Maranta kétszínű: leírás, gondozás, reprodukció

Maranta a Margrass családhoz tartozó növények nemzetsége. Nevét az olasz orvos és a Bartolomeo Maranta, aki a XVI. Század első felében élt. Az európaiakkal rendelkező európaiak bemutatták a XIX. Századi Sámuel Houston amerikai politikusját, miközben egy gyalugódott, és új magvakat hozott Európába. Marantovye monocycle virágzó növények. Ez a család körülbelül 30 generát és 400 növényfajot tartalmaz.

Hol találhatók a természetben?

A vadon élő, a maranta nedves mocsaras trópusi erdőkben él. Leggyakrabban Közép- és Dél-Amerikában található. A csodálatos virág minden fajja itt nő. Kedvező trópusi éghajlat mellett egyes típusú házak egy és fél méter magasra nőnek.

Népszerű típusok otthoni flor

Leggyakrabban a következő típusú maranditok állnak rendelkezésre:

  • Maranta leuconeura maranta;
  • kétszínű (Maranta Bicolor);
  • tricolor (Maranta Tricolor);
  • Maranta kerchoveana (Maranta Kerchoveana);
  • Maranta Gibba (Maranta Gibba);
  • Maranta Massangea (Maranta Massangana).

Mindezen fajok esetében a lombozat látványos színét jellemzik, ahol sok fényes véna van egy monofonikus háttéren vagy foltokon.

A levelek teljes színe a fehéres-sötét zöldtől származik, még fekete is lehet. A levelek hátoldala vöröses vagy kékes-zöld színű.

Sajátosságok

Angliában a házasság az imádó üzemnek – egy ima növény. Ezt a nevet adják nekik a jellemző tulajdonsághoz, hogy a levelek belsejében legyenek, amikor a sötét idő jön. Ha szorosan nézel ki, hasonlítanak az imádkozó pálmákra. Ezenkívül ezeket a növényeket “10 parancsolatnak” nevezik, mivel a lombozatuk színe hasonló a Mózes Próféta színéhez. 5 folt a lap mindkét oldalán az összegben adja meg a 10-es számot, amely egybeesik a bibliai parancsolatok számával.

Maranta kétszínű (vagy bicolor) kapott ilyen nevet a két tónusos ovális levelek színtartományának jelenlétében: Sötétzöld, barnás foltokkal és világos zöld színű, amely a központi vénától kezdve a sötétzöld színt megváltoztatja. A szórólapok hátulján vöröses színű és kis szőrszálak bevonata. Maranta Bicolor nem alkotja ezeket a növényekre jellemző gumókat. Keepping neki tiszta és alacsony (kb. 20 cm), a gyökér levelek növekednek 15 centiméterrel. Virágok kicsi, homályos, fehér színű lila.

Hogyan kell törődni?

A ház körülményeiben kétszínű margrader nagyobb gondot igényel, mint más fajok. Ahhoz, hogy a növény, ameddig csak lehetséges, kérem, bájos levelekkel, szükség van arra, hogy kövesse az ellátás szabályait.

Világítás

Semmiképpen sem teszi lehetővé a nap referencia sugarakat a margramriánál. Ebből a levelekből gyorsan elveszítik a díszítést és a szárazságukat. Túl árnyékos tér nem alkalmas Bicolor Marries számára. Arany középső – Ez egy nagy számú szétszórt fény az ablak közelében.

Locsolás

A növény imádja földes nedvességet és bőséges öntözés, de ne öntsük ki, és ne álljon a víz áramlik a raklap, különben a gyökerek rothadás. A vízcseppek a lombozatra sújtottak szintén nemkívánatosak. Ha a Marigte egy kis nedvesség, a levelek hajtogatódnak és sárgás, sárgás foltok végeznek rájuk. Javasoljuk, hogy kizárólag meleg vízzel öntözze (kissé a szobahőmérséklet felett), felhalmozódni és puha.

Hőfok

Mint egy trópus növény, Maranta szereti a melegséget +22.26 Celsius fok nyáron és +17.20 fok télen. A tervezetek és a túl éles hőmérsékleti ingadozások negatívan befolyásolják az üzemet, haláláig.

páratartalom

A magas páratartalom szükségszerűség, különben a levelek elaludnak és esnek. Ezenkívül a szárított levegő körülmények között a maranta rendkívül lassú. Ajánlott gyakori öntözés a víz stoneling által. Egyéb megoldási probléma – Raklap nedves kavicsokkal.

Átruházás

Transzplantáció 1 alkalommal 2 év alatt felnőtt mararán kétszínű. Válasszon kissé több, mint az előző, lehetőleg műanyagból. Vásárolhat egy kész keveréket a szegényisták számára, vagy magának egy földi földet készíthet, figyelembe véve, hogy laza és beillesztenie kell a levegőt és a vizet. Például vegyen be egy részét a tőzeg, a tűlevelű föld és a homok, adjunk hozzá 3 részét a levélgyurfát és 0,4 darab fa szén. A vízelvezetés tökéletes kavics vagy clayzit.

Óvatosan ellenőrizze a növényt a régi edényből való kivonás után. Távolítsa el a sárga leveleket, bármilyen rothadást, levághatod a hajtásokat, így az egyik belsejében, hogy a Maranta után sok új hajtás, és vonzóbbnak tűnt.

Podkord

Rendszeresen 2 héttel kora tavasszal az őszi napokig, amikor a növény aktívan növekszik, az öntözés folyamata után speciális ásványi és szerves műtrágyák készítése szükséges.

Hogyan lehet szorozni?

Beltéri körülmények között a növekvő Maranta kétszínű leggyakrabban jobban szeretné szaporodni a bokor elakadásával vagy elosztásával.

Az első út, minden nap májustól szeptemberig, meg kell vágni a tetejét a hajtások, hogy azok nem kevesebb, mint 10 cm hosszú, két hézagok (kivágták 3 cm-rel a csomópont) és néhány levél ( 2-3 darab). A szakaszok részeit faszénnel kell megszárítani. Ezt követően a dugványok vízbe kerültek, és 5-6 hetet várnak a gyökerek megjelenéséről. Ezután a bokrok a talajba ültetik, a tőzeg tetején megszórva, és egy filmet borítottak a hatékonyabb gyökerezés érdekében, időszakosan kiabálva.

A második út egyszerűbb. Miután eltávolította az ültetvény kapacitását, óvatosan szükséges, anélkül, hogy megtörné a gyökereket, oszd meg több részre. Minden résznek növekedési pontja és gyökereinek kell lennie. Ezt követően a bokrok külön-külön ültetik a földes keveréket, meleg vízzel hidratálva, és lezárják a filmet az üvegházhatású feltételek újjáépítéséhez. A növényeket közzé kell tenni a légzéshez és az öntözéshez, amíg az új szárak megbánnak, akkor a filmet el kell távolítani és gondoskodni kell a virág normál üzemmódban.

Betegségek és kártevők

Annak ellenére, hogy a maranta meglehetősen ellenáll a helyiségfajta betegségei számára, termesztésével különböző problémák lehetnek.

Frissített lassú levelek

Ennek oka lehet kedvezőtlen feltételek: túlfeszültség, alacsony hőmérséklet, vázlat. Óvatosan olvassa el a korábban megadott információkat, hogyan kell megfelelően ellátni egy kétszínű Margarh-t, és kiküszöbölheti a kedvezőtlen tényezőt.

Gyökér rothadás

Erős hidratálással és alacsony hőmérsékletekkel fordul elő. Az üzem érintett területeit el kell távolítani, és a talaj felületét gombaellenes szerekkel kezeljük.

Antracnóz

Ez a betegség olyan gomba, amely csodálatos leveleket tartalmaz. Barná válnak szürke határ, vörös-narancssárga spórák gomba a központban. Az okok lehetnek a talaj savasságának és túl magas levegő páratartalmának növekedése.

Az üzem összes betegét azonnal távolítsa el, és fungicidekkel kezelje.

Vezető gomba

Amint észrevetted az üzemön sötétszürke színnel, akkor törölje le egy szappan-oldatba mártott szivacsot, mossa és kezelje a “fittoosporint”. Ez a gomba veszélyes, hogy bezárja az ustian a levelekre, és megszakítja a levegőt. A gomba kialakulásának tápközegét kártevők alkotják, mint például egy hullám, gyötrő cherver.

Kancsó

Ez a kártevő kicsi, és nem látható a szem számára. A jelenlét nyomai vékony web a szórólapok alsó részén. Tick ​​Sucks juice egy növény, káros levelek. A megjelenésének oka lehet nagyon száraz levegő a házban.

A sérült leveleket el kell távolítani, öblítse le a folyó víz többi részét, és spray a margramriát speciális eszközzel ebből a kártevőből (“Phytoverm”, “Akttellik”).

Meylybug

Egy kis rovar (4-7 mm), azonosíthatja a levelek fehéres ragadós lombikját és az éles sárgulásukat. A pesti táplálja a növény gyümölcseit, és mérgező esik. Magasra (+26 Celsius fok felett) jelenik meg, és a felesleges műtrágya. Először megpróbálhatja kezelni a margramot szappanoldattal (20 gramm egyszerű szappan hígít a vízhőmérsékleten vízben liter).

Ha a betegség továbbra is halad, akkor különleges eszközökre van szükség (például “Aktara”, “Biotline”).

Maranta kétszínű – nagyon dekoratív növény, amely képes bármilyen belső díszítésre. Csak kényelmesebb feltételeket kell teremtenie a növekedéshez, és ez nem olyan nehéz.

Arról, hogyan kell törekedni a Margramram mögött, nézzen tovább.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: