A 10 legígéretesebb kriptovaluta

*A szerkesztő véleménye a legjobbakról. A kiválasztási kritériumokról. Ez az anyag szubjektív, nem reklám, és nem minősül vásárlási ajánlásnak. Vásárlás előtt szakorvosi konzultáció szükséges.

Az új gazdaság fénykorát éljük. Független a bankoktól, az olajtól, a kormányzati döntésektől és az alattomos politikai szankcióktól. Egy olyan gazdaság, amelyben mindenki egyenlő, mint azokban a régi utópiákban. És ez az álom az új pénz – a kriptovaluták – bevezetésével valósul meg.

A kriptopénz azt jelenti, hogy Ön a saját pénzének tulajdonosa. Az egyenlege nem függ semmitől. Nem kell aggódnia, hogy a bank bezár, és a vécécsésze fedele alatt lévő készlet elveszíti értékét. Nem kell aggódnia, hogy ha pénzt küld a rokonainak külföldre, a jutalék “felfalja” a teljes kifizetést, és a rokonok nem kapják meg a pénzüket, mert a rendszer egy csomó dokumentumot igényel. oktatás 1 A rokonok nem kapnak pénzt, mert a rendszer egy csomó dokumentumot igényel.

A kriptopénz szabadabbá teszi. És ugyanakkor gazdagabb is. Gondoljunk csak a bitcoin vagy az éter árára. Kivéve… hogy már elavultak és szinte kilátástalanok. Aki növelni akarja a vagyonát, annak messzebbre kell néznie… A jövőbe. És az ilyen emberek számára rangsoroltuk a 10 legígéretesebb kriptovalutát.

A legígéretesebb kriptovaluták rangsora

Jelölés hely Kriptovaluta rangsorolás
A 10 legígéretesebb kriptovaluta 10 Bitcoin (BTC) 4.1
9 Ethereum (ETC) 4.2
8 Ardor (ARDR) 4.3
7 Holochain (HOT) 4.4
6 Tron (TRX) 4.5
5 Stellar Lumens (XLM) 4.6
4 EOS 4.7
3 Ripple (XRP) 4.8
2 Facebook
 • a (
 • A)
 • 4.9
  1 Telegram Open Network (TON, GRAM) 5.0

  10. hely: Bitcoin (BTC)

  Értékelés: 4.1

  10. hely: Bitcoin (BTC)

  Az első és legismertebb kriptopénz, amely megtestesíti az “elosztott monetáris rendszer” minden elvét – decentralizáció, a hamisítás vagy a tiltott gazdagodás lehetetlensége, a fizetési rendszer minden csomópontjának és résztvevőjének egyenlősége. Persze, nem túlságosan funkcionális, és úgy tervezték, hogy a klasszikus valuták alternatívájaként használják – de ez volt az első és továbbra is a leghíresebb.

  Mindazonáltal a kriptovaluta megközelítése jelentősen megváltozott több mint 10 év alatt. A gazdagodás eszközeként kezdték el tekinteni. Erre különösen nagy hatással volt a 2017 végi gazdasági jelenség, amikor 1 dollár BTC-t 20 000 dollár körüli összegért kínáltak. A cikk írásakor a bitcoin természetesen sokat veszített az értékéből – körülbelül 2,5-szer olcsóbb lett -, de még mindig befektetési, megtakarítási és vagyongyarapító eszköznek tekinthető.

  De a bitcoin bányászat már évek óta veszteséges. Túl sok ilyen “bányász” van, és a kibocsátott kriptopénz egységek száma korlátozott.

  9. hely: Ethereum (ETC)

  Értékelés: 4.2

  9. hely: Ethereum (ETC)

  Az Ethereum kriptopénz 2016-2017-ben érte el csúcspontját, amikor nagyon könnyű volt bányászni. Ugyanakkor az “ethereum” ára nagyon vonzó volt. Ennek eredményeképpen azok a bányászok, akik időben kezdték, majdnem meggazdagodtak – és ez Ethereumon, nem Bitcoinon történt.

  Manapság az Ethereum bányászata nem annyira jövedelmező – és ez alkalom arra, hogy Vitalik Buterin agyszüleményének más jellemzőit is megvizsgáljuk. És kiderült, hogy az “éter” egy úgynevezett második generációs kriptopénz. Ez nem csak a klasszikus készpénz helyettesítője, hanem egy teljes értékű gazdasági platform, ahol bárki elindíthatja saját vállalkozását.

  Ami azt illeti, ez történt 2017-ben is. Volt ICO boom, szinte minden webes szolgáltatás elkezdett átköltözni az Ethereum hálózatra, kibocsátotta a tokenjeit és elosztott alkalmazásokat tett közzé. Természetesen ezek közül a projektek közül jó néhányról kiderült, hogy átverés, de sok még ma is létezik.

  Az Ethereum azért érdekes, mert folyamatosan fejlődik. Vitalik Buterin és csapata nem áll meg itt, és új technológiákat próbálnak bevezetni. Az Ethereum a közeljövőben egy új proof-of-stake algoritmusra (Proof-of-Stake) áll át, és teljesen felhagy a bányászattal. Ez gyorsabbá, stabilabbá és praktikusabbá teszi a kriptopénzeket.

  8. hely: Ardor (ARDR)

  Értékelés: 4.3

  Az Ardor kriptopénz alkotói a blockchain-as-a-service (BaaS) integrálását tervezik, ami azt sugallja, hogy a vállalatok az elosztott decentralizált adattárolásra térnek át anélkül, hogy aggódniuk kellene az ilyen technológia használatának összetettsége és költségei miatt.

  Egyszerűbben fogalmazva, az integráció a következőképpen zajlik:

  1. Egy vállalat blokkláncra akar áttérni az adatok tárolására. Ezek lehetnek pénzügyi tranzakciók vagy egyértelműen azonosítható és ellenőrizhető nyilvántartások (pl. szavazási eredmények);
  2. Ugyanakkor a vállalat vezetősége felismerte, hogy jelenleg sem az eszközök, sem a technológiai képességek nem állnak rendelkezésre ahhoz, hogy saját blokkláncot indítson;
  3. Egy vállalat jelentkezik az Ardorhoz, és – díj ellenében – egy teljes blokklánc-ágazatot kap személyes használatra. Bármi tárolható benne;
  4. A bányászok világszerte támogatják a blokkláncnak ezt az ágát azzal, hogy megkapják a tokenjeiket, de nem látják, hogy mi van benne tárolva.

  Ez a fajta infrastrukturális modell nagyon érdekes. A blokkláncot ma már mindenre használják. A litván startup, a Prodeum a zöldségeket akarta megjelölni és származási adataikat blokkláncon tárolni. A moszkvai választási bizottság 2019-ben blokkláncot használt a választásokon az e-szavazás rögzítésére. Az Ascribe a művészeti alkotások szerzői jogi adatait is rögzíti a blokkláncban.

  A technológiát a jövőben várhatóan még szélesebb körben fogják alkalmazni. Ebben az esetben a BaaS-mechanizmus magas árrést és hatékonyságot mutat.

  7. helyezett: Holochain (HOT)

  Értékelés: 4.4

  A Holochain egy olyan gazdasági platform, amely egy meglehetősen érdekes konszenzusmechanizmust használ. Itt nincs bányászat, és a blokkláncot elosztott ügynökök támogatják, amelyek mindegyike csak a hash-tábla egy részével rendelkezik. Ez megoldja a bizánci generálisok problémáját (a hálózati csomópontok bizalmának meghatározása), és segít a platform nagy teljesítményének elérésében.

  A Holochain némileg hasonlít az Ethereumhoz. A beágyazott HOT kriptopénz a tervek szerint olyan vállalatok kifizetésére szolgál, amelyek ezen a platformon belül indították el decentralizált alkalmazásaikat (DApps). A szinte végtelen skálázhatóság (bármely hálózati csomópontból ügynökcsomópontot lehet csinálni) biztosítja a nagy teljesítményt.

  A decentralizált alkalmazások sokfélék lehetnek. Ezek lényegében az automaták megfelelői – csakhogy mindenhol ott vannak. A Holochain platformon már elindított legérdekesebb DAappok közé tartoznak:

  1. Junto – egy szerény közösségi hálózat reklám, cenzúra és adattárolás nélkül;
  2. roducer’s Market – egy decentralizált élelmiszerpiac. A burgonyát közvetlenül a termelőktől vásárolhatja meg, közvetítők által alkalmazott felár nélkül;

   • ex – decentralizált jogrendszer, a bírósági határozatok többéves archívumával.

  Általánosságban elmondható, hogy a Holochain bármihez használható. a HOT kikerül a pénzügyi eszközök kategóriájából, és a hétköznapi emberek számára is elérhetővé válik. És ez teszi ezt a kriptopénzt nagyon ígéretessé.

  6. hely: on (TRX)

  Értékelés: 4.5

  6 :<tr></div><p>on (TRX)” src=”/wp-content/uploads/2023/08/6816666195191-6610.jpg” height=”400″ title=”6. hely:</p><tr>on (TRX)”><p>A Tron egy nyílt és decentralizált platform, amelyet a szórakoztatóipar számára hoztak létre. A felhasználók online játékokat játszanak (beleértve a szerencsejátékokat is), műsorokat és videókat tesznek közzé, zenét tesznek közzé stb. És mindezekhez a szórakozási lehetőségekhez való hozzáférésért a saját kriptopénzével – tokenekkel – kell fizetnie</p><tr>X.<p>A Tron a mai szórakoztatóipar alternatívájaként jött létre. A tartalomkészítők nehezen tudnak betörni a meglévő terjesztési szolgáltatásokba. Indie játékok a Steam Greenről</p><li>ght belefullad az AAA-projektek áradatába, és gyakorlatilag ismeretlenné válik a közönség számára; a YouTube szerzői filmek és sorozatok alig jutnak fel a honlapra; és a streaming zenei szolgáltatások, mint a Spotify, a független művészeket “kivételként” ajánlják.<p>Ráadásul még a szórakoztatóipart is erősen cenzúrázzák. Szeretne játékot közzétenni a Steamen? Csak akkor, ha nem sérti a hosszú és bonyolult közösségi szabályokat. Hasonlóképpen, a filmek, videók, zenék, könyvek és egyéb multimédiás tartalmak a meglévő platformokon.</p><p>A Tron most elsősorban befektetési eszközként érdekes. Ezt a kriptovalutát viszonylag alacsony áron vásárolhatja meg – és várhatja a növekedést. A Coin Market Cap szolgáltatás adatai azt mutatják, hogy az arány a</p><tr>Stabil és időszakosan növekvő.<h3>5. hely: Stellar Lumens (XLM)</h3><p>Értékelés: 4.6</p><div style=5. hely: Stellar Lumens (XLM)

  A Stellar Lumens egy nyílt, decentralizált és közösségi tulajdonban lévő kriptopénz, amelynek célja, hogy megkönnyítse az eszközök közötti értékátvitelt. Egyszerűen fogalmazva, az XLM egy olyan piactér, ahol bármit elcserélhetsz bármi másra. Ezzel a kriptopénzzel akár ingatlanokat is eladhatsz dollárért – és az eszközök értékét mindkét oldalon Stellar Lumens tokenekké alakítják át.

  A Stellar Lumens célja egy nyílt, decentralizált piac létrehozása szabályozási felügyelet nélkül. Ezen túlmenően a platformon keresztül bármilyen pénzügyi szolgáltatás nyújtható – a vagyonátruházástól és -elosztástól kezdve például a biztosítási és nyugdíj-megtakarításokig. Elméletben persze.

  A hagyományos pénzintézetek, köztük számos nemzetközi bank is érdeklődést mutat a Stellar Lumens platform iránt. Ez teszi ezt a kriptopénzt nagyon ígéretesnek, beleértve a befektetést is. Gyakorlatilag immunis a többi kriptovaluta volatilitási kiugrásaival szemben, még akkor is megőrzi értékét, amikor a bitcoin újabb meredek csúcsra kerül.

  #4: EOS

  Értékelés: 4.7

  EOS – egy kriptopénz, amely megszabadul a skálázhatósági problémától. Nem számít, hány felhasználó küld tranzakciókat egyszerre, azok gyorsak lesznek. Ráadásul a klasszikus értelemben vett bányászat hiányának köszönhetően az átutalások ingyenesek lesznek.

  Természetesen ez az architektúra szó szerint decentralizált alkalmazások futtatására készült. És őket – a DAappokat – az EOS kriptopénz is támogatja. A külső elemzők azonban nem túl pozitívak a decentralizált alkalmazások mechanizmusát illetően ezen a hálózaton, mivel rendkívül sebezhetőek az “51%-os támadással” szemben. Valójában az EOS minden egyes DApp tranzakcióját mindössze öt csomóponton dolgozzák fel.

  Másrészt, a DApps az EOS-ban már szinte elterjedtebbek, mint az ETH-ban. A legnépszerűbb decentralizált alkalmazás e sorok írásakor éppen ezen a hálózaton fut. Igaz, ez szentelt szerencsejáték (póker szerencsejáték), de ez az, amit egy szabad gazdaság szabadon fut, amit a regisztrátorok tiltják.

  Az EOS több mint 4 milliárd dollárt is képes volt összegyűjteni az ICO-kon – és mindezt egy olyan időszakban, amikor a tokenpealekbe vetett bizalmat sikeresen aláásták. Mindezek mellett ez a kriptopénz rendkívül ígéretes, és már most komoly versenytársa az Ethereumnak.

  3. hely: Ripple (XRP)

  Értékelés: 4.8

  3. hely: Ripple (XRP)

  A Ripple egy decentralizált fizetési rendszer beépített valutaváltási funkcióval. Az XRP tokenek könnyen átválthatók bármilyen pénzértékre vagy eszközre. Sikeresnek bizonyultak a bizalmi pénz, más kriptovaluták, árutőzsdék, légitársasági mérföldek és még a telefonbeszélgetések perceinek képviseletében is.

  De nem ez a Ripple ígérete, hanem az a tény, hogy ezt a kriptopénzt aktívan használják és nagy bankok támogatják. Az XRP-eszköz alapú tranzakciókat egymás között cserélő pénzügyi intézmények között számos ázsiai és nemzetközi intézmény található. Néhányan közülük – például az UniCredit Group – még az orosz piacon is képviseltetik magukat.

  A nemzetközi bankok támogatásának köszönhetően a Ripple-piac gyakorlatilag nem tapasztalt éles visszaesést (valamint felfelé), és a kriptopénz nagyon ígéretes a befektetésekhez. És itt az irónia. Bár a kriptovalutákat azért hozták létre, hogy megszabaduljanak a bankoktól, az egyik legstabilabb megbízható, mert hagyományos pénzügyi intézmények támogatják.

  2. hely: Facebook
 • a (
 • A)
 • Rangsor: 4.9

  2 : Facebook<li></div><p>a (</p><li>A)” src=”/wp-content/uploads/2023/08/35116666195191-6310.jpg” height=”154″ title=”2. hely: Facebook<li>a (<li>A)”><li>a saját kriptovaluta, amelyet a nemzetközi információs óriás, a Facebook tervez bevezetni. A platform tranzakciós és monetáris funkcióit támogató vállalatok konzorciuma többek között a Mastercard, a Visa, a PayPal, a Stripe, a Women’s World Banking és sok más céget foglal magában.<p>Ezen túlmenően számos technológiai vállalat már bejelentette, hogy hajlandó elfogadni</p><li>a mint fizetési eszköz. A Facebook kriptopénzével fizetni lehet a Lyft taxikért, az eBay-ért, a Spotify zenei streaming szolgáltatásért, a Vodafone mobiltelefon-szolgáltatásért és több száz más termékért és szolgáltatásért.<p>És míg a Facebook</p><li>a még nem jelent meg – és még a whitepaperje is gyakorlatilag elérhetetlen az egyszerű halandók számára -, de ez az egyik legígéretesebb kriptovaluta. Még ha nem is tudsz profitálni a “szénavásárlásból”, a tokenek biztosan nem fognak holtteherként heverni a pénztárcádban.<p>A Facebook várhatóan</p><li>a 2020-ban kerül bevezetésre. A hatalmas számú kereskedelmi, pénzügyi és tudományos intézmény támogatása ellenére a fejlesztők azt ígérik, hogy a kriptopénz teljesen decentralizált lesz. És még a Facebook sem lesz képes ezt teljes mértékben kezelni, amit mindannyian szívesen hiszünk. A fejlesztők azt ígérik, hogy megvédik a kriptopénzt az árfolyam-emelkedéstől, és valódi pénzhez kötik azt.<h3>1: Telegram Open Network (TON, GRAM)</h3><p>Értékelés: 5.0</p><div style=1 hely: Telegram Open Network (TON, GRAM)

  Az ígéretes kriptovaluták rangsorának élén pedig egy olyan “érme” áll, amelyet még ki sem adtak. A tervek szerint 2020-ban jelenik meg, és a cikk írásakor (2019 októberében) már elérhető a teszt blokklánc és a pénztárca alfa verziója.

  Az orosz származású programozó, Pavel Durov (aki a Vkontakte közösségi hálózatot hozta létre) által vezetett Telegram szervezet, a TON fejlesztői azt ígérik, hogy a kriptopénz támogatni fogja az azonnali pénzátutalásokat a felhasználók számától függetlenül – és arra számítanak, hogy a GRAM bevezetése után azonnal milliárdos nagyságrendű pénzváltásra számítanak.

  Ha “belemerülünk” a technikai részletekbe, kiderül, hogy a TON egy decentralizált darknet platform, amely további támogatással rendelkezik az elosztott alkalmazások, az átutalások és a fizetési tranzakciók, valamint az információk tárolása számára. És mindez P2P alapon működik. Vagyis maga a GRAM kriptopénz csak a “jéghegy csúcsa” a Telegram Open Networknek, amely egy teljesen új internetes protokoll, amely integrálja a gazdasági és adatplatformokat.

  Az indulás után a TON várhatóan támogatni fogja az algoritmuskommunikációt, a hiperkocka modell szerinti útválasztást, az elosztott validáló hálózatot, a DNS-t és a DHT-t, a felhőalapú elosztott tárolást és sok más funkciót. A Szilícium-völgyi vállalatok tucatjai fektettek be a GRAM-ba, bár a projektet titokban indították el.

  És jelenleg a GRAM a legígéretesebb kriptopénz. Használni fogják, kereslet lesz rá. Ami azt jelenti, hogy érdemes hamarosan a megjelenés után felhalmozni, amikor a “szénakazalra” vonatkozó licithullám lecseng…

  A TON pontos megjelenési dátuma ismeretlen. Ez a kriptopénz várhatóan 2020-ban kerül bevezetésre. De van rá esély, hogy hamarabb is láthatjuk.

  Olvasson tovább  6 a világ legdrágább diófélék közül
  Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: