Anthurium: reprodukció és gondozás otthon

Az Anthurium az egyik legnépszerűbb trópusi növény, amely otthon termesztésére és fejlődésére szolgál. A növény sok házi üvegházakat és téli kerteket díszít, így a helyes reprodukció problémája meglehetősen releváns marad.

Az eljárás jellemzői

Az Anthurium nemzetség (anthurium) része az AOID családnak, és magában foglalja az 500-900 fajból származó különböző forrásokat. A virág természetes termesztésének területe a déli és közép-amerikai erdők és a Karib-térség szigete. A vadon a levelei hossza eléri az 1 métert, míg a nemzetség otthoni képviselői sokkal szerényebb méretűek.

Virágok szerelem ház Anthuriums a fényes és bőséges virágzás, amely nem áll meg szinte egész évben. Az emberekben a virágnak van egy második, a név már nem hivatalosan, és sok jel, mint “férfi boldogság”.

Az Anthurium reprodukció pontosságot és rohanást igényel, valamint a speciális eszközök jelenlétét és a tudás egyes ismeretét.

Mielőtt önállóan dönt a jelen eljárásról, emlékezni kell arra, hogy nem minden módszer garantálja száz százalékos sikert. A reprodukció legnehezebb módszere a vetőmag módszer, ezért csak a tapasztalt virágok vagy tenyésztők segítséget nyújthatnak. Általánosságban elmondható, hogy az Anthurium meglehetősen szeszélyes növény, a sokféle típusú otthoni reprodukció elvben lehetetlen. Ehhez speciális konkrét feltételeket igényel, amelyek csak üvegházakban és üvegházakban hozhatók létre.

A virág független reprodukciójával folytatódott, meg kell ismerkednie az ilyen típusú jellemzőkkel, és megtudhatja, hogy lehetséges-e a szobai körülmények között. Ezenkívül a tenyésztési eljárás megkezdése előtt meg kell emlékezni arra, hogy az üzem mérgező, ezért a kirakodáshoz, hátrányos helyzetű és egyéb tevékenységekhez kapcsolódó minden manipulációt kesztyűben kell elvégezni. Lehetetlen, hogy a növény léje a bőr és a nyálkahártyák bőrét és az orrát. Ellenkező esetben nehéz viszketés jelenhet meg, allergiás kiütések és bőrpír.

Ráadásul a bőr, annál erősebb a kellemetlen megnyilvánulások nyilvánulnak meg, és a súlyos gyomorjogi rendellenességek véletlenszerűen lenyelik, még kis mennyiségű gyümölcslé is.

Előkészítő szakasz

Mielőtt kiválasztaná a módszert, és folytassa közvetlenül a reprodukciós eljáráshoz, gondosan fel kell készülnie. Kezdje a talajválasztással. Azok a szubsztrátok, amelyek a virágüzletek polcain, az Anthurium számára, a legtöbb kategorikusan nem illeszkednek. Keresse meg ugyanazt a szakosodott talajt, amelyet az aroid, inkább problémás.

A szélsőséges esetben az orchideák és a sensipolium földterületet vásárolhat, amelynek optimális pH-szintje a “férfi boldogság” (4,5-től 6,5 egységig), de nem lesz ideális virágmédia. Ezért az anthurium reprodukciójának szubsztrátját önállóan kell elkészíteni, az előnyöket, hogy az ehhez szükséges összes komponens szabad eladásban kapható.

 • A készítmény előkészítéséhez vegyen egy darab termékeny rúdot, Egy darab gyöngyház vagy vermikulit és a levél három részével keverve. Az apróra vágott nyírszint a keverékhez a teljes térfogat körülbelül 5% -ával adjuk hozzá, majd a szubsztrátot a sütőlapra helyezzük, és a sütőbe kerülnek.

A fertőtlenítést +220 ° C hőmérsékleten 20 percig végezzük.

 • Ha a humusz nem áll rendelkezésre, akkor egy másik összetételt főzhet, Turf, tőzeg, tűlevelű szubsztrát és sütőpor, 2: 2: 2: 1 arányban készül. Az apróra vágott és a tűlevelű fák iránti kérget, mint egy törés, összeomlott folyó homok vagy nyírszék. Ha a fentiek közül semmi sem volt elérhető, hozzáadhatja a moha sphagnumot vagy kókuszrostot. A sütőpor a könnyűség és a lélegzőképesség talaját adja, amely hozzájárul a fiatal növények legjobb túléléséhez.
 • Jó eredmények adnak A talajból a rhododendronok, a tőzeg morzsák, borovi kéreg, agyag és apróra vágott moha-sfagnum darab használata 2: 2: 2: 1: 1 arányban vett részt. Ez az aljzat rendkívül könnyű és laza szerkezetű, tökéletesen szellőztethető és jól megőrzi a nedvességet.

Miután az aljzat készen áll, eljuthat egy pot kiválasztásához. A tartály gyökerének növekedésének sajátosságai miatt széles és nem nagyon mélyen kell választani: a felszíni gyökérrendszer tökéletesen érzi magát a lemezekbe, és nem kell mély edényeket. Azzal, hogy A tartály alján el kell zárni a vízelvezető réteget, és vastagsága legalább 1/4 térfogatrésznek kell lennie.

Vízelvezetésként ajánlott agyagot használni. És az utolsó lépés, az előkészítő szakasz lesz a megszerzése „Epina”, „Korninov” vagy „heteroaceksin”, amely feltétlenül szükséges a folyamat fekvő fiatal hajtások.

Magvak reprodukálása

A természeti környezet, a epiphyts, amelyre a Anthurium vonatkozik képes szaporodni a kiterjesztése a légi gyökerek, shilling, oldalhajtások és magok. A helyiségfajok bármelyik ilyen módszerrel is megszorozódhatnak, amelyek közül a leginkább óvatos és szerencsétlen a magvak reprodukálása.

Ez a módszer nem használ speciális sikereket a virágvízben, és nagyon ritkán alkalmazható, ami nem annyira alacsony a magvak aránya, mennyire valószínűleg a legtöbb fajta szülői jelek vesztesége. Ez különösen igaz a különböző típusú keresztezés következtében kapott hibrid fajták esetében. A tenyésztők között azonban a magok termesztése gyakrabban gyakorolódik, bár a legtöbb esetben tisztán tudományos érdeklődésnek köszönhető.

Tehát a magvak reprodukálása az ültetési anyag előkészítésével kezdődik.

Jellemzően a magvakat virágüzletekben vásárolják meg, de használhatja saját gyűjteményét. Azt szem előtt kell tartani, hogy fél év elteltével a csírázás valószínűsége rendkívül alacsony. Az összegyűjtött magvakkal kapcsolatban 3 hónapig kell vetni.

Ha nincs lehetőség a vetőmagok vásárlására a boltban, megpróbálhatod megnövelni őket. Ehhez az eljáráshoz két virág szükséges. Amint az egyikük virágzik, a COB-t egy puha sörtéjgel végzik, egy sörtéjgel, összegyűjtve a pollen összegyűjtését. Akkor nagyon szépen rázzuk egy papírlapra, és eltávolítjuk a hűtőszekrénybe. A második növény virágzik, egy pamutlemez segítségével, az előkészített pollenet könnyű mozgásokkal osztják el a COB különböző irányokban.

Javasoljuk az eljárás végrehajtását A nap fényes idejében elegendő fényes világítással és levegőhőmérsékleten nem alacsonyabb, mint +24 fok. Ezután a következő 4-5 nap alatt a “kontroll” beporzás ugyanúgy történik, amely után egyedül hagyják a virágot, és elkezdenek megfigyelni.

Ha a pelyedség 4 hete megkezdi a méret növekedését, a kereszteződés folyamata sikeres volt, és várhatóan gyümölcsöket fog megjelenni. A teljes öregedésük ideje általában 9-12 hónap. A jel arra a tényre, hogy kell összegyűjteni, sötét színűvé válik, és az a benyomás, hogy itt van – a gyümölcsök kimaradnak a virágzatból. A gyümölcsök betakarítása után a felső burkolatot eltávolítják, a magokat visszavonták és 3 napig szabadon szárítják őket. Szükséges a lehető leggyorsabban, lehetőleg 2-3 héten belül vetni őket.

A vetőmag vetőmagjának folyamata a következő:

 1. A magokat 15 percig áztatják mangán oldatában, és egy szalvétára helyezzük a felesleges nedvesség eltávolítására;
 2. Ezenkívül egyenletesen eloszlik a nedves szubsztrátum felületén, és megszórjuk ugyanazon föld tetején;
 3. A vastagság vastagsága a magok felett 3 mm;
 4. Ezután a tartályokat üveggel vagy filmmel borítják, biztosítsák az alacsonyabb fűtést, a +25 fokos és fényes diffúz fényt.

Minden nap az üvegház 5-7 percig nyílik meg, és szellőztet.

Az öntözést úgy végezzük, hogy a szubsztrátum szárításra kerül egy porlasztóval. Ha minden rendben van, akkor az első egyszeri hajtások várhatóak egy héttel később. A tömegcsengés általában 15 nappal később kezdődik, és egy hónap alatt az első szórólapok jelennek meg. Ez az időszak alatt az üveg vagy a film eltávolításra kerül, és a vetőmag fiatal hajtásokra kerül.

A 3 lapot tartalmazó megnyugtatást külön szemüvegbe ültetik 7-10 cm átmérőjű, ugyanazzal a szubsztrátummal, mint a palánták esetében. Ettől a pillanattól kezdve a növényeket a közös ellátásba viszik, nem felejtik el a vizet és a takarmányt és a takarmányt. A magvakból termesztett Anthurium első virágai 3 évvel később jelennek meg.

Hogyan lehet szaporodni a dugványokat?

Az Anthurium Stalling reprodukciós módja nagyon népszerű. A lényege abban rejlik, hogy egy kis része a menekülés vágása a növény zöld részéből. A rajz három módon hajtható végre: levél, felső és levegőben. Az első esetben egy lap kiugrik, mint egy szeletek, a második – egy felnőtt menekülés tetején, és a harmadik – egy szár, amely levegő gyökerei vannak. Érdemes figyelembe venni ezeket a módszereket.

Lap

A levélmódot szinte minden típusú anthurium segítségével lehet megszorozni, a minimális időt és a munkát. A felnőtt egészséges növényből levágott levél tenyésztéséhez egy erős lapot vágva egyértelműen kifejezett. A cseresznye hosszának 3-5 cm-re kell lennie. A lap függőleges csőben van kötve, és egy tábort egy homoszexuális és tőzegben lévő tőzeg keverékében helyezkedik el. A Föld felszíne felett általában 1/3 lap van, amelyet ezután egy üveg borítanak.

Az ember által készített srác meleg és jól megvilágított helyen helyezkedik el, és megpróbálja lehetővé tenni a közvetlen ultraibolya sugarakat, amelyek az üvegen keresztül vágást okozhatnak. A növény és a talaj szellőztetése és öntözése naponta szükséges, és folytassa, amíg egy fiatal hajtás nem jelenik meg a lapcső belsejéből. Ez azt jelenti, hogy a gyökeresedés sikeresen áthaladt, és az üzemet le lehet fordítani az általános ellátási módba. Ehhez a bankot eltávolítják, és a menekülést állandó tartályba transzplantálják, amelyet előzetesen főzött talajjal tartanak.

A szubsztrátum alternatívájaként a gyökértermesztés vízben előállítható. Ehhez, a lap kerül a víz hőmérsékletét a gyökér növekedését serkentő tenyésztés benne, míg a folyékony kell meríteni nem több, mint 4-5 cm lapot.

Az ilyen módon nőtt Anthurium Bloom 1 év után kezdődik.

Levegőben

A levegő gyökerekkel történő meneküléssel történő ragyogás a tenyésztés egyik leghatékonyabb módszere. A következőkben áll:

 1. Egy felnőtt egészséges üzemből, egy erős menekülés több interstelep és két levél vágódik, amely után a levelek levágják, így csak petioles; Ezt úgy végezzük, hogy a fiatal folyamat ereje nem a zöld tömeg táplálkozásán, hanem kizárólag a gyökérrendszer kiterjesztésére szolgál;
 2. Ezután a dugványokat homokos tőzeg-szubsztrátumba ültetik oly módon, hogy csak a földön lévő levegő gyökerei vannak, és a növekedési pont a felület felett maradt;
 3. Ezután az üzemet öntözik a porlasztóból, és csomagot tartalmaznak;
 4. Az üvegházat egy könnyű meleg helyre szállítják, nem felejtik el a napi spray-t és szellőztetik a menekülést; Permetezés célszerű enyhén fűtött vizet tölteni, hogy az üzemnek nincs stressz a hőmérsékleti különbségekből.

A hajtás gyökerezése nagyon gyorsan történik. Legfeljebb egy hétnek új lapnak kell lennie. A megjelenése után a csomagot megtisztítják, a növényi transzplantált egy állandó helyre, és átadja az általános ellátási módba.

Apikális

A felső dugványok reprodukálása szintén népszerű módszer és a következőkből áll:

 1. Az éles kés segítségével a menekülés tetejét levágják, és 15 percig hagyják ki a vágást; A vágásnak pontosan 12 cm hosszúnak kell lennie, és 2 egészséges lapot tartalmaz;
 2. A menekülést perlitbe helyezzük, és egy meleg és világos helyre távolítják el a +24 foknál alacsonyabb hőmérsékleten;
 3. A permetezés naponta.

Az első gyökerek általában 3 hét után jelennek meg. Utána 3 cm-re nőtt, az üzem transzplantált állandó helyre.

Fontos! Nem számít, hogy a módszerek nem reprodukálódtak, az anyai egyének szekcióit fertőtleníteni kell.

Ehhez használja a zöld, mankalling, őrölt fahéj vagy így az aktivált aktivált szén.

Tudjon meg többet az Anthurium reprodukciójáról a felső dugványokkal, nézze meg a következő videót.

Bush elosztása

Ez a módszer csak akkor érvényes, ha az anyavállalat 3-4 éves korig elérte. A bokor és a hajtások csatornájának megosztása tavasszal történik, és ez a folyamat lépésről lépésre van:

 1. Fél órával az esemény előtt az anyai bokorot bőségesen összerzik vízzel;
 2. A növényt eltávolítjuk az aljzatból, enyhén rázzuk, távolítsa el a felesleges talajt, és szépen elmozdította a gyökereket;
 3. Ha néhány gyökérfolyamatot megsérült a feloldás során, akkor a sebeket azonnal megszórjuk az aktivált szén vagy fahéjat;
 4. hogy a növény oly módon, hogy a növekedési pont, és legalább egy lap vett részt mindegyik részükben;
 5. Az elért és rosszul sérült gyökérfolyamatok szükségszerűen eltávolításra kerülnek, csak egészséges és életképesek maradnak;
 6. A gyökeres hajtások előtt 50-60 percig maradnak a szabadban a könnyű gyökér szárításhoz;
 7. A seared hajtásoknak úgy kell lenniük, hogy a gyökerek pontosan olyan mélységben bupúsak legyenek, amelyen a régi edényben helyezkedtek el, egy növény részévé válnak;
 8. Túl magas hajtások vannak kötve a támogatáshoz, előre ragaszkodnak a szubsztrátumba – a virág leszállás előtt;
 9. 2-3 hónapon belül új növények spray “epinom”, “corneus” vagy “heteroacexin” heti.

Tenyésztési oldal utódok

Anthurium reprodukció Ez a módszer kizárólag transzplantációban történik. Hogy ne küldjön egy üzemet, anélkül, hogy kárt okozna, az eljárást áprilisban vagy májusban kell elvégezni. Ez az időszak alatt a vegetatív növekedés fokozása, a növények immunrendszere teljes erővel működik. A diszperziós folyamat így néz ki:

 1. A virágot bőségesen öntözik, és fél órát vagy egy órát hagynak;
 2. Aztán a fazék átesik és eltávolítja a bokorot a Föld darabjával együtt;
 3. Ezután a gyökerek óvatosan rázzák le az aljzatot, és ellenőrizzék a rothadásokat és a károkat;
 4. A sötét színű betegek folyamatosan eltávolításra kerülnek; A szakaszok szakaszai aktivált szénnel megszórjuk, és egy kicsit szárazak;
 5. Az oldalsó menekülés általában már több levele és növekedési pontja van, és az anya bokorával való kapcsolata a gyökér jumperen keresztül történik; Az elválasztás folyamatában ez a jumper akut dikenifikált késsel vágja le, és a sebeket szénnel megszórjuk;
 6. Ezután az oldalsó menekülést a szubsztrátumba ültetjük, így a talajfelszín feletti növekedési pontot hagyva;
 7. Az öntözőberendezések 3 nappal később teljesítenek.

És semmiképpen sem, különben a menekülés gyökerei emelkednek.

További gondozás

Tekintettel a trópusi eredetére, az Anthuriumnak különleges feltételeket kell teremtenie a természetes közelében. A virág a szubsztrátum magas páratartalmát igényli, és a hőmérséklet nem alacsonyabb, mint +24 fok. Azonban az ősszel és télen, a pihenés állapotában, a virág könnyen átviheti a + 18- + 20 fokos csökkenést, a tervezetek hiánya mellett. A növényellátás több műveletet tartalmaz.

 • Az anthurium öntözése gyakran nem szabad, de bőségesen: az aktív növényzet időszakában – 1 óra 3 nap alatt, télen – 1 óra 7 nap alatt. A víz kívánatos lágy és +25 fokos fűtésre használható. A raklapon az öntözés után a pot nem lehet nedvesség, különben a gyökerei a növény gombafertőzésekkel vagy penészes.
 • Az Anthurium ünneplését ősszel és tavasszal végzik, komplex ásványi és szerves adalékanyagok segítségével.
 • A fiatal bokrok transzplantációját évente, és több felnőtt – 1 alkalommal 3 év alatt.

Ezenkívül az anthurium lásd a következő videót.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: