A 25 legjobb látnivaló Pereszlavl-Zalesszkyben

Oroszország egyik legrégebbi városa, Pereszlavl-Zalesszij történelmi jelentőségű kulturális központ. Krónikája akkor kezdődött, amikor Jurij Dolgorukij fejedelmi főváros ide költözött Kleshchinből – a Pleshchevoye-tónál található erődítményből. A várost átnevezte Pereszlavlra. A település létrehozásával megkezdődött a Moszkva körüli orosz fejedelemségek fokozatos egyesítése. 800 éven át jelentős mennyiségű látnivaló halmozódott fel a városban. Szakértőink rangsorolták és kategorizálták az érdekes helyszíneket.

Pereslavl-Zalessky legjobb látnivalóinak értékelése

Jelölés hely név Értékelés
Pereslavl-Zalessky legjobb építészeti látnivalói 1 Vörös tér 5.0
2 Kreml 4.9
3 Az Epifánia templom harangtornya 4.8
4 Berendey Ház 4.7
5 Erősített bástyák 4.6
6 Kardovszkijék birtoka 4.5
Pereslavl-Zalessky legjobb természeti látnivalói 1 Nemzeti park “Pleschevo-tó 5.0
2 Alexander hegye 4.9
3 Trubezh 4.8
4 Pereslavl-Zalessky arborétum 4.7
A legjobb vallási látnivalók Pereslavl-Zalessky-ban 1 Goritsky kolostor 5.0
2 A szebasztiai vértanúk temploma 4.9
3 Transfiguration katedrális 4.8
4 Nikitsky kolostor 4.7
5 Nikolszkij kolostor 4.6
6 A vlagyimiri Szűzanya ikonjának katedrálisa 4.5
7 Kék kő 4.4
Pereslavl-Zalessky legjobb kulturális látnivalói 1 Pereszlavl-Zalesszky Múzeumrezervátum 5.0
2 Nagy Péter csizmája 4.9
3 Vasúti múzeum 4.8
4 A rusztikus design múzeuma 4.7
5 Egy vas múzeum 4.6
6 Kettle Múzeum 4.5
7 Numizmatikai Múzeum 4.4
8 Alekszandr Nyevszkij Múzeum 4.3

Pereslavl-Zalessky legjobb építészeti látnivalói

Vörös tér

Értékelés: 5.0

Vörös tér

A Pereslavl-Zalessky látnivalók értékelésének fő helye egy fűvel benőtt tér, távol a főúttól. Az egykori Jurij herceg Kreml szívében található. Az egyik végén az 1152-ből származó Transzfigurációs székesegyház áll, előtte pedig Novgorod uralkodójának, Alekszandr Jaroszlavovicsnak a mellszobra, a 13. századból. A kolostor túloldalán további 3 egyházi épület található. A metropolita kápolnájában található az 1585-ben épült Szent Péter metropolita csücskös bazilika. és 1957-ben felújították, valamint a 18. századi ikertemplomokat, amelyek az útra néznek. Az erődfalak maradványai ma füvesített, a városközpontot övező kör alakú dombon állnak, amelyen fel lehet mászni és sétálni. Az Átváltoztatás katedrálisa mögött lépcsők találhatók, amelyeken nagyon kényelmesen fel lehet jutni a kilátóhelyre.

A Kreml

Értékelés: 4.9

Kreml

A második helyen a Vörös téren található Pereszlavl-Zalesszky Kreml áll. Ez egy ősi, történelmi épület, amelyet Jurij herceg építtetett a városban, a régi, a Jaroszlavli területen található Kleshchinben lévő főváros helyett. A Kreml az erőd központi eleme, amely a város közelében lévő hatalmas dombon épült. Abban az időben az erődítés főként földsáncokat és faépítményeket foglalt magában.

Az egyetlen kőből épült rész a Transzfigurációs katedrális. Ez a látvány napjainkig szinte változatlan maradt. Itt található a XVI. századból származó Szent Péter metropolita templom és számos más épület is. A Kremlhez tartozik egy kis erődítményfal, számos melléképület és még egy karám is. A tó közelében található, ahol a Pereslavl-Zalessky polgárai szeretnek pihenni.

Az Epifánia templom harangtornya

Értékelés: 4.8

Az Epifánia templom harangtornya

A látnivaló nagyon érdekes az építészet szempontjából. A négyemeletes, téglából épült harangtorony, amelyet a Gorickij-kolostor keleti részének kerítéséhez építettek, 1760-1770 között épült. Az alsó részén pedig az Epifánia-templom állt. A későbbiekben a harangokat eltávolították belőle, és Szentpétervárra szállították a Péter-Pál erődbe.

A Goritsky kolostor egykori templomának harangtornyának tetejére felkapaszkodva a város legjobb kilátóján találja magát, ahonnan 360 fokos kilátás nyílik a Pereslavl-Zalessky és a Plescheevo-tóra. Ha nem akarsz pénzt költeni (vagy megmászni azokat a lépcsőket), akkor a kolostor falában lévő őrtoronyból is jó kilátás nyílik délre a Szentháromság-székesegyház mögötti kolostorfalból.

Berendey Ház

Értékelés: 4.7

Berendey háza

A nagy és színes torony, amely az ókori Oroszországban stilizált és élénk színekkel vonzza a figyelmet, a harmadik helyet foglalta el a Pereslavl-Zalessky látnivalóinak értékelésében. Ez egy kis szórakoztató központ, amelynek látogatóit maga Berendey herceg fogadja a tornácon, és meghívja őket, hogy belépjenek. Az oldal a szülőkkel együtt gyerekeknek szól, de a néprajzot kedvelők számára is érdekes lesz.

A fiatal vendégek örömmel fogják élvezni az orosz terem vidám légkörét. És a felnőttek képesek lesznek emlékezni a gyermekkorukra. Az épületben számos műhelymunkát is tartanak. Berendey otthona az Uritskogo utcában található, és tömegközlekedéssel is megközelíthető.

A bástyák

Értékelés: 4.6

Erőd bástyái

A megerősített bástyák a Pereszlavl-Zalesszky erődítmény részei, amelyet Jurij Dolgorukij parancsára hoztak létre. A Trubezh és a Murmazh folyók összefolyásánál, a tó közelében található. 1152-ből származnak, amikor a herceg úgy döntött, hogy megerősíti az új várost. Eredetileg a bástyák magassága elérte a 16 métert, amit nyárfa rönkök beépítésével értek el.

Olvasson tovább  Kuala Lumpur 28 legjobb látnivalója

A mérföldkő kiváló védelmet nyújtott, és a 12. század végére már a hercegség egyik legjobb erődítménye volt. Később azonban a Horda, a lengyelek és a litvánok többször megrongálták. A gátakat többször helyreállították, de a 18. században elhagyták és lebontották. Csak nagy földgátak maradtak. Jelenleg a bástyák hossza 2 km.5 Kilométer található körül a történelmi központja Pereslavl-Zalessky, de lett valamivel alacsonyabb. Ezek megmaradtak a régi faházak támogatásának köszönhetően.

Kardovszkijék birtoka

Értékelés: 4.5

A Kardovszki birtok

Pereslavl-Zalessky utolsó helyezett látványossága ebben a kategóriában a faház, faragott tányérokkal az ablakokon. Korábban itt lakott a híres festő és tanár D.. Kardovski. Az épületet az 1917-es forradalom előtt örökölték. A szentpétervári események után ide költöztették. 4 év után Moszkvába ment, de 1941-ben visszatért., élete hátralévő részét itt töltötte. Néhány évvel később a rezidenciát átadták a Művészeti Akadémiának.

Ezt a lakóházat súlyosan megrongálta az idő. Egy része a föld alá került, de az első emelet kiemelkedik, díszes ablakokkal és tányérokkal díszítve. Az alacsony tetőn padlás és kémények vannak. Az udvaron egy kert maradványai vannak, de csak a hársfák maradtak meg a mai napig. Ez a XIX-XX. századi jaroszlavli régió hagyományos lakóhelyének példája, amely érdekes a turisták és a történészek számára.

Pereslavl-Zalessky legjobb természeti látnivalói

Nemzeti park “Pļešćevói tó”

Értékelés: 5.0

Minden természetbarát számára érdekes nemzeti park található Pereslavl-Zalesskyben. A város közelében található, és fontos történelmi és ökológiai mérföldkőnek számít. A tizenkilencedik században itt jelentek meg az első erődítmények, amelyek később Jurij Dolgorukij fővárosává, Pereszlavl-Zalesszky fővárosává váltak.

A “Pleshcheyevo-tó” Nemzeti Park hatalmas területű, mintegy 24 ezer hektár, és szinte az egészet erdő borítja. Ezen a területen nagyszámú vadon élő állat és madár, valamint több mint 800 féle növényfaj élt. Az északi határokat teljesen mocsarak borítják. Nagyon veszélyes megpróbálni átkelni rajtuk.

Alexander hegye

Értékelés: 4.9

Alexander hegye

A második pozíció a Pereslavl-Zalessky természeti látnivalóinak értékelésében egy fontos történelmi tárgyat foglal el. Ez a domb egy összetett piramiscsonk alakú, és körülbelül 30 méter magas. A helyi hiedelmek szerint úgy tartják, hogy a Sándor-hegyet a Velikij Novgorod egyik fejedelme hozta létre azon a helyen, ahol gyermekkorát töltötte. Innen származik a hely neve.

A hegy tetején egy ortodox kolostor állt, de a gyakori ostromok miatt máig nem maradt fenn. A régészeti ásatások során csak a pince egyes részeit és néhány háztartási tárgyat találtak. Jelenleg a múzeum raktárában vannak.

Trubezh

Értékelés: 4.8

Trubezh

Csendes Trubezh, kanyargó 2 km a Kremltől a tó, szegélyezik fák és keskeny sávok. Szép időben a helyi lakosok kenuznak és horgásznak a partján. Ha el szeretne jutni a nevezetességhez, sétáljon végig a folyóparton a tóig, majd a speciálisan kikövezett utcákon és ösvényeken a Negyven Mártír Templomához, amely a folyótorkolat déli oldalán található. A folyótól mintegy 400 méterre keletre egy gyaloghíd ível át a folyó felett.

Ez egy nagyszerű hely a Pereslavl-Zalessky fényképezéséhez. Az elmúlt 70 évben a folyó a mocsarak lecsapolása miatt nagyon sekély lett. Ezért a helyiek gyakran pataknak nevezik, mivel a Trubezh folyó erősen csökken más forrásokból. Ráadásul az elmúlt tíz napban a folyó nagyon koszossá vált, ezért szakértőink nem javasolják, hogy úszni menjünk bele.

Pereslavl-Zalessky dendrológiai kertje

Értékelés: 4.7

Arborétum kert

A természeti látnivalók kategóriájában a negyedik helyet a dendrológiai kert foglalja el, amely 1952-ben jelent meg Pereszlavl-Zalesszkyben. Nevét alapítójáról, S.. Kharitonova. Területe 0,58 négyzetkilométerre nőtt. A gyalogos híd egy kilométeren átível, és a területén több mint 600 különböző állatvilág képviselői Oroszország és a világ… A Pereslavl-Zalessky dendrológiai kertje egy olyan hely, ahol a növényekkel való kísérletezés és a szelekció.

Az arborétum 8 zónára van osztva, a növények választékától függően, például Észak-Amerika, Kelet, Szibéria és Európa állatvilága. Vannak kis ázsiai és krími képviselők. A parkban sétautakat alakítottak ki, hogy a látogatók el tudjanak jutni ebbe vagy abba a zónába. A nevezetesség a Zsuravleva utca 1b. szám alatt található. A moszkvai régióból szinte azonnal látható lesz, amint belép a városba.

Pereslavl-Zalessky legjobb vallási látnivalói

Goritsky kolostor

Értékelés: 5.0

Goritsky kolostor

Pereslavl-Zalessky fő vallási látványossága a Goritsky Nagyboldogasszony kolostor, amely Oroszország egyik legrégebbi kolostora. A helyi építészet remekműve a XIV. században épült. A faépítményeket azonban az átvonuló mongol hadsereg lerombolta. Később Jevdokia, a legendás Dmitrij Donszkoj felesége megbízásából újjáépítették. Az ellenséges invázió idején a kolostor falain belül helyezkedett el.

És amellett, hogy kőből épült, erősen megerősítették, hogy megakadályozzák az újabb fosztogatást. Később megjelent a hagyomány, hogy körmenetet tartanak a folyó mentén, ahogyan azt a kolostor alapítója is tette. Az egyik harangtorony a Pereslavl-Zalessky megfigyelőplatformja.

A szebasztiai mártírok temploma

Értékelés: 4.9

A szebasztiai vértanúk temploma

Az 1755-ben épült, egy vízparton álló templomot a szevasztiai negyven mártírról nevezték el, római katonák egy csoportjáról, akik a mai Törökországban egy téli tóban fagyottak halálra ahelyett, hogy hátat fordítottak volna keresztény hitüknek. A templom nem látogatható, de a külső falon a mártírok csempézett képe látható.

Olvasson tovább  Rzhev 20 legjobb látnivalója

A templom mögött van egy beton padokkal, ahol le lehet ülni és látni a Trubezh folyót, amelyet az elmúlt években sárral és iszappal borítottak. A XIX. században a szebeni negyven mártír templomát tűzvész pusztította el, ami a helyreállításhoz és a csodálatos belső festmények elvesztéséhez vezetett. A modern díszítéseket a 21. században alkalmazták.

Transfiguration katedrális

Értékelés: 4.8

Transfiguration katedrális

A Vörös tér északnyugati végén, az ősi városfalak füves maradványainak hátterében, Oroszország egyik legrégebbi épülete áll. A hófehér mészkőből épült templomot, amelynek egyetlen kupolája a tenger hullámának színe, 1152 és 1157 között építették Jurij Dolgorukij herceg és udvara számára (2015-ben restaurálták). Hűvös és csendes belső tér a 1,5 méter vastag falaknak köszönhetően. Van egy XIX. századi márvány ikonosztáz, de sajnos az eredeti XII. századi freskók nem maradtak fenn.

Jelenleg ez a Pereslavl-Zalessky oldal a helytörténeti múzeum egyik ága. A kolostorba csak előzetes bejelentkezés alapján, idegenvezetővel együtt lehet belépni. A katedrális nem tűnik ki túlságosan, mivel a masszív fehér falakon gyakorlatilag nincs díszítés. A székesegyház különlegességeként említhető a fejedelmek holttestének temetkezési helyéül szolgáló csarnok.

Nikitsky kolostor

Értékelés: 4.7

Szent Nikita kolostor

Ez az egyik legrégebbi ortodox kolostor, amelyet Pereslavl-Zalessky és egész Oroszországban mutatnak be. 1010-ben alapították, amikor a templomok megjelentek a Pleshcheyevo-tó körül. A kereszténység kialakulása szempontjából ezek nagyon fontos lépések voltak az országban. Később a kolostor krónikája rengeteg eseménnyel, tűzvészekkel, ostromokkal és helyreállításokkal bővült. Még Nagy Katalin uralkodása és a kolostorok elleni sztálini harc idején is fennmaradt a műemlék.

A huszadik században a kolostorban múzeum működött, de a forradalom alatt a műtárgyak egy része megrongálódott vagy elégett. A nyolcvanas évek végén alapították a Megváltó Átváltoztatásának székesegyházát. Megkezdődött az intézmény rekonstrukciója, és a művészek helyreállíthatták a belső falakon lévő régi freskókat. Jelenleg rengeteg turista látogat el a komplexumba, hogy megnézze az ezeréves építészeti és történelmi emlékművet. A Zaprudnaja utcában található, Nikitskaya Sloboda.

Szent Nikita kolostor

Értékelés: 4.6

Szent Miklós kolostor

Az ötödik egy másik ősi kolostor, amely a 14. századból származik. Teljesen fehér kőből épült, és a hatalmas harangtornyok és masszív falak kiemelkednek a természetes parkból. A kolostor a XI. századi átépítés után nyerte el mai külsejét. Már többször is majdnem elpusztult, de helyreállították.

Alapítása után a tatárok többször kirabolták, felgyújtották és bezárták. A bolsevik időkben különösen súlyos károkat szenvedett, amikor a régi harangtornyot felrobbantották. A Szovjetunió összeomlása után az építőknek sok pénzt és energiát kellett fordítaniuk a kolostor helyreállítására. A vonzerő újraéledt, és Pereszlavl-Zalesszky szellemi életének egyik központjává vált. A Gagarin utcában található.

A vlagyimiri Szűzanya ikonjának katedrálisa

Értékelés: 4.5

A Vlagyimiri Szűzanya ikonjának székesegyháza

A XVIII. századból származó, kicsi, de a környező valóságból kiemelkedő templom szinte a Pereszlavl-Zalesszkij központjában, a Szovjetszkaja utcában található. Meglepő, hogy csodával határos módon túlélte a szovjet időszakot. Építészetileg a Vlagyimiri Istenanya katedrálisa a provinciális barokk stílus ékes példája.

A helyreállítása még folyamatban van, de ez nem akadályozza meg, hogy istentiszteleteket tartsanak. Az egyik teremben pedig egy kiállítóterem található, ahol festményeket és fényképeket állítanak ki, és ahol a régészek által talált tárgyakat tárolják.

Bluestone

Értékelés: 4.4

Kék kő

A következő helyen egy nagy kvarcpala tömb áll, amelyet az ókorban szenteltek fel. Súlya meghaladja a 12 tonnát, és Pereszlavl-Zalesszki egyik fontos nevezetességének számít. A történészek szerint az emberek körülbelül 2 ezer évvel ezelőtt imádták ezt a követ. A közelben található egy ősi város, Kleshchin, amely a XI-XII. századból származik. És a régészeti ásatások gyakran kezdődnek azon a területen.

A helyi legendák szerint úgy tartják, hogy a dörzsölés hatására valóra válik egy kívánság. És egy hegygerincről, ahol található, jó kilátás nyílik a Pereslavl-Zalesskyre. A kvarcpala tömb körül elég jó infrastruktúra van, beleértve néhány szuvenírboltot is.

Pereslavl-Zalessky legjobb kulturális látnivalói

Pereslavl-Zalessky múzeum-rezervátum

Értékelés: 5.0

Pereslavl-Zalessky múzeumrezervátum

Pereslavl-Zalessky kulturális látnivalói között van a város múzeumi rezervátuma, amely több ággal rendelkezik. A történelemnek és néprajznak szentelt fő kiállításon kívül van egy kis képtár és egy múzeum, amely Nagy Péter haditengerészeti ismereteinek elsajátításáról szól. A kiállítás egy része megható, és a Pereszlavl régió történelméről szól.

Miután a múzeum saját épületet kapott, a kiállítási tárgyakat több témakörre osztották fel. A gyűjtemény jelenleg közel 80 ezer tárgyat tartalmaz, köztük az Istenanya és más szentek képeit, kézműves alkotásokat és fényképeket. Van egy háztartási tárgyaknak szentelt kiállítás és egy kultusz.

I. Péter botikja

Értékelés: 4.9

I. Péter botikja

A Pleshcheyevo-tó az a hely, ahol a 16 éves Nagy Péter nyaralása során a tenger iránti megszállottsága kialakult. Folytatta a navigáció és a hajóépítés tanulmányozását, és 20 éves korára Pereszlavlban több mint 100 kis hajóból “potesnaja flottillát” épített, amelyeket a tóra vitt tengeri manőverekre. A “Fortune” vitorlás hajó, a XVII. századból fennmaradt két hajó egyike, a Péter vitorlázásának szentelt múzeumkomplexumban van kiállítva, és a Pereslavl-Zalessky egyik fő látnivalója lett.

Olvasson tovább  A 8 legjobb környék, ahol érdemes élni Novoszibirszkben

“Fortuna” saját épületet foglal el a domb tetején. Számos más 19. századi épület, köztük a nemrégiben felújított Fehér Palota, érdekes történelmi és művészeti kiállításokat mutat be a császárral kapcsolatban. A létesítmény a Pereszlavlba vezető főúttól 3,5 km-re nyugatra, a Podgornaja utcában található.

Vasúti Múzeum

Értékelés: 4.8

Vasúti Múzeum

Ez az egyedülálló szabadtéri múzeum nagy gyűjteménye régi mozdonyoknak, tehervagonoknak és más relikviáknak a keskeny nyomtávú vasútról, amely egykor Oroszországnak ezen a részén futott keresztül, egészen a 20. század közepéig. További érdekes részletek közé tartozik egy vasúti munkára átalakított kocsi és egy újjáépített állomásfőnöki iroda, valamint különböző vonatos témájú ajándéktárgyak. A látogatóknak kocsikázást kínálnak. A jegyek ára 150 rubel felnőtteknek, gyerekeknek ingyenes.

Ha autóval szeretne ide eljutni, a főútról Pereszlavlba (valamint a Botik Múzeumhoz) a Podgornaja utcán nyugatra kell menni, majd 17 km-re Kupánszkoje felé. Forduljon balra a “Gőzmozdony Múzeum 3 km” feliratú kék táblánál, majd az elágazásnál forduljon jobbra, és haladjon tovább Talitsy aprócska falujáig. A bejáratnál lévő ingyenes parkolóban kell megállni, és kb. 400 métert kell gyalogolni a helyszínig. A pontos koordináták a honlapon találhatók.

A rusztikus design múzeuma

Értékelés: 4.7

Paraszti Design Múzeum

A következő látnivaló a paraszti design múzeuma, a “Ló a kabátban”. Néprajzi irányultságú, és fő célja a falu lakóinak életének rekonstruálása volt. A gyűjteményekben hagyományos ruházat és textíliák, faragott szerszámok, valamint számos iparművészeti tárgy található.

Kiállítás, valamint vetítés a jaroszlavli régió hagyományos kultúráinak eredetéről és szimbolikájáról. A múzeum épülete az építészeti örökség részét képezi. A tervezők megpróbáltak egy hagyományos XVII. századi lakóházat összerakni. És az építők nagyon hűek voltak a külsőhöz. A múzeum a Pereszlavl-Zalesszky Konnaja utcában található.

Egy vas múzeum

Értékelés: 4.6

A Vas Múzeum

Ez a magánkiállítás az egyik legérdekesebb a látogatók és a lakosok számára. A múzeum gyűjteménye több mint 200 háztartási készülékkel kapcsolatos kiállítási tárgyat tartalmaz. Számos vasaló van kiállítva, amelyek közül néhány gázzal, alkohollal vagy akár szénnel működik. Vannak példák az első elektromos forrásokra is, és a legtöbb terméket a régió kis piacain vásárolták meg.

Néhányat közülük a kukában találtak. A múzeum épülete is szemet gyönyörködtető. Ez egy felújított orosz kúria, amelynek földszintjén a gyűjtők számára érdekes ajándékbolt található. És a látogatók számára minden évben van egy ünnepség a vas, amikor az összes háztartási cikket elindítják.

Kettle Múzeum

Értékelés: 4.5

Kettle Múzeum

Pereslavl-Zalessky második szokatlan látnivalója a teáskannamúzeum. Ez nem kevésbé csodálatos, mint a vasnak szentelt intézmény. Az élénk színekkel festett, messziről látható épület fontos helyi nevezetesség, és sok látnivalót kínál. Még az élénk színű kerítés, amelyet a teáskannákról szóló feliratok borítanak, vonzza a turistákat.

A Kettle Múzeumban 130 kiállítási tárgy található. Mindegyik a Szovjetunió teljesen különböző részein készült. A turisták számos különböző formájú és méretű háztartási gépet csodálhatnak meg, amelyek néha a legmeglepőbb anyagokból, például melchiorról készültek. A gyűjteményben a 19. század végéről származó tárgyak is szerepelnek, amelyeket a régi időkben az asztalnál használtak. A teáskanna múzeum a Podgornaya utcában található.

Numizmatikai Múzeum

Értékelés: 4.4

Numizmatikai Múzeum

A numizmatikai múzeum a legfiatalabb Pereslavl-Zalesskyben, de bekerült a város legjobb látnivalói közé. 2010-ben nyitották meg, és a gyűjtemény alapja a felfedezések az üzletember Alexander Nevsky. Altunina. Itt az ókortól a modern időkig találhat példákat az érmékre, sőt, még különleges mintákat is találhat, amelyeket különböző országokból hoztak. Ez a múzeum a tervezők és az ókor szerelmesei számára érdekes lehet.

A múzeum egy kis helyiséget foglal el, de sikerült elhelyezni az összes darabot. Az érmék üvegszekrényekben vannak elhelyezve és megjelenésük sorrendjében rendezve. Még az ókori Görögországból, Rómából és az Oszmán Birodalomból is vannak példák. Az európai érmék Örményországból, Tirolból és Szászországból is képviseltetik magukat. A legősibb egy görög érme az i. e. 6. századból. A múzeum Velskoye faluban található, a Nagy Péter utcában. Vele szemben található a teáskannának szentelt intézmény.

Alekszandr Nyevszkij Múzeum

Értékelés: 4.3

Alekszandr Nyevszkij Múzeum

Az utolsó pozíciót egy viszonylag fiatal attrakció foglalja el, amelyet 2012-ben nyitottak meg a Goritsky kolostor falai közelében. A múzeumot Novgorod, Kijev és Vlagyimir fejedelmének szentelték, aki hosszú időn keresztül segítette a jövő Oroszországának irányvonalát. A XIII. században ő volt az, aki megmentette az országot az európaiak támadásától, és sikerült megegyeznie a mongolok és tatárok kánjával. Több templomot építettek a tiszteletére, és az Alekszandr Nyevszkijnek szentelt múzeum egyedülálló Oroszországban.

A hely központi részét a Pereslavl-Zalessky makettje foglalja el, amely a XIII. századi építészetet utánozza. Az elrendezés nagyon különbözik a modern városoktól. A falakon történelmi személyiségek bábui sorakoznak. Több csatát ábrázoló dioráma, valamint egy festmény, amely a herceg seregéből érkező erősítést ábrázolja. A Múzeum utcában található. Ide a 112-es busszal lehet eljutni.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: