13 legjobb ultrabook

*A szerkesztő véleménye a legjobbakról. A kiválasztási kritériumokról. Ez az anyag szubjektív, nem reklám, és nem szolgál vásárlási útmutatóként. Vásárlás előtt konzultáljon szakértővel.

A vékony és könnyű laptopok, amelyeket gyakran ultrabookoknak neveznek, egy piaci rést jelentenek a laptopok széles skáláján. Az Expertology szerkesztősége elemezte a korai 2022-es piacot, és összeállított egy listát a legjobb hordozható modellekről, amelyek megfelelnek az “ultrabook” koncepció minden kritériumának

Hogyan válasszunk ultrabookot

Kezdjük az Ultrabook és a notebook közötti különbségek meghatározásával, és haladjunk végig a legfontosabb kritériumokon.

Eredetileg a kifejezés

  Az ultrabookot az Intel népszerűsítette, amikor az Apple-lel közösen kifejlesztette az ultrahordozható notebook koncepciót. Az egész a 2008-as MacBook Air szubnotebookkal kezdődött, amelynek méretei egy egész saját osztályt hoztak létre.

  Az Intel később általános specifikációkat vezetett be a. A 13 hüvelykes képernyővel rendelkező ultrabook várhatóan a legvékonyabb és legkönnyebb lesz a piacon.A 3″ súlya nem haladhatja meg az 1″ súlyt.5kg, 14in – nem több mint 1kg.8kg, 15.6″ – legfeljebb 2 kg. Bármilyen képátlójú ultrabookok esetében a váz vastagsága a legvastagabb részen nem haladhatja meg a 2 cm-t.

  Hamar világossá vált, hogy az ilyen szabványok a következő néhány évben értelmetlenné válnak – a laptopok máris rohamosan könnyebbek lettek. Egyes újabb 14 hüvelykes modellek súlya még egy kilónál is kevesebb.

  Az Intel által meghatározott szabványok de facto megszűntek, és a gyártókon és a forgalmazókon múlik, hogy az új modelleket ultrabookként pozícionálják. Mindazonáltal van néhány olyan jellemző, amely még mindig megkülönböztető és/vagy kívánatos, ha nem is elengedhetetlen ahhoz, hogy egy notebookot ultrabooknak tekintsenek.

  Súly és vastagság

  Elsősorban ez a két paraméter határozza meg az “ultrabook” fogalmát. És még mindig az elavult Intel-szabványokra támaszkodhatunk, mivel egyszerűen nincsenek mások.

  Jó referenciapont a MacBook Air. Eredetileg ultrahordozhatónak tervezték. A kihívás az volt, hogy egy elfogadható átmérőjű laptopot hozzunk létre, amely nem nyom többet 3 fontnál, ami metrikusan kifejezve körülbelül 1 fontnak felel meg.36kg. Ezért a nem hivatalos hagyományos szabvány szerint egy ultrabook súlya nem haladhatja meg az 1 kg-ot.5 kg.

  Funkcionalitás

  Ultrabookot választva fel kell készülnie néhány funkcióbeli korlátozásra. Nem a teljesítményről, hanem inkább a csatlakoztathatóságról van szó. Annak érdekében, hogy a legszükségesebb elektronika és a többé-kevésbé hatékony hűtés egy vékony kialakításba illeszkedjen, a gyártónak elkerülhetetlenül kompromisszumokat kell kötnie. Ez gyakran különösen igaz az interfészek esetében.

  Az ultrabook szinte garantáltan korlátozott számú porttal rendelkezik. Szinte garantáltan hiányzik az Ethernet hálózati kártya (RJ-45). Szinte biztos, hogy nem lesz különálló hálózati kártya, csak a processzorba integrált kártya. Ezeket a pontokat figyelembe kell venni a következők kiválasztásakor.

  Frissíthetőség

  Ugyanezen okból kifolyólag az ultrabookok definíció szerint nem alkalmasak még minimális frissítésre sem. A RAM például az alaplapra forrasztható (integrált), és nincsenek szabad bővítőhelyek. Ugyanez vonatkozik egy további merevlemez telepítésének lehetőségére is. Tehát vásároljon ultrabookot azzal a feltételezéssel, hogy az eredeti memóriakonfiguráció változatlan marad. Van azonban néhány ritka kivétel.

  Hűtés

  Mivel ultrakompakt, sok ultrabook csak passzív hűtést kínál – csak hűtőbordák, ventilátorok nélkül. Ez az esetleges túlmelegedés miatt veszélyezteti a terhelhetőségi határokat. A mai ultravékony laptopok még mindig tartalmazhatnak aktív hűtést, de annak hatékonyságát nem a hivatalos specifikációk, hanem független tesztek alapján kell meghatározni.

  Az összes többi kiválasztási kritérium megegyezik a notebookok kiválasztásának tipikus szempontjaival.

  A 13 legjobb ultrabook

  Jelölte Helyszín Név Ár
  A legjobb olcsó ultrabookok 3 Lenovo IdeaPad 3 14ITL05 64 120 €
  2 HONOR MagicBook X 14N
  -WAI9
  68 800 €
  1 Lenovo IdeaPad 5 14IIL05 94 423 €
  A legjobb középkategóriás ultrabookok 3 ASUS ZenBook 14 UX425EA 90 807 €
  2 MSI Modern 14 B11MOU 99 990 €
  1 Xiaomi RedmiBook Pro 14″ 164 050 €
  A legjobb prémium ultrabookok 4 Lenovo IdeaPad 5 Pro 16ACH6 135 486 €
  3 Xiaomi Mi Notebook Pro 14″ 2021 143 580 €
  2 HUAWEI MateBook 14 2021 137 237 €
  1 Apple MacBook Air 13 Late 2020 199 800 €
  A legjobb ultrabookok transzformátorok 3 HP Pavi
 • a x360 14-dy0009ur (3B3Q9EA)
 • 147 400 €
  2 HP E
 • teBook x360 1040 G8
 • 199 000 €
  1 Dell XPS 13 9310 13.4″ UHD+ WVA 229 990 €

  A legjobb költségvetési ultrabookok

  Néhány évvel ezelőtt a vékony és könnyű laptopok voltak az “alapértelmezett” típusú hordozható elektronika nem olcsó, sőt gyakran prémium típusúak. 2022-ben már jó néhány olyan termékcsalád létezik neves gyártóktól, amelyek jól illeszkednek az “ultrabook” kifejezés paramétereihez, ugyanakkor elfogadható árúak is. Nézze meg a legnépszerűbb modelleket első válogatásunkban.

  Lenovo IdeaPad 3 14ITL05

  Értékelés: 4.6

  LENOVO IDEAPAD 3 14ITL05

  Az első a felülvizsgálatban a népszerű Lenovo IdeaPad 3 ultrabook, különösen a legköltséghatékonyabb konfiguráció, a 14ITL05. Ez a különleges módosítás 2022 elején vásárolható meg mindössze 37 ezer euróért. rubel. Nagyobb teljesítményű elektronikával rendelkező, magasabb árú modellek is kaphatók.

  Először is, azok a paraméterek, amelyek ezt a laptopot ultrabookká teszik. Súlyát és vastagságát tekintve pontosan megfelel a feltételes minimumkövetelményeknek. Súly – 1.5kg, vastagság 19.9 mm. Szélesség/magasság – 327.1×241, ami azt jelenti, hogy a laptop csak néhány centiméterrel nagyobb, mint egy hagyományos A4-es papírlap.

  Optimalizált szélességi és magassági méretek, amelyeket a 14 mm-es kompromisszumos átlóméret tesz lehetővé. Még egy ilyen megfizethető áron egy ultrabookhoz képest is jó IPS mátrixa van, nem TN, mint a legolcsóbb laptopoknak. A mátrix felbontása – F

   lHD 1920×1080. Az IdeaPad 3 termékcsaládban a 15.6 in.

   A teljesítményt tekintve itt is meglepően jó konfigurációval találkozhatunk, eltekintve egy gyengeségtől – egy nagyon közepes teljesítményű Celeron processzorral. 8 GB RAM – 8 GB DDR4 2666 MHz, amelyből csak 4 GB van az alaplapra forrasztva, a maradék 4 GB pedig kivehető. Azaz az ultrabook bővíthető a RAM tekintetében – akár 12 GB-ig is bővítheti a kapacitást.

   A tárolás is dicséretes. Egy SSD, és nem a minimális kapacitás – 256 GB több mint elég a mérsékelt üzleti és oktatási igényekhez. Nagy sebességű meghajtó M interfészen.2

   CI-E. Szintén érdemes megjegyezni, hogy ebben az árkategóriában elégséges az interfészek készlete.

   Az akkumulátor élettartamát tekintve a notebook nem különösebben figyelemre méltó. Az akkumulátor kapacitása 35W⋅h körülbelül 6 órányi használatot tesz lehetővé. Ez kevésbé lenne probléma, ha az USB Type-C megfelelő funkciókkal rendelkezne. De nincs ilyen, így az akkumulátor csak a normál töltőn keresztül tölthető fel.

   Előnyök

   • az optimális méret/diagonális arány;
   • IPS mátrix;
   • Bluetooth 5.0;
   • interfészek készlete;
   • 256 GB-os SSD-meghajtó;
   • A RAM memóriát akár 12 GB-ig is bővítheti;
   • Az egyik legolcsóbb Ultrabook.

   Hátrányok

   • A teljesítményt a gyenge CPU korlátozza;
   • Nincs USB Type-C a töltéshez.

   HONOR MagicBook X 14N
   -WAI9

   Értékelés: 4.7

   HONOR MAGICBOOK X 14N</div><p>-WAI9″ src=”/wp-content/uploads/2023/08/74616666195941-8713.jpg” height=”406″ title=”HONOR MAGICBOOK X 14N<br />-WAI9″></p><p>Most pedig nézzük meg a Huawei 2021-es Ultrabook szuper vékony és könnyű HONOR MagicBook szériáját. A vállalat a módosítások meglehetősen széles skáláját hozta forgalomba, amelyek teljesítményben és képernyőátlóban változnak. Ez a kedvező árú változat 2022 februárjában elérhető, átlagosan 45kért. rubel.</p><p>Az árkülönbség kétségtelenül megéri mindazokat az előnyöket, amelyeket ebben a modellben látunk. Először is, ez egy hatékonyabb Intel Core i3 processzor a Comet Lake-U magok 2.1GHz. A merevlemez nagyjából ugyanaz, mint a fenti laptop – 256GB SSD. 8GB RAM, és már az egész alaplapra be van forrasztva. Tehát, ha több memóriára van szüksége, akkor egy sokkal drágább, még fejlettebb elektronikával rendelkező modifikációt kell vásárolnia.</p><p>A második nagy különbség a notebook és elődje között szó szerint szembetűnő. Egy 7330mA⋅h/56W⋅h akkumulátorról beszélünk. Ez a potenciál akár 13 órás akkumulátor-üzemidőt biztosít. És ami még ennél is jobb, az az USB Type-C port, így nem kell a szokásos töltőt magaddal cipelned.</p><p>A laptop a fizikai jellemzők tekintetében is érezhetően jobb, mint elődje. Csak 15 cm vastag.9mm-es, és mindössze 1,5″ súlyú.38kg. És ez egy fém vázzal, ami már önmagában is jó dolog.</p><p>A képernyő specifikációi a szakértőktől is jó minősítést kapnak. A csúcskategóriás IPS-érzékelővel ellátott F</p><ul>1920×1080 lHD és fokozott látásvédelem. Külön Eye Comfort üzemmód áll rendelkezésre, és a képernyő TÜV Rheinland tanúsítvánnyal rendelkezik – minimalizálja a villódzást és a káros kék spektrumot.<p>A laptop funkcionalitásának egy másik rendkívül hasznos és látványos aspektusát a Huawei és a HONOR okostelefonok új generációinak tulajdonosai nagyra értékelik. Ez egy elegáns módja az okostelefon és a laptop kombinálásának, valamint az adatok szinkronizálásának és átvitelének hihetetlenül kényelmes módja.</p><p>A felhasználói és szakértői vélemények erről a modellről szinte kizárólag pozitívak, sőt lelkesek. Az egyetlen panasz a behúzható kamera elhelyezése közvetlenül a billentyűzetben. Sok embernek élesen nem tetszik az ebből adódó rövidülés.</p><h4>Előnyök</h4><ul><li>Szuper vékony és szuper könnyű;</li><li>fém tok;</li><li>IPS mátrix fokozott látásvédelemmel;</li><li>Akár 13 órás akkumulátor-üzemidő;</li><li>USB Type-C;</li><li>vékony keret;</li><li>“márkás” kompatibilitás a Huawei okostelefonokkal.</li></ul><h4>Hátrányok</h4><ul><li>A kicsúsztatható billentyűzetkamra megkérdőjelezhető szöge.</li></ul><h3>Lenovo IdeaPad 5 14IIL05</h3><p>Értékelés: 4.8</p><div style=Lenovo IdeaPad 5 14IIL05

   Egy másik IdeaPad, de ezúttal az 5. generáció, kiegészíti a legjobb költségvetési ultrabookok listáját. A 14IIL05 módosítás már meglehetősen nagy teljesítményt feltételez, ami a laptopot a feltételes középosztályba hozza.

   Az első észrevehető különbség a modell és elődje között a processzorban van. Itt van egy Intel Core i5 mindössze 1 GHz-es, de ez még mindig a 10. generáció, ahol az órajelnek nem sok köze van a teljesítményhez. Valójában egy viszonylag olcsó laptophoz képest elég tisztességes feldolgozómagot kínál. 512 GB már most is elég nagy tárhely egy SSD-hez. 8GB RAM, és ez mind az alaplapra van forrasztva, nem lehet bővíteni.

   A képernyő jellemzői nem rosszabbak, mint a korábbi modelleké – 14 hüvelyk, 1920×1080 IPS mátrix. Jó fényerősségtartomány. A termékcsaládba tartozik a 15IIL05 15″-os képernyővel és valamivel fejlettebb specifikációkkal.

   Végül meg kell dicsérnünk az ultrabook akkumulátoros üzemidejét. Az 57W⋅h akkumulátor akár 10 órás üzemidőt biztosít, a fent említett USB Type-C port pedig megoldja a harmadik féltől származó eszközökről történő gyors töltés problémáját anélkül, hogy házon belüli töltőt kellene hordoznia.

   Még egy pont, amely fontos lehet a vállalkozások és mindazok számára, akik meg akarják védeni adataikat az illetéktelen hozzáféréstől. Hardveres szintű biztonságot építettek ebbe az ultrabookba az FW TPM 2 megbízható platformmodul segítségével.0.

   A Yandex felülvizsgálatából.A piac “Level 4 Gadget Inspector” státusza: “Tökéletes méret az utazással és találkozókkal járó munkához. Egy napot is kibírsz töltés nélkül”. Videolejátszás minősége. A tökéletes súly. haptikailag nagyon kellemes. Letöltési sebesség és általános teljesítmény.

   Előnyök

   • Az árához képest tisztességes teljesítmény;
   • Minőségi IPS mátrix;
   • Kényelmes és tapintható érintőpad és billentyűzet;
   • USB 3.1 C típus;
   • Legújabb generációs interfészek;
   • akár 10 óra autonómia;
   • FW TPM 2 hardveres adatvédelem.0.

   Hátrányok

   • jelentősen elavult BIOS.

   A legjobb középkategóriás ultrabookok

   Az Expertology magazin második körképében a legjobb ultrabookok középpontjában az 1000 dollár alatti árú középkategóriás modellek állnak. A továbbfejlesztett teljesítményjellemzők mellett itt láthatunk néhány, a prémium laptopokra jellemző elemet is.

   ASUS ZenBook 14 UX425EA

   Score : 4.8

   ASUS ZENBOOK 14 UX425EA

   A híres ASUS ZenBook sorozat képviselője megnyitja a választékot. Ez a vékony és könnyű laptopok sorozata, amelyeket eredetileg azzal az egyértelmű céllal terveztek, hogy megtörjék a “légies” rekordokat. UX425EA módosítás költségei 60k körül 2022 elején. rubel.

   Ez a módosítás a teljesítmény szempontjából többféle lehetőséggel is rendelkezik. Megnézzük a “közepes” változatot Intel Core i3 processzorral. Itt érdemes rögtön kiemelni, hogy a következő generációs Intel Core i3-ról van szó – a nagy teljesítményű, 3 GHz-es Tiger Lake magokkal. 8GB RAM az alaplapra forrasztva. De ez egy gyors, kétcsatornás LPDDR4X, így sokak számára elegendő kapacitással rendelkezik. Az SSD-kapacitás viszonylag kicsi, de nem is minimum 256 GB-os.

   A laptop kiváló minőségű IPS mátrixszal van felszerelve, amely valósághű színvisszaadással és megfelelő kontraszttal rendelkezik. A fényerősségi tartomány lehetővé teszi, hogy a képernyő ne “tükröződjön” nappali fényben, csak a közvetlen napfényt kizárva. A notebook jó az országúti bemutatókhoz is, meglepően jó hangzással a hangszórókból, ami meglepő egy ilyen szupervékony vázhoz képest.

   Külön említést érdemel az akkumulátor élettartama. A 67W⋅h lítium-ion akkumulátor több mint 10 órányi használatra képes még nem a legtakarékosabb üzemmódban is. A Thunderbolt 3 funkcionalitással ellátott USB Type-C interfész további töltési kényelmet és funkcionalitást biztosít a noteszgépnek.

   Emlékezzünk vissza, hogy a Thunderbolt 3 egy nagy sebességű adatátviteli protokoll, de emellett sokoldalú is. Akár 8-szor nagyobb sávszélességet biztosít, mint a leggyorsabb USB 3.0. Egy ilyen porton keresztül egyszerre akár hat különböző eszköz – tápellátás, adattárolás, külső kijelző, hálózat stb. – is csatlakoztatható. .

   Összefoglalva, ez a modell megfelel annak az ultrabook-szabványnak, amelyet az Intel annak idején az Apple-lel közösen állított fel. A készülék mindössze 13 cm vékony.A noteszgép súlya mindössze 1 mm, a tömege pedig 9 mm.17 kg.

   Előnyök

   • A híres ZenBook sorozat;
   • Gyors LPDDR4X RAM;
   • általános teljesítmény;
   • fém tok;
   • minimális súly;
   • csúcsminőségű vezeték nélküli interfészek;
   • Thunderbolt 3;
   • meglepően jó hangminőség.

   Hátrányok

   • nincs nyilvánvaló hátránya.

   MSI Modern 14 B11MOU

   Értékelés: 4.8

   MSI Modern 14 B11MOU

   Következőnek nézzük meg a híres tajvani márka, az MSI ultrabookját. Ez lesz az MSI ultrahordozható B11MOU termékcsaládjának tagja, amely néhány különböző kulcskonfigurációban kapható. Vegyük példaként a B11MOU-636RU-t Intel Core i5 CPU-val.

   A modell processzora az egyik legjelentősebb előnye. Ez nem csak egy Core i5, hanem a legújabb, 11. generációs Core i5 négy Tiger Lake maggal 2.5GHz. 8 GB RAM van, de ez kivehető – egy So-DIMM foglalaton, ami nagy előny. És ez a memória gyors – specifikáció DDR4 3200MHz. A tárolókapacitása meglehetősen nagy, 512 GB.

   A többi specifikáció tekintetében ez a laptop nagyjából hasonló az elődjéhez. Van egy 14 hüvelykes képernyő jó IPS mátrixszal, egy kényelmes, háttérvilágítással ellátott billentyűzet és egy érzékeny touchpad.

   Az interfészkészlet elég tisztességes egy ultrabookhoz képest – két USB 3 porttal.2 Gen1 Type-A aljzaton, egy Type-C, de az előző modellhez hasonló Thunderbolt 3 funkcionalitás nélkül. De ez nem az MSI Modern hátránya, hanem a ZenBook fényes oldala. A vezeték nélküli kapcsolat is a régi színvonalon van – hatodik generációs Wi-Fi 802.11ax és Bluetooth 5.1.

   Kevesebb akkumulátor-üzemidő, mint a ZenBook 52W⋅h, de még mindig képes akár 9 órát egyetlen teljes töltéssel, ésszerű terheléssel.

   A notebook váza és súlya valamivel nagyobb, mint a szuperkompakt ZenBooké, de még mindig a hagyományos ultrabook-szabványon belül van, 1 GB.3kg, vastagság – 17mm.

   Egy ilyen kompakt alvázban a gyártónak sikerült elhelyeznie egy meglehetősen hatékony hűtést, aktív. Ugyanakkor a ventilátor fordulatszámát a saját fejlesztésű MSI Creator Center szoftverrel lehet szabályozni, szükség esetén a Cooler Boost üzemmód is engedélyezhető, ami a ventilátor fordulatszámát maximum 5200 rpm-ig kényszeríti. A zajszint átlagosan 40 dB-re emelkedik, de a független tesztek szerint erre nem lesz szükség.

   Előnyök

   • nagy teljesítményű processzor;
   • Minőségi kép, matt képernyő;
   • RAM kivehető So-DIMM foglalat;
   • egy viszonylag erős akkumulátor;
   • USB Type-C;
   • Hatodik generációs Wi-Fi;
   • Bluetooth 5 sebesség.1;
   • Kiváló minőségű, szabályozott hűtés.

   Hátrányok

   • Nincs észrevehető hiba.

   Xiaomi RedmiBook Pro 14″

   Értékelés: 4.9

   Xiaomi RedmiBook Pro 14

   Az Expertology legjobb középkategóriás ultrabookjainak válogatását a rendkívül népszerű és szenzációs Xiaomi modell zárja. Ez lesz a legdrágább változat a választékban egy erős csomaggal – több mint 72k. RUB. De ez még mindig a Redmi sorozat, amely középkategóriásnak számít.

   Különösen a nagy teljesítményű AMD Ryzen 7 R7-5700U-val ellátott Ryzen Editiont nézzük meg. A Core i7 nagy teljesítményű és néha még kívánatosabb és megfizethetőbb alternatívája. Az Intel hozzávetőleges megfelelője az Intel Core i7 1165G7. A processzor a legigényesebb alkalmazások kezelésére is képes. Akár 16 GB RAM-mal is rendelhető.

   Ennek a modellnek a minden szempontból legszembetűnőbb megkülönböztető jegye a képernyő. 2K 2560×1600 felbontású mátrixa van. Magát a mátrixot minőségi színvisszaadás, az sRGB színtér teljes lefedettsége és nagy kontraszt jellemzi. A tartományban is vannak F-mátrixú módosítások

    lHD 1920×1080. Akár 90 Hz-es képernyőfrissítési sebesség.

    Ez a modell is büszkélkedhet egy több mint teljes értékű, mint egy ultrabook, interfészek készletével. Ez egy USB 2.0 3.2 Gen 1 Type-A aljzaton, egy pár USB Type-C csatlakozó Thunderbolt 4 funkcionalitással (a technológia legújabb protokollja), HDMI és egy kombinált “mini-jack” 3.5 mm a fejhallgatóhoz.

    Érdemes megjegyezni a laptop külső és tapintható vonzerejét. A tok teljesen fém, eloxált alumíniumból készült, enyhén csiszolt felületű. Viszonylag sokat nyom – 1.8, de még mindig az ultra portok hagyományos szabványain belül van. Vastagság, de csak 16.4mm.

    Ezzel az ultrabookkal kapcsolatban minden jó, kivéve a hűtést. A 14″-os változat aktív Hurricane rendszerrel rendelkezik, két réz hőcsővel és ventilátorral. Ez a konfiguráció önmagában is hatékony. De egy ilyen kompakt, nagy teljesítményű elektronikával sűrűn megpakolt testben nem mindig biztosít kényelmes hőmérsékletet. A teljesen fémből készült váz a hőérzetet is kézzelfoghatóan érzékelteti. A 15 hüvelykes RedmiBook Pro 14 Ryzen Edition továbbfejlesztett Hurricane-rendszerrel rendelkezik – két ventilátor és két cső.

    Előnyök

    • Nagy teljesítményű processzor;
    • Mátrix felbontás 2.5;
    • minőségi színvisszaadás;
    • Képkockasebesség akár 90Hz-ig;
    • 16 GB RAM;
    • A webkamera 720p felbontásban készít felvételeket;
    • Thunderbolt 4;
    • teljesen fémből készült ház;
    • elegáns design.

    Hátrányok

    • A hőfelhalmozódás észrevehető lehet.

    A legjobb prémium ultrabookok

    Áttekintésünk harmadik jelölése a 2022 elején elérhető legjobb csúcs-ultrabookokra összpontosít. Ezek a modellek nemcsak nagy teljesítményű hardverkonfigurációval rendelkeznek, hanem a gyártók maguk is prémium zászlóshajóként pozícionálják őket.

    Lenovo IdeaPad 5 Pro 16ACH6

    Értékelés: 4.7

    Lenovo IdeaPad 5 Pro 16ACH6

    Az első a már áttekintett Lenovo IdeaPad 5 sorozatú ultrabook Pro változata. Konkrétan a Ryzen 7 processzorra épülő 16ACH6-ról fogunk beszélni. A modell 2021-ben jelent meg, és a különböző módosítások 2022 februárjában kerül 88k körüli áron. RUB.

    Érdemes rögtön az elején elmondani, hogy ez a laptop kissé eltér az ultrabookok hagyományos szabványától, de csak a súlya tekintetében – 1.9kg. A vastagsága azonban beleillik ebbe a kifejezésbe – 18.4 mm.

    A megnövekedett súly két dolognak köszönhető, amelyek a laptop különálló előnyeit szolgálják. Először is, ez egy nagy képátló – 16 hüvelyk. Másodszor, nagyobb kapacitású akkumulátorral rendelkezik – akár 75W⋅h.

    A modell képernyője meglehetősen bonyolult – kiváló minőségű IPS mátrix, lenyűgöző színvisszaadással és kontraszttal. Itt is láthatjuk a “trendi” 16:10 képarányt, nem pedig a 16:9-es képarányt, amely a laptopok túlnyomó többségénél már jó néhány éve jellemző. A felbontás is megnövekedett – 2K, ami azt jelenti, hogy ilyen arányban 2560×1600. Különösen figyelemre méltó tulajdonsága a 120 Hz-es képfrissítési frekvencia.

    A teljesítményt tekintve még mindig nem a csúcsváltozatot nézzük. AMD Ryzen 7 5800H okta-core processzor, amely 3.A 20GHz természetesen kiemelkedő teljesítményt nyújt. A maximális konfiguráció azonban még erősebb elektronikát tartalmaz – AMD Ryzen 9 alapú, sőt, még egy különálló NVIDIA GeForce RTX 3050 grafikus kártyával is rendelkezik. De ebben az esetben a laptop ára aránytalanul magasabb lesz. Ultrabookhoz képest csúcskategóriás 16 GB RAM, és már egy nagyon komoly 1 TB-os SSD nagysebességű M.2.

    Az ultrabook másik feltűnő jellemzője a teljesítménypotenciál. Extra kapacitású, 75 W⋅h kapacitású akkumulátorral, amely újratöltés nélkül is kibírja a napot. Ezenkívül a notebook többfunkciós USB 3 porttal van felszerelve.2 Gen1 Type-C aljzaton Power De-vel

   • és DisplayPort 1-ként működik.4.

    Összességében ez a modell megfelel a szakértők és az átlagos felhasználók jól megérdemelt pozitív véleményének. Az egyetlen panasz a RAM-kapacitás bővítésének képtelensége. Az állítás vitatható, hiszen a 16GB még 2022-ben sem jelentéktelen, de akkor is kisebb hibáknak könyveljük el.

    Előnyök

    • Egy nagy átlós 16 in;
    • Minőségi mátrix, hű színvisszaadással;
    • Képernyőfrekvencia akár 120 Hz-ig;
    • 1TB SSD;
    • 16 GB RAM;
    • 6. generációs Wi-Fi;
    • Type-C Power De funkcióval
    • nagyon;
    • Extra kapacitású akkumulátor.

    Hátrányok

    • Panaszok a RAM hozzáadásának képtelenségével kapcsolatban.

    Xiaomi Mi Notebook Pro 14″ 2021

    Értékelés: 4.7

    Xiaomi Mi Notebook Pro 14 2021

    A Xiaomi márka ismét szerepel a felülvizsgálatunkban, és ez már nem a kedvező árú RedmiBook sorozat lesz, hanem a Mi. Ezen belül a kínai technológiai óriás drágább, többek között csúcselektronikai termékeket gyárt. Vessünk egy pillantást az Intel Core i7 11390H-ra épülő, 2021-ben megjelent, 2022 februárjában 96k körüli árat fizető Mi Notebook Pro vezetőjére. rubel.

    Ezzel a modellel a Xiaomi a szilárdság és a magas minőség iránti elkötelezettségét bizonyítja. Már a tok típusából is látszik – eloxált alumíniumból készült, amely megfelel a 6-os sorozatú űrtechnikai szabványnak. Súly – 1.4, a vastagság csak 1.6cm.

    A stílus jellegzetesen minimalista, és jó értelemben véve az Apple MacBook emulációja. A laptop könnyedén átmegy a népszerű “MacBook-teszten” – a fedél egy kézzel is könnyen kinyílik, a zsanérok szilárdan a helyén tartják, és megakadályozzák a billentyűzeten történő gépelés közbeni rezgést.

    A képernyő a legtöbb esetben megfelel a specifikációknak. IPS-mátrixa van, vagy a módosítástól és a tételtől függően FFS lehet, ami alapvetően nem rosszabb. Nagyobb felbontás – 2K 2560×1600, 16:10 képarány. Sok érzékeny felhasználó számára fontos, hogy ez a modell DC dimmelést használ a fényerő beállításához, ami azt jelenti, hogy egyáltalán nincs PWM villogás, és ezt a tesztelőink mérései is megerősítik.

    Teljesítmény szempontjából a laptopnak nyilvánvaló érdemei vannak. Ez egy 11. generációs Intel Core i7 11370H négymagos Tiger Lake processzor 3.30GHz. Gyors DDR4 3GB RAM.2GHz 16GB kapacitással. Sok piactéren is jelzik a jelenlétét egy különálló NVIDIA GeForce MX450 grafikus kártya, ami általában ritka az ultraportok esetében. Ezt a pontot gondosan ellenőrizni kell az értékesítési ponton, mivel kezdetben a Mi Notebook Pro sorozat nem tartalmazott diszkrét grafikus kártyákat, hanem csak dedikált foglalatokat a kártya és a videomemória számára.

    Érdemes pozitívan megemlíteni a teljes körű interfészkészlet jelenlétét is. Két USB 3 port.2 Gen1 Type A Thunderbolt 4, USB 2 funkcionalitással.0, USB 3.1 Gen 1 Type-C tápegységgel

   • HDMI, hangkimenet. A csatlakozók jó távolságra vannak egymástól, így a csatlakozók és a csatlakoztatott hordozható eszközök nem zavarják egymást. Várhatóan csúcsminőségű vezeték nélküli kapcsolat – 6. generációs 802 Wi-Fi.11ax és Bluetooth 5.1.

    Az érdemek

    • nagy teljesítmény;
    • A mátrix megnövelt felbontása – 2K
    • egyáltalán nincs PWM villogás;
    • diszkrét videokártya (opcionális);
    • fém tok;
    • intelligens interfész elrendezés;
    • Thunderbolt 4;
    • 6. generációs Wi-Fi;
    • Ujjlenyomat-olvasó a bekapcsológombban;
    • Akár 11 órás akkumulátor-üzemidő.

    Hátrányok

    • a mérések szerint nem tárja fel teljes mértékben a benne rejlő teljesítménypotenciált.

    HUAWEI MateBook 14 2021

    Értékelés: 4.8

    HUAWEI MateBook 14 2021

    Most nézzük meg a HUAWEI új 2021-es készülékét. Ez egy ultrabook a MateBook sorozatban, amely figyelemre méltó és tagadhatatlan előnyökkel rendelkezik a fentebb tárgyalt olcsó HONOR MagicBookhoz képest. A laptop 2022 február végén 96 000 dollár körüli összegbe fog kerülni. RUB.

    Ennek a modellnek a fő jellemzője az érintőképernyő. Ezért megbocsátható néhány nem túl alapvető hiba. A kiváló minőségű, 2160×1440 felbontású IPS mátrix nagyszerű “képet” biztosít gazdag, élénk színekkel és jó kontraszttal. A multi-touch támogatott, a felület eléggé érzékeny.

    Hangsúlyt fektet a maximális touchpad vezérlésre is, így ha nincs egér, az irányítás nem jelent majd észrevehető problémát. A touchpad itt szó szerint hatalmas, érzékeny és nem hajlamos a hamis pozitív jelzésekre.

    Némi zavart okozhat, hogy ez a modell Intel Core i5 processzorral rendelkezik, nem pedig Core i7 vagy magasabb processzorral. Ez tulajdonképpen egy elég ésszerű kompromisszum, mivel ez egy 11. generációs processzor – az 1135G7 négymagos Tiger Lake modellje 2.40 GHz. A fogyasztók túlnyomó többsége számára a teljesítménykülönbség e processzor és egy azonos generációs Core i7 között teljesen észrevehetetlen lesz. Bár az árkülönbség jelentős. 16 GB RAM és egy gyors 512 GB-os SSD-meghajtó is nagy sebességű teljesítményt biztosít.

    Méretét tekintve ez a modell teljes mértékben megfelel a hagyományos ultrabook szabványoknak: súly – 1.5 kg, vastagság 15.9mm. Van aktív hűtés, amely meglehetősen hatékony és alacsony zajszintű.

    A Yandex felhasználói értékeléséből.”Level 3 Gadget Inspector” státuszú piac: “Stílusos, erős laptop, nagyszerű mátrix. Nincs okunk túlfizetni a Core i7-et ebben a modellben, mivel a processzorok teljesítménye gyakorlatilag megegyezik. Optimális választás programozóknak, tervezőknek és azoknak, akik átlagon felüli laptopot használnak”.

    Előnyök

    • Jó minőségű mátrix, jó színvisszaadással;
    • érintőképernyő;
    • egy nagy, praktikus érintőpad;
    • 2160×1440 felbontás növelése;
    • teljesítmény;
    • hangminőség a hangszórókban;
    • aktív hűtés alacsony zajszinttel.

    A hátrányok

    • “aláírás” behúzható kamera a billentyűzetben, megkérdőjelezhető szögben.

    Apple MacBook Air 13 Late 2020

    Értékelés: 4.9

    Apple MacBook Air 13 Late 2020

    A termékcsaládot egy olyan Ultrabook teszi teljessé, amely már a neve is azt sugallja, hogy a prémium kategóriába tartozik. Ez a MacBook Air, amely sok szempontból a vékony és könnyű laptopok trendteremtőjévé vált. Megnézzük a 2020-as verziót a maximális csomaggal. 2022. február végén 180k körül lesz. rubel. A kínálatban ugyanannak az Apple MacBook Airnek a változatai is megtalálhatók, de más elektronikával és sokkal kedvezőbb áron.

    A modell képernyője hasonló a fent leírt ultrabookok némelyikéhez – egy kiváló minőségű IPS 13 mátrixú.3 hüvelykes 2560×1600 felbontás kiemelkedő színnel, fényerővel és kontraszttal.

    A 2020-as MacBook Air teljesítménye messze felülmúlja a mindössze hat hónappal korábban megjelent azonos nevű elődjét. Ez az a terület, ahol a frissített és néhány helyen forradalmi Apple M1 processzor a legnagyobb érdemeket aratja. Az egyik első chip-alapú ARM implementáció laptopban, nem okostelefonban. És felülmúlja a legvadabb várakozásaidat is. A teljesítmény a korábbi generációkhoz képest helyenként nőtt, az akkumulátor élettartamát pedig az energiahatékonyság növeli.

    Ebben a konfigurációban az ultrabook 16 GB RAM-ot és egy 2 TB-os SSD-t tartalmaz. A forradalmian új processzorral és a nagy teljesítményű RAM-mal kombinálva a sebesség néha még a legigényesebb felhasználókat is meglepi.

    Az elektronika jellegének, hatékonyságának és teljesítményének köszönhetően mérsékelt energiafogyasztás mellett ez az ultrabook még aktív hűtést sem igényel. A hűtőbordák és a hűtőbordák teljesen hatékonyak, így a laptop teljesen csendes. Ugyanebből az okból kifolyólag a laptopnak is szüksége van egy olyan akkumulátorra, amelynek kapacitása 49.9W⋅h a rekord 18 órás teljesítményhez mérsékelt fogyasztás mellett.

    Van azonban egy kis hátránya is. Mind a MacBook Air, mind a következő generációs MacBook Pro ugyanazt az Apple M1 processzort használja. De ha minden más dolog megegyezik, a MacBook Air ultrabook maximális teljesítménye valamivel alacsonyabb lesz. A helyzet az, hogy bár a passzív hűtés általában megfelel a feladatnak, a rendszer automatikusan finoman, de kérlelhetetlenül csökkenti a frekvenciát nagy terhelés esetén. A legigényesebb feladatokhoz tehát az Air teljesítménye hiányozhat, így a MacBook Pro jobb választás lehet. Ez sem hátránya a MacBook Airnek, hiszen elsődleges célja a mobilitás maximalizálása.

    Előnyök

    • top márka;
    • Hibátlan minőség és figyelem a részletekre;
    • kiváló minőségű képérzékelő;
    • Érintőképernyő;
    • Az egyik legjobb érintőpad a kényelem és a pontosság szempontjából;
    • Rekordot döntő autonómia;
    • Thunderbolt 4;
    • Wi-Fi 6. generációs;
    • A macOS operációs rendszer összes tipikus előnye.

    Hátrányok

    • Az Apple elektronika ismert és tipikus jellemzői.

    A legjobb ultrabookok transzformátorok

    Az Expertology magazin által a legjobb ultrabookokat áttekintő harmadik és utolsó válogatásunkban az ultravékony és könnyű modellekre összpontosítunk, amelyek kifordíthatóak, ezáltal terjedelmes táblagéppé válnak. Az ilyen modelleket “transzformátoroknak” nevezik. A vezető cégek kínálatában elég ritkák, de állandó kereslet van rájuk.

    HP Pavi
   • a x360 14-dy0009ur (3B3Q9EA)
   • Értékelés: 4.8

    HP PAVI<li></div><p>ON X360 14-DY0009UR (3B3Q9EA)” src=”/wp-content/uploads/2023/08/71516666195941-6613.jpg” height=”444″ title=”HP PAVI</p><li>ON X360 14-DY0009UR (3B3Q9EA)”><p>Először is nézzük meg a HP Pavi termékcsalád legolcsóbb ultrabookját</p><li>a oldalon. Ez a formafaktor leggyakrabban a prémium osztályba tartozik, és sosem olcsó. A magas ár még objektív okokból is magas – legalább egy érintőképernyő kötelező, különben a formátum értelmetlen. Tehát ez a modell, amely 2022. február végén 70 ezerért vásárolható meg. költségvetés-barátnak tekinthető.<p>Az egyik legnépszerűbb az Intel Core i5 1135G7 processzoron alapuló 3B3Q9EA változat. De rengeteg más lehetőség is van, többnyire erősebbek és drágábbak. Ez a verzió a processzor teljesítményének köszönhetően megfelel a felhasználók túlnyomó többségének, mivel ez a 11. generációs Intel Core i5 minden előnyével együtt.</p><p>A 8 GB RAM egy előzetes minimálisan elegendő, de ez a modell rendelkezik a RAM 16 GB-ra történő bővítésének lehetőségével, ami minden bizonnyal elegendő lesz szinte bármilyen feladathoz.</p><p>A képernyő átlója itt 14 hüvelyk – jó kompromisszum a 13 hüvelyk és a 15 hüvelyk között. A képernyő természetesen érintésérzékeny, multitouch-képes és érzékeny. IPS mátrix F</p><ul>lHD 1920×1080, a képminőség tisztességes, de nincsenek különösen kiemelkedő fényerő és kontraszt tulajdonságok.<p>Hátrányuk, hogy impulzusszélesség-modulációt (PWM) használnak a fényerő beállításához, és a fényerő csökkenésével az érzékeny felhasználók kényelmetlenül érezhetik magukat. De a képernyő támogatja a ceruzás bevitelt. Maga a toll nem tartozék, a HP saját fejlesztésű toll külön megvásárolható.</p><p>Az interfészek szinte csúcsminőségű konfigurációja is megtalálható – 6. generációs Wi-Fi, Bluetooth 5.0, USB 3 portok.2 Gen 2 Type-C és két USB 3 aljzat.2 Gen1 Type-A, valamint HDMI és headset kombinált kimenet. Igaz, a Type-C nem rendelkezik DisplayPort és Power De funkciókkal</p><li>De maga a laptop is Type-C-n keresztül töltődik.<p>Az akkumulátor élettartama nem rossz, de még mindig közel sem olyan jó, mint a fentebb leírt prémium kategóriás ultrabookoké. Internet nélküli videónézés esetén az üzemidő a tesztek szerint több mint 8 óra, energiaigényesebb üzemmódokban pedig körülbelül 6 óra.</p><p>Fizikailag a Transformer eléggé “szorosan” megfelel az ultrabook kritériumoknak – súlya 1.6 kg, pontosan 2 cm vastag.</p><h4>Előnyök</h4><ul><li>produktív processzor;</li><li>érintőképernyő;</li><li>kiváló minőségű színvisszaadás;</li><li>Stylus-tartó (külön megvásárolható);</li><li>lehetőség van a RAM bővítésére;</li><li>hatékony hűtés;</li><li>viszonylag olcsó.</li></ul><h4>Hibák</h4><ul><li>tesztek regiszter PWM flicker;</li><li>A Type-C nem támogatja a DisplayPortot és a tápellátást De<li>nagyon.</li></ul><h3>HP E<li>teBook x360 1040 G8</h3><p>Értékelés: 4.8</p><div style=HP E<li></div><p>teBook x360 1040 G8″ src=”/wp-content/uploads/2023/08/47516666195941-4913.jpg” height=”392″ title=”HP E</p><li>teBook x360 1040 G8″><p>Nem hagyhatjuk figyelmen kívül a szupernépszerű HP E laptopcsaládot sem a felülvizsgálatunkban</p><li>teBook. A sorozat a vékony és könnyű laptopjairól ismert, és tavaly januárban, a CES-en a gyártó bemutatta a következő generációt, a G8. A Transformers két változatban, az 1040 és az 1030 14″, illetve 13″ képernyővel érkezett. 2022 februárjában az Intel Core i7-alapú csomag ára 145k körül alakul. RUB.<p>A képernyő ezen a modellen eléggé szabványos, nem túl nagy teljesítményű – jó minőségű mátrix, F felbontással</p><ul>lHD 1920×1080, multi-touch és stylus támogatás (nem tartozék). A kijelzőt ütésálló Corning Gorilla Glass 5 üveg védi.<p>Az ultrabook elektronikája az új generációs Intel Core i7-1165G7 négymagos Tiger Lake processzoron alapul, amely 2.80GHz. A szabványos RAM-kapacitás 16 GB, és ez egy nagysebességű 4266 MHz-es LPDDR4X, amely támogatja a kétcsatornás. Mind a 16 GB az alaplapra van forrasztva, és ez vonatkozik a 8 GB és 32 GB RAM-mal rendelkező változatokra is. Nincs szabad memóriafoglalat, így amikor egy adott konfiguráció mellett dönt, pontosan ki kell számolnia, hogy mennyi RAM-ra lesz szüksége hosszú távon. SSD meghajtó itt 512GB.</p><p>A szinte minden átlagon felüli ultrabookra jellemző interfészek készlete. Két USB 3 port van.1 Gen 1 a Type-A aljzatokon, valamint két Type-C aljzat Thunderbolt funkcióval. Plusz HDMI és szabványos audiocsatlakozó. A legújabb generációs vezeték nélküli interfészek – Wi-Fi 802.11ax és Bluetooth 5.0.</p><p>Az ultrabook ugyanazt a stílust követi, mint más gyártók hasonló modelljei – alumíniumötvözetből készült fémtest, elegáns, minimalista dizájn. Az ultrabook-transzformátor súlya 1.32 kg, vastagság – 1.7mm.</p><h4>Előnyök</h4><ul><li>minőségi mátrix;</li><li>érintőképernyő;</li><li>Stylus-támogatás;</li><li>Corning Gorilla Glass 5 képernyővédelem;</li><li>nagy teljesítményű processzor;</li><li>nagy sebességű kétcsatornás RAM;</li><li>bővíthető RAM akár 32GB-ig</li><li>hardveres védelem;</li><li>Stílusos megjelenés, fém ház.</li></ul><h4>Hátrányok</h4><ul><li>nincs lehetőség RAM bővítésre.</li></ul><h3>Dell XPS 13 9310 13.4″ UHD+ WVA</h3><p>Értékelés: 4.9</p><div style=Dell XPS 13 9310 13.4 UHD+ WVADell XPS 13 9310 13.4 UHD+ WVA

    A felülvizsgálat befejezése a legdrágább és a funkciók szempontjából legérdekesebb ultrabook a híres amerikai márkától, a Dell-től. Az XPS az eXtreme Performance System rövidítése, és a termékcsalád első laptopjai valóban a maximális teljesítményre összpontosítva készültek. Most az elnevezés a teljes prémium tulajdonjogot jelenti. Ebben az esetben a laptop a képernyőért kapott pozitív értékelések jelentős részét kapja. De egyéb jellemzői alapján is tiszteletre méltó. Az ár alig több mint 200k a február végén 2022. RUB.

    Kezdjük a legfontosabb dologgal, ami a leginkább feltűnő ebben a modellben. Csúcskategóriás, drága és kivételesen jó minőségű 4K 3840×2160+ 3840×2400 pontmátrixú. Képernyőméret – 13.4 hüvelyk átlósan. Érintőfelület. A színskála jóval túlmutat a “banális” sRGB-n, így a “kép” kifejezőereje ez a modell sok versenytársat messze maga mögött hagy.

    Az IPS-érzékelő esetében példátlan, akár 455 cd/m² fényerőnek köszönhetően a láthatóság minden fényviszonyok között kivételes. “Glare” képernyő csak közvetlen napfényben lesz. A képernyőt védő ásványi üveg Corning Gorilla Glass 6, tükörfényes, de szinte nem tükröződik a ritkán hatékony tükröződésgátló bevonatnak köszönhetően.

    Ha ezt az ultrabookot szeretné megvásárolni, de a lehető legalacsonyabb árat szeretné tartani, akkor kereshet más, akár 1920×1200-as, érintés nélküli mátrixokkal rendelkező lehetőségeket. De a legolcsóbb a felbontás mellett a kép kifejezőerejében is veszít – a színtartomány az sRGB-n belül marad.

    A teljesítményt tekintve a kép itt nagyjából ugyanaz, mint a prémiumválasztékban leírt modellek bármelyikénél. Ugyanaz a csúcskategóriás Intel Core i7 1165G7 Tiger Lake, ugyanaz a gyors, 4266 MHz-es kétcsatornás memória és 16GB. Ez a kombináció, valamint a különböző kapacitású és konfigurációjú SSD-k bőséges helyet biztosítanak még az igényes feladatokhoz is.

    Ez a hordozható elektronika egyik olyan példája, amely annyira jó az előnyeiben, hogy nem akarja szidni a hiányosságai miatt. Szerencsére itt nem sok ilyen van. Valójában az egyetlen dolog, ami miatt a Dell XPS 13 9310-et kritizálják, az az interfészek szinte teljes hiánya – mindössze két USB Type-C aljzat van Thunderbolt 4 funkcionalitással és egy headset-kombó-kimenet. Egy USB-port 3.0 Type-A a mellékelt interfész adapteren van.

    Előnyök

    • kivételes képminőség;
    • nagy fényerősségű árrés;
    • hatékony tükröződésgátló bevonat;
    • 4K+ mátrixfelbontás;
    • nagy teljesítményű elektronika;
    • Corning Gorilla Glass 6 védő ásványi üveg;
    • Kellemes felületi textúra, stílusos kialakítás;
    • hatékony hűtés.

    Hátrányok

    • néhány interfész;
    • ár.
    Olvasson tovább  24 legjobb alaplapok
Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: