Top 10 egyetem Moszkvában

*A szerkesztő értékelése a legjobbakról. Kiválasztási kritériumok. Ez az anyag szubjektív, nem reklám, és nem szolgál vásárlási útmutatóként. Vásárlás előtt konzultáció szükséges szakemberrel.

Moszkva ad otthont az ország legjobb egyetemeinek, amelyek megfelelnek a legmagasabb nemzetközi szabványoknak. Ezért jönnek a jelentkezők egész Oroszországból a fővárosba, és nagyon nehéz bejutni az egyetemre a nagyszámú jelentkező miatt. Egy rangos intézményben szerzett diploma rengeteg lehetőséget nyit meg. Moszkvában tanulni azt jelenti, hogy a jövőre nézve kilátásokat nyerhetsz.

Melyek a legnépszerűbb egyetemek a fővárosban?? Magazinunk szakértői áttekintést nyújtanak a 10 legjobb felsőoktatási intézményről, amelyeket jelenleg a 266 Moszkvában működő felsőoktatási intézmény közül a legjobbnak tartanak.

A legjobb moszkvai egyetemek rangsora

Jelölés hely HEI rangsorolás
Moszkva legjobb egyetemeinek rangsora 1 M. V. Lomonoszovról elnevezett Moszkvai Állami Egyetem.. Lomonoszov Egyetem 5.0
2 Nemzeti Kutatási Egyetem Közgazdaságtudományi Felsőoktatási Intézete 4.9
3 Moszkvai Nemzetközi Kapcsolatok Állami Intézete 4.8
4 N.N. Bauman Moszkvai Állami Műszaki Egyetem. . Bauman Egyetem 4.7
5 Pénzügyi Egyetem az Orosz Föderáció kormánya alatt 4.6
6 Az első moszkvai állami egyetem, amelyet I.M. Szecsenovról neveztek el. . Sechenova 4.5
7 Népek’ Barátsága Egyetem Oroszország 4.4
8 Oroszországi Külkereskedelmi Akadémia Oroszországi Gazdaságfejlesztési Minisztérium 4.3
9 Plehanov Orosz Állami Olaj- és Gázipari Egyetem. . . Gubkin Egyetem 4.2
10 Orosz Technológiai Egyetem MIREA 4.1

M. Lomonoszov Moszkvai Állami Egyetem.. Lomonoszov Moszkvai Állami Egyetem

Értékelés: 5.0

Lomonoszov Moszkvai Állami Egyetem

A vitathatatlan vezető nem csak hazánkban, hanem külföldön is Egyetem, amelyet 1755-ben alapítottak, nem lesz az első év. A FÁK-ban ez az egyetlen A osztályú minősítéssel rendelkező intézmény, ami kivételesen magas szintű diplomás képzést jelent. A központ 87 területen képez magasan képzett szakembereket. A legnépszerűbb karok – Jog és közgazdaságtan. Az N.E. Bauman Moszkvai Állami Műszaki Egyetemen.. Több mint 30 ezer diák a világ minden tájáról tanul a Lomonoszov Moszkvai Állami Egyetemen. Külföldiek aránya – 20%.

Teljes és részmunkaidőben is elérhető. A középiskolások az olimpia eredményei alapján, nem versenyszerűen léphetnek be az egyetemre. Az iskola a specializáció mellett alapképzést, szakmai átképzést, továbbképzést és nappali tagozatos előkészítő tanfolyamokat is kínál. Az oktatói állományt a tudományok doktora, docensek, kutatók alkotják.

Van itt kutatókönyvtár, szakosított oktató- és kutatóközpont, diákszínház, herbárium, földbirtokmúzeum, MSU történeti és zoológiai múzeum, botanikus kert, jachtklub és hegymászóklub. A nem rezidens diákok kényelmes kollégiumi szobákban vannak elhelyezve. Az egyetem helye: Moszkva. Moszkva, Myasnitskaya str. Leninskie Gory 1. Referenciatelefonszám: 8495939 10 00.

Nemzeti Kutatási Egyetem Közgazdaságtudományi Felsőoktatási Intézete

Értékelés: 4.9

Nemzeti Kutatási Egyetem Közgazdaságtudományi Felsőoktatási Intézete1.webp

A második helyen álló egyetem 43700 hallgatóval 26 karon, 144 szakterületen. A legnépszerűbb területek: menedzsment, közgazdaságtan, jog, köz- és önkormányzati menedzsment. Költségvetési helyek állnak rendelkezésre. A fizetős oktatás átlagosan 300000-350000 rubelbe kerül évente. A végzettek nemzetközileg elismert diplomát kapnak, amely Oroszország és Európa vezető vállalatainál kínál munkalehetőséget.

Olvasson tovább  A 7 legjobb takarító cégek Novoszibirszk városában

Az előnyök közé tartozik a folyékony angol nyelvtudás megszerzése és a más országokban való szakmai gyakorlatok megszerzése. Professzorok, PhD-k és kiváló akadémikusok. A szemináriumokat és mesterkurzusokat helyi és külföldi vállalatok vezető munkatársai tartják. A tanítási módszerek modern oktatási folyamatok, amelyek ötvözik az elméleti ismereteket és a gyakorlati készségeket, amelyek együttesen kiváló eredményeket adnak. A diákoknak lehetőségük van arra, hogy személyes teljesítményük alapján ösztöndíjat kapjanak. A nem költségvetési diákok akár 100%-os kedvezményt is kaphatnak.

A HSE-nek 20 kollégiuma, 330 bázisiskolája, 12 könyvtára, 180 diákklubja van, és ezek a számok évről évre nőnek. Az alábbi címen található. Moszkva, Myasnitskaya ul. 20. Minden információ elérhető a hivatalos weboldalon vagy a következő telefonszámon: +7 495771 32 32.

Moszkvai Nemzetközi Kapcsolatok Állami Intézete

Értékelés: 4.8

Moszkvai Nemzetközi Kapcsolatok Állami Intézete.webp

A harmadik hely egy tekintélyes intézményhez kerül, amely Oroszország egyik legjobb egyeteme. 18 tanulmányi területen képez diákokat. Ezek a nemzetközi kapcsolatok, a közgazdaságtan, a kereskedelem, a nemzetközi jog, a politikatudomány, az újságírás, a menedzsment és más, nem kevésbé keresett szakterületek. 1944-ben alapították. Az első felvételi eljárásban 200 jelentkező volt. Mára ez a szám 7000-re nőtt.

Az MGIMO tagja a Nemzetközi Kapcsolatok Szakmai Iskoláinak Szövetségének. A Guinness Rekordok Könyvében a legnagyobb számú állami idegen nyelvvel rendelkező egyetemként szerepelt. Összesen 53 diák van. Az egyetem az első helyen végzett a világon a diplomások elhelyezkedési aránya tekintetében a diploma megszerzését követő első évben. Nemcsak a szakmájukban találnak munkát, hanem meglehetősen jól fizetett pozíciókat is betöltenek.

A diákok érdeklődési körüknek megfelelő klubokban egyesülnek. Legtöbbjük kutatásorientált. De vannak sport-, ének-, szellemi, színházi és művészeti szervezetek is. Az intézetnek két kampusza van Moszkvában. Szükség esetén a nem rezidensek számára kollégiumi férőhelyeket biztosítanak. Az iskola a Vernadsky Prospekt 76. szám alatt található. Info telefon: 8495229 40 49.

Moszkvai Állami Műszaki Egyetem n.a. N.E. Bauman. . Bauman Moszkvai Állami Műszaki Egyetem

Értékelés: 4.7

Bauman Moszkvai Állami Műszaki Egyetem

A negyedik helyen a gazdag múlttal és nemzetközi elismertséggel rendelkező egyetem áll. 1830 óta több mint 200 000 mérnök végzett ezen az egyetemen. A 88 irányok közül mindegyik nagyon népszerű, mivel az egyetem magas követelményeket támaszt a hallgatókkal szemben, és a diploma megszerzése után a diplomások magasan képzett szakemberek, akiket az orosz és külföldi vállalatok keresnek. Jelenleg összesen 20,000 diák van beiratkozva. Közülük 1000 posztgraduális és 19000 egyetemi hallgató van.

Nemzetközi szinten a B kategóriába sorolva, azaz nagyon magas színvonalon. A tanítási folyamatban 4,500 professzor vesz részt, akik doktori és kandidátusi fokozattal rendelkeznek. A híres Baumanka Egyetem öregdiákjai Korolev S.V., Lomonosov S.A., Sergey N. és sokan mások. ., Balmont B. ., Stechkin B. ., Tupoljev A. ., Zsukovszkij N. ., Vavilov C. . és sok más kiemelkedő személyiség, akik hozzájárultak az orosz tudomány fejlődéséhez.

Vannak költségvetésből finanszírozott helyek és egy katonai osztály. A kollégiumi elhelyezés tömb, szoba és lakás típusú. MGTU található: Moszkvai Állami Műszaki Egyetem (MGTU), a város Arhangelszk, a főváros Moszkva. Moszkva, 2 Baumanskaya Street, 5. A titkárság telefonszáma: +7499263 69 15.

Pénzügyi Egyetem az Orosz Föderáció kormánya alatt

Értékelés: 4.6

Pénzügyi Egyetem az Orosz Föderáció kormánya alatt

Ötödik a listán – egyetemre készülő, képzett pénzügyesek, közgazdászok, szociológusok, politológusok, menedzserek, IT-specialisták, matematikusok, jogászok. A közelmúltban ünnepelte fennállásának 100. évfordulóját. 16 kar van. A képzés 200 programban zajlik. A statisztikák szerint a diplomások több mint 85% -a nemcsak Oroszországban, hanem más országokban is a vezető vállalatoknál kezd dolgozni közvetlenül a diploma megszerzése után. Az Orosz Föderáció kormánya alá tartozó Pénzügyi Egyetem az országban az 1. helyen áll a diplomások iránti kereslet tekintetében.

Olvasson tovább  7 legjobb online boltok az akkumulátorok

Számos ismert államférfi végzett ebben az intézményben. B minősítés, azaz nagyon magas szintű képzés. 3,000 oktatói kar. Jelenleg 47700 orosz diákok és 1100 nemzetközi diákok. Költségvetési helyek állnak rendelkezésre, de számuk korlátozott. A tandíj 80000 RUB-tól kezdődik.

A felsőoktatási intézmény rendelkezik katonai tanszékkel. Az oktatás formája bármilyen lehet: nappali, részmunkaidős, iskolán kívüli képzés. A kollégium kényelmes szobákat biztosít. Helyszín: Moszkva, Oroszország. Moszkva, Leningrádszkij proszpekt 49, Moszkva. Bármilyen kérdéssel forduljon a 8499943 95 77 telefonszámhoz.

Első Moszkvai Állami Egyetem n.a. I.M. Sechenov. . Sechenov Egyetem

Értékelés: 4.5

I.M. Sechenov Első Moszkvai Állami Egyetem

A hatodik helyen a legrégebbi egyetem áll, amely 1758-ban fogadta az első jelentkezőket. 1955-ben Moszkvában megnyílt az Orosz Föderáció Gazdaságfejlesztési Minisztériumának Összorosz Külkereskedelmi Akadémiája. Nevét a híres fiziológusról, I.Sechenovról kapta. . Ma 17 000 diák van itthonról és külföldről. A PMSU olyan tudományos és oktatási komplexum, amely orvosi és farmakológiai oktatással rendelkező szakembereket képez, átképzi és javítja a jelenlegi alkalmazottak képesítését.

A struktúra 12 intézetből áll, amelyek mindegyike 7-50 részleggel rendelkezik. Többféleképpen lehet tanulni: teljes munkaidőben, részmunkaidőben, esti programokon. Lehetőség a távoli ismeretszerzésre is. 2000 tanár vesz részt a folyamatban, 85%-uknak van diplomája. Évente mintegy 200 doktori és kandidátusi értekezést védenek meg itt. 4000, neves folyóiratokban megjelent kutatási tanulmány.

Az orvostudomány olyan kiválóságai, mint Pirogov N. I. M. M. Sechenov, ebben a rangos intézményben végeztek. ., Pokrovsky V. ., Myasnikov A. ., Sklifosovsky N. ., Bokeria L. ., Alieva M., Kandel E. . Az alábbi címen található. 19 Bolshaya Pirogovskaya Street, Moszkva. Hívásközpont: +7495609 14 00.

Népek’ Barátsága Egyetem Oroszország

Értékelés: 4.4

Népek Barátsága Egyetem Oroszország

A hetedik helyet az 1960 februárjában alapított moszkvai felsőoktatási intézmény kapta. Fő feladata az volt, hogy baráti országok szakembereit képezze ki Afrikában, Latin-Amerikában és Ázsiában. Ma 138 szakterületen kínál képzést. 17,000 diákok 150 országból érkeznek, hogy olyan rangos diplomákat és szakmákat szerezzenek, amelyekre hazájukban kereslet van. A nemzetközi hitelminősítő intézet C-osztályú – magas szintű képzést adott neki.

Az oktatás formája bármilyen lehet: nappali, részmunkaidős és esti képzés. Összesen 325 program. Az idegen nyelveket magas szinten tanítják. Az oroszt mint idegen nyelvet a külföldi diákok is széles körben tanulják. 30 programot angol nyelven oktatnak.

Az egyetemen mintegy 7000 diák tanul 450 nemzetiségből és etnikumból. A helyiségekben minden feltételt megteremtettek a tanulmányokra való felkészüléshez és az órák utáni kikapcsolódáshoz. A nemzetközi elvet mindenhol betartják, ezért a valóság megfelel az intézmény nevének. Helye: Moszkva, Bolshaya Pirogov Street, Yaroslavl. Miklukho-Maklaya utca 6, Moszkva. A honlap részletes tájékoztatást nyújt a karokról és a felvételi szabályokról. Ha bármilyen kérdés merülne fel, a következő telefonszámon kaphat választ: 8495434 53 00.

Olvasson tovább  A 12 legjobb jövedelemigazolás nélküli hitelkártya

Összoroszországi Külkereskedelmi Akadémia, Oroszország Gazdaságfejlesztési Minisztériuma

Értékelés: 4.3

Oroszország Gazdaságfejlesztési Minisztériumának Összoroszországi Külkereskedelmi Akadémiája

Nyolcadik hely – az egyetem, amely 1931 óta diplomázik a külgazdasági kapcsolatok területén. Legkeresettebb szakterületek: külkereskedelmi és vámjog. A kettős diplomát adó programok európai és ázsiai egyetemeken való tanulást, valamint külföldi szervezetekben való szakmai gyakorlatot foglalnak magukban. Legalább 2 idegen nyelv tanulása. Gyakorlati készségek, amelyek lehetőséget adnak a zökkenőmentes kommunikációra hazai és szakmai szinten egyaránt.

Az oktatók között professzorok és docensek vannak, akik hatékonyan osztják meg tudásukat az ország jövőbeli legjobb szakembereivel. Az előadásokat nemzetközi cégek vezető vezetői olvassák fel. A hallgatók 95%-a már a diploma megszerzése után munkát kapott, köszönhetően a világszerte 40 partnercéggel való együttműködésnek. A többiek 1 éven belül kapnak állást a szakterületükön.

A diákok modern felszereltségű tantermekben tanulnak. A rekreáció és a sport számára egy sportkomplexum épült uszodával, edzőteremmel és fitneszközpontokkal, amelyet a főváros egyik legjobbjának tartanak. Az akadémia székhelye: Lomonoszov város, Tbiliszi város, Tbiliszi régió. 4A, Pudovkina utca, Moszkva. Referenciatelefonszám: +7499143 12 35.

Gubkin Orosz Állami Olaj- és Gázipari Egyetem. . . Gubkin Egyetem

Értékelés: 4.2

Gubkin Orosz Állami Olaj- és Gázipari Egyetem1

A kilencedik helyen a világhírű egyetem áll, amely néhány éve nemzeti kutatóegyetemi státuszt kapott. Az első diákok 1930-ban kezdték meg tanulmányaikat. Jelenleg 11 szak, 19 bachelor és 3 szak van. A Gubkin Orosz Állami Olaj- és Gázipari Egyetem egy tornateremmel, úszómedencével, fitneszközponttal és több tornateremmel rendelkezik. . . Vannak 12 karok Gubkin Orosz Állami Egyetem Olaj és Gáz.

A kar 810 tudományos fokozattal rendelkező alkalmazottból, professzorokból és oktatókból áll. A csapat fejlesztéseit aktívan alkalmazzák az olaj- és gázkitermelési technológiában, biztosítva hazánk további és sikeres fejlődését. Ma már több mint 10,000 orosz diákok és 1,800 nemzetközi diákok 56 országokból. A költségvetési helyek a díjköteles helyekhez viszonyítva 60-40%-ban oszlanak meg. Az RSU a diplomások iránti kereslet szempontjából az első három egyetem egyike.

A campus befogadóképessége 4200 diák. A többszintes épületekben található kényelmes szobákban vannak elhelyezve. A kiterjedt infrastruktúra lehetővé teszi az aktív kikapcsolódást és a szabadidő eltöltését sport és szellemi tevékenységek révén. A központ elhelyezkedése a következő. Leninszkij Prospekt 65, Moszkva. A felvételi eljárásról bővebb információt a 8499507 88 88 telefonszámon kaphat.

Orosz Technológiai Egyetem MIREA

Értékelés: 4.1

Orosz Technológiai Egyetem MIREA.webp

Az 1947-ben megnyitott és 2015-ben átszervezett egyetem Moszkva tíz legjobb egyeteme közé került. Több oktatási, tudományos, kutatási és termelési intézmény összevonásával. 40000 diák szerez ismereteket és alkalmazza azokat a gyakorlatban Oroszország, FÁK, Európa és Ázsia vezető vállalatainál. Fő fókuszterületek az információs rendszerek és a szoftverfejlesztés.

Évente körülbelül 4 000 hely áll rendelkezésre. A fizetős oktatás költségei 160 000 rubeltől kezdődnek. Részletfizetés áll rendelkezésre azok számára, akik ezt kívánják tenni. Kiváló jegyek esetén lehetséges a költségvetésbe való átutalás. A diákok havi ösztöndíjat és juttatásokat kapnak városi utazások, kirándulások, orvosi ellátás formájában. A tanári kar 2,000, beleértve 360 PhD. 149 program, köztük szakirányú, alap- és posztgraduális programok. A képzés csak teljes és részmunkaidős alapon folyik.

A MIREA tagja az Európai Műszaki Egyetemek Szövetségének, és ugyanennek a szervezetnek a tagja Kínában és Oroszországban. Az ország egyetlen egyetemeként 2017-ben UNESCO-érmet kapott a nanotudományokhoz való hozzájárulásáért. hely: c. Prospekt Vernadskogo, Vernadskogo st. 78. Információ: 8499215 65 65 65.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: