Hogyan lehet transzplantáció Zamokulkas?

A beltéri virágok óriási szerepet játszanak a tervezési tervezésben, mivel azok bármely belső részét képezik. Annak ellenére, hogy most már sokféle dekoratív növény, a legtöbb virágvíz preferencia preferenciál preferenciák pontosan zamiculkas, mivel ez a virág megkülönbözteti a szokatlan forma és a lombozat fényereje. Annak érdekében, hogy otthon egy gyönyörű virágzást adjon, ki kell próbálni jól, biztosítani kell neki megfelelő gondossággal, fontos szerepet játszik, amelyben a transzplantáció játszik.

Hogyan lehet transzplantáció Zamokulkas?

Sajátosságok

A Zamiculkas egy népszerű beltéri üzem, amelyet egy tömörített lédús lombozat jellemez, és az elhagyásban. A tenyésztés egyetlen akadálya lehet transzplantáció, amelyet helyesen kell végrehajtani és szigorú periodicitással kell végrehajtani. Ezt a virágot még mindig a “dollárfa” -nak nevezik – a régi hiedelmek szerint az üzem vonzza a jólétet és a házat a házhoz.

Hogyan lehet transzplantáció Zamokulkas?

A faj dekoratív virága a lassú növekvő kultúrákra utal, Mivel a megfelelő gondossággal otthon, évente csak néhány centimétert növeli, a maximális magasság nem haladja meg az 1 m-t. Mint a zamatos család összes képviselője, a Zamiculkasnak fejlett gyökérrendszere van. Ezért a “MoneyFlower” gyökerei gyorsan felnőnek, és töltse ki az egész térpotot, igényes időben átültetve.

A szakértők azt javasolják, hogy egy ilyen üzem újratelepítését 3 héttel a vásárlás után, mert ezúttal elegendő az akklimatizáláshoz.

Hogyan lehet transzplantáció Zamokulkas?

A természetes körülmények között növekvő virágok nem félnek a napsütéses sugaraktól és a szárazságtól, ennek köszönhetően tökéletesen alkalmazkodnak az éghajlati viszonyokhoz. A Zamiculkas fő jellemzője egyértelműen kifejezett dekoratív megjelenésnek és érdekes szerkezetnek tekinthető, a virág nem teszi ágakat. A “dollárfa” része, amelyet a szárnak tekintünk, összetett levelek, a formáció közvetlenül a gumóból kezdődik.

A növény növekedése során különös figyelmet kell fordítani az alsó részre, mert hatalmas szerepet játszik a növekedésben – felhalmozódik a nedvességet.

Hogyan lehet transzplantáció Zamokulkas?

A virág leveleit nagyméretileg megkülönböztetik, elpusztulnak, elrontják és könnyű viaszral borítottak. A lombozatot vastag merevekre helyezik, amelyek azonnal az alapon vannak kialakítva. Outwardly, egy dekoratív virág hasonlít egy kis kukorica rézre, egy kört egy halványzöld árnyalattal. Ami a növény tartósságát illeti, általában nem több, mint 10 év, majd kell keresnie egy csere.

Hogyan lehet transzplantáció Zamokulkas?

Azt is érdemes megjegyezni, hogy Zamiculkas mérgező típusú növényekhez tartozik, az élet veszélye az élet bármely részét képviseli. Ezért, annak érdekében, hogy megvédje az összes családtagot és az állatot mérgezésből, a virág ajánlott olyan helyekre, ahol nehéz lehet.

Különösen óvatosnak kell lennie viráglé-nak, gondoskodni kell arra, hogy a mérgező folyadék ne kerüljön a szemébe.

Hogyan lehet transzplantáció Zamokulkas?

Transzplantációs idő és frekvencia

A “dollárfa” gondozásának különleges nehézsége egy transzplantáció, amelyet a növény megvásárlása után nem lehet végrehajtani. A megszerzett helyiségvirágot jó helyre kell helyezni, mérsékelt világítással, és adjon egy kis időt az akklimatizáláshoz.

A szakértők azt javasolják, hogy a karanténba helyezzék, ahol nincs más dekoratív színek.

Az akklimatizálás során fontos megfigyelni a virág állapotát, és a talaj szárításának öntése. A vásárlás után 3-4 hét után Zamokulkas átültethető.

Hogyan lehet transzplantáció Zamokulkas?

Télen és tavasszal a transzplantáció, a február végétől március elejéig. Ha az év másik időpontjában ilyen fontos eljárást nevez ki (ősszel vagy nyáron), az üzem rosszul érezheti magát és megbetegszik. Ugyanakkor minden fiatal virág kívánatos, hogy minden évben a nagy méretű edényben transzplantáljon, az “érett” növények ritkábban átültetik a transzplantációt, és a tartály kitölti a gyökereket.

Hogyan lehet transzplantáció Zamokulkas?

Ami szükséges?

A Zamiculkák átültetése előtt fontos, hogy ne csak egy bizonyos időt adjon neki az új éghajlati viszonyok iránti addiktívhez (várjon, amíg meg nem növeli a zöld tömeget), hanem a megfelelő kapacitás és a talaj kiválasztásában is. Az ültetési edényt méretben és anyagként kell kiválasztani. A növények rizómái gyorsan fejlődnek, és képesek lesznek “megtörni a potot” vékony és törékeny műanyagból. Ez az üveg vagy dekoratív kerámiák gyönyörű edényeire vonatkozik.

Ezért a legjobb, ha előnyben részesítjük az ültetett tartályok agyagolását, mivel fokozódnak, és az agyag porózus felülete hozzájárul a nedvesség gyors áramlásához és távozásához.

Hogyan lehet transzplantáció Zamokulkas?

Hogyan lehet transzplantáció Zamokulkas?

Ami a méretet illeti, tanácsos egy virágátültetés, hogy szerezzen egy edényt. Átmérője a csíkos gumók méretei szerint van kiválasztva. Ezenkívül szem előtt kell tartani, hogy a növény rizómái hozzászoktak ahhoz, hogy a nedvességet és a tápanyagokat nemcsak könnyen hozzáférhető helyeken, hanem mélységben is hozzák létre. Ha a “pénzfa” kezdetben egy kis edénybe kerül, akkor a későbbi transzplantációkban problémák merülhetnek fel.

Hogyan lehet transzplantáció Zamokulkas?

A gyökerek mélységében kerekítve, hogy megnehezítse, így ez a pillanat fontos előre megadni, és töltse ki a tartályt 1/4 nagy agyagon. Ha a virágot egy hatalmas edénybe transzplantálja, akkor a magasság és a virágzás lelassulhat, de csak addig, amíg a rizómák a legtöbb talaj. Fontos szerepet játszik, és az a kapacitás formáját, amelyben az üzemet transzplanra tervezik.

Az ilyen típusú dekoratív virághoz az alacsony és széles edények a legjobban megfelelnek.

Hogyan lehet transzplantáció Zamokulkas?

A pot mellett, mielőtt Zamokulkas ültetné, akkor válasszon jó földet. “Dollárfa” általában nő a vadvilágban homokos és köves talajokon, humusz keverékkel. A hazai körülmények között ajánlott egy földes keverék előkészítése, amely kerti talajból, tőzegből és humuszból áll. Egy ilyen talajban a virág gyorsan növelheti a fent említett részt, és megkapja a megfelelő mennyiségű nedvességet, ásványi anyagokat.

Ugyanakkor az összetevők arányainak megfelelően meg kell felelnie a földkeverék előkészítése során, különben telített, hajlamos a nedvesség felhalmozódására, amely határozottan a gyökerek megerősítéséhez vezet.

Hogyan lehet transzplantáció Zamokulkas?

A transzplantációs talajnak nemcsak tápláló, hanem nedvességet is kell lennie, laza szerkezettel. Ha a kertésznek nincs tapasztalata az ültető szubsztrátum független előkészítésében, akkor a legjobban megvásárolható a kész formában. Ehhez az üzletek eladják az ilyen típusú növényekre szánt talajt. Ezenkívül a teljes volumenének 1/3-ának megvásárolt univerzális keverékében szükség van függetlenül a perlit hozzáadására, a folyó homok, morzsák vagy gránit morzsák, a faszén fragmensei is alkalmasak lesznek.

Hogyan lehet transzplantáció Zamokulkas?

Hogyan lehet transzplantáció Zamokulkas?

Hogyan lehet újratelepíteni?

Miután Zamiculkas megvásárolta, átadta az akklimatizációt az új körülmények között, és az átültetésre való felkészülés során végzett munka befejeződött, biztonságosan megkezdheti a közvetlen folyamatban lévő közvetlen folyamatot egy másik potban.

Tapasztalt szakemberek tanácsot adnak egy növény átrakodás elvégzésére, mivel ez a legegyszerűbb út a transzplantációhoz, amelyben a gyökerek károsodásának kockázata, és a virág, miután folytatja az aktív magasságát veszteség nélkül.

Hogyan lehet transzplantáció Zamokulkas?

Mielőtt transzplantálna egy nagy bokor “érett” életkorban, gondosan tisztítsa meg a rizóma a korábbi talaj maradványaiból. Ha a “dollárfa” tömlőkből áll, akkor több független palántát kell elosztani, mindegyiket külön fazékba helyezve.

Hogyan lehet transzplantáció Zamokulkas?

A virágátültetési folyamatot meg kell lépni és jobbra kell lépni. Ha ezt először virágzik, egy egyszerű oktatás jön a mentéshez.

  1. Először is, kirakodási helyet készít. Az előzőleg kiválasztott tartály alját egy kis agyagréteg borítja. A fentiektől a föld nedves rétegét kell elhelyezni, amely teljesen lefedi a vízelvezetést, és a helynek a gyökerek szabad helyére kell maradnia.
  2. Ezt követően a palánta a talajban lévő gyökerekbe kerül, és elalszik, hogy a gyökerek felső része kissé a felszínen. Ezután a talaj szépen tömörül, ami tovább hozzájárul a nedvesség megtakarításához.
  3. A befejezés után az átültetett virág a helyére helyezhető, védve a nap fénysugarak behatolásától, és nézze meg az áldozást. Ha mindent helyesen végeztek, akkor Zamiculkas, néhány héttel később, új lombokkal fogják lefedni, és örülni fogja a dekoratív fajokat.

Hogyan lehet transzplantáció Zamokulkas?

Hogyan lehet transzplantáció Zamokulkas?

Hogyan lehet transzplantáció Zamokulkas?

Lehetséges problémák

Annak ellenére, hogy a “dollárfa” gondoskodik, nem megfelelő transzplantációval rendelkeznek a növekedéssel kapcsolatos különböző problémák. Ha a virág súlyosan túlélte, az alábbiak szerint jelenik meg.

Lombozat elvesztése

Általában ennek oka a föld túlzott hidratálása vagy az időszerű öntözés hiánya. Az üzem elveszíti a leveleket egy transzplantáció után, ha a nagy tőzeg- és agyagszintet tartalmazó talajba ültették. Ezért fontos figyelemmel kísérni a talaj állapotát, és ne hozza szárazra.

Ami a talaj következetlenségi szabványokat illeti, akkor ebben az esetben a virágot azonnal át kell ültetni egy megfelelő szubsztrátumra.

Hogyan lehet transzplantáció Zamokulkas?

Nem növekszik

Ez általában akkor történik, ha a növényt túl nagy edénybe ültetik, és míg a gyökérrendszere nem fogja “mester” a tartály teljes területét, a levelek és a virágszár nem fog nőni. Az ilyen probléma elkerülése érdekében a megfelelő méretű tartályban transzplantáljon. Az új edény átmérőjének nagyobbnak kell lennie, mint az előző, mindössze 4 cm.

Hogyan lehet transzplantáció Zamokulkas?

Ezenkívül az ágak lebonthatnak a transzplantáció során, mivel nagyon lédús. Ha ez történt, akkor nem kell azonnal eltűnnie. A törött ág könnyen gyökerezhető és ültethető, és megszórjuk egy hengerelt aktivált szénnel a virágon.

Hogyan lehet transzplantáció Zamokulkas?

Hogyan lehet transzplantáció Zamokulkas?

Későbbi ellátás

A “dollárfa” megfelelő termesztésével nagyon fontos, hogy nemcsak időben transzplantáljon, hanem a megfelelő indulással is ellátja a növényt. A virág gyorsan rögzítve és megragadt, jelentős erőfeszítéseket kell tennie. Szükséges továbbá folyamatosan figyelemmel kísérni a rovarok jelenlétét és a betegségek megnyilvánulását. Ha ezt észrevették, akkor a virágot bizonyos gyógyszerekkel kell kezelni. Ezenkívül a növekedés felgyorsítására szolgáló Zamiculkas-ot meleg és sötét helyen kell elhelyezni, és amikor megtörténik, állandó és kényelmes helyet foglal el.

Hogyan lehet transzplantáció Zamokulkas?

A “monetáris fa” gondozása során fontos, hogy figyelembe vegye a következő mutatókat.

Világítás

A beltéri virág nem különösebben követeli a világítás szintjét, és tökéletesen növekedhet mind sötét, mind jól megvilágított helyen. Általános szabályként a felnőtt növények az árnyékba kerülnek, amikor lassítják őket.

Nem ajánlott egy potot küldeni egy virággal a forró szezonban az ablakpárkányokon, amelyek délre vannak.

Ha nincs más lehetőség az elhelyezésre, akkor a “pénzfa” védelmi menedéket kell biztosítania a Scorching Suntól.

Hogyan lehet transzplantáció Zamokulkas?

Légi hőmérséklet és beltéri páratartalom

Zamiculkas szereti a melegséget, így nyáron normál növekedés esetén a levegő hőmérsékletét nem alacsonyabb, mint +30 ° C. Mivel a természetben a virág száraz helyeken él, a szobában a páratartalom szintje nem fontos neki. Ez az egyetlen szoba virág, amely úgy érzi, még akkor is, ha a fűtőkészülékek engedélyezve vannak.

Hogyan lehet transzplantáció Zamokulkas?

Locsolás

Ez az eljárás a permetezőből való permetezés formájában történik. Ez segít egyidejűleg eltávolítani a port a levelekről és biztosítja a nedvességet. A forró időszakban a “dollárfa” gyakrabban kell önteni, de nem nagyon bőséges. A víz kiemelkedő, szobahőmérséklet. Az öntözés szükségességét a talaj felső rétegének állapota határozza meg – ha 2 cm-es ital, akkor meg kell kezdeni a “vízi eljárásokat”. Télen éppen ellenkezőleg, az öntözés csökken, és csak akkor hajtja végre, ha a talajt a tartály mélységéig szárítják.

Hogyan lehet transzplantáció Zamokulkas?

Trágya

Mint minden más dekoratív virág, a zamiculkasnak időszakos etetésre van szüksége. A növény hosszú ideig felhalmozhatja a vizet, de a tápanyagok nagyon gyorsan fogyasztanak. A virág normális fejlődésének biztosítása érdekében a szakemberek azt javasolják, hogy tavasszal és nyáron műtrágyákat készítsenek, mivel ebben az időszakban aktív növényzet áthalad. A kész formában értékesített különleges ásványi keverékek általában táplálkozásként alkalmazzák. Ezek szigorúan betonozottak az utasítások szerint, figyelembe véve egy bizonyos adagot.

A legjobb, ha havonta egyszer megtermékenyítik a növényt, a gyakori etetés a halálához vezethet.

Hogyan lehet transzplantáció Zamokulkas?

Hogyan lehet transzplantáció Zamokulkas?

Ha teljesíti a fenti feltételeket, akkor a “dollárfa” minden bizonnyal egészséges, gyönyörű, és nem veszíti el a díszítő tulajdonságokat.

A Zamiculkas transzplantáció technológiájával megismerkedhet a következő videóban.

Kamat cikk
( Még nincs értékelés )
Ossza meg barátaival
123
Megjegyzés hozzáadása