12 legjobb PC tisztító program

*A legjobbak áttekintése a szerkesztők szerint. Kiválasztási kritériumok. Ez az anyag szubjektív, nem reklám, és nem kezelendő vásárlási útmutatóként. Mielőtt megvásárolná, konzultáljon egy szakértővel.

A számítógép aktív használata során az operációs rendszer idővel hibákat, kisebb-nagyobb hibákat, eltávolított programokat és egyéb haszontalan vagy őszintén szólva káros elemeket halmoz fel. A számítógép sokkal lassabban kezd futni, a szabad hely egyre kevesebb lesz, a hasznos szoftverek egyre kevésbé stabilak. Számos speciális program áll rendelkezésre a rendszer rendbetételére és a törmelék eltávolítására.

Mi az Expertology-nál összeállítottunk Önnek egy áttekintést a leghatékonyabb és megfizethetőbb tisztítási programokról, amelyekkel optimalizálhatja rendszerét. Szakértőink 2019-es kutatásai alapján összeállítva.

Tisztító szoftverek lehetőségei a számítógéphez

Először is, röviden vázoljuk fel, mit tudnak a PC-tisztítók, mivel tudnak megbirkózni, és milyen hatásuk lehet. Ez megkönnyíti az Ön számára, hogy kiválassza az Önnek személy szerint legmegfelelőbbet.

 1. Az első és legnyilvánvalóbb dolog, ami a megfelelően működő számítógép útjába áll, az az “eltömődött” rendszerlemez. A szakértők ajánlásai szerint mindig legalább ugyanolyan méretű szabad helynek kell lennie, mint a RAM, és optimális esetben – kétszer annyi. Először is a PC-tisztítónak el kell távolítania a nyilvánvalóan haszontalan adatokat – régi ideiglenes fájlokat, hiányosan törölt szervizfájlokat, üres Recycle Bin-t stb.. Opcionálisan az internetes böngésző gyorsítótárát is törölheti.
 2. A kevésbé nyilvánvaló rendszer “eltömődések” az eltávolított programok maradványai az operációs rendszerben és a rendszerleíró adatbázisban. Ezek az adatok nem foglalnak sok helyet, de a processzort és a RAM-ot feleslegesen terhelhetik. Az ütközések és a rendszerleíró adatbázis hibái nem ritkák, és instabil alkalmazásokhoz vezethetnek. A számítógép-tisztító programok is segíthetnek az ilyen típusú hibáknál.
 3. Bizonyos esetekben előfordulhat, hogy magának a lemezterületnek a logikai hibáit kell kijavítania. A tisztítók a merevlemez-meghajtó gyengeségeit, a meghajtó egészének “egészségi állapotát” is értékelik, és tájékoztatják a felhasználót a meghajtó közelgő meghibásodásáról.
 4. A fent felsorolt alapfunkciókon kívül minden lemeztisztító más, speciálisabb funkciókat is el tud látni, amelyek a program kialakításában szerepelnek. Ezek közül néhány nagyon hasznos lehet bizonyos esetekben.

A legjobb programok értékelése a számítógép tisztításához

Jelölés hely A program értékelés
A legjobb Windows PC tisztítószerek 1 CCleaner 5.0
2 BleachBit 4.9
3 Advanced SystemCare 4.8
4 Wise Care 365 4.7
5 Comodo System Uti
 • kapcsolatok
 • 4.6
  6 Eltávolító eszköz 4.5
  7 Revo Uninstaller 4.4
  8 Auslogics BoostSpeed 4.3
  9 Számítógépes gyorsító 4.2
  Mac OS Legjobb tisztítószerek 1 CleanMyMac X 5.0
  2 Onyx 4.9
  3 DaisyDisk 4.8

  A legjobb Windows PC tisztítószerek

  Az Expertology első, a legjobb PC-tisztítószereket tartalmazó válogatásában a Windows operációs rendszercsaládhoz készült megoldások is szerepelnek, és ez a legátfogóbb. Ezt az elosztást azért fogadták el, mert a Windows objektíve sokkal elterjedtebb a világon, mint más operációs rendszerek. És ők, közvetlenül vagy közvetve, jobban rászorulnak egy ilyen rendszeres szolgáltatásra.

  CCleaner

  Értékelés: 5.0

  CCleaner

  És először is, vessünk egy pillantást a PC-tisztító szoftverre, amely magabiztosan a leghíresebb és legelterjedtebbnek tekinthető. A CCleaner név sokak számára ismerős, még azok számára is, akik még soha nem használták.

  A csomag tartalmaz egy főprogramot és több segédprogramot, mindegyiknek saját specifikációja van. A megvásárolt licenctípustól függően különböző segédprogramokat tartalmazhat, amelyek így különböző funkciókat jelentenek.

  CCleaner alapprogram – ingyenes. A szolgáltatási funkciók minimális készletét kínálja, és sok felhasználó számára ezek nem biztos, hogy elegendőek a rendszer rendben tartásához. Az egyetlen bejelentett megoldás a “Monitor PC Resource Usage by Applications”, amelynek hatékonysága megkérdőjelezhető, valamint a “Remove Tracking Files and Browser Data” – ezek csak a magánéletet segítik, de nem vagy csak kevéssé befolyásolják a számítógép általános sebességét és helyességét.

  A Professional licenc már gyakorlatilag minden funkciót képes elvégezni, hogy megtisztítsa a rendszert a szeméttől, eltávolítsa a rendszerleíró adatbázis hibáit, eltávolítsa a felesleges böngészőadatokat, és így tovább. Minden funkció elérhető itt az automatikus tisztításhoz, a kézi irányított vezetéshez, a rendszeres profilaxis általános szkriptjeihez.

  A Professional Plus licenc tartalmazza a fentieket, valamint további segédprogramokat: Defraggler a merevlemez tárhelyének optimalizálásához (nem annyira fontos az NTFS fájlrendszerhez, amelyet a modern Windows rendszerek túlnyomó többsége használ), Recuva – véletlenül törölt fájlok helyreállítása, Speccy – a számítógép áttekintése az összes alrendszer által a problémák észlelésével és az illesztőprogramok és szoftverfrissítések keresésével.

  A fenti lehetőségeken kívül a gyártó felhőalapú megoldásokat, a CCleaner hálózati és üzleti verzióit, valamint egy külön Mac-verziót is kínál.

  Előnyök

  • A rendszer hatékony megtisztítása a felesleges fájloktól;
  • Korrekt registry tisztítás és hibajavítás;
  • Felismeri és eltávolítja a rejtett nyomkövető komponenseket és a hirdetések nyomkövetőit;
  • széleskörű és hatékony funkcionalitás a Professional Plus licencben;
  • Könnyen használható és intuitív felület.

  Hátrányok

  • A jelenlegi, 2019. szeptemberi verzió sok felhasználó számára nagyon “lassú”.

  BleachBit

  Értékelés: 4.9

  BleachBit

  Most vessünk egy pillantást a CCleaner és más kereskedelmi programok egyik legértékesebb ingyenes alternatívájára a számítógép tisztítására. Nyílt forráskódú, teljesen ingyenes és nagyon jó funkcionalitással rendelkező BleachBit folyamatosan bővíti közönségét.

  A program fő jellemzői a rendszer és a böngészők megtisztítására koncentrálódnak a fájlszeméttől. A program képes mélyen behatolni a szolgáltatási tér legtávolabbi zugaiba, és hatékonyan eltávolítani a felesleges információk felhalmozott “lerakódásait”.

  A BleachBit ugyanilyen alaposan kezeli a felhasználó internetes tevékenységének minden nyomát. Ez nem csak a meglévő szolgáltatási fájlokra igaz, hanem még a kihasználatlan lemezterületre is, ahol csak a múltbeli tevékenység nyomai maradnak, ami elméletileg bizalmas információk kiszivárgásához vezethet.

  A BleachBit felülete rendkívül aszketikus, és ez nem a program erőssége. A rendkívüli részletességgel és a felhasználó beleegyezésével (ha kívánatos) szinte minden lépésnél, ez megemeli a program hatékony használatához szükséges minimális tudás és készség küszöbét. De ha ez a tudás megvan, a BleachBit segítségével olyan eredményeket érhet el, amelyekre a legközelebbi konkurens programok nem képesek.

  A szakértőink által hitelesített felhasználói tapasztalatok szerint a CCleaner BleachBit még egy “referencia” CCleaner után is nagy mennyiségű felesleges és hamis adatot talál. Ez nem jelenti azt, hogy a CCleaner általában rosszabb, csak azt, hogy a BleachBit bizonyos területeken jobb munkát végez.

  Előnyök

  • A fájlszemét mélysúrolása;
  • az interneten való tartózkodás nyomainak hatékony eltávolítása;
  • a fel nem használt lemezterület nyomainak eltávolítása;
  • részletes információk az általa végrehajtott műveletekről;
  • Működési sebesség;

  Hátrányok

  • gyenge interfész és kissé magas tudásküszöb.

  Advanced SystemCare

  Értékelés: 4.8

  Advanced SystemCare

  Térjünk vissza a kereskedelmi termékekhez, és nézzünk meg egy másik hatékony és népszerű megoldást a rendszer tisztítására és a számítógép teljesítményének növelésére – Advanced SystemCare.

  Ez egy olyan segédprogram-készlet, amely hatékonyan végzi a műveletek teljes skáláját a felesleges és potenciálisan káros fájlok eltávolítására, és képes néhány, a rendszer sebességét közvetlenül befolyásoló műveletre is.

  Az Advanced SystemCare két változatban kapható: INGYENES és PRO. Az ingyenes verzió funkcionalitása a következő műveletekre korlátozódik: alapvető rendszertisztítás, valós idejű rendszerfelügyelet, kémprogramok eltávolítása.

  A PRO licenc díj ellenében teljes funkcionalitást biztosít a számítógép megtisztításához. Ezekhez a funkciókhoz hozzátartozik a mélyreható szeméttisztítás, a rosszindulatú programok és vírusok elleni nagyobb védelem, a rendszerleíró adatbázis tisztítása és “gyógyítása”, a nem használt folyamatok automatikus RAM-tisztítása. A felhasználói adatvédelem érdekében az Advanced SystemCare PRO rendelkezik egy olyan funkcióval, amely megtisztítja a webes tevékenységek nyomait.

  A vállalat-fejlesztő kifejezetten kijelenti, hogy a termék használata növelheti a rendszer teljes sebességét “akár 200%-kal”, azaz akár kétszeresére is. Valójában az Advanced SystemCare hatékonysága nyilvánvalóan nagymértékben változhat a “szennyeződés” mértékétől, magának a számítógépnek a kezdeti teljesítményétől stb. függően. .

  A szerzők rámutatnak az Advanced SystemCare beépített vírusirtójának előnyére is. Ez valójában nem nagy előny, mivel a beépített vírusirtó nagyon korlátozott hatókörű, és nem veszi fel a versenyt a speciális, magas szintű védelemmel. De mindenképpen számítógépes erőforrásokat fogyaszt.

  Előnyök

  • A rendszer hatékony megtisztítása a felesleges fájloktól;
  • Helyesen megtisztítja és “meggyógyítja” a rendszerregisztert;
  • eltávolítja a felesleges folyamatokat a RAM-ból;
  • eltávolítja az internetes tevékenység nyomait;
  • Többé-kevésbé működő ingyenes verzió.

  Hátrányok

  • Majdnem haszontalan vírusirtó.

  Wise Care 365

  Értékelés: 4.7

  Wise Care 365

  A Wise márka már régóta jelen van, és ez magában foglalja a számítógépek tisztítására és az operációs rendszer hibáinak javítására szolgáló szoftvereket is. A Wise Care 365 már egy átfogó termék, amely tartalmazza a WiseCleaner legfontosabb és leghatékonyabb funkcióit.

  A program funkcionalitása meglehetősen széleskörű. A rendszer tisztítása automatizálható, beleértve a személyes adatok, böngészési előzmények stb. törlését. . A program a hibás vagy irreleváns bejegyzéseket is eltávolítja a nyilvántartásból, kijavítja a hibákat.

  Az alapvető funkcionalitáson kívül a Wise Care 365 olyan további funkciókkal is rendkívül érdekes, amelyek nem minden hasonló PC-tisztítóban találhatók meg. Az indításkezelő például nemcsak azt teszi lehetővé, hogy bizonyos alkalmazásokat kizárjon az automatikus indításból, hanem vizuálisan is megjeleníti az egyes alkalmazások teljes betöltéséhez szükséges időt (másodpercben). Ez segít pontosan meghatározni, hogy mely alkalmazásokat kell először letiltani. És ez a felügyelet nemcsak az alkalmazásokra, hanem a szolgáltatásokra is kiterjed, és nem kevésbé fontos, hogy.

  Egy másik szép extra funkció – a kontextus menü szerkesztése. Mindenki észrevette, hogy a szoftver telepítésekor a kontextus menü elég nagy lesz, és idővel még egy kicsit lassúnak is érzi magát. A Wise Care 365 lehetővé teszi, hogy egyszerűen beállítsa a menüt.

  Végül egy fontos adatvédelmi eszköz – fájlok és lemezek törlése. Ha számítógépét vagy különálló merevlemezét másnak adja át, bölcs dolog eltávolítani minden olyan információt, amely mások számára nem kívánatos. De az egyszerű törlés, még a Recycle Bin kiürítésével együtt is, csak a látszat kedvéért történik. Az így törölt adatok könnyen visszaállíthatók. Annak érdekében, hogy ez a helyreállítás lehetetlenné váljon, a fájlokat felülírási művelettel kell törölni, amely a merevlemez egyes részeit véletlenszerű adatokkal fizikailag felülírja. A Wide Care 365 könnyedén képes minderre.

  A Wide Care 365 kétféle kiadásban érhető el – ingyenes (Free) és fizetős (Pro). Az ingyenes verzió teljesen működőképes, de a Pro-licenccel a lehetőségek összehasonlíthatatlanul nagyobbak lesznek. Végül a fejlesztők 60 napos pénzvisszafizetési garanciát adnak, így bárki megtudhatja, hogy a Pro verzióra vagy az ingyenes verzióra van-e szüksége.

  A

  • használhatóság;
  • széles körű funkcionalitás;
  • a működés sebessége;
  • van egy működő ingyenes verziója;
  • 60 nap a fizetős verzió esetén.

  Hátrányok

  • Nincs rendszeres és objektív visszajelzés a felhasználó részéről.

  Comodo System Uti
 • elérhető a
 • Értékelés: 4.6

  Comodo System Uti<li></div><p>ties” src=”/wp-content/uploads/2023/09/21616666195871-9212.jpg” title=”Comodo System Uti” cím=”Comodo System Uti</p><li>features”><p>Egy másik érdekes szoftveres megoldás a számítógép tisztítására a Comodo System Uti</p><li>kapcsolatok. A Comodo márka az évek során egy minden egyben termékké fejlődött.<p>Comodo System Uti rendelkezik</p><li>A fent említett alkalmazások mindegyike képes kisebb-nagyobb mértékben pontosan ugyanarra: eltávolítani a kéretlen fájlokat, hibajavítással megtisztítani a registry-t, helytörléssel törölni a fájlokat és egyéb más.<p>Az alkalmazás az alapfunkcióin kívül képes a rendszer- és felhasználói fájlok bizalmas információinak tisztítására, a programok és szolgáltatások automatikus indításának testreszabására, a rendszerkönyvtár optimalizálására, a zárolt fájlok átvitelére és törlésére is. A Rendszerinformációk külön rész részletes információkat mutat a számítógép hardveréről és szoftveréről. A Rendszerbeállítások modul összegyűjti az alapvető rendszerbeállításokat – az operációs rendszer indítási beállításait, az internetkapcsolat beállításait stb.</p><p>Összességében Comodo System Uti</p><li>Nagyon jól bevált, és sok felhasználó még mindig ezt a programot részesíti előnyben. Az egyetlen dolog – nagyon kívánatos, hogy mélytisztítási műveleteket hajtson végre a mentések mentése után. Automatikus üzemmódban “túlzásba eshet” a fájlok értékelésében és a dolgok törlésében. Ideális esetben a számítógép tisztítása ezzel a programmal a legjobb, ha kézi üzemmódban történik, egyértelműen tisztában van azzal, hogy az egyes segédprogramok mit fognak tenni.<h4>A</h4><ul><li>hatékony tisztítás;</li><li>felhasználóbarát felület;</li><li>Orosz lokalizáció;</li><li>ingyenes.</li></ul><h4>Hátrányok</h4><ul><li>A tévesen “nem szükséges” fájlok esetei automatikus üzemmódban.</li></ul><h3>Eltávolító eszköz</h3><p>Értékelés: 4.5</p><div style=Eltávolító eszköz

  Most nézzünk meg egy kis programot, amelynek célja nem annyira a rendszer teljesítményének javítása a tisztítás révén, mint inkább a rendszer dugulásmentessége. Az Uninstall Tool a legnépszerűbb multifunkcionális eltávolító eszköz a világon.

  Ez a program hatékony és kényelmes alternatívája a Windows nagyon korlátozott szabványos eltávolítási funkcióinak. A következő funkciók állnak itt rendelkezésre, amelyek teljesen hiányoznak a standard szoftverből.

  Az eltávolító eszköz lehetővé teszi a korábban telepített szoftverek helyes és egyszerű eltávolítását, opcionálisan minden nyom eltávolításával. Emlékeztessen arra, hogy a régi szoftverek nyomai, amelyek a rendszerfájlokban és a rendszerleíró adatbázisban maradtak, leggyakrabban ütközéseket és hibákat okoznak, lelassítva a számítógépet.

  Amikor eltávolít egy alkalmazást az Uninstall Tool segítségével, törölheti azt a rendszerleíró adatbázisból, vagy megtarthatja – itt a program engedélyt fog kérni. Ha egy szoftverterméknek sérült a natív eltávolítója, az Uninstall Tool kényszerű eltávolítást hajt végre. A segédprogram képes a rejtett és rendszereszközök eltávolítására is – azokéra, amelyeket a Windows standard programjai még a listában sem jelennek meg.

  Az egyedi funkciók és funkciók csak akkor kerülnek előtérbe, ha a szoftver könnyen használható. Az Uninstall Tool konfigurálható a programok automatikus és félautomata eltávolítására, az automatikus betöltés beállítására. Az összes nemrégiben telepített alkalmazás más színnel van kiemelve a listában, ami még áttekinthetőbbé teszi az alkalmazásokat. Ha további részleteket szeretne megtudni, közvetlenül ellenőrizheti az adott programhoz kapcsolódó fájlt vagy registry bejegyzést.

  Előnyök

  • a “nehéz” programok eltávolítása;
  • A programok eltávolításának és a rendszerleíró adatbázis tisztításának helyes módja;
  • stabilitás és sebesség;
  • intuitív és felhasználóbarát felület.

  Hátrányok

  • Nem észleltek hátrányokat.

  Revo Uninstaller

  Értékelés: 4.4

  Revo Uninstaller

  Az Expertology szakértői azt javasolják, hogy fordítson figyelmet egy másik méltó programra az alkalmazások helyes eltávolításához. Sok felhasználó a Revo Uninstallert részesíti előnyben a fent leírt eltávolító eszközzel szemben, legalábbis az ingyenes verzió hatékonysága miatt.

  Valójában ez az ingyenes verzió tartalmazza az összes szükséges eszközt a programok helyes és biztonságos eltávolításához: ezek maguk az eltávolításhoz szükséges eszközök; a rendszerben maradó programok átvizsgálása; a Windows alkalmazások standard eltávolításának lehetősége; nyolc további eszköz a számítógép tisztításához.

  A fizetős verzióban az eszközkészlet már sokkal gazdagabb. Itt látjuk a böngészőbővítmények eltávolításának lehetőségét, a programok kényszerű eltávolítását sérült eltávolítóval, gyors és/vagy kötegelt eltávolítást, fejlett szkennelést a programmaradványok után, valós idejű rendszerfelügyeletet, többszintű rendszermentést.

  A fejlesztő a Revo Uninstaller hordozható változatát is kínálja, amely bármilyen számítógépen használható, és közvetlenül egy flash meghajtóról futtatható.

  A gyártó még az ingyenes felhasználók számára is garantálja a teljes körű szakmai technikai támogatást.

  Előnyök

  • Hatékony programeltávolítás;
  • a maradékok pontos felismerése;
  • valós idejű megfigyelés;
  • egyszerű és intuitív felület.

  Hátrányok

  • A Free-verzió nem észlel semmilyen telepített szoftvert a Windows boltból.

  Auslogics BoostSpeed

  Értékelés: 4.3

  Auslogics BoostSpeed

  Egy másik hatékony számítógép-tisztítási megoldás, amelyet szakértői panelünk ajánl, a BoostSpeed a híres Auslogics stúdióból. Az alábbiakban egy csomagban összegyűjtöttük az operációs rendszer optimalizálásához rendelkezésre álló összes eszközt.

  A Lemeztisztító modul megtisztítja a rendszert a haszontalan vagy akár káros fájloktól. A Disk Defrag optimalizálja a rendszerfájlok elrendezését, és szükség esetén defragmentálja a merevlemezterületet. Egyedi modulok – Registry Cleaner, Registry Defrag optimalizálja, tisztítja és “javítja” a rendszer registry-t. A Disk Doctor segíthet a logikai lemezhibák kezelésében, valamint megtalálja és megjelöli a hibás szektorokat.

  A fejlesztők különös figyelmet fordítottak a biztonságos fájltörlésre a helykorlátozással a jogosulatlan helyreállítás megakadályozása érdekében. A Disk Wiper a merevlemezen lévő szabad helyért, míg a File Shredder a külső adathordozókról is eltávolítja a fájlokat. A Fájlhelyreállítás funkció fordítva működik – visszaállítja a fizikailag nem törölt fájlokat.

  Az Auslogics BoostSpeed világosan megmutatja az operációs rendszer indításakor automatikusan induló alkalmazásokat és szolgáltatásokat, és megkönnyíti a felesleges alkalmazások és szolgáltatások letiltását. A program felismeri a duplikált fájlokat, eltávolítja a bizalmas adatokat a böngészők előzményeiből és gyorsítótárából, optimalizálja az internetkapcsolat beállításait.

  Tweak Manager – egy önálló modul, amellyel könnyedén kezelhet több száz Windows-beállítást a rendszer teljesítményének további javítása érdekében. Az aktuális állapotot folyamatos nyomon követéssel lehet értékelni, és az eredmények egyértelműen megjelennek a Lemezkeresőben, a Rendszerinformációban és a Feladatkezelőben.

  Szakértőink kiemelték az Auslogics BoostSpeed barátságosságát a tapasztalatlan felhasználók számára. Az “Expert Advisor” modul ajánlásokat ad a rendszer optimalizálásához, és szinte minden műveletnél hasznos tanácsok jelennek meg.

  Előnyök

  • széles körű funkcionalitás;
  • a rendszerfájlok és a rendszerleíró adatbázis hatékony tisztítása;
  • részletes információkkal történő nyomon követés;
  • Könnyen használható, intuitív felület;
  • Orosz lokalizáció;
  • informatív tippek a tapasztalatlan felhasználók számára.

  Hiányosságok

  • meglehetősen drága fizetős verzió teljes funkcionalitással.

  Számítógépes gyorsító

  Értékelés: 4.2

  Számítógépes gyorsító

  A számítógép tisztítására szolgáló legjobb programok kiválasztása az Expertology szerint egy 100% -ban hazai termékkel zárul, amelynek ígéretes neve Computer Accelerator. Fejlesztő: AMS Software, Oroszország.

  Ez a szoftver minden szükséges funkciót elvégez a rendszer megtisztításához és a számítógép teljesítményének javításához: a kéretlen fájlok eltávolítása, a rendszerleíró adatbázis tisztítása és optimalizálása, a lemezterület optimalizálása, hibajavítás és még sok más.

  Alapvetően ugyanazokkal az alapfunkciókkal rendelkezik, mint a fenti programok. Semmi alapvetően új és forradalmi A számítógépes gyorsító hoz. Ennek az alkalmazásnak azonban megvan a maga határozott közönsége, amely értékeli logikáját, intuitív működését, könnyű kezelhetőségét és megfelelő hatékonyságát.

  A hasznos “Nagy fájlok keresése” funkció önmagáért beszél – lehetővé teszi, hogy gyorsan megtalálja a legtöbb helyet foglaló fájlokat, és ha megtalálta, értékelje azok hasznosságát.

  A “Computer Accelerator”-t szakértőink elsősorban olyan régebbi rendszerek számára ajánlják, amelyeknek a lehető legnagyobb mértékben optimalizálásra van szükségük. Még maga a program is olyannyira optimalizált, hogy csak kb. 70 megabájtnyi helyet foglal a lemezen, és nem okoz észrevehető terhelést a rendszernek.

  A

  • egyszerűség és egyértelműség;
  • hatékony tisztítás;
  • ütemezett feladatok egyszerű automatizálása;
  • minimális méret és a rendszer minimális terhelése;
  • rendszeres frissítések és kiegészítések.

  Hátrányok

  • Teljesen fizetős standard és professzionális változatban.

  A legjobb számítógép-tisztítószerek Mac OS-hez

  Az Expertology legjobb PC-tisztítókról szóló áttekintésének második részében a Mac OS karbantartására szolgáló számos szoftveres megoldást tekintünk át. A fenti szoftvercsomagok közül néhánynak van Mac OS verziója – például ugyanaz a CCleaner. De itt csak azokat a programokat vesszük figyelembe, amelyeket eredetileg erre az operációs rendszerre fejlesztettek ki.

  CleanMyMac X

  Értékelés: 5.0

  CleanMyMac X

  Első pillantás a Mac OS rendszert futtató Apple számítógépek tisztítására szolgáló egyik legátfogóbb, leggazdagabb és leghatékonyabb szoftverre.

  A CleanMyMac X munkaterület öt fő területet tartalmaz: Tisztítás, Védelem, Gyorsítás, Programok, Fájlok, Fájlok. A fő “tisztítási” funkció az első modulra esik: a szolgáltatási szemét, a fényképszemét (pl. a duplikátumok eltávolítása), az iTunes médiatár, a Recycle Bin, a levelek tisztítása. Biztonságos és felülírható törlés és nagyméretű fájlok keresése – külön “Fájlok” modulban.

  A védelem magában foglalja az olyan programok és fájlok eltávolítására szolgáló eszközöket, amelyek potenciálisan veszélyeztethetik az adatvédelmet, valamint a sebezhetőségek javítására szolgáló eszközöket.

  A “Szoftver” modul egy sor eszközt biztosít a szoftverek helyes eltávolításához, a frissítések nyomon követéséhez, a kiterjesztésekkel való munkához.

  A gyorsítás szakasz finomhangoló rendszerbeállításokat és karbantartási eszközöket kínál, amelyekkel tovább növelhető a rendszer teljesítménye az alábbiak optimalizálásával.

  A CleanMyMac X egyetlen gombnyomással automatikusan elvégezheti a fentieket. A kezelőfelület a népszerű színes macOS Mojave stílusban készült. A kezelőfelület és maga a program általában nagyon felhasználóbarát – a tisztítási eljárás minden egyes lépésénél számos felszólítás és magyarázat található.

  Előnyök

  • széles körű funkcionalitás;
  • hatékony tisztítás és teljesítménynövelés;
  • a működés sebessége;
  • Egyértelmű, hozzáférhető és felhasználóbarát felület.

  Hátrányok

  • nem jelölt.

  Onyx

  Értékelés: 4.9

  Onyx

  Most nézzük meg az előző program méltó alternatíváját – a MacOS tisztító segédprogramot Onyx. A két megoldás funkcionalitásában nagyon hasonló, de a jelentős különbség az, hogy az Onyx ingyenes.

  Az Onyx funkcionalitása szakaszok szerint van rendezve. A legfontosabb és legátfogóbb rész, a Karbantartás. Tartalmazza az összes eszközt a felesleges fájlok, a rendszer- és alkalmazás-cache-ek, a naplók, a szemetesláda, a rendszer és az alkalmazások gyorsítótárának megtisztításához. Szintén innen könnyen elemezheti a rendszerfájlok szerkezetét, futtathat szkripteket.

  A rendszer finomhangolási lehetőségeinek széles skálája megtalálható a “Beállítások” szakaszban. Itt állíthatja be a Finder, a Dock és a rendszer egyéb, alapértelmezés szerint nem vezérelhető funkciómoduljait.

  Ha összehasonlítja ezt a terméket a fent leírt termékkel, azonnal észreveheti a jelentős különbséget az interfészek között. Az Onyxban ez lényegesen kevésbé nyilvánvaló, és általában a program hatékony használatához szükség van bizonyos alapismeretekre, amelyekkel nem minden hétköznapi felhasználó rendelkezik.

  Előnyök

  • szélesebb körű funkcionalitás;
  • tisztítási hatékonyság;
  • rugalmas rendszerbeállítás;
  • ingyenes.

  Hátrányok

  • magas küszöbérték az átlagos felhasználó számára.

  DaisyDisk

  Értékelés: 4.8

  DaisyDisk

  Az Expertology legjobb PC-tisztítóinak felülvizsgálatának befejezéséhez nézzük meg egy nagyon speciális lemezterület-kezelő megoldást – a DaisyDisk vizualizáló és optimalizáló programot. A programot azoknak a felhasználóknak ajánljuk, akiknek nem okoz nagy gondot a rendszerük optimalizálása, de lemezterületet kell megtakarítaniuk.

  A vizualizálás szempontjából a program a lemezterületet kördiagramként mutatja be, de több szinten is. Az ábrán minden egyes kiemelt szektor egy fájlt vagy mappát jelöl. A gerendaméretek és a tényleges fájlmappák mérete egyenesen arányos egymással. A “beam” gombra kattintva a felhasználó egy másik, részletesebb szintet ér el.

  A diagramon kívül az alkalmazás ablakának jobb oldali részén található legenda segítségével is navigálhat a lemezterületben. Az ábrán és a legendában csak a nagy fájlok és mappák jelennek meg, míg a kisebb fájlok a “Kis objektumok” alfejezetben vannak összegyűjtve. Minden objektum megtekinthető vagy törölhető. A törlendő elemek egy belső tárolóba kerülnek.

  Felhívjuk figyelmét, hogy a DaisyDisk legújabb verziója, amely a gyártó weboldalán érhető el, eltér az AppStore-on keresztül elérhető verziótól, bár az ára ugyanaz. Az AppStore-ban elérhető korlátozott verzió, amely nem támogatja az admin jogokat, azaz nem képes kezelni a rendszermappákat és partíciókat. Ezért ajánlott közvetlenül a fejlesztőtől vásárolni.

  Szakértőink azt javasolják, hogy a legjobb eredmény elérése érdekében használja a DaisyDisk-et az alapvető CleanMyMac X tisztítás mellett.

  Előnyök

  • a lemezterület jobb megjelenítése;
  • egyszerű fájlkezelés;
  • hatékony optimalizálás;
  • könnyű használat.

  Hátrányok

  • nem jelölt.
  Olvasson tovább  A 8 legjobb merevlemez notebookokhoz
  Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: