Top 8 hálózati kártya

*A legjobbak áttekintése a szerkesztők szerint. A kiválasztási kritériumokról. Ez az anyag szubjektív, nem reklám, és nem minősül vásárlási útmutatónak. Kérdezzen meg egy szakembert vásárlás előtt.

A legtöbb esetben, amikor kiválasztja a készlet a jövőbeni asztali PC paraméterei a hálózati kártya nem az első a fontosság. A legtöbbször a potenciális vásárló az alaplapra forrasztott integrált kártyából is többet kaphat, mint amennyit kell. Bizonyos esetekben azonban még mindig szükség van egy külön hálózati kártyára: egy másik hálózathoz való további vezetékes csatlakozáshoz, a hagyományos kártya meghibásodása esetén, ha a meglévő kártya nem képes megbirkózni az adatátvitel mennyiségével és sebességével stb. .

Az Expertology szerkesztősége bemutatja Önnek a legjobb mai hálózati kártyák különleges rangsorát, amelyet szakértőink állítottak össze. Két kategória alakult ki: az olcsó gigabites hálózati kártyák és az ultranagy sebességű megoldások, amelyek másfél nagyságrenddel többe kerülnek, mint a belépő szintű hálózati kártyák.

Legjobb NIC minősítések

Jelölésszékhelytermék neveár
A legjobb hálózati kártyák 1 Gbps sebességig1Intel I210-T12 399€
2Intel EXPI9301CT1 600€
3ZYXEL GN680-T
4D-
 • nk DGE-560T/C1
 • 770€
  A legjobb hálózati kártyák 10 Gbps sebességig1Intel X550-T221 702€
  2D-
 • nk DXE-810T
 • 15 298€
  3Synology E10G18-T111 211€
  4ASUS XG-C100C7 090€

  A legjobb hálózati kártyák 1 Gbps sebességig

  Az Expertology négy hálózati kártyát vett fel az első jelölésébe, amelyek mindegyike rendelkezik valamilyen jellemző tulajdonsággal, amely fontos lehet a kiválasztás során. A szakértők nem a legdrágább lehetőségeket vették figyelembe, a tömeges célközönség igényeire összpontosítva.

  Intel I210-T1

  Értékelés: 4.9

  Intel I210-T1

  A legerősebb, legerősebb és legdrágább hálózati kártya díja ebben a válogatásban. Végül, de nem utolsósorban az árat az Intel márkanév határozza meg, de nincs márka túlfizetés, csak a minőség, a megbízhatóság és a funkcionalitás megfelelő értékelése.

  A kártya PCI-E interfészen keresztül csatlakozik. Tartalmaz egy RJ-45 csatlakozót vezetékes Ethernet csatlakozáshoz. Három sebességet támogat – 100, 100 és 1000Mbps. “Őszinte” csúcssebesség dadogás nélkül. Kiválóan alkalmas a beépített hálózati kártyák helyettesítésére, hogy növelje a valós sebességet és felszabadítsa a CPU-kapacitást.

  A készülék támogatja a Jumbo Frame-et, amely nagyon hasznos a nagy távolságokon történő adatcseréhez, a CPU terhelés további csökkentéséhez vagy a PPPoE használatakor. Az Interrupt Moderation (megszakítás-koordináció), a TCP Checksum Offload és a TCP Segmentation technológiák további segítséget nyújtanak a processzor tehermentesítésében, amikor nagy sebességű, sűrű adatfolyammal dolgozik.

  Ez a hálózati kártya beépített QoS (Qua

 • Az eszközt a garantált csatornasávszélességet és minimális késleltetési és jitter értékeket igénylő alkalmazások és szoftverkomplexumok egész sorának hálózati működésének optimalizálására tervezték: streaming multimédiás alkalmazások; videokonferenciák; VoIP; stb.

  Ehhez a kártyához a gyártónak van egy egész csomagja a meghajtóknak a rendszerek széles skálájához, beleértve a Windows Server 2008/7, VMware ESX/ESXi ,

 • RHEL 5 verziók/építések.8/6.2 és SLES 10/11, sőt, még a csupasz DOS-ok esetében is.

  Előnyök

  • márkanév;
  • megbízhatóság;
  • Egy tisztességes maximális sebesség;
  • beépített QoS;
  • Kiterjedt támogatás a kártya teljesítményének optimalizálásához és a processzorterhelés csökkentéséhez;
  • számos illesztőprogram a különböző rendszerekhez;
  • Alkalmas szerverekhez.

  Hátrányok

  • Ritkán panaszok a magas árra.

  Intel EXPI9301CT

  Értékelés: 4.8

  Intel EXPI9301CT

  Az Intel egy másik figyelemre méltó hálózati kártyája folytatja a rangsort. Ez egy 120x55x120 mm-es, alacsony profilú modell, egy RJ-45 hálózati porttal. Jellemzői és funkciói lehetővé teszik, hogy ezt a kártyát sikeresen használják szerverekben.

  Ugyanúgy csatlakozik ehhez a hálózati kártyához, mint az előzőhöz, a PCI Express interfészen keresztül. Támogatja ugyanazt a három fő interfész sebességet: 100, 100 és 1000 Mbps. A központi vezérlőchip Intel 82574L.

  A jelenlegi kommunikációs szabványokkal való kompatibilitás szempontjából a következő a részletesebb elrendezés. Támogatott 802 szabvány.1Q (VLAN topológia); 802.3 “szabványos” Ethernet; 802.3u – 100 megabites Fast Ethernet; 802.3ab – 1000BASE-T és szupergyors 802 szabvány.3z, száloptikai orientált. Ebben a modellben is támogatja a QoS technológiát (IEEE 802 szabvány).1p); Jumbo Frame 9k-ig; TCP Checksum Offload és TCP Segmentation optimalizálási technikák. A kártya beépített távindítási (Wake-on-LAN) funkcióval is rendelkezik.

  A hálózati kártyától a következő eszközig (router, másik PC, átjátszó) a csavart páros kábel maximális megengedett hossza 100 méter. Üzemi hőmérséklet – 0 és 55 fok között.

  Gyári illesztőprogramok minden Windows családba tartozó rendszerhez 2000-től kezdődően; *nix rendszerek, mint például a FreeBSD és a

 • nux, a Novell Netware 6 esetében is.5 és a DOS.

  Márkás csomag mérete – 20.3x14x2.2cm; a teljes készlet súlya csomagolással együtt – 0.081kg.

  Előnyök

  • megbízhatóság és folyamatosság;
  • stabil sebesség késleltetés nélkül;
  • Wake-on-LAN távoli aktiválás;
  • a járművezetők széles köre;
  • optimalizálási technológia.

  Hátrányok

  • Egy óvatos szó, nem hiba – sok kínai utánzat van a piacon ebből a modellből.

  ZYXEL GN680-T

  Értékelés: 4.7

  ZYXEL GN680-T

  A következő értékelésünkben a távközlési piac egyik legismertebb és legelismertebb márkájának – a ZYXEL – hálózati kártyáját fogjuk megvizsgálni. Ez a modell mutatja az egyik legjobb ár-érték arányt ebben az osztályban. Szakértőink azért is bevették ezt a kártyát a minősítésbe, hogy kielégítsék azoknak a felhasználóknak az igényeit, akik nem alkalmasak PCI-E csatlakozással rendelkező eszközökre.

  Ez a hálózati kártya egy meglehetősen hatékony Realtek RTL8169SC chipen fut, 512 KB pufferrel. A számítógéphez PCI 2-es verzióval csatlakozik.2 (32bit, 66MHz). Egy RJ-45 port kimenete.

  A készülék támogatja a 10, 100 és 1000 Mbps adatátviteli sebességet. Beépített kompatibilitás és támogatás a következő szabványokhoz és technológiákhoz: 802.1q VLAN, 802.3X áramlásvezérlés, IEEE 802.3u 100Base-FX, 802.3ab, IEEE 802.3 100 base-t TX, 802.1p. Lehetővé teszi a számítógép távoli bekapcsolását, automatikusan felismeri az MDI/MDIX-et.

  A kártya formátuma alacsony profilú, méretei 22x121x135 mm. A külső oldalon aktivitási LED-ek vannak.

  A Windows rendszercsaládhoz firm illesztőprogramokat adnak ki, a következőkhöz

 • nux kernel 2.4.18 2.2.x és a Novell Netware Server 4x/5x esetében.

  Előnyök

  • megbízhatóság;
  • garantált sebesség;
  • optimalizálás;
  • Wake-on-LAN távoli aktiválás.
  • megfizethető ár.

  Hátrányok

  • nem figyeltek meg.

  D-
 • DGE-560T/C1
 • Értékelés: 4.6

  D-<li></div><p>nk DGE-560T/C1″ src=”/wp-content/uploads/2023/05/3516666195861-958-.jpg” height=”252″ title=”D-</p><li>A DGE-560T/C1″><p>Az Expertology legjobb, legfeljebb 1 Gbps sebességű hálózati kártyák rangsorát az Expertology legolcsóbb, mégis nagy képességű és jól bevált modellje zárja a széles körben elismert D-márkától-</p><li>nk. Nagyszerű megoldás megbízható és stabil gigabites Ethernet-kapcsolatot, nagyobb garantált sávszélességet és jobb teljesítményt biztosít, mint a tipikus integrált hálózati kártyák.<p>A hálózati kártya Realtek RTL8168B chipen működik, PCI-E interfészen keresztül csatlakoztatva. Teljes duplex üzemmódban akár 2 Gbps sebességet is képes biztosítani, kiküszöbölve a 32/64 bites PCI architektúrák hátrányait.</p><p>Beépített VLAN címkével ellátott keretszűrés (802 szabvány).1Q), amely lehetővé teszi több alhálózat kialakítását az egyes kiszolgálók számára, valamint bizonyos eszközök elszigetelését a hálózat többi részétől a forgalom ellenőrzése és a biztonság javítása érdekében.</p><p>A hálózati kártya további jellemzői közé tartozik a 802.1p, amely lehetővé teszi a forgalom priorizálását, a TCP, UDP és IP ellenőrzőösszeg-számítást, a rendszer teljesítményének javítását a TCP szegmentáció révén, valamint a CPU tehermentesítése érdekében átveszi a számítási feladatok egy részét. A kártya “hot-swap” üzemmódban telepíthető a PC vagy szerver áramellátásának megszüntetése nélkül, ami nagyon fontos olyan alkalmazásokban, ahol az állásidő nagyon nem kívánatos.</p><p>A DGE-560T egyik fontos jellemzője az energiagazdálkodás, amely magában foglalja a Wake-on-LAN funkciót is. A modell másik figyelemre méltó jellemzője, hogy megfelel az IEEE 802.3az, amely automatikusan csökkenti a kártya energiafogyasztását a lehető legalacsonyabb energiafogyasztásra az üresjárati időszakokban.</p><h4>Előnyök</h4><ul><li>megbízhatóság;</li><li>optimalizálás;</li><li>üzem közben cserélhető;</li><li>Wake-on-LAN4 támogatás</li><li>Energiahatékonysági besorolás az Energy Efficient Ethernet számára.</li><li>a legkedvezőbb ár a csoportban.</li></ul><h4>Hátrányok</h4><ul><li>nem jelölt.</li></ul><h2>A legjobb hálózati kártyák 10 Gbps alatt</h2><p>Második Expertology Best NICs kategóriánkban négy nagy teljesítményű eszközt veszünk szemügyre, amelyek képesek hatékony, zökkenőmentes kommunikációra akár 10 Gbps sebességgel is. Panelistáink nem vizsgálták a csúcsmodelleket, mert túl magas az áruk. Íme a legjobb megoldások a távközlési berendezések e szegmensében, amelyeket “ipari” felhasználásra terveztek a vállalati és nagyvállalati hálózatokban, de nem igényelnek mérhetetlen költségvetést.</p><h3>Intel X550-T2</h3><p>Értékelés: 4.9</p><div style=Intel X550-T2

  Megnyitja a rangsor a legdrágább hálózati kártya a felülvizsgálat, de messze nem a legdrágább a piacon. Mindazonáltal az ára összehasonlítható a nem a legolcsóbb modern kütyük vagy jó háztartási gépek árával. Tehát szinte kizárólag közepes vagy viszonylag nagyvállalatok elágazó LAN-eszközeihez vagy távközlési szolgáltatásokat nyújtó, szakosodott cégek berendezéseinek részeként érdemes megvásárolni.

  Ez egy alacsony profilú kártya, amelynek magassága 140 mm, szélessége 20 mm és mélysége 200 mm. Súly – 320g. PCI-E 3 interfészen keresztül csatlakozik.0x8. Az eszköz célját és árát meghatározó fő tényező a két RJ-45 port jelenléte és néhány technológia támogatása, amelynek köszönhetően ez a modell az egyik legsikeresebb megoldás a konvergens hálózatok kiépítéséhez.

  Ez a modell számos klasszikus és innovatív technológiai fejlesztést tartalmaz. A hardveres funkciók közé tartozik a QoS és a forgalomkezelés; a VMDq virtualizációs technológia a hatékonyság növelése, valamint a hypervisor és a processzor terheltségének csökkentése érdekében; a rugalmas portparticionálás támogatása; közvetlen hozzáférés egyes host (vagy PC) hardverfunkciókhoz az SR-IOV technológián keresztül; intelligens hardveres tehermentesítés; az Intel saját Data Direct I/O-javító technológiája.

  Csomag mérete – 2x14x20cm, a készlet súlya – 160g. Erre a modellre az Intel 36 hónapos korlátozott gyártási garancia vonatkozik.

  Előnyök

  • Hatékony megoldás konvergens hálózatokhoz;
  • Kétportos képesség – minimális kábelezés és alacsonyabb üzemeltetési költségek
  • Megbízhatóság és hibatűrés;
  • innovatív technológiák alkalmazása;
  • Három év hivatalos Intel garancia.

  Hátrányok

  • a legdrágább a felülvizsgálatban (de nem a piacon).

  D-
 • nk DXE-810T
 • Értékelés: 4.8

  D-<li></div><p>Az “nk DXE-810T” src=”/wp-content/uploads/2023/05/201666666195861-808-.jpg” height=”191″ title=”D-</p><li>Az nk DXE-810T”><p>A minősítésünket egy másik hatékony és jól bevált megoldás folytatja a vállalati skálán – a jól ismert márka 10 Gbps-os NIC-je, a D-</p><li>nk. A hálózati kártya egyszerű telepítése a hálózat kulcsfontosságú csomópontjára drasztikusan növeli a csomópont és ezáltal a hálózat átviteli sebességét, anélkül, hogy a hálózati infrastruktúrát meg kellene változtatni.<p>A készülék méretei – 108x120x19mm. A külső oldalon egy RJ-45 hálózati port és két LED található –</p><li>nk/Tevékenység. PCI Express x4/x8/x16 interfészen keresztül csatlakoztatható.<p>A hálózati kártya hardvere két vezérlőn alapul: Tehuti Networks TN4010B0 és AMCC QT2025PRKDB. Teljes duplex üzemmódban működhet. Teljesen visszafelé kompatibilis a 100/1000Base-T hálózatokkal.</p><p>Számos modern szabványt és technológiát támogat. Például az IEEE 802.A 3az rendkívül optimalizált energiafogyasztást jelent – a kártya automatikusan a lehető legalacsonyabb szintre csökkenti az energiafogyasztást, amikor nincs adatátvitel. Ez és számos más fejlesztés lehetővé teszi a hő minimalizálását, és még passzív hűtőbordákat sem használ.</p><p>A hálózati kártya támogatja a keretsebesség-szabályozást, a kapcsolat-összevonást, a forgalom kiegyensúlyozását, a távoli letöltést, a többszörös prioritású várólistákat, a VLAN forgalomirányítást. A TCP/IP/UDP Checksum Offload technológia javítja a teljesítményt és a terhelésmegosztás hatékonyságát a többmagos rendszereken.</p><p>A hálózati kártya relatív gyengesége, hogy a Tehuti Networks TN4010B0 vezérlő egyes funkcióit szoftveresen valósítja meg, ami növeli a CPU terhelését.</p><p>A gyártó hivatalos illesztőprogramokat adott ki ehhez a modellhez a Windows rendszercsaládhoz,</p><li>nux kernel 2. verzió.6.x-3.x.x és VMWare ESXi 4.x. BSMI, FCC, CE, C-Tick tanúsítvánnyal rendelkezik. 12 hónap hivatalos gyártási garancia.<h4>Előnyök</h4><ul><li>hatékonyság és teljesítmény;</li><li>megbízhatóság és üzemidő;</li><li>optimalizálás;</li><li>Minimális hő;</li><li>Viszonylag kedvező árú más gyártók társaihoz képest.</li></ul><h4>Hátrányok</h4><ul><li>Extra terhelést jelenthet a CPU számára.</li></ul><h3>Synology E10G18-T1</h3><p>Értékelés: 4.8</p><div style=Synology E10G18-T1

  A legjobb hálózati kártyák Expertology rangsorában a következő, a híres Synology (Taiwan). Nagy teljesítményű, rugalmas és költséghatékony megoldás a 10G hálózati környezetre való áttéréshez a hálózati infrastruktúra módosítása nélkül.

  A kártya egy szabványos RJ-45 csatlakozóval rendelkezik, és teljes mértékben támogatja a visszafelé kompatibilitást és az automatikus egyeztetést más, alacsonyabb adatátviteli sebességű szabványok eszközeivel és hálózataival: IEEE 802.3bz (2.5 és 5Gbps), 802.3ab (1Gbps), 802.3u (100 Mbps Fast Ethernet) és 802.3x áramlásszabályozás. Teljes duplex üzemmódban működhet.

  A készülék méretei: 86×68.1×13.6mm. Két konzolt tartalmaz, amelyek kicserélhetők, hogy a kártya alacsony profilú vagy teljes méretű legyen. PCIe 3-on keresztül csatlakozik az állomáshoz.0 x4. Támogatja a Jumbo Frame 9K, TCP/UDP/IP ellenőrzőösszeg-terhelést.

  Előnyök

  • Garantált hirdetett sebesség;
  • megbízhatóság és folyamatosság;
  • egyszerű telepítés és zökkenőmentes integráció az operációs rendszerekkel;
  • viszonylag olcsó áron;
  • 5 év garancia a gyártótól.

  Hátrányok

  • nem jelölt.

  ASUS XG-C100C

  Score : 4.4

  ASUS XG-C100C

  A listát az ASUS, a világ egyik vezető csúcskategóriás elektronikai gyártója, a legolcsóbb 10 gigabites hálózati kártyája zárja.

  A készülék méretei 120×84.6×20.5 mm. A Textolite hátlapja a vállalat jellegzetes élénkpiros színére festve, amely a tervezők számára egyértelműen fontos szín. A passzív hűtés radiátora pontosan ugyanolyan színűre van festve. A hűtőborda alakja és a színezés még egy jellegzetes és meglehetősen figyelemfelkeltő dizájnt eredményez, amely a kártyát nagyszerűen néz ki egy játék PC-ben.

  A kártya egy szabványos RJ-45 porttal van felszerelve. A meglévő hálózatba a legkisebb szerkezeti módosítás nélkül integrálható. A készüléket az Aquantia AQC107 vezérlő vezérli. Teljes visszafelé kompatibilitás a régi eszközökkel és hálózatokkal, csakúgy, mint a fenti 10G modelleknél.

  A beépített hardverszintű QoS technológia alapértelmezés szerint a játékforgalomnak adja a legmagasabb prioritást. Tehát, amellett, hogy ez a modell a játékosok számára készült, eléggé ésszerű játékfunkciókkal is rendelkezik.

  A hivatalos illesztőprogramok ehhez a modellhez a Windows operációs rendszercsaládhoz és a

 • nux a kernel 3 verziójával.2, 3.6, 4.2, 4.4.

  Előnyök

  • garantált sebesség;
  • technológiai fejlesztések;
  • Optimális olyan játékosok számára, akiknek ultragyors hálózati forgalomra van szükségük magas prioritással;
  • A kategória legkedvezőbb ára;
  • vonzó megjelenés;

  Hátrányok

  • nem jelölt.
 • Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: