A 25 legjobb látnivaló Bilbaóban

Bilbao egy nagyváros Baszkföldön, Észak-Spanyolországban. Híres a Guggenheim Múzeumról. Sok útikönyv felveszi ezt a helyet a kötelező látnivalók listájára. A lelkes utazók pedig Spanyolország gyöngyszemének nevezik Bilbaót. Számos építészeti, kulturális és vallási műemléknek is otthont ad. Szakértőink rangsorolták a 25 legjobb látnivalót Bilbao környékén.

Bilbao legjobb látnivalói

Jelölés hely név Értékelés
Bilbao legjobb múzeumai 1 Guggenheim Múzeum 5.0
2 Szépművészeti Múzeum 4.9
3 Baszk Múzeum 4.8
4 Tengerészeti Múzeum 4.7
5 Régészeti Múzeum 4.6
6 Bikaviadal múzeum 4.5
7 Alondiga Kulturális Központ 4.4
8 Atlétikai Futballklub Múzeum 4.3
Bilbao legjobb építészeti nevezetességei 1 Régi Casco Viejo negyed 5.0
2 Hét utca 4.9
3 Doña Casilda de Iturrizar Park 4.8
4 Plaza Nueva 4.7
5 Campo Volantino híd 4.6
6 Biscayne híd 4.5
7 San Mamés stadion 4.4
8 Concordia vasútállomás 4.3
Bilbao legjobb kulturális látnivalói 1 Piazza Federico Moya 5.0
2 Arriaga Színház 4.9
3 Euskaldun palota 4.8
4 Deusto Egyetem 4.7
5 Plaza Arenal 4.6
Bilbao legjobb vallási látnivalói 1 Begónia Szűzanya bazilika 5.0
2 San Nicolas de Bari templom 4.9
3 Bilbao katedrális 4.8
4 Nagy Szent Antal templom 4.7

Bilbao legjobb múzeumai

Guggenheim Múzeum

Értékelés: 5.0

Guggenheim Múzeum

Bilbao legjobb látnivalóinak listáján az első helyen áll a Kortárs Művészeti Múzeum, amely már régóta a város szimbóluma. Ez egy elismert építészeti és kulturális mérföldkő Baszkföldön, amelyet 1997-ben építettek. Alig több mint 20 év alatt óriási népszerűségre tett szert, nemcsak Spanyolországban, hanem világszerte. Az egyik leghíresebb és legtehetségesebb építész.

A szerkezetet vékony lemezek borítják, amelyek halpikkelyeket alkotnak, és időnként valódi kőfelülettel kereszteződnek. A vonalak áramlóak és plasztikusak, az együttes teljes magassága pedig 50 méter. A múzeum bejáratánál több figura is van: egy fémpók és egy nagy terrier. Ezt minden bilbaói turistának látnia kell.

Szépművészeti Múzeum

Értékelés: 4.9

Szépművészeti Múzeum

A Bilbao nevezetességeiért járó ezüstérmet a múzeum kapja, amely aktív fejlődésének időszakában Spanyolország gyakorlatilag teljes művészeti örökségét tartalmazza. Számos ismert művész festményei, a középkortól a pop artig. Köztük El Greco, Bartolomé Esteban Murillo és sok más festménye.

A múzeum vezetősége folyamatosan új kiállításokat rendez, hogy bemutassa a modern és klasszikus festményeket. Más országokból származó festményeket is gyakran láthat itt. Ez az egész ország egyik fő turisztikai központja, ahol rengeteg művészeti látnivaló található, és megismerkedhetünk a Bilbaóban elterjedt baszk kultúrával is.

Baszk Múzeum

Értékelés: 4.8

Baszk Múzeum

A harmadik helyen a rangsorban a látnivalók kapja a múzeum, amely 1921-ben nyitotta meg a helyi hatóságok által. Megnyitásának fő oka az volt, hogy megőrizzék a baszk kultúrát, amely nagyon jelen van ebben a régióban. Eredetileg a múzeum a legtöbb kiállítási tárgyat gyűjtőktől kapta, akik hagyományos tárgyakat adományoztak az adminisztrációnak.

Jelenleg több tízezer kiállítási tárgy látható, amelyek mindegyike segít a látogatóknak megismerni a helyi kultúrát, a hagyományos rítusokat, a hiedelmeket és még sok mást. Ez a hely valójában Bilbao rendkívül fontos központja, ahol mindenki megismerkedhet a helyi lakosság hagyományos dolgaival. Megfelelő áron és szinte a város központjában található, így nehéz eltéveszteni.

Tengerészeti Múzeum

Értékelés: 4.7

Tengerészeti Múzeum

Spanyolországot sok szempontból tengerész országként ismerik. Egyetértek, a Legyőzhetetlen Armada még mindig közismert név. Így a helyiek nem tudtak segíteni abban, hogy egy igazán érdekes helyet állítsanak össze, hogy meglátogassák és felfedezzék Bilbao látnivalói a régióban. Ez lett a tengeri múzeum, amely az Euskaldin dokkokban található, és amelynek nagy része a szabadban van.

A múzeumban az óceáni mélységek domborzatáról, növény- és állatvilágáról szóló kiállítások egész gyűjteménye található. A legjobb az egészben, hogy rengeteg kiállítási tárgyat láthatunk a tengereket uraló és gyakorlatilag egy egész kontinenst meghódító ország hajóépítő iparáról. A látogatók számára hajóépítési tárgyakat mutatnak be. Tehát mindenkit, aki akar, megtanítják, hogyan kell megkötni egy tengeri csomót, és felengedik valamelyik hajóra, halászhajóra vagy járőrhajóra.

Régészeti Múzeum

Értékelés: 4.6

Régészeti Múzeum

Azoknak a turistáknak, akik többet szeretnének megtudni az országról, a Bilbao legjobb látnivalóinak rangsorában szerepel egy hasonló múzeum is. Bár nem a város leglátogatottabb helye, de azok számára, akik szeretnék megtapasztalni a régió és Baszkföld hosszú és gazdag történelmét, ez egy szinte tökéletes hely. Az őskorig visszanyúló kiállítási tárgyakat talál, többek között kőszerszámokat, bronzedényeket és a tengeri céhek pecsétjeit.

Olvasson tovább  12 legjobb dupla kemping sátor

Azoknak a turistáknak, akik a mindennapi életet és a kézművességet szeretnék megismerni, gazdag kerámia- és fafaragványgyűjtemény áll rendelkezésre, amely hosszú időre nyúlik vissza, a román kortól kezdve. A múzeum Bilbao egyik legszebb épületében, a régi városrész szívében található. 2008-ban nyitotta meg kapuit a turisták előtt. A gyűjtemény jelenleg több mint 2000 kiállítási tárgyból áll.

Bikaviadal múzeum

Értékelés: 4.5

Bikaviadal múzeum

Az évek óta tartó hagyományos spanyol időtöltés nem maradhat észrevétlen. Bár Bilbao nem a bikaviadalokról híres, a legtöbb matador mégis úgy véli, hogy itt a helye. Ezért épült egy nagy aréna, amelynek megjelenése a város ipari múltját idézi. A helyszínen egy múzeum is található, amely a bikaviadalok alapvető szabályait és történetét mutatja be.

Belül egy nagy múzeumkomplexum mutatja be azokat a főbb eseményeket, amelyeknek a matadorok a fesztiválok során tanúi voltak. A gyűjteményben furcsa matador-öltözékek, számos poszter és fénykép is található, amelyek a legnépszerűbb bikaviadal-jeleneteket ábrázolják. A bikaviadal-múzeumban mindenki számára van valami Bilbaóban.

Alondiga Kulturális Központ

Értékelés: 4.4

Alondiga Kulturális Központ

Egy nagy szórakoztató központ is szerepel Bilbao legjobb látnivalóinak toplistáján. A galériában mindenki számára rengeteg tennivaló és látnivaló várja a látogatókat. Ezen kívül a központban több előadóterem és könyvtár, valamint úszómedence is található.

A kulturális központnak otthont adó épületet 1909-ben tervezték, amikor a városnak nagyszámú borospincére volt szüksége. Ennek eredményeként Ricardo Bastido egy elképesztő méretű építészeti komplexumot tervezett. 60 év után az épület elhagyatottá vált, majd 1994-ben érdekes szórakoztató komplexummá alakították át, amelyet 1999-ben nyitottak meg a nagyközönség előtt. A munkát Philippe Starck végezte, aki megpróbálta a lehető legjobban kidekorálni a szerkezetet.

Atlétikai Futballklub Múzeum

Értékelések: 4.3

Atlétikai Futballklub Múzeum

A futball szerelmesei számára is vonzó. A város ad otthont a nagy és neves Athletic Club múzeumának. Minden komikus számára nyitva áll, így a modern színdarabok rajongói számára a város egyik legjobb helyszíne. Az ezekről az eseményekről megemlékező különböző eseményekről szóló kiállítások és tárlatok nagy száma lehetővé teszi, hogy többet tudjon meg a klub történetéről.

1905-ben nyitották meg. A futballklub múzeumának egyik fő jellemzője, hogy nagyon modern, a legtöbb kiállított tárgyat nagy érintőképernyőkön mutatják be, amelyeken különböző történelmi tárgyak láthatók. 45 perces vezetett túra a stadion területén.

Bilbao legjobb építészeti nevezetességei

Casco Viejo régi negyed

Értékelés: 5.0

Casco Viejo régi negyede

Egy nagy terület hosszú történelmével az építészeti látnivalók listájának élén áll. A 7 utca mentén található épületek többsége a 15. századból származik, így ez az egyik legrégebbi egész Bilbaóban. Ez az a hely, ahol a várost közel 700 évvel ezelőtt kezdték el építeni. A kis, kővel burkolt utcák ma már nemzetközi mérföldkőnek számítanak.

Itt számos különböző, a spanyol nép számára nagy jelentőségű történelmi épületet láthatunk: a Mazarredo-kúriát, a Bourse-palotát és a híres vasútállomást. Ez a város két történelmi városrészének egyike. A terület mindig is tengerész kereskedők és halászok otthona volt.

Hét utca

Értékelés: 4.9

A hét utca

Bilbao városa a Baszkföld autonóm közösség egyik legnagyobb látványossága. A 15. században alapították, és a Nervon folyó több részre osztja. A központi rész eredetileg 3 utcából állt. Ezeket később további 4, a folyóra merőlegesen elhelyezkedő épülettel egészítették ki. Ez a kerület a város történelmi központja.

Ezeken az utcákon 1979 óta szigorúan tilos a közlekedés. Hét utcát alakítottak át egy hatalmas kereskedelmi központtá, több tucat üzlettel, bárral és étteremmel. Ezek azonban olyan történelmi épületekben találhatók, mint a Parque Arenal, az Arriaga Színház, a Szent Miklós-templom és számos más épület. Csak sétáljon végig a történelmi központ szűk utcáin, és rengeteg látnivalót talál.

Parque Doña Casilda de Iturrizar

Értékelés: 4.8

Doña Casilda de Iturrizar Park

A város legszebb nevezetessége Spanyolország egyik legnagyobb parkja. Nehéz eltéveszteni, mivel közvetlenül a Szépművészeti Múzeum mögött található. Nagyszerű hely egy hosszú sétára a 9 hektáros területen. Itt könnyedén pihenhet egy hosszú és mozgalmas nap után.

Számos gondozott virágágyás és pázsit, valamint számos pad található. Egyszóval mindent megtettek azért, hogy a turisták és a helyiek egyaránt megpihenhessenek a zöldövezetben. A parkban sok páva kószál, és számos kávézó kínál hagyományos és modern frissítőket. A parkot a híres városlakóról, Casilda de Iturrisarról nevezték el, aki egy hatalmas földterületet adományozott, hogy parkká alakítsák.

Plaza Nueva

Értékelés: 4.7

Plaza Nueva tér

Az egyik legnagyobb udvar a városban. A teret valójában minden oldalról épületek veszik körül. 1821-ben épült, az akkoriban népszerű neoklasszikus stílusban. Rendkívül kecses építmények és számos történelmi épület teszi az egyik legjobb hely, amit egy rövid bilbaói túra során érdemes meglátogatni. Nevét a régi térről, vagy Plaza Vega térről kapta, amely a Ribera piac helyszíne lett.

Olvasson tovább  Top 25 látnivaló Mogiljevben

A város ezen részén a fő helyszín a Vizcayai Kormány, de 1890-ben épült a legnagyobb palota. Ma a helyszín a baszk nyelv királyi akadémiájának ad otthont. Ez egy különösen szórakoztató hely, amelyet szilveszterkor vagy mindenszentek napján érdemes felkeresni, amikor a helyi önkormányzat piacokat és vásárokat szervez a helyiek és a látogatók számára.

Campo Volantino híd

Értékelés: 4.6

Campo Volantin híd

A hatalmas függőhíd, amelynek második neve Sibisuri (fehér), a következő rangsor résztvevője lesz. Ez a város keleti és nyugati része közötti összekötő kapocs. Az építész Santiago Calatrava volt, aki a bilbaói repülőteret is tervezte. A hagyományos függőhidakhoz képest a Campo Volantín igazán szokatlanul néz ki.

A fő rész az erős acélból készült ferde ív, amely összeköti a platformokat, beleértve a rámpákat is. A fő részt üvegcsempével burkolták, hogy vonzóbb megjelenést biztosítsanak. A design fehér, ami az építész hagyományos kreatív megközelítése. A hídról a híres Guggenheim múzeumba lehet eljutni. Minden bilbaói turista előbb-utóbb átmegy a hídon.

Biscayne híd

Értékelés: 4.5

Biscayne híd

A régió legnagyobb folyóján átívelő repülő komp egyedülálló építészeti építmény. A 19. század végén épült, és színvilága és monumentalitása miatt az UNESCO világörökség részévé nyilvánította. Építésének idején ez volt az első komphíd, amely teljes egészében fémből készült. A járműveket és a gyalogosokat felfüggesztett gondola szállítja át a folyón.

A szokatlan építmény építésze Alberto de Palacio volt, Gustave Eiffel tanítványa, aki Párizs egyik legnagyobb és leghíresebb építményét építette. A Biscayne komphíd építése idején minden modern technológiát felhasználtak. A gondos kezelésnek és a rendszeres karbantartásnak köszönhetően ma is üzemel, és akár 6 autót és nagyszámú utast is képes 90 másodperc alatt a partok között szállítani.

San Mamés stadion

Értékelés: 4.4

San Mamés stadion

Spanyolország egyik legimpozánsabb stadionja, ahol az Athletic Bilbao helyi futballklub edzéseket tart, szintén felkerült a listára. 2013-ban készült el az 1913 óta a klub arénájaként szolgáló, azonos nevű stadion helyett. A majdnem százéves épület újjáépítéséről 2006 elején döntöttek, és decemberben elkezdték lebontani a helyén álló kiállítóközpontot.

César Azcarate nagyszabású projektjét 2007 márciusának elején mutatták be. Az új stadion valójában egy acélszerkezethez rögzített üvegből készült, méretarányos szerkezet. A világítás elrendezése a müncheni rendszerhez hasonlóan történik. Éjszaka úgy néz ki, mint egy igazi világítótorony. A hely kötelező látnivaló minden olyan turista számára, aki értékeli az autentikus spanyol labdarúgást.

Concordia vasútállomás

Értékelés: 4.3

Concordia vasútállomás

Az 1902-ben épült kiváló műemlék sok turistát fogad Baszkföldről, akik inkább vonattal utaznak. A környéken számos turistabarát szállodát is talál, valamint más, a 19. században épült épületeket is. A terület beépítése nyugodtabb időkben kezdődött, később pedig a vasút is bekapcsolódott, így a terület igen fejletté vált.

A Concordia pályaudvar szokatlan szecessziós stílusú, ami ritka ezen a területen. A sokféle díszítés és a színek keveredése teszi ezt a bilbaói állomást a régió valóban egyedülálló nevezetességévé. Az állomásra ellátogatva megcsodálhatja a terület rendhagyó építészeti kialakítását.

Bilbao legjobb kulturális látnivalói

Piazza Federico Moya

Értékelés: 5.0

Federico Moya tér

Ez a kis tér a város egyik kerületének szíve. Az Ensanche jelenleg Bilbao kulturális jelentőségű turisztikai és üzleti központja. Ezen a téren található a város egyik legfontosabb épülete, a Carlton Hotel, amely különböző időszakokban a Spanyolországba diplomáciai vagy kereskedelmi útra érkező híres emberek pihenőhelye volt.

A teret minden oldalról épületek veszik körül, amelyek történetéről egy tapasztalt idegenvezető fog mesélni. A tér központi részén egy eredeti szökőkút található, körülötte pedig számos virágágyás és sikátor. A virágok egész évben nőnek ezen a vidéken, és rengeteg munkás igyekszik jó állapotban tartani őket.

Teatro Arriaga

Értékelés: 4.9

Teatro Arriaga

Ezt az impozáns történelmi és építészeti emlékművet 1880-ban nyitották meg hivatalosan, és a rendkívül népszerű zeneszerzőről, a “spanyol Mozartról” nevezték el. A színház rendhagyó neobarokk stílusban épült, így a régió legszebb és legdíszesebb színháza. Története során többször leégett, de az időben elvégzett felújításnak köszönhetően megőrizte eredeti megjelenését.

Ma a színház repertoárján számos színdarab, vígjáték és tragédia, musical és koncert szerepel. A leghíresebb A Szépség és a Szörnyeteg táncelőadása, amely rendkívül híres lett a kiterjedt kellékek miatt. A modern darabokat is gyakran mutatják be. Egy hatalmas, díszes épület és számos más kulturális látnivaló teszi ezt a helyet rendkívül érdekessé.

Euskaldun palota

Értékelés: 4.8

Euskaldun palota

Ez a nagy komplexum a Guggenheim Múzeumtól kissé nyugatra található. Az építési munkálatok 1994-ben kezdődtek. A projektért felelős főépítészek a neves spanyol építészek voltak. A modern építési technikák alkalmazása lehetővé tette, hogy az épületet 1999-ben befejezzék. Jelenleg egyszerre koncertterem és parlamenti székhely, a spanyolországi Bilbao szerepére emlékeztetve – kereskedelmi mérföldkő.

Olvasson tovább  Wellington 20 legjobb látnivalója

2003-ban a világ legmagasabb állami intézményeinek legjobb palotájává nyilvánították. Az Arriaga Színházhoz hasonlóan ez is a város egyik legfontosabb kulturális és szabadidős helyszíne. A palota több mint 25 négyzetkilométeren terül el, és 53 méter magas. Egy hatalmas csarnokból és több kisebb csarnokból áll. Számos kávézó és étterem található.

Deusto Egyetem

Értékelés: 4.7

Deustói Egyetem

A Bilbao központi részén található oktatási intézmény a régió elismert nevezetessége. A Kortárs Művészeti Múzeum, amely Bilbaóban található, az egyetemi könyvtárra néz. Az épület fő célja az volt, hogy a régió kulturális oktatását szolgálja.

Az oktatási épületek kiterjedt létesítményeket tartalmaznak, amelyek mindenki számára elérhetőek, beleértve a lakosokat és a turistákat is. Rengeteg üzlet, valamint városháza, sportklubok, mozik, szépségszalonok és nyelvi központok állnak rendelkezésre. Valójában ez az egyik legjobb egyetem Európában. Különösen nagy könyvtár a tízemeletes épület, amely 2008-ban készült el. Kiváló kedvezmények a diákoknak, valamint számos egyéb előnyök.

Arenal tér

Értékelés: 4.6

Arenal tér

Az utolsó ebben a kategóriában a Casco Viejo negyed és a város újabb részei közötti nagy szabad tér, a Plaza Arenal. Ez Bilbao viszonylag modern része, ahol minden ízlést kielégítő szórakozási lehetőségek várják a látogatókat. A vendégszerető spanyolok szállodák, éttermek és üzletek sokaságát hozták létre.

Az Arenal téren rendszeres szabadtéri kiállítások kerülnek megrendezésre. Különösen népszerű a fesztiválokon, amikor nemzeti együttesek koncertjeit tartják. Ezenkívül minden vasárnap virágárusok árulnak szokatlan dekorációkat és a régióból származó növényeket. A turisták számára az Arenal tér megállóhely lehet Bilbao más nevezetességei között, lehetővé téve a legjobb útvonalat, köszönhetően a nagyszámú átszállási lehetőségnek.

Bilbao legjobb vallási látnivalói

A Begónia Szűzanya bazilika

Értékelés: 5.0

Begónia Szűzanya bazilika

Bilbao legjobb vallási helyszíneinek listáját a város egyik legnagyobb temploma vezeti, és a Szűz Mária tiszteletére szolgáló hely, amelyről úgy tartják, hogy a tengerészek vezetője és védelmezője. Az építkezés 1511-ben kezdődött, miután döntés született arról, hogy.

De csak 1621-ben fejezték be., 110 évvel a kezdetek után. A Begonyai Miasszonyunk-bazilikát azóta többször átépítették, és méltán vált a város egyik legszebb nevezetességévé. Bármelyik nap meglátogathatja, és számos érdekes belső funkciót találhat, valamint felfedezheti az aranyozott oltárt. Sok tengerész jön ide, hogy megköszönje a Szűzanya pártfogását.

San Nicolas de Bari templom

Értékelés: 4.9

San Nicolas de Bari templom

Az új városba vezető hídtól nem messze van egy kis ösvény a San Nicolas de Bari templomhoz. Szokatlan nyolcszögletű alaprajz szerint épült, és a 14. századból származik. Hosszú időn keresztül azonban többször átépítették. Belül az egész ország egyik legszebb oltára található, amelyet a híres építész, Juan de Mena tervezett.

A nagy katedrális nagyon közel van a várost tápláló vízfolyáshoz, ezért gyakran volt kitéve áradásoknak. Hosszú, katasztrófákkal teli története van, és a székesegyházat többször bezárták. Csak 1743-ban építették újjá, és 11 évvel később nyitották meg újra Bilbao egyik legszebb templomaként. Az építmény barokk stílusú, és egy kőalapzatot használtak a megerősítésére, amelynek magassága elérte az 1 métert. A tetején egy prizma alakú kupola van. A vallási komplexum mindig nyitva áll a nyilvánosság előtt.

Bilbao katedrális

Értékelés: 4.8

Bilbao katedrális

A Szent Jakab-székesegyház egy gótikus műemlék Baszkföld fővárosában. Ez a hely az egyik legszebb a régióban, és egy kis bazilika státuszával rendelkezik. Feltehetően a XII-XIII. században, még a lakónegyedek megalapítása előtt építették a műemléket. 1374-ben nagy tűzvész pusztított, ami után újra kellett építeni.

A templom 1949-ben katedrális státuszt kapott. A magas és gyönyörű épület, amelynek harangtornya és tornya az ég felé mutat, a Szent Jakab úton található, amely Észak-Spanyolországon keresztül vezet. A templom jelenlegi elrendezése a gótikus és a reneszánsz stílus elemeit ötvözi. A teljes terület közel 1100 négyzetméteres a turisták számára nyitva áll.

Nagy Szent Antal templom

Értékelés: 4.7

Nagy Szent Antal templom

A katedrális a rangsorban utolsóként szerepel, Bilbao régi városrészében található. Ezt a széles körben elismert nevezetességet Szent Anton tiszteletére szentelték. Ez a baszk főváros egyik szimbóluma, és még a címerében is helyet kapott. 1433-ban épült a XI. Alfonz-palota és a kereskedőtőzsde helyén. Eredetileg kis, egyhajós építmény volt, de 50 évvel később jelentősen kibővítették.

Belül számos kápolna található, amelyek közül az egyik a 16. századból származik, és gazdagon díszített. A belső terek viszonylagos szegényessége ellenére a Szent Anton székesegyház a régió rendkívül fontos turisztikai látványossága. Van egy fából készült Szent Antal szobor, valamint számos szobor. A templom belsejében számos modern műalkotás található, például Iñaki Garcia festményei, valamint Vincente Larrea festményei. A templom legrégebbi része jelenleg a feszület, amely a reneszánsz korból származik.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Cybulya Guculka

Helló mindenkinek! Én vagyok Cybulya Guculka, és nagy lelkesedéssel osztom meg szenvedélyemet a háztartási gépek javításával és telepítésével kapcsolatban. Ennek az oldalnak az írójaként engem a technológia iránti szeretetem és a vágy hajt, hogy segítsek másoknak megérteni és megoldani a gépeikkel kapcsolatos problémákat.

Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: