Fehér raid a beltéri ibolyákon: okok és kezelés

Senpolia, vagy Uzambar-valial, az egyik leggyakoribb beltéri növény. Érdemes megjegyezni, hogy ez a típus nem vonatkozik a fázisokra, és a név a virágok külső hasonlóságának köszönhetően rögzítették. Senpolia képes meglepő a színek széles skálájával, valamint bőséges gyönyörű virágokkal. A helyes ellátás azonban fontos az egészséges és virágzó növények beszerzéséhez, amely néha nem felel meg a tulajdonosok gondatlanságához. Az egyik következmény a fehér plakk képződése a színeken.

Okoz

Az okok, amelyek miatt fehér raid alakul ki, két csoportra osztható.

 1. Hölgyek az ibolya gondozásában.
 2. Gombás, vírusos és bakteriális betegségek. Ebben az esetben a gombás megbetegedést figyelembe veszik, mivel a Senpolia leginkább jellemzője.

Lehet, hogy számos probléma lehet a mindennapi ellátásban.

Nem minőségi talaj

Ha a talajt túlzott súlyt különbözteti meg, akkor nem elegendő, és elnyeli a folyadékot. Mi nem felszívódott, az idő elpárolog a talaj felszínéről, így a felső sóban. A stagnálás oka is lehet Fogyatékos vízelvezető rendszer, így a felesleges víz nem mehet ki és gyűjti össze a raklapon.

Megoldás: Teljesen megváltoztathatja a talajt, jobb, ha kifejezetten egy virágboltban vásárolni.

A fazék alján finom kavicsokat helyezhet el a vízelvezetés javítására, és maga a tartálynak szükségszerűen lyukak kell lennie.

Nem megfelelő víz

A vízvezetékből származó rendes víz nagy fémekben, különböző vegyületekben és sókban gazdag. Ezek az anyagok fokozatosan felhalmozódnak a felszínen, és fehér lángot alkotnak.

Megoldás: Az öntözéshez való víz jobb választás, ha szűrt vagy vízvezetéket választhat. Ha lehetséges, eső vagy talu vizet használhat.

Azonban szobahőmérsékletre kell lezárni.

Felesleges eszközök etetéshez

A műtrágyák nélkülözhetetlen eszközök a további talajtelítettséghez értékes nyomelemekkel. Különösen fontos az etetés a növény növekedése és virágzása során. Azonban az őszi-téli időszakban, amikor az ibolya lelassul az élet folyamatait, a szokásos adalékok földi felfüggesztést okozhatnak.

Megoldás: Csak meg kell fontolnod a szubsztrátum felső rétegét, és öntsük egy újat.

Légnedvesség és levegő hőmérséklete

Túl száraz környezet a víz felgyorsult elpárologtatásához és a plakk képződéséhez vezet. A felesleges öntözés és a túlnyomó levegő ugyanabba az eredményhez vezet.

Megoldás: Fontos, hogy a ház hőmérsékletét 21-23 ° -ra állítsa be, és a páratartalom 50% -os szinten maradjon.

Ha a levegő nagyon száraz, akkor az ibolya mellett ajánlott egy tartályt folyadékkal

Gombás betegség

Ha az ibolya szórólapok üresek lettek, akkor a fehér plakett oka – a penész (Ashes) gombás spórák. Képesek arra, hogy a szobákban, folyadékban, kézen keresztül továbbíthatók, ha korábban egy fertőzött növényrel érintkeznek. Kis fekélyek nyilvánulnak meg a Senpolia levelei, egy penészfejlesztés, amely a szomszédos virágokba indul. A fertőzött ibolya elveszíti a leveleket, és a tétlenség a növény halálához vezethet, mivel az egész gyökérrendszer érintett.

Az etetés virág az első napoktól kiderül, amikor a penész gyümölcs. A szürke golyók a leveleken vannak kialakítva, hasonlóan az iszap csomókhoz, azokat azonnal el kell távolítani, nem engedik a lemezlemezek deformációját. Amikor a betegség erősséget szerzett, és a leveleket barna foltokkal borították, a deformáció visszafordíthatatlanná válik, a hátoldali oldalt szürke filmmel is meghúzzák. A fotoszintézis és a levelek folyamatát zavarták, a virágzás és a fiatal hajtások megállnak.

Ily módon valódi rosszindulatú harmat vezet, de van egy hamis, amely egyébként eljár. A film helyett az ibolya, a foltok vörösesbarna és világos zöld színű.

Hogyan kell kezelni?

Ha minden természetes tényező rendben van (megvilágítás, szubsztrát, páratartalom, hőmérséklet), és a betegség jelei nyilvánvalóak, fontos, hogy a lehető leghamarabb megkezdjük a gomba harcot. A betegbolyó szükségszerűen el kell különíteni az egészséges növényektől.

Vannak népi receptek az ibolya feldolgozására.

 1. Ez segít a szokásos jódnak, amely mindig otthoni elsősegély-készletben van. A megoldás főzése, 3 millilita jódot veszünk a liter vízen. Megkapta a gyógyszert.
 2. A kínzó harmat eltávolítása a levelekből, további feldolgozást kell készítenie. A liter víz szükséges, hogy 1 milliliter folyékony szappan és egy teáskanál evőeszköz szóda csúszka nélkül. Ez azt jelenti, hogy kezelik az érintett levelek felületét.
 3. Pozitívan bizonyították a tejsavérum oldatát 1-10 arányban.

Naponta háromszor naponta háromszor permeteznie kell a beteg virágokat.

FungiCid csoportok használhatók:

 • “Bayleton”;
 • “Topaz”, amely az összes bemutatott anyaggal ellentétben biztonságos az emberek és a háziállatok egészségére;
 • “Fundazol”.

Mérgező anyagok alkalmazni, szigorúan követve az utasításokat, biztos, hogy kövesse az intézkedés a személyes biztonság (kesztyű, légzésvédő, szemüveg).

A feldolgozás előtt virágokat kell készíteni:

 • Távolítsa el az érintett leveleket, virágokat;
 • adja meg a szubsztrátumot, hogy megszáradjon, az öntözés közben;
 • Tegyen egy potot egy ibolyával egy megvilágított helyen;
 • Állítsa be a hőmérséklet üzemmódot (a levegő hőmérséklete nem kisebb, mint 18 fok);
 • Távolítsa el az aljzat felső rétegét, cserélje ki az újra.

De jobb Teljesen transzplantálja a növényt, Mivel a régi Föld vitákat tartalmazhat.

A helyreállítás után néhány héttel kell tartani az ibolyát karanténban, és csak akkor térjen vissza a helyre.

Megelőzés

A betegség mindig könnyebb megakadályozni, így amikor a senpolia növekszik Érdemes megfontolni néhány ajánlás:

 • megfeleljen a virág normális fejlődésének és növekedésének feltételeinek;
 • monitorozza, hogy az öntözés utáni víz ne tárolódjon;
 • Időről időre, hogy kezelje a “topáz” edényeket virágokkal és helyekkel, ahol vannak;
 • telített talaj foszforjal és káliummal;
 • Az új virágok először külön kell tartaniuk a többi növénytől, hogy megbizonyosodjanak arról, hogy nem fertőzöttek.

Az ibolya problémáiról és hogyan lehet megszabadulni tőlük, többet megtudhatsz.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: