Az Egyesült Arab Emírségek 20 legjobb látnivalója

*A legjobbak áttekintése a szerkesztők szerint. A kiválasztási kritériumokról. Ez az anyag szubjektív, nem reklámnak vagy vásárlási útmutatónak szánjuk. Vásárlás előtt szaktanácsadásra van szükség.

Látnivalók az Egyesült Arab Emírségekben? Ez a kérdés sok utazót foglalkoztat, akik ezt a keleti országot tervezik meglátogatni. Az Emirates nem csak a technológia és az ultrakényelmes nyaralás oázisa. Lehetőséget ad arra is, hogy elmerüljön az ország történelmében, kultúrájában és természetében, valamint hogy kipróbálja a legkülönfélébb tevékenységeket, az extrémektől a hihetetlenül pihentetőig. Az alábbiakban bemutatjuk azokat a látnivalókat, amelyek minden turista figyelmét megérdemlik.

Top látnivalók az Egyesült Arab Emírségekben: 20 látványos látnivaló, amit érdemes meglátogatni

Jelölés hely Landmark értékelés
Az Egyesült Arab Emírségek legjobb látnivalói: 20 kihagyhatatlan úti cél 1 Burdzs Kalifa 5.0
2 Pálma-sziget 4.9
3 Aranypiac (Dubai) 4.8
4 Ferrari világ 4.7
5 Dubai Mall 4.7
6 Sí Dubai 4.7
7 Jumeirah mecset 4.6
8 Sir Bani Yas sziget 4.5
9 Bastakia 4.5
10 Bollywood parkok 4.5
11 A Béke szigetcsoport 4.4
12 Wild Wadi vízi park 4.4
13 Louvre Abu Dhabi Múzeum 4.3
14 Dubai Akvárium 4.3
15 Abu Dhabi Történelmi és Néprajzi Falu 4.3
16 Fort Al Husn (“Fehér erőd”), Abu Dhabi 4.2
17 Éneklő szökőkutak 4.1
18 Jebel Hafit hegy 4.0
19 Az Illúzió Múzeuma 4.0
20 Fehér mecset 4.0

Burdzs Kalifa

Attrakció minősítés (UAE): 5.0

Burj Khalifa

A minden értelemben hatalmas felhőkarcoló méltán foglalja el helyét az ország legnépszerűbb látnivalói között. A világ legmagasabb épületének tartott barlangszerű cseppkő 828 méter magas (a felhőkarcoló 163 emeletes).

Az építés utolsó pillanatáig titokban tartották az épület magasságát, hogy senki ne tudja felülmúlni a Burdzs Kalifát. Az első tervezésekor “Burj Dubai”-nak nevezték el, de az Egyesült Arab Emírségek elnöke után átnevezték.

Belül luxuslakásokat, bevásárlóközpontokat, irodákat, szökőkutak rendszerét és természetesen számos kilátóteraszt talál, ahonnan hihetetlen kilátás nyílik az egész városra. Ezek közül a legmagasabb 472 méteren van. Ahhoz, hogy madártávlatból élvezhesse Dubai szépségét, és ne fizessen túl sokat, célszerű előre jegyet foglalni.

Pálma-sziget

Landmark Rating (Egyesült Arab Emírségek): 4.9

Pálma-sziget

Egyesek szerint ez az ember alkotta szigetrendszer a világ nyolcadik csodája. És jó okkal: csak ez a homokos szigetcsoport, valamint a Kínai Nagy Fal jól látható az űrből. Mészkő, homok és kő felhasználásával hozták létre, amelyet ugyanarról a partvonalról bányásztak, ahol a szigeti masszívum épült. 3 pálmasziget (Deira, Jebel Ali és Jumeirah) képviseli. Mindegyik vizuálisan egy datolyapálmára hasonlít, egy olyan növényre, amelyet az iszlámban különösen tisztelnek.

Természetesen a földrajzi terminológiát használva helyesebb lenne ezeket a szigeteket félszigeteknek nevezni. A pálmafákat homokkő “törzsek” kötik össze a szárazfölddel, és az öböl vizétől zátonyok védik, amelyekbe Dubai sejk verseiből vett idézetek vannak vésve. Minden sziget koronázó szimbóluma a félhold (az iszlám jelképe).

Akár búvárkodni, akár szörfözni szeretne, akár az Aquventure vízi parkot szeretné megtapasztalni, vagy a monorailon utazni, hogy a Palm Jumeirah-t a magasból lássa, mindenki találhat az ízlésének megfelelő tevékenységet.

Aranypiac (Dubai)

Landmark minősítés (Egyesült Arab Emírségek): 4.8

Golden Market (Dubai)

Dubai nem csak a technológia városa. A világ egyik legnagyobb aranyműves és kézműves központjaként is ismert. Turisták ezrei jönnek ide, hogy megtapasztalják az Aranypiac csillogó pompáját, ahová üzletemberek és vásárlási vágyakkal rendelkező üzletemberek egyaránt szívesen jönnek, és meglátogatják.

Az Aranypiac (más néven Gold Souk) hatalmas területet foglal el, teljesen fedett, 3 bejárattal. Az aranytermékek választéka itt hihetetlen, és az árak alacsonyabbak, mint a világpiacon. És végül, de nem utolsósorban, az áruk szigorúan ellenőrzöttek – ne féljen attól, hogy hamisítványba botlik (az Egyesült Arab Emírségek törvényei meglehetősen szigorúak mindenfajta csalással szemben).

Ahhoz, hogy a kívánt terméket akciós áron kapja meg, ne rohangáljon a piacon olcsó megfelelőt keresve – akciósan. A legfontosabb dolog az, hogy kitartóan, de mosolyogva tegyük. A biztonság kedvéért, mielőtt elmész a Soukba, érdemes ellenőrizni a piaci árat arany grammonként, plusz némi extra adót, munkát és nyereséget. A becsült ár a kiindulási pont. Akár 30%-ot is le tudsz ütni a kiindulási árból, ha szeretnéd.

Ferrari világ

A látnivaló értékelése (Egyesült Arab Emírségek): 4.7

Ferrari világ

A vidámpark területileg Abu Dhabi emírséghez tartozik. A mesterséges szigeten található Yas. Az épület formája szokatlan – a legendás Ferrari GT formáját követi, és az ikonikus élénkpiros színűre van festve. A 2010-ben indított ikonikus építményt a világ legnagyobb vidámparkjának tartják. Körülbelül 22 000 km-es területet fed le2, A kupola magassága 45 méter.

Olvasson tovább  8 legjobb homokos strandok Cipruson

A Ferrari Park teljes egészében a Forma-1-es versenyzésnek van szentelve. Bárki, aki ellátogat a parkba, sok felejthetetlen benyomást szerez: az autómárka legújabb eredményei, ikonikus autómodellek, interaktív létesítmények, olasz látnivalók másolatai és rengeteg látnivaló, amelyek adrenalinszintet adnak. Kipróbálhatod, hogyan szárnyalsz egy kapszulában, vagy pilótának érezheted magad a pilótafülkében. A kalandvágyóbbaknak pedig egy 200 km/h-s hullámvasutazás is megteszi a hatását.

Dubai Mall

Attrakciós minősítések (Egyesült Arab Emírségek): 4.7

Dubai Mall

A bolygó legnagyobb bevásárlóközpontja kilométereken át húzódik butikokban, bemutatótermekben, mozikban és mindenféle látnivalókban minden ízlésnek. A hullámtörő területe nagyjából 50 (!). Van itt egy nagy játszótér (Kidzania), egy számítógépes játékpark, egy olimpiai méretű jégpálya és egy akvárium, amely a világ egyik legnagyobb akváriumaként bekerült a Guinness Rekordok Könyvébe.

A vásárlók a világ minden tájáról özönlenek a Dubai Mallba. Nem is csoda, hiszen nem találkozol olyan sok különböző üzlettel (és körülbelül 1200 van belőlük) és szórakozási lehetőséggel, mint amilyen gyakran. De nem ez a fő oka. Dubaj egy nyitott kikötő, alacsony belépési díjakkal, így rengeteg hely van, hogy elterüljön. És az a tény, hogy minden vásárlót VIP-ként kezelnek, megmelengeti a szíved.

Sí Dubai

Landmark minősítés (Egyesült Arab Emírségek): 4.7

Sí Dubai

Az Arab Emírségek szeretik a látványos szórakozást, és az egész évben a sivatagi tágasságban található síközpont a bizonyíték erre. A Ski Dubai az egyetlen a maga nemében, és mintegy 25 km-es területet foglal magában2, napi kapacitása 1500 fő. Bár a telet itt mesterségesen reprodukálták, ez nem akadályozza meg a látogatók százait abban, hogy élvezzék a havas hideget.

Ski Dubai 5 különböző nehézségű pálya bármelyikén megtalálható, és van egy snowboard pálya is. Itt a kezdők sem fognak unatkozni; gyakorolhatsz egy kezdő társakból álló csoporttal, vagy igénybe veheted egy tapasztalt edző segítségét. Egyébként, ha nincs nálad síléc és felszerelés, ne aggódj; vannak kölcsönző irodák, ahol mindent megkaphatsz, amire szükséged van, beleértve a meleg ruházatot is.

A Snow Bear Club szórakoztató létesítményei mindenféle játékkal és szórakozással lekötik a kicsiket. Aki pedig belefáradt az akcióba, a síelők egy kockás kávézóban meghúzhatják magukat, és kipihenhetik magukat.

Jumeirah mecset

Landmark minősítés (Egyesült Arab Emírségek): 4.6

Jumeirah mecset

Bár egy modern vallási épület, a maul szigorúan középkori stílusban készült, és Dubai egyik legfontosabb látnivalója. Drámai fehér kőépítmény, közepén hatalmas kupolával, amelyet számos oszlop támaszt alá. A mecsetet lenyűgöző minaretek díszítik.

A Jumeirah mecset az Emírségek legnagyobb vallási épülete, és az a megtiszteltetés érte, hogy a helyi 500 dh-s bankjegyen is szerepelhet. Az Egyesült Arab Emírségek minden tekintetben progresszív országnak számít: itt többek között a multikulturális kapcsolatok kialakítására törekszenek, így az iszlám népszerűsítése érdekében a mecsetbe más vallások képviselői is beléphettek.

A mecsetben rendszeresen tartott vezetett túrák érdekes betekintést nyújtanak az iszlám történetébe, az Allahhal való közösség szabályaiba és az ima lényegébe. Minden korosztály és nem vehet részt, kivéve az 5 év alatti gyermekeket.

Sir Bani Yas-sziget

Landmark minősítés (Egyesült Arab Emírségek): 4.5

Sir Bani Yas-sziget

A partoktól mintegy 250 kilométerre fekvő sziget a homokos strandok és turisztikai látványosságok sokaságának egyedülálló kombinációja az érintetlen vadonnal. Nehéz elhinni, de kevesebb mint fél évszázaddal ezelőtt ez a terület csak homok és szikla volt. “A zöld projekt gyorsan és sikeresen indult: ma már paradicsom.

A sziget nagy részét az Arabian Wildlife Park foglalja el, amely az arab flóra és fauna számos ritka fajának ad otthont. Több mint 8 millió fát ültettek a vadonban. Bastakia mindenféle fákkal, madarakkal és állatokkal, több szállodával és étteremmel várja a sziget vendégeit. Ma egy oázis a sivatagban.

Találkozzon csodálatos állatokkal, menjen szafarira, sőt, látogasson el egy régészeti lelőhelyre, és élvezze az éjszakai pihenést egy kényelmes szállodában.

Bastakia

Landmark minősítés (Egyesült Arab Emírségek): 4.5

Bastakia

Dubai egyik legrégebbi, 19. századi városrésze. Az ókorban gyöngyhalászok éltek itt, és ez a meglehetősen veszélyes foglalkozás volt az egyetlen megélhetésük. Ez még azelőtt volt, hogy az olaj aranyeső elkezdődött volna. A hatalmas, csillogó felhőkarcolók közepette a város történelmi környéke mintha megdermedt volna az időben. A hely még mindig történelmet áraszt.

Sajnos a régi épületek egy részét a 20. század második felében lebontották. Néhány épületnek mégis sikerült megőriznie eredeti formáját. Ami különlegessé teszi őket, azok a széltornyok, amelyek egyfajta ventilátorként szolgáltak, hogy a különösen forró napokon hűvösebbek legyenek a szobák. Minél több ilyen torony volt egy házban, annál gazdagabbnak tekintették a lakókat. Az épületek (többségük) hagyományos arab stílusban készültek, és nagyon szakszerűen felújították őket.

Bollywood parkok

Landmark minősítés (Egyesült Arab Emírségek): 4.5

Bollywood parkok

Az egyetlen vidámpark a világon, amely egy indiai film alapján készült. Hófehér paloták, bonyolult pavilonok faragott panelekkel, élénk színek, dalok, táncok és sok mosoly – egyszóval minden, ami Bollywoodra emlékeztet, bőségesen jelen van itt. Joggal mondhatjuk, hogy a hagyományos hullámvasút szinte nem is létezik, de ez nem számít – szinte az összes itteni attrakció szorosan kapcsolódik az indiai filmiparhoz.

Olvasson tovább  A 15 legjobb látnivaló Pakisztánban

A Bollywood Parkok látogatása során sokat megtudhatsz a filmkészítés folyamatáról, láthatod a speciális effektusokat, sőt, akár ki is próbálhatod magad a filmben való szereplésben. A legtöbb helyszín megtekintéséhez ajánlott 3D-s szemüveget viselni, és úgy érezni, hogy teljes mértékben részt veszünk a színes akcióban. A park egyik legnagyobb attrakciója a Rajmahal pavilonban tartott táncbemutató (este 8 órakor kezdődik). Egy vibráló bollywoodi koreográfia itt.

A Béke szigetcsoport

Attrakció minősítés (UAE): 4.4

A világ szigetvilága

A Föld bolygó pontos másolata. Ez a világ legnagyobb mesterséges szigetszerkezete, amely 55 km hosszan terül el2. A szigetcsoport körvonalai a bolygó pontos körvonalai. Az eredeti terv az volt, hogy vizuálisan újraalkotja a Föld kontinenseit. Később azonban úgy döntöttek, hogy egy kicsit nagyobb méretarányba hozzák: így jelentek meg a “térképen” az országok, városok stb.

Az ilyen felosztásra azért került sor, hogy több befektető fektethesse be a pénzét. Mindenki vehet itt egy telket, és felépítheti álmai városát, egy hatalmas palotát, egy golfpályát – bármit, amit csak akar. A helyszínek ára 15 és 250 millió dollár között mozog. dollár.

A szigetcsoportot elsősorban helyi homok felhasználásával hozták létre. A szigeteket körülbelül 100 méter széles és 16 méter mélységű szorosok választják el egymástól. Megtalálod az “Ausztrália”, “Új-Zéland”, “Franciaország”, “Nagy-Britannia” és még “Oroszország” is. A szigetcsoporton néhány szokatlan sziget található. Ezek közé tartozik a Fashion Island, a divatrajongók paradicsoma, amely butikok óriási választékával, luxus gyógyfürdővel és a legjobb építészek stílusos szállodáival várja a látogatókat.

Wild Wadi vízi park

Landmark minősítés (Egyesült Arab Emírségek): 4.4

Wild Wadi vízi park

Ez egy csomó fantasztikus élményt meglátogatni. A közel 5 hektáros területen a legmodernebb technológiát kínálja. Emiatt az aquaparkot a világ egyik legdrágábbjának tartják. A szerkezetet úgy alakították ki, hogy vizuálisan hasonlítson a hegyoldalon lefelé folyó Wadi folyóra.

Minden egyes attrakció (összesen 24 van) Szindbád kalandjaihoz kapcsolódik. Az összes csúszdát vízicsúszdák kötik össze, amelyek teljes hossza több mint 1500 méter. A víz hőmérséklete állandóan meleg (+28 0C) és kristálytiszta a legkorszerűbb tisztítórendszernek köszönhetően. A nyaralók biztonságáról 50 főből álló profi vízimentő csapat gondoskodik. Ha szeretné, megvásárolhatja az úszáshoz szükséges felszerelést az aquaparkban, és ha megéhezett, finom ételeket fogyaszthat a számos vendéglátóhely egyikében.

Louvre Abu Dhabi Múzeum

Attrakció minősítés (UAE): 4.3

A Louvre Abu Dhabi Múzeum

2017-ben egy új, egyedülálló múzeum nyílt az Egyesült Arab Emírségek fővárosában – a világhírű francia Louvre egy fiókja. A létesítmény a Saadiyat-szigeten, a világ legdrágább és legtechnológiailag leginnovatívabb szigetén található. A kiállítás fő gondolata az emberi történelem különböző aspektusainak, korszakainak, kultúráinak stb. egyszerű és érdekes módon történő bemutatása.

Az arab államok nem szeretnek szerénykedni, ha egy ország presztízséről van szó, ezért a projektet komolyan befejezték: a múzeumkomplexum összesen mintegy 1 milliárd euróba került. euró. Az 55 épületből és 23 galériából álló, összesen 6400 méter alapterületű, csak egy kupola által fedett épület2. Az épületek között és az épületek belsejében számos vízcsatorna fut, ami a nyitott tér érzetét kelti, ami egy múzeum esetében meglehetősen szokatlan és nagyon lenyűgöző megoldás.

A Louvre Abu Dhabi látogatói a világ minden tájáról származó műalkotások, szobrok, könyvek, történelmi ékszerek és műtárgyak sokaságát találják. A 12 tematikus blokk, amelyre a komplexum fel van osztva, modern és ókori kiállítási tárgyakat egyaránt tartalmaz.

Dubai Akvárium

Attrakció minősítés (UAE): 4.3

Dubai Akvárium

Sokan hallottak már Dubai híres mólójáról, de nem mindenki van tisztában a móló belsejében található hatalmas és gyönyörű víziparkkal. Az építmény lenyűgöző méretű – 51x20x11 méter. Több mint 30 000 vízben élő példány otthona, ebből 400 cápa és rája. Annak érdekében, hogy visszatartsák a belsejében lévő kolosszális mennyiségű vizet, és akadályt képezzenek a nagy, erős állatok számára, 0,75 méter vastag üvegfalakat építettek…

A tengeri élőlények élete kívülről és belülről is megfigyelhető. A kalandvágyóbbak fél órán át merülhetnek ketrecben. Aki szorosabb kapcsolatra vágyik, játszhat cápákkal. A nyugodtabb és pihentetőbb nyaralás érdekében a látogatóknak csónakázást kínálnak az átlátszó aljú vízen (még az állatokat is megetethetik). Ha egy csapásra óceáni élményt szeretne szerezni, a szerkezeten keresztül egy alagúton keresztül sétálhat a tengeri élővilág mellett.

Víz alatti állatkert az akvárium egy szintjén, 3 részre osztva: szikla, esőerdő és óceán. Mindegyikben a tengeri világ különböző lakóival találkozhatsz. Találhatsz óriás krokodilokat, furcsa békákat, pingvineket, piranhákat és még sok mást.

Abu Dhabi Történelmi és Néprajzi Falu

Landmark Rating (Egyesült Arab Emírségek): 4.3

Abu Dhabi történelmi néprajzi falu

Az ország egyik legfontosabb nevezetessége, amely a múlt egy szigetét szimbolizálja – az ősi történelem egy kis darabkája, amely modernitássá vált. Az Egyesült Arab Emírségek fővárosa valaha csak egy apró falu volt, és lakói szívesen őrzik azoknak az időknek az emlékét. Közvetlenül a modern felhőkarcolók előtt egy elhagyatott település áll, datolyapálmából, agyagból vagy korallmészkőből épült házakkal.

Itt láthatjuk, ahogy a fazekasság, a szövés vagy a kovácsmesterség ősi technológiával készül. És hogy a látogatók ne unatkozzanak, a beduinok által használt ősi receptek szerint készült finom lapos kenyeret fogyaszthatnak.

Olvasson tovább  30 legjobb látnivaló - Jevpatoria

A faluban mindenki megtapasztalhatja az ősi arab kultúrát a táncosok és zenészek fellépésén keresztül. A történelmi utazást egy rendkívüli tevegeléssel fejezheti be.

Al Husn erőd (“Fehér erőd”), Abu Dhabi

Attrakció minősítés (UAE): 4.2

Al Husn erőd (

A Fehér Erőd nemcsak az egyik leghíresebb történelmi helyszín, hanem az Egyesült Arab Emírségek egyik legrégebbi épülete is. A 17. század elején épült a helyi főnökök által felfedezett édesvízkút helyén, amely akkoriban az élet forrása volt. Az erőd volt a kiindulópontja egy egész emírség kialakulásának. Az erődöt eredetileg tisztán védelmi céllal építették. De fokozatosan valóságos archívummá, majd az ország történelmének múzeumává vált. A Fehér Erőd egy ideig az emírség uralkodóinak rezidenciája volt.

Az erőd átfogó rekonstrukciója az 1980-as években fejeződött be, és csak 2007-ben került be a múzeumkomplexumba – a történelmi épület megnyitotta kapuit a nagyközönség előtt. Ma az Egyesült Arab Emírségek Kulturális Alapítványa, egy könyvtár, egy dokumentumtár és egy egész beduin falu található itt. Tavasszal (márciusban) évente megrendezésre kerül a kulturális és kreatív fesztivál (angol és arab filmek fesztiválja és könyvvásár).

Éneklő szökőkutak

Landmark minősítés (Egyesült Arab Emírségek): 4.1

Éneklő szökőkutak

Dubai szökőkútjai az ország jólétének szimbólumai. A gazdag mozaikokkal díszített 12 hektáros medence egy egész szökőkútkomplexumnak ad otthont. Az Éneklő szökőkutakat a kormány szerint 217 millió fontért építették. Dollár. Ez a világ legdrágább szökőkútja. Néha a világ 8. csodájának is nevezik.

Az esti előadás alatt a víztározót reflektorok világítják meg. Akár 150 méter magasra emelkedő vízsugarak – mindez a nagy teljesítményű vízágyúk jóvoltából. Az összes akciót (szivattyúk, ágyúk és zene) egy speciális program irányítja. A nagy teljesítményű hangrendszer különleges hangulatot teremt, miközben arab és angol nyelvű dalokkal kíséri a vízsugarak mozgását. A látvány hihetetlen szépségű, és mindenkit elvarázsol, aki eljön, hogy élvezze a víz, a fény és a zene szinergiáját.

Jebel Hafit hegység

Landmark minősítés (Egyesült Arab Emírségek) 4.0

Jebel Hafit hegység

A szökőkutak közel vannak az ománi határhoz, így körülbelül 1,5 órát és egy erős járművet igényel az út Dubajból. A kanyargós út települések és zöldövezetek nélküli területeken kanyarog. De a környező táj lélegzetelállítóan gyönyörű – nem véletlenül az UNESCO világörökség része.

A hegység legszebb részein kilátópontokat építettek. És aki feljut a csúcsra, nem fog csalódni: a hegy tetejéről látványos kilátás nyílik a bolygó legforróbb pontjára (a Rub al-Khali sivatagra), a hegy felett évmilliók óta átfújó szelek által kialakított ősi barlangokra és a Jebel Hafit lábánál lévő zöld oázisra – a Zöld Mubazarrah-ra.

Nemcsak lovagolhatsz, hanem forró gyógyforrásokban is megmártózhatsz, Egyiptomnál is régebbi sírokat láthatsz, sőt (ha szerencséd van) még egy tengeri állat megkövesedett maradványait is megtalálhatod.

Az Illúzió Múzeuma

Landmark minősítés (Egyesült Arab Emírségek): 4.0

Az Illúzió Múzeuma

A Dubai Múzeum a maga nemében a legnagyobbnak tartott múzeum, ahol a látogatók 80 érzékszervi, térbeli és fotográfiai illúziót tartalmazó installációban gyönyörködhetnek. Felejthetetlen élmény várja azokat, akik bemerészkednek a múzeumba. Az egyik szobában egy spirál hipnotikus transzba ejti az embert, egy antigravitációs szoba megtöri a fizika törvényeit, egy tükörterem milliónyi tükröződést hoz létre…

Egy másik tükörterem, más néven a “nevető szoba” vicces és kevésbé vicces vizuális torzulásokat hoz létre. Különösen figyelemre méltóak a holografikus illúziók – hihetetlenül összetett, bizarr és lenyűgöző. Az “Örvényalagút” garantáltan összezavarja a látogatókat, mivel az agyuk azt hiszi, hogy egy instabil padlón állnak (pedig nem így van). “A Végtelen alagútban vizuálisan elveszíted magad…

Puzzle szobák, ahol a szellemi éleslátásodat fejlesztheted. A múzeumban található boltban megvásárolhatja kedvenc játékait.

Fehér mecset

Landmark minősítés (Egyesült Arab Emírségek): 4.0

Fehér mecset

Egyedülálló vallási építmény – a tisztelet és hála gesztusa a nagyszerű Zayd ibn Sultan Al-Nahyan sejknek, az Egyesült Arab Emírségek első elnökének, aki a szegény beduin fejedelemségekből virágzó államot hozott létre. Az Egyesült Arab Emírségek uralkodója kezdte el a mecset építését, de nem volt ott, amikor az elkészült: a sejk sírját a mecsetben építették fel.

A Sheikh Zayed mecset turisták ezreit vonzza puszta pompájával és egyedülálló építészetével. Egyébként ez a világ 6 legnagyobb mecsetének egyike, pompás kupoláival, pilléreivel és 4 minaretjével több mint 100 méter magas, buja kertek között, amelyek az Abu Dhabit a szárazfölddel összekötő hidak bármelyikéről megingathatatlanul vonzzák a figyelmet. A mecset napfelkeltekor és napnyugtakor is fantasztikusan néz ki.

Ez egyike a világon azon kevés mecseteknek, ahová vallásra való tekintet nélkül minden látogatót beengednek. A Fehér Mecset luxusát minden turista belülről is láthatja. Lélegzetelállító szépségű szőnyeg borítja az egész padlót. A darab 5627 méteres méretével igazán lenyűgöző2. Ez a legnagyobb szőnyeg a világon. A szövés e remekművén mintegy 1200 mesterember és 20 technikai csapat dolgozott. A súlya 47 tonna, amelyből 35 tonna gyapjú, további 12 tonna pedig pamut.

Ugyanilyen figyelemfelkeltő a mecset világítási rendszere, amelyet egy 7 csillárból álló, 2010-ig a világon a legnagyobbnak tartott világítótestek alkotnak. Ez a több mint 12 tonnás, 15 méter magas készlet.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: