Anthurium fajok és fajták

Az Anthurium a zárt helyiségek kultúrájában és a nyitott talaj körülményeinek kultúrájában termesztett legkeresettebb virágzó növények számára vonatkozik. Ez az egzotikus rendkívüli és nagyon látványos megjelenésű, a virágmezők, a fitodizainerek és a virágüzletek elismert kedvence lett. A trópusi növényvilág képviselői közül az Anthuriumot megkülönbözteti a világos fátyol nevű nevetséges csúcs formájában,.

Úgy értékelik a hosszú virágokat egy évben többször is, és a különböző festmények a klasszikus vörös és fehér szokatlan zöld és majdnem fekete. Az Anthuriumok ideális szekcióművek a csokrokon és a zöldségekkel rendelkező kompozíciókon, a zsarnokok díszítésére használják, a lakossági és irodai terek díszítésére, különböző események kialakítására, különösen kiállítások kiállításaira és a virágzó partíciók eszközére.

Leírás

Az Anthurium nemzetség, a lágyszárú örökzöld növények egyesítése, az Aronechnikov kiterjedt családjában szerepel. AREAL – Dél-Amerikai kontinens és Közép-Amerika, ahol képviselői az esőben az egyenáramú erdőkben és hegyvidéki terepen találhatók a sokszínűségük során. Legtöbbjük egy epifetikus és félig epifetikus életmódba jött, amely szoros kapcsolatban áll a nagy fákkal. A családban is sok rettenetes lenovoid és földi herbaceus peals is van.

Az Anthurium nemzetség képviselői nagyrészt az örökzöld leveleknek sovány textúrájúak. Formájában szilárdak lehetnek, a felcserélő, mélyen szétválasztottak. Lenyűgöző és különböző levelek színek: Egy növénynek finom bársonyos mintavétele van, mások luxus szatén csillogó, harmadszor – zöld háttéren, ezüst testek jelennek meg zöld háttéren.

Sok nagyszabású díszes festett fajták vannak.

Ezeknek az egységeknek az előnye hihetetlenül gyönyörű virágok. Ők maguk kicsiek és összegyűjtik a hosszú, sűrű hengeres, kúpos, a farok alakjának egyenes vagy ívelt virágzatát. Minden cigaretta körül egy zárólemez (kerékpár) – ágytakaró, amelynek mérete és festése a típustól függően változik. Felszíne fényes fényes vagy matt pubhedy lehet. A megtermékenyített töltőberendezések gyümölcsös hússal és bogyó alakú gyümölcsöt alkotnak.

Fajták

Az Anthurium nemzetségének sokszínűsége körülbelül 500 nevet tartalmaz. Annak ellenére, hogy ilyen gazdag választás, csak mintegy 30 faj nőtt kultúrában.

Dekoratív virágzás

A házak leggyakrabban dekoratív és virágzó fajták.

 • Anthurium Andre (Andrianum). Az egyik legnépszerűbb magas faj, amely számos fajta elejét adta. Ezek rövidnövényű növények, amelyek kifejlesztett gyökérrendszerrel és fényes szív színű levelek intenzíven zöld színekkel. A lemezlemezek hossza 28-40 cm, szélesség – 13-19 cm. A henger formájú virágzatát sárgás, fehér, világos rózsaszín színekben festjük, hossza 9-14 cm.

A csúszás alakú lapot a bőrös textúrával néha pupil felülete van. A színek a hófehér és a rózsaszínes lazac és a piros-bogarak között változhatnak.

 • Anthurium Sherezra. Egy másik népszerű és miniatűr sokaturium képviselői, amelyek magassága nem haladja meg a 40 cm-t, a Costa Rica bennszülöttei. Vezet egy földi vagy epifizikus életstílust, jellemzőjük nagyon rövid, bizonyos esetekben a földalatti szárak. Ezek elegáns növények lancikai vagy gyakorlatilag ellipszis levelekkel, amelyek bőrös textúrájúak és matt felülete van. A lemezek mindkét oldala sötét foltokkal van ellátva, a cseresznye hossza 5-20 cm.

Floweros hossza 15-50 cm, tojás alakú vagy ellipsed bracthell egy sűrű textúra és festett élénk piros színű, narancssárga subtock. Bract hossza 3,8-11,5 cm, szélesség – 2,5-6 cm.

A fajok növényeit egy sárgás vagy sárgarépa spirál alakú csavart tapasz szokatlan formájával megkülönböztetik, elérve a 6-8 cm hosszúságot. A virágzás során nagyon kellemes illatúak.

Mindkét fajta “szülők” lett egy hatalmas számú nagymértékben termelékeny kertformák és fajták számára.

 • “Turenza”. Fokozatú gyönyörű fényes levelek és buja bokor. Színezés bract intenzív vörös, cophew – telített-sárga, anélkül, hogy narancssárga. A bokor magassága – 0,5 m.

 • Rózsaszín bajnok. A fajta lenyűgöző a gazdagon kívánatos bokor gazdagságával. Catherine szín sárgás vagy zöldes. A magas alakú bract rózsaszín színezése.

 • “Dakota”. Hálószobai legnagyobb növények 0,8 m magas, kifogástalan sárgásforgácslemezzel és nagy fényes kabáttal. A színezés magában foglalja a rózsaszín és a vörös gamut árnyalatának különböző változatait.

 • Sierra madzhik. Kompakt minőségű, amely szerény méretű virágokkal kompenzálja a bőségüket, mivel képviselői 7-10 db mennyiségben képesek kirakodni a rügyeket. Másolás sárga fehér tipp. Az ágytakaró színe – intenzív vörös, fehér, rózsaszín.

 • “Baby Boomer”. Megtanulhatja ezt a hibridet az eredeti kétszínű fehérítő színnel. A lemez teljes felülete piros színű, kivéve a zöld alapot. A tapasz formája – egyenes, levelek – ovális egy hegyes hegyekkel.

 • “Leganza”. Erősen froniment. A pelyedezés kezdeti színezése sárga, majd megszerzi a telített sárgarépa árnyalatát. A színlap színezése meglehetősen szokatlan: lehet egy garnélarák vagy korall, látványos zöldes él.

 • “Jolie”. Ez a bokros fajta vonzza a figyelmet egy szokatlan tulipán alakú ágyakra. A színtáblát nagyon gyengéd rózsaszínű fehér árnyalatba festjük.

 • “Bugatti Veyron”. Az átlagos és nagyon elegáns alakú, a fluxólemez telített skarlát színezésével és a színes vékony lila-szürke cigarettával ellentétben.

 • Pandola. Kompakt bokorüzemek, amelyek kis levelekkel rendelkeznek, hosszú vágókkal és egyenes krémflorroreszkekkel, szelíd rózsaszín színes kabáttal, zöldes bázissal.

 • Rózsaszín alabama. Nagyobb, belép a “nagy amerikaiak” tartományba, ahol a növényeket az amerikai államok után nevezik. Az ágytakaró intenzív rózsaszín árnyalatú, kisvirágokból álló cob fehér krémszínű színű.

 • Rózsaszín királynő. Az átlagos forma nagyon szép rózsaszín-málna színekkel. Magasság 60 cm, bokor buja koronával.

 • “Baby Orange”. A narancssárga szerelmesekkel kell megkóstolni az osztályt. Képviselői egy gyönyörű sárgarépa színező ágyakkal rendelkeznek, fényes zöld szegélyekkel.

 • “Madurális Orange”. A Madural Grade fokozatú klón lenyűgöző az intenzív narancssárga színek nagyméretű nagyságával.

 • “Almer”. A tűzvireden festett fajta képviselőiből.

Dekoratív lombhullató

Olyan növények csoportja, amelyek szépségét a levelek határozzák meg.

 • Kristály. Az ilyen típusú anthurium epiphites fő díszítése – a szív alakú forma nagy bársonyos levelei. Ezek mély zöld színűek, és a lemez kívül a legfinomabb elsődleges ezüstháló, fényes, mint egy kristály, véna, ami nagyon lenyűgözőnek tűnik. A virágzatok fényűző lombozatának hátterében, egy miniatűr zöld vagy lila fedéllel körülvéve, amelynek maximális hossza 9 cm, és mindössze 2 cm szélessége meglehetősen hihetetlenül.

 • Fenséges. Ezeknek a növényeknek a megjelenése hasonló az Anthurium Crystal képviselőihez. Azt is büszkélkedhet látványos levelek egy nagy méretű, bársonyos felület, amelyen a bizarr mintákat az elsőrendű vénák, azzal a különbséggel, hogy nem ezüst, hanem egy kifejező olajfa árnyékában itt. Maguk a levelek színe többnyire zöld, néha lila.

 • Felbont. Különböző kompakt liananid növények. Jellemzőjük a lanceton-line szegmensek szélei mentén hullámos lapos lapok. A szegmensek száma 10-15 db., Az ilyen “pengék” hossza 9-15 cm, szélesség – akár 1,5 cm. Bract és virágzat – oszlopok azonos hosszúságú 7-10 cm.

 • Anthurium Baker. Ennek a fajnak a megkülönböztető jellemzője a hosszú levelek szokatlan alakja, amelyek hasonlítanak az övre. A leveles lemezek bársonyos, és az alsó pontozott alig észrevehető barnás-vörös oldali bypass. A levelek hossza 20-55 cm, szélesség 4-9 cm. A grooming bőrös textúrájú és sárgás-zöld színű. Az ágytakaró hossza 5 cm, szélesség – 2,5 cm. Krémes baincury, piros gyümölcsök.

 • Mászó. Magas típusú hamis epifizikus növények, amelyek megkülönböztetik a vastag gyökerek és szár jelenlétét, elérve az 1 méter hosszúat. A levelek alakja bőrös textúrával lehet egy lanceális vagy ovális. Az alacsony részlaplemez számos fekete pontot fed le. Csomagoló hossza 3-9 cm, a levelek hosszabbak, mint a virágok. Színezés fedett halvány zöldes árnyalat, hossza – 9-15 cm. Catherine festett sárgás-zöld színű és apró méretű, hossza csak 1,5-2 cm. A gyümölcs színe fehérre vált, hogy világos lila.

Ebben a fajta rendkívül árnyékolt, villogó virágzás és gyümölcs.

Milyen színek vannak?

Az anthuriumok hosszú élettűrsége lenyűgöző színek, felszívja a trópusi növényzet festékeinek fényerejét, gazdagságát és frissességét. Az első szállított példányokban az ágytakaró volt egy lédús, fényes piros színű.

Fajták vörös nyakkendővel hosszú ideig Steel Classic.

 • “Saxless Red”. Grade a “Talking” nevet “tűzbeszéd”, amint azt a képviselőivel borították, nagyon fülbemászott, okozott bíborvörös.
 • Királyi bajnok. A forma egy kerek, elegánsan felemelte a vastag vörös árnyalatú ágyak szélétől és egy rózsaszín cobdal.
 • “Dynamite Red”. A fajta érdekes és nagyon finom ívelt formája a gallérlemez és a látványos intenzív-piros szín.

Megnövekedett kereslet a virágtermesztés világában Anturium pasztell színek. Ezek az őszibarack és a rózsaszín képviselői, mintha csavart pirított fajták.

Az Anthuriumok érdekes csoportja egy közös fajta név szerelem, egyesítve a nagyvirágú hálószobákat fényes levelekkel és színezéssel, amelyek különböző árnyalatú rózsaszín szánalmat tartalmaznak a fénytől és a gyengédig.

Több rózsaszín fajtát érdemel különös figyelmet.

 • “Amalia elegancia hercegnője”. Növények fényes rózsaszín ágytakaróval, piros járdán és egyenletesen festett rózsaszín rózsaszín. Tippek a bracts szépen csavart.
 • “Kalifornia”. Nagy-rózsaszín vagy rózsaszín piros festék virágok.
 • Flamingo rózsaszín. Fajta finom rózsaszín kabát és sötét lila cigaretta, ilyen kombináció nagyon elegánsnak tűnik.

Lehetetlen, hogy ne is megemlíteni és gyönyörű fehér fajták.

 • “Sumi”. Hibrid egy kerek fehér ágytakaróval, amely a virágzás vége alatt gyengéd zöld színnel változik.
 • “Adios White”. Luxus magas minőségű tulipán alakú hófehér ágytakaróval és világos sárga ellátással.
 • “Fehér bajnok”. Az egyik legjobb alacsony sebességű hibridek Anthurium Andrianum az eredeti kissé csavart fehér ágytakaró kissé észrevehető rácsban.

A virágvízben nem kevésbé sikereket használ narancssárga fajták, mint például a “Solars”, világos narancssárga-vörös ágyakkal és sárga formákkal, amelyek a leghíresebbek a “vanília”, egy kellemes citrom ágytakaróval.

Nagyon szép és látványos lila anthuriums.

 • “Fiorino”. Egy fajta, amelynek színét a lila subtock nemes lila színbe festik.
 • “Utah”. A népszerű ez a kert hibrid hozta a lenyűgöző lila-lila szín a columous lap, amely együtt a pályán a sűrű bíbor árnyalatú néz szokatlanul látványos.
 • “Cavalli Pirpl”. Női forma ízletes rózsaszín-lila granola színű.

Az Anthuriumok gyűjteményében sok fényűző sötét színek van.

 • “Otazu Brown”. A fajta hibridjei a sötét burgundia figyelmét, a gallérlemez szinte csokoládé színét vonzzák.
 • “Fekete szépség”. A fekete színű sötét reprezentáció. Stílusos, elegáns, nagygervű, fényes vastag vastag csokoládéval.
 • “Fekete királynő”. Népszerű hibrid örökölt és megőrizte mindkét színét a szülőktől. Emiatt, amikor virágzik egy bokor, virágzás fekete és vörös kabát. Catherine pályázati-zöld.

Érdekes fajták ágyakkal a zöld gamma árnyalataiban.

 • “Midori”. Ez a fajta, a közzétételi virágok azonnal egységes, szelíd zöld színt kapnak.
 • “Zöld királynő”. Egy fajta, amelyben a lemez színezése az egész virágzási periódus alatt az eredetileg tejtermékkel telített vörösre változik, majd szelíd zöld.
 • “Jaguar zöld”. Ritka kétszínű kabát színű. A fényes könnyű színes lemez hátterében rózsaszín szálláshelyek egyértelműen félelmetesek, ami hihetetlenül látványosnak tűnik.

A kék vagy kék gamma árnyalataiban lévő ágytakarók nem léteznek az ilyen pigmentek génjének hiánya miatt. Azonban a virágpiac olyan fajtákat jelenít meg, amelyek egy csodálatos ultramarin színes színes lemez. Ez az “Alexia hercegnő” és a “Picasso”.

A Biofak Moszkva Állami Egyetem szakemberei konvergálnak azzal a véleményen, hogy a virágok mesterségesen pigmentálták a fagyasztott festés speciális tinták alkalmazásával.

Hogyan válasszuk ki?

Az Anthurium kiválasztásakor fontos, hogy figyelembe vesszük számos percet.

 • Megjelenés. A kiváló minőségű növény fő jele a levelek minden részének harmonikus, arányos fejlődése. A hibák (foltok, vágás nyomai a szárak és a levelek) nem megengedettek.
 • Egészségi állapot. A szürkés vagy fekete szín foltjainak laplemezének hátlapjáról származó jelenlét jelzi, hogy a növény beteg vagy kártevők hatással vannak.
 • A rügyek száma. A zártabb rügyek a vásárlás időpontjában az Anthurium bokoránál lesznek, annál hosszabb lesz a virágzással.
 • Talajállapot. A talaj nem lehet túl száraz, vagy éppen ellenkezőleg, kifelé fordul, és nem szagolja a rothadás, nedves vagy shaggy. A fentiek mindegyike nem megfelelő növényi ellátást jelez a boltban. Az ilyen színekben gyenge immunitás van, és gyakran szenvednek.
 • Gyökérrendszer. A vízelvezető lyukakból kitűnő nagyszámú gyökér jelenléte azt jelzi, hogy a növény túl szorosan, és hamarosan szükség lesz a transzplantációra.

Arról, hogyan válasszuk ki az Anthuriumot, nézd meg a következőt.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: