FICUS nagy: Jellemzők és gondozás

Hozzon létre egy nappali kényelmes és szép gyakorlatilag lehetetlen az élő színek nélkül. Beltéri növények – minden lakás lelke. Élő zóna a standard szobában nemcsak dekorálja a helyet, hanem tisztítja és hidratálja a levegőt, javítja a légkört a családban, és hatalmas számú pozitív érzelmeket ad.

A szakosodott üzletekben számos virágos terméket láthatunk, amelyeket különböző fajták és típusú növények képviselnek. Sok tucatnyi évet nagy keresletben nagy keresletben élveztek. A szokatlan megjelenés, a magas esztétikai mutatók és a megsértés lehetővé teszi ezt a növényt nemcsak otthon, hanem különböző intézményekben is.

Sajátosságok

A nagy levelekkel rendelkező ficusot az ősi kilátás az örökzöld növény a virág a virág, amely nemcsak mesterséges körülmények között, hanem ausztrál, Új-Zélandon, portugál, kaliforniai erdőkben és parkterületeken is nőtt.

A biológusok a széles méretű FICU-k legnépszerűbb nevét osztják fel:

 • Dörzsölés;

 • Tineke;

 • Bengália;

 • Belize;

 • Robusta;

 • Melanie;

 • Nagy.

A fiatal növény telített zöld színű, és a régi sötétbarna. A nagy levelekkel rendelkező ficus nem csak díszíti a szobát, hanem elnyeli a formaldehidet, ammóniát, benzoltat és más, veszélyes anyagokat is.

A virág megvásárlása előtt a floristák ajánlottak a következő ellenjavallatok sorának tanulmányozására:

 • a magzat és a szoptatás szerszámozása;
 • 18 évig;
 • bronchiális asztma;
 • Egyéni intolerancia;
 • A gasztrointesztinális traktus betegségei.

A szakemberek különös figyelmet fordítanak a növény tejlé bekapcsolására, egy kis csepp, amely viszketést és vörösséget okozhat. Az állat vagy a baromfi érintkezése a ficusokkal végezheti az élelmiszermérgezést.

A bronchiális asztmában szenvedő betegeknél a legveszélyesebb nézet gumi ficus, Ami a levegőben veszélyes gumi részecskéket dob. A népi gyógyulók az aranyér, a dizentéria, a mastopátia, a fibromomia, a hematoma és a fogfájás, valamint a jóindulatú és a rosszindulatú formációk kezelésére szolgáló növényt használnak.

Otthoni ápolás

A Ficus Care nem okoz nehézségeket még a kezdővirágban is. A növény teljes növekedésének és fejlődésének egyik fő feltétele – magas szintű megvilágítás jelenléte. A virág legmegfelelőbb helyei ablakpárkányok, amelyek ablakok jönnek délre és keletre. A FICU-k immunitásának megerősítése érdekében az erkélyen vagy a teraszon lévő edényeket elviselni kell, amelyek közvetlen napfénytől védenek. Szigorúan tilos egy olyan növényi növényre, amely sötét szobákban alacsony hőmérsékletű.

A növény legkedvezőbb hőmérséklet-rendszere +20 és +25 fok között nyáron és +15 fok télen. A talajkeveréknek gyengén savas vagy semlegesnek kell lennie, valamint laza szerkezetű és magas tápanyagtartalmúnak kell lennie.

Az ültető növények számára a szakértők ajánlott egy speciális talaj megszerzésére, amely megfelel a növény típusának, vagy összekeveredik a nagy homok egy részét két részes lombhullató és gyepes talajjal. Hozzáadhat egy tőzeget a keverékbe.

A növényi potot a virág méretének megfelelően kell kiválasztani. A vízelvezető lyukak jelenléte – a gyökérrendszer megelőzésének előfeltétele, és megakadályozza a víz stagnálás. A fazék felszínének porózus szerkezettel kell rendelkeznie üvegezett réteg nélkül. A Ficus ültetése előtt néhány centiméternyi vízelvezetést kell öntenie a pot aljára. Amikor a talajkeverék tömítés, óvatosan biztosítani kell, hogy a gyökérnyak kissé a talajszint felett legyen. A finom szárral és nagy levelekkel rendelkező fiatalok további támogatást kell létrehozniuk.

Bőséges öntözés a transzplantáció végén – A must A növény gyors alkalmazkodására új körülmények között. A transzplantáció kezdetének fő jellemzője teljes kitöltése a növények hiányából a növényekből származó növények gyökereiből. Fiatal ficuses kell cserélni évente, és a felnőtt növények ahhoz, hogy változtatni a földre 1 alkalommal egy pár évig.

A régi és magas növények transzplantációjának hiányában a szakértők egyszerűen a Föld felső rétegének cseréjét javasolják.

A növényi transzplantációs folyamat a következő lépésekből áll:

 1. bőséges öntözési talaj;
 2. A talaj felső rétegének eltávolítása;
 3. Óvatos növények együtt egy földterületet;
 4. Virágot egy új edénybe helyezve, amely alján egy folyékony vízelvezető anyag;
 5. egyenletes elalszik friss talajjal;
 6. Öntözőberendezések.

Az üzem megszerzése után nem ajánlott az átültetés azonnali végrehajtása. Csak az akklimatizálás hónapja után elvégezhető ezt a manipulációt.

A talaj hidratálását az évszak és a hőmérséklet függvényében kell elvégezni, de legalább 1 alkalommal hetente. Az öntözéshez csak a hígított vízhőmérsékletet kell használni, és a felesleges folyadékot azonnal ki kell üríteni a raklapból. A növény növekedésének és fejlődésének kedvező feltételeinek megteremtése érdekében biztosítani kell a helyiségben lévő magas szintű páratartalmat. Ez segít megoldani ezt a feladatot, amely napi permetezést és dörzsölő leveleket végez.

Ahhoz, hogy az üzemet biztosítsa az összes szükséges tápanyaggal, megfelelő gondoskodni kell, az ásványi és szerves komplexeket havonta kétszer végezze el. A speciális üzletekben kész késztermelő műtrágyákat vásárolhat nagy nitrogénfikuszokra.

A tapasztalt kertészek ajánlott a helytelen ellátás jeleinek tanulmányozására, ami a következő következményekkel járhat:

 • Takarmány lombozat – Alacsony megvilágítás, a vázlatok jelenléte és a gyakori helyváltozás, a megnövekedett talaj nedvessége és a hőmérsékleti ingadozások jelenléte;
 • Lassító szél – alacsony páratartalom beltérben;
 • Sárgító levelek – nagyszámú műtrágya, sós üledékek jelenléte, a virágváz nagy átmérője, a rotációs folyamatok kialakulása a gyökérrendszerben;
 • Lassú rost – A tápanyagok hiánya, alacsony fény és kis mennyiségű pot.

Amikor a növényi betegség első jelei, meg kell változtatni a tápanyagkeveréket, és törölni kell az összes sérült területet.

A betegség későbbi szakaszában a szakértők azt javasolják, hogy az egészséges folyamatokat a későbbi gyökerezésre csökkentsük, és a páciens növény eldobja.

Gyakran előfordul, hogy a Novice Gardeners lehetővé teszi a következő hibákat:

 • nedvesítő talaj;
 • Magas páratartalom beltérben;
 • Az alacsony hőmérsékletű rendszer rendelkezésre állása.

Bonyolítja a növényi ellátás folyamatát veszélyes betegségek és kártevők. A növény legveszélyesebb kártevője közül a szakértők megkülönböztetnek egy csillárda őrizetet, egy pókot és egy pajzsot. A rovar adatok megjelenésének megakadályozása érdekében rendszeresen meg kell mosni a leveleket, és kártevők esetén távolítsa el őket az alkoholban megnedvesített gúnyolódással.

A következő típusú betegségek vezethetnek a növény halálához:

 • Fungus levelek;
 • Szürke rothadás;
 • zsálya gomba;
 • Rota gyökerek.

Hogyan lehet szorozni?

Alapvetően a növények kétféleképpen.

 • Chenkov bemutatása. A növény ilyen módon történő reprodukálása szükséges, hogy le kell vágni a felső dugványokat legalább 10 cm méretben. Mielőtt elhelyeznénk a folyamatot vízbe vagy nedves primerbe, érdemes egy vágást, és óvatosan csavarja be az öntést egy csővel, hogy csökkentse a nedvesség elpárolgását. A talajok talajának egyenlő számú perlit, homok és tőzegből kell állnia. Felgyorsíthatja a gyökérrendszer kialakításának folyamatát egy hagyományos polietilén fóliával.

A legkényelmesebb hőmérsékleti rendszer +20 és +25 fok között van. Kötelező manipulációk – rendszeres szellőztetés és hidratálás. 30 nap elteltével transzplantálhatja a növényt egy hagyományos virágcserépbe.

 • Légi csapok. A ficus reprodukálása a levegő eltávolításával, szükség van egy kis bemetszést az obszesszív törzsére, és bezárni egy darab moha és polietilén. Egy hónappal később a gyökerek jelennek meg, amelyekre szükségük van a menekülés csúcsával egy új edénybe. A gyökérrendszer kialakulásának felgyorsítása és a nagy számú gyökér kialakulása érdekében root növekedési stimulánsokat és növekedési szabályozókat kell használni.

A szakértők más reprodukciós módot használnak – magok. Ezt a módszert ritkán alkalmazzák és csak a professzionális botanika használják. Ha egy vágy felmerül, hogy növekedjen egy növény vetőmag, a professzionális kertészek ajánlott egy vetőmagtermék megvásárlására szakosodott boltban.

A megvásárolt magvak a következő előnyökkel rendelkeznek:

 • magas csírázás;
 • hosszú tárolási időszak;
 • megfizethető árkategóriás;
 • széles választéka;
 • Nincs szükség vetőmagfeldolgozásra.

Az elkészített talajban kis mennyiségű csontlisztet kell hozzáadnia.

A magokat a talaj felszínén kell elhelyezni, és öntsön egy vékony földterületet. A vetőmagtartályt gondosan meg kell nedvesíteni egy permetezőpisztollyal és egy átlátszó polietilén fóliával. A vetőmag magvak megakadályozása érdekében az üvegházat naponta kell használni, és biztosítani kell, hogy a talaj ne vezessen. Miután megjelenik az összes hajtás, biztonságosan eltávolíthatja a filmet. A legkényelmesebb hőmérséklet +20 fok. A két levelek megjelenése után elkezdheti felvenni a növényt.

Ritkítás

Ficus a beltéri növények gyors növekvő fajokra utal, amelyek kényelmes körülmények között gyorsan növekednek.

Éves vágás a következő célok elérése érdekében:

 • csökken a növény magassága;
 • új ágak oktatásának ösztönzése;
 • A szükséges forma buja koronája.

A vágás megkezdése előtt az újonc áramlásait szem előtt kell tartani, hogy a növény megjelenésének megváltoztatása az új hajtások kialakulása miatt következik be, amely a vesékből származik.

Olyan ilyen típusú vesék vannak:

 • top;
 • Oldal.

Néha elegendő egyszerűen eltávolítani a felső vesét, és elindul az oldalsó hajtások aktív növekedésének folyamata. A folyamatok eltávolításához csak olyan steril szerszámokat kell használni, amelyek akut vágóelemmel rendelkeznek. Hangszóró zokni, amely gyorsan eltávolít egy száraz ruhával. Alkotjon egy növényt, és frissítse a hajtásokat a tavasz első hónapjaiban. A vékony hajtások eltávolításához szükség van egy szelet megfelelő szögben, és vastag – oblique. Botanika nem ajánlja a levegő gyökereinek eltávolítását. Ezeket a folyamatokat a tápanyag talaj felé kell küldeni, és ha lehetséges, megszórjuk a földjüket.

Az ágak aktív növekedése és elindítása után a szakértők azt javasolják, hogy megpróbáljanak összetételt létrehozni a bonsai stílusában. Ahhoz, hogy az üzemet megadja a szükséges űrlapot, ha vezetékkereteket és stretch rendszereket kell használni.

A szakértők azt javasolják, hogy ne vágja a régi növényeket. Ez az eljárás traumja a virágot, és halálához vezethet. Houseplants – elengedhetetlen segítők a hangulatos és kényelmes légkör kialakításában. A FICU-k megvásárlása előtt gondosan meg kell vizsgálni a jellemzőit és szabályait.

A következő videóban részletesen megvitatták a dörzsölés szökőkútját.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: