A legnépszerűbb beltéri virágok

Az otthoni virágok jó módja a helyzet javításának. Télen a parkosított szoba emlékezteti a nyári oázist a hó hátterében az ablakon kívül. A mai cikkben beszélünk a legnépszerűbb háztartási színekről.

A legnépszerűbb beltéri virágok

A szerény növények áttekintése

A ház dekorációjához és elrendezéséhez az emberek bútorokat és különböző díszítéseket szereznek, de kevesen gondolkodnak arról, hogy ezek a tárgyak negatívan befolyásolják a beltéri levegő minőségét. E helyzet kialakítása beltéri növények számára képesek, mert nem csak a belsejét díszítik, hanem tisztítják a levegőt, és elnyelik a porrészecskéket is. A virágok is képesek megbirkózni néhány kémiai vegyületekkel.

A legnépszerűbb beltéri virágok

A legnépszerűbb beltéri virágok

Tekintsük a leggyakoribb növényeket, amelyek minden második ablakpárkányon megtalálhatók.

Javorti

A leggyakoribb növény nevezhető Havortinak, vagy ahogy azt is hívják, Gavorze. Gyakran felhívja a “lusta növényt”, mert nem igényel szinte semmilyen gondot. 1-2 hétenként csak öntözésre van szükségük. A transzplantáció 3-5 év alatt kívánatos. A leírt virág nem igényel további műtrágyát és öntözést. Nagy edények is nem kell.

Az ilyen virágok ideálisak az elfoglalt emberek számára, vagy szétszórt virágok, akik elfelejtik a kerti növényüket.

Ez a nézet könnyen átadja a fogadó hosszú távollétét, esztétikai megjelenéssel rendelkezik, és alkalmas a virágkészítmények létrehozására.

A legnépszerűbb beltéri virágok

A legnépszerűbb beltéri virágok

A Chavortia tartalmának fő feltételei.

 • Hőfok. A leírt virágok könnyen alkalmazkodnak mind a hideg éghajlatra, mind a hőre. Március és október között kívánatos, hogy ezt a virágot +15 és +25 fok közötti hőmérsékleten tartalmazzák. És télen, amikor az épített kultúrák időtartama jön, sok fényre és a hőmérsékletre +5 és +10 fok között kell. Ez a feltétel kívánatos megfigyelni, mivel a hőmérséklet csökkenése hozzájárul a levelek sötétedéséhez. Ezek a növények félnek a vázlatoktól.
 • Világítás. A jó növekedéshez tartozó havoria hosszú napi napra és az ultraibolya szükséges mennyiségére van szükség. Ez a növény előnyben részesíti a déli vagy keleti utat. Nyáron ki lehet venni az utcára, de meg kell védeni a tervezetek és a csapadék ellen.
 • Locsolás. A leírt virág nem tetszik a gyakori öntözés. A köztük lévő időnek elegendőnek kell lennie ahhoz, hogy a talajt 4-5 cm mélységben szárítsa meg. Annak ellenére, hogy a növény nem igényel öntözést, kívánatos, hogy télen télen 3-4 héten belül töltsön el, amelynek köszönhetően a kirakodások gyorsabban nőnek. Ellenkező esetben a növekedés lelassul, de a növény nem fog meghalni ebből. A gyökérrendszerük forgásához vezető bármely zamatosság túlzott injekciója, amely a kultúra halálához vezet. Öntözés Szobahőmérsékleten vízzel kell előállítani, nem engedi, hogy elérje a leveleket.
 • páratartalom. A fajta szórólapjait sűrű bőrrel borítják – megvédi az üzemet a nedvesség elpárologtatásából, és lehetővé teszi a virág számára, hogy megmentse a meglévő nedvességet, és csökkenti a szabálytalan víz szükségességét is. Nyáron egy kis zuhanyzó kívánatos, csak akkor kell ellenőrizni, hogy a víz ne álljon a száron a száron.
 • Trágya. Ez a faj nem igényel gyakori etetést. A Tavaszi-nyári időszakban 2 hónap alatt nem több, mint 1 alkalommal 2 hónap alatt. Ehhez speciális adagoló szükséges a zamatosok számára. Feed Havortiya fél adag a gyártó által megadott.

A legnépszerűbb beltéri virágok

A legnépszerűbb beltéri virágok

Kaktuszok

A Havortiya messze van az egyetlen egyszerűen az otthoni, az ablakpárkányon. Tekintsük a leggyakoribb típusú növényeket, amelyek lehetnek minden virág – kaktusz.

Cacti Amerikából származik. A természetben lenyűgöző méretűek. Jól nőnek a sivatagi éghajlat körülményei, mint például Chile, Mexikó, Bolívia. Azonban van egy erdőnézet kaktuszok, amely a dzsungelben található. A sivatagi és erdei alfajok megkülönböztetik a szükségesség feltételeit.

A legnépszerűbb beltéri virágok

Szép

A név “Leggyorsabb” kevés ember tudja, de mit néz ki a “pénzfa”, sokan tudják. Néha “boldogságfa” vagy “majomfa”. Ezeken a nevek alatt van egy zamatos, minden virág szeretete a tartalom könnyebben.

Az Ön neve “pénzfa” érmék formájában. A Fengshui doktrínája azt állítja, hogy ez a növény javíthatja tulajdonosának anyagi helyzetét, segít a gazdagság megszerzésében, ha a megfelelő helyen termesztik, ami a délkeleti vagy déli ablakban van. Fa szórólapok. Bennük a kultúra felhalmozódik a tápanyagokat.

Úgy gondolják, hogy ez a fa nem vásárolható meg, akkor önállóan nőhet. Ehhez meg kell vásárolnia a folyamatokat az ismerős vagy szomszédoktól.

A legnépszerűbb beltéri virágok

Ez a kultúra nem nehéz gondoskodni. Nyáron, amikor a növekedés üteme maximális, az öntözést csak a szárazföldi szárítás után kell elvégezni, amely hetente körülbelül 1-2 alkalommal történik. A leírt nézet nem kívánatos, hogy nedvesítse meg, mert a természetben száraz éghajlatban nő. A pihenés időtartamára 2 hónap alatt 1 alkalommal csökken.

A virág vízzel való vízének gyakorisága a levegő hőmérsékletétől függ. Ehhez a növényhez a páratartalom nem játszik különleges szerepet, így a lakás éghajlata nem hoz neki kárt. Opcionálisan permetezést permetez, de törölje le őket a szennyezésre felhalmozódott porból. A növény számára szellőztetésre van szükség.

A legnépszerűbb beltéri virágok

A legnépszerűbb beltéri virágok

A kultúra túléli a hőmérsékletkülönbségeket egy tucat fokban. A napi hőmérséklet 20-22 fokos lehet, és talán 6. A leírt növény szereti a fényt, és egész évben sok világításra van szükség. A növény közvetlen napfény levelei nem félnek, de a nap hosszú tartózkodásával égetnek. 1-2 alkalommal havonta Succulent tele lehet a kaktuszok műtrágyával.

Slubberger

Ez az egyik olyan kevés növény, amely az összes ház és apartmanok ablakpárkányján nő. Olyan időben, amikor a hazai virágok választása nem volt olyan nagy, mint most, ez az imádnivaló növény örömmel fogadta a szemet a télen a tél elején. Az ősz végén sok bimbó jelenik meg, hogy felfedje és virágozzon decemberben. Pontosan Ezért ő volt az úgynevezett „decembrista” vagy „Varvarin szín” – a legtöbb csúcs az ő virágzás – december 19 Varvarin jelek napján az ortodox naptár.

Sokan azt gondolják, hogy a jó és kényelmes virágzásnak ez az erdei kaktusz sok fényre van szükség. Ez egy hiba, mert ez a fajta helyiség növény és a természet nem kap sok fényt a fák miatt.

A legoptimálisabb az északi vagy nyugati ablakpárkány lesz. Déli és keleti engedékeny egy kis árnyékolással.

A legnépszerűbb beltéri virágok

A legnépszerűbb beltéri virágok

Sok virágcsökkenés kíváncsi, hogy a decembrista igények és a további háttérvilágításban, mert télen virágzik, amikor a könnyű nap a lehető legrövidebb. Nem, nincs szükség. Ez annak köszönhető, hogy a veséknek meg kell élniük a napenergia-aktivitás zökkenőmentes csökkentésének ciklusát és a napfény csökkentését.

A dekembrista nagyon laza talajt szeret, anélkül, hogy a legkisebb vizek vannak benne. A természetben ezek a növények a fákon és a kövek között helyezkednek el, ahol nincs folyadék késleltetés.

A tenyészet öntözése szükséges, mint a felső réteg szárítás. Lehetetlen megszáradni a gyökereket, de folyamatosan nedvesítsük őket is. Az ősz végi vége óta az öntözés fokozatosan csökken, ami a virágos vese elhelyezéséhez vezet.

A legnépszerűbb beltéri virágok

Spathifylum

Az Aroid családjának képviselője. Ez egy érdekes növény látványosnak tűnik. A kultúra körülbelül 45 különböző fajot ötvöz. A természetben gyönyörű és vonzó figyelemfelkeltő növény található Brazília, Kolumbia, Venezuela erdőkben.

A növekedés feltételei nem túl összetettek:

 • Bloom április és július között történik;
 • A kultúra sok napfényt igényel;
 • A tavaszi nyári idő alatt a környezeti hőmérsékletet 18 és 22 fok között kell, és télen – a 10-nél alacsonyabb (16-18 fok normálisnak tekinthető);
 • Az öntözés a szárazföldi szárítás után 1-1.5 cm mély, és a téli időszakban kevésbé és kevesebb, de ne engedje meg a föld szárazságát a potban;
 • A levegőnek olyan nedvesnek kell lennie, amennyire csak lehetséges, a virág egy virággal kívánatos, hogy nedves agyagot helyezzen;
 • A rendszeres permetezés a virág szükséges a normális növekedés és fejlődés, és amikor rügyek jelennek meg rajta, meg kell csinálni alaposabban, hogy a víz ne kerüljön rájuk;
 • A növekvő szezonban hetente egyszer kell táplálni az üzemet; ásványi műtrágyát használ. A téli időszakban az etetés szabályszerűsége havonta 1 alkalommal csökken.

A legnépszerűbb beltéri virágok

Anthurium

A növény, amely élénk színekkel rendelkezik. A megfelelő gondossággal ez a vonzó kultúra egész évben virágozhat. Ez a nézet fajtái gyönyörű dekoratív levelekkel rendelkeznek, amely matt vagy fényes lehet. A lemezlemezek formája is eltérő:

 • lekerekített;
 • szív alakú;
 • Vannak lehetőségek, amelyek egy lapon disszekcióval rendelkeznek;
 • Shovenoid.

Az esőerdőben, ahol mindig magas páratartalom van (otthon) a virág levelei a nap után.

A legnépszerűbb beltéri virágok

A legnépszerűbb beltéri virágok

A legnépszerűbb beltéri virágok

A leírt üzem nagyon igényes az öntözéshez. Rendszeresen kell elvégezni, de a felesleges víz a növény halálát okozhatja, mint a talaj szárítása. Az öntözés után a raklapra kell nézni: Ha van felesleges víz, el kell távolítani őket. A virágnak csak nedvességet kell kapnia a talajból.

Az öntözés szabályszerűsége a talaj állapotától függ:

 • Ha a felső réteget legfeljebb 1 cm-nél hosszabb mélységig szárítja, akkor újra meg kell adni;
 • A helyiségben lévő hő, az öntözés szabályossága nő, és alacsony hőmérsékleten csökken;
 • Nyáron az öntözést hetente legalább 2-3 alkalommal kell elvégezni, télen elég lesz.

Víz a virágnak szobahőmérséklet, hülye vagy eső. Ez a feltétel kötelező, mert a mészkőfolyadékból a növényi levelek sárga lesz.

A legnépszerűbb beltéri virágok

A legnépszerűbb beltéri virágok

Diffenbahia

Ez a virág csíkos levelekkel Dél-Amerikából származik, örökzöld cserje. Ez a funkció télen még télen is fényes zöldebbet tart fenn a “Apartman” körülmények között. Néha a hideg téli szezonban, Diffenbachi sápadt, de még mindig megőrzi a zöldet. Az apartmanok körülményei szerint ez a cserje gyakorlatilag nem virágzik, és a virágok nem képviselik esztétikai értéket a levelekhez képest.

Az esztétikai élmény mellett a növény meggyújthatja a levegőt a szobában, szabályozza a páratartalmat kissé, és nem csak a porból, hanem néhány káros kapcsolatból is tisztíthatja a levegőt. Azt hitték, hogy “Hasznos” virág is segíthet allergiákkal.

A legnépszerűbb beltéri virágok

A legnépszerűbb beltéri virágok

Ez a növény azonban komoly mínusz – mérgező gyümölcslé van. Mérgező mind az emberek, mind az állatok számára.

Szordálva a virágokat a kesztyű nélküli dugványokkal, égési sérülést kaphat. Ha a juice a nyitott bőrre esik, akkor egy fekély jelenhet meg. Ha a növény szórólapja osztozik egy gyermek vagy egy kisállat, anafilaxiás sokk megtörténhet.

A legnépszerűbb beltéri virágok

Ficus

Az egyik legkedveltebb növény. Ennek oka a levelek szépsége és a dekorációjuk szépsége. Otthon számos fajtát termesztenek:

 • radír;
 • fekvő alakú;
 • Benjámin;
 • törpe.

Kívülről nem tetszett egymást, ugyanúgy maradnak. A gondozás nagyon egyszerű.

A legnépszerűbb beltéri virágok

A legnépszerűbb beltéri virágok

A legnépszerűbb beltéri virágok

A legnépszerűbb beltéri virágok

Nagy mennyiségű fény – a kiváló minőségű FICUS-növekedés legfontosabb feltétele. Télen, amikor a napi nap rövid lesz, a Ficus további világítást igényel. Fényhiány – A levelek fő oka. A kultúra növekedésének könnyű napja legalább 12 óra.

Nyáron a leírt növény bőséges öntözést igényel, és télen – mérsékelt. Az öntözés közötti talajnak kicsit megszáradhat, de ne álljon teljesen. Télen a túlzott nedvesség nem megengedett, mivel a gyökerek megerősítéséhez vezethet, és néha a szár alapja.

A legnépszerűbb beltéri virágok

Begónia

Ez a növény a leginkább több, mintegy 1000 faj a családjában. Ez a kultúra az India, Himalája és Srí Lanka hegyeiben található.

Amikor elhagyja a leírt virágot, állandóságra van szükség – Fontos meghatározni azt a helyet, ahol mindig lesz. Fontos neki jó megvilágítás, de a közvetlen napfény hiánya. Nagy mennyiségű nedvességben ez a növénynek nincs szüksége rá, fontosabb, mint a levegő páratartalma. Ellenkező esetben a levelek tippjei megszáradnak. A tenyészet öntözése szükséges, mivel a talaj felső rétege szárítjuk a leválasztott vízhőmérsékletet.

A legnépszerűbb beltéri virágok

A legnépszerűbb beltéri virágok

A legnépszerűbb beltéri virágok

Ibolya

Ezeket a virágokat számos háziasszony szereti. Néhány országban az ibolya Bloom szimbolizálja a tavasz érkezését. Ez a bájosodás szükséges a raklapon keresztül, és nem a többi szín nagy részében. Ez annak köszönhető, hogy a levelek nedvességének injekciója a gombás betegségek kialakulását okozza. A nedves foltokon keresztül a leveles lemezek télen is megéghetik a napot a naptól.

Ezen növény öntözése különleges módon van szüksége. A raklapon vagy más kapacitásban egy potot kell telepíteni egy ibolyával, majd ki kell öntenie az indulgent vízhőmérsékletet a pot magasságának egyharmadára. Körülbelül 20-30 perc múlva meglátja, hogy a talaj felső rétege sötétedik, és ez azt jelenti, hogy a Földnek szüksége van egy szükséges mennyiségű nedvességtartalommal. Ezután eltávolíthatja a potot egy virággal a vízből, és helyezze el a helyét.

A legnépszerűbb beltéri virágok

A legnépszerűbb beltéri virágok

Szörnyeteg

Ez a virág a népszerű otthoni növények számára utal.

Bizonyították, hogy a hálószobás szörny képes ionizáló levegőre, ami bizonyos plusz ennek a növénynek.

Nyáron öntözés Ez a virág a talaj felső rétegének szárítása után készült. Az ősz érkezésével fokozatosan csökken. És télen a leszállás hidratálása csak akkor történik, ha a talaj egyharmada szárad.

A legnépszerűbb beltéri virágok

A legnépszerűbb beltéri virágok

Muskátli

Ez a virág nem csak otthon, hanem a virágágyakon is növekszik. Összesen több mint 400 fajta e kultúra ismert a világon, de csak 40 közülük történt Oroszországban. Otthon, egy ilyen növény megőrzi dekoratív megjelenését 4-5 évig, és megfelelő ellátással ez az időszak 10 évig növelheti.

A növény nem olyan, mint a vázlatok, szükség van egy fényes fényre, gyakori öntözésre, de nem a páratartalom feleslegére. Tavasszal és nyáron, szükség van arra, hogy meg kell önteni Geraniumot gyakrabban – a víz levelek nélkül elveszítik a színt, és leesik.

A legnépszerűbb beltéri virágok

A legnépszerűbb beltéri virágok

A legnépszerűbb beltéri virágok

Mi jobban nőtt otthon?

Ezt a kérdést nem lehet egyértelműen válaszolni. Mindegyik kiválasztja a virágokat bizonyos kritériumok miatt, és leggyakrabban ez a választás nem az ellátás jellemzőire és szabályaira épül, hanem arról, hogy egy adott virág tetszett-e vagy sem.

Leggyakrabban a következő növényeket vásárolják meg.

 • Orchidea. Úgy gondolják, hogy ez a virág szereti energiát. Elérhetősége a házban hozzájárul a hangulat és az aura tisztításához. A gondoskodás nem nevezhető túl bonyolultnak. Úgy tűnik, hogy valóban gyönyörű és elegáns kultúrája, akár drága belső terekben is illeszkedik.

A legnépszerűbb beltéri virágok

 • Levendula. Javasoljuk, hogy egy ilyen virág az Ön otthonában, akiknek egészségügyi problémái vannak. A kellemes illat mellett, amely emeli, szaga megnyugtató hatása van.

A legnépszerűbb beltéri virágok

 • Muskátli. A kis szagú kis virágok nyugtató hatással vannak. A virág tulajdonosai normalizálják az álmot, a hangulat felemelkedik, és a hideg kevésbé jelenik meg. A virág szerény, hogy elhagyja és szép.

A legnépszerűbb beltéri virágok

Példák

Magas hálószobás növények nagy fehér edényekben mindig kiemelkednek egy sötét parketta ellen a padlón. A rügyek finoman rózsaszín színe a nyugodt és kényelem légkörét hozza.

A legnépszerűbb beltéri virágok

A telített-vörös Royal Geranium jól ötvözi a vörös árnyalatú remek és kárpitozás székét. A fényfal hátterén ez a kompozíció úgy néz ki, mint egy pihenő sarok vagy könyvek olvasása.

A legnépszerűbb beltéri virágok

Lásd az alábbi legnépszerűbb beltéri növényeket.

Kamat cikk
( Még nincs értékelés )
Ossza meg barátaival
123
Megjegyzés hozzáadása