Kerek kandalló: Példák a belső térben

A kandalló égett máglya. Mennyi párhuzamosság és nyugalom ad a hangulatos szobában. Nem csoda, hogy a “kandalló” szó (latól. Caminus) a fordítóban “nyitott kandalló”.

Sajátosságok

Az emberi fantázia, a készség és a vágy a kényelem érdekében vezetett a “Home Hearth” különböző változatainak létrehozásához. A tervezés szerint a kandallók zárva vannak (mélyreható Niche), nyitott, sziget (a szoba közepén állva), félig nyitott (a falak mellett állva, de nem kapcsolódnak hozzá). Az üzemanyag típusát illetően fa, gáz, bioüzemanyag. A huszadik század második felében az elektrokeaminok eloszlása.

A modern világban a modell népszerűsége, amelyet mind a klasszikus stílusban hoztak létre, jellemző P-alakú, gazdag díszített portálral, és modernista módon, az ékszerek alapvető elhagyásával és az ékszerek alapvető elhagyásával.

Valódi csodák a kandallók kialakításában és tervezésében kezdődtek ezekben a napokban. Modern modellek, fém, üveg, különböző változatos és díszes kövek és egyéb anyagok létrehozásakor használják. Gyakran a kandalló valódi műalkotásnak tekinthető. Megjelentek a kandallók új konstrukciói. A modern mérnökök, a művészek és a tervezők különböző lehetőségeket fejlesztenek és gyártanak helyhez kötött és mobil, kerek és félköríves, sziget és félig nyitott, sarok és még felfüggesztett kandallók.

Eszköz

A klasszikus kandalló formákból származó ragyogó hulladék kerek verzió. A legtöbb esetben egy henger alakú forma külön kialakítását jelenti, amelynek átmérője átlagosan 80-100 cm. Alsó, a fókuszrész általában minden oldalról figyelmen kívül hagy. Általában egy ilyen kandalló telepítve van a szoba központi részében. Ugyanakkor a belső tér fontos és legvonzóbb része lesz. Az ilyen típusú kandallók egyik jellemzője a radiális, egyenletes és gyors hőeloszlás tulajdonát képezi a szobában.

A körkörös kandalló eszköz fő elemei a fókusz- vagy üzemanyagkamra, amely támogatást nyújt (Függesztett kandallók, a hordozó nem szükséges – ők tartják egy kémény cső), és felett felfüggesztett a kémény, amely a leggyakrabban szuszpendáljuk, amely hengeres vagy hengeres alakú. Mindig a kandallók értékelték a lehetőséget, hogy ne csak meleg legyen, hanem élvezze a nyílt tűz nézetét is. Ezért a kerek kandallók számos modellje mindig nyitott. Gyakran védi a hőálló átlátszó üveg mobil csappantyúval.

A fókuszkamra körüli bíróságot az égő szén-dioxidból vagy szikrákból kell rögzíteni, például egy harmonikus belső kerámia burkolattal.

A fókusz kamerák fémből készülnek. Ez attól függ, hogy milyen tulajdonságaitól, hővezetőképességétől és a hűvösebb falainak hőátadásától függ, és így annak képessége, hogy gyorsan melegítse a levegőt. Acéllemez, öntöttvas, valamint kombinációjuk használata. A fókuszkamrával szemben különböző anyagokkal szemben: fémlemez, üveg, tűzálló kerámia. Az antik alatt stilizált modellekben agyagot használhat, és még többszínű zománcos zománcokkal borított.

Árnyalatok használata

Meg kell jegyezni, hogy a szerves tüzelőanyagot használó kerek kandallók csak magánházak számára alkalmasak, mivel az előfeltétel a kémény jelenléte. A kandalló felszerelése jobb, ha egyidejűleg működnek a mennyezeti padló építésével. Ha a kémény alkatrészekből áll, akkor a köztük lévő csomópontok nem lehetnek ugyanazon a szinten átfedésekkel. Ez a pillanat fontos a biztonság biztosítása érdekében.

A kerek kandalló hatékonyabb működéséhez kívánatos több szabály betartása:

 • A hely, ahol telepítve van, legalább 25 négyzetméter.
 • A szellőztető rendszer a helyiségben támogatja a levegő frissességét. Ugyanakkor az éles levegőáramlás hiánya biztosítja a tűz nyugalmát, és megakadályozza, hogy a szikrák véletlenszerű fújása a kandallóból.
 • Szükséges egy körkörös kerületet létrehozni legalább egy méter átmérőjű a kandallóból, ahol nincsenek elemek, különösen könnyen tűzveszélyesek.

A kerek kandalló legsikeresebb elhelyezkedése a nappaliban van, ahol otthon és családi kényelem összpontosít.

Kerek kandalló díszítheti bármilyen helyet beltérben. A kért változatként az ilyen modelleket ritkán használják. Általában a szoba középpontjában szigetekként vannak felszerelve. A tűz egy fókuszban való megfontolásának lehetősége, amely minden oldalról lejtőn nyílik meg, extra kényelmet és kényelmet teremt a házban. Az ilyen kandallók is tökéletesen alkalmasak az apartmanok stúdiók díszítésére. Ugyanakkor a szobák különböző stílusokban díszíthetők.

Ha a szoba belseje a “high-tech” stílusában készült, akkor az egyenes vonalak és az egyszerű formák jellemzik. Ebben az esetben meglehetősen alkalmas az Ön számára egy padló vagy felfüggesztett kerek kandalló, amelynek felé az üveg és a fém uralkodik. Fekete vagy ezüstfém színtervezés a hengeres forma által készített, a sötét hőálló üvegből vagy fémből készült kéményének hátterében, amely növeli a pragmativitás és a funkcionalitás légkörét.

Ha a szobát az “ország” szellemében díszítették, akkor az ultramodern újdonságok idegenje. A cél fa, kő, tégla, idősebb fém, zöldség díszek érvényesülnek. Ilyen belső térben az agyag terméke tökéletesen illeszkedik. A nagy, bizonytalan festett agyag pot formájában való fókusz nagyon szerves. A kémény a sütő hangszerének megszüntetése formájában is megfelelő lesz.

Ha a szoba egy régi belső, akkor uralkodik bútorokkal díszített faragványok, festmények masszív aranyozott keretek. Ebben az esetben egy keretes kerámia kandallóval felszerelhet, amely kiváló dekoratív tulajdonságokkal rendelkezik, és átlátszó üveg kéménygel van felszerelve. Különösen népszerű modellek fehér vagy bézs kerámiával béleltek, és göndör betétekkel díszítettek zöld, kék, lila és más színek, valamint többszínű zöldségdíszek.

A medál kerek kandallók nem lehetnek teljes (360 fok), de a kandalló korlátozott láthatósága. Kerek vagy gömb alakú fekete kamra kapszula, amikor a kéménycső mentén leesik a mennyezetről, és a házba néz, egy fókuszban, amely hasonlít egy erekciós erupting lángra. Az ilyen futurisztikus kép jól illeszkedik néhány modern múzeum vagy művészeti platform belsejébe.

Gyártók

  Annak ellenére, hogy viszonylag kis mennyiségű termék ilyen típusú, az érdekelt vásárlónak van valami választása.

  Kerek kandallók létrehozása néhány vállalatnál részt vesz, Piazetta (Olaszország), Totem (Franciaország), Seguin (Franciaország), Bordelet (Franciaország), Sergio Leoni (Olaszország), Focus (Franciaország) és mások. Modellek között képviseli ezek a márkák, vannak és birtoklása hangsúlyos klasszikus minták és elegáns-könnyű, és gyakorlatias funkcionális modellek.

  A következő videóban egy kerek kandalló elrendezéséről szólt

  Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: