Top 10 mechanikus billentyűzet

*A szerkesztő véleménye szerint a legjobbak áttekintése. A kiválasztási kritériumokról. Ez az anyag szubjektív, és nem minősül reklámnak vagy vásárlási útmutatónak. A vásárlás előtt kérjen szakmai tanácsot.

Napjainkban a mechanikus billentyűzetek egyre népszerűbbek. A membrán típusú routerekkel szemben számos előnyt kínálnak. De észrevehetően drágábbak is. Ezért egy ilyen eszköz kiválasztása természetes kínzássá válik. Ha el akarja kerülni, nézze meg a legjobb mechanikus billentyűzeteket tartalmazó válogatásunkat. A szakfolyóiratokban megjelent véleményeken és a vásárlói visszajelzéseken alapul.

Mi a különbség a mechanikus és a membrános billentyűzet között??

Sok éven át csak membrános billentyűzeteket használtunk. Ez a gyártásuk egyszerűségének volt köszönhető. Az ilyen készülékek középpontjában egy hatalmas tábla áll, amelynek tetején egy membrán van elhelyezve, amelyet bizonyos helyeken egy billentyű erejével nyomnak meg. A gyártás könnyűsége befolyásolja az ilyen perifériák költségeit – könnyen találhat egy membránbillentyűzetet, amely mindössze 300-400 rubelért eladó.

A mechanikus billentyűzet egy írógéphez hasonlítható. Minden kulcs egy különálló alkatrész, más néven kapcsoló. Minden alkatrész forrasztva van a lapra. Ennek eredményeképpen a mechanikus billentyűzeteknek számos pozitív és negatív tulajdonsága van:

 1. Sok modell javítható – némi szakértelemmel viszonylag könnyen kicserélhető;
 2. Zajosak – egyes modellek ebből a szempontból szinte teljesen megegyeznek az írógépekkel;
 3. A jól hangolt érzékenység javítja a gépelési pontosságot;
 4. A billentyűk egyes modelleknél különböző színű megvilágítással is rendelkezhetnek;
 5. Ezeknek az eszközöknek az élettartama több tízmillió billentyűleütés lehet;
 6. A mechanikus modellekkel kényelmesen gépelhet, ami azt jelenti, hogy nem fog nagyon sokáig fáradni a gépelésben;
 7. A gyártás nehézsége jobb árcédulát eredményez – a mechanikus billentyűzetek 2000-3000 rubelről indulnak, és ez nem lesz a legjobb modell.

Kérjük, vegye figyelembe, hogy gyakran előfordul, hogy a mechanikus billentyűzetgyártók Cherry kapcsolókat építenek be a billentyűzetbe. Ezek a legmegbízhatóbb és legjobban reagáló billentyűzetek még a játékosok számára is. Néhány vállalat azonban saját gombtípust használ – például a Logitech.

A legjobb mechanikus billentyűzetek

Jelölés Helyszín Megnevezés Ár
A legjobb mechanikus billentyűzetek 1 SteelSeries Apex 7 Red Switch fekete USB 13 990 €
2 Logitech G G915 TKL Carbon 16 789 €
3 HyperX Alloy FPS Pro (Cherry MX Red) 8 490 €
4 HyperX Alloy Origins Core fekete USB 9 690 €
5 Logitech G Pro 10 679 €
6 Bloody B820R (piros kapcsolók) 4 480 €
7 Logitech G G413 Carbon USB 5 990 €
8 Redragon Devarajas 4 369 €
9 Átkozott B875N 3 490 €
10 OK
 • CK 969G SHOTGUN fekete USB
 • 2 199 €

  SteelSeries Apex 7 Red Switch fekete USB

  Score : 4.9

  SteelSeries Apex 7 Red Switch fekete USB

  A billentyűzet különlegessége a minimális felesleges elemekben rejlik. 104 billentyűt, két extra billentyűt és egy hangerőszabályzót kap. Ez minden! De természetesen ez nem jelenti azt, hogy nincsenek további extra funkciók. Az F1-F12 billentyűsorral érheti el, ahogyan azt a jegyzetfüzetekben használják, például. Megváltoztathatja a háttérvilágítás módját, például.

  Mint már láthatja, nemcsak egy QWERTY billentyűzet várja Önt, hanem egy numerikus billentyűzet is. Ami a fent említett háttérvilágítást illeti, az zóna állítható. Ez azt jelenti, hogy minden billentyűnek saját háttérvilágítási színe lehet. A billentyűzetet a játszott játéknak vagy a személyes kívánságoknak megfelelően lehet beállítani.

  USB-csatlakozót használ a tartozék számítógéphez való csatlakoztatásához. Az 1,9 m hosszúságú kábel elegendő. Figyelemre méltó a fonat hiánya – ezen az áron furcsán néz ki. A kábel végén két csatlakozó található. Ennek az az oka, hogy a készüléken is van egy megfelelő port – ezt használhatja például egy USB-stick csatlakoztatására. De a sebességre ne számítson – a csatlakozó USB 2 kompatibilis.0. Ami a billentyűzet tokjának anyagát illeti, a gyártó műanyagot és alumíniumot választott. A készülék drágának tűnik és drágának tűnik – ezt nem lehet tagadni. Levehető tenyértámasszal rendelkezik, amely mágnesesen rögzíthető. Tudjon meg többet a billentyűzet kinézetéről és érzéséről a SteelSeries Apex 7 felülvizsgálatának elolvasásával az Overclockers oldalon.

  Mint fentebb említettük, ez a modell különböző típusú háttérvilágítással rendelkezik. A választásuk a képernyőmenüben történik, amelyhez a megfelelő gombot három másodpercig lenyomva kell tartani. De készüljetek fel arra, hogy ez angolul lesz – a nagy és hatalmas nyelvre való fordítás nem biztosított. A saját fejlesztésű alkalmazás felületével ellentétben, ahol még több lehetőség áll rendelkezésre. Érdemes megemlíteni, hogy a billentyűzet támogatja a makrófelvételt is.

  Ha már a hátrányokról beszélünk, nagyító alatt kell keresni őket. Ezek közül az árcédulának kell a legfontosabbnak lennie. Nem mindenki lesz elégedett a viszonylag olcsó műanyaggal, amelyből a kulcskupakok készülnek – a gyártó könnyen dönthetett volna a drágábbak mellett is. Ami az extra billentyűk hiányát illeti, ezt a pontot nem vesszük fel a hátrányok listájára, mivel gyakran csak a helyet foglalják el.

  Előnyök

  • A hangerőszabályzó rendelkezésre áll;
  • RGB háttérvilágítást használ;
  • Az USB-hosszabbító kábel is beépítésre került;
  • Optimális billentyűleütés;
  • A kábel megfelelő hosszúságú;
  • Van egy mágneses csuklótámasz;
  • A tok repülőgép-minőségű alumíniumból készült;
  • A kiegészítő billentyű OLED kijelzővel rendelkezik.

  Hátrányok

  • Emellett nagyon kedvező az ára is;
  • Bárcsak drágább műanyagból készültek volna a billentyűsapkák;
  • A billentyűzet lassú USB-porttal rendelkezik.

  Logitech G G915 TKL Carbon

  Értékelés: 4.9

  Logitech G G915 TKL Carbon

  Ez egy “egyedi” modell, így megéri az árcédulát. Kezdjük azzal, hogy ritka az az eset, amikor egy mechanikus billentyűzet vezeték nélküli. Nem csak ez, hanem két kommunikációs szabványt is támogat! Az első esetben a számítógéphez csatlakozik, amelynek USB-portján megfelelő vevőegységnek kell lennie. A válaszidő mindössze 1 ms, ami különösen a játékosok számára nagyszerű. A második kommunikációs szabvány az ismert Bluetooth. Támogatja az okostelefonhoz, táblagéphez és számos Smart TV-hez való csatlakozást. Az egyik szabványról a másikra való váltás egyetlen gomb megnyomásával történik.

  Ezt a modellt a nagyon rövid billentyűleütés különbözteti meg – nem haladja meg a 2,7 mm-t. Vegye figyelembe, hogy az alkalmazott kapcsolók országonként eltérőek. Oroszország esetében ezek a Cherry MX-hez hasonlóak. Hangos kattogás, amikor megnyomja. Néhányan nem fogják szeretni, mivel a billentyűzet használata felébresztheti a közelben alvó személyt. De gépeléskor jó dolog, hogy mindig érezni lehet, mikor nyomja le a billentyűket. Egyébként minden billentyű élettartama 50 millió billentyűleütés. A működtetéshez 50 gramm erőre van szükség. A Logitech G G915 TKL-ről szóló, a 4frag oldalon közzétett értékelésünkben többet olvashat arról, hogy milyen érzés a billentyűzeten.

  Ennek a modellnek a teste kiváló minőségű műanyagból készült, karbon bevonattal. A billentyűzet drágább változata, csiszolt alumíniumból készült tokkal. Egyébként a lehetőségek ugyanazok. Mindkettőnek nincs digitális egysége, és mindkettő RGB háttérvilágítással rendelkezik. A jó hír az, hogy a tartozék kompakt mérete nem kényszerítette a gyártót arra, hogy lemondjon a további billentyűkről. A készülék lehetővé teszi a háttérvilágítás fényerejének gyors módosítását és a zenelejátszó funkciók használatát. Van egy hangerőszabályzó kerék is. Bizonyos funkciókat egy speciális alkalmazásban több F-billentyűhöz rendelhet hozzá. Ugyanezt a trükköt más billentyűkkel nem lehet elvégezni – ez a firmware legsúlyosabb korlátozása. A háttérvilágítás részletes beállítása is zavaró lehet.

  A Logitech G915 TKL fő jellemzője, hogy a beépített újratölthető akkumulátorral működik. A bekapcsolt háttérvilágítás típusától és fényerejétől függően 30-40 órányi töltöttséget élvez. A tartozék micro-USB csatlakozót használ a töltéshez. Rejtély, hogy egy ilyen drága billentyűzetben miért nincs USB Type-C.

  Előnyök

  • A legtöbb billentyű szabványos méretben;
  • Részletesen testreszabható RGB háttérvilágítást használnak;
  • Nagyon rövid billentyűút;
  • További gombok állnak rendelkezésre;
  • Minimális válaszidő;
  • Átkapcsolhat Bluetooth-kapcsolatra;
  • Meglehetősen hosszú kábellel érkezik;
  • Csökkentett méret és súly.

  Hátrányok

  • Mikro-USB csatlakozót használnak;
  • A kapcsolók hangos kattogása nem mindenkit elégít ki;
  • A firmware-nek számos hiányossága van.

  HyperX Alloy FPS Pro (Cherry MX Red)

  Score : 4.8

  HyperX Alloy FPS Pro (Cherry MX Red)

  Ez az egyik legkisebb mechanikus billentyűzet. A gyártó úgy érte el ezt a szerény méretet, hogy teljesen kiküszöbölte a további gombokat. Néhányan csalódottak lehetnek. Mások fellélegeznek, mert így felszabadul a hely az asztalukon. A HyperX Alloy FPS Pro készítői nem építettek be számlapot az alkotásukba. Joggal érezték, hogy a játékosok alig használják.

  A 900 grammos egység összesen 87 billentyűt tartalmaz. Ezek között megtalálható az Fn kapcsoló, ami ebben a helyzetben elengedhetetlen. A billentyűsapka, mint az összes többi billentyű, ABS műanyagból készült. Mint sejtheti, ha ezt a billentyűt az F-billentyűvel együtt nyomja meg, akkor egy bizonyos funkciót indít el. Megfelelő beállítások a saját szoftverben. Vegyük például az Fn+F6 billentyűkombinációt: a zenelejátszó az előző zeneszámra vált.

  A billentyűsapkák alatt Cherry MX Red kapcsolók találhatók. Nincs kattanásuk vagy visszarúgásuk. Nem a legjobb választás gépeléshez, de a játékosok imádni fogják. A löket a működtetésig csak 2 mm. A teljes billentyűút pontosan a duplája. Állítólagos élettartama 50 millió billentyűleütés. Ami a háttérvilágítást illeti, az egyszínű.

  Ez a billentyűzet szabványos USB-csatlakozón keresztül kommunikál a számítógéppel. A mellékelt kábel piros és fekete színű szövethüvellyel rendelkezik. A billentyűzet mini-USB mini-jack csatlakozója. A leválasztás lehetőségét azok fogják értékelni, akik valahová magukkal viszik a készüléket. És lehetővé teszi, hogy könnyen kicserélje a vezetéket, ha megsérülne. 1,8 m hosszú. Csak azt kívánhatjuk, hogy a gyártó mellékelt volna egy hordtáskát. A 4frag HyperX Alloy FPS Pro véleményezői ezt a hátrányok közé sorolják.

  A billentyűzet szilárd felépítésű. Minden billentyű különösen csendes, mint fentebb említettük. Egy kivétellel. A “Space bar”-nak van némi problémája a stabilizátorokkal – idővel elkezdenek nyikorogni. Sok vásárló írt róla, köztük Efendi is. De befejeztem a felülvizsgálatomat a Yandex.A HyperX Alloy FPS Pro billentyűzetről szóló értékelésében a Market-en azt mondta:: “Ez nagyon király, ehhez kétség sem férhet. Fantasztikus design, nagyon jó konstrukció. Határozottan tapad az íróasztalához a hátul lévő külső szélein lévő gumitömítésekkel.

  Előnyök

  • A billentyűzet gyakorlatilag hangtalan;
  • Hosszú szövet alsó fonott kábellel van ellátva;
  • A kábel levehető;
  • A burkolat fémből készült;
  • A billentyűzet kompakt és viszonylag könnyű;
  • A billentyűzet nem csúszik az asztalon;
  • A billentyűk háttérvilágítással rendelkeznek.

  Hiányosságok

  • Jól jönne néhány plusz kulcs;
  • A háttérvilágítás csak piros színű;
  • Nem a legjobb stabilizátorok a ‘space bar’-on.

  HyperX Alloy Origins Core fekete USB

  Értékelés: 4.7

  HyperX Alloy Origins Core fekete USB

  Sok mechanikus billentyűzetnek nincs számlapja. A HyperX Alloy Origins Core sem. Miért költenél pénzt extra kapcsolókra, ha a játékosok általában nem használják a digitális egységet?? Ez a modell pedig kifejezetten játékra készült. Az RGB-világítás például a szivárvány minden színét felragyogtatja. A billentyűzet azonban azoknak is tetszeni fog, akiknek nagy mennyiségű szöveget kell beírniuk. A tény az, hogy a billentyűmozgás csak 1,8 mm. Így nagyon kevés időt tölt minden egyes betű begépelésével. Lehet, hogy zavarban van a visszajelzések hiánya miatt. Ez a HyperX Red kapcsoló használatának köszönhető.

  Ez a modell egy másik olyan billentyűzet, amely nem tartalmaz felesleges funkciókat. Extra gombok, hangerőszabályzó – mindez nem a HyperX Alloy Origins Core-ról szól. Ennek a tartozéknak köszönhetően nagyon kompakt, és súlya nem haladja meg a 900 grammot. De ne tévesszen meg senkit, hogy ez a modell csak az alapfunkciókat kínálja. Mint sok mechanikus társa, ez is rendelkezik az Fn billentyűvel. Egyszerűen nyomja meg az F1-F12 sorozat bármelyik billentyűjét egyszerre egy művelet végrehajtásához. Például alapértelmezés szerint az Fn+F7 kombináció szünetelteti a zeneszám lejátszását. Minden funkció átcsoportosítható a saját szoftverben. A háttérvilágítás színét megváltoztathatja. Természetesen számos variáció közül választhat – beleértve az effektek széles skáláját is.

  A billentyűzetkiosztás közel áll a szabványoshoz. Kissé zavaró csak az egyemeletes Enter. 1,8 m-es kábellel csatlakoztatható a számítógéphez. Ami még fontosabb, hogy levehető. Modern USB Type-C billentyűzetcsatlakozót használ. Nem felejthetjük el megemlíteni a készülék házát – ez repülőgép-osztályú alumíniumból készült. Szó szerint megszeretteti velem ezt a modellt. Nem véletlenül hagyta valaki Alekszej nevű ember a “Yandex.A Marketplace-en a következőket értékeltem: “A billentyűzet fantasztikus!. Nagyon kellemes tapintású és kellemes billentyűleütés. Köszönjük, HyperX, a menő eszközt”.

  Ennek a modellnek nincsenek jelentős hátrányai. Még az Overclockers HyperX Alloyins Origins Core véleményének szerzői sem tudtak semmi kivetnivalót találni. Valószínűleg már csak egy PBT billentyűsapka hiányzik. Azonban csak a sokkal drágább modellek rendelkeznek velük.

  Előnyök

  • RGB háttérvilágítást használnak;
  • Levehető kábellel rendelkezik;
  • A készülékház alumíniumból készült;
  • Beépített USB Type-C csatlakozó;
  • Rövid billentyűút;
  • Szinte csendben viselkedik;
  • Szerény méret és súly.

  Hátrányok

  • A szoftver nem különösebben funkcionális;
  • Bárcsak több gomb lenne.

  Logitech G Pro

  Értékelés: 4.6

  Logitech G Pro

  Mint ismeretes, a Logitech G-sorozat a játékeszközök széles választékát kínálja. Különösen a fejhallgatók és a számítógépes egerek iránt van nagy kereslet. A Logitech G Pro billentyűzetet is megtalálja a boltok polcain. Ahogy már megértette, ez mechanikus. Az itt használt kapcsolók Romer-G kapcsolók. Minden, csak nem csendesek – minden egyes billentyű lenyomásakor egy jellegzetes kattanást fog hallani. De ez mindenkinek tetszeni fog, akinek sokat kell gépelnie. Így gyakorlatilag kiküszöbölhetők a téves nyomások. A játékosok értékelni fogják a Logitech G Pro alacsony késleltetési idejét és a mindössze 3 mm-es rövid billentyűmozgást. Ez azt jelenti, hogy az érintéstől a képernyőn történő cselekvésig a másodperc töredéke telhet el.

  Sok modern billentyűzet lehetővé teszi a vezeték leválasztását. Könnyebb szállításra készült. A Logitech G Pro is hasonló kialakítású. Meg kell jegyezni, hogy a hozzá tartozó kábel meglehetősen hosszú. Rugalmas és tartós is. Röviden, nincs szükség cserére. Még a Logitech G Pro értékelői is azt állítják az rtings oldalon, amely a különböző hardvereket hasonlítja össze, hogy.

  A legtöbb hasonló árkategóriájú mechanikus billentyűzet a kiegészítő gombok hiányától szenved. Ez nem. Azonban nincs belőlük túl sok. Összesen két további kulcs áll a felhasználó rendelkezésére. Az első a készüléket játék üzemmódba kapcsolja. A második pedig a háttérvilágítás fényerejét változtatja. Egyébként itt RGB technológiával van megvalósítva. Így a szoftverben minden billentyűhöz más-más színt állíthat be. Vagy elérni egyik vagy másik hatást. Vagy használhatod a kedvenc játékod fejlesztői profilját is.

  Sajnos ez a Logitech G Pro legnagyobb problémája. Ha komolyan elkezdesz bütykölni a beállításokkal, gyorsan rájössz, hogy nem érted a lényeget. Ez már régóta így van, így nem hiszem, hogy bármi is változni fog a következő néhány frissítésben.

  Egy másik nagy hátránya ennek a modellnek. Ha a háttérvilágítás ki van kapcsolva, a billentyűkön lévő karakterek nem láthatók, kivéve a további karaktereket. Egy ideig ennek a billentyűzetnek egy változata is kapható volt megvilágított latin betűkkel. Szerencsére a cirill ábécé már jól látható.

  Előnyök

  • Ruhába csomagolt kábelt használnak;
  • A zsinór levehető;
  • Egy szabványos elrendezés került bevezetésre;
  • Optimális billentyűleütés;
  • Két extra gomb;
  • A méret és a súly nem túl nagy;
  • RGB háttérvilágítás.

  Hátrányok

  • Vannak olyan esetek, ahol nincsenek cirill betűk;
  • A fényes felület könnyen szennyeződik;
  • A kattintható kapcsolók nem mindenkinek fognak tetszeni;
  • Nem a legjobb szoftver implementáció.

  Bloody B820R (piros kapcsolók)

  Értékelés: 4.5

  Bloody B820R (piros kapcsolók)

  Mint sok más mechanikus billentyűzet, ez is kényelmesebbé teszi a gépelést. Hogyan is lehetne másképp, ha a készülék 3 mm-es billentyűleütéssel és tisztességes tapintással büszkélkedhet? Érdemes megemlíteni a számlap jelenlétét is, amelyet a gyártók a tömörség érdekében elkezdtek megszüntetni. Ez akkor jön jól, ha a billentyűzetet bármilyen, számbevitellel járó munkához vásárolják. Figyelemre méltó, hogy még ebben a kialakításban sem különösebben nagy és nehéz a tartozék. Itt nincsenek extra gombok. Sajnos a hangerő beállítása és a funkciók előhívása is problémás – ehhez meg kell nyomnia az Fn és egy másik billentyűt.

  Ha az elrendezésről van szó, a Bloody B820R nem okoz gondot. A gyártónak csak egy kiáltást tudunk adni az egyemeletes Enter. De ez egy széles billentyű, így pillanatok alatt megszokja, hogy vakon kattintson rá.

  Hagyományos, szövetszerű fonatú USB-kábellel csatlakoztatható a számítógéphez. 1,9 m hosszú – ez minden, amire szükségünk van. A billentyűzetház két anyagból készül. A teteje szálcsiszolt alumíniumból, míg az oldala és az alja műanyagból készült. Érdekes módon további játékos kupakokat találhatsz a dobozban. Szilikonból készültek és narancssárgára vannak festve. Ajánlott, ha aktívan játszol online lövöldözős játékokkal – ezek a kulcsok hosszú évekig tökéletes állapotban maradnak.

  A billentyűzet építési minőségére nem lehet panaszunk. Így a Bloody B820R alapos áttekintése az ITC-nél.ua. Az egyetlen nemkívánatos funkció az RGB háttérvilágítás. Mivel viszonylag olcsónak kellett volna lennie, ez a modell komoly korlátokkal rendelkezik. Csak hat színválaszték vár Önre. A beállítás a KeyDominator2 alkalmazásban történik. Lehetővé teszi a kulcsok újbóli hozzárendelését is. A funkciók listáján szerepel a makrók rögzítése is.

  Valójában a Bloody B820R-nek két változata van forgalomban, amelyek mindegyike a használt kapcsolókban különbözik egymástól. Az LK2 Red a játékosok és azok számára is vonzó lesz, akik alvó személy mellett akarnak dolgozni a számítógépen – szinte teljesen hangtalan. Ha azonban tapintható visszajelzést és hallható kattintást szeretne, érdemes megfontolni az LK2 kék kapcsolós billentyűzet megvásárlását. Akárhogy is van, a működtetési út mindkét kapcsolótípusnál legfeljebb 1,8 mm. A szükséges erő 40 g. Mindez segít abban, hogy rövid idő alatt, fáradtság nélkül nagy mennyiségű szöveget gépelhessen.

  Előnyök

  • Nem túl drága;
  • További játékbillentyűzet gyorsbillentyűkkel;
  • A hosszú drót szövetfonattal van ellátva;
  • Vannak különböző kapcsolókkal ellátott változatok;
  • Elegáns kialakítás;
  • Az Fn-kulcs elérhető;
  • Rövid billentyűleütés.

  Hátrányok

  • Nincsenek további gombok;
  • A kábelt nem lehet kihúzni;
  • Csak hat különböző RGB-világítási lehetőség;
  • A latin betűtípus nem intuitív;
  • A burkolatnak csak egy része készült fémből;
  • A billentyűk rugalmasan mozoghatnak vízszintesen.

  Logitech G413 Carbon USB

  Értékelés: 4.4

  Logitech G G413 Carbon USB

  Az amerikai Logitech céget a legtöbb számítógép-tulajdonos jól ismeri. Kiváló minőségű perifériákat gyárt, beleértve a játékosok számára tervezetteket is. A Logitech G413 játékbillentyűzetnek is nevezhető. Zsinórral működik. Itt a szokásos USB-csatlakozót használják a PC-hez való csatlakozáshoz. Nemcsak a telepített billentyűk jeleit továbbítja, hanem a billentyűk áramellátását is biztosítja – meglehetősen fényes háttérvilágítással rendelkezik.

  A billentyűzetház alumínium-magnézium ötvözetből készült. A hátoldalon speciális lábak vannak, amelyek lehetővé teszik a tartozék magasságának beállítását. És azt is meg kell említenünk, hogy a készülék még a legaktívabb játékcsaták során sem csúszik az asztalon.

  A billentyűzet által használt vezeték hossza 1,8 m. Nincs panasz a kivitelezésre. Ez azért jó, mert a kábel fix – nem lehet speciális készségek nélkül kicserélni.

  Szerény kialakítása ellenére ez a tartozék meglehetősen nehéz. 1105g súlyú. És mindezt extra billentyűk nélkül! A számlap, amelytől a gyártó megszabadult a drágább billentyűzetek esetében, bizonyára némi súlyt adott a tartozéknak.

  Itt Power-G kapcsolókat használnak. A billentyűleütés nem nagyobb, mint 3,2 mm, ami különösen nagy mennyiségű szöveg beírásakor előnyös. Meg kell jegyezni, hogy a felhasznált kapcsolók az alsó szegmensbe tartoznak. Emiatt megbízhatatlanságban szenvednek. Lehetséges, hogy a dupla kattintások egy idő után elkezdenek megjelenni. Számos értékelés is bizonyítja ezt. Ezért javasoljuk, hogy vásároljon egy billentyűzetet az ebben a cikkben felsoroltak közül.

  Ha az első benyomásokról van szó, számíthat az Overclockers Logitech G G413 értékelésére. A szerzők dicsérték a készüléket az intelligens elrendezéséért, a kétemeletes Enter billentyűvel, a beépített USB-csatlakozóval más perifériákhoz és az összes hosszú billentyű kiváló stabilizálásával. Csak a háttérvilágítás zavarta meg őket. Piros színben készül, miközben szinte minden versenytársunk átállt az RGB színre.

  Előnyök

  • Van egy USB hub;
  • A háttérvilágítás fényereje állítható;
  • Hosszú kábel és kiváló minőségű kialakítás;
  • A gombütések nem túl hosszúak;
  • A tok fémből készült;
  • A magasság állítható;
  • A kulcssapkák ABS-műanyagból készülnek.

  Hátrányok

  • Nincsenek további gombok;
  • Egyszínű háttérvilágítást használnak;
  • Megbízhatatlan kapcsolók vannak beépítve;
  • A billentyűzet meglehetősen nehéz.

  Redragon Devarajas

  Értékelés: 4.3

  Redragon Devarajas

  A Redragon márkát sokáig csak az ázsiai országok lakói ismerték. Itt alapították 1996-ban. De viszonylag nemrégiben ez a gyártó úgy döntött, hogy más piacokra is belép. Most a Redragon Devarajas mechanikus billentyűzetet elég könnyű megtalálni az orosz üzletek polcain. És ez egy teljesen ruszifikált másolat – a billentyűk nemcsak latinul, hanem cirill betűkkel is vannak.

  Ez a modell viszonylag alacsony költséggel rendelkezik, miközben sok tekintetben nem marad el a sokkal ismertebb versenytársaktól. Például OUTEMNU TEA minőségű mechanikus kapcsolókat használ. Ezek élettartama legalább 50 millió billentyűleütés. A billentyűzet nagyszerű RGB háttérvilágítással rendelkezik. Fontos, hogy nem fénylik a billentyűk között, mint egyes versenytársaknál. Ennek eredményeképpen a tartozék szép megjelenéssel rendelkezik. A billentyűzet billentését lehetővé tevő lábakkal is rendelkezik. Ez hasznos hosszabb használat esetén, például amikor sok szöveget gépel.

  Redragon Devarajas összesen 104 kulcsot biztosít. Ha figyelembe vesszük a numerikus blokk jelenlétét, egyértelmű, hogy a tartozék nem kapott további gombokat. Szerepüket itt az F1-F12 számok töltik be, amelyeket a szorított Fn billentyűvel együtt kell használni. A funkciókat egy speciális alkalmazásban lehet átcsoportosítani, amit nem nehéz megérteni.

  A billentyűzet csatlakoztatásához a szokásos USB-kábelt használja, amely 1,8 m hosszú. Ami magát a készüléket illeti, súlya 1,2 kg, és a háza eloxált alumíniumból készült. Redragon Devarajasnak rövid billentyűleütése van. A játékosok szeretik, hogy a kapcsolók nem csapnak felesleges zajt. Játék vagy gépelés közben csak a billentyűk kopogását hallja a készülék alumínium felületén. És ez csak akkor van így, ha a billentyűket teljesen lenyomja. Ezt megerősíti a Redragon Devarajasról az AnandTech weboldalán megjelent értékelés is. Nem meglepő, hogy Ruslan Vakhabov a Yandex.A következő visszajelzést kaptam a piacon: “A billentyűzet kiváló, nagyon kényelmes. Az első szerelőm úgy érzi, mintha űr lenne. Ezután a membránok undorítóak. Tökéletes gépeléshez és játékhoz. A vásárló azt is észrevette, hogy ez a modell olcsóbb, mint a versenytárs termékek. Könnyen lehet, hogy ezt az árcédulát csak a sokkal drágább Cherry kapcsolók elhagyásával lehetett elérni.

  Előnyök

  • A billentyűzet szinte hangtalan;
  • RGB háttérvilágítást használnak;
  • Nem túl drága;
  • Hosszú élettartam;
  • Nem csúszik az asztalon.

  Hátrányok

  • A billentyűzet egy kicsit nehéz;
  • A zsinór nem levehető;
  • Nincsenek további gombok;
  • Az Enter egyszintes történet.

  Véres B875N

  Score : 4.2

  Véres B875N

  Az egyik legérdekesebb mechanikus billentyűzet. Az a tény, hogy egyedi kialakítású csuklótámasszal rendelkezik. Az is ritka eset, amikor a gyártó a termékei bal és jobb oldalát külön LED-csíkokkal látta el, amelyek a szivárvány minden színében világítanak. Ennek eredményeképpen a billentyűzet remekül mutatna egy RGB-világítású játékasztalon is.

  Maguk a billentyűk különböző színekkel megvilágíthatók. A speciális alkalmazásban pontosan ki lehet választani, hogy milyen hatásra van szüksége. A vevők szeretik ezt a fajta kialakítást. Ezt bizonyítja például a DNS webáruház egyik vásárlói véleménye: “A játékok közül az első annyira király. Jó érzés játszani és gépelni rajta. A háttérvilágítás szép, nem bántja a szemét. Egy takaros billentyűzet. Láthatjuk, hogy robusztus. A legtöbb vásárló azonban észrevette, hogy csak két billentyűzethatás közül lehet választani: szivárvány és sima izzás. Ez a modell fő hátránya. A versenytársak minden egyes billentyűhöz más-más színt kínálnak – itt semmi ilyesmi nem valósul meg.

  A billentyűzetre szerelt optikai kapcsolók akár 100 millió billentyűleütésnek is ellenállnak. Egy másik említésre méltó dolog a 0,2 ms alatti válaszidő, ami különösen a játékosok számára vonzó. A löket a szokásos 3 mm – a versenytársak ebben az árszegmensben hasonló értéket kínálnak. De nem nyújtanak nedvességvédelmet. A gyakorlatban azonban nem javasoljuk, hogy kipróbálja. A gyártó maga mondja, hogy először is egy speciális fedél védi a billentyűzet belsejét a párás levegőtől – a billentyűzetre fröccsenő víz még így is károsíthatja a készüléket.

  Ami az elrendezést illeti, közel áll a szabványhoz. Az egyetlen különbség az egyemeletes Enter. Az összes széles billentyű megerősített stabilizátorral van ellátva. Egyszóval, ez a billentyűzet nem csap felesleges zajt.

  Előnyök

  • RGB háttérvilágítás van bevezetve;
  • Két további gomb van;
  • Minimális válaszidő;
  • Van csuklótámasz;
  • Van némi nedvesség elleni védelem;
  • Hosszú élettartam;
  • Hosszú és minőségi zsinór.

  Hátrányok

  • Egy olyan betűtípus, amelyhez hozzá kell szokni;
  • Csak kétféle háttérvilágítási mód;
  • A hangerőszabályzó kerék jó lenne;
  • Az egyszintes Enter nem mindenkit elégít ki;
  • A kábel nem távolítható el.

  OK
 • CK 969G SHOTGUN fekete USB
 • Értékelés: 4.1

  Olvasson tovább  9 legjobb vírusirtó a Windows 10 számára
  Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Cybulya Guculka

  Helló mindenkinek! Én vagyok Cybulya Guculka, és nagy lelkesedéssel osztom meg szenvedélyemet a háztartási gépek javításával és telepítésével kapcsolatban. Ennek az oldalnak az írójaként engem a technológia iránti szeretetem és a vágy hajt, hogy segítsek másoknak megérteni és megoldani a gépeikkel kapcsolatos problémákat.

  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: