8 legjobb kapcsoló

A kapcsolóeszközöket általában különböző architektúrájú és méretű számítógépes hálózatok létrehozására használják. “switch”). Mi az Expertology-nál elkészítettük Önnek a legnépszerűbb kapcsolók kiválasztását, amelyeket szakértőink a legjobbnak tartottak bizonyos jellemzők tekintetében.

Hogyan válasszunk kapcsolót

Először nézzük meg, milyen kapcsolók állnak rendelkezésre, milyen feladatokkal tudnak megbirkózni, és mi legyen az irányelv egy ilyen eszköz megvásárlásához.

Technikailag a hardveres oldalon a switchek nagyon hasonlítanak a hubokhoz (amelyek tisztán véve szintén switchek) – ugyanazok a hálózati portok és ugyanazok a feladatok. A legfontosabb különbség az, hogy a hubok minden portra továbbítják az adatcsomagokat, ami jelentős mennyiségű hamis forgalmat eredményez, míg a switchek támogatják a csomagok cím szerinti továbbítását, így nagyságrendekkel hatékonyabban működnek. El kell mondani, hogy a növekvő megfizethetőség miatt a switchek szinte teljesen kiszorították a piacról a klasszikus, nem menedzselt hubokat.

A hálózati kapcsolókra meglehetősen sok paraméter jellemző. Elemezzük ezek közül a legfontosabbakat, amelyeket egy átlagos, iskolázatlan felhasználó is megérthet.

Portok száma

Ez a legnyilvánvalóbb mérőszám, de néhány dolgot érdemes kiemelni. A piacon kapható kapcsolók 5 és 48 RJ-45 szabványú porttal rendelkezhetnek. Természetesen, ha a helyi hálózat három számítógép, vásárolni egy kapcsolót 20 portok nem ésszerű, hacsak nem tervez egy nagyobb bővítést. De a “köztes” lehetőség is egy nemkívánatos szélsőség. Optimális, ha van ésszerű tartalék szabad kikötőkből.

Hálózati modell (réteg)

Amikor a “réteg” kifejezést egy kapcsoló leírására használják, az az eszközre alkalmazott hálózati információátviteli modellre (OSI) utal. A logika egyszerű – minél nagyobb a rétegszám, annál okosabb, hatékonyabb, termelékenyebb, jobb és drágább a kapcsoló. Ismertessük röviden mindegyiket.

 1. Layer One. A legprimitívebb modell, amely fizikai átvitelt használ. Ezek különösen azok a csomópontok, amelyekről beszéltünk, és amelyeket, még ha kaphatók is a piacon, nincs értelme megvenni. Nincsenek ilyen modellek a felülvizsgálatunkban.
 2. Második szint. Szinte az összes kereskedelmi forgalomban kapható, nem felügyelt kapcsoló ebbe a kategóriába tartozik. Ezek az eszközök adatkapcsolati modellt alkalmaznak. A bejövő adatok egyedi értelmes részekre (keretekre, frame-ekre) vannak osztva, mindegyik ellenőrzött és a hálózat egy adott eszközének címezve. A címzés a hálózati eszközök MAC-címein alapul, amelyekből egy táblázatot generálnak ezekből a címekből, és tárolják a port-cím hozzárendelést. A Layer 2 kapcsolók nem értik és nem értelmezik az IP-címeket.
 3. Harmadik réteg. A Layer 3 switchek már elfogadják az IP-címeket, és számos más kötelező funkcióval is rendelkeznek. Ez a szint a szélessávú routerek és a “fejlett” switch modellek jelentős részét lefedi.
 4. Negyedik réteg. Itt az úgynevezett szállítási modellt használják. Ez a hálózati technológia csúcsa, ahol az adatáramlás jelentős intelligencia komponenssel van elosztva. Ezek az eszközök képesek közvetlenül együttműködni a szoftveralkalmazásokkal, és a fejlécek alapján a csomagokat pontosan a megfelelő irányba irányítani. Leginkább az adatközpontokban vagy nagyvállalatoknál alkalmazott drága technológiai megoldások. Ebben az áttekintésben nem fogjuk leírni őket, mert ezek a magasan specializált szakemberek területe.

A MAC-címtábla kapacitása

Ez természetes következménye az előző pontnak, nevezetesen a Layer 3 kapcsolókról szóló résznek. A portok állományához hasonlóan a MAC-címtáblázatot is előre, a vásárlás előtt kell kiszámítani, figyelembe véve a hálózat esetleges jövőbeli bővítését. Az ennél kisebb eltérés nem jelenti automatikusan azt, hogy az eszköz vagy a port nem fog működni, de ha nincs elég bejegyzés a táblázatban, a kapcsoló a korábbiak helyett új bejegyzéseket ír felül, ami lassítja az adatátvitelt.

Alapvető adatátviteli sebesség

A hálózati eszközöknél ez nem annyira az alapsebességre, hanem a maximális sebességre vonatkozik. A szabványok közötti sebességkülönbség nagyságrendnyi – 10, 100 vagy 1000 megabit/másodperc. Egy kapcsoló tartalmazhat különböző sebességgel működő vagy kombinációkat támogató portokat.

Sávszélesség

Néha tudtukon kívül a sávszélességet összekeverik az adatátviteli sebességgel, de ez teljesen más, bár összefüggnek. A külső sávszélesség (switch fabric) annak a forgalomnak a felső határát jelenti, amely egy adott időegység alatt áthaladhat egy switch-en. Ez az érték névleges, szinte matematikai, és egyszerűen úgy számítható ki, hogy a portok számát megszorozzuk a sebességgel, majd megszorozzuk 2-vel (kétirányú). Például, ha egy switch 8 porttal rendelkezik és 1 Gbps névleges sávszélességű, akkor a külső sávszélessége 8x1x2=16 Gbps.

A belső sávszélesség a gyártó által meghatározandó jellemző, és az ügyfélnek csak a külső sávszélességgel kell összehasonlítania. Ha a belső kisebb, mint a külső, akkor a forgalom szűk keresztmetszete és a kapcsoló leállása szélsőséges körülmények között valószínűbb.

Forgalomirányítás

A kapcsoló forgalomkezelési képességei nagy témát jelentenek, és nagy része a szakértő szakmai felelősségi körébe tartozik. Csak azokat a paramétereket tekintjük át, amelyek befolyásolhatják az átlagos felhasználó döntését.

 1. Áramlásszabályozás.A kapcsoló azon képességére utal, hogy a csomagok átviteli/átvételi sorrendjét saját maga és egy harmadik fél eszköze között tárgyalja. Ez a képesség kritikus fontosságú túlterhelési körülmények között, amikor a csomagvesztés valószínűsíthető. Szinte minden modern kapcsoló által támogatott funkció.
 2. Jumbo keret. Nagyobb csomagméretek kezelése. Hasznos funkció, fontos nagy sebességeknél (1 Gbps vagy annál nagyobb). Kevesebb csomag kezelését teszi lehetővé, így jelentősen csökkenti a feldolgozási időt. Majdnem minden modern kapcsolóban megtalálható.
 3. Forgalmi prioritás. Kiválóan alkalmas olyan hálózatokhoz, ahol a forgalom túlnyomó többsége videó vagy hang lesz. Lényege, hogy a kapcsoló menet közben felismeri a legfontosabb csomagokat, és azokat továbbítja először, pl. VoIP csomagokat.
 4. Támogatja a VLAN-t. Hasznos eszköz a hálózat feltételes területeinek megkülönböztetésére, például – külön számítógépcsoport az alkalmazottak számára, külön csoport az ügyfelek számára; különböző elszigetelt csoportok a vállalat különböző részlegei számára stb. .
 5. A forgalom tükrözése.Egy olyan funkció, amely lehetővé teszi a belső forgalom és annak tulajdonságainak száz százalékos ellenőrzését. Például a teljes forgalmat egyszerűen megkettőzik egyetlen porton, ahol azt egy speciális szoftver “veszi fel” elemzésre.
 6. Port-továbbítás. Fájdalmasan szükséges funkció, amikor egy internet-hozzáféréssel rendelkező játékszerver telepítéséről van szó.
 7. Loopback védelem.Nagyon ajánlott funkció, és egy nem felügyelt kapcsoló esetében szinte szükségszerű. Úgy tervezték, hogy kiküszöbölje a hálózat hurokszerű szakaszainak gyakori problémáját – amely számos instabilitás, akadozás, sebességcsökkenés stb. oka. .
 8. Link-összevonás. Több fizikai portot kombinál egyetlen logikai portba, természetes sávszélesség-növeléssel akár 8 Gbps-ig.
 9. Halmozás.Ez a funkció alapvetően hasonló az előző modellhez, de nem egyetlen eszközön, hanem hálózati szinten működik. Több fizikai kapcsoló egyetlen logikai kapcsolóba történő összevonásának lehetőségét jelenti, ezáltal több portot kapunk egy “egyetlen” kapcsolón.
Olvasson tovább  A legjobb Asus táblagépek

Felügyelet, diagnosztika és védelem

Számos esetben fontos lehet, hogy a kapcsoló képes legyen diagnosztizálni a hálózat fizikai állapotát, és védekezzen a nem kívánt tevékenység ellen. Az első a kábelek és a csatlakozások folytonosságának diagnosztikája – ha fizikai hibát észlel, a kapcsoló ezt az alvázon lévő megfelelő LED világításával jelzi. A második a túlnyomórészt vírusos eredetű, bőséges szemétforgalom elleni védekezést foglalja magában.

Másodlagos paraméterek

És mielőtt közvetlenül a minősítésre térnénk, tekintsük át röviden a kapcsolók másodlagos paramétereit, amelyek inkább a kényelmet szolgálják, mint a funkcionalitást.

 1. Bővítőhelyek.További interfészek rendelkezésre állása a kapcsolónál különböző perifériák, például flashmemória csatlakoztatására.
 2. Kábeltípus/áramkör meghatározása.A kapcsolónak képesnek kell lennie helyesen meghatározni, hogy milyen típusú csavart páros kábelt krimpelnek, és támogatnia kell a következő típusokat. Ez megkíméli a felhasználót a kézi ellenőrzés fáradságától.
 3. Formafaktor.Telepítési típus: asztali, falra vagy állványra szerelhető. Ez utóbbi lehetőséghez leggyakrabban a készülékház lineáris méretei és az oldalsó levehető “fülek” rögzítésének képessége szükséges.
 4. Teljesítményjellemzők.Mivel ezek a kapcsolók gyakran 24/7 üzemben vannak, és soha nem kapcsolnak le, fontos, hogy energiatakarékosak legyenek, és minimális hővel működjenek. Egyes modellek lehetővé teszik az energiafogyasztás kézi beállítását. Egyes intelligens kapcsolók automatikusan alvó üzemmódba helyezik az inaktív portokat. A PoE (Power over Ethernet) támogatás lehetővé teszi a csatlakoztatott eszköz tápellátását ugyanazon a porton keresztül, amelyet az adatátvitelre/fogadásra használnak. Egyes készülékek beépített villámvédelmet is tartalmaznak (a működéshez földelésre van szükség).

Legjobb kapcsoló minősítés

Jelölés hely termék neve ár
Legjobb olcsó kapcsoló 1 TP-
 • NK TL-SG108E
 • 2 099€
  2 D-
 • nk DGS-1100-05
 • 1 587€
  3 UPVEL US-5G 842€
  Legjobb kapcsolók ár-érték arányban 1 Cisco WS-C3560G-24TS-S 51 151€
  2 MikroTik Cloud Router kapcsoló CRS125-24G-1S-IN 9 850€
  3 D-
 • nk DES-3200-28
 • 14 050€
  4 TP-
 • NK TL-SG1008P
 • 3 680€
  5 ZYXEL GS1900-24E 7 240€

  A legjobb olcsó kapcsolók

  A rangsor első válogatásában a legegyszerűbb és legolcsóbb modelleket vesszük szemügyre, amelyek a feladatok széles körét képesek ellátni. Mindhárom kapcsolótípus az adatkapcsolati modellt használja, azaz mindhárom Layer 2 kapcsoló. Mindegyik modellt ugyanazzal a nómenklatúrával és márkanévvel gyártják már évek óta. Ez idő alatt a változatok megváltoztak, és ennek következtében a technológiai profilok is változtak, egészen a megjelenésig, a súlyig és a funkcionalitásig. Csak a legújabb hardverrevíziót vesszük figyelembe.

  TP-
 • NK TL-SG108E
 • Értékelés: 4.8

  TP-<li></div><p>NK TL-SG108E ” src=”/wp-content/uploads/2023/11/2241666193561-558-.jpg” title=”TP-</p><li>NK TL-SG108E”><p>Kezdjük a szupernépszerű német márka TP menedzselt kapcsolójával-</p><li>NK. Fontolóra veszi a második verzió hardveres felülvizsgálatát. Az elsőtől még abban is jelentősen különbözik, hogy a magasabb verziók egy kényelmes webes felületen keresztül vezérelhetők, míg az első verzió csak egy speciális Easy Smart segédprogramon keresztül vezérelhető. Ez utóbbi lehetővé teszi a hálózat összes hasonló kapcsolójának központosított kezelését.<p>A switch 8 Gigabit Ethernet porttal rendelkezik RJ45 csatlakozóval, amelyek támogatják a 10/100/1000 Mbps sebességet. A portok automatikusan felismerődnek, és jól működnek egyenes és crossover csavart páros tömörítéssel.</p><p>A készülék teljesítménye a következő. Teljes átviteli sebesség – Gbps. Csomagátviteli sebesség 11.9 millió csomag/mp. Csomagmemória puffer – 2 MB. Jumbo képkockák – 16Kbit. A MAC-címtábla akár 8k-t is tartalmazhat. bejegyzések.</p><p>Layer 2 switch funkciók: rugalmas portkezelés (tükrözés, sebességkorlátozás, aggregáció), kábelállapot-érzékelés, hurokérzékelés, IGMP Snooping.</p><p>Ez a modell is nagyon jó teljesítményjellemzőket mutat. A speciális technológia akár 80%-át is megtakarítja annak az energiának, amely egyébként a “normál” kapcsolóknál teljesen kárba veszne. A PoE támogatás (a perifériás eszközök hálózati porton keresztül történő táplálása) nincs megvalósítva.</p><p>A kapcsoló támogatja az adatprioritást (QoS funkció – “Qua</p><li>A “szolgáltatás”) a következő paraméterekkel: 4k. Elsőbbségi várólisták; sebességkorlátozás; port-specifikus prioritás; hálózati vihar elleni védelem.<p>Az eszköz támogatja az IEEE szabványok széles skáláját, virtuális VLAN-t tud kialakítani – akár 32 hálózat egyidejűleg.</p><p>A kapcsoló mérete 158x101x25 mm. fogyaszt 5.46W, 100 – 240V AC tápellátás. Asztali formátumban készült, a stabilitást biztosító gumilábak a csomagban találhatók. 24 hónap gyártói garancia.</p><h4>Előnyök</h4><ul><li>Stabil működés dadogás nélkül;</li><li>Előre konfigurálás nélkül is kielégítően működik;</li><li>energiatakarékosság;</li></ul><h4>Hátrányok</h4><ul><li>no orosz interfész firmware.</li></ul><h3>D-<li>nk DGS-1100-05 </h3><p>Értékelés: 4.7</p><div style=D-<li></div><p>nk DGS-1100-05 ” src=”/wp-content/uploads/2023/11/635166193561-188-.jpg” title=”D-</p><li>nk DGS-1100-05″><p>Egy másik olcsó menedzselt kapcsoló a mi értékelésünkben az előzőnél nem kevésbé ismert cég gyártmánya, de már Tajvanról – D-</p><li>nk. Ez egy kompakt, ötportos kapcsoló, amelynek méretei 141x85x28 mm, súlya 320 g. A funkciók és képességek széles skáláját támogatja, így a különböző méretű vállalkozások széles köre számára alkalmas, de nem a nagyvállalatok számára. Egy új hardverrevíziót fontolgatunk – A1.<p>A switch portok minden sebességgel működnek – 10, 100 Mbps és 1 Gbps, beleértve az 1000Base-T-t (Gigabit átvitel csavart párosításon, 5, 5e és 6 kategóriában).</p><p>A konfiguráció és a kezelés a Smart Console segédprogramon vagy a webes felületen keresztül történik. A fenti modell konzoljához hasonlóan az intelligens konzol könnyen felismeri a többi D-kapcsolót-</p><li>A kapcsoló a hálózat ugyanazon területén működik, és zökkenőmentesen integrálódik a rendszerbe, megszüntetve a rendszertechnikusok felesleges fáradozását. A webes felület ugyanezeket a kezelési eszközöket kínálja, és a hálózat bármely munkaállomásáról csatlakozhatunk a switchhez.<p>Ismertessük az alapvető funkciókat. 10 Gbit/s teljes kapcsolási kapacitás; 8k MAC-címtartomány kapacitása. bejegyzések; 64 bájtos csomagtovábbítási sebességkorlátozás – 7.4 Mpps; 128 kB csomagpufferterület; 9,216 bájt Jumbo keret.</p><p>A fejlett funkciók közé tartozik az IGMP snooping; broadcast burst védelem (hálózati vihar); statikus MAC (megbízható MAC-címek rögzített listája); fejléczárak (HoL) elkerülése; legfeljebb 32 csoport támogatása; hurokfelismerés a rossz port automatikus letiltásával; és kábeldiagnosztika.</p><p>Ez a switch támogatja a Surveillance VLAN technológiát, amely lehetővé teszi egy hatékony videofelügyeleti rendszer telepítését a videóforgalom priorizálásával. Ez a modell az energiafogyasztás tekintetében is jó tulajdonságokkal rendelkezik: szerzője D-</p><li>nk Zöld csökkenti a teljesítménytúllövést szinte nullára; automatikus üzemmódban felfüggeszti az inaktív portokat; földelés rendelkezésre áll. A készülék maximális energiafogyasztása a legaktívabb használat esetén 3.35W.<h4>Előnyök</h4><ul><li>Kiterjedt funkcionalitás megfizethető áron;</li><li>Könnyen beállítható és integrálható a hálózatba;</li><li>földelés áll rendelkezésre;</li></ul><h4>Hibák</h4><ul><li>Foltos szubjektív panaszok a sávszélességre vonatkozóan.</li></ul><h3>UPVEL US-5G </h3><p>Értékelés: 4.6</p><div style=UPVEL US-5G

  Egy másik ötportos switch a mi értékelésünkben, ezúttal egy sokkal kevésbé ismert cégtől, de elég tisztességes jellemzőkkel rendelkezik. A gyártó nagyon fiatal, hivatalosan amerikai (Kaliforniában bejegyzett), de valójában az oldal angol nyelvű verzióját 2012 óta nem támogatják, míg az orosz verzió mindig releváns. Ez egyértelműen jelzi a vállalat orosz gyökereit. Bármilyen furcsa is, de az internetkapcsolatra szolgáló hardverek esetében ez még egy plusz, mivel a gyártó “bevarrta” az eszközkezelő rendszerbe a számos hazai szolgáltató automatikus konfigurációjának tulajdonságát. Elég kiválasztani a várost és a szolgáltatót, és a beállításokat automatikusan felveszi. A 2. technológiai változatot fogjuk megvizsgálni.0 2017-től.

  A készülékház méretei – 92x25x68 mm, a készülék nettó tömege – 0.18 kg. A készülék öt portja teljes sebességtartományban működik – 10, 100Mbps és 1Gbps sebességgel. A kapcsoló lefedi az összes szükséges IEEE szabványt. Az állítólagos belső sávszélesség becsült értéke 10 Gbps, a MAC-címtartomány kapacitása 4096. MDI/MDIX csavart páros automatikus felismerése.

  A kapcsoló az előző két modellhez hasonlóan nagyfokú energiatakarékosságot kínál – akár 75%-os megtakarítás a GREENforce technológiával. Egyetlen hátránya a rendkívüli egyszerűség, nevezetesen, hogy a kapcsoló nem kezelhető, és nem teszi lehetővé számos paraméter rugalmas beállítását, mint a fent leírt modellek.

  Előnyök

  • megfizethető ár;
  • Átlátható hálózati telepítés;
  • Minimális energiafogyasztás;
  • stabil teljesítmény.

  Hátrányok

  • Nem kezelt.

  A legjobb kapcsolók ár-érték arányban

  A minősítésünkben szereplő eszközök második, fejlett csoportját a különböző formájú kapcsolók alkotják – faktorok, teljesítményképességek, funkciós készletek stb. . Szakértőink öt modellt választottak ki, amelyek mindegyike a legjobb kombinációt kínálja az ár, a funkciók és a minőség tekintetében a kategóriájában.

  Cisco WS-C3560G-24TS-S

  Értékelés: 4.9

  Cisco WS-C3560G-24TS-S

  Kezdjük az amerikai Cisco cég legdrágább modelljével – a márka évtizedek óta a magas minőség, a teljesítmény, a megbízhatóság és általában a hálózati berendezések legmagasabb szintjének szinonimája. Egy Layer 3 switch, és ez önmagában sokat elmond a képességeiről.

  Ebben a termékcsaládban kapcsolók egész sora áll rendelkezésre, amelyek nem csak a portok számában, hanem néhány más paraméterben is különböznek egymástól. Megnézzük a legnépszerűbb 24 portos modellt.

  A készülék méretei 475x44x378 mm, nettó tömege 5.4 kg. Külsőleg a kialakítás tipikusan “szerver”, azaz mindenféle tervezési sallang nélkül, merev fémház, rackbe szerelhető szerelvényekkel.

  A kapcsoló jelentős mennyiségű saját RAM-memóriával rendelkezik – 128 MB, emellett 32 MB flash-memória is van. Mind a 24 port támogatja a teljes sebességtartományt – 10 Mbit és 1 Gbit/másodperc között. Az igényelt belső sávszélesség ugyanakkor 32 Gbit/másodperc. Első pillantásra ez nem teljesen harmonikusan korrelál a 24 port teljes műsorszórási kapacitásával mindkét irányban, de ne feledje, hogy ez egy Layer 3 switch, sokkal intellektuálisabb útválasztással. Kapacitás MAC-címtartomány – 12228 bejegyzés.

  A kapcsoló különböző csatlakozási és kezelési módszereket támogat. Külön konzolporttal, beépített webes felülettel, SNMP és Telnet hozzáféréssel rendelkezik.

  Ez a kapcsoló az OSPF és a RIP 1. és 2. verziójú dinamikus útválasztási protokollokkal is működik. Támogatja az IGMP 1-3. verzióját az internetes csoportkezeléshez. LACP, IEEE 802-es verziókkal is rendelkezik.1p, 802.1q, 802.1d és 802.1s. Az MDI/MDIX csavart párosítás típusát a portok automatikusan meghatározzák.

  Előnyök

  • harmadik szintű irányítás;
  • gyors processzor;
  • neves “tematikus” márka;
  • megbízhatóság és tartósság;
  • Professzionális eszköz összességében.

  Hátrányok

  • Nem a legmegfizethetőbb ár.

  MikroTik Cloud Router kapcsoló CRS125-24G-1S-IN

  Értékelés: 4.8

  MikroTik Cloud Router kapcsoló CRS125-24G-1S-IN

  Folytatódik a lett MikroTik cég által készített multifunkcionális professzionális kapcsoló rangsorolása. Ezt a készüléket a márka termékeinek jellemző tulajdonságai jellemzik: megbízhatóság, széles körű funkcionalitás és elképesztő rugalmasság. Ez is egy Layer 3 switch, és funkciókészletét tekintve majdnem olyan jó, mint a Cisco fenti megoldása, de árát tekintve aránytalanul olcsóbb.

  Ugyanannyi port – 24, és ugyanazok a sebességi specifikációk – 10, 100 és 1000 Mbps. MDI/MDIX automatikus felismerés. Van egy külön uplink port is, ugyanolyan sebességi jellemzőkkel. Hasonló mennyiségű RAM – 128 MB. Processzor – 600 MHz-es Qualcomm Atheros AR9344 Qualcomm Atheros AR9344. És ugyanezek a hozzáférési és kezelési funkciók: webes felület, konzolport, SNMP, Telnet. USB-porttal rendelkezik a szükséges perifériák vagy külső memória csatlakoztatásához. Operációs rendszer – RouterOS.

  Az SFP-port rugalmas bővítéseket és integrációkat tesz lehetővé, például a kapcsoló optikai hálózatokhoz való csatlakoztatását további hardver vagy médiakonverziós eszközök nélkül. PoE funkció – Power over Ethernet.

  A készülék egy LCD érintőképernyőt is tartalmaz, amely nemcsak a kapcsolási statisztikákat figyeli, hanem számos kapcsolási funkciót is vezérel.

  A kapcsoló a MikroTik termékekre jellemző szigorú formájú – 285x45x145 mm méretű fémházban készül

  Előnyök

  • 3. szint;
  • Teljesen felszerelt RouteOS a MikroTik testreszabásával;
  • kompakt érintőképernyő;
  • rugalmas konfigurációk;
  • megbízhatóság és stabilitás;
  • a minőség, a funkcionalitás és a költség egyik legjobb aránya.

  Hátrányok

  • Bonyolult és nem túl átlátható beállítás.

  D-
 • nk DES-3200-28
 • Értékelés: 4.7

  D-<li></div><p>nk DES-3200-28 ” src=”/wp-content/uploads/2023/11/9021666193561-658-.jpg” title=”D-</p><li>nk DES-3200-28″><p>A rangsor harmadik helyezettje egy másik 24 portos kapcsoló, de ezúttal a második szintű menedzsmentről van szó, és a fenti két modellhez képest egyértelmű korlátozásokkal rendelkezik. Igaz, a funkcionalitása még mindig csúcsminőségű, mint egy eszköz az osztályában, így még drágább, mint a 3 szintű MikroTik.</p><p>A kapcsoló klasszikus szerver formájú, állványra szerelhető rögzítőelemekkel készült. Fém ház méretei – 441x44x207 mm, nettó tömeg – 2.15kg.</p><p>Az első legszembetűnőbb korlátozás ebben az esetben a port sebessége, amely 10 vagy 100 Mbps. Gigabites portok csak SFP 4 portok. A gyártó által megadott belső sávszélesség 12.8 Gbps. 8192 MAC címkapacitás. A készülék 16 MB RAM-mal van felszerelve.</p><p>Kezelési szempontból ugyanazokat a funkciókat kínálja, mint az előző kettő: Web-felület, konzolport, SNMP, Telnet. RADIUS/TACACS+ hitelesítés a hozzáférés szervezéséhez. Az IGMP internetes csoportkezelési protokollok három verziója. A csavartpáros tömörítés típusa automatikusan felismerésre kerül, támogatja a Jumbo Frame és az IEEE minden népszerű verzióját.</p><p>A kapcsoló a forgalom kezelésében is rugalmas: beépített porttükrözés, sávszélesség-korlátozás, broadcast burst védelem.</p><p>Minden Ethernet port beépített 6 kV-os túlfeszültség-védelemmel van ellátva.</p><h4>Előnyök</h4><ul><li>Meglehetősen átlátható beállítások;</li><li>megbízhatóság és üzemidő;</li><li>energiabiztonság;</li><li>információbiztonság.</li></ul><h4>Hátrányok</h4><ul><li>A szabványos portok sebessége nem haladja meg a 100 Mbit/s sebességet.</li></ul><h3>TP-<li>NK TL-SG1008P </h3><p>Értékelés: 4.7</p><div style=TP-<li></div><p>NK TL-SG1008P ” src=”/wp-content/uploads/2023/11/6851666193561-488-.jpg” title=”TP-</p><li>NK TL-SG1008P”><p>A rangsor következő tagja egy sokkal egyszerűbb hálózati megoldás, mint az előző három modell. Asztali formátumban készült és egyszerű, tömör kialakítású.</p><p>A készülékház méretei 171x27x98 mm. Ezekben a méretekben 8 port található 10/100/1000 Mbps sebességgel és a csavart pár tömörítési típus automatikus felismerésével.</p><p>Ennek a modellnek az egyik legfigyelemreméltóbb “chipje”, hogy a nyolcból négy port támogatja a PoE technológiát, azaz az adatátvitel mellett áramot is biztosít a csatlakoztatott eszköznek. A kapcsoló PoE hálózati eszközökkel együtt 63 W, külső eszközök nélkül pedig 5 W PoE energiafogyasztása.8W.</p><p>Backbone sávszélesség (külső sávszélesség) – 16 Gbps. A MAC-címek táblázatának kapacitása a legújabb hardverrevíziójú kapcsolóban 4096 (a korábbi verziókban ez a paraméter csak 1024 volt). 2Mbit pufferkapacitás.</p><p>Fejlett funkciók és előnyök: Kompatibilitás különböző tápegységekkel; kompatibilitás az IEEE 802 szabványnak megfelelően.3af; a forgalom rangsorolásának képessége; automatikus MAC-címfelismerés és automatikus időalapú táblázat-tisztítás, puffer túlcsordulási késleltetés fél-duplex üzemmódban, áramlásvezérlés teljes-duplex üzemmódban.</p><h4>Előnyök</h4><ul><li>4 PoE port – A felhasználói vélemények alapján ez az optimális megoldás akár négy felügyeleti kamera csatlakoztatására irodai vagy otthoni környezetben;</li><li>Alapvető integráció a hálózatba;</li><li>üzembiztos.</li></ul><h4>Hátrányok</h4><ul><li>Nem lehet a falra szerelni.</li></ul><h3>ZYXEL GS1900-24E </h3><p>Értékelés: 4.6</p><div style=ZYXEL GS1900-24E

  És a legjobb kapcsolók Expertology minősítését a neves gyártó – ZYXEL – egy másik 24 portos modellje egészíti ki. Az ár/funkcionalitás/minőség kombinációja szempontjából ez az egyik legsikeresebb modell szakértőink szerint.

  A készülék méretei – 267x 42×162 mm, nettó tömeg – 1.56kg. 1U típusú szerver fémházban, rackbe való beszerelés lehetőségével. 64 MB SDRAM memóriát tartalmaz a CPU számára és opcionális Flash memóriát – 16 MB.

  24 RJ-45 port 10/100/1000 kbit/s sávszélességgel rendelkezik. Két 100/1000 kBit/s SFP port (csak a legújabb verzió, a régebbi verziókban nincs SFP). A csavart páros krimpelési szabvány automatikusan felismerődik. Az eszköz a konfigurációhoz és a kezeléshez számos módszert és eszközt kínál: webes felület, Telnet, SNMP, C

 • , RMON, LLDP, TFTP

  A teljesítményparaméterek a következők. 48 Gbps teljes kapcsolási kapacitás. 64 bájtos csomagtovábbítási sebesség 35.7 Mpps. A MAC-címtábla kapacitása 8 KB. Jumbo keret – 9216 bájt. Csomagpuffer 0.525 MB.

  Hálózati szabványok széles skálája, beleértve az IGMP-szűrést, a linkaggregációt, a fél-duplexet, az energiahatékony Ethernetet, az optikai szálakat stb. .

  Előnyök

  • A minőség, a funkcionalitás és az ár egyik legsikeresebb kombinációja;
  • széles körű szabványok lefedettsége;
  • Számos kezelési és konfigurációs lehetőség;
  • Rackbe szerelhető.

  Hátrányok

  • Nem észlelt hátrányok.
 • Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Cybulya Guculka

  Helló mindenkinek! Én vagyok Cybulya Guculka, és nagy lelkesedéssel osztom meg szenvedélyemet a háztartási gépek javításával és telepítésével kapcsolatban. Ennek az oldalnak az írójaként engem a technológia iránti szeretetem és a vágy hajt, hogy segítsek másoknak megérteni és megoldani a gépeikkel kapcsolatos problémákat.

  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: