A Hibiscus füves: Jellemzők és ajánlások a leszállásra

Herbaceous (hibrid) Hibiscus díszíti a sok kertész részei tájképét. A Gardy Grassy Hibiscus különböző fajtáinak gazdag színpalettája lehetővé teszi, hogy minden ízlésre kerüljön az üzem helyén. Ez az egzotikus növény hatalmas virágokkal nem hagyja közömbös a legelismertebb ismerős tájképi kompozíciókat, örülni fogja a hosszú távú virágot, pozitív érzelmeket ad hozzá, és minden bizonnyal örülni fogja a luxus kilátását nemcsak a vendégei, hanem a szomszédok, valamint a véletlenszerű járókerők -által.

Leírás

Hibiszkusz lágyszárú – a Malvic család évelő növénye, három amerikai fajta hibridje: mocsár, piros és ostolisztikus (így a második név hibrid). Van egy jól fejlett gyökérrendszer, egy fényes 20-40 cm. Ilyen mélység lehetővé teszi a zárt gyökérrendszer biztonságosan túlélni a nyári szárazság és a téli szalagok.

A hibiszkusz felső része – nagy vastag szárú szárak, amelyek nagy világos zöld vagy sötét zöld lombozatú különböző formák (a fajta függvényében). Összességében a fenti földrészt teljesen megtisztították, és a gyökérrendszert télre borítják. Tavasszal a meleg szezon kezdete, a Hibiscus ismét megismétli a tartósan túlterhelt erőteljes rizómákat, kezdve egy másik fejlesztési ciklust új erős hajtásokkal.

Közepes szélességi, Hibiscus virágzik a nyár közepén, és a déli régióban a tavasz elején. A különböző fajták szerkezetében virágok egyszerűek, frottír és hullámosítottak. A hibiszkusz virágzásának érdekes jellemzője, hogy egy külön virág csak 1 napot él, de minden bizonnyal elutasítja egy másik virágot, ezáltal a folyamatos virágzás láthatóságát eredményezi.

Az illatos virágzó hajtások a fagyok kezdete előtt hibiszkuszban maradnak. Virágok növények nagyon nagy virága különböző árnyalatú spektrum. Füves hibiszkusz – növényi gyümölcs. Gyümölcsei “dobozok”, ahol a magok képződnek.

Fajta

A modern füves fajták között különböző dekoratív tulajdonságokkal rendelkező növények (a virágok mérete, a festményük, a bokor magassága) fényes szokatlan tájképi készítmények létrehozása. A legnagyobb elosztást ilyen fajtáknak adták “Ifjúság”, “késő”, “Pink-porcelán”, “király király”, “Old Yell”, “Krenberry Krash”.

A füvesek meglévő hybiscus fajtáit is felsorolhatja, és a botanikai jelek és a dekoratív tulajdonságaik leírása több mint száz oldalt vesz igénybe. De mindegyikük érdemes figyelmet fordítani mind a közönséges kertészek, mind a tájtervezőknek.

Leszállás

A leszállás megkezdése előtt óvatosan olvassa el az eljárás technológiáját, és végezze el a szükséges készítményt. Teljes mértékben felelős a leszállási helyek megválasztásáért – ez befolyásolja a palánták teljes fejlődését, a növekedési sebességet és a virágzási intenzitást. A telek napfényben napfény alatt kell lennie. Lehet, hogy a hibiszkusz és a nyílt területeken, de akkor sokkal gyakrabban kell vizet venni. Válasszon egy kislépést egy kis magasságban és elegendő vízelvezetéssel – Hibiszkusz, a felszín alatti vízzel, a gyökerek elkerülhetetlenül elindulnak.

A kiválasztott területen lévő talajt gyomnövényekből és mélyen tisztítják (legalább két bajonett lapát). Ilyen mélység szükséges a gyökérrendszer teljes fejlesztéséhez. Herbaceous Hibiscus nem túl igényes a talaj típusától, és nagyszerűen érzi magát a Loams és a fordulatok, de a talajnak laza és nedvességet áteresztő.

A Hybiscus palánták füvesek (a boltban önállóan vagy vásárlásakor termesztettek) tavasszal a nyílt talajba kerülhetők, amikor a visszatérő fagyasztók valószínűsége már elhaladt. Ha több növényt tervezel – Készítsük el a kiválasztott terület jelölését, és távolítsuk el elég helyet minden palánta számára (1-1,5 m átmérőjű).

Készítsen ki leszállókészülékek – ásni őket a kívánt méretben, amely elegendő a gyökerek fejlesztéséhez, az alsó (kis kavics, kavics, tégla morzsák). Keverjük össze a gödörből választott talajt tőzeggel, humuszral és homokkal, kissé csatlakoztassa a vízelvezető rétegre. A főtt palánták bőségesen adják a vizet, hogy elnyeljen jól, és óvatosan távolítsa el a növényeket az “ideiglenes lakásukból”. Helyezze a palántákat a gödrökbe, egy földes szobával együtt, kövesse a gyökérnyak helyét – kissé alacsonyabb legyen, mint a talaj szintje.

Húzza meg a gödör talajjal, gondosan lezárja a talajt, és ne engedje az ürességet, a prioritási zóna mászik. A legjobb anyag a mulch – esett tűlevelű tűk.

Gondoskodás

Egészséges Erős Hibiszkusz Hibiszkusz Bush növekedéséhez nem kell néhány szuperfoldót elvégezni. Szüksége van szokásos egyszerű gondosságra – a rendszeres öntözés, a gyomok eltávolítása, a megfelelő etetés.

A víz gyógynövény hibiszkusz következik Rendszeresen, míg a víz behatoljon az összes gyökér kóma mélységébe, hogy a gyökerek nedvességet kivonhatják a talaj mély rétegeiből. Az öntözés hiánya jelzi a levelek állapotát – azonnal úgy néz ki, mint egy lejtés. A forró napokon nem rossz a “kényeztetés” a növények a nyári zuhany, de csak a nap végén, amikor a nap már elhagyja a naplementét, hogy a levelek ne kapnak napsütésben.

A talaj öntözése rendkívül óvatosan következik – a gyökérrendszer felső részei sekélyek – maximálisan kizárják a gyökerek károsodásának kockázatát. A takarmány-hibiszkusz havonta nitrátokkal és foszfátokkal ajánlott, komplex műtrágyákat használhat. Ha erős hő van – tartózkodjon a műtrágyák a gyökérhez – jobb, ha táplálkozási megoldást permetez a zöld koronára.

A potash műtrágyák az őszi közelítéssel kerülnek alkalmazásra. A szezon végére az etetési leáll, a téli előkészítés időtartama kezdődik.

A herbaceous hibiszkusznak saját viselkedési jellemzői vannak – a közepes szélességi klíma téli menedékhelyeket igényel ezeknek a növényeknek. A fentiekben részt vevő része meghal és teljesen kivágja. Ne rohanjon a vágással, várjon a zöld hajtások teljes szárítására annak biztosítása érdekében, hogy a gyökérrendszer teljes mértékben elfogadja a tápláló erőforrásokat a felszín alatti részből, ezáltal biztosítva a sikeres telítő növényt.

A száraz hajtások eltávolítása után a rizóma zóna öntözött, enyhén megdöbbent, humuszgal vagy mulcsával (fűrészpor, lehullott lombozat, száraz tűk). A hideg időjárástól a fentiektől való jobb védelem érdekében ezt a Holmik-ot megfigyelő anyaggal kell lefedni, és megszilárdítja a szél szélétől (tegye a táblák, a kövek, az ágak, vagy valami más oldalait), akkor vázolhatsz. Tavasszal, amikor a fagyok fenyegetését fogják átadni, óvatosan távolítsa el a menedéket, Próbálkozás nem befolyásolja a növény “téli hibernálás” után már felébresztett vesék.

Reprodukció

A Hibiszkusz gyógynövényének reprodukálása háromféleképpen hajtható végre: magvak, elakadva és elosztó bokrok.

Magok

Ezzel a reprodukciós módszerrel a tenyésztők új fajták eltávolításában dolgoznak. Az összegyűjtött magvakkal, amelyeket a vetéshez kívánnak használni, a tartályt tartalmazó rétegződést viselnek. Ehhez a fűrészpor, moha, tőzeg és ellenállás nedvesített keverékébe kerülnek 4-5 fokos hőmérsékleten 3-4 hónapig (Otthon Ezzel elvégezhető, ha a tartályt a hűtőszekrény zöldségtermébe tartozó magokkal helyezi el).

Az eljárás optimális időtartama január (határidő – március). A rétegződés után a magok nedves anyagba burkolódnak, és egy héten keresztül duzzadnak, periodikusan hidratáló szövet szárításként.

A kész vetőmagokat talajba helyezzük, ajánlott 0,5 cm távolságra vetni egymástól. Ezután a növényeket talajjal kell megszórni, és gondosan öntözik a permetből. A magmag mélysége 1-2 cm. Üveggel borított kapacitás (vagy más átlátszó anyag), és meleg helyen helyezkedik el, jó megvilágítással. Várja, hogy az első hajtások már korábban, mint 3 hét után.

Amikor megjelenik az első pár, a palántákat külön tőzegcsövekbe hámozzuk, amely tőzeg és homok keverékével töltött. A nyitott talajon való kilépést május végén kell elvégezni, a fazekakban (a tőzegcsepp gyorsan összeomlik, és a talaj komponenseinek alakulása). Az új hibiszkusz bokrok fázisvirágja a herbaceous 3-4 év múlva eljön a kertben lévő palánták ültetése után.

A vetőmag-reprodukció jelentős hátránya van – Az új hibiszkusz nem mindig képes pontosan reprodukálni a “szülők” botanikai jellemzőit, és lehet a leginkább kiszámíthatatlan dekoratív tulajdonságokkal. Nem szükséges túlságosan felborulni – a kapott esetekben mindig kiválaszthatja a legszebb, és hagyja őket további tenyésztésre, és a fájdalmas munkája soha nem lesz hiába.

Cherenkovania

Összességében a Hibiscus erős egészséges ágát választja a korona tetején, óvatosan vágja le egy szögben, távolítsa el az alsó leveleket és tegye vízbe. A vízelvezetést tágas kapacitással, talajjal és vízzel kell elhelyezni. A víz felszívódott, amikor a víz felszívódik, kicsi mélyedések vannak a talajban (kb. 5 cm). Ezekben a “kutakban” helyezték el a dugványokat, enyhén megszórva a földjüket, óvatosan pecsételjen és újra. A kirakodás kapacitása meleg helyen van elegendő világítással, elkerülve a közvetlen napfényt.

Egy hónap múlva ellenőrizheti a gyökerek kialakulását. Ehhez nagyon óvatosan, minimális erőfeszítéssel meg kell húzni a dugványokat – ha a gyökérrendszer kialakulása sikeres, akkor a gyökerek megakadályozzák a talajpalack kitermelését. Következő évben, miután leállt a hibiszkusz állandó helyre A kedvező körülmények között és a megfelelő gondozásban a növénynek virágoznia kell

Bokrok osztása

Ezt az eljárást csak tavasszal hajthatjuk végre, és csak felnőttekkel, jól formázva a kerti hibiszkusz erős bokrok. Ugyanakkor a vinterelés után a bokor kiesik a talajból, a rizómákat előre vágják és ültetik az előkészített helyekre. Előre friss szakaszok kell permetezni a fa hamut, hogy kizárják a root kockázatát. Ezzel a módszerrel az “anyai” üzem minden biológiai jele garantált.

Pestek és betegségek

Rovar Pests támadhat Grassy Hibiscus: Web Tick, Trips, Wave, White. Amikor kártevők találhatók, azonnali intézkedéseket kell tenni, mert a levél pumpáló kártevők komoly károkat okozhat a számolás órán át.

Meg kell jegyeznünk, hogy a levendula leszállása a kártevőktől származik. Ha az éghajlat lehetővé teszi – diszpergálja a Hibiszkusz Busta levendulát.

Ha kevés rovar van – megpróbálhatsz megszabadulni tőlük a népi jogorvoslatokkal, például a Yarrow, a Calendula, a csalán, a pitypang, a tisztaság spray herbiai bemutatása. Megoldást készíthet egy durva száraz mustárból vagy porított pirospaprikából. A rovarok tömeges klasztájával kémiai inszekticideket kell alkalmazni.

A betegségekből a gyógynövény hibiszkusz leggyakrabban megdöbbent. A klorózis jele az alsó levelek oltása a növényen, és az új levelek lassan nőnek, és egészségtelen nézet (sárgás színű). Ez a nitrogén és a vas növények hiánya történik. Prophylaxis esetén az öntözéshez szükséges, hogy összekapcsolódjon vasat és táplálja a hibiszkuszot komplex műtrágyákkal és mikroelemekkel.

A Hibiszkusz termesztésével a kertekben és lakásokban sokan elfogadják és hisznek, és gyakran közvetlenül ellentétesek. Keleti népek szeretik és tiszteletben tartják ezt a növényt, hívják egy szerelmi virággal, tekintsd meg a mágiát, és pozitív energiát hordoznak a környező térbe.

Európában a babonás emberek körében vélemény van arra, hogy ez egy virágcsökkentés a családi kapcsolatokra, a bajok és kudarcok előfutára. Azonban sok modern európaiak nagyon messze vannak a babonstól, Hibiszkusz van a helyszíneikben, anélkül, hogy félnek, és megcsodálják a csodálatos természeti alkotások illatos szépségét.

Hogyan kell megfelelően ellátni a hibiszkusz füvét, nézd meg a következő videót.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: