25 főbb látnivalók Szimferopolban

Szimferopol a Krím egyik legnagyobb városa. Hosszú és érdekes története van. Itt mindig sok turista van, mivel maga a hely nagyon gazdag látnivalókban, és könnyen át lehet jutni a Krím más részeire. A városban 2 kultúra – a bizánci és a török – ötvöződik, ami az építészetben és a néprajzban is megmutatkozik. Szakértőink rangsorolták Szimferopol legjobb látnivalóit és kategorizálták.

A legjobb helyek, hogy látogassa meg Szimferopol

Jelölés Helyszín név Értékelés
Szimferopol legjobb építészeti nevezetességei 1 Szkíta Nápoly 5.0
2 Dolgorukij obeliszk 4.9
3 Szimferopol vasútállomás 4.8
4 Dintser kúria 4.7
5 Vorontsov ház 4.6
6 Kilátópontok Szimferopolban 4.5
A legjobb természeti látnivalók Szimferopolban 1 Bogatyr of Tauris 5.0
2 Gagarinszkij park 4.9
3 Catherine kert 4.8
4 Emine-Bair-Khosar barlang 4.7
5 Salgirka 4.6
Szimferopol legjobb vallási látnivalói 1 Karaita kenasa 5.0
2 A Kebir Dzsámi mecset 4.9
3 Alekszandr Nyevszkij székesegyház 4.8
4 Szentháromság katedrális 4.7
5 Péter és Pál székesegyház 4.6
6 Mindenszentek templom 4.5
A legjobb kulturális látnivalók Szimferopolban 1 Szimferopoli Régészeti Múzeum 5.0
2 Krími Akadémiai Színház 4.9
3 Koncentrációs tábor Krasznojében 4.8
4 Szimferopol helytörténeti múzeuma 4.7
5 Krími Akadémiai Színház 4.6
6 Bábszínház 4.5
7 Krími Néprajzi Múzeum 4.4
8 Krími Tatár Színház 4.3

Szimferopol legjobb építészeti nevezetességei

Szkíta Nápoly

Értékelés: 5.0

Szkíta Nápoly

Szimferopol építészeti nevezetességei közül a Nápolyi épületet szeretném az első helyre tenni. Jelenleg ez egy történelmi és régészeti komplexum, amely Szimferopol külvárosában található. Itt kirándulásokat szerveznek, de szigorúan tilos az épületeket megrongálni. Az idő által elpusztított ősi erődítmény, amelyet a krími kánság idején kőforrásként használtak.

De 1827-ben az építmények egyes részeit fedezték fel, a régészek első ásatásai során egy hatalmas komplexumot találtak, amely az ókorból származik. Az egyik táblán Skilur királyról van szó, aki az első évezred elején élt. A tereptárgy által elfoglalt teljes terület – mintegy 20 hektár. A Nápoly az Archaeologicheskaya utcában található.

Dolgorukij obeliszk

Értékelés: 4.9

Dolgorukij obeliszk

Dolgorukov obeliszkje a második helyet foglalja el. Ez az egész város egyik legfontosabb műemléke, amelyet a csapatok parancsnokának szenteltek az egyik csata során. Szimferopol közelében a hadsereg legyőzte az ellenséget. Segített felszabadítani a mai Fekete-tenger térségének területeit a tatárok hosszan tartó támadásai alól. Ezért olyan fontos az obeliszk.

August Streichenberg porosz szobrász által készített emlékmű. A létrehozásához szükséges forrásokat pedig a herceg unokája biztosította. A telepítés pontos időpontja 19.09.1842. Néhány hónappal később felszentelték, és egy sor fényt helyeztek el körülötte. Az emlékművet később majdnem lerombolták, majd ukrán fennhatóság alatt újjáépítették. A Zsukova és a Libkneht utcák kereszteződésében található.

Szimferopol vasútállomás

Értékelés: 4.8

Szimferopol vasútállomás

A következő építészeti nevezetesség Szimferopolban a. Ez az egyik első látnivaló, amelyet a turisták a városban felkeresnek. Maga az állomás épülete építészetileg nagyon érdekes. Az épület olasz építészeti stílusban épült, és a főépületből több galéria nyílik, amelyek egy belső udvart alkotnak. Van egy kis szökőkút is.

Egy másik érdekes nevezetesség egy kis óratorony, amely nagyjából 42 méter magas. Nagyon nehéz nem észrevenni ezt a harangtornyot. Az óraszerkezet a közel 250 kg-os súlynak köszönhetően működik. Ha szerencsés vagy, talán láthatod, ahogy elindítják őket. Ez a nevezetesség a vasútállomás terén található.

Dintser kúria

Értékelés: 4.7

Dintser kúria

Szimferopol építészeti látnivalóinak rangsorában a negyedik helyet a Salgir rakparton található Dintser-kastély foglalja el. A 20. század elején a város egyik leggazdagabb lakosa rendelte meg. Sok különböző érdekes tárgy jelent meg az udvaron. A tulajdonost azonban a forradalom után szinte azonnal bebörtönözték, és a gyűrűben raktárakat építettek.

Az építészet szempontjából ez a hely a barokk és a klasszicista stílusok keveréke. A kis, aszimmetrikus homlokzat például kiemelkedik a város többi részéből. Balra az oszlopos oszlopcsarnok. A belső dekoráció is nagyon jól megmaradt. Az épületet jelenleg az asztali játékok oktatására és oktatására használják. A kastélyt a 78-as busszal a Naberezsnaja utca mentén lehet megközelíteni.

Olvasson tovább  A 14 legjobb gelendzsik kávézók és éttermek

Vorontsov ház

Értékelés: 4.6

Vorontsov ház

Szimferopol következő nevezetessége a kis Vorontsov-kastély. A város összes nevezetessége közül ez az egyik legfontosabb. Van egy különös park körülötte, amelyet gyakran Vorontsov parknak neveznek. Ez az egyik legrégebbi Szimferopolban. A XIX. században alapították.

Az épületet 1827-ben építették az orosz hadsereg parancsnoka, Naryshkin számára. De már 1834-ben. Özvegye eladta a kastélyt a kormányzónak. Ez a nevezetesség elsősorban arról ismert, hogy a császár családja hosszú ideig itt élt, mentorával, K. Zsukovszkij. Miklós én kis palotának neveztem. A park területét pedig mindig kiváló állapotban tartották.

Kilátók Szimferopolban

Értékelés: 4.5

Szimferopol kilátói

Jelentős számú kilátóterasz van. Mivel Szimferopol egy kis üregben található a Krím lábánál, számos érdekes látnivaló található a város különböző részein. Ezért volt több kilátóterasz is. A legérdekesebb a Marshala Zsukova utcában található, ahonnan szinte az egész városra kilátás nyílik.

A szkíta nápolyi régészeti lelőhelyen is rengeteg látnivaló várja a látogatókat. A harmadik a Mate Zalka sugárúton van. Érdemes innen felfedezni a várost a különböző fesztiválok idején. A legkönnyebben megközelíthető attrakció pedig a parkban található óriáskerék.

Szimferopol legjobb természeti látnivalói

Bogatyr of Tauris

Értékelés: 5.0

Tavrida Bogatyr

A következő helyet a látnivalók listáján egy fa foglalja el, amelyet Taurisz Bogatyrjának neveznek. Egy Felix De Serre nevű vegyésznek szentelt szimferopoli parkban ültették el. A XIX. században a déli tölgy már gigantikus méretű volt. És egyes jelentések szerint innen származik a Ruszlán és Ljudmila mondás.

A botanikusok szerint a tölgyfa több mint 750 éves. Törzse több mint 6 méteres, magassága pedig eléri a 30 métert. Jelenleg a fa a kultúra botanikai emlékműve státuszt kapott. Fémkerítéssel volt körülvéve, így nehéz lett volna a közelébe férkőzni. A barlang a Kirov sugárút 51. szám alatt található.

Gagarin Park

Értékelés: 4.9

Gagarinszkij park

A város másik érdekes természeti látványossága a Gagarin Park. Ez a legnagyobb üdülőterület az egész Krímben. A parkot gyakran nevezik a “város tüdejének”, mivel hatalmas mennyiségű növényzet nő itt. A folyók összefolyása közelében parkot alakítottak ki.

A történészek szerint az egyik verzió a park megjelenéséről az, hogy a főváros tisztviselőjének parancsára épült, akinek nem tetszett a zöldövezet mérete. Ennek eredményeképpen egy új parkot alakítottak ki, amely nagy területet foglalt el. 1960-ban az első űrhajósról nevezték át. És 1975-ben. Az egyik sikátorban ismeretlen katonák temetése és egy örök láng található.

Catherine kert

Értékelés: 4.8

Catherine kertje

Szimferopol legrégebbi nyilvános parkja a harmadik helyet foglalja el a természeti látnivalók kategóriájában. Az első fákat 1820-ban ültették a partján. A park területe angol stílusban van kialakítva. A park azonban nincs jó állapotban, sőt egyesek elhagyatottnak is nevezik.

A fő turisztikai látványosság a Nagy Katalin emlékműve. Viszonylag nemrég nyitották meg, de ez egy teljes másolata annak, amit 1921 előtt állítottak itt fel. A központi alak Nagy Katalin cárnő, aki egy talapzaton áll. Mellette több herceg és tábornok van. Az emlékmű körül számos öntöttvas lámpa található a régi stílusban. A park a Lenin utca mentén található.

Emine-Bair-Khosar barlang

Értékelés: 4.7

Emine-Bair-Khosar barlang

A barlang egyedülálló kulturális emlék, mert egyike azon kevés helyeknek Európában, ahol az eredeti látványt megőrizték. Ennek oka elsősorban a tereptárgy elérésének nehézsége. Szimferopol közelében található egy szikla lejtőjén. Csak gyakorlott hegymászók érhetik el, és a túra jó fizikai kondíciót igényel.

A barlang bejárata a félsziget középső részének egyik legjobb panorámáját nyújtja. A barlang kezdete körülbelül 1000 méteres magasságban található. És sokáig lehetetlen volt felszerelés nélkül leereszkedni a barlangba. A bejáratot most kissé kiszélesítették. Ha azt tervezi, hogy meglátogatja ezt a nevezetességet, készüljön fel meleg ruhával. Nagyon hideg van odabent.

Salgirka

Értékelés: 4.6

Salgirka

A kategória utolsó helyén van egy “Salgirka” nevű nevezetesség, vagy egy botanikus kert, amelyet Bagrovnak szenteltek. Ez a zöldterület az egyik legérdekesebb az egész városban. A botanikus kert mintegy 40 hektárt foglal el, és néhány, több mint 220 éves fa között a félsziget növényvilágának minden fontosabb képviselője megtalálható.

A legjobb idő idejönni tavasszal. A kert egyik fő látványossága a Vorontsov-ház, amelyet már a rangsorban is említettünk. A gróf nagyon szerette itt fogadni a vendégeket. A kastélyt jelenleg egy kutatási komplexum részeként használják. A park a Vernadszkij proszpektuson található. Eljuthat oda tömegközlekedéssel a “Tavriya” állomásig.

Olvasson tovább  12 legjobb strandok Pattaya

Szimferopol legjobb vallási nevezetességei

Karaita kenesa

Értékelés: 5.0

Szimferopol vallási látnivalóinak rangsorában az első helyet a karaita kenasa foglalja el, amely szinte a város központjában található. Ez a krími kulturális sokszínűség fő szimbóluma. A karaiták a félsziget területén élő és saját vallásukat gyakorló nemzetiségek közé tartoznak. Az imaházuk a Krímben, és fontos mérföldkőnek számít a városban. Az épület egy ilyen nemzetiségi utcában található, és egyszerre több stílust is ötvöz.

A homlokzaton a gótikus, velencei és mór stílus példái láthatók. Az imaház a XIX. század végén épült, és egy régebbi kenasa épület mellett épült, amely a karaiták diaszpóra jelentős terjeszkedése miatt már nem fogadott be minden hívőt. Busszal a Kavkazskaya utcáig lehet eljutni. Onnan körülbelül 10 perc gyalog.

Kebir Dzsámi mecset

Értékelés: 4.9

Kebir Dzsámi mecset

A második helyen Szimferopol egyik legfényesebb épülete áll. Úgy vélik, hogy először e nevezetesség homlokzati falai után kapta a nevét. A történelmi információk szerint a mecsetet 1508-ban építette Haji Abdurahim-Bek. A rekonstrukció során azonban más leletekre is bukkantak, amelyek arra utalnak, hogy az intézmény 914-ből származik. . .

Kívülről nagyon egyszerű mecset. A homlokzat szinte zavartalan, vonalakkal és tetővel borított. A mecset eredetileg kupolával rendelkezett, de ezt később eltávolították. A fő minaret fehér mészkőből készült. Hagyományos, félholddal díszített kúp koronázza a tetőt. A Kurcsatov utcában található.

Alekszandr Nyevszkij székesegyház

Értékelés: 4.8

Alekszandr Nyevszkij székesegyház

A rangsor harmadik helyét a szimferopoli székesegyház foglalja el, amelyet Alekszandr Nyevszkijnek szenteltek. 1878-ban helyezték el Nagy Katalin félszigeti látogatásának emlékére. De több tragédia, köztük Potemkin, maga a cárnő és a fia halála oda vezetett, hogy az építkezés befagyott. A projektet csak 1816-ban hagyták jóvá. 1829-ben szentelték fel., és a következő 90 évben a székesegyházat többször is átépítették. A forradalom után a bolsevikok felrobbantották.

A Szovjetunió összeomlása után a székesegyházat újjáépítették. Csak 2009-ben állították helyre és szentelték meg. Áldott székesegyház Taurisi Gúriának tiszteletére. Sajnos, nem volt lehetséges megőrizni és újra létrehozni a régi megjelenés. A hely jelenlegi kialakítása ötágú portikusz, nyeregtetővel. A templom az Alekszandr Nyevszkij utcában található a Győzelem téren.

Szentháromság katedrális

Értékelés: 4.7

Szentháromság katedrális

A kategória negyedik helyezettje a Szentháromság-székesegyház. A nagyközönség számára inkább Mindenszentek templomaként ismert. A templomban számos, a krími ortodox keresztények számára fontos ereklye található. Van egy kis múzeumkomplexum is, amely a vallási tanulmányoknak van szentelve.

A hely története 1796-ig nyúlik vissza, amikor egy kis templomot építettek egy tornateremmel egy külön erre a célra előkészített telken. Később az építményt egy hatalmas Szentháromság-székesegyház váltotta fel. Az 1930-as években a kolostorból gyermekinternátust alakítottak ki. 2002-ben nyitotta meg saját kolostorát. A vallásos turisták számára pedig érdekes lesz felfedezni néhány helyi szentélyt.

Péter és Pál székesegyház

Értékelés: 4.6

Péter és Pál székesegyház

Szimferopol központjában áll a város egyik legrégebbi katedrálisa. 1806-ban emelték, de 30 évvel később leégett. 1870-ben újjáépítették., És az októberi forradalom előtt ez megfelelően működött. 1937-ben bezárták, és az épületet raktárként használták. A század végére a székesegyház majdnem elpusztult, de újjáépítették, és csak 1991-ben kezdődtek újra az istentiszteletek.

2003-ban székesegyházi rangra emelték. Építészetileg a katedrális a klasszikus és a modern stílus keveréke. Az épület tetején ablakos dobok vannak. A projektet Lazareva építész tervezte. Jelenleg több szentély található benne, köztük a Csodatevő Miklós ikonja.

Mindenszentek templom

Értékelés: 4.5

Mindenszentek templom

A vallási nevezetességek kategóriájában az utolsó helyen a Mindenszentek temploma áll. Korábban temetői kolostor néven ismert. Az első pihenőhelyen 1864-ben épült. Itt temették el a krími papokat. A templomot még a rombolási kísérletek aktív ellenállása idején sem zárták be.

Építészetileg a klasszicista stílus képviselője, a bejáratot oromzat díszíti. A keleti falon egy kis apszis található, az imaterem felett pedig egy miniatűr kupola látható. Belül számos festmény található N. Blokhin keze által. Samokisha. A nevezetesség a Teguchenny Lane-en található. A legegyszerűbben a 30-as vagy a 70-es busszal lehet eljutni.

A legjobb kulturális látnivalók Szimferopolban

Szimferopoli Régészeti Múzeum

Értékelés: 5.0

Szimferopol kulturális látnivalói között az első helyet a város ősi történelmének szentelt komplexum foglalja el. 1974-ben nyitotta meg kapuit, és azóta több mint 5000 darabos gyűjteménye van, amely több részlegben oszlik meg. Az egyiket a paleolitikumnak és a bronzkornak szentelték. A második az a rész, amely a félsziget történetét meséli el a rabszolgatartás idején. Ez utóbbi a középkorból származik.

Olvasson tovább  7 legjobb terület Krasznojarszkban élni

A kiállítótermekben számos őskori szerszám, kő és edény található. A turisták nemcsak az épületben, hanem az egész Krímben is túrákat tesznek. A múzeum a Régészeti utcában található. Hétköznapokon 10 órától nyitva.

Krími Akadémiai Színház

Értékelés: 4.9

Szimferopol nevezetességeinek listáján a második helyet a Krími Állami Akadémiai Színház foglalja el. Azután jelent meg, hogy a félszigetet az Ukrán SZSZK-hoz csatolták. A kijevi színtársulat egy része ekkor költözött a Krímbe, hogy lerakja egy új létesítmény alapjait. 1977-ben új épületet kaptak a színészek.

A színházra jellemzőek az élénk, sok nemzeti motívumot tartalmazó produkciók. A zene és a tánc igazán egyedülálló. A színház repertoárjában felnőtt- és gyermekelőadások egyaránt szerepelnek. Ezenkívül az orosz popsztárok szinte minden előadását itt rendezik meg.

Koncentrációs tábor “Krasznojéban”

Értékelés: 4.8

Koncentrációs tábor

A Krímben több koncentrációs tábor is volt, és a Krasny állami gazdaságban lévő tábort igazi halálgyárként ismerték el, ahol embereket gyilkoltak meg. Minden foglyot baromfiólakból álló kis épületekben helyeztek el, majd brutálisan kiirtották őket. A győzelem után közel 15000 ember maradványait szállították el innen.

2015-ben Mirny községben felavattak egy kis emlékművet a náci áldozatok emlékére. Van egy hosszú, rózsákkal beültetett sikátor körülötte. Itt temették el a halottak maradványait. A falakra neveket véstek. Ide a 89-es busszal lehet eljutni a szimferopoli Nyugati autóbuszpályaudvarról. Az emlékmű a Belova utcában található.

Szimferopol helytörténeti múzeuma

Értékelés: 4.7

Szimferopoli Regionális Múzeum

A rangsorban a következő helyen a Szimferopoli Helytörténeti Múzeum áll. Ez egy fontos látnivaló, amely több mint 150 ezer kiállítási tárgyat tartalmaz, és a természet legrészletesebb képét nyújtja. Ez egy nagyon érdekes hely a krími lakosok számára. Alapították a létesítmény alapján, szentelt a műtárgyak az ókorban. A komplexum 1945-ben kapta jelenlegi nevét.

A múzeumban minden évben rengeteg tudományos művet és több mint 30 kiállítást rendeznek. Majdnem mindegyikük a néprajznak szentelt. Folyamatosan zajlik a kutatómunka a komplex. A múzeum régészeti gyűjteményét gyakran Olaszországban vagy Franciaországban tartották. A kulturális attrakció a Gogol utcában található.

Krími Akadémiai Színház

Értékelés: 4.6

Krími Akadémiai Színház

A megtisztelő ötödik helyet a Krím egyik legrégebbi intézménye foglalja el. Többször átnevezték, 1920-ban a szovjet színházról nevezték el. 1820-ban alapították, amikor a híres kereskedő Volkov úgy döntött, hogy létrehoz egy kis céget. És felállította egy miniatűr istállóban.

Később az épületet többször átépítették és újjáépítették. És 1911-ben megjelent egy teljes értékű komplexum az A.A. Kozlov tudós által tervezett épületben.. Beketov. 6 szakaszból állt, és később kibővítették. Jelenleg ez Európa egyik legérdekesebb helye. A kiváló felszerelés és a tapasztalt művészek lehetővé teszik, hogy bármilyen produkcióból mesterművet hozzon létre.

Bábszínház

Értékelés: 4.5

Bábszínház

A következő pozíció a Szimferopol látnivalóinak rangsorában a Krím egyik legrégebbi színháza, amelyet 1939-ben hoztak létre. Azóta a bábszínház számos műfajjal gazdagodott, többek között komédiával és drámával. Minden korosztály számára alkalmas.

Minden látogató egy egyedi betlehemes jelenetet láthat, ahol egy színész több bábot is elmesélhet. A gyerekek általában szeretik ezeket a műsorokat. A színház a Gorkij utcában található. Ide tömegközlekedéssel is eljuthat.

Krími Néprajzi Múzeum

Értékelés: 4.4

Krími Néprajzi Múzeum

Ez a látványosság a Krím területén átkelő nemzetiségek sokaságának történetét meséli el. A néprajzi múzeumot 1992-ben nyitották meg a Taurida Központi Komplexum filiáléjaként. 2009-ben ez a hely önállóvá vált. A kiállítási tárgyak egy több mint 1,5 évszázados ősi épületben találhatók. Az 1869-ben épült épületet Adleberg grófnő finanszírozta, aki a nincstelenek számára hozott létre menedéket.

Belül több, a krími kultúrának szentelt kiállítás látható. A legfontosabb dolog egy mozaik, amely sematikusan ábrázolja a különböző etnikai csoportok településszerkezetét. A polcokon több mint 13 ezer kiállítási tárgy található, amelyek a félsziget hosszú történelméről szólnak. A múzeum a Puskin utcában található. A jegyek ára legfeljebb 200 rubel.

Krími Tatár Színház

Értékelés: 4.3

Krími Tatár Színház

A Krím és Szimferopol fontos kulturális látványossága a helyi tatárok által létrehozott Akadémiai Színház. Ez egy egyedülálló létesítmény; sehol máshol a világon nincs ilyen komplexum. Története a XIV. században kezdődött, amikor a kánok palotáiban elkezdődtek a színházi előadások. A Krím egykori fővárosában, Szolkhatban tartották őket fogva. Az első igazi létesítményt 1901-ben nyitották meg Bakhchisarayban.

A krími tatár színházi iskola ezután kezdett gyorsan fejlődni. A különböző etnikai hagyományokon alapult. A Szovjetunióban rengeteg híres krími színész jelent meg. De 1945-ben az intézményt bezárták, és az autonóm köztársaságot megszüntették. 1989-ben újjáépítették. A létesítmény a Mendeleeva utcában volt, és ma is működik.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: