Bonsai juhar: fajták és leírásuk

A japán Maple Bonsai a leggyakoribb választás a dekoratív design számára. Ez egy levél esik növény, amelynek lombja más lehet. Annak érdekében, hogy a fa elégedett legyen a megjelenésével, szükség van a megfelelő metszésre.

Jellegzetes

Ezek a juharok általában Japánban, Kínában és Koreában találhatók. A leggyakoribb fajok 5 hegyes végű lombozatban vannak, és az Acer Palmatum nevű. Van egy szép lombozat és kegyelem korona, megfelelő gondossággal.

Bonsai lehet növeszteni a juhar számos faj, például a por vagy rock, jól illik a mező fajok ashenone és még fizetett.

Ezek kis lombozatú törpe fajták, amelyek nagyon szépnek tűnnek a korona vágása után. A tenyésztők világos, dekoratív fajtákat hoztak létre, amelyek kék és kék lombozatból állnak. Még tűz-vörös juhar és még lila is van. Ez a terület olyan népszerűséget szerzett, hogy a tudósok nem szűnik meg az új típusok megszerzésére a levelek egyedi színével.

A japán juharfák az éghajlati viszonyok széles választékához igazodnak, Ezért növekszik országunk déli régióiban, Észak-Amerikában. A juhar 4-re nőhet.5 méteres magasságban, ha szükséges, kaphat egy rövidebb törzsét, ha rendszeresen metszi.

A fa egyik vonzó jellemzője az, hogy a szezontól függően a levelek különböző színét kínálja. Tavaszi levelek a japán juhar bonsai fényes piros. Ahogy felnőnek, rózsaszín és lila lesznek. A nyári zöld levelek rózsaszín árnyalattal. Az őszi időszakban sötét rózsaszín-vörös hangot szereznek.

Szükséges 10-20 évig, hogy teljes felnőtt fát kapjon. A kertészeknek sok kitartást és akaratot kell mutatniuk, hogy elérjék a kívánt eredményt és fenntartsák a fát. Növelje a juharját a magtól, így minden típusának megszorozódik.

A Maple Bonsai leírt változatossága érzékeny a fagyokra, mivel a gyökerei nagy nedvességtartalma miatt.

Meg kell védenie a hidegtől, sok napot igényel reggel, de a forró napokon jobb, ha az árnyékban eltávolítjuk a növényt.

A japán juhar több mint 300 különböző faj, köztük piros, kék, kék. A kanadai fajták tartósabbak és ellenállnak a betegségnek és a rovarnak. A lombozat őszi színei az aranytól a Red Palette-ig terjednek.

A juharból készült bonsai több gondot igényel, mint a közönséges beltéri virág. Rossz öntözés a főbb hiba, hogy a kezdő kertészek. A kiszáradás vagy a túl gyakori öntözés ugyanolyan káros lehet az üzemre, és néha még ez is meghal.

Ez annak köszönhető, hogy az üzemnek egyedülálló nézete van, hogy az üzem rendelkezik. Neki köszönhetően a juhar díszítőelemként használják, amikor vonzó kertet vagy kényelmes helyet szerveznek a házban, egy pavilonban.

Ritkítás

A metszés segít a kívánt méretű fát képezni. Számos különböző művészi stílus létezik, de nem mindegyik alkalmas egy fajta számára, éppen ellenkezőleg, a termesztett fajok egyedi jellemzőitől függően alkalmazzák. Az adott fa növekedésének természetes formájának és szokásainak megértése segít meghatározni, hogy a helyes vágást hogyan kell elvégezni. Az ágak csökkentése egyszerűen szükség van egy gyönyörű korona létrehozására és a juharnövekedésre.

A felső korona rétegek védő bevonattal járnak el az egész fa lombozatából. Úgy néznek ki, mint egy héj. Az ágak a növények csontváza, a jövőbeli forma sokféleképpen függ.

Vágja a juhar igényeit kompetensen: Ne törölje az év során több mint 1/5 élő koronát, különben a növény komoly stresszt kap, vagy a kertész nemkívánatos növekedést okoz egy felesleges oldalról. A teljes tömeg csökkentése és a korona rendbe hozásához a fa egyenletesen vágódik. Az egyik oldalon hígított, hogy a növény hanyagul néz ki.

Ha az oldalsó ág keresztezi a központi hordót a fenti vagy az alatt, azt el kell távolítani, mint minden olyan ág, amely elmegy az általános formából. A vágás során a régi és a halott hajtások megtalálják és könyörtelenül eltávolítják őket.

Hogy nagyobb vonzerejét és esztétikákat adjon, az ágakat vágják, mint a földre. Ne érintse meg azokat a hajtásokat, amelyek a hordó átmérőjének több mint felét alkotják. Ágak, amelyek nem erősen szűkültek, nem osztják meg, vagy nem hajlítanak, meg kell vágniuk. A nyár vágása kevésbé növekszik, mint télen.

Az eljárást akkor végezzük, ha a levegő hőmérséklete 27 ° C és annál magasabb.

Hogyan növekedjünk a magból?

A japán juharok fényes levelei a miniatűr méretével kombinálva ilyen fákat készítenek a kertben. Tökéletesen illeszkednek szinte bármilyen tájba, vagy a tornácon lévő tartályokban nőnek. A legkívánatosabb faj azonban meglehetősen drága lehet, ezért nem mindig állnak rendelkezésre, de otthoni magok lehetnek.

Mindig megpróbálhatod a magvak saját bonsaiját, ha sikerül. A folyamat lépésről lépésre az alábbiak szerint történik.

  • Először is, villog a szárnyak a magok, tedd őket egy eldobható pohárba. Öntsük forró vizet a tartályba, és hagyjuk ebben a formában egy éjszakán át. Reggel öntsük vizet ültetési anyaggal egy hálószűrőn keresztül.
  • A nedves magok kissé szárazak lesznek, és egy zsákba kerülnek. Megszórjuk a fahéjjal felülről, rázzuk meg egy kicsit, hogy az ültetési anyag felületén forgalmazzuk. Kevesen tudják, de a fahéj természetes és olcsó fungicid.
  • A csomag bezáródik, de lazán, és távolítsa el a hűtőszekrénybe. Időről időre ellenőrizni kell, hogy a keverék kissé nedves marad-e.
  • 2 hónap elteltével a magok csírázhatnak. A meglévő magokból eltávolíthatják azokat, hogy a gyenge és vékony csírák bizonyíthatók, a többiek a hűtőszekrénybe kerülnek.
  • Amint megjelenik egy jobb gyökérrendszer, az ültetési anyagot a táplálkozási talajba helyezhetjük.
  • Az edények a lakásba helyezték, ahol hő és elég fény.

Egyenletesen öntözött, a talaj keveréknek kissé nedvesnek kell lennie, de nem szabad eltűnnie, különben a hajtás meg fog halni.

A leszállás érdekében a szakértők tájékoztatják a friss magot, miközben rendszeresen ellenőrizni kell a penészet a csomagban. Jobb, ha kiválaszthatják azokat, akiket a cipzár kialakításában van, kissé nyitva van, hogy a levegő szabadon keringjen. Átlagosan a magok 3 hónap hűtőszekrényben lesznek.

Győződjön meg róla, hogy az érett és egészséges juharfákkal magokat gyűjtsön. A gyökérrendszer tökéletesen illeszkedik a homokhoz, mint a talaj. Amint a gyökerek nagyobb hosszúságot érnek el, újra meg fogják venni a fát, hogy továbbra is normálisan fejlődjön.

Amikor a juhar lesz 20 centiméter magas, akkor elkezdheted a bonsaiba, de nem korábban.

Szaporodás dugványokkal és levegőkkel

A dugványok is lehetőség van a japán juhar megszorítására, az egész ültetési anyag tavasszal betakarításra kerül. Egyes kertészek is használnak légláncokat.

Mindkét módszer nagyon könnyen végrehajtható. Az első esetben a dugványok ki kell terjeszteniük az aktivált szén oldatos oldatát a fertőtlenítéshez. Ezután kissé száraz, semmi különös erre, csak a vágásokat néhány órára meleg helyiségbe helyezi.

Helyezzük fel a moha sphagnumba, és rendszeresen hidratálja azt. A folyamat felgyorsításához használhatja a növekedési aktivátort, és fedje le az ültetési anyagot. A talajban a kirakodás több lap megjelenése után történik, kívánatos, hogy legalább 4.

A levegőláncok mesterségesen jönnek létre, erre, a vese kialakulásának helyén, egy bemetszés, a fogpiszkáló beillesztésre kerül, az aktivált szén oldatával feldolgozva és hidratálja. Az egész design csomagolva van csomagolásba, de így a terménynek lehetősége nyílik a sphagnum nedvesítésére. Amikor megjelenik a folyamat és a gyökérrendszer, akkor a szülői növényről van eltávolítva, és egy külön fazékba ültetik.

Gondoskodás

A fa termesztéséhez ki kell választani azt a helyet, ahol a reggeli vagy az esti nap, de nem áll a megfelelő napos sugarak alatt. A pályázati lombozat “éghet”. A szakértők szerint a juharok nem égnek a nap hatásai miatt, de a vízben oldott ásványi anyagok jelenlétének köszönhetően. Idővel felhalmozódnak a levelekben, így inkább érzékenyek a sötétedésre és a gallyakra, ha súlyos napfénynek vannak kitéve.

Az öntözésnek naponta kell lennie, a tartályban, hogy jó vízelvezetést kell biztosítani a root rothadás megakadályozásához.

Az etetés 20-30 naponként történik, a legjobb, ha lassan használjuk a szerves műtrágyákat tavasszal ősszel. Ne tápláljon két hónappal a transzplantáció után, vagy ha egy fa gyengül. Nyáron hagyja abba az etetés használatát egy hónapig.

A transzplantáció 2 vagy 3 évente szükséges. A folyamatban győződjön meg róla, hogy a hosszúságuk felét lerövidíti a gyökereket.

A kártevőktől a növény leggyakrabban a kudarcot, amely könnyen eltávolítható szappannal vagy alkohololdattal. A puffadt harmat és a gyökér rotot fungicidek gyógyítják.

Hogyan telepítsd Bonsai-t a juharból, az alábbi videóból tanulhatsz.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: