Top 12 laptopok tanulásra

*A szerkesztő értékelése a legjobbakról. A kiválasztási kritériumokról. Ez az anyag szubjektív, nem reklám, és nem értékesítési célzatú. Kérdezzen meg egy szakembert vásárlás előtt.

A tanulásra szánt notebook számítógép kiválasztásakor a diákok és a szülők gyakran nehezen tudnak választani a piacon lévő gazdag kínálatból. Ezen a háttéren könnyen kihagyhat fontos pontokat, amelyek később kellemetlenségeket okozhatnak, vagy akár arra kényszeríthetik, hogy vásároljon valamit, ami jobban megfelel egy adott szakterület igényeinek és az oktatási folyamat jellemzőinek.

Az Expertology magazin szerkesztősége bemutatja a laptopok aktuális áttekintését, amely a legjobbnak tekinthető a tanulmányozáshoz 2021 elején. Értékelési szempontjaink többnyire egybeestek a PC Mag, a TechRadar, a DigitalTrends és más szakértői közösségek nyugati kollégáinak véleményével.

Hogyan válasszunk egy notebookot a tanulmányozáshoz

Mielőtt megnéznénk az ajánlott modelleket, íme egy gyors áttekintés arról, hogy mire kell figyelnie, amikor notebookot választ a tanuláshoz. Itt is megvizsgáltuk az említett kiadványok szakértőinek tapasztalatait és véleményét, és összehasonlítottuk az orosz valósággal.

Szakosodás

Először is, meg kell határozni általánosságban, hogy milyen osztályban kell egy laptop a funkcionalitást. Ha bölcsészhallgató vagy, akkor az olcsó, alapszintű elektronikával rendelkező lehetőség is elegendő lehet. Ha olyan mérnöki szakterületekről beszélünk, amelyeknek háromdimenziós modellek tervezéséhez és létrehozásához szükséges szoftverekkel kell dolgozniuk, itt a követelmények lényegesen magasabbak lesznek. Az olyan új szakmákhoz, mint a játékfejlesztés, akár egy játékra alkalmas laptopra is szükséged lehet, és megnézzük, hogy erre is mi a legjobb megoldás.

Robusztus tok

Egy olyan pont, amelyre nem mindenki figyel oda, míg a diákok számára ez a tulajdonság súlyosan alábecsült. A legolcsóbb laptopok műanyagja gyakran törékeny, a mozgó alkatrészek gyorsan “elhasználódnak”, és a billentyűs felsők gyorsan elhasználódnak.

Ha megengedheted magadnak, hogy egy kicsit több pénzt költs, akkor próbálj meg egy fém vázat, vagy legalább egy olyan modellt, amely nem a legolcsóbb műanyagot használja, de így többet kapsz a költségvetésedből.

Fényes képernyő, tükröződésvédelem

Egy olyan diák számára, aki nemcsak az osztályteremben, hanem a szabadban is sok időt tölt, a képernyő fényereje még fontosabb lehet, mint a felbontás és a színvisszaadás. Ugyanez vonatkozik a vakításvédelemre is. Ne hanyagolja el ezt a pontot, mert a “tükör” képernyő egyszerűen erősen korlátozza a tanuláshoz rendelkezésre álló helyet.

Az akkumulátor élettartama

Látszólag nincs hozzászólás itt, de azért lesz néhány hozzászólás. Persze, egy 90Wh akkumulátor megoldja az összes problémát, de az ilyen laptopok között kevés és messze vannak, és ára körülbelül 2k. USA dollár. A legtöbb esetben az akkumulátor kapacitása még mindig a 40-50Wh tartományban van. És ha egy ilyen akkumulátor egy 13 hüvelykes képernyővel rendelkező ultrabookban van, akkor akár egész nap is kitarthat, még egészen jelentéktelen terhelés mellett is. A 15 hüvelykes képátló a nagy teljesítményű processzorral kombinálva drámaian csökkenti az akkumulátor élettartamát.

A lehető legracionálisabban közelítse meg a kérdést – ha az akkumulátor nem a legnagyobb kapacitású, de a laptop rendelkezik USB Type-C töltési lehetőséggel, ez jó kompromisszum, mivel nem kell töltőt hordoznia, és helyette egy powerbank megfelelőbb lenne.

Méretek és súly

Itt is minden nyilvánvaló – minél könnyebb a laptop, annál könnyebben szállítható, és minél vékonyabb, annál kényelmesebb és általában kellemesebb a használata. Az amerikai szabványok szerint az ultrabook egy 3 font alatti laptopnak számít. Körülbelül 1.5 kg, és bármelyik MacBook Air súlyából látható, hogy a gyártók szigorúan betartják ezt a szabályt.

Kivételt képez az, amikor erőteljes grafikára van szükséged a tanuláshoz. Ezután a diszkrét grafikus kártya és a hűtés elkerülhetetlenül növeli a laptop súlyát és tömegét, kivéve a legdrágább prémium modelleket.

Teljesítmény

A processzor, a memória és a merevlemez kiválasztása szigorúan egyedi. Minél összetettebb a szoftver egy adott tudományterületen belül, annál nagyobb teljesítményű az elektronika. Az egyetlen egyértelmű ajánlás az, hogy egy szilárdtest merevlemezes SSD meghajtó nagyon kívánatos. A notebookok használata a diákéletben enyhén szólva is nagyon dinamikus, és a mechanikus HDD-k rendkívül érzékenyek az esésekre.

Kensington-zár nyílás

És hogy befejezzem az ajánlások rövid listáját, még egy nem minden nyilvánvaló ponton. Néha a laptopot saját felelősségére felügyelet nélkül kell hagyni. Ennek a kockázatnak a minimalizálására elegendő egy egyszerű eszköz, például egy Kensington-zár, és a laptopon egy erre szolgáló nyílás.

A legjobb laptopok rangsora tanulmányozáshoz + Expertology + teljes frissítés

Jelölés A hely Név Ár
A legjobb olcsó jegyzetfüzetek a tanuláshoz 1 Acer Extensa 15 EX215-31-C3FF 31 990 €
2 ASUS VivoBook A543MA 43 157 €
3 HP 15-db1021ur/s 43 990 €
4 HP 14s-fq0034ur 57 490 €
A legjobb laptopok a középkategóriában akadémiai célokra 1 Xiaomi RedmiBook 14 Ryzen Edition 49 990 €
2 Lenovo IdeaPad Gaming 3 15 62 099 €
3 Lenovo Yoga S
 • m 7 15
 • 60 255 €
  4 HP Envy x360 13-ay 70 408 €
  A legjobb prémium laptopok tanulásra 1 Acer Swift 3 SF314-57 79 590 €
  2 Apple MacBook Air 13 Late 2020 100 110 €
  3 Acer Spin 5 SP513-54N-73KV 128 600 €
  4 Dell XPS 15 7590 156 970 €

  A legjobb ár-érték arányú jegyzetfüzetek akadémikusok számára

  A legalapvetőbb notebook alapvető specifikációkkal gyakran elég a tanulmányokhoz. Sok szakma csak irodai alkalmazásokat és internetböngészőt igényel. A számos kiegészítő akár felesleges is lehet, ha a laptopot szigorúan tanulási eszköznek tekinti.

  Tehát a legolcsóbb modellek közül a következő lehetőségek elég jók egy diák számára. Ezek a “munkagépek” soha nem lesznek a hangversenyek díjazottjai, és ritkán érdemelnek figyelmet a legjobb kritikusoktól. De ők a leggyakoribbak is.

  Acer Extensa 15 EX215-31-C3FF

  Értékelés: 4.5

  Acer Extensa 15 EX215-31-C3FF

  Kezdjük a legolcsóbb lehetőséggel, még a költségvetési kategóriában is. Megfizethető ára miatt ez a modell még a “válságellenes” laptop sajátos címét is kiérdemelte. Az Extensa termékcsaládban az egész sorozatot a gyártó a “vékony és könnyű” noteszgépek kategóriájába sorolja, amelyek súlya kevesebb, mint 2 kg.

  Ez a módosítás, az EX215-31-C3FF, az egyik legolcsóbb a sorozatban, de nem a legkevésbé. Még mindig az F-képernyős változatot részesítettük előnyben

   lHD 1920×1080 a normál HD helyett. 2021 kisebb képernyő F
    lHD még egy mauvais ton, és egyszerűen nem praktikus. A mátrix típusa TN, és a betekintési szögek meglehetősen korlátozottak, különösen függőlegesen. De a szuper budget laptopoknál ez normális, mivel az IPS mátrixok sokkal drágábbak.

    Az Intel Celeron N4020 processzor meglehetősen szerény teljesítményét részben kompenzálja a 128 GB-os gyors szilárdtest SSD, így legalább az operációs rendszer és a programok gyorsan, másodpercek alatt betöltődnek. Csak 4 GB RAM, de az irodai alkalmazásokhoz és hasonló erőforrás-igényes szoftverekhez elegendő lesz.

    Az I/O portok köre itt a legfontosabbakat tartalmazza: USB 2.0 3.1, RJ-45 Gigabit LAN kártya, HDMI, Wi-Fi és Bluetooth. Nincs kártyaolvasó, de ez hátrány, kivéve a fotósok számára. A 4 810mA⋅h akkumulátor akár 6 órányi dokumentálást is kibír minimális képernyőfényerő mellett.

    A felhasználók számos véleményükben egyöntetűen úgy vélik, hogy ez általában egy jó tanulmányi laptop, ha szűkös a költségvetése, és most azonnal szüksége van rá. Az egyetlen dolog, amit szem előtt kell tartani, hogy ezekben a modellekben a legtöbbször a gyártónak szinte mindent takarékoskodnia kell, és ez vonatkozik a tok anyagaira is. oktatás 1 Az ilyen modellekben a gyártónak szinte mindent meg kell takarítania.

    Amikor a notebook új, ez egyáltalán nem érződik, de egy év használat után a műanyag olcsósága nyilvánvalóvá válik – a billentyűk elkopnak, a mozgó alkatrészek kioldódnak, a csavarok kicsavarodnak, és hasonlók jelenségek. Sajnos ez elkerülhetetlen mellékhatás egy ilyen minimális költség mellett. Ami az elektronikát illeti, nincsenek hosszú élettartamú problémák, és ez a legfontosabb dolog.

    Előnyök

    • F felbontás
      lHD 1920×1080;
     • Teljes méretű billentyűzet számtáblával;
     • nagy sebességű SSD merevlemez;
     • minimális ár;
     • Nem rossz az akkumulátor élettartama ehhez az árhoz képest.

     Hátrányok

     • TN érzékelő keskeny betekintési szögekkel;
     • Nem a legtartósabb burkolat.

     ASUS VivoBook A543MA

     Értékelés: 4.6

     ASUS VivoBook A543MA

     Következik egy valamivel drágább notebook, de határozott előnyökkel az elődjéhez képest. A tajvani székhelyű AsusTek Computer Inc. maga is. nem kell különösebben bemutatni. A VivoBook laptopok sorozata évek óta létezik, és ez egyfajta házon belüli költségvetési márka a fogyasztók széles köre számára.

     Az A543MA sorozat számos változatot tartalmaz, de a DM1197T a legjobb példa erre. A még mindig olcsó, de már négymagos Intel Pentium Silver N5030 processzoron alapul. A RAM 4GB, a merevlemez egy 500GB-os mechanikus HDD. Vannak SSD-vel ellátott, de lényegesen kisebb kapacitású módosítások.

     A laptop fő előnye azonban egyértelműen nem a processzor, hanem a képernyő. IPS mátrixa van, amely észrevehetően az alsó kategóriába sorolja. Felbontás – F

      lHD 1920×1080. Az átló ugyanolyan, mint az elődjénél, 15.6″.

      Az interfész konfigurációja itt pontosan ugyanaz, mint az előző modellé, azzal az egyetlen különbséggel, hogy van egy kártyaolvasó. 3 cellás akkumulátor kapacitása 33Wh. Ez akár 5 órányi mérsékelt használatot is biztosít – irodai programok, időnkénti internetezés.

      Mint a legtöbb, körülbelül 15 hüvelykes képernyőátlójú laptop, ez a modell is teljes méretű billentyűzettel rendelkezik, a jobb oldalon számtáblával. A kisebb laptopok billentyűzete “levágott”, és ez egyes felhasználók számára problémát jelenthet. Például az olyan területeken tanuló diákok számára, ahol sokat kell számolni, nagy mennyiségű számadatot kell beírni. Ebben az esetben tehát a digitális egységet előnyként emeljük ki.

      A VivoBook termékcsalád felhasználói egyetértenek abban, hogy ez az egyik legjobb ár-érték arányú laptop. Itt már kevesebb anyagtakarékosság is kifejeződik, és a tok érezhetően tartósabb, mint a fent leírt modellnél. A nagy betekintési szögű IPS képernyő megnövelt fényerősségű, így többé-kevésbé kényelmesen tanulhat a szabadban, nappali fényben is.

      A Yandex felhasználói értékeléséből.Piac néhány hónapos tapasztalattal: “Gyorsan fut, szép IPS képernyő, élvezetes filmeket nézni. Hosszú akkumulátor élettartam. Húzza a Macintraftot és más egyszerű játékokat. Tanulásra/munkára/szörfözésre/internetezésre tökéletes!”

      Előnyök

      • IPS mátrix maximális betekintési szögekkel;
      • nem rossz fényerősség;
      • engedély F
        lHD 1920×1080;
       • jobb minőségű karosszéria műanyag;
       • Teljes méretű billentyűzet numerikus billentyűzettel;
       • lágy billentyűleütés.

       Hátrányok

       • Maga a notebook és a képernyőkeret vastagsága.

       HP 15-db1021ur/s

       Értékelés: 4.6

       HP 15-db1021ur/s

       Most pedig nézzük meg a legendás amerikai Hewlett-Packard vállalat egyik olcsó változatát. Itt is 15 hüvelykes képernyővel rendelkezünk, de a hangsúlyok egy kicsit másképp vannak beállítva a prioritás szempontjából.

       Az előző modellel ellentétben ez egy TN érzékelővel rendelkezik, az alacsony fényerő és a kis betekintési szögek minden kísérő problémájával. De ez a kompromisszum lehetővé teszi, hogy a teljesítmény előnyeit megfizethető ár mellett élvezhesse. Ha extrém szükség van egy IPS mátrixra, nem probléma, ha csak a megfelelő modifikációt veszed fel, csak drágább.

       Nos, mi az az elektronika, amiért el kell viselned a TN mátrixot. AMD Ryzen 3 3200U teljesítményű. Nem egy csúcsprocesszor ez sem, de még mindig Ryzen kétmagos Zen+ processzorral, akár 3.5GHz-es turbó üzemmód. RAM – 8GB. Merevlemez – 256 GB SSD. Amint láthatja, ez a konfiguráció egy fokkal jobb, mint az előző két modell.

       A felhasználók az ár és a teljesítmény kombinációja miatt értékelik ezt a sorozatot és különösen ezt a módosítást. A notebook nem mentes a hátrányaitól, de az ára kárpótol érte. És a felhasználók hangsúlyozzák, hogy az olcsóság nem feltűnő.

       A képet az energiahatékonysággal és a minőségi hűtéssel kombinált, meglehetősen jó akkumulátor-üzemidő teszi teljessé. Stressz-tesztjeink során nem sikerült a kulcsfontosságú elektronikát 70° fölé melegíteni, ugyanakkor fél óra 100%-os CPU és GPU terhelés alatt az akkumulátor töltöttségének alig 20%-a fogyott el. Összességében 4-5 óra folyamatos használatra számíthat, átlagon felüli fényerővel.

       Előnyök

       • F képernyő
         lHD 1920×1080;
        • Viszonylag erős processzor a költségvetési kategóriában;
        • 8GB RAM;
        • 256 GB-os SSD merevlemez;
        • Kiváló minőségű hűtés;
        • Autonómia.

        Hátrányok

        • Alacsony képernyőfényerő-határ a TN verziókban.

        HP 14s-fq0034ur

        Értékelés: 4.7

        HP 14S-FQ0034UR

        A legjobb költségvetési laptopok kiválasztását a Hewlett-Packard által gyártott másik modellel fejezzük be, amelyben a legkiegyensúlyozottabb tulajdonságokat látjuk minimális kompromisszummal.

        Kiegyensúlyozott specifikáció alatt azt értjük, hogy nincsenek nyilvánvaló “túllépések” a fontos jellemzők terén. A két előző laptop esetében például a gyártó kompromisszumot kötött a képernyő minőségében vagy a teljesítményben, hogy az ár megfizethető maradjon.

        Itt nincs ilyen kompromisszum, és ésszerű árkülönbségért egy szép IPS képernyőt és nagyszerű teljesítményt kap. A mátrix felbontása továbbra is ugyanaz – F

         lHD 1920×1080. A sebességről nézzük meg közelebbről ezt a modellt.

         A notebook konfiguráció AMD Ryzen 5 3500U processzoron alapul. Az egész Ryzen sorozat szenzációt okozott a piacon töltött ideje alatt. Ezek a processzorok nem csak versenyeznek Intel társaikkal, hanem szinte minden tekintetben komoly előnyre tesznek szert, ami a “kékeket” idegessé teszi és megtorló lépéseket tesz. Az Intel legközelebbi egyenértékű processzora a Core i5-8265U, de ez a Ryzen 5 3500U-hoz képest fontos dolgokban érezhetően gyengébb. Ugyanez a Ryzen 5 órajel egyharmaddal magasabb, 2.1GHz vs 1.6GHz, és ez még nem minden előnye. A szintetikus tesztekben a Ryzen 5 16.4%-kal gyorsabb, 12 nm-es gyártástechnológia az Intel 14 nm-es technológiájával szemben, erősebb videomag, és egy triviálisan újabb és olcsóbb processzor.

         A felhasználók többnyire dicsérik ezt a modellt ár/teljesítmény arányáért, egyensúlyáért, elegáns megjelenéséért és minőségi kivitelezéséért. Olyan érzés, mint egy laptop, amely egyértelműen “drágább”, mint az ára, már csak a kiváló minőségű váz anyaga, a kétfokozatú háttérvilágítású billentyűzet, az USB 3 port jelenléte miatt is.2 Gen1 Type-C.

         Igaz, van egy kis csalódás is – a Type-C csak az adatátvitelt támogatja, a töltést nem. El kell ismernünk azonban, hogy a töltéstámogatás sokat növelné a laptop árát, és akkor biztosan nem illeszkedne az olcsó kategóriába.

         Előnyök

         • IPS képernyő maximális betekintési szögekkel;
         • F felbontás
           lHD 1920×1080;
          • Ryzen 5 négymagos processzor;
          • 8 GB RAM;
          • 256 GB-os nagysebességű SSD;
          • A legkiegyensúlyozottabb specifikációk a választékban;
          • Kétfokozatú billentyűzet háttérvilágítás.

          Hátrányok

          • Az USB Type-C nem támogatja a töltést.

          A legjobb laptopok közepes árú tanulmányokhoz

          Lépjünk tovább azon modellek kiválasztásához, amelyeket szakértő módon, a minimális költségekre való szigorú összpontosítás nélkül szűrtek ki. Az 1000 dollár vagy 80 ezer dollár felső határt vettük fiktív költségkorlátozásnak. RUB. Az ebben a felülvizsgálatban szereplő drágább modellek esetében javasoljuk, hogy prémium kategóriának tekintsük őket, és külön kategóriát különítsünk el számukra.

          Xiaomi RedmiBook 14 Ryzen Edition

          Értékelés: 4.6

          Xiaomi RedmiBook 14 Ryzen Edition

          Kezdjük a 2020-as év egyik legjelentősebb notebook-jelenségével, a Xiaomi 14 hüvelykes RedmiBookjával, amely Ryzen processzorral működik. Ez a vonal később jött ki egy modell egy nagyobb átlójú 16 hüvelyk, általában tökéletesebb, de a formátum univerzális notebook tanulmányozásra alkalmasabb minden ugyanaz 14 hüvelyk.

          Ez a modell természetesen nem mentes a hibáktól, és megemlítjük őket, de számos paraméteren a laptop szó szerint “kéri” a prémium kategóriát. Sőt, sokan nyilvánvaló párhuzamot látnak az Apple MacBook Airrel. Fém váza, általános stílusa, a teljesítményre, a megbízhatóságra és az ergonómiára helyezett hangsúly.

          A teljesítményt tekintve a nagy teljesítményű elektronika – AMD Ryzen 4000 sorozatú processzor, 16 GB kétcsatornás RAM, 512 GB nagy sebességű SSD merevlemezes meghajtó. Az interfészek közül minden megtalálható, amire szükséged lehet, beleértve az USB Type C-t is, de nincs Thunderbolt-funkció. A Radeon RX Vega 6 grafika integrált, de nagyobb teljesítményű, így akár néhány játékot is játszhatsz ezen a notebookon.

          Van egy kétértelmű, de nem túl kritikus pont – nem a legtökéletesebb mátrix. A CRGB színtartomány lefedettsége meglehetősen közepes. Az egyetlenek, akiknek nehéz dolguk lenne ezzel, a maximalisták és a formatervezést, fotózást vagy rajzolást tanulók.

          Több tucat és több száz véleményben a felhasználók kiemelik az Apple hardverhez való hasonlóságát, a kényelmet, a stílust és a nagyszerű teljesítményt. Mindannyian egyöntetűen nagyra értékelik a tápegységet. A 40 Wh-s akkumulátorral akár 10 órányi használati időt is elérhet takarékos üzemmódban (a gyártó állítása szerint 12 órát), vegyes üzemmódban pedig 6 órát.

          A tanulók számára ugyanilyen fontos a C típusú USB-porton keresztül történő újratöltés képessége – így nem kell mindenhová töltőt vinniük. Ha magával viszi a készüléket, a diák további előnye, hogy 33 perc alatt akár 50%-os gyorstöltést is végezhet. A notebook power bankként is szolgálhat – könnyen feltöltheti okostelefonját és más hordozható eszközeit.

          Előnyök

          • fémburkolat;
          • csendes hűtés;
          • Nagy teljesítményű processzor;
          • Gyors kétcsatornás RAM;
          • 512 GB-os nagysebességű SSD;
          • C típusú USB-töltés;
          • gyors és megfordítható töltés;
          • az akkumulátor élettartama.

          Hátrányok

          • IPS mátrix, de nem a legjobb sRGB lefedettséggel;
          • nincs webkamera.

          Lenovo IdeaPad Gaming 3 15

          Score : 4.7

          LENOVO IDEAPAD GAMING 3 15

          Most felhívjuk a figyelmét egy kicsit szokatlan, a laptop oktatási folyamatának szempontjából. A szokatlanság már a névben és a benne szereplő Gaming szóban is megmutatkozik. Tehát logikus, hogy nem várhatunk ultravékony és szuperkönnyű. Az Expertology ajánlások sorában saját küldetése van – hogy mindent megadjon, amire a 3D grafikát tanuló diáknak szüksége van, beleértve ugyanazt a játéktervezést is.

          A teljesítmény kulcsfontosságú egy játékos noteszgépnél, és az AMD Ryzen 5 4600H ezt biztosítja. Drágább módosítás – AMD Ryzen 5 4800H. Grafikus kártya – különálló NVIDIA GeForce GTX 1650 Ti 4 GB videomemóriával. Ezzel a hardverrel a modern videojátékok minden igényével játszhat, és a 3D-s grafikai szoftverek tanulmányozásával nem lesz gondja.

          IPS mátrixa 45%-os NTSC színskálával rendelkezik. A professzionális grafikai munkához nem elég, de a tanuláshoz megfelel. A képernyő frissítési frekvenciája 120 Hz lehet. Mátrix felbontás – F

           lHD 1920×1080.

           Ez a laptop ergonómia szempontjából is jó. A billentyűzet kényelmes, 1 löketű.5 mm pontos fogást biztosít. Kifejező és világos háttérvilágítással felszerelve. A notebook még a “macbook-tesztet” is kiállja – amikor a fedelet egy kézzel kinyithatja anélkül, hogy a másik kezével az asztalon tartaná a rendszerrészt.

           Az akkumulátor élettartama, egy fájó pont, jól gondozott. Maga a gyártó szerint a MobileMark® 2018 v1 tesztben a teljes akkumulátor élettartama.0.2.46 elég 6 főre.7 óra üzemidő. Gyorstöltés – egy óra alatt a teljes töltés akár 80%-át is biztosítja.

           A felhasználók reakciói erre a modellre a pusztán pozitívtól a lelkesedésig terjednek. A hétköznapi felhasználók megjegyzik a kényelmet, a működés gyorsaságát, a kellemes tapintású hatásokat. A tapasztaltabb felhasználók észreveszik, hogy milyen jól van összeszerelve a készülék, mennyire szakszerűen és mélyen átgondolt a hűtés, milyen lehetőségek vannak a jövőbeni frissítésre. A panaszok közül – mindannyian azt mondják, hogy a burkolat piszkos, más panaszok nem szisztematikusak.

           Előnyök

           • játékteljesítmény;
           • 120 Hz-es képernyőfrekvencia (opcionális);
           • Nem rossz az akkumulátor élettartama, ami a játék notebookot illeti;
           • gyorstöltés;
           • ergonómia, átmegy a “macbook-teszten”;
           • Rendkívül hatékony és jól megtervezett hűtés;
           • Könnyű frissíthetőség.

           Hátrányok

           • felhasználói panaszok a nagyon piszkos tokkal kapcsolatban.

           Lenovo Yoga S
          • m 7 15
          • Értékelés: 4.8

           Lenovo Yoga S<li></div><p>m 7 15″ src=”/wp-content/uploads/2023/09/44216666195921-1912.jpg” height=”358″ title=”Lenovo Yoga S</p><li>m 7 15″><p>Visszatérve a tanulmányi laptop “hagyományos” koncepciójához, nézzünk meg egy másik Lenovo modellt, csak ezúttal egy laptopot a vékony és könnyű kategóriából. Teljesítmény tekintetében csak grafikában marad el, de egyébként néhány helyen még jobb is.</p><p>Nehéz kiemelni ennek a modellnek egyetlen előnyét, mivel több szempontból is figyelemre méltó. Az első erős benyomást a megjelenés és az interakció tapintása kelti. Fém ház, karcsú, minimalista dizájnnal, amely a Lenovo tervezőinek sikerült egyedi bájt kölcsönözni. Vékony képernyőkeret, minimális súlya 1.65kg, mindez a Lenovo Yoga S-ről szólva</p><li>Az m 7 mint szinte prémium készülék.<p>Minden high-end specifikációjához képest nagyszerű értéket képvisel 1000 dollár alatt, ha nem a maximális konfigurációt választja. A Core i5-1035G4 processzor, 8 GB RAM és 256 GB SSD merevlemez elegendő lesz a tanulmányokhoz. Ha a költségvetés nem túl szűkös, akkor mindenképpen választhat egy 10. generációs Core i7-alapú változatot 16 GB RAM-mal.</p><p>Külön dicséret a notebook képernyőjéért. Ez egy meglehetősen drága és kiváló minőségű IPS mátrix, a 100% -os sRGB színtér lefedettségével és a 300 nits fényerő megnövelt margójával rendelkezik, ami növeli a laptop használatának kényelmét egy nyílt térben, nappali fényben.</p><p>Még jobb akkumulátor-üzemidő, mint elődjénél. A notebook akár 13 órán át is üzemelhet kíméletes üzemmódban. Az akkumulátor ilyen élettartamát egy masszív akkumulátor biztosítja, amely ritka 60 W⋅h kapacitással rendelkezik.</p><p>Ami a felhasználói visszajelzéseket illeti, ez a modell ritka eset, ahol még a váz jelölhetőségére sem érkezett rendszeres panasz. Ez valóban a Lenovo egyik legsikeresebb sorozata, ahol a felhasználók mindent egyszerre értékelnek – dizájnt, teljesítményt, színvisszaadást, használhatóságot, információbiztonságot. Az észrevételek szaggatottak és nem szisztematikusak.</p><p>A Yandex felhasználói értékeléséből.”Gadget Inspector Level 2″ státuszú piac: “Gyors, elég erős, tökéletesen multitaskingképes az irodai munkához és jó az igénytelen játékokhoz. Az akkumulátor jól bírja, 7-8 órás használat mellett biztosan. A képernyő gyönyörű, fényes, nincs ok a panaszra. A billentyűzet ütése nagyon kellemes, csendes, egy macbookról váltottam – a Lenovo jobban tetszik”.</p><h4>Előnyök</h4><ul><li>fém alváz;</li><li>nagy teljesítményű processzor;</li><li>Minőségi IPS mátrix 100%-os sRGB lefedettséggel</li><li>megnövelt képernyő fényerő;</li><li>Ár-teljesítmény arány;</li><li>akár 13 órás üzemidő (60W⋅h akkumulátor)</li><li>Töltés C-típuson keresztül; Gyors töltés;</li><li>Ultra-minimalista, mégis hihetetlenül stílusos kialakítás;</li><li>Tartalék slot egy második SSD számára.</li></ul><h4>Hátrányok</h4><ul><li>nincsenek nyilvánvaló hibák vagy szisztematikus hibák.</li></ul><h3>HP Envy x360 13-ay</h3><p>Értékelés: 4.9</p><div style=HP ENVY X360 13-AY

           A választékot egy szokatlan modell teszi teljessé, amely egyértelműen a prémium notebook kategóriába tartozik… Szokatlan, hogy ez egy transzformátor laptop, amely képes kibontani és hátrafelé hajtogatni. Árát tekintve a közepes és a magas ár határán egyensúlyoz, de mivel a minimális konfiguráció 1000 dollárnál olcsóbban választható, ezért feltételesen közepes árúnak tekintjük.

           A HP Envy x360 sorozatot a PC Magazine, az egyik legismertebb és legelismertebb számítástechnikai kiadvány, a “The Best Laptops for College Students in 2021” (A legjobb laptopok egyetemistáknak 2021-ben) top 10-es listájának egyikévé választotta. A magazin 1982 óta jelenik meg, és az Egyesült Államokon kívül számos országban megjelenik Európától Ausztráliáig és Latin-Amerikáig.

           Tehát, mivel ez egy transzformátor, hátrafelé hajtogatva tabletként működhet. Vagyis egyértelmű, hogy a képernyő ebben a modellben érintőképernyős. Átlós méret 13.3 hüvelyk, F felbontás

            lHD 1920×1080, IPS mátrix.

            Teljesítmény tekintetében a vevőnek jó választási lehetősége van a konfigurációk között. Minimum AMD Ryzen 3 4300U 4-core processzoron alapuló processzorok. A RAM 8GB, a merevlemez egy 512GB-os gyors SSD-meghajtó. A teljesítményt nem csak a RAM mennyisége határozza meg, hanem a sebessége is, és ez magas – 3200 MHz-es frekvencia. De a memóriát nem lehet bővíteni, mivel az alaplapra van forrasztva, és nincsenek extra bővítőhelyek.

            Az akkumulátor itt nem olyan tágas, mint a Lenovo Yoga S esetében

           • m 7 15, hanem egy tisztességes 51Wh. Tekintettel a kisebb képernyőre és az általában alacsonyabb energiafogyasztásra, ezzel az akkumulátorral a laptop üzemmódtól függően akár 12 órán át is működhet. C-típuson keresztül tölthető.

            A Yandex felhasználói értékeléséből.”Level 5 Gadget Inspector” státuszú piac: “Kellemesen meglepődött a betöltési sebességen. Szinte azonnal bekapcsol, gyorsan működik. Az építési minőség felülmúlhatatlan. A képminőség elég jó. A közepes árkategóriában nagyon ajánlott.

            Előnyök

            • Egy teljes transzformátor;
            • A legkompaktabb a választékban;
            • érintőképernyő;
            • az IPS képernyő képminősége és fényerőssége;
            • nagy teljesítményű RAM;
            • minimális súly 1.32kg;
            • Munkaidő akár 12 óra.

            Hátrányok

            • Nem állapítottak meg nagyobb hibákat vagy szisztematikus hibákat.

            A legjobb prémium laptopok tanulásra

            Az Expertology magazin szerint a legjobb laptopok felülvizsgálatának végső kiválasztása hagyományosan a legérdekesebb. A legdrágább modelleknek van szentelve, amelyek, ahogyan az várható volt, a legfejlettebb csúcstechnológiai ötleteket tartalmazó csúcsmegoldások.

            Ezek a laptopok azoknak a diákoknak szólnak, akiknek a szülei nem küzdenek költségvetési megszorításokkal. És ez nem csak presztízs kérdése a társaival szemben. Egyes komplex szoftverekkel vagy kiterjedt számításokkal járó mérnöki tudományágak esetében a mobilitással párosuló teljesítmény jelentős tanulási előnynek bizonyult.

            Amellett, hogy szoftverszakértőinktől magas pontszámot kaptak, a négy modellt nemrégiben a TechRadar című brit csúcstechnológiai kiadvány a The best student laptop 2021: az összes legjobb lehetőség az iskolai oktatáshoz címmel tette közzé.

            Acer Swift 3 SF314-57

            Értékelés: 4.8

            Acer Swift 3 SF314-57

            Kezdjük a “legszerényebb” lehetőséggel – az Acer Swift ultrabookjával. Vessünk egy pillantást a csúcsmodell Intel Core i7 1065G7 alapú csomagra.

            Az ultrabook gyakorlatilag univerzális, és ha bármilyen erős diszkrét grafikus kártyával rendelkezne, a gyártó kétségtelenül a játékkategóriába sorolta volna. De itt ugyanúgy a szokásos Intel UHD Graphics integrált a processzorba.

            A szerény grafikus kártya nem jelent hátrányt, mivel a hangsúly ennél a modellnél a minimális méretre és súlyra helyeződik. A laptop legfeljebb 16 mm vastag, és tömege nem haladja meg az 1 mm-t.2 font. Fém ház; 14″-os képernyő nagyon vonzó a vékony oldalsó keretekkel. Mátrix – IPS, felbontás – F

             lHD 1920×1080.

             A processzort már említettük, de érdemes hozzátenni, hogy 16 GB RAM és az egyik legmagasabb frekvencia – 3733 MHz – is van benne. A merevlemez szintén egy határozott öröm – egy 1 TB-os SSD. Ebből a sorozatból elég sokféle módosítás létezik, és ha akarja, választhat egy kevesebb memóriával rendelkező modellt is, de a csúcskonfiguráció pontosan ilyen.

             Az akkumulátorok kapacitása a módosítástól függően 48Wh és 50Wh között mozog. Ez egy elég lenyűgöző adat, amely vegyes üzemmódban akár 12 óra üzemidőt is biztosít.

             Ami itt még teljes mértékben implementálva van, az az interfészek készlete. Maguk a portok talán kevesen vannak, mivel a méret nem engedi meg, de a legmagasabb szabványok szerint mind ott vannak – USB 3.2 Gen2 Type-C Thunderbolt 3-mal, HDMI, Gen6 Wi-Fi 802.11ax, Bluetooth 5.0.

             A felhasználók értékelik ebben a modellben mindazokat a tulajdonságokat, amelyeket a gyártó maga fejlesztett ki nagyobb mértékben – minimális súly, sebesség, prémium megjelenés és érzés, használhatóság. Az egyetlen rendszeres kritika az utóbbival kapcsolatban a bekapcsológomb kényelmetlen helyzete. A hagyományos billentyűkkel azonos szinten helyezkedik el, és vizuálisan megkülönböztethetetlen tőlük – ami téves megnyomásokat okozhat.

             Előnyök

             • Vékony és könnyű;
             • fém burkolat;
             • Minőségi mátrix jó színvisszaadással;
             • kivételesen gyors RAM;
             • összességében csúcsminőségű teljesítmény;
             • prémium interfészkészlet
             • 6. generációs Wi-Fi;
             • akár 12 óra akkumulátor-üzemidő.

             Hátrányok

             • Szerencsétlen döntés a bekapcsológomb helyével és megjelenésével kapcsolatban.

             Apple MacBook Air 13 Late 2020

             Értékelés: 4.8

             ALMA MACBOOK AIR 13 KÉSŐ 2020

             A második vékony és könnyű notebook ebben a válogatásban nem igényel reklámot – a 2020-as MacBook Air. Felmerülhet a kérdés, hogy miért nem ez a legdrágább ebben a csoportban. De ez még mindig az Air, amely definíció szerint olcsóbb, mint a MacBook Pro.

             Nehéz kiemelni egy nyilvánvaló előnyt ebben az ultrabookban, mert több is van, és egyik fontosabb, mint a másik. Még az Apple túlárazott technológiájával kapcsolatos szkepticizmus ellenére is érdemes elmondani, hogy optimalizálás, stabilitás, kiszámíthatóság és üzemidő szempontjából a MacBookok még mindig felülmúlhatatlanok. Az operációs rendszer gondos kezdeti fejlesztésének köszönhetően még évekig tartó aktív használat után sem lesz jelentős sebességcsökkenés a hibák és rosszindulatú hatások elleni biztonság tekintetében.

             A második, és sokak számára az első az ergonómia. Sok gyártó már régóta megpróbálta utánozni az Apple ultrabookokat mindenben – tömör kialakítás, jellegzetes vezérlők, maximális “légies”, és mindez maximális teljesítménnyel kombinálva. Mindenki ezt csinálja – Xiaomi, Asus, Lenovo, szinte nincs kivétel. De mégis, a trendteremtő és irányadó az Apple. Vegyük például ugyanazt a “macbook tesztet” – a Lenovo IdeaPad Gaming 3 15 játékmodell felülvizsgálatában már említett egykezes nyitási tulajdonságot. Még mindig “macbook” tesztnek hívják, nem pedig “IdeaPad” tesztnek.

             Végül a teljesítmény. Az Apple laptopoknál még mindig a rendkívül optimalizált hardver és az ugyanilyen kifinomult szoftver ritka kombinációját látjuk. Ugyanolyan, ha nem jobb teljesítményt nyújt, mint más márkák hasonló Windows-alapú laptopjai, ha a RAM-kapacitás tekintetében minden más nem változik.

             Mindazonáltal, még ezzel az optimalizálással együtt is, a specifikációk önmagukban is elég magasak. 8 GB RAM, 256 GB SSD merevlemez, és ez a legalacsonyabb konfigurációban van. Kiváló minőségű IPS mátrixú, 2560×1600 felbontású képernyő minden módosításban. Az Apple saját fejlesztésű 7 vagy 8 magos grafikus kártyája felelős a grafikáért.

             A MacBook Air akkumulátorának üzemideje is határozottan csúcsminőségű. Beépített akkumulátor kapacitása 49.A 9W⋅h akár 18 órás akkumulátor-üzemidőt biztosít minimális energiafogyasztás mellett.

             Előnyök

             • egy tekintélyes, státusz-tudatos márka;
             • a képernyő nagy felbontása és színvisszaadása;
             • prémium ergonómia;
             • fém tok;
             • a legkényelmesebb és legérzékenyebb touchpad;
             • Kivételes teljesítmény;
             • stabilitás és zökkenőmentes működés;
             • 18 óra akkumulátor-üzemidő;
             • Hatodik generációs 802 Wi-Fi.11ax és Bluetooth 5.0;
             • magas likviditás.

             Hátrányok

             • Az Apple technikai korlátai és a felhasználók szubjektív véleménye róluk.

             Acer Spin 5 SP513-54N-73KV

             Értékelés: 4.8

             Acer Spin 5 SP513-54N-73KV

             Egy másik Transformer a felülvizsgálatunkban, amely szintén tiszteletreméltó helyet szerzett a TechRadar 2021-es rangsorában, és itt teljes mértékben egyetértünk a mérvadó nemzetközi kiadvánnyal. Egy modell, amelyet valóban érdemes megnézni, és mindenképpen megéri a pénzt.

             Az Acer Spin 5 az egyik legfunkcionálisabb és legsokoldalúbb eszköz a tanuláshoz, a munkához, a kreativitáshoz és a szabadidő eltöltéséhez. A felhasználó számára mindent biztosít, amire szüksége van ahhoz, hogy kreatív potenciálját teljes mértékben kiaknázhassa.

             Először is, a modell azokat a szakmákat célozza, amelyeknek grafikával kell dolgozniuk. Acer Active Stylus toll Wacom AES 1 tollal a csomagban található.0 4096 nyomásérzékenységi szint támogatásával. Ezáltal a notebook egy teljes értékű grafikus táblagéppé is válik.

             A maximális konfigurációban a notebook 2560×1440 felbontású IPS mátrixszal van felszerelve, a minimális – F

              lHD 1920×1080, és van egy köztes opció – 2256×1504. A képernyő a legmagasabb fokozatra készült – ez még szubjektíven is észrevehető, de a pontos mérések szerint a “fényerő” 500 lux, ami lehetővé teszi, hogy egy napsütéses napon egy nyitott térben gond nélkül dolgozhasson.

              A grafikát az Intel Iris Plus grafikus kártya biztosítja. Van némi játékképesség, de ne fűzzön túl nagy reményeket – ez a notebook más célt szolgál. Intel Core i7 1065G7 a maximális processzorkapacitás érdekében, de választhat egy valamivel olcsóbb Intel Core i5 1035G4 alapú változatot is. Nincs kompromisszum a RAM-ok terén – csak 16 GB LPDDR4X. Merevlemez – 1 TB-os nagysebességű SSD-meghajtó.

              Itt sem kérdéses az interfészkészlet. Két USB 3 port.1 A-típusú port lehetővé teszi bármely modern szabványos periféria csatlakoztatását; két USB Type-C port Thunderbolt 3 funkcionalitással szinte korlátlanul bővíti a laptop kompatibilitását és integrációs rugalmasságát. Opcionális külső grafikus kártyák azok számára, akik komplex 3D-s grafikát igénylő tanulmányokhoz szeretnék használni őket.

              Egy Yandex felhasználói értékelésből.MARKET: “brilliance! A képernyő több mint 500 lux fényerővel világít, ami elég ahhoz, hogy árnyékban is kényelmesen lásson mindent egy ragyogó napsütéses napon. Egy 1200 grammos váltóhoz ez a kulcs. Az Acer szinte az egyetlen gyártó, amely a középkategóriás modellre a rendeltetésszerű használatnak megfelelő mátrixot szerel”.

              Előnyök

              • Kifogástalan képminőség;
              • fényerő akár 500 luxig;
              • 2. felbontás.5K a max csomagban;
              • A különböző feldolgozókon alapuló módosítások kiválasztása;
              • csúcsteljesítmény;
              • Kiváló minőségű hangzás a DTS Audio támogatásával;
              • Két USB Type-C port Thunderbolt 3 funkcionalitással;
              • Akár 15 órás akkumulátor-üzemidő;
              • ceruza mellékelve.

              Hátrányok

              • Kisebb ergonómiai részletek.

              Dell XPS 15 7590

              Értékelés: 4.9

              DELL XPS 15 7590

              A legjobb tanulmányi laptopok Expertology áttekintése egy all-star modellel zárul – a hihetetlenül fényes, erőteljes, funkcionális Dell XPS 15-tel, amely a legjelentősebb szakmai közösségek lelkes kritikáit érdemelte ki.Ez letta 2020-as Európai Hardver Közösségi Díj nyertese, valamint a Digital

              Úgy jellemezték, mint “a legjobb 15 hüvelykes laptop a mai piacon”. Mondanom sem kell, hogy a TechRadar szerint a tíz legjobb tanulásra alkalmas laptop egyike volt.

              A notebookot a gyártó játéknotebookként pozícionálja, és nem véletlenül. A fő komponens az NVIDIA GeForce GTX 1650 diszkrét grafikus kártya. Ez opcionális, és ha nincs rá szüksége, akkor a processzorba integrált grafikával is beéri. Maga a processzor is választható a módosítási lehetőségen belül – Core i5-től Core i9-ig. A RAM azonos – 8GB-tól 32GB-ig.

              Notebook képernyő mérete – 15.6 “. A legérdekesebb dolog ebben a modellben az, hogy különböző mátrixokkal lehet felszerelni, amelyek felbontása F

  Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: