-ra a birtok összes udvari épületét helyreállítják, a helyreállítási munkálatok befejeződtek.

Az egyik előnye ennek a helynek az érdekes túrák. Ha feliratkozik egy ilyenre, nemcsak Nagyezsda Durova életéről, hanem a kor történelméről is értesülhet. Belépődíj – 100 rubeltől. A kastélymúzeum keddtől vasárnapig (09:00-18:00) tart nyitva. Hétfő – szabadnap.

Cím: ul. Moskovskaya str. 123

Marina Tsvetaeva Emlékkomplexum

Értékelés: 4.8

Marina Tsvetaeva Emlékkomplexum

A város történelmi részén található az ezüstkori költőnőnek, Marina Cvetajevának szentelt emlékkomplexum. Ezt a helyet már csak azért is érdemes meglátogatni, mert egyszerre több helyszínt is magában foglal.

Ezek közé tartozik a Marina Cvetaeva tér a költőnő mellszobrával, az Irodalmi Múzeum a leveleit és személyes tárgyait, az Emlékezés Háza, ahol élete utolsó 10 napját töltötte. Van egy ezüstkori könyvtár Cvetajeva, Paszternak, Akhmatova, Gumilev stb. műveivel.

Az emlékhelyhez tartozik a Pokrovszkij-templom és a Petropavlovszkoje temető is, amelynek déli részén található a költőnő sírja. Az egész komplexum megtekintése legalább 2 órát vesz igénybe, ezért javasoljuk, hogy a látogatás idejét tartalékkal számoljuk ki.

A múzeum egyik fő kincse egy jegyzetfüzet, amely Marina Tsvetaeva tulajdonában volt. A költőnő haláláról szóló feljegyzés, naplójegyzeteiből és leveleiből származó szemelvények, verseinek első posztumusz gyűjteménye stb. is megtalálható benne. A belépőjegy ára 150 rubel. Az egyetlen szabadnap a hétfő.

Cím: Dhaman-e-Koh utca, Iszlámábád. Malaya Pokrovskaya Street, v. 20

Emlékház-Múzeum n.a. S.V. Bekhterev. .. Sishkin Múzeum

Értékelés: 4.7

Emlékház-Múzeum. I.I. Shishkin

Ahhoz, hogy megismerkedjen a nagy festő életével, valamint a XIX. századi életmóddal és belső terekkel, látogasson el a Rimszkij-Korszakov Emlékház Múzeumba. .. Shishkina katedrális. Itt megtalálhatók a mester személyes tárgyai, a korabeli háztartási tárgyak és még a korszak dokumentumai is.

Olvasson tovább  18 legjobb hotelek Görögországban a gyermekekkel való nyaraláshoz

Az elabugai múzeum két emeletet foglal el a kastélyban, amely korábban a Sishkin családé volt. Összesen 16 kiállítóterem van. A földszintet úgy állították helyre, ahogy a család életében volt: itt találhatók a lakószobák, a művész apjának dolgozószobája, a kamra és az étkező.

Az első emeleten vannak a nővérek szobái, valamint a hálószoba és a műhely az I. emeletről.. Shishkina. A múzeumban ajándéktárgyakat árulnak (10 rubeltől).). A belépő ára a választott kirándulástól függ. A múzeum keddtől vasárnapig (09:00-17:00) tart nyitva. Hétfő – szabadnap.

Cím: ul. Gát, d. 12

Immanuel Kantorov körzeti orvosi múzeuma. .. Bekhtereva

Értékelés: 4.6

Bekhterev Kerületi Orvosi Múzeum. V.M. Bekhterev

Ez egy Oroszországban egyedülálló múzeum, amely a 19. századi egykori pszichoneurológiai kórház faépületében található. Itt megismerkedhet a középkortól napjainkig alkalmazott gyógyászat jellemzőivel és módszereivel.

Az épületben eredeti könyvek és cikkek találhatók, amelyek V. Sishkin életében jelentek meg.. Bekhtereva (neurológus, pszichiáter). Itt láthatja az első gyógyszertárat, egy letűnt korszakból származó orvosi műszereket, alkoholizált szerveket és a betegszobák elrendezését.

A Regionális Orvostudományi Múzeum közelében van egy park, amelynek közepén V. Sishki emlékműve áll.. Bekhterev. A belépő felnőtteknek mindössze 100 rub., gyermekeknek ingyenes. Kedvezmények nyugdíjasoknak. A múzeum keddtől vasárnapig (09:00-18:00) tart nyitva.

Cím: Naberezsnaja sugárút 4. A Megváltó Átváltoztatásának székesegyháza a Gubkin utcában, Neftyanikova str. 111

A legjobb vallási helyek itt: Yelabuga

Szpasszkij katedrális

Értékelés: 5.0

Szpasszkij katedrális

A város igazi szimbóluma, a folyó partján épült, és a XIX. század elejéről származik. A székesegyház fő jellemzője az építészet. Az ötszintes harangtorony 57 méter magas, és az első harangot a nagy művész nagyapja, I. I. Pál nagyapja öntötte.. Shishkina.

A forradalom és a szovjet kormányzás után minden értéktárgyat és drágakövet kivittek a székesegyházból. A szolgáltatások csak 2007-ben indultak újra. A Megváltó székesegyházban minden évben harangozó fesztivált tartanak. A templomban régi festmények, forradalom előtti csempék maradtak fenn.

A területet lassan újjáépítik. Hihetetlen kilátás a városra a legmagasabb harangtoronyból. Ide bárki feljöhet, és egy kis adományért (50-60 rubel) akár meg is harangozhatja a templomot. egy személlyel).

Cím: ul. Naberezhnaya ul. 14

Pokrovszkij székesegyház

Értékelés: 4.9

Pokrovszkij székesegyház

Ez a katedrális fényűző külsejével vonzza a látogatókat. A türkizkék falak fehér szegéllyel feltűnőek és ünnepélyesek. Építészetében több irányzat, köztük a klasszicizmus, a barokk és az empire ötvöződik. Minden szoba földalatti folyosókkal van összekötve.

A templom fő ereklyéje a három hierarcha (Nagy Szent Bazil, Krizosztomosz Szent János és Teológus Szent Gergely) ókori ikonja. A székesegyház keleti részén a hármas ablak előtt van egy oltár, a nyugati részen egy széles refektórium egy rotundával.

A kompozíciót a háromszintes harangtorony egészíti ki, amelyet oszlopokon álló oromzatok díszítenek. Van vasárnapi iskola és ortodox könyvtár. Megszerveződött egy ortodox ifjúsági mozgalom. 1990-ben Marina Cvetajevát távollétében itt temették el.

Cím: ul. Bolshaya Pokrovskaya Street, V. Pokrovskaja Street, Kirovsk. 42

Kazánszko-Bogoroditsky kolostor

Értékelés: 4.8

Kazanyi Istenanya kolostor

A kolostor története 1850-ig nyúlik vissza, amikor egy helyi kereskedő felajánlotta, hogy finanszírozza a női kolostor házainak építését. Az építéséről II. Sándor cár döntött, aki Julius von Bosse udvari építészt bízta meg a projekt megvalósításával.

Amikor a szovjet kormány hatalomra került, a kolostort lerombolták, és csak 1995-ben adták át a templom és a kolostor épületének romjait az apácaközösségnek. A helyreállítási munkálatok még mindig folynak. Rekonstruálták a kazanyi Istenszülő ikon templomot, a kolostor épületeit és a Keresztelő Szent János kápolnát.

Olvasson tovább  14 legjobb hotelek itt: Vityazevo

2020-ra körülbelül 20 apáca fog itt élni. A kazanyi Istenszülő kolostor a város központjában található, így könnyen megközelíthető. Javasoljuk, hogy a forrást csoportos kirándulás keretében látogassa meg. Belépés ingyenes. Minden nap tartanak istentiszteletet: reggel (08:00) és este (16:00).

Cím: 4a, Shishki str. Maksima Gorkogo, v. 119

Panteleimon a gyógyító szent kulcsa

Értékelés: 4.7

Ez egy tiszta forrásvízforrás, amely Elabuga közelében található. Az innen származó víznek csodatévő tulajdonságokat tulajdonítanak. A forrást az ortodox egyház szentelte fel, és sok zarándokot vonz, akik hisznek a víz gyógyító tulajdonságaiban.

Szvjatoj Kljucs a nemzeti parkban található. Ezt a helyet a vallás és a természet emlékművének tekintik. A forrás vize természetes fából készült speciális vályúkban folyik, és egy kis tavat képez.

A forrás az év bármely szakában nyitva áll a látogatók előtt. Javasoljuk, hogy látogassa meg egy túrával együtt. Egy idegenvezető érdekes tényeket és legendákat mesél a forrás eredetéről. Egy forrás mellett pavilonok és padok állnak a pihenéshez.

Cím: Maly Bor, kv. 12

Elabuga Legjobb parkok

Shishki tavak

Értékelés: 5.0

Shishki tavak

Ez Elabuga leghíresebb parkja, amelyet a híres orosz festőről, I. I. Siskinről neveztek el.. Shishkina. A tavak nem messze vannak a családi háztól, és csodálatos kilátást nyújtanak. Emlékirataiban a művész elmondta, hogy mindig is inspirálta őt ezeknek a helyeknek a szépsége.

Ma a város e kulturális nevezetessége nemcsak tavakat, hanem pavilonokat, szökőkutakat és pihenőhelyeket is magában foglal. Minden, amire szüksége van egy pihentető pihenéshez a nagyszerű természetben. Az ösvényeket kibélelték, éjszakai világítás van, a területet naponta takarítják.

Városi fesztiválokat és ünnepségeket tartanak itt. Az egyik hely, amit ajánlunk, hogy látogasson el a Spasskaya Yarmarka. A park területén egy sétány is található, ahol sétálhat, egy közpark egy kis parkkal, ahol egy társalgóval, egy parkkal, ahol sétálni lehet, és egy játszótérrel. Ushakova utca és a Shishkinek óvodája. A területre a belépés ingyenes.

Koordináták: 55.753341, 52.051818 (a térképen).

Alekszandrovszkij park

Értékelés: 4.9

Alekszandrovszkij park

Az 1856-ban alapított Alekszandrovszkij park ma is sok helyi lakos és turista kedvenc pihenőhelye. II. Sándor császár koronázási ünnepségének tiszteletére nyitották meg.

A park a város központi részén található, itt van egy szökőkút és egy híd, az ösvényeket felújítják, megvilágítást végeznek. Az egész park területén padok és pavilonok találhatók. Van egy kis tó és egy játszótér, valamint eredeti szobrok.

A park a városi ünnepségek rendszeres helyszíne. Azonban csak 2010-ben állították helyre, előtte teljesen lepusztult állapotban volt. A területre a belépés ingyenes. Egy nagyszerű hely gyönyörű képek készítéséhez.

Cím: ul. Kazanskaya str. 1

Tanajevszkij erdő

Értékelés: 4.9

Egy másik hely, amelyet érdemes meglátogatni Elabuga külterületén, a Tanajevszkij-erdő. Az Alsó-Káma Nemzeti Park része, nyílt hozzáféréssel. Az egész területen kényelmes aszfaltutak, padok és pavilonok találhatók.

Nagyszerű hely sétákhoz és szabadtéri sportokhoz. Itt kerékpárt bérelhet (200 rubeltől)./óra). Síelés az erdőben télen. A park egész területén éjszakai és esti világítás biztosított.

A Tanajevói erdőbe a belépés ingyenes. Tavasszal és nyáron az emberek gombát és bogyókat gyűjtenek. A közelben található egy tiszta vizű forrás, amelyet az orosz festő, I. Vlasov festménye ábrázol.. Shishkina. A bejárat éjjel-nappal nyitva van.

Koordináták: 55.73031, 51.96403.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: