Hogyan készítsünk egy doboz kartonpapírját a saját kezével?

Bármely házban számos casket és doboz található. Az ilyen kis dolgok gyakran egyszerre mutatnak, különösen akkor, ha saját kezével vagy szeretteinek erőfeszítéseivel készülnek. Hogy ne csak szép, hanem hasznos dolgot hozzon létre, akkor a kreatív képességeket, az ízlést és egy kis erőfeszítést kell foglalnia.

Sajátosságok

Sokan úgy vélik, hogy olyan dobozok vannak, amelyek csak egy helyet foglalnak el. Valójában elég funkcionálisak.

 • Gyakran használják a belső tér díszítésére. Ráadásul, ha a stilisztika nagyszámú kis alkatrészt igényel, koporsó nélkül csak nem tehet. Tehát, hogy hasonló díszek megfelelőek, gondosan kell kidolgoznod a tervezésüket.
 • Segítenek a megrendelésnek, helyesen rendezni a különböző dolgok tárolását. Az ilyen tartály gyakorlatiasságát az erő, a méret és a forma határozza meg.
 • A munka gyümölcsei biztonságosan használhatók ajándékként. Ezenkívül ez a jelen meg kell kóstolnia, mint egy nagyon fiatal lány és egy megnövekvő nő. Ráadásul a koporsó, attól függően, hogy tervezze meg és célját, bemutatható egy emberrel. Néha az emberek sok olyan trifles felhalmozódnak, amelyeket megfelelő dobozokban kell elhelyezni.

Az újoncok az első alkalommal a dobozok gyártásával szembesülnek, érdemes figyelmet fordítani a kartonra. Ez az anyag véletlenül népszerű. A karton előnyei között eloszthatja:

 • környezetbarátság;
 • a feldolgozás kényelme;
 • alacsony költségű;
 • elérhetőség.

A karton bármelyik írószerüzletben található. Ezenkívül biztonságosan használhatja a másodikat. A készterméket a kartonból sokféle módon lehet díszíteni, kiválaszthat bármilyen megfelelő erőket és képességeket.

Az alak és méret kiválasztása

A doboz gyártása során fontos, hogy végezze el az összes lépést a szakaszokban – így a munka szépen mozog, és nem igényel túl sok időt. Az első lépés az űrlap és a méret meghatározása. Ezek a paraméterek az anyag mennyiségétől, az elhelyezés helyétől és a céltól függenek. Ezenkívül a komplexitás mértékének meg kell felelnie a gyártó készségeinek. A kezdőknek az egyszerűbb lehetőségek jobban megfelelnek:

 • négyzet;
 • Négyszögletes.

Megpróbálhat egy kerek koporsó vagy poliéder formájában készíteni. Ezek a fajták leggyakrabban megtalálhatók és hagyományosak.

Mivel a karton meglehetősen jól vágja ki, kanyarodik és összetört, összetettebb termékeket találhat szív, kagyló, bőrönd, óra és még zongora formájában. Ugyanabban a vénában bármely szobor könyvként vagy bázisként álcázott gyorsítótárat végezhet.

Ezenkívül a doboz lehet:

 • homorú vagy ívelt oldalfalak, fedél;
 • lábak, fogantyúk, hurkok, zárak és egyéb szerelvények;
 • Visszahúzható fiókok.

Dekoratív koporsó tárolva van:

 • pénzről;
 • Dokumentumok és fényképek;
 • ékszerek és ékszerek;
 • névjegykártyák és írószerek;
 • órák és sok más.

A nagyszámú kis részekkel foglalkozó emberek számára a belső részleggel rendelkező szervezőkre van szükség. Ugyanabban az elvben, a kézimunka vagy kreativitású dobozok.

A koporsók teljesen apróak lehetnek – akár 5-7 cm-ig, akár nagy – akár 20 cm-ig. Kis felületekre helyezhető – nyitott polcok, éjjeliszekrények, asztalok. Volumenny veszi a helyüket a szekrényben. Elvileg paramétereik a kartonlapok méreteire korlátozódnak.

Ezenkívül érdemes megfontolni ezt a széles falszervezőket és az alját meg kell erősíteni, mivel a kartondoboz táplálódik. Igen, és a kis dobozok díszítése sokkal kényelmesebb és nem olyan fárasztó.

Szükséges anyagok és eszközök

Még otthon, mielőtt megkezdené a munkát, fel kell készíteni mindent, amire szüksége van. Ha előzetesen nem vigyázzon erre, meg kell szakítania a szükséges elemek keresésében vagy a boltba való utazás keresésében. És az összes anyagok, elsősorban díszítő, jobb szerezni egy margin, különben valami nem lehet elég, és a boltban a termék befejeződhet.

A doboz alapja, azaz az alsó, oldalsó falak és fedél, kartonból készülnek. Sok a sűrűségétől függ. Minél több sűrűbb, a legnehezebb munka, de a design tartósabb lesz. Az üzletekben különböző merevséggel, vastagsággal, szerkezettel és típusú kartonpapírral találkozhat. Ezenkívül a kézműveseknél biztonságosan használhat dobozokat, fedeleket és egyéb, amelyeket már használtak, darabokra. A karton megjelenése nem fontos, ha átfedik a dekoratív réteg tetején.

A karton kezdeti szakaszában meg kell rajzolnia és vágnia kell az összes szükséges üres helyet. Ehhez a következő tételekre van szüksége:

 • ceruza és vonalzó;
 • Írószeres kés, valamint különböző méretű olló;
 • Faltsbaine – A simításhoz, hajlításhoz és más hasonló műveletekhez szükséges eszköz.

Ezenkívül előzetesen el kell készíteni egy munkahelyet, hogy illeszkedjen a kartonlapokhoz és eszközökhöz. Az írószeres késsel való vágáshoz jobban használjon speciális táblát.

A ragasztáshoz alkalmas egy egyszerű Kleucer, mind a bolt ragasztó, amely alkalmas papírtermékekre. Alkalmazni, a rácsok különböző szélességekre van szükségük. A ragasztót középről a szélekre alkalmazzuk, és a későbbiekben ragasztott alkatrészeket is simítjuk. Annak számát kell adni, hogy ne legyen többlet a varratokból. Ha még mindig megjelennek, akkor egy szalvétával vagy szivaccsal kell eltávolítani őket. Bizonyos esetekben kényelmesebb ragasztópisztolyt vagy egyenletes szalagot használnak (zsíros, kétoldalas). A varratok jobban rögzítik a bilincseket, vagy tegyük a sajtó alá.

Annak érdekében, hogy a tervezés szilárdan maradjon, és megőrizze az alakját, az arcai megerősíthetők fogpiszkálóval vagy fából készült hangszórókkal. Gyakran a doboz aljaként vagy az oldalfalait, a megfelelő vastagság rétegelt lemezt használnak – jól kombinálva van a kartonpapírral, és adja a kezét.

Lépésenkénti kézi utasítások

Minden, amire szüksége van a koporsók gyártásához, folytathatja a munkát. Mivel az ilyen logikátorok sok módosítása van, többféle komplexitási fokozatot is figyelembe vehet.

A leggyakoribb lehetőség egy téglalap alakú doboz. Első lépés – a rendszer kidolgozása. A megjelenés a pontosságától függ. Általában a koporsók összecsukható fedéllel készülnek. Ebben az esetben egy nagy rajzhoz tehetsz. A kontúr mentén vágjuk, hajlítsa be a pontozott vonalakat és a ragasztót.

Ha a fedelet számlázzák, a felső és alsó részek alkatrészeit külön tárolják és gyártják. Az ilyen rendszerek meglehetősen gyakoriak, és a méretek is megváltoztathatók, de ugyanakkor az arányoknak meg kell maradniuk. A fedélnek kicsit szélesebbnek kell lennie, különben egyszerűen nem viselnek fent.

A színezést, a fizetést és egyéb munkákat csak a dobozok összes varrása és részei teljes szárítása után kell elvégezni, különben megcsavarodhatnak vagy megnyugtathatók.

Egy másik közös lehetőség – Heart Box. Elég egyszerű, hogy megcsinálja, a legfontosabb dolog, hogy rendkívül szép legyen. Fontolja meg a munkafolyamat.

 1. Először két azonos alkatrészt kell vágnia – alsó és fedél. Ehhez szimmetrikus szívet rajzolhat, vagy egy megfelelő formanyomtatvány tárgyát.
 2. Akkor vágni a karton szalag, amelynek szélessége egyenlő lesz a magassága a doboz plusz egy ragasztás növekedése (ez kell tartani formájában széles béren kívüli vagy háromszög). A szalag hossza megegyezik a szív szélével, vagy egy kicsit kevesebb, ha az él francia bekezdés. Hosszú szalagot vehet igénybe, és a megfelelő helyen vágja le a megfelelő helyen, vagy már a ragasztási folyamatban.
 3. Az oldalfogak fogazott részét meg kell verni, és elkezdhetsz ragasztani. A következőképpen kissé eltolódhat – ez lehetővé teszi, hogy az oldalrészt a kívánt helyzetbe helyezze. Először ragaszkodhatsz fel, majd a másik, de akkor kell dolgoznod az ízületeken.
 4. Ezután várni kell egy teljes szárítást, és elkezdheti ragasztani a fedelet. Miután az egész design jól száraz lesz, díszíthető, hogy díszítse a tetszést.

Különleges érdekes okok. Természetesen megfelelő könyvkiadásból készülhet. Ez a módszer azonban nem a legegyszerűbb, és az igazi könyv sajnálja, hogy spinizál. Ezért jobb, ha a kartonból készíthet.

 • Először egy fedelet kell készítenie (alsó és fedél). Ez egy nagyon sűrű kartonpapír lesz. A hagyományos vagy vastag hullámosított rétegek több rétegét használhatja. A nyomtatott kép ragasztva van a munkadarabra, és pótolja a hátoldalát.
 • Miután a részleteket ragasztottuk és szárítottuk, vegye fel a középső részt. Az oldalfalakon rajzolható az oldalakra, ragasztva a lapokat szorosan vagy harmonika formájában. Hogy a könyv ne tűnik túl újnak, az oldalak mesterségesen vannak.

A fenti sémák bármelyikében változtathat, finomíthatja saját belátása szerint, vagy hasonló termékek gyártásához.

Hogyan kell díszíteni?

A doboz díszítésének módjai nagyon sokat vannak, és itt, ismét, a képességeire kell összpontosítania. Jelentősen javítja a doboz ragasztott alapjának megjelenését egyszerűen egyszerűen. Ehhez több intézkedést végez.

 • Tiszta kanyarok, ízületek és varratok ragasztva festékkivágással.
 • Alkalmazza az alapozó összes külső oldalára. A sima kartonhoz csak egy réteg szükséges. Ha szabálytalanságok vannak jelen – a primert az előző réteg teljes szárítását követően többször kell alkalmazni.
 • A szárított alapozót csiszolópapírral kell lefoglalni, és megfesteni kell. Egy egyenletesebb réteget kap a tartályból, de használhatja a szokásos botot.

A festékrétegek is némileg – teljesen meg kell fedniük az alapot.

A monofonikus festés mellett különböző technikákat használnak, beleértve a festményt is. Alternatív módon egy ruhát vagy papírt. Papír vagy szövet Canvecase, meg kell készítenie a mintát betűkkel – hasonló lesz a koporsó rajzához. Ha a szövetet veszik, a ragasztó jobb, ha mindkettőn és az alapon alkalmazható. Miután ragasztott a vászonra, szükség van a levegő meghajtására.

Egy másik módja annak, hogy díszítse – decoupage, így festett vagy szalárt.

 • Kiválasztott megfelelő kép egy decoupage kártyából, szalvétákból vagy bármely nyomtatási kiadásból. A megfelelő kép teljesen használható vagy vágja le a kívánt részt. A többrétegű szalvéták elválasztották a felső réteget.
 • A kép a megfelelő helyen helyezkedik el, és gondosan lefedi a ragasztóval, miközben elkerüli a hajtásokat, töréseket és buborékok kialakulását.
 • Szárítás után a felület módosítható – Óvatosan rajzoljon néhány részletet, töltse ki a környező hátteret. Összefoglalva, egy lakkréteget alkalmaznak.

A díszített koporsók gyöngyökkel, strasszokkal, szalagokkal, csipke és még virágos kompozíciókkal díszíthetők. Bármely természetes anyag alkalmas – kagyló, kávébab, kavicsok. A díszek nem lehet túl sok, elég két vagy három fajta.

Hogyan készítsünk egy doboz kartonpapír, nézd meg a következő videót.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: