LEÍRÁS ÉS A BILLET “BLUE DRAGON” fajta fajtái

Senpolia – A Gesnery családhoz kapcsolódó virágzó dísznövények nemzetségének gyönyörű neve Uzambar ibolya néven ismert. A természetben a kelet-afrikai hegyvidéki terepen nő, és az ibolya nincs kapcsolat. Azonban a senpolia termesztett házai általában ibolyáknak nevezik. “Kék sárkány” – a legnépszerűbb növények.

A történelem és a leírás rendezése

Violet Sárkánykék – Amerika Lyndon Lyon tenyésztőjének létrehozása. A fajta neve a keleti sárkány neve, a bölcsesség, a hatalom és az eső kegyes életének neve. Lindon Lyona 2005-ben először sikerült bevinni az ibolya lila, és később és csillagfajták virágok kék árnyalatú komplex tonalitás. Ezt megelőzően a természetben rendkívül lila virágok voltak. A többi ibolya “kék sárkány” is megkülönbözteti a nagy virágokat (8-9 cm) csillag forma.

Szokatlan a minőségben úgy néz ki, mint a nagy erős virágok keretezése arany zöld határon. De a kontrasztozottság csak hűvös időben jelenik meg. A hőben nem lehet egyáltalán.

A forró levegő hozzájárul a sápadt foltokhoz a színeken. A következő virágzás, a szirmok típusa normalizálódik.

A megfelelő növényápolás garantálja a bőséges virágot. Néhány virágvirágok véleménye azt mondja, hogy egy bokor a fajta adja legfeljebb 50 gyönyörű virágot piros-lila frottír szélével. Minden Colorehouse legfeljebb 7 cm méretű, 3-5 virágból áll. Az árnyékuk telített kék és mély lila vagy kék között mozog.

Az ibolya rendelkezik egy jellemzővel: a rügyek sötétkék középen jelennek meg, a levelek kicsit megfordíthatók. Ez a norma. Amint a virágok megjelennek, még újra is lesznek. A levelek sötétzöld színűek, a hátoldalon van egy vöröses árnyalattal. A levéllemezek vízszintesen vannak elrendezve, a széleikben fénysugarak vannak.

A növény nagy kimenetet képez. Bizonyos esetekben eléri a 45 cm-t. Ez a fajta ibolya fontos: A szomszédos edények az ablakpárkányon nem szabad a karimában, különben a szeszélyes virág elkezdi emelni, vagy akár visszaállítja a leveleket.

Ha a növény az ablakpárkányon található, a lombozatot nem szabad az üveg ellen nyomni. A “kék sárkány” nem különbözik a gyors növekedésben, és néha “elalszik”, mintha felfüggeszti volna a fejlődést.

Növekvő

A luxus virágok és az ibolya gyönyörű kimenetének kialakulása érdekében elég választani a megfelelő edényt és megfelelő talajt, beállíthatja az öntözést és szükség esetén a műtrágyák beírásához. A páratartalom és a hőmérséklet szintje másodlagos befolyással bír, bár a kék sárkány a legjobb lövés mérsékelt hűvösségben. A magas hőmérsékletek megfosztják az esztétikai típusát: a virágok kevésbé nagyok, édességek természetellenesen hosszúkás formájúak, és a levelek – barna színűek.

Kompenzálja a hőt a helyiségben elegendő légszíni lehet.

Alapozás

A senpolia tápanyag-talajja előnyösen önmagában keveredik. Ez megtörténik:

 • Lapok;
 • Folyó homok;
 • tőzeg;
 • faszén.

Vásárolhat egy kész készítményt ibolyákhoz egy speciális áruházban. A talajt hidratált és robbanás nélkül kell tartani. Ebben az esetben a szubsztrátum lehet inhomogén a készítmény szerint, attól függően, hogy az öntözési módszer előnyben részesített virág. A felső öntözés a rúd tőzeg 2 részét és 2 rész perlitét vagy a 3×1 arányt tartalmazza. A gonoszsághoz egy perlites tőzeg keveredik 1×1 arányban.

A gombás betegségek megelőzésére és megakadályozzák a formák talajának előfordulását, jobb hozzáadni a talajhoz az integrált aktivált szén vagy moha-sfagnum.

Ha a tőzeg által lakott a karok a gomba vagy kártevők, meg kell melegíteni a mikrohullámú, eltűnnek vízfürdőn vagy öntsünk egy folyadék „phytoosporin” (víz blokkolni kell kissé).

Fazék

Az ibolya kényelmesen alacsony kapacitású, mivel felületi kiterjedt gyökérrendszere van. Átmérő pot a leszállásnak kevesebb, mint 5 cm a fiatal lila, 2 cm-re a fiatal levelek megjelenése után és akár 9 cm az érett növények számára. A “Blue Dragon” növény leginkább miniatűr képviselői maximum 4 cm átmérőjű. Győződjön meg róla, hogy az edény alján található vízelvezető lyukakat úgy, hogy a felesleges víz megjelenjen a raklapban. Ellenkező esetben az ibolyák gyökerei lelassulnak, és a virág meghal.

Világítás

A BoundMark rügyek csak elegendő megvilágítással lehetségesek. Violetnek szüksége van 10-14 órányi nappali fényre, így télen kiemelni kell. Szervezete számára a lumineszcens vagy LED lámpák alkalmasak lesznek. Virágok és lila kollektorok alkalmazzák a második, gyakorlati lehetőség. Ezenkívül a LED-ek befolyásolják a növények hőmérsékletének emelkedését.

A “kék sárkány” termesztéséhez az ablakpárkányon a nyugati vagy keleti oldal megfelel. A nyáron a déli oldalon a nap a levelek felszínén égethet. Ha mozgathatja a virágot egy megfelelő helyre, lehetetlen megpróbálta árnyékolni. Ehhez az üveg fényvisszaverő filmmel és szélsőséges esetekben – rendes papíron vagy újságban van ragasztva.

A Senpolia északi oldalán éppen ellenkezőleg, további világításra van szükség.

Hőmérséklet és páratartalom

Optimális az ibolya “kék sárkány” esetében A hőmérséklet + 18- + 24 ° C. A téli szezonban nem lehet alacsonyabb, mint 10 ° C. És meg kell védenie a növényt a vázlatokból. A buja virágzó páratartalom érdekében fontos mérsékelt fenntartani. Szárazság a levegőben – az ok, hogy a potot a raklapra helyezzük, nedvesített kavicsos vagy tőzeggel. Azt is érdemes gondosan permetezni vízzel, figyelve a cseppeket a levelekre.

Az ilyen zuhanyozást bármikor elvégezheti, kivéve a virágzási időszakot: egyébként károsíthatja a virágzatokat.

Reprodukció és leszállás

A növényi fajta tavasszal:

 • Puffok;
 • lánya aljzatok;
 • Levelek.

A fiatal szórólapokat előre eltávolítják a mandzsettákból. 2 mód van csírázásra.

 • Helyezzen egy tartályba vízzel, és várjon a fiatal gyökerek megjelenésére. Ezután a vágók a talajban jó vízelvezetéssel.
 • Vegyes talajban polietiléncsomaggal, amelyben a szellőzőnyílások elvégzik.

A gyermekaljzatok átültetésének lehetősége a leginkább fogyasztható, ezért ritkán használják. A levelek reprodukálása, mint egy édességgel rendelkező módszer. Rendszerint a lap 1-2 gyereket ad.

Gondoskodás

Mint sok más ibolya esetében, a pompás és a virágzás időszaka befolyásolja az ellátás minőségét.

Locsolás

Az ibolya mindig reagál a talajba, és az ilyen felügyelet következményei csak néhány nap alatt jelennek meg. A túlzott öntözés különösen veszélyes a hőben: a növények azonnal meghalnak a bakteriózisból. Elkerülheti az öntözés hibáit, megfigyelhet néhány szabályt.

 • A víznek melegnek vagy szobahőmérsékletnek kell lennie, több napig, vagy szűrt (fordított ozmózis).
 • A víznek puha legyen. Ha túl kemény, akkor 1/2 óra van hozzá. L. oxálsav 5-6 liter víz sebességgel.
 • A raklapon nem lehet víz (felső öntözés).
 • A víz még nem érintkezik a gyökérrendszerrel (Wrapaling).
 • Szükségünk van vízelvezetésre a pot alján, jobb a kis habokból.

Műtrágya és alárendelt

A “kék sárkány” nagy kimenete bőséges táplálkozásra van szüksége. A műtrágyák használata segíti a növényt teljes körű gyökerek és jó levelek építésében. Amikor az éhezés, az ibolya azonnal megváltoztatja a megjelenést: a leveles lemezek elhalványulnak, a virágzás minősége csökken. Átfogó ásványi műtrágyákat injektálunk 1 g / 1 liter víz arányából. Ezután a talaj öntözött.

A táplálkozás szükség van egy hónapra a növény átültetése után. Megtermesztheti a “Kemira Lux”, a “Peters” vagy a “Royal Mix” eszközeit, valamint a Senpoly számára tervezett egyéb kompozíciókat. Az adagolás jobb, ha kevesebb, mint 2-szer, amelyet az utasítás javasolt, és gyakrabban táplálja a “kék sárkányt”.

Győződjön meg róla, hogy megtermékenyíti a növényt nedves talajban, hogy ne égjen gyökereket.

Arról, hogy hogyan növekedjünk egy lila-t a szórólapból, nézd meg az alábbi videót.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: