5 legjobb vízálló okostelefon

A “fulladás” az egyik leggyakoribb sérüléstípus a viselhető kütyüknél, és a legnehezebben javítható is. Gyakran előfordul, hogy a “vízbe fulladt” telefonok egyáltalán nem javíthatók, vagy a javítás a költségek szempontjából kivitelezhetetlen. Az utóbbi időben az elektronikai gyártók nemcsak az új sorozatú okostelefonok és a kamera felbontásának elektronikájának teljesítményére, hanem a mechanikai sérülések, a por és a nedvesség elleni védelemre is nagy figyelmet fordítanak. Válogatásunk a mai öt legjobb vízálló okostelefonra, amelyeket az Expertology különböző árkategóriákban mutatott be a legnépszerűbb gyártóktól.

A legjobb vízálló okostelefonok rangsora

Jelölés hely termék neve ár
A legjobb vízálló okostelefon értékelése 1 Apple iPhone Xs Max 256GB 83 850€
2 Samsung Galaxy Note 9 128GB 47 330€
3 Huawei P20 Pro 40 790€
4 Caterpillar CAT S60 34 200€
5 LG G7 ThinQ 64GB 34 899€

Apple iPhone Xs Max 256 GB

Értékelés: 4.9

Apple iPhone Xs Max 256GB

Kezdjük egy olyan okostelefonnal, amely annyira különleges, hogy zárójelbe lehetne tenni, és nem lehetne más modellekkel egy sorba helyezni. De még mindig nem hagyhatjuk figyelmen kívül a téma keretében, mert a vízállósága valódi tiszteletet ébreszt.

“A tízes a lehető legmagasabb szintű por- és vízállóságot – IP68 – kapta, de ebben az esetben ez a szint is javult. Az a tény, hogy a “8” szám arra utal, hogy a készülék képes 30 percnél hosszabb ideig, 1 méternél mélyebb vízbe merülve működni. A cupertinóiak viszont azt ígérik, hogy a legújabb iPhone modell képes ellenállni a 2 méteres mélységig tartó hosszan tartó víz alá merülésnek. A szakemberek és a rajongók számos tesztje általában megerősíti az “Apple” zászlóshajó ilyen képességeit.

Most pedig nézzük meg gyorsan az okostelefon főbb műszaki jellemzőit. Fizikai méretek – 77.4×157.5×7.7mm, 208g nettó súly. A képernyő képátlója 6.5in, a mátrix OLED, felbontása 2688×1242 és képaránya 19.5:9. Pixel sűrűség hüvelykenként – 456.

A két fő hátsó kamera egyenként 12mPix felbontású, LED vakuval felszerelt. A kamera kétszeres optikai zoommal, stabilizátorral és autofókusszal rendelkezik. Az okostelefon akár 3840×2160 felbontású videót is képes rögzíteni 60 képkocka/másodperc sebességgel.

A készülék támogatja a nano SIM vagy eSIM szabványú kettős SIM-kártyákat. Minden releváns GSM-szabvány támogatott, beleértve az LTE-t és a VoLTE-t minden elképzelhető sávban. Egyéb vezeték nélküli szabványok – Wi-Fi 802.11ac, Bluetooth 5.0, NFC. GPS és GLONASS navigációs modulok.

Olvasson tovább  A 10 legjobb alkalmazás az Apple iPhone számára

Az összes hardvert a nagy teljesítményű Apple A12 Bionic processzor hajtja, 256 GB belső memóriával. Az akkumulátor lítium-ionos, nem cserélhető, akár 25 órányi beszélgetési időt vagy akár 65 órányi zenehallgatást biztosít. Vannak gyors és vezeték nélküli töltési funkciók.

Előnyök

 • márka és prémium osztály;
 • a működés sebessége;
 • A fénykép- és videofelvétel minősége;
 • stabilitás és üzemidő;
 • magas vízállóság.

Hátrányok

 • egyéni preferenciák.

Samsung Galaxy Note 9 128GB

Értékelés: 4.8

Samsung Galaxy Note 9 128GB

A rangsor második helyezettje, nézzük meg az “ideológiai versenytárs” iPhone-t, amely nem sokkal rosszabb, és bizonyos tulajdonságokkal és funkciókkal nagyon is képes versenyezni vele. A vízállóság tekintetében még mindig rosszabb, mint a tizedik iPhone, bár hivatalosan ugyanahhoz a csúcskategóriás por- és nedvességvédelem IP68-hoz tartozik. Legalábbis a gyártó nem ígéri a készülék működését hosszabb ideig tartó víz alá merülés esetén 2 méteres mélységig. De a kütyü még mindig a felső kategóriába illik, és ez a legfontosabb dolog.

A Galaxy Note 9 feltűnő újdonságként jelent meg 2018 közepén. Az egyik megkülönböztető jellemzője a stylus jelenléte a stylusok más okostelefon-gyártók általi teljes elutasítása közepette. Ez a megoldás marketing szempontból váratlanul sikeresnek bizonyult – a felhasználók tömegei értékelik és szeretik ezt a modellt pontosan a praktikus markolat jelenléte miatt.

A vízálló okostelefon méretei – 76.4×161.9×8.8 mm, nettó súly – 201 g. A képernyő mérete 6.4 hüvelyk, a mátrix típusa – AMOLED, a maximális felbontás – 2960×1440, a pontok sűrűsége 514 pont per inch. A képernyő felülete az oldalán ívelt. Az üveg kopás- és karcálló.

A fent leírt iPhone-hoz hasonlóan ez a modell is 12 megapixeles hátsó kamerapárral és LED vakuval van felszerelve. Az elülső kamera felbontása 8mPix. A hátsó kamera beállításai pontosan ugyanazok, beleértve a 2x optikai zoomot is. A vízálló okostelefon 3840×2160 minőségben, 60fps sebességgel készít videót.

Az egész rendszer Qualcomm Snapdragon 845 vagy Samsung Exynos 9810 processzorral működik, régiótól függően. 128 GB belső memória. Két nano SIM-kártya támogatása. Az egyik nyílás legfeljebb 512 GB-os külső memóriakártya olvasására használható. A kommunikációs szabványok szinte pontosan megegyeznek a legújabb iPhone-éval.

Az okostelefon autonómiája nagy teljesítményű 4000 mAh-s akkumulátort biztosít gyors és vezeték nélküli töltéssel. Egy teljes feltöltés körülbelül 29 óra beszélgetési időre vagy 59 óra zenehallgatásra elegendő.

Előnyök

 • Legjobb zászlóshajó 2018-2019-től.;
 • két SIM-kártya;
 • erős akkumulátor;
 • A legmagasabb por- és vízállósági kategória IP68;
 • kifogástalan képminőség;
 • ceruza mellékelve.

Hátrányok

 • Nem találtak rendszerhibákat, csak egyéni adatvédelmi hibákat.

Huawei P20 Pro

Értékelés: 4.7

Huawei P20 Pro

A legjobb vízálló okostelefonok rangsorában most a Huawei egy érdekes megoldását nézzük meg. Érdekes, ha csak azért, mert az okostelefon megjelenése szinte megkülönböztethetetlen a tizedik iPhone-tól, az ára jelentősen kevesebb, mint a Galaxy Note 9, és a funkcionalitás szempontjából nem katasztrofálisan rosszabb mindkettőnél.

Olvasson tovább  A 16 legjobb okostelefon nagy teljesítményű akkumulátorral

A vízállóság szempontjából ez az okostelefon egyértelműen gyengébb, mint az előző két példa, és az IP67-es minősítés ezt megerősíti. Ez azt jelenti, hogy a készülék csak rövid ideig (legfeljebb fél óráig), legfeljebb 1 méter mélységig tartó vízbe merülést bír ki következmények nélkül.

A készülék méretei – 73.9x155x7.8mm, nettó súly 180g. Támogatja a két SIM-kártyát váltakozó működéssel. Képernyőméret – 6.1 hüvelykes, AMOLED típusú, felbontás – 2240×1080, pontsűrűség 408 per inch. A képernyő képaránya 18.5:9.

Az elsődleges elülső kamera ennél a modellnél a teljes három hátsó kamera – 40, 20 és 8 mPix, ill. LED vakuval felszerelve, mindegyik autofókuszos. Az elülső kamera – 24 megapixeles.

HiSi processzor által működtetett elektronika

 • Kirin 970 nyolc maggal. 6 GB RAM. Grafikus processzor Ma
 • -G72 MP12. Beépített memória 128 GB. Az akkumulátor ebben a modellben ugyanolyan kapacitású és típusú, mint a két korábbi zászlóshajóban – 4k lítium-ionos akkumulátor. mA⋅h.

  A vízálló okostelefon támogatja az összes legelterjedtebb kommunikációs szabványt, a GSM 900-tól az LTE-ig, és rádiómodulokat tartalmaz más vezeték nélküli kommunikációs eszközökhöz – Bluetooth, Wi-Fi és NFC. Támogatja a GPS, GLONASS és BeiDou navigációt. Vannak fényérzékelők, giroszkóp, Hall-érzékelő, iránytű, ujjlenyomat-olvasó…

  Előnyök

  • Gazdag funkcionalitás viszonylag kedvező áron;
  • egy nagy teljesítményű 8-magos processzor;
  • AMOLED mátrix;
  • Három fő hátsó kamera;
  • Nagy kapacitású akkumulátor, mint a csúcsmodelleknél.

  Hátrányok

  • egyéni felhasználói válogatások.

  Caterpillar CAT S60

  Értékelés: 4.7

  Caterpillar CAT S60

  A következő a rangsorban valami különleges. Vizsgálóink szándékosan felvették ezt a modellt, hogy kielégítsék azoknak a felhasználóknak az érdeklődését, akik számára az okostelefon vízzel való érintkezése nem vészhelyzet, hanem teljesen hétköznapi helyzet. Ezt az okostelefont ugyanaz az amerikai vállalat gyártja, amely világszerte ismert nehéz teherautóiról, buldózereiről és más kőbányászati gépeiről.

  A gyártó fő szakosodása komoly nyomot hagyott az okostelefon CAT S60 formai tényezőjén és megjelenésén. Ez egy nagy teljesítményű, lenyűgöző készülék, amely maximális védelmet nyújt a külső tényezők hatásától és a megfelelő méretekkel szemben. Az okostelefon ideális azok számára, akik extrém sportokat űznek, vagy akiknek a munkája során nagy a valószínűsége annak, hogy vizes lesz, leesik vagy megsérül az okostelefon. A legmagasabb védelmi osztály – IP68.

  A készülék méretei – 73.4×147.9×12.66mm, nettó súly 249g. Két SIM-kártya támogatása váltakozó üzemmóddal (nano SIM). Képernyőméret – 4.7 hüvelyk, az érzékelő felbontása 1280×720, 312 pont/ hüvelyk sűrűséggel és 16:9 képaránnyal. A védőüveg ellenáll a kopásnak és a karcolásoknak.

  Olvasson tovább  16 legjobb okostelefonok lányoknak

  A fő hátsó kamera felbontása 12 megapixel. A kamera fényes LED vakuval van felszerelve. A vízálló okostelefon 1920×1080-as felbontású videót képes rögzíteni 30 képkocka/másodperc sebességgel. Az elülső kamera felbontása – 5 megapixeles.

  Amint láthatja, ebben a modellben nincs tiltott mátrixfelbontás, sem mátrix típus, sem videofelvétel minősége. Ez várható volt, mivel a fejlesztők erőfeszítései a maximális mechanikai védelemre irányultak. Számos független teszt azt mutatja, hogy a gyártónak sikerült egy valóban “törhetetlen” készüléket készítenie.

  Az elektronikát egy Qualcomm Snapdragon 617 MSM8952 processzor hajtja, nyolc maggal, 1500 MHz-es órajelen. Videó alrendszer – Adreno 405. 3 GB RAM, 32 GB belső memória. A nem cserélhető lítium-ion akkumulátor kapacitása 3800 mA⋅h. Beszélgetési idő teljes feltöltéssel 30 óra, készenléti idő 1032 óra.

  Előnyök

  • márka;
  • Fokozott védelem a külső tényezőkkel szemben;
  • Szilárd, lenyűgöző kialakítás;
  • Szélsőséges körülményekre való specializáció;
  • Jó minőségű hőkamera;
  • Stabilitás, megbízhatóság és üzemidő.

  Hátrányok

  • Nincs hivatalos szolgáltatás Oroszországban.

  LG G7 ThinQ 64GB

  Értékelés: 4.6

  LG G7 ThinQ 64GB

  Kiegészíti rangsorunk csúcsmodelljét az LG-től, amely a fenti iPhone hátterében nyugodtan tekinthető költségvetésnek. Itt is a legmagasabb szintű por- és nedvességvédelemmel IP68-as védettséggel találkozunk. Független tesztek szerint a védelem szintje összességében megfelel a reklámnak, de szó szerint az IP67 kategória határán van.

  Méretek vízálló okostelefon – 71.9×153.2×7.9mm, nettó súly – 163g. Képernyőméret – 6.1 hüvelyk, az IPS mátrix felbontása 3120×1440, a pontsűrűség 563 pont/ hüvelyk és a képarány 19.5:9.

  A két fő hátsó kamera egyenként 16 MPix felbontású, LED vakuval és autofókusszal rendelkezik. Van egy makró üzemmód. Az elülső kamera felbontása 8mPix.

  Ez a modell két nano SIM-kártyát támogat cserélhető. A kommunikációs szabványok lefedettsége – a GSM 900-tól a VoLTE-ig az 1-38-as sávokban. Vezeték nélküli kommunikáció – Bluetooth 5.0, NFC, Wi-Fi 802.11ac és Wi-Fi Direct. Műholdas navigációs modul – csak GPS.

  Az elektronika szíve ebben a modellben a nagy teljesítményű Qualcomm Snapdragon 845 processzor, nyolc maggal, 2800 MHz-en. Adreno 630 videó alrendszer. RAM – 4GB, beépített – 64GB. Legfeljebb 2 TB-os külső memóriakártyák támogatása. 3000 mA⋅h akkumulátorkapacitás biztosítja az autonóm működést.

  Előnyök

  • A funkciók széles skálája viszonylag kedvező áron;
  • nagy felbontás;
  • IPS-mátrix képminőség;
  • Mi védelem
  • Szabványos 810G.

  Hibák

  • A felhasználók jelentős része nem elégedett az akkumulátor kapacitásával.
 • Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Cybulya Guculka

  Helló mindenkinek! Én vagyok Cybulya Guculka, és nagy lelkesedéssel osztom meg szenvedélyemet a háztartási gépek javításával és telepítésével kapcsolatban. Ennek az oldalnak az írójaként engem a technológia iránti szeretetem és a vágy hajt, hogy segítsek másoknak megérteni és megoldani a gépeikkel kapcsolatos problémákat.

  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: