11 legjobb hangkártyák

*A szerkesztő legjobb választásai. A kiválasztási kritériumokról. Ez az anyag szubjektív, nem reklám, és nem minősül vásárlási ajánlásnak. Vásárlás előtt kérdezzen meg egy szakembert.

Míg a beépített hangkártyával ellátott alaplapok egy ideje már de facto szabványnak számítanak, a diszkrét hangkártyák még mindig jelen vannak a számítógépes hardverek piacán. Igaz, specializációjuk nagymértékben leszűkült a professzionális (stúdió), játék vagy legalábbis “audiofil” alkalmazásokra.

Az Expertology szerkesztői tanulmányozták a hangkártyák piacát 2021 közepén, és elkészítették az Ön számára a legjobb modellek kiválasztását alkalmazási területenként. Kutatásunk során részletesen tanulmányoztuk a független tesztek eredményeit, a neves stúdiók tapasztalatait és a hétköznapi felhasználók visszajelzéseit az online piacterekről.

Legjobb hangkártya rangsor

Jelölés A hely Név Ár
Legjobb belső hangkártya 1 Creative Audigy Fx 3 136 €
2 ASUS Xonar AE 3 499 €
3 ASUS Strix Soar 5 909 €
A legjobb külső hangkártyák 1 BEHRINGER U-PHORIA UM2 2 862 €
2 BEHRINGER U-PHORIA UMC202HD 5 734 €
3 Steinberg UR12 8 616 €
4 Focusrite Scarlett Solo 3. Gen 9 809 €
5 ZOOM UAC-2 18 600 €
A legjobb játék hangkártyák 1 Creative Sound Blaster Z 7 219 €
2 Kreatív AE-7 15 697 €
3 Creative Sound BlasterX G6 15 990 €

A legjobb belső hangkártyák

A felülvizsgálatunkban elsőként a belső hangkártyák kiválasztása következik. Ez a formafaktor megköveteli, hogy az eszközt közvetlenül egy asztali alaplapra csatlakoztassák a megfelelő bővítőhelyen keresztül, általában PCI-Express. Átlagosan ezek a kártyák olcsóbbak, mint a külső kártyák, de ha a legjobbakat vesszük, az árkülönbség – a funkcionalitás szempontjából minden más dologtól függetlenül – messze nem azonos.

Általában a belső hangkártya ugyanolyan jó lehet, mint egy külső, de még mindig fennáll a hangzavarok problémája, ami elkerülhetetlen egy erős elektronikával teli PC házban. Ezenkívül a belső hangkártyáknak leggyakrabban nincsenek vezérlőszervei, csak a hangszórók és más perifériák csatlakozói. Mindazonáltal az ilyen megoldásokra van kereslet, és sokan teljes mértékben elégedettek a funkcionalitásukkal.

Creative Audigy Fx

Értékelés: 4.5

Creative Audigy Fx

Kezdjük a mintánkban szereplő legkedvezőbb árú hangkártyával a neves Creative márkától. Szingapúri székhelyű Creative Technology

 • Sok éven át mited híres kiváló minőségű hangkártyák, amatőr és professzionális, és a különböző kísérő berendezések.

  Ennek a hangkártyának a fő előnye, hogy nem integrált, nem vicc. A gyártó csak a beépített hangkártya alternatívájaként pozícionálja, amely ma már szinte minden modern alaplapon megtalálható. A lényeg az, hogy ha minden más dolog egyenlő, ez a modell jobb lehet, és kifejezőbb hangzást ad. De a legfontosabb dolog az, hogy a belső hangchip meghibásodása esetén is használható, ami megtörténhet, vagy meghibásodhat, ami gyakrabban fordul elő.

  Ez a modell, mint minden magára valamit is adó modern hangkártya, támogatja a többcsatornás 5.1 SBX ProStudio technológiával. Amivel nem minden beépített hangkártya büszkélkedhet, a bemeneti hang és a mikrofon számára külön interfészek vannak. A gyakorlatban ez rugalmasságot biztosít a kártya karaoke vagy egyéb, a háttérben bejövő hanggal történő overduboláshoz való használatához.

  A kártya elektronikus tölteléke és firmware-e hasonló az alaplapok sok integrált hangchipjéhez. A Realtek codec-en alapul – ezt a nevet mindenki ismeri, aki valaha is telepített már PC operációs rendszert saját magára. Pontosabban, egy Realtek ALC898 hangchip, amely 110dB jel-zaj arányt biztosít a digitális-analóg átalakító (DAC) és 104dB a fordított ADC esetében. És ez egy nagyon jó érték, amely nagyszerű hangzást biztosít.

  Ezenkívül a kártya tartalmaz egy beépített chipet a hardveres hangerősítéshez, hasonlóan az ugyanazon gyártó Z és Zx családjának hangkártyáihoz. A nagy impedanciájú fejhallgatók tulajdonosai számára létfontosságú.

  A korábbi generációkhoz képest jelentős előrelépés a saját hangkártya-szoftver. Korábban ez csak egy gyűjteménye volt a meglehetősen funkcionális segédprogramoknak, de most már egy nagyon erős, egységes alkalmazás. Ezzel a hangkártyában rejlő teljes potenciált kiaknázhatja.

  Előnyök

  • támogatja a többcsatornás hangot 5.1;
  • Külön csatornák a hangbemenethez és a mikrofonhoz – optimális karaoke-hoz;
  • beépített fejhallgató erősítő;
  • Kényelmes és hasznos saját szoftver;
  • egyszerű telepítés és beállítás.

  Hátrányok

  • Azon felhasználók jelentős része, akiknek a hangkártyája a grafikus kártyájuk zaját veszi fel.

  ASUS Xonar AE

  Értékelés: 4.6

  ASUS XONAR AE

  A felülvizsgálat egy kissé érdekesebb hangkártyával folytatódik az ASUS-tól. Az audiofil körökben egyszerre kap lelkes kritikákat és kíméletlen kritikát. De ha megítéljük a független tesztek eredményeit és a felhasználók véleményét, akkor azt mondhatjuk, hogy a kritika oroszlánrészét a túl kifinomult audiofilok sznobizmusa és felfújt elvárásai okozzák. Ami a teljesítményt és a tartósságot illeti, a gyártó hivatalos hároméves garanciája itt a legbeszédesebb.

  Ez már egy elég régi modell, de 2021-ben még mindig erős, köszönhetően korábbi dicsőségének. 2018-ban, amikor még egy feltűnő új termék volt, az ASUS Xonar AE magabiztosan állította magát, mint a legjobb hangkártya az 5 ezer alatti árkategóriában. RUB. Még mindig erősen megy, 4K körül. rubel.

  Az ASUS Xonar AE nagyon érdekes tulajdonsága a hardveralapú interfészében rejlik. Tehát a fő komponensek – a Cirrus Logic CS4245 és CS4361 chipek – mellett itt ES9601 műveleti erősítőket is használnak. Más szóval, ha szükséges, az erősítő egyszerűen eltávolítható és kicserélhető egy másikra. Ez széles kísérletezési területet biztosít azoknak a rajongóknak, akik szeretnek “játszani” a hang karakterével.

  Főbb műszaki jellemzők: A DAC és az ADC támogatja a 24 bites bitrátát és a 192 kHz-es frekvenciát. A jel-zaj viszony 110/103dB a DAC és az ADC esetében. A fent említett erősítő akár 150 ohm impedanciájú fejhallgatókat is képes könnyedén pumpálni.

  Az interfészek közül a kártyának négy kimenete van a hangszórórendszerhez, 3.5 mm-es kombinált vonal- és mikrofonbemenet, 3.5 mm-es fejhallgató kimenet, Tos optikai kimenet

 • nk.

  Ami még figyelemre méltóbb, hogy a gyártó a szerény forma és funkcionalitás ellenére nem szégyelli ezt a hangkártyát játékkártyaként pozícionálni. Az ASUS ilyen erkölcsi jogot ad magának a hangfeldolgozó algoritmusok csomagjának köszönhetően. Például van egy “Tökéletes hang” algoritmus, hasonlóan a Creative Crystal Voice-hoz. A valóságban sokkal értékesebb a hangkártya azon képessége, hogy nagyon jól emulálja a 7-es hangot.1 a játékokban, a pontos helymeghatározás érdekében.

  Előnyök

  • Nem rossz utánzata a 7-es hangnak.1 fejhallgató a játékokban;
  • Nagyon jól pumpálja a hangszórókat és a “nehéz” fejhallgatókat;
  • Jó jel-zaj arány;
  • érdekes hatású feldolgozási algoritmusok;
  • Három év hivatalos gyári garancia.

  hátrányai

  • Nincsenek csapok az előlapi interfészekhez.

  ASUS Strix Soar

  Értékelés: 4.7

  ASUS Strix Soar

  Egy másik ASUS hangkártya, amelyet szintén játékhangkártyaként pozícionálnak, amire egyértelműen utal a modell nevében szereplő Strix jelölés is. Emlékezzünk vissza, hogy a Strix sorozat játék hardver és PC alkatrészek indult ASUS, hogy töltse ki a rést a közép-áras játék termékek. A Repub sorozat csúcsmodellje

  Olvasson tovább  15 legjobb animációs szoftver
 • A ROG egyszerűen megfizethetetlen sok Gamer számára.

  A korábbi modellekhez képest már első pillantásra is látható a nyilvánvaló különbség. Az elektronikával ellátott lapot egy elegáns, mégis stílusos kialakítású védőburkolatba burkolták. Ez nem csak egy divatos szerkentyű, hanem inkább egy praktikus berendezés, amely extra védelmet nyújt az interferenciával és a tokban lévő hangszedőkkel szemben.

  Alapvetően az ASUS Strix Soar egy audiofil minőségű hangkártya többcsatornás hangtámogatással 7.1. A panelen hét csatlakozó található, amelyek közül öt analóg kimenet a hangszórók és fejhallgatók számára, egy analóg bemenet és egy S

  DIF. Technikailag ez a kártya több mint tisztességesnek tűnik az árkategóriájában. Lesz néhány technikai részlet, amely nem mindenki számára egyértelmű, de a legnyilvánvalóbb pontokat közérthetőbb módon fogjuk kommentálni.

  Tehát a C-Media CM6632AX nagy teljesítményű hangprocesszor központi szerepet játszik a készülék elektronikus “együttesében”. Elsősorban öt szinkronizáló kimenetet támogat, amelyeken keresztül 8+2 hangcsatorna és két szinkronizáló bemenet (2+2 csatorna) megy át. Emellett nagy bitsebességű, akár 32 bites és 192 kHz-es feldolgozási sebességet is biztosít, ami több mint alkalmas a középkategóriás audio hardverek kezelésére.

  Az ASUS Strix Soar egy ilyen vonzó tulajdonságokkal rendelkező hangprocesszor mellett egy elég fényes DAC-kal is büszkélkedhet – ez egy nyolccsatornás ESS SA
  E9006A csúcsminőségű DAC, 120dB dinamikai tartományt kínálva. A hangkártya 10k és 48k közötti széles frekvenciatartományt fogad és ad vissza. Hz.

  A kártya az alaplap PCI-Express x1-es bővítőhelyéhez csatlakozik, a legkisebbhez. A kártya működéséhez külső tápellátásra van szükség; a forrás csatlakoztatásához egy 6-tűs csatlakozót biztosítunk.

  Egy Yandex felhasználói értékelésből.Piac a “Level 10 Gadget Inspector” státusszal: “A térkép gyönyörű. Zenehallgatás, minden hangszer most már hallható a dalban. A hangok különállóak, hangzása rendeltetésszerű. A játékokon ugyanaz a kép. A magas és alacsony frekvenciák nem keverednek össze nagy hangerőn, nem vesznek el részletek.

  Előnyök

  • Úgy van elhelyezve, mint egy játék;
  • fém védőburkolat;
  • többcsatornás audió támogatás 7.1;
  • széles frekvenciatartomány;
  • nagy teljesítményű hangprocesszor;
  • High-end DAC;
  • hatékony védelem a zaj, a zavarok és a telepítés során keletkező károk ellen;
  • látványos megjelenés.

  Hátrányok

  • nem lehetséges, hogy a PC előlapján kimenetek legyenek;
  • A háttérvilágítást nem lehet kikapcsolni.

  A legjobb külső hangkártyák

  Most pedig térjünk át a piacon 2021-ben kapható legjobb külső hangkártyák áttekintésére. Furcsa módon ezekből lényegesen több van a piacon, mint a belsőegységekből. Szándékosan nem vettük figyelembe a legdrágább megoldásokat, amelyek a legtöbb fogyasztó számára megfizethetetlenek. Ennek nincs értelme, mert az ilyen eszközök nagyon speciálisak és professzionális zenészek számára készültek, akiknek nincs szükségük szakértők ajánlásaira.

  BEHRINGER U-PHORIA UM2

  Értékelés: 4.6

  BEHRINGER U-PHORIA UM2

  Az első hagyományosan a legolcsóbb modellnek tekinthető, és valóban meglepő lesz a 3 ezer körüli árával. RUR 2021 tavaszának/nyarának fordulóján. Vannak még olcsóbb lehetőségek is, de még mindig a legjobbakról beszélünk. Figyelembe véve, hogy ez egy híres német márka professzionális zenei berendezések, ez a modell várhatóan nagy keresletnek örvend. Az U-PHORIA UM2 valóban évek óta az egyik legkelendőbb termék, és továbbra is rengeteg pozitív visszajelzést gyűjt.

  Ezt a hangkártyát természetesen stúdióhasználatra tervezték, szem előtt tartva a tulajdonságait, amelyek még mindig nem hasonlíthatók össze a drágább modellekkel. Mindazonáltal még egy ilyen nevetséges árért is gondoskodott a gyártó két külön bemenetről – vonal és mikrofon. Így csatlakoztathat egy hangszert, például ugyanazt a gitárt, és felveheti az éneket egy külön csatornán a vonalra.

  A készülék legfontosabb műszaki jellemzői várhatóan szerények. Tehát a beépített DAC és ADC 48 kHz-es mintavételi sebességet és mindössze 16 bites bitmélységet támogat. Egy amatőr stúdió számára ez teljesen elegendő. Emlékezzünk arra, hogy a zenei CD-k bitmélysége, amelyeket a közelmúltig a minőség mércéjének tekintettek, pontosan 16 bit.

  Ez a modell nem igényel további áramellátást – elég, ha a készülék az USB-csatlakozáson keresztül kapja meg. Minden szükséges kezelőszerv a kezelőpanelen található: két bemenet, ¼ fejhallgató kimenet, közvetlen monitor kapcsoló. A LED-ek világítanak a bemeneteken, hogy jelezzék, ha jel van jelen, és ha a jelet korlátozzák.

  A hátlapon található egy kapcsoló a fantomteljesítményhez és néhány más interfészhez, beleértve az RCA kimeneteket is. Összességében a hangkártya kommunikációs képességei több mint megfelelőek az árához képest.

  Általában a felhasználók többnyire pozitív visszajelzést hagynak erről a modellről, megjegyezve a megbízhatóságot, a könnyű kezelhetőséget és természetesen a funkciókkal kombinált költségeket. A legtöbb panasz a meghajtókkal kapcsolatos meglehetősen gyakori problémákra vonatkozik, de ez csak a legrövidebb tételekre vonatkozik, és a gyártó valószínűleg a közeljövőben megoldja a problémát.

  Előnyök

  • top értékesítés – a teljesítményt számos felhasználó megerősítette;
  • Nincs szüksége további tápegységre;
  • könnyű kezelhetőség;
  • megbízhatóság és üzemidő;
  • Két bemenet különálló beállítással;
  • sok interfész általában;
  • a legkedvezőbb ár.

  Hátrányok

  • Problémák vannak az illesztőprogramokkal.

  BEHRINGER U-PHORIA UMC202HD

  Értékelés: 4.7

  BEHRINGER U-PHORIA UMC202HD

  Egy másik BEHRINGER a legjobb külső hangkártyák kiválasztásában, és ez is az U-PHORIA, de sokkal fejlettebb modell, mint az előző. mindenből több van, és minden jobb. És bár kétszer annyiba kerül, mint a fent leírt modell, az ilyen kategóriájú eszközök költsége még mindig megfizethetőnek tekinthető. Különösen, ha figyelembe vesszük ennek a modellnek a jellemzőit.

  Külsőleg ez a modell nagyon hasonló kialakítású, mint elődje, és valójában ugyanarról a modellről van szó, csak “maximális kapacitással”. Az előző szuperkompakt modellhez képest ez a modell nagyobb, 170x125x46.45mm. De ez jó dolog is, mert a helyet okosan és bölcsen használják ki a kezelőfelületek és vezérlők elhelyezésére.

  A legfontosabb jelátalakítási jellemzők ebben a modellben már magasabbak, mint elődjénél. A DAC és az A/D átalakító frekvenciája 192 kHz, a bitráta 24 bites. Ez messze elmarad az U-PHORIA UM2 szerény teljesítményétől, és máris túl sok korlátozás nélkül beszélhetünk stúdióalkalmazásokról.

  Még nagyobb felhasználási potenciál a sokféle interfésznek köszönhetően. Két fizikai XLR-csatlakozós mikrofonbemenet az előlapon. Ezeket a műszeraljzatokkal kombinálják

  S ¼. Mindegyiknek saját szekciója van, dedikált vezérlőkkel ugyanazon az előlapon. Mindegyik aljzat tartalmaz egy érzékenységszabályozót, egy Hi-Z kapcsolót, egy Pad kapcsolót, jel- és clipping LED-eket.

  A felhasználók a főbb Runet piactereken található véleményekben többnyire egyöntetűen elismerik a hangkártya azon képességét, hogy felszabadítja a különböző mikrofonok potenciálját, és kiváló minőségű stúdiófelvételt biztosít. Gyakran dicsérik a nagy megbízhatóság és stabilitás miatt. A legtöbb dicsérő megjegyzés az ár, a minőség és a funkcionalitás kombinációjáról szól.

  A meghajtókkal kapcsolatban van némi kifogás, de ebben az esetben a problémák nem olyan hangsúlyosak, mint az előző modellnél. Ha valami, a hivatalos oldalról letöltött illesztőprogramok minden problémát megoldanak.

  A Yandex felhasználói értékeléséből.Piac ‘Level 10 Gadget Inspector’ státusszal: ‘A gitár és a Guitar Rig munkájához vásárolták meg’. Minden gond nélkül be van állítva. a késleltetés elhanyagolható, a kártya nem rendelkezik saját zajjal. Még a Celeron N3540 kínai táblagéppel is működik. A hangzás a fejhallgatóban (Axelvox HD241) tökéletes”.

  Előnyök

  • megbízhatóság és stabilitás;
  • könnyű kezelhetőség;
  • minőségi hangvisszaadás;
  • Külön hangerő a hangszórókhoz és a fejhallgatóhoz;
  • interfészek széles skálája;
  • az ár és a funkciók kombinációja.
  Olvasson tovább  A 12 legjobb táblagép játékhoz

  Hátrányok

  • Nincsenek alapvető hibák, különösen az árat figyelembe véve.

  Steinberg UR12

  Értékelés: 4.7

  Steinberg UR12

  A professzionális zenei berendezések másik kiemelkedő német gyártója a Steinberg. A Steinberg Media Technologies GmbH 2005 óta a japán Yamaha Corporation tulajdonában van. Ez a szövetség mindkét gyártó számára előnyös volt, és a felvásárlás óta nagyon érdekes termékeket gyártanak a Steinberg márkanév alatt.

  A Steinberg UR12 már elég régi modell, 2014-ben mutatták be. De olyan sikeresnek bizonyult technikailag és kereskedelmileg, hogy 2021-ben is aktuális marad. Lényegében ez részben a funkciógazdagabb UR22 lecsupaszított, részben pedig kibővített változata. A drága régebbi modell jelentősen olcsóbb alternatívájaként tervezték, miközben megtartja a professzionális szintet.

  A hangkártya valóban megtartotta elődjének minden fontos jellemzőjét: USB tápellátás, fémház, minden frekvencia üzemmód 44 és 192 kHz között, +48 V-os fantomtáp kondenzátor mikrofon csatlakoztatásához, D-PRE előerősítő mikrofonhoz. Még a DAC és az ADC is ugyanaz marad.

  A hangkártya csak mennyiségben, de nem minőségben veszített. Így ebben a kompakt változatban a szimmetrikus kimenetek és a külön vonal kimenetek megszűntek

  S. A MIDI és RCA bemenetek/kimenetek továbbra is megmaradnak. Azt mondhatjuk, hogy a jelentős árcsökkenést figyelembe véve ez nem jelent nagy veszteséget.

  És íme, mit nyert az új verzió, ami néhány felhasználó számára bőven fedezi a fenti kompromisszumokat. A fejlesztők például egy speciális Class Comp üzemmódot biztosítottak

 • Az iPad és az iOS zenei szoftverekkel való együttműködésre tervezve. Ezenkívül az opcionális micro-USB bemenet, amelyhez iPad készülékét csatlakoztathatja, töltőként is használható, így nem kell aggódnia amiatt, hogy táblagépe lemerül.

  A független értékelők és az átlagos felhasználók túlnyomó többsége nagyon pozitív véleménnyel van erről a modellről. A tesztelők nagyon részletgazdag berendezéseken, különösen az ADAM Audio 3-sávos stúdiómonitorjain és különböző Beyerdynamic és GRADO fejhallgatókon teszteltek. A készülék nagyon jól teljesített, még a sokkal drágább egységek szintjén is.

  Előnyök

  • tömörség;
  • könnyű kezelhetőség;
  • Kivételes hangminőségi konverzió, még a drágább modellekhez képest is;
  • megbízhatóság és stabilitás;
  • fém tok;
  • teljes iPad kompatibilitás;;
  • A hasznos Cubase AI szoftver kedvezményes frissítéssel;
  • megfizethető áron professzionális hangkártya.

  Hátrányok

  • Egyes felhasználók időnként hangkimaradásokat tapasztalnak, amelyek nem fordulnak elő, ha ugyanaz a kártya más számítógépekhez van csatlakoztatva. A jelenség természete ismeretlen.

  Focusrite Scarlett Solo 3. Gen

  Értékelés: 4.8

  Focusrite Scarlett Solo 3. Gen

  Most nézzünk meg egy még valamivel drágább hangkártyát a Focusrite márkától. Ez egy kiemelkedő brit professzionális audioberendezések – audio interfészek, kapcsolódó elektronika és berendezések – gyártója. Ez egy viszonylag új modell 2019-re. 2021-ben körülbelül 10 000 forintos költséggel. Ez a legfiatalabb modell a Scarlett termékcsaládban.

  Ez a sorozat három generációs frissítésen ment keresztül minden modellváltozatban, magas és alacsony, és ez csak a harmadik. A hangkártya még kompaktabb lett, és AIR üzemmóddal rendelkezik, amely a nagyra értékelt ISA mikrofon-előerősítők működését utánozza. Elődjének minden jó tulajdonsága megmaradt, beleértve a masszív, teljesen fémből készült, egy darabból álló alumínium vázat is.

  A legfontosabb hangátalakítási jellemzők a következők. A DAC és az ADC “szabványos” 24 bites, maximális frekvenciája 192 kHz. A frissített változat jelentősen javította a már amúgy is jó jel-zaj arányt. Ezt a kábelezés mélyreható átdolgozásával és javításával érték el – a 3. generációban az analóg vezérlőkhöz érkező jelek külön vezetéken vannak, ahelyett, hogy az egész lapon keresztül húzódnának, mint a 2. generációban.

  Egy másik fontos különbség az új JRC8065 műveleti erősítő, amely az előző generációhoz képest sokkal jobb zajteljesítménnyel rendelkezik. A mikrofonbemenethez használt külön op-erősítő a korábbiakkal megegyezően működik. De ez jó dolog, mert a JRC2122 kivételesen csendes.

  Összességében a szakértők és a hétköznapi felhasználók egyetértenek abban, hogy a Scarlett SOLO új generációja sikeresnek bizonyult. Az biztos, hogy nem rosszabb, mint az előző, és bizonyos szempontból jobb és érdekesebb. Az AIR előerősítő emuláció komoly előnyhöz juttatta ezt a modellt más külső hangkártyákkal szemben ebben az árkategóriában.

  A szimmetrikus kimenetekkel kiegészítve ez a modell véglegesen alkalmassá válik a teljes értékű zenei alkotásra és otthoni stúdiószintű felvételek készítésére. A belépő szintű stúdiómonitorok és olcsó professzionális mikrofonok csatlakoztatására teljesen használható.

  Az egyik bosszantó hátrány, amit a felhasználók említenek, az egyetlen hangerőszabályzó a hangszórókhoz és a fejhallgatókhoz egyszerre. Látszólag nem döntő fontosságú, de sokak számára bosszantó, sőt, kényelmetlen.

  Előnyök

  • egy ismert brit márka;
  • Bár belépőszintű, mégis professzionális;
  • Mélyen kidolgozott elektronika a zaj minimalizálása érdekében;
  • Kiegyensúlyozott kimenetekkel egészült ki;
  • A Focusrite Control praktikus all-in-one alkalmazás;
  • megbízhatóság, biztonság és tartósság
  • a tok vastag, teljesen kihúzott alumínium profilból készült.

  Hátrányok

  • A monitor egyszerre szabályozza a hangszórók és a fejhallgató hangját.

  ZOOM UAC-2

  Értékelés: 4.9

  ZOOM UAC-2

  Az Expertology magazin legjobb külső hangkártyákat tartalmazó válogatását a japán ZOOM márka csúcsmodellje zárja. Ez a márka nem túl ismert a FÁK-ban, és tévesen feltételezhető, hogy homályos eredetű. Valójában egy nagy japán vállalat áll mögötte, amely professzionális és amatőr audioberendezéseket gyárt. Különösen az USB és Thunderbolt buszokon lévő külső audio interfészeiről ismert.

  Ez az audio interfész a gitár- és mikrofonfelvételekre összpontosít, de a technikai szintje határozottan prémium kategóriás. Az ár is következetes és nem mindenki számára elérhető – körülbelül 20 ezer. 2021 késő tavasza.

  Ennek az audiointerfésznek az egyik legfontosabb előnye a nagy sebességű USB 3 csatlakozás.0 SuperSpeed, amely minimális késleltetést biztosít. A nagysebességű interfész MIDI I/O, Loopback és négyszeres upsampling képességekkel rendelkezik.

  A modell legfontosabb hangzásbeli paraméterei a következők. DAC és ADC bitfelbontás – 24 bit, 192 kHz-ig. Dinamikus tartomány DAC – 120dB, ADC – 118dB. Mint már említettük, a modellt gitárfelvételre optimalizálták – ehhez egy instrumentális Hi-Z bemenet is rendelkezésre áll. Két szimmetrikus analóg bemenettel, két kimenettel és egy külön fejhallgató kimenettel is rendelkezik.

  A hangkártya egyaránt alkalmas stúdiófelvételekhez, színpadi hangfelvételekhez, podcast-felvételekhez, játékstreaminghez, online médiaprezentációkhoz stb. .

  A felhasználói vélemények a főbb piactereken túlnyomórészt pozitívak, egyes helyeken dühöngőek. A tapasztalt szakemberek nagyon speciális jellegű megjegyzéseket tesznek. Az egyetlen szisztematikus kritika az, hogy az illesztőprogramokat nem ritkán nehéz használni. Nem minden hardverplatform vagy operációs rendszer verziója telepíthető menet közben, és szükség lehet szakember segítségére.

  A Yandex felhasználói értékeléséből.A “7. szintű szerkentyűk felügyelője” státuszú piac: “Nagyon menő hangzást kapunk a Sennheiser ME 2-US-szal kombinálva”. A hang bársonyos, a felhangok hallhatóak, a basszus inverterrel még mélyebb és tágasabb, nélküle a hang száraz, stúdiószerű, mint a rádióban. Nincs fonika vagy rendetlenség.

  Előnyök

  • prémium;
  • kivételesen magas minőség és csúcsminőségű hardver;
  • Kifogástalan műszaki teljesítmény;
  • Megbízhatóság, stabilitás és üzemidő a megfelelő kezdeti telepítéssel és az operációs rendszerbe való integrálással
  • nagy sebességű USB 3 csatlakozás.0;
  • Két szimmetrikus bemenet;
  • iPad-kompatibilitás;
  • Stílusos és “drága” megjelenés.

  Hátrányok

  • Nehéz lehet az illesztőprogramok használata, szakértői segítségre lehet szükség.
  Olvasson tovább  10 legjobb játék egér

  A legjobb játék hangkártyák

  A harmadik és egyben utolsó kategóriát a játékra fókuszáló hangkártyáknak szenteljük. Fentebb már megnéztük azokat a modelleket, amelyeket a gyártók játékként pozícionálnak, mint például az ASUS Strix Soar. De ott a gamer specializáció inkább “kozmetikai”. Ami a kifejezetten játékra specializálódott hangkártyákat illeti, nagyon kevés ilyen modell van a piacon, és gyakorlatilag ezt a szűk rést a Creative Singapore márka foglalja el.

  Creative Sound Blaster Z

  Értékelés: 4.8

  Creative Sound Blaster Z

  Vegyük először a viszonylag új Z-sorozat junior modelljét a régi helyi Sound Blaster márka alatt. A sorozatnak összesen három változata van: Z, Zx és ZxR. Az első kettő minimális különbségekkel rendelkezik, míg a harmadik, a ZxR nagyon hasonlít a csúcsmodell AE-7-re, amely szintén zászlóshajó, és a végén beszélünk róla. E három közül csak a Z változat szerzett igazi, megérdemelt népszerűséget, míg a ZxR-t szinte irreális dolog megtalálni Oroszországban.

  A gyártó által hivatalosan bejelentett tényleges specifikációk meglehetősen szűkszavúak. De még ezek is elégségesek ahhoz, hogy megmutassák a készülék lenyűgöző képességeit. A legszélesebb frekvenciatartományban történő lejátszás ellenében kedvezőnek tűnik a 116dB jel-zaj arány. Maximális DAC frekvencia 192 kHz, ADC frekvencia 96 kHz. Mindkét átalakító 24 bites.

  Csak az a tény kérdéses, hogy ez csak végrehajtott többcsatornás audio támogatás 5.1, míg ugyanezek az ASUS játékmodellek 7.1. Lehet, hogy a Creative-nál az innováció helyett a robusztusság volt a prioritás, különösen akkor, amikor nincs rá nagy kereslet. De a Creative teljes “hangrobbanó” triója észrevehetően legyőzte az ASUS-t az elemalap tekintetében.

  Maga a tábla fémházba van zárva, ami nem rossz az elektronika zaj és interferencia elleni védelmére. Élénkvörösre festve, látványosnak tűnik. Minden szükséges interfész a panelen található – három csatlakozó 3.5 mm-es “mini-csatlakozó” a hangszórókhoz 5.1, két külön mini-csatlakozó fejhallgatóhoz és mikrofonhoz, két digitális port.

  A felhasználók és a független szakmai tesztelők játékbeli visszajelzései szerint a hangkártya a legjobb teljesítményt nyújtja, részletes és pontos hanglokalizációt biztosítva. Szó szerint minden zizegést hallani lehet, és egyértelműen meg lehet mondani, hogy a játék világában honnan jön a hang.

  Előnyök

  • Erőteljes komponensbázis;
  • nagy teljesítményű hangátalakítók;
  • megbízhatóság és megbízhatóság;
  • rendelkezik az összes szükséges interfésszel, még a rengeteg redundanciával együtt is;
  • rengeteg testreszabási lehetőség;
  • Hatékony keresztbeszólás elleni védelemmel ellátott fémház;
  • Feltűnő megjelenés;
  • A legolcsóbb a választékban.

  Hátrányok

  • Ragyogó, folyamatosan világító háttérvilágítás.

  Kreatív AE-7

  Értékelés: 4.8

  Kreatív AE-7

  Folytassuk a legjobb játékhangkártyák kiválasztását az Expertology magazin szerint ugyanazzal a márkanévvel, amellyel kezdtük – Creative. Ez azonban már egy drága megoldás, amelynek ára könnyen meghaladja sok külső stúdiómodell árát. Lássuk tehát, milyen töltelékeket pakolnak ebbe a modellbe 16 ezer körüli áron. 2021 tavasz/nyár.

  Ez az a fajta hangkártya, amelyet hibrid kártyának hívnak – a külső és a belső hangkártya keresztezése. Alapvetően a kártya egyébként is belső, a külső rész pedig csak egy vezérlőegység, amely egy külön asztali eszköz.

  A Creative AE-7 fő jellemzői kategorikusan azt mondják, hogy csúcskategóriás eszközzel van dolgunk. Ez egy csúcskategóriás ESS 9018 DAC 32 bites felbontással és egy azonos A/D átalakítóval. A DAC elképesztő 384 kHz-es mintavételi frekvenciával büszkélkedhet. A jel-zaj arány is észrevehetően jobb, mint a középáras modelleknél – 127dB.

  A hangkártya támogatja a leggyakrabban használt Dolby Digital többcsatornás hangkódkódokat

 • és DTS. A beépített diszkrét, kétcsatornás Xamp erősítő képes nagy impedanciájú fejhallgatókat pumpálni. A támogatott fejhallgató-impedanciák tartománya mindkét irányban nagyon széles – 16-tól a tiltott 600 ohmig.

  Öt aranyozott aljzat 3 a PC hátuljára nyúlik ki.5 mm-es mini-csatlakozó és egy TOS

 • NK. Az első két csatlakozóba csatlakoztatható. A saját szoftver segítségével beállíthatók a különböző csatlakozási alternatívák a 3.5 mm-es csatlakozók hangszórókhoz és mélynyomóhoz, line-in vagy mikrofonhoz stb. .

  A külső vezérlőegység különösen figyelemreméltó. Ez még vizuálisan is feltűnő készülék, amely szolid, drága és játékosok által inspirált dizájnjával tiszteletet parancsol. Funkcionalitása sem hagyja cserben Önt. Itt nem csak a hangerőszabályzó található egy praktikus forgatógombbal, hanem további csatlakozók is: 6.3 mm-es mikrofonbemenet és HP kimenet a bal oldalon, valamint két 3 mm-es mikrofonbemenet a jobb oldalon.5 mm-es csatlakozók mono-mikrofon és HP kimenethez.

  Ennek a modellnek a fejlesztői sem hagyták cserben a szoftvert. A Sound Blaster Command szoftver- és illesztőprogramkészlet meglepő funkcionalitással és magas színvonalú orosz lokalizációval rendelkezik.

  Előnyök

  • prémium osztály;
  • aranyozott csatlakozók;
  • külső vezérlőegység;
  • kiváló minőségű fejhallgató erősítő;
  • Hatékony árnyékolás a zajoktól és interferenciáktól;
  • praktikus saját szoftver;
  • Látványos megjelenésű tábla és külső vezérlődoboz játékos stílusban.

  Hátrányok

  • egyes felhasználók túlárazottnak tartják az árat.

  Creative Sound BlasterX G6

  Értékelés: 4.9

  Creative Sound BlasterX G6

  Az Expertology legjobb hangkártyákról szóló áttekintését egy külső csúcsmodell zárja, amely ugyanolyan kiemelkedő tulajdonságokkal rendelkezik, mint elődje, de néhány különálló előnnyel is.

  Ez a modell már az előtörténete miatt is érdekes. Ez az utódja a valóban korszakalkotó Sound BlasterX AE-5-nek, amely PCI Expressen keresztül csatlakozott. 2017-ben jelent meg, és azonnal a számítógépes hangzás új szabványainak irányadójává vált. Fejlesztése több évnyi fáradságos munkát igényelt, többek között orosz szakemberek részvételével.

  A stagnáló piaci viszonyok miatt az AE-5-öt az alkotók alábecsülték, és az árat az önköltségi árhoz közelítették. Ez a pozíció is átment az “utódra” – a 2021-es készülék ára alig több mint 16k. Többszörösen felülmúlja a versenytárs modelleket.

  Nézzük meg, mit kapott a frissített hangkártya a külső formafaktorban. Először is, nem veszítette el a kulcsot – a kiemelkedő DAC és ADC teljesítményt. Vagyis mindkét átalakító egyenként 32 bites. A maximális DAC frekvencia sztereó üzemmódban 384 kHz, az ADC frekvencia 192 kHz. A jelátalakító dinamikatartománya megfizethetetlen – 130dB és 114dB a DAC és az ADC esetében.

  Külsőleg a készülék hibátlanul néz ki – egyszerű forma, nem feltűnő háttérvilágítás, ugyancsak nem feltűnő, de kifejező tartozékok… A kezelőszervek egyszerűek és egyértelműek, a kártya általában megbízható és stabil. Az első néhány tételben volt néhány szoftveres probléma, de egy frissítés után a problémák megoldódtak. Ezért a vásárlás után érdemes letölteni a legújabb illesztőprogramokat és szoftvereket a hivatalos weboldalról.

  Végül, ez a modell teljes mértékben kompatibilis az Xbox One, PS4, Nintendo Switch és Xbox One konzolokkal. Így nem csak a PC-s játékosok, hanem a konzolok kedvelői is érintettek.

  A Yandex felhasználói értékeléséből.”Gadget Inspector Level 2″ státuszú piac: “Hang, hang és még több hang”. Egy kártya a játék csúcsán. Ez egy csúcsminőségű DAC. In-ear bomba. A Hyperx Cloud használatával a hangzás megnyílik, minden tisztán hallható – a legkisebb zizegés és t. . A hangzás buja és kiegyensúlyozott. Könnyen használható, felhasználóbarát szoftver.

  Előnyök

  • legfelsőbb zászlóshajó szint;
  • Fejlett 32 bites 384 kHz-es DAC;
  • hatékony diszkrét Xamp fejhallgató erősítő;
  • Számos rendkívül fejlett Hi-End technológiát alkalmaznak;
  • látványos drágakő stílusú design;
  • Aranyos és kapcsolható háttérvilágítás;
  • Kompatibilis Xbox One, PS4, Nintendo Switch;
  • Jóval a kért ár feletti funkciók és képességek.

  Hátrányok

  • nem észleltek nagyobb hibákat.
 • Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: