10 legjobb eltávolító a tetoválás eltávolításához

*A legjobbak áttekintése a szerkesztők szerint. Kiválasztási kritériumok. Ez az anyag szubjektív, nem reklám, és nem minősül vásárlási ajánlásnak. Konzultáció szakemberrel vásárlás előtt.

Az elmúlt 10 évben a tartós smink és a tetoválás nagyon népszerűvé vált. Ez annak köszönhető, hogy a pigment nem folyik, nincs szükség a nap folyamán történő korrekcióra, valamint a mindennapos alkalmazásra és lemosásra. Azonban az olyan jellemzők, mint a szemöldök, a szemhéjnyíl vagy az ajak kontúrja nem mindig adják meg az ügyfeleiknek a megérdemelt elégedettséget. Ezt szem előtt tartva, a második népszerű termék az eltávolítók, amelyek a nemkívánatos munka eltávolítására használhatók.

Az eltávolító egy olyan vegyi anyag, amely a bőrbe hatolva kölcsönhatásba lép a pigmenttel. Olyan reakció alakul ki, amely a színezőanyag elvesztéséhez vezet. Sajátos kéreg képződik azon a területen, ahol az eltávolító szer felkerül, amely idővel lekopik. Az sem ritka, hogy duzzanat vagy bőrpír jelenik meg. De az alkalmazás utáni első néhány napban ez normális reakciónak számít a tetoválás eltávolításakor.

Miért távolítsa el a tetoválást

A tetoválásokat leggyakrabban ilyen okokból távolítják el:

 1. Az eredmény aszimmetrikus, mert a tapasztalatlan mesterember hibázott a folyamat során.
 2. A tetoválás mestere szigorúan követte a technikát, de az eredmény még mindig nem kielégítő az ügyfél számára, mert nem felel meg az elképzeléseinek.
 3. Trendek. Erre kiváló példa a szemöldökszálak. Régebben nagyon népszerűek voltak, de manapság a széles szemöldököt értékelik.
 4. A tetoválás több mint 12 hónapos, és ez idő alatt a pigmentek elkezdtek kifakulni a napon. Ennek következtében a szemöldök vagy az ajkak természetellenes (kék vagy narancssárga) árnyalatot kaptak.
 5. Az ügyfél változatosságot akar. Unja a régi szemöldök, ajak vagy nyíl formákat.

A tetoválás eltávolításához kétféleképpen lehet menni: konzultáljon egy mesterrel egy szépségszalonban, vagy vegye igénybe a nem kívánt pigment eltávolításának otthoni módszereit. Ez utóbbi lehetőség meglehetősen ellentmondásos, és csak ronthat a helyzeten.

Az eltávolítók erősségei és gyengeségei

A remuper használatának egyértelmű előnyei a következők

 1. A tetoválás bármikor eltávolítható. Közvetlenül az alkalmazás után, ha az ügyfél nem elégedett az eredménnyel. Vagy az eltávolítók az elavult tetoválások eltávolítására szolgálnak, ha azok már nem relevánsak.
 2. A nem kívánt pigmentektől 1-3 eljárás alatt megszabadulhat. Egy ülés általában nem tart tovább 30-40 percnél.
 3. Az eltávolító bármilyen színű pigmentet képes kezelni, függetlenül annak intenzitásától. A bőrszín vagy a hajszín ebben az esetben nem meghatározó.
 4. A módszer ártartománya. A lézeres eltávolításhoz képest a költségek sokkal vonzóbbak.
 5. De a tetoválás eltávolító használata nem nevezhető ideális eljárásnak. Az ügyfélnek tisztában kell lennie ezzel, és előzetesen meg kell ismernie az összes buktatót.

A visszahidratáló használatának hátrányai a következők

 1. Nehéz olyan magasan képzett szakembert találni, aki ért az eltávolítók használatához.
 2. A visszahidratáló szerek használata után kémiai reakciók lépnek fel, amelyek vöröses-barna elszíneződést okozhatnak azon a területen, ahol a visszahidratáló szert alkalmazták.
 3. A pigment eltávolítása után a bőrnek időre van szüksége a regenerálódáshoz. Néhány eltávolítóval ez a folyamat elég hosszú lehet.
 4. A legtöbb eltávolító nem alkalmas a szemhéjtetoválás eltávolítására.
 5. Néhányan megpróbálják eltávolítani a sikertelen tetoválást otthon, de ez a módszer jobb, ha feladják. Az otthoni módszerektől nem várhat 100%-os eredményt. És ha nem teszi meg a megfelelő óvintézkedéseket, súlyosan károsíthatja vagy ronthatja a bőr állapotát. A legtöbb esetben jobb, ha tapasztalt szakember szolgáltatásait veszi igénybe egy szépségszalonban.

A tetoválás eltávolítására szolgáló professzionális termékek értékesítésére szakosodott üzletek meglehetősen széles termékválasztékkal rendelkeznek, amelyek teljesen eltávolítják a pigmentet a bőrből. Ebben a felülvizsgálatban összegyűjtöttük a legjobb importált és hazai eltávolítók a tetoválás eltávolításához.

A legjobb eltávolítók értékelése a tetoválás eltávolításához

Jelölés hely termék neve ár
A legjobb importált tetoválás eltávolítók 1 Rejuvi tetoválás eltávolítása 12 000€
2 Corona színek elhalványulnak 1 838€
3

Tetoválás eltávolító

5 900€
4 CRC Tatoo eltávolító I+II 13 000€
5 Biotouch Color

 • ft
 • 7 445€
  6 NUE 9 400€
  7 Tinel tetoválás eltávolító 1 900€
  A legjobb orosz eltávolítók a tetoválás eltávolításához 1 Fehér szín Touch 10 500€
  2 Clean The Skin Flaxtap 10 000€
  3 A eltávolító.Shakhova 1 690€

  A legjobb importált tetoválás eltávolítók

  A legtöbb tetoválás eltávolítót az USA-ban gyártják. Különböző amerikai márkák hatékony termékeket gyártanak, amelyek lehetővé teszik, hogy megszabaduljon a különböző intenzitású pigmentektől, hegek későbbi kialakulása nélkül. Németországban és Kazahsztánban is elég jó eltávolítókat gyártanak.

  Rejuvi tetoválás eltávolítása

  Értékelés: 4.9

  Rejuvi tetoválás eltávolítása

  A Rejuvi Laboratory USA amerikai gyártója tetováló és tartós smink eltávolítót gyárt. Ez a termék cink-oxidot, magnézium-oxidot, kalcium-oxidot, propil-alkoholt és benzoesavat tartalmaz. Ezzel az eltávolítóval bármilyen színű és típusú pigment eltávolítható. A színező részecskék mérete változhat. Az ilyen remuvereket csak olyan mesterek használhatják, akik speciális képzésben részesültek.

  A Rejuvi Tattoo Removal 10 ml-es üvegpalackban kapható. Krémes állag. Az eltávolítás során ugyanazt a gépet használják, mint a tartós sminkelésnél, csak pigmentek helyett remuver-t használnak. Speciális hidratáló krém alkalmazása a végén. A tetoválás teljes eltávolításához elegendő 2 kezelés. Ha csak a pigment színét szeretné világosabbá tenni, elég egy kezelés.

  A biokémiai tetováláseltávolítás a Rejuvi Tattoo Remouverrel sokan kedvezően fogadják. Megjegyzik, hogy az eljárás gyakorlatilag fájdalommentes, különösen a lézeres tetováláseltávolításhoz képest. A módszer egyszerű és minimális traumát okoz. A kezelés utáni gyógyulás során azonban el kell viselnie a duzzanatot és a kéregképződést. De nem hagy hegeket.

  Előnyök

  • Minden típusú pigmenttel megbirkózik;
  • gyakorlatilag fájdalommentes eltávolítás;
  • biztonságos és hatékony;
  • Nincs hegesedés vagy hegesedés.

  Hátrányok

  • rehabilitációs időszak.

  Corona színek elhalványulnak

  Értékelés: 4.8

  Corona színek elhalványulnak

  Az amerikai Corona Colors márka klasszikus savas eltávolítót kínál a tetoválás eltávolításához Fade Away. A termék a következőket tartalmazza 10 %-os glikolsav, hidroxietil-cellulóz, allantoin és DMDM hidantoin. Leggyakrabban önmagában használják. De ennek a remuver-nek a kombinációja egy álcázó pigmenttel lehetséges. Ebben az esetben 4:1 arányt alkalmaznak. Nem alkalmazható keloidos hegesedésre hajlamos bőrön.

  A Fade Away Remover 25 ml-es átlátszó fiolákban kapható, kényelmes pipettaadagolóval. Ennek a terméknek az alkalmazási módja nem különbözik a standard pigmentációtól. Egy kis mennyiségű eltávolítót töltünk a patronba, és átdolgozzuk a pigmentáció helyét. A folyamat során látható, hogy a pigmentet kifelé távolítja el, mintha egy közönséges szennyeződés lenne. Klórhexidinbe mártott vattakoronggal távolítjuk el.

  A vélemények azt mutatják, hogy a Fade Away tetoválás eltávolító nagyon kíméletes és mindenki számára alkalmas. Lehetséges, hogy a tetoválás 2 kezeléssel jelentősen világosabbá válik, de néhány embernek 4 vagy több kezelésre is szüksége lehet. A tartós smink méretétől és a pigment mélységétől függően az eljárás 30-60 percig tarthat. A kéreg az alkalmazást követő 24 órán belül megjelenik, a teljes gyógyulás 7-14 napon belül következik be.

  Előnyök

  • Mindenki számára alkalmas, kíméletes módszer;
  • Ez egy minőségi eltávolító a régi tetoválás eltávolításához;
  • egyszerű használati technika;
  • Használható pigmentált álcázó pigmentekkel együtt; – Biztonságos és hatékony; 3 lépéses eltávolító.

  Hátrányok

  • az eredmény nem az első alkalmazásból származik.

  Tetoválás eltávolító

  Értékelés: 4.7

  Állandó tetoválás eltávolító

  Amerikai márka Bio

 • que Professional professzionális készlet a tetoválás pigmentjének hatékony eltávolításához Permanent Tattoo Remover. Az eljárás 3 lépésben történik. Mindegyikük számára kifejlesztettek egy-egy terméket. Az 1 Step Remover felelős a mély hámlásért. Savai fellazítják az epidermisz külső rétegét, elpusztítva a színező pigmentek nagy részét.

  A Permanent Tattoo Remover Kit minden termékből 5 darabot tartalmaz (Step 1, Step 2, Step 3). Kis csövekben érkeznek. Az eljárás előtt nincs szükség érzéstelenítésre. A készítményeket egymás után alkalmazzák. A 2 Step Remover megnyugtatja és regenerálja a bőrt az első termék használata után. És a 3 Step Remover gondoskodik a bőrről.

  A vélemények szerint a végső eredmény a tetoválás eltávolítása után ezzel a termékkészlettel körülbelül 4 hét múlva élvezhető. Sokaknak tetszik, hogy a termékek használata után szinte azonnal lemosható és sminkelhető. Ez a szett eltávolítók is dicsérik a bőr heg nélküli regenerálódását a használat után.

  Előnyök

  • a három termék jó kombinációja;
  • nemcsak a pigmentet távolítja el, hanem a bőrt is ápolja;
  • A kezelés után megmoshatja az arcát és sminkelhet;
  • Nem okoz hegesedést.

  Hátrányok

  • az eredmény legalább 4 hét múlva látható.

  CRC Tatoo eltávolító I+II

  Értékelés: 4.6

  CRC Tatoo eltávolító I+II

  Az amerikai biokémiai rendszerű CRC Tatoo Remover I+II szisztematikusan lebontja a pigmentet. A tetováláskor azonnal használják a hibák kijavítására. A régi tetoválások eltávolítására is jó. Az I. eltávolító tartalmaz: fitinsavat, embolium kivonatot, tejsavat, ásványi olajat. Az eltávolító II tartalmaz: kálium-oleátot, kakaóvajat, jojobaolajat.

  A CRC Tatoo Remover I+II 5, 15 és 30 ml-es flakonokban kapható. Kizárólag képzés és CRC master tanúsítvány megszerzése után értékesíthető. A tetoválás eltávolításához szükséges manipuláció kevesebb időt vesz igénybe, mivel nincs szükség érzéstelenítésre. A pH-különbség miatt a CRC termékek egymástól függetlenül működhetnek a bőrben. A kozmetikusnak csak egy könnyű traumát kell a bőrre helyeznie, és az eltávolítók elvégzik a munkájukat.

  Az elégedett ügyfelek beszámolóiban megosztják azt a tényt, hogy az eljárás után gyakorlatilag nincs kéregképződés. És azok, amelyek ott vannak, gyakorlatilag láthatatlanok. Az ügyfelek a kezelés után azonnal normális életet élhetnek. A kezelés után gyakorlatilag nincs duzzanat vagy bőrpír. Nincs korlátozás a mosakodásra vagy sminkelésre vonatkozóan. Nincs hegesedés az alkalmazás után.

  Előnyök

  • az egyes eltávolítók jól átgondolt összetétele
  • A termékek pH-különbsége;
  • Nincs fájdalom a kezelés alatt;
  • Gyakorlatilag nincs kéreg, duzzanat vagy bőrpír;
  • Nincs tilalom a mosakodásra az eljárás után.

  hátrányok

  • Csak képzés után eladó.

  Biotouch Color
 • ft
 • Értékelés: 4.5

  Biotouch Color<li></div><p>ft” src=”/wp-content/uploads/2023/11/37816666196331-5310.jpg” height=”400″ title=”Biotouch Color”</p><li>ft”><p>Az amerikai márka Biotouch gyárt egy orvosságot a tetoválás eltávolítására Color</p><li>ft. A szuszpenzió fémoxidokat tartalmaz. Az összetevők eltávolítói nagyon organikusan keverednek a színező pigmentekkel, majd a nyirokrendszer könnyen kiöblíti őket. Ez a termék 99,9%-ban képes eltávolítani a pigment minden árnyalatát. Ez a termék a tetoválás során korrekcióként használható, és könnyen kezeli a tetoválás elhalt formáit.<p>Színben kapható</p><li>ft palackokban (30 ml), pipettával adagoláshoz. Az eltávolítót a bőr alá fecskendezik egy meghatározott mélységig (ez attól függ, hogy hol található a pigment). Ha a tetoválás elég felületes, 1 kezelés alatt eltávolítható. Egyedi esetekben azonban, amikor a pigment mélyen beágyazódott, szükség lehet a kezelés megismétlésére 1-3 hónap múlva.<p>A vélemények alapján úgy tűnik, hogy a Color Remouver</p><li>ft nagyon hatékony és könnyen használható. A legtöbb kozmetikus ügyfelei megjegyzik, hogy nagyon kevés kezeléssel jó eredményeket értek el. A termék általában jól tolerálható és nem okoz allergiás reakciókat. Hátrányként említik azonban a hosszú gyógyulási folyamatot (3 hónaptól hat hónapig). Ez az eltávolító nem használható a nyilak eltávolítására sem, mivel a szuszpenzió érintkezhet a szem nyálkahártyájával.<h4>Előnyök</h4><ul><li>99,9%-ban eltávolítja a pigment minden árnyalatát;</li><li>Eltávolítja a foltokat és az áporodott tetoválást;</li><li>könnyű használat;</li><li>Nem igényel gyakori kezelést;</li><li>Nem okoz allergiás reakciókat.</li></ul><h4>Hátrányok</h4><ul><li>Hosszú gyógyulási folyamat</li><li>Nem alkalmas szemhéj területre.</li></ul><h3>NUE</h3><p>Értékelés: 4.4</p><div style=NUE

  A professzionális német NUE eltávolító kíméletesen hat a pigmentre. Már a kezelés során eltávolítja a színt, és nagyon kíméletes a bőrhöz. Az eltávolító nagyon jól eltávolítja a tartós sminket, de nem használható tetováláshoz vagy tetováláshoz. A termék szerves tejsavat és élelmiszer-adalékanyagokat tartalmaz. Ez a termék nagyon érzékeny bőrre is alkalmas.

  A NUE Remouver 10 ml-es átlátszó injekciós üvegben, adagoló pipettával kapható. A terméket egy tartós sminkkészítő gép tűjével szívják be, és a bőr felső rétegeibe ponttechnikával fecskendezik be. Amikor a pigment lejön, száraz vattakoronggal távolítsa el. Nem igényel 3-nál több átjárást alkalmazásonként. A pigment intenzitásától és a bőrbe való beágyazódásától függően egynél több eljárásra lehet szükség. Ezek 4 hét különbséggel végezhetők el.

  A vélemények szerint a NUE Remouver nem okoz allergiás reakciókat. Csökkenti a bőr hegesedésének kockázatát. A jelentkezési eljárás fájdalommentes. Az innovatív formula természetes összetevőkkel biztosítja a jó eredményt és a könnyű gyógyulást. Ezzel az eltávolítóval nem kell gyógyító krémeket használni az eljárás után.

  Előnyök

  • természetes összetétel;
  • Érzékeny bőrre alkalmas;
  • Nem okoz allergiás reakciókat
  • nem okoz hegesedést;
  • Nagyon jól működik az állandó sminkre.

  Hátrányok

  • Nem alkalmas tetoválás és tetoválás eltávolítására.

  Tinel tetoválás eltávolító

  Értékelés: 4.4

  Tinel tetoválás eltávolító

  A Tinel tetoválás eltávolítót Kazahsztánban gyártják. Ez a termék hatékonyan eltávolítja vagy világosítja a tetoválások vagy tetoválások pigmentjét. A Tinel Tattoo két különböző készítményből áll. Tetoválás eltávolítása A Tinel tartalmaz: fitinsavat, tejsavat, növényi kivonatokat és magolajokat. A Tattoo Remover B Tinel tartalmaz: xilénol, jojobaolaj, E-vitamin.

  Fekete (A) és piros (B) injekciós üvegben (4 ml), adagoló pipettával kapható. Ez egy szuszpenzió, amelyet tetováló géppel visznek fel a tinta mélységéig. Az eljárás során először az A készítményt, majd a B készítményt alkalmazzák. A pigment teljes eltávolításához a bőrről 1-2 kezelésre lehet szükség. Ezt befolyásolja a felviteli technika és a pigment mélysége.

  Az ügyfelek visszajelzései szerint a tetoválás eltávolítási eljárás ezzel az eltávolítóval fájdalommentes vagy meglehetősen elviselhető. A tartós anyag kb. 4 hét után távozik a bőrből. A szuszpenzió nem károsítja a bőrt vagy a szőrtüszőket. A szemöldök gyorsan visszanyeri természetes sűrűségét és formáját. De a negatív hatások, a hegesedés és a hegek megelőzése érdekében a megfelelő gondozás elengedhetetlen.

  Előnyök

  • Jól átgondolt kompozíció;
  • Eltávolítja a pigment minden típusát és árnyalatát
  • gyakorlatilag fájdalommentes;
  • Eltávolítás és ragyogás hegesedés nélkül;
  • Nem traumatizálja a szőrtüszőket, a bőrt.

  Hátrányok

  • helyreállítási időszak.

  A legjobb orosz eltávolítók a tetoválás eltávolításához

  A hazai gyártók hatékony eltávolítószereket is gyártanak a tetoválás eltávolítására. Meglehetősen biztonságos összetételűek, és hatékonyságuk nem rosszabb az importált termékeknél.

  Fehér szín Touch

  Értékelés: 4.9

  Fehér szín Touch

  Az orosz White Color Color Touch Remouver a tetoválás eltávolítására szolgál az arc bármely részéről, valamint a tetoválások eltávolítására. Néhány kezeléssel a pigment minden rétege teljesen eltávolítható. Ennek a savas eltávolítónak a molekulái hatékonyak, de kíméletesek. Képes eltávolítani a bőrről a legkülönfélébb pigmenteket.

  A White Color Touch Remover egy sűrű iszap, amelyet a bőr alá fecskendeznek. A termék nagyon alacsony fogyasztású. Egy csomag akár 75 kezeléshez is felhasználható. Az ilyen sűrű szuszpenzió nem folyik, így biztonságosan használható a szemkörnyékben. Ez jelentős előny más eltávolítókkal szemben. Ez a kézi technikákhoz való remuver piros csomagolásban kapható.

  Sok pozitív vélemény van erről a tetoválás eltávolítóról. Azért dicsérik, mert egy alkalmazással két színárnyalatot világosít. Még a legerősebb árnyalatok is nagyon jól működnek vele. A termék minden kézi technikával zökkenőmentesen behatol a bőrbe. Mivel az emulzió rugalmas textúrájú, lehetővé teszi, hogy részletesen megmunkálja a kívánt területet.

  Előnyök

  • biztonságos a testösszetétel szempontjából;
  • használható a szemhéjakon;
  • Nem traumatizálja a bőrt;
  • gazdaságos használat;
  • nem vérzik;
  • Már az első alkalmazás után egyértelmű javulás tapasztalható.

  Hátrányok

  • Nem alkalmas nagy tetoválások eltávolítására.

  Clean The Skin Flaxtap

  Értékelés: 4.7

  Clean The Skin Flaxtap

  Az orosz gyártó Flaxtap gyártja a Clean The Skin tetoválás eltávolítót. Ez az innovatív termék túlnyomórészt természetes összetételű. A termék 2 fázisra oszlik. Az elsőt csak a mester használja, a másodikat pedig az ügyfél további gondozására tervezték. Az első fázis tartalmaz: 20 aminosavat, A-, B-, C-, PP-vitaminokat, flavonoidokat, kumarinokat, illóolajokat, kolint, fitoszterolokat, szerves savakat.

  A Clean The Skin Phase 1 eltávolító 10 ml-es átlátszó fiolákban, adagoló pipettával kapható. A Phase 2 5 ml-es flakonokban kerül forgalomba, finom porlasztóval. Az első fázis, amelyet a sminkeltávolító a manipuláció során használ, elősegíti számos enzim termelését, amelyek befolyásolják a dermis állapotát. Ez a termék puhítja, kisimítja és megfiatalítja a bőrt.

  A második fázis célja a pigment semlegesítése és világosítása. Gyulladáscsökkentő és antibakteriális hatású. Ez a termék jó a helyi vérkeringés javítására. A vélemények szerint ez a Flaxtap remuver nemcsak hatékonyan eltávolítja a tetoválást, hanem hidratálja, javítja a rugalmasságot és erősíti a bőr szerkezetét.

  Előnyök

  • A készítmény hasznos összetevőkben gazdag;
  • Erős abszorpciós hatású;
  • a tetoválás eltávolítása gyakorlatilag fájdalommentes;
  • magas ápoló tulajdonságokkal rendelkezik a bőr számára.

  Hátrányok

  • Több kezelésre is szükség lehet.

  A eltávolító.Shakhova

  Értékelés: 4.6

  Eltávolító A.Shakhova

  Az orosz gyártó AS Company kiadja a remuver-t a tetoválás eltávolítására Remover A.Shakhova. Segítségével a festék kivonható a bőrből. Ez a termék bármilyen színű és állagú pigmentekkel megbirkózik. Az Alina Shakhova által készített eltávolítót csak olyan mesteremberek használhatják, akik speciális képzésben részesültek.

  Az Alina Shakhova Remouver fehér krém állagú. 3 ml-es tubusokba csomagolva. Hígító (12 ml) szintén mellékelve. Egy tubus elegendő 5-6 kezelésre a tetoválás eltávolításához. A szemhéj területén a remuverrel végzett munka során a legóvatosabbnak kell lenni. A nyálkahártya védelme érdekében célszerű speciális barrier cseppeket vagy más termékeket használni.

  A vélemények szerint az Alina Shakhova remuver meglehetősen hatékony az elhalt tetoválás eltávolításában. A manipuláció során azonban a kezelendő területen enyhe bizsergés és szúró érzés tapasztalható. A kezelés megismétlése 6 hét után ajánlott. Azt is vegye figyelembe, hogy ez a termék nem mindenki számára alkalmas, mivel meglehetősen hosszú az ellenjavallatok listája.

  Előnyök

  • Eltávolít minden pigment színt és intenzitást;
  • kényelmes termékforma;
  • A tubus 5-6 eljáráshoz elegendő;
  • Alkalmas tetoválásokhoz.

  Hátrányok

  • A manipuláció során enyhe égő és bizsergő érzés jelentkezhet.
  Olvasson tovább  7 legjobb Omron tonométer
 • Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Cybulya Guculka

  Helló mindenkinek! Én vagyok Cybulya Guculka, és nagy lelkesedéssel osztom meg szenvedélyemet a háztartási gépek javításával és telepítésével kapcsolatban. Ennek az oldalnak az írójaként engem a technológia iránti szeretetem és a vágy hajt, hogy segítsek másoknak megérteni és megoldani a gépeikkel kapcsolatos problémákat.

  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: