8 legvékonyabb notebook

A világ már nem az, ami néhány évtizeddel ezelőtt volt. Manapság már nincs értelme egy több kilós, terjedelmes laptopot cipelni magunkkal. Miért, amikor már vannak vékony laptopok?? Igen, általában nem tartalmaznak különálló grafikus kártyát, de a processzorba épített grafikus mag általában elegendő az irodai feladatokhoz. A költségek a modell konfigurációjától függően változnak. Sajnos néhány ultravékony laptop semmire sem jó – lassúak, és az építési idejük egy év használat után véget ér. Hogy elkerülje ennek a bizonyos modellnek a megvásárlását, nézze meg a következő kínálatunkat. Kizárólag a legjobb laptopok leírása, amelyek megvásárlása valószínűleg nem fog csalódást okozni.

Legvékonyabb notebook rangsor

Jelölés űr termék neve ár
Legvékonyabb laptopok rangsor 1 Acer SWIFT 7 140 450
2 DELL XPS 13 9370 96 535€
3 Acer SWIFT 5 69 990€
4 HP Envy 13-ah0011ur 102 890
5 Apple MacBook Early 2015 99 990€
6 HP Spectre 13-af000 79 990€
7 Lenovo IdeaPad 720s 13 82 990€
8 Xiaomi Mi Notebook Air 13.3” 2018 54 469€

Acer SWIFT 7

Értékelés: 4.9

Acer SWIFT 7

Keres egy jó megjelenésű laptopot, amely vékony és könnyű? Ebben az esetben érdekli Önt a mi értékelésünk nyitómodellje, az Acer SWIFT 7. A megjelenéskor minden bizonnyal ez volt a világ legvékonyabb noteszgépe. A mindössze 8 cm vékony.98 mm. A maga idejében még néhány tábla PC is sokkal kövérebb volt! Súlya mindössze 1,13 kg. Nem rossz egy olyan készüléktől, amely 13,3 hüvelykes kijelzővel, teljes QWERTY-billentyűzettel és egy nagyon erős lítium-polimer akkumulátorral rendelkezik.

A laptop képernyőjének felbontása 1920×1080 pixel. Nem nagyszerű paraméter. De tökéletes néhány YouTube videó vagy film megtekintéséhez. A 4K-kijelző hiánya pedig pozitív hatással van a teljesítményre. Még egy 1,2 GHz-es kétmagos Intel Core i5 processzor is elegendő ahhoz, hogy minden alkalmazás elég gyorsan megnyíljon, és a felületük egyáltalán nem lassul le. Az SSD-meghajtó hozzájárul az ilyen sebességhez – az operációs rendszer és az összes program fájljait tartalmazza. Az SSD kapacitása 256 GB. Nem sok, de elég a munkához. Nincs értelme letölteni a játékokat itt.

Mint könnyen kitalálható, egy ilyen vékony notebook nem tudott diszkrét grafikus kártyát kapni. Ehelyett az Intel HD Graphics 615-öt használja, amely a lapkakészlet egy részét foglalja el. A laptopon nem lehet videoszerkesztést vagy más hasonló bonyolult feladatokat végezni. De a Windows 10 és a különböző programok felülete minden probléma nélkül nyomon követhető.

A notebook 8 GB RAM-mal rendelkezik. Ezenkívül a laptop rendelkezik egy vezeték nélküli modullal, amely megérti a szabványos Wi-Fi 802.11ac. Ezért nem kell a filmeket és más médiaadatokat a beépített meghajtón tárolnia. Javasoljuk, hogy tartsa őket a routerhez csatlakoztatott külső merevlemezen – a fent említett szabvány támogatásával nem lesz gond a lejátszásukkal. Külső merevlemezét az USB 3 porton keresztül is csatlakoztathatja a notebookjához.1 és a megfelelő adapter.

Néhányan hozzászoktak ahhoz, hogy a laptop képernyője egy TV-n vagy monitoron jelenjen meg. Az Acer SWIFT 7 ezt is lehetővé teszi, de bizonyos feltételek mellett. Egyszerűen nincs HDMI csatlakozás! Helyette USB Type-C-t kínálnak – mint tudjuk, a modern laptopok ezt használják a nagy felbontású képek kimenetére. A fejhallgató csatlakoztatása itt sokkal egyszerűbb, a hagyományos 3,5 mm-es kombinált csatlakozót használja. By the way, a készülék támogatja a Bluetooth-headsetet is – a “kék fog” panaszmentesen működik.

Egy ilyen kis laptop nem tudott egy hatalmas akkumulátort kapni a rendelkezésére. Kapacitása 2770mAh. Azonban még ez az akkumulátor is 7-9 órás üzemidőt biztosít. A billentyűzet és a nagyon praktikus touchpad itt vezérlőként szolgál. Sajnos, a képernyő nem rendelkezik érintőképernyővel. De IPS technológiát használ a maximális betekintési szögek érdekében.

Hozzá kell tenni, hogy ez a laptop rendelkezik néhány extra “finomsággal”. Sajnos GPS-t nem kapsz, de az ujjlenyomat-olvasó bizonyos mértékig megvédi a személyes adataidat. Van SIM-kártya foglalat is, amely lehetővé teszi a világháló elérését akár a szabadban is.

Előnyök

 • Nagyon jó hangzás;
 • Minimális vastagság;
 • A képernyő maximális betekintési szöggel rendelkezik;
 • LTE és Wi-Fi 802.11ac;
 • Egy tisztességes kapacitású SSD-meghajtó van jelen;
 • Hosszú akkumulátor-üzemidő;
 • Az ujjlenyomat-olvasásos feloldás elérhető;
 • Alacsony súly.

Hátrányok

 • Nagyon magas ár;
 • Egy szerény processzort használnak;
 • Nincs különálló grafikus kártya.

DELL XPS 13 9370

Értékelés: 4.8

DELL XPS 13 9370

Egy másik nagyon vékony notebook, amely nem tudott távol maradni a rangsorunkból. Többféle konfigurációban létezik. Alapvetően a processzor verzióról verzióra különbözik. De mindenesetre ez egy nyolcadik generációs Intel lapkakészlet lesz. A kedvező árú változatot az Intel Core i5-8250U hajtja majd, 3,4 GHz-es órajelen. A laptop csúcsváltozata pedig a Core i7-8650U-ra épül – a magok órajelét 4,2 GHz-re állítja be. Röviden, bármelyik noteszgépet is választja, biztos lehet benne, hogy a legigényesebb alkalmazásokon is átjut.

A laptop vastagsága helyenként nem haladja meg a 7,8 mm-t. A legvastagabb pontján 11,6 mm-es. Röviden, ezt a notebookot semmiképpen sem lehet kövérnek nevezni. A felső fedélben egy 13,3 hüvelykes IPS-kijelző található. A képernyő felbontása ismét a megvásárolt konfigurációtól függően változik. Ha egyszerűen csak a dokumentumokon szeretne dolgozni, akkor egy F felbontás is elegendő

  HD. A modern filmek kényelmes megtekintéséhez pedig olyan változatra van szüksége, amely 4K-kijelzővel rendelkezik.

  Miben különböznek még a különböző konfigurációk? Természetesen a RAM mennyisége – 4GB és 16GB között változik. Ugyanakkor a legkisebb verzió nagyszámú alkalmazás futtatásakor problémákhoz vezet. Az operációs rendszer is változhat: választható Windows 10 Home és Windows 10 Pro. Vannak azonban olcsóbb laptopok, amelyek ingyenesen működnek Ubuntuval – a felhasználóknak maguknak kell telepíteniük a Microsoft operációs rendszerét, ha erre egyáltalán szükségük van.

  Egy ilyen vékony notebookban egyszerűen nincs hely a merevlemez számára. Emiatt a gyártónak be kellett építenie egy SSD-t. Az olcsó konfiguráció 128 GB-os meghajtót használ. És minél drágább a megvásárolt verzió, annál nagyobb kapacitással rendelkezik – elméletileg a DELL XPS 13 9370-et akár egy terabájtos SSD-vel is megveheti!

  Természetesen nincs grafikus kártya – a grafikus feldolgozás az Intel UHD Graphics 620-ra van bízva. Ha szeretné, megjelenítheti a képet egy monitoron – erre a Thunderbolt 3 és USB-C csatlakozók szolgálnak. Kár, hogy nem volt hely egy pár USB 3 portnak.0 – A perifériák csatlakoztatásához elosztót kell használnia.

  Egyre több elektronikus eszköz van ujjlenyomat-olvasóval felszerelve. Van egy a DELL XPS 13 9370-ben – keresse a bekapcsológombban. A termék minőségi hangszórókkal is büszkélkedhet. Egyesek számára ez a fajta hangzás még filmnézéshez is elég jó! A videokonferenciával nincsenek problémák – a kamera 720p felbontású képet készít, a hangot pedig akár négy mikrofon is felveszi! A kapcsolat az útválasztóval Wi-Fi 802.11ac – a sebesség lenyűgöző. Van egy másik vezeték nélküli modul is – ez a Bluetooth eszközökkel való kommunikációra szolgál.

  Vitathatatlanul az egyik legjobb laptop a világon a jelen írás időpontjában. Okkal nyert számos díjat a CES 2018-on. Ennek a laptopnak a csúcskonfigurációja azonban drága – az orosz online boltok több mint 100 ezer dollárt kérnek. router.

  Előnyök

  • Bármely konfiguráció nagy teljesítményű processzorral rendelkezik;
  • Vannak nagy mennyiségű RAM-mal rendelkező változatok;
  • SSD-t használ tárolásra;
  • A csúcskategóriás konfiguráció 4K kijelzővel rendelkezik;
  • Van ujjlenyomat-olvasó;
  • Nem rossz hangzás;
  • Négy mikrofon van beépítve;
  • Támogatja a Bluetooth vezeték nélküli szabványokat 4.1 és Wi-Fi 802.11ac.

  Hátrányok

  • Nincs különálló grafikus kártya;
  • Nem túl sok csatlakozó;
  • Sokak számára nem megfizethető.

  Acer SWIFT 5

  Értékelés: 4.7

  Acer SWIFT 5

  Rangsorunk az Acer által kiadott legjobb laptoppal kezdődik. Szörnyen magas az ára – a nagy teljesítményű “macbookok” szintjén. Valami megfizethetőbbet szeretne, de nem kevésbé vékonyat? Ebben az esetben fontolja meg egy másik laptop vásárlását az Acer-től – a neve SWIFT 5.

  Ezt a számítógépet nemrég adták ki. Bár csak néhány orosz online boltban van jelen. Kétségtelen azonban, hogy a laptopok a jövőben egyre elterjedtebbek lesznek. Az emberek biztosan szeretni fognak egy olyan készüléket, amely kevesebb, mint egy kilogrammot nyom. A vásárlók értékelni fogják az ide telepített IPS kijelzőt is, amelynek felbontása 1920×1080 pixel. Bármelyik szemszögből megnézheted. A 300 nit fényerejű háttérvilágításnak köszönhetően pedig még a szabadban, napsütésben is élvezheti a képet. A képernyő elég nagynak bizonyult – átlója 15,6 hüvelyk. Maga a laptop nem különösebben nagy. Az a tény, hogy az oldalsó keret szélessége 5,87 mm – ez csökkentette a készülék méretét. By the way, vannak még kisebb változatai a laptop – a képernyő átlója 14 hüvelyk. Érdekes módon a felbontás nem változik. Kiderült, hogy ezek a konfigurációk nagyobb pixelsűrűséggel rendelkeznek.

  A notebook maga 14,6 mm vastag. Nem rekord, de korábban erről csak álmodni lehetett. Lényegében a laptop két mérsékelten vékony táblagéphez hasonlítható. De itt nem csak a minőségi képernyő, hanem egy praktikus billentyűzet is van! Egyébként a készülék súlya a konfigurációtól függ. Alig két tucatnyi van belőlük! A gyártó megpróbált termékeket létrehozni mind a takarékos vásárlók, mind a nagy teljesítményt igénylők számára. Az előbbieknek az a verzió kell, hogy érdekeljen, amelyik a következővel működik

 • nux. A jövőben könnyedén telepítheti a megszokott Windows 10-et saját maga is. Az Acer SWIFT 5 viszonylag olcsó változatai sem büszkélkedhetnek különösen erős processzorral. De a kétmagos Intel Core i5-7200U is elég jó a legtöbb összetett feladathoz. Egyértelmű, hogy egy ilyen notebookon lehetetlen videót szerkeszteni. De ez nem a processzor problémája, hanem a diszkrét grafikus kártya hiánya. És milyen vékony laptop használható videószerkesztésre??

  Jó látni, hogy még az Acer SWIFT 5 alacsonyabb árú változatai is 8GB RAM-ot kapnak a rendelkezésükre. Az erősebb változatok pedig kétszer nagyobb kapacitással rendelkeznek, és még a DDR4 szabványt is elérik. Ami az állandó memóriát illeti, természetesen nincs merevlemez. Ehelyett 256 GB vagy 512 GB kapacitású szilárdtest-meghajtót használ.

  Sajnos ez a laptop egyáltalán nem erős. A modern szabványokhoz képest viszonylag szerény processzorral rendelkezik. A konkrét chipkészlet modell a kiválasztott konfigurációtól függ. De még a legdrágább változat sem kínál mást, mint egy Intel Core i7-8565U – egy négymagos processzor, amely 1,8 GHz-es órajelen fut. Ugyanakkor elegendő kapacitással rendelkezik az operációs rendszer és a legtöbb meglévő alkalmazás stabil működéséhez. Ezt a laptopot azonban nem érdemes megvenni, ha 3D modellezésre és egyéb bonyolult feladatokra kívánja használni. Ez egy irodai gép, semmi több.

  Jó látni, hogy a modern laptopok nagy sebességű csatlakozási lehetőséget kapnak. Az Acer SWIFT 5 például a Wi-Fi 802.0 szabvány segítségével tud csatlakozni az internethez.11ac. Képességei még a routerhez csatlakoztatott külső merevlemezen lévő 4K filmek megtekintéséhez is elegendőek. A “kék fog” támogatása is itt valósul meg, aminek köszönhetően Bluetooth-fejhallgatókban hallgathat zenét. De ebben a notebookban nincs SIM-kártya foglalat. Sajnos a szabadban nem tudsz böngészni a weben, hacsak nem vagy Wi-Fi lefedettségi területen belül.

  Jó, hogy még ez a laptop is rendelkezik ujjlenyomat-olvasóval. Úgy tűnik, hogy a jövőben minden laptopban elérhető lesz. És a készülék gyártója nem feledkezett meg az USB 3 portokról sem.0 – pontosan kettő van belőlük. Az egyik végén USB Type-C aljzatot is találhat. Természetesen továbbra is kaphat képkimenetet a monitoron vagy a TV-n. A vezetékes fejhallgató csatlakoztatásához pedig egy 3,5 mm-es úgynevezett kombinált csatlakozót használ.

  Hozzá kell tenni, hogy a 4670 mAh kapacitású akkumulátor élettartamot biztosít a rangsorunk képviselőjének. Nem rossz szám. Mégsem ez a legvékonyabb notebook a piacon. Egy teljes feltöltés várhatóan 8-9 órán át tart. A gyakorlatban minden attól függ, hogy mit fogsz csinálni.

  Előnyök

  • Szinte minden konfiguráció súlya 999 gramm;
  • Hosszú akkumulátor-üzemidő;
  • Elegáns kialakítás;
  • Windows 10 Home operációs rendszerrel érkezik;
  • A csatlakozók száma nem nevezhető minimálisnak;
  • Van ujjlenyomat-olvasó;
  • Kapható 512 GB-os SSD-meghajtóval szerelt változat is;
  • Tisztességes mennyiségű RAM;
  • Jó IPS kijelző F felbontással
    l HD.

   A hátránya

   • A processzor nem különösebben erős;
   • Az ár nem mindenkinek fog megfelelni;
   • Nincs különálló grafikus kártya.

   HP Envy 13-ah0011ur

   Értékelés: 4.7

   HP Envy 13-ah0011ur

   Ritka az olyan eset, amikor egy adott notebook-konfigurációt ajánlunk. A HP Envy 13-ah0011ur index alatt rejtve a laptop nem csak vékony, hanem hosszú akkumulátor-élettartammal is rendelkezik. És ez a modell is kap egy tekintélyes mennyiségű memória. A terméknek egyéb előnyei is vannak, amelyeket most részletesen ismertetünk.

   A 100 ezer eurót elérő árcédula ellenére a HP0011ur nem karcolódik. De ez a számítógép nem nevezhető különösen erősnek. Az 1,8 GHz-es órajelű Intel Core i7-8550U négymagos processzor köré épült. Meg kell azonban jegyezni, hogy cikkünkben csak a notebook önálló használatáról beszélünk. Ha ezt a laptopot csatlakoztatja az aljzathoz, akkor a frekvenciát 4 GHz-re növelheti. Ebben az üzemmódban a készülék elkezdi megoldani a legnehezebb feladatokat – még a videószerkesztés sem okoz problémát, mivel a gyártónak sikerült elhelyeznie az NVIDIA GeForce MX150 grafikus adaptert a GDDR5 memória néhány gigabájtjával. De ne felejtsük el, hogy ezzel a “túlhajtással” a notebook zajosabbá válik – a hűtőrendszernek keményen kell dolgoznia.

   Ez a laptop 16 GB RAM-ot tartalmaz. A kapacitás jó, az egyetlen szégyen az a szabvány, amelyhez tartozik – LPDDR3. Bár a laptop nem játékra készült, és a legtöbb alkalmazásban a DDR4 memória nem hozna jelentős sebességnövekedést. 512 GB-os szilárdtest-meghajtó az adattároláshoz. Aligha tűnik úgy, hogy ez nem elég (hacsak nem akarsz telepíteni néhány PC-s játékot).

   A laptop 13,3 hüvelykes IPS kijelzőn jelenik meg. Ha tudod, hogy 4K felbontással rendelkezik, az árcédula már nem is tűnik olyan magasnak. Érdekes, hogy az LCD panelt a Corning védőüveggel borítja, így ne számítson karcolásokra. Nem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy a képernyő érintésérzékeny, mivel bizonyos esetekben ez megkönnyítheti az operációs rendszer kezelését.

   A microSD-kártya foglalat szép bónusznak tekinthető. Komolyan, sok vékony laptopban már nincs kártyaolvasó, pedig régen minden laptopban volt egy. A két USB 3 port is tetszeni fog.1, amelyből az egyik a laptop feltöltésére szolgál. Van egy hely a DisplayPort 1 számára is.2 – aljzatok, amelyek lehetővé teszik a kép megjelenítését a monitoron. De nincs is rá szükséged, ha egy ilyen nagyszerű, bár kicsi képernyő áll rendelkezésedre? Nos, a külső meghajtó csatlakoztatásához USB Type-C-t kell használnia – ez a csatlakozó akár 5 Gbit/s adatátviteli sebességet is támogat. A számítógép egyik végén található egy fejhallgató kombinált csatlakozó is.

   Nem nehéz kitalálni, hogy ez a notebook támogatja a Wi-Fi 802 802 vezeték nélküli szabványt.11ac. Nemcsak a már említett 3,5 mm-es jack csatlakozó használható hangkimenetre, hanem a Bluetooth 4.2.

   A HP Envy 13-ah0011ur laptop nagy kapacitású, négycellás akkumulátort tartalmaz. Teljes feltöltése 10-14 órás akkumulátor-üzemidőre elegendő, ami ideális eredménynek tekinthető. A számok nagymértékű csökkenése csak akkor vehető észre, ha a grafikus kártya aktiválva van. Emellett 14,9 mm vastag.

   Előnyök

   • A webkamerát két mikrofon egészíti ki;
   • Viszonylag kis súly (1,3 kg);
   • Jól néz ki;
   • Jó hangrendszer négy hangszóróval
   • Hosszú akkumulátor-üzemidő;
   • Tisztességes mennyiségű csatlakozó;
   • Behelyezhet egy microSD-kártyát;
   • Támogatja a Wi-Fi 802.11ac és Bluetooth 4.2;
   • Van egy beépített IPS-kijelző 4K felbontással;
   • Nagy SSD tárolókapacitás;
   • Van egy különálló grafikus kártya;
   • Rengeteg RAM;
   • Windows 10 Home operációs rendszerrel érkezik;
   • Van ujjlenyomat-érzékelő.

   Hátrányok

   • Nem mindenki fogja erősnek találni a processzort;
   • Sokan nem engedhetnek meg maguknak egy ilyen laptopot.

   Apple MacBook Early 2015

   Értékelés: 4.7

   Apple MacBook Early 2015

   Természetesen egy ilyen értékelésben lehetetlen nem megemlíteni legalább egy “macbookot”. Az Apple kínálatában néhány nagyon vékony megoldás található. A legérdekesebb a MacBook Early 2015. Legalábbis szerintünk. Igen, ez messze nem a legújabb modell, ami a nevéből is kiderül. De az Apple újabb laptopjaival ellentétben tisztességes áron adják el.

   Ez a modell egy ritka eset, amikor a gyártó nem vette a fáradságot, hogy különböző konfigurációkat adjon ki. Oroszországban csak egy változatot értékesítenek. Rendelkezik egy tisztességes 12 hüvelykes kijelzővel, 2304×1440 képpont felbontással. Természetesen nem kínál érintőképernyő-támogatást – a Mac OS X operációs rendszer még nem képes kezelni az érintőképernyős bevitelt. Ez nem árthat. Az Apple számítógépek köztudottan praktikus érintőpaddal vannak felszerelve, ami azt jelenti, hogy eszébe sem jut egy egér csatlakoztatása. A képernyőről szólva, azt IPS technológiával hozták létre. Ez azt jelenti, hogy bármilyen szögből jól látható a kép. Az Intel HD Graphics 5300 grafikus chip pedig az alkalmazások és programok felületének kezeléséért felel. Sajnos nincs grafikus kártya, így a videoszerkesztés szóba sem jöhet. Ami a játékokat illeti. De a játék ezen a MacBookon való játék valami egészen más, mint ez a világ.

   Talán a laptop legnagyobb vonzereje még csak nem is a képernyő, hanem az SSD. Kapacitása 512 GB. Nem rossz egy Apple notebooktól, amelyet mindössze 100 ezerért árulnak. RUB. Ez minden bizonnyal elég jó bármelyik vevő számára. Nem lehet nem örülni a készülék alacsony súlyának – mindössze 920 grammot nyom. Még mindig az egyik legkönnyebb noteszgép, amelyet a cupertinói székhelyű vállalat készített. Vastagságát tekintve pedig 13,1 mm alatt van.

   A legtöbb, ebben a cikkben vizsgált számítógéppel ellentétben a MacBook Early 2015 passzív hűtést használ. Ez azt jelenti, hogy teljesen csendes! Ennek a megoldásnak a hátránya az alacsony teljesítmény. A gyártónak itt egy kétmagos Intel Core M-et kellett építenie. Ez a chipset nem melegszik túlságosan, de csak 1,2 GHz-es órajelen működik. Ezért a teljesítmény szempontjából a laptop meglehetősen rosszabb, mint más “macbookok”, különösen a Pro sorozathoz tartozó más “macbookok”.

   Ez a modell 8 GB RAM-mal rendelkezik. Az útválasztóhoz való csatlakozáshoz Wi-Fi 802.11ac – nem rossz egy 2015-ben bejelentett készüléktől. Bluetooth 4 támogatást is kaphat.0. Vezetékes fejhallgatót is csatlakoztathat a laptophoz – hagyományos 3,5 mm-es kombinált csatlakozót használ. És van optikai hangkimenet, ami ritkaság a laptopoknál, és hangkimenet a hangszórókhoz. A perifériák csatlakoztatásához csak USB Type-C-t használ. Ez az aljzat nagy sebességű, de bárcsak több lenne, mint egy.

   És az utolsó dolog, amit nem mondhatunk el az akkumulátorról… Rendelkezik megfelelő energiával, így az akkumulátor élettartama akár nyolc-kilenc órát is elérhet. Ez a szám még egy operációs rendszer frissítésével sem csökken.

   Előnyök

   • Van egy optikai hangkimenet;
   • Hosszú akkumulátor-üzemidő;
   • Támogatja a Bluetooth 4-et.0 és Wi-Fi 802.1.ac;
   • Nagy kapacitású SSD-t használnak;
   • Kiváló IPS-kijelző, bár kicsi a mérete;
   • Tömeg – legfeljebb 0,92 g.

   Hátrányok

   • Kevés csatlakozó;
   • Mégis, nem a legmegfizethetőbb árcédula;
   • Nincs különálló videokártya;
   • Alacsony fogyasztású processzor.

   HP Spectre 13-af000

   Értékelés: 4.6

   HP Spectre 13-af000

   Egy másik tisztességes laptop modell a rangsorunkban. Számos laptop-módosítás megtalálható az üzletekben – az utolsó két számjegy különbözik a nevükben. Ezt a laptopot gyakrabban adják el ugyanazért a 100-105 ezer emberért. rubel. Bár, ha a legtöbbet szeretné kihozni belőle, akkor egy csúcskonfigurációra kell költenie, amely akár 140-160 ezer dollárba is kerülhet. RUB. Nézzük meg, hogy pontosan milyen alkatrészek vannak a laptop ilyen változataiban.

   Először is, az SSD-meghajtó felhívja a figyelmet. Kapacitása 1 TB! Úgy tűnik, hogy nemcsak a dokumentumokkal való munkához, hanem néhány videofájl tárolásához is elegendő. Azonban még egy ilyen drága laptop sem alkalmas a telepítésükre. A helyzet az, hogy itt nincs különálló “grafika”. Az Intel Core i7-8550U chipek alapértelmezett 1,8 GHz-es órajelen üzemelnek. Ha azonban egy bonyolult feladatot rövid idő alatt kell megoldania, a BIOS megfelelő beállításával növelheti a frekvenciát. Az akkumulátor élettartama azonban rövidül, ha így dolgozik, ezért ajánlott a notebookot konnektorba dugni.

   A laptopot egy négyszegmenses újratölthető lítium-ion akkumulátor látja el energiával. A kapacitás nem rekord, ami a notebook vastagságával magyarázható, amely nevetséges 10,4 mm. Ennek ellenére kilenc-tíz órán át képes működni egy teljes feltöltéssel. Hát nem csoda??

   Szerény mérete ellenére a HP Spectre 13-af000 súlya 1,11 kg – ahogyan azt már észrevehette, vannak könnyebb laptopok is a rangsorunkban. Mi befolyásolta a végső súlyt? Elsősorban LCD kijelző. Nem a legalapvetőbb IPS panel, amelyet itt használnak, amely 13,3″ képátlójával teljes 4K felbontással büszkélkedhet. Ráadásul a képernyőt egy érintőképernyőréteg egészíti ki! Kiderült, hogy a felhasználó nemcsak az érintőpaddal és a billentyűzettel vezérelheti a Windows 10 Home operációs rendszert.

   A RAM szintén hatással lenne a súlyra. Itt a kapacitása 16 GB-ra nőtt. A notebook még nehezebb lenne, ha lenne grafikus kártyája. Ehelyett azonban a már említett processzorba ágyazott Intel UHD Graphics 620 grafikus magot használja. Képességei bőven elegendőek a 4K felbontású interfész kezeléséhez. Egyébként a képet a monitoron is megjelenítheti. Erre abban az esetben van szükség, ha nagyobb átlóban szeretné megjeleníteni a képet. Néhány Thunderbolt 3 aljzatot használnak a képkimenethez. És jól emlékszünk azokra az időkre, amikor egy ilyen hatékony módszert csak az Apple számítógépekben használtak!

   Apropó csatlakozók, egy ilyen vékony laptop nem kaphat nagy számban őket. A perifériák csatlakoztatásához csak az USB 3 portokat használja.1 C-típusú, itt két darabból áll. Az egyik végén van egy headset kombinált csatlakozó is. A Bluetooth 4 a támogatott vezeték nélküli szabványok közé tartozik.2 és Wi-Fi 802.11ac. Ez egyfajta szabvány a modern laptopok esetében, amelyek a felső árszegmensbe tartoznak.

   Előnyök

   • Thunderbolt csatlakozók állnak rendelkezésre;
   • Támogatja a Wi-Fi 802.11ac és Bluetooth 4.2;
   • Van egy konfiguráció egy terabájtos SSD-meghajtóval;
   • Aranyos kialakítás és vékony vastagság;
   • Tisztességes akkumulátor-üzemidő;
   • 4K kijelző konfiguráció is rendelkezésre áll;
   • Rengeteg RAM;
   • Windows 10 operációs rendszerrel érkezik.

   Hátrányok

   • Nincs ujjlenyomat-olvasó;
   • Magas költségek;
   • Nincs különálló grafikus kártya;
   • Zajos hűtőrendszer.

   Lenovo IdeaPad 720s 13

   Értékelés: 4.5

   Lenovo IdeaPad 720s 13

   A kínai Lenovo egyszer már nagyot szólt, amikor felvásárolta az IBM számítógépes részlegét. Azóta a Lenovo laptopokat rendszeresen fejlesztették. Egyre fejlettebb számítógépek jönnek ki. Ez azt jelenti, hogy ezek nem mindig járnak magas árcédulával. A Lenovo IdeaPad 720s 13 például 50-90 ezerért vásárolható meg. RUB, a választott konfigurációtól függően. És mindenesetre egy ultravékony és nagyon könnyű notebookot kapunk. Nem, itt nem rekordokról van szó. De az 1,1 kg sem jelent nagy megterhelést, ha a laptopot cipeled magaddal a munkahelyedre. Vastagsága 13,6 mm.

   Érdekes, hogy a modell legdrágább módosításai ujjlenyomat-olvasóval is felszerelhetők. Vagy lehet, hogy nem rendelkezik ilyennel – ezt a pontot a vásárláskor tisztázni kell. És ne számítson arra, hogy a legjobb specifikációkat kapja. Viszonylag alacsony ár teszi a különbséget. Például egy ide telepített SSD maximális mérete 256 GB lesz. Természetesen ez nem tűnik problémának, mivel a jövőben könnyen kicserélheti. De nem tehetsz új processzort a laptopodba. Ezért nem ajánljuk, hogy az alapkonfigurációkat nézzük. Ezek az AMD Ryzen 5 2500U lapkakészleten alapulnak. Jó processzornak tűnik, de ennél több nem. Az Intel Core i7-7500 sokkal érdekesebbnek tűnik a magasabb verziókban – alapértelmezett 2,7 GHz-es órajelen fut, és sokkal jobban teszi a dolgát.

   A különböző konfigurációk a felszerelt kijelzőben is eltérhetnek. Az alapváltozatokban az F

    l HD, ami egyáltalán nem fog meglepni téged. Nos, a felső változatok könnyedén megjelenítenek egy 4K felbontású képet. Nincs különálló videokártya, így nincs videószerkesztés. És jobb, ha nem játszadozunk.

    Mit spórolt meg a gyártó?? Nem tudnám nélkülözni, mert a Lenovo IdeaPad 720s 13 laptop nem kerül 100-150 ezer forintba. RUB, mint a fentebb áttekintett modellek némelyike. Először is, a megtakarítás a RAM-on érezhető, ami itt csak 8 GB. De a DDR4 szabványhoz tartozik (a csúcskonfigurációról beszélünk). Egyébként a laptop közel sem olyan frusztráló, mint amilyen lehetne. Igen, nem hangzik jól (legalábbis a versenytársakhoz képest). De két USB 3 portot kínál.0 és egy USB 3.0 C-típusú. A Thunderbolt 3 támogatásról sem feledkeztünk meg – a kép megjelenítése 4K monitoron nem jelenthet gondot. A vezeték nélküli csatlakoztathatósághoz pedig Bluetooth 4 modulok állnak rendelkezésre.1 és Wi-Fi 802.11ac.

    Röviden, nem véletlenül került ez a notebook a listánkra. Nem ez hozza a legtöbb pénzt. Ugyanakkor kap egy erős kétmagos processzort, egy teljes értékű SSD-meghajtót, egy nagyszerű kijelzőt és egy nagyon vékony fémházat.

    Előnyök

    • Vannak ujjlenyomat-olvasóval ellátott változatok is;
    • Elegáns kialakítás és kis vastagság;
    • Tisztességes mennyiségű USB-csatlakozó;
    • A Thunderbolt támogatás jelen van;
    • Elég hosszú akkumulátor-üzemidő;
    • Teljesen megérti a Bluetooth 4 szabványokat.1 és 802 Wi-Fi.11ac;
    • Van egy 4K kijelzővel ellátott konfiguráció;
    • Nem túl magas ár;
    • Windows 10 Home operációs rendszer telepítve.

    Hátrányok

    • Sok laptopváltozat nem rendelkezik túl erős processzorral;
    • Kevés állandó és RAM memória;
    • Nincs különálló grafikus kártya.

    Xiaomi Mi Notebook Air 13.3” 2018

    Értékelés: 4.5

    Xiaomi Mi Notebook Air 13.3'' 2018

    A laptopok nemrégiben kezdték el gyártani, és a híres cég Xiaomi. Mint tudják, ez a gyártó birodalmi hozzáállású… Így nem meglepő, hogy a Xiaomi úgy döntött, hogy versenybe száll a MacBookokkal. A Xiaomi Mi Notebook Air hasonló kialakítású. Ez a laptop is elég vékony és könnyű. A különbség azonban az, hogy a Windows 10 operációs rendszert használja. És még csak meg se próbáljon meg egy Mac OS-t telepíteni ide úgy, hogy egy online képet szerez be róla! A helyzet az, hogy néhány hardverhez egyszerűen nincsenek az Apple által támogatott operációs rendszerhez írt illesztőprogramok.

    Megjegyzendő, hogy ez a legolcsóbb a lottóból. Nem valószínű, hogy 60 ezernél többet fogsz költeni a vásárlásra. rubel. Persze még ez az árcédula sem tűnik elsőre épeszűnek. De hasonlítsd össze azzal, amit egy MacBookért kérnek. Igen, még a fentiekben vizsgált versenytársak ára is jelentősen magasabb! De ez nem jelenti azt, hogy ennek a notebooknak abszolút mindent meg lehet bocsátani.

    Kezdjük a készülék erősségeivel. Nem tud segíteni, de elégedett lehet az ide telepített 13,3 hüvelykes kijelzővel. Igen, a felbontása csak 1920×1080 pixel. De sokaknak ez is elég. És ne feledje, hogy egy ilyen felbontás nem terheli túlságosan a hardvert. És itt nem ők a leghatalmasabbak. A széles betekintési szögek szintén kihagyhatatlanok – ezekkel nem minden középkategóriás laptop büszkélkedhet.

    Érdekes, hogy a kínai gyártó a DDR4 szabványú RAM-okra áldozott. Zavarba ejtő azonban a hangereje – 8 GB. Emellett egy átlagos, modern CPU-t, az 1,6 GHz-es órajelű négymagos Intel Core i5-8250U-t használja. Röviden, a Mi Notebook Air 13.3” 2018 ezekkel az alkatrészekkel irodai vagy otthoni gépként használható, de nem valószínű, hogy megfelel a feladatnak.

    Az itt vizsgált laptopok többségétől eltérően a Xiaomi termék diszkrét grafikus kártyával rendelkezik. NVIDIA GeForce MX150-et használ, néhány gigabájt videomemóriával. Ez az adapter elég ahhoz, hogy közepes grafikai beállításokkal játsszon “tankokkal”, ami minden bizonnyal tetszeni fog néhány vásárlónak. By the way, ez azért van, mert a grafikus kártya notebook súlya tisztességes 1,3 kg. És ezt a számítógépet sem nevezhetjük éppen karcsúnak, a vastagsága 14,8 mm. Ez olyan, mint két elég vaskos tabletta.

    De vissza az összetevőkhöz. A Mi Notebook Air 13.3” 2018 egy 256 GB-os SSD meghajtót tartalmazott. Ha nem szeretsz játszani és videókat letölteni, akkor is jó lesz. A csatlakozók között megkülönböztethetünk egy pár USB 3.0 és egy USB Type-C, amely ugyanahhoz a sebességi szabványhoz tartozik. Sajnos a notebook nem támogatja a Thunderboltot – a kimenet a tévére vagy monitorra HDMI aljzaton keresztül történik. Ami az adatok vezeték nélküli továbbításának és fogadásának módját illeti, erre a célra a Bluetooth 4 szabványt használják.1 és Wi-Fi 802.11ac.

    A laptop Windows 10 alatt működik. A fiókhoz való hozzáférés az ujjlenyomat beolvasása után történik. Súlya ellenére a notebook nem a legtágasabb akkumulátort használja. Ideális esetben a teljes töltés csak 9 órás akkumulátor-üzemidőre elegendő. A gyakorlatban azonban az eredmény még rosszabb lesz, különösen, ha a videokártya időről időre aktiválva van.

    Az érdemek

    • Van ujjlenyomat-olvasó;
    • A dizájnnak mindenki számára vonzónak kell lennie;
    • Tisztességes számú csatlakozó;
    • Egy diszkrét grafikus kártya van jelen;
    • Nem rossz 13,3 hüvelykes IPS-kijelző;
    • A RAM a modern szabványhoz tartozik;
    • Telepített Windows 10 Home operációs rendszer.

    Hátrányok

    • Nem túl hosszú akkumulátor-üzemidő;
    • Nem a legjobb hangzású modell;
    • Nem túl nagy SSD-kapacitás;
    • Nem a legnagyobb mennyiségű RAM;
    • Bárcsak erősebb processzorral rendelkezne;
    • Lehetne könnyebb a súlya.

    Következtetés

    Most már tudja, melyek a legvékonyabb, mégis működőképes laptopok. Felhívjuk figyelmét, hogy nem csak a Windows operációs rendszerrel rendelkező modellekre terjedtünk ki. Nem felejtettük el a MacBookot. Ha a kezébe kerül egy, készüljön fel, hogy megszokja az új gyorsbillentyűket és az újratervezett kezelőfelületet. Windows versenytársai közül azonban sokan ugyanolyan jók a használhatóság szempontjából, mint ez, és gyakran észrevehetően olcsóbbak is.

    Olvasson tovább  Top 6 AMD grafikus kártya
Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: