Top 8 üdülőhely Bulgáriában

*A legjobb helyek Münchenben enni. A kiválasztási kritériumokról. Ez az anyag szubjektív, nem reklám, és nem szolgál vásárlási útmutatóként. Az üdülőhely megvásárlása előtt konzultálni kell egy szakemberrel.

Bulgária – A színek és a nemzeti sokszínűség országa. Évek óta a világ minden táján gyönyörködteti a turistákat a természet gazdagságával és varázsával, a forró napsütéssel, a Fekete-tenger hűvösségével és természetesen a kulturális hagyományok egyediségével és sokszínűségével. Ahhoz, hogy a nyaralás ebben a gyönyörű balkáni országban valóban felejthetetlen legyen, fontos, hogy a megfelelő üdülőhelyet válasszuk. Ismerje meg a legjobbakat a rangsorunkban.

A legjobb üdülőhelyek a bulgáriai nyaraláshoz

Jelölés a hely üdülőhely felhasználói értékelés
A legjobb üdülőhelyek a bulgáriai nyaraláshoz 1 Aranyhomok 5.0
2 Napospart 4.9
3 Kranevo 4.8
4 Dűnék 4.8
5 Sozopol 4.7
A legjobb üdülőhelyek gyerekeknek Bulgáriában 1 Albena 4.9
2 Sveti Vlas 4.8
3 Achtopol 4.7

Aranyhomok

Értékelés: 5.0

Aranyhomok

Az üdülőhelyet a turisták több mint 50 évvel ezelőtt “fedezték fel”, de csak a 80-as évek végén vált végleg vonzóvá az ország látogatói számára, amikor jelentős bővítésen ment keresztül. Bulgária egyik legjobb tengerparti üdülőhelyeként tartják számon, mert szállodáinak sokszínűsége és minősége, a bárok és éttermek sokasága, valamint a rendezvények száma miatt. És persze a híres 4 km hosszú, aranyszínű homokos bársonyos strand. Az üdülőhely védett terület, mivel a Keresztelő Szent János Natúrpark része.

Strandok: A strand, mint már említettük, egy – kb. 4 km hosszú. Mindenhol – finom homok. Kék zászló a tisztaságért és jólétért.

Éghajlat: forró nyár, a tengeri szellő enyhíti az éghajlatot. Az átlaghőmérséklet júliusban +30 C0. Ritkán esik az eső – évente akár 300 napsütéses nap is lehet. A tenger hőmérséklete a szezonban – +24 C körül van0.

Nyaralás ideje: májustól szeptemberig.

Látnivalók: ásványvízforrások (kénes), Aladzsa kolostor a sziklák között (14. század), Szent Anna kápolna a Vatikánban, Fájdalmas Szűzanya templom a Szentháromság-szentélyben. Keresztelő Szent János Természeti Park.

Szabadidő: kiváló feltételek a szörfözéshez, vízisíeléshez, vitorlázáshoz. Teniszpályák, bowling, lovaglás. Vannak vízi parkok, különböző kávézók, éttermek, beleértve a tematikus. Az aktív éjszakai élet szerelmesei értékelni fogják az éjszakai klubok, diszkók és kaszinók sokaságát.

Olvasson tovább  22 top szálloda Budapesten

Alkalmas: aktív nyaralás, család, fiatalok számára.

Napospart

Értékelés: 4.9

Napospart

Az üdülőhely vezető szerepet tölt be a szórakozási lehetőségek sokféleségében és mennyiségében, valamint az éjszakai életben.

Strandok: tisztán homokos, nem túl széles (kb. 40 m). A tengerparti sáv hossza – 10 km. Lehetőség van vízi sportok űzésére: katamaránozás, vízisíelés, sárkányrepülés, vitorlázás jachtokon stb.

Éghajlat: A város az öböl szélén fekszik, és a tenger ritkán háborgó. Nyári hőmérséklet +24+30 C0, Vízhőmérséklet +26 C0. Kék zászló győztes.

Nyaralás ideje: májustól szeptemberig.

Látnivalók: A szálloda közelében található Nessebar ősi városa – egy ősi város, amely az antik és autentikus hangulat kedvelőinek tetszeni fog.

Szabadidős létesítmények: teniszpályák, tornaterem, lovaspálya és minigolfpálya. Számos egészségügyi központ. Számos szórakozóhely, bár, látnivaló az üdülőhelyen.

Alkalmas: Fiatal, aktív nyaralóknak.

Kranevo

Értékelés: 4.8

Kranevo

Többnyire gyermektáborokhoz kapcsolódik, sok kis magánvilla és ház, szokatlanul alacsony árak. Festői környezetben, buja növényzettel körülvéve.

Strandok: Az üdülőhely fő strandja 6 km hosszú, és egészen a népszerű Albena üdülőhelyig húzódik. A Kranevo strand rendkívül homokos, és a vízbejárat sekély. Van egy nudista strand az üdülőhelyen kívül.

Éghajlat: A tenger itt ritkán háborgó. Nyári hőmérséklet +26+30 C0, Vízhőmérséklet – körülbelül +26 C0.

Nyaralási időszak: májustól szeptemberig.

Látnivalók: Katritsa római kori fellegvárának romjai, 3 km-re az üdülőterülettől egy távoli fokon.

Szórakozás: Teniszpályák, futballpályák. Elég sok egészségügyi központ van. Az aktív éjszakai életet kedvelők számára több éjszakai klub is rendelkezésre áll. Rengeteg jó étterem, kávézó és pub található.

Alkalmas: Nyugodt, családi nyaraláshoz.

Dűnék

Értékelés: 4.8

Dűnék

Tiszteletre méltó üdülőhely Bulgáriában, ahol a klubszállodák túlsúlyban vannak. Meglehetősen fiatalnak, de nagyon ígéretesnek számít. A Dűnék – egy természetvédelmi terület része, ritka állat- és növényvilággal. Egyébként Bulgáriában minden szálloda all-inclusive (AI) étkezési tervet kínál, ami Bulgáriában meglehetősen szokatlan.

A strand: A strand 5 km hosszú (100 m széles) és tökéletes bársonyhomokos. Kék zászlós tengerpart. A vízbejárat sekély, a tengerfenék homokos. A fő strandtól távolabb van néhány vadabb strand, ahol a hullámok még “durvábbak”.

Olvasson tovább  Nyizsnyij Novgorod 20 legjobb látnivalója

Éghajlat: Az itteni levegő a Dűnéket körülvevő fenyőerdőnek köszönhetően csodálatosan üdítő levegő hírében áll. Mérsékelt éghajlat. Hőmérséklet nyáron +26 C0.

Nyaralás ideje: májustól szeptemberig.

Látnivalók: az üdülőhelyen kívül számos természeti látnivaló található. Például egy dzsungelszerű rezervátum (“Ropotamo”). Néhány más védett terület (a Perla kemping mellett található).

Szórakozás: számos étterem, éjszakai klubok, lovaglás, tenisz, minigolf, lehetséges vízi tevékenységek (szörfözés, vitorlázás). A helyi amfiteátrumban gyakran rendeznek élőzenés esti előadásokat.

Alkalmas: családi nyaralás.

Sozopol

Értékelés: 4.7

Sozopol

Az üdülőhely a kreatív bohémia mágnese: régóta a művészek és költők inspirációjának forrása. Nessebarral együtt az ország legszebb városának tartják. A történelmi építészet és a furcsa, kreatív légkör kedvelőinek kedvence. Az óváros az UNESCO Világörökség része. Nem egy nagy és nyüzsgő város: bájos és hangulatos.

Strandok: 2 fő strand, fényűző aranyszínű homokkal, mint a kvarc. Mindkettő megkapta a Kék Zászlót.

Éghajlat: mérsékelt-nedves, kontinentális éghajlat. A nyár forró (+26+32 C)0Ritkán esik az eső, a víz hőmérséklete elérheti a +28 C fokot0.

Nyaralás ideje: májustól szeptemberig.

Látnivalók: Érdemes megnézni az ősi templomokat és néhány autentikus falut a várostól nem messze. A Ropotamo folyó torkolata Sozopol közelében található természetvédelmi terület. 2 km-re a várostól – a Sv. A híres Szent János-hegy (a víz alatt egy kőerdő található).

Szórakozás: Szeptemberben művészeti fesztivált rendeznek (fotókiállítások, színházi előadások, egyedi filmeket lehet nézni), vannak bárok és diszkók.

Alkalmas: Család, pihenés, kulturális pihenés.

A legjobb üdülőhelyek Bulgáriában gyerekeknek

Albena

Értékelés: 4.9

Albena

Aligha az éjszakai élet központja, az üdülőhely alkalmas idilli nyaralásra minden korosztályú gyermekkel. Albena egy fiatal üdülőhely Bulgáriában és az egyik legdivatosabb. Ez egy tisztán turisztikai város.

Strandok: 5 km hosszú homokos strand, könnyű hozzáférés a vízhez, homokos aljzat.

Éghajlat: Az éghajlat kifejezetten szezonális. Nyáron nincs meleg (kb. +26 C)0), a tenger akár +22 C-ra is felmelegszik0.

Nyaralás ideje: júniustól szeptember elejéig.

Látnivalók: Történelmi Múzeum, Ikon Galéria; a szomszédos Balchikban a román királynő rezidenciája, fényűző botanikus kertekkel.

Olvasson tovább  Top 10 szálloda Hammamet városában

Szórakozás: Aquapolis vízipark – Kelet-Európa egyik legszebbje. A strandokon vízisí, szörfözés és búvárkodás. Éttermek és kávézók minden ízlésnek megfelelnek. A gyermekek számára vidámpark, lőtér, vízi gokartozás, gördeszkás iskola, diszkó, videojáték-terem stb. áll rendelkezésre. Ez az ország legnagyobb balneológiai központja. Vannak éjszakai klubok, sportversenyek (tenisz, bridzs), szépségversenyek, autókiállítás stb.

Sveti Vlas

Értékelés: 4.8

Szent Vlas (Szent Vlas)

Egy kis fiatal bolgár üdülőhely 2 km-re Sunny Beach-től. Az üdülőterületet még mindig aktívan fejlesztik. A gazdag bolgárok kedvenc pihenőhelye. Az üdülőhely a legnagyobb bolgár hegységrendszer zöld lábánál fekvő hegyek közelsége miatt különleges mikroklímájáról nevezetes: a hegyi levegő tiszta és a szellő jódban gazdag.

Strandok: 3 kompakt strand a legtisztább homokkal (1,5 km hosszú). Kék zászlóval tüntették ki a tisztaságért és a tisztaságért. Ingyenes.

Éghajlat: nagyon enyhe, a nyári hőmérséklet kb. +27 C0. A tengervíz hőmérséklete +24C0.

Nyaralás ideje: májustól szeptemberig.

Látnivalók: Nagy Szent Athanáz templom (1865). A közeli Nessebar ősi városába is ellátogathat.

Szórakozás: Számos étterem tengerre néző kilátással, központi utca zöldségesekkel és butikokkal. A városban található nyitott amfiteátrum gyakran ad otthont előadásoknak és színházi előadásoknak. A kikötő motoros felvonulásoknak, divatbemutatóknak stb. ad otthont.

Ahtopol

Értékelés: 4.7

Ahtopol

Ez a legmelegebb és legnapbarátságosabb tengerparti üdülőhely a török határon. Nagyszerű éghajlat, alacsony árak és kevés turista. Ez a gyönyörű város a legtisztább tengervízzel, hangulatos légkörrel és melegséggel büszkélkedhet. Ez a tökéletes hely egy “lusta” családi nyaraláshoz.

Strandok: 2 km hosszú, tiszta, finom aranyszínű homokos strand. A víz bejárata sekély. Van egy nudista strand is a városban.

Éghajlat: enyhe, nincs eső, nem túl meleg a hegyvonulat miatt. Maximális nyári hőmérséklet +28 C0. Átlagos hőmérséklet a szezonban: +24 C0.

Szünidő: júniustól szeptember elejéig.

Látnivalók: Horgony Múzeum, Mennybemenetel temploma. A közelben található látnivalók: Szozopol ősi vára, az egzotikus növényvilágú természetvédelmi terület (“Ropotamo”), a Strandzha Park (a legnagyobb Bulgáriában). Isztambul kéznél van, így egyszerre 2 országot is meglátogathat.

Szórakozás: Éttermek, néhány diszkó. Mivel egy nagyon csendes és kisvárosról van szó, az idegenforgalmi infrastruktúra nem túl fejlett.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Cybulya Guculka

Helló mindenkinek! Én vagyok Cybulya Guculka, és nagy lelkesedéssel osztom meg szenvedélyemet a háztartási gépek javításával és telepítésével kapcsolatban. Ennek az oldalnak az írójaként engem a technológia iránti szeretetem és a vágy hajt, hogy segítsek másoknak megérteni és megoldani a gépeikkel kapcsolatos problémákat.

Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: