Miért megfullad a levelek szélét a levelek szélére, és mit kell tennie vele?

Spathifulum, vagy Virág “Női boldogság” – elegáns beltéri növény, amely beleszeretett a virágokba szokatlan egzotikus megjelenés érdekében. A trópusi eredet ellenére a Spathifylum viszonylag nem igényel a tartalom feltételeit, és ritkán szállítja a gondozó tulajdonos gondjait.

Az a tény, hogy a növény segítséget igényel, az általa nem lehet figyelmen kívül hagyható különböző jelek. Az egyik leginkább zavaró tünet az, hogy megszárítsa a széleit és a levelek tippjeit.

Leírás Problémák és jelek

Általában a probléma nem villám, de fokozatosan, a naptól a naptól egyre jobban észrevehetővé válik. Először a növény elkezdi elveszíteni díszíthetetlenségét, fájdalmas megjelenést szerez. Ezekben az esetekben a Spathifylum levelei ásották, elvesztették az eredeti turgort, a gyümölcsösséget és a fényes ragyogást. A lemezlapok szöveteiben bekövetkező változások hátterében a fotoszintézis természetes folyamatát zavarták. Ennek a lombozatnak köszönhetően a növény sápadt, sárga és ráncos. A zavart biológiai folyamatok miatt a lemezlap elveszíti rugalmasságát, törékeny lesz, elkezd összeomlani és végül egyszerűen eltűnik.

Szopni a leveleket egyenetlen lehet. Leggyakrabban a probléma azzal kezdődik, hogy a levelek szélei szárazak a levelek szélei, a végek szárazak és száríthatók. Ha időben nem állapítja meg az okot, és ne tegye meg a szükséges intézkedéseket, elég gyorsan lombozata a növény szárított és repül.

Miért megfullad a levelek szélét a levelek szélére, és mit kell tennie vele?

Miért megfullad a levelek szélét a levelek szélére, és mit kell tennie vele?

Fontos figyelembe venni, hogy ha időről időre 1-2 lap van az üzemre, akkor az életciklusuk természetes következtetéseihez kapcsolódhat.

Idővel a levelek jönnek a régi, és kimerítették erőforrásait a régi és kimerítette az erőforrásait. Ez egy integrált folyamat, amely a növény fejlődését kísérő. Ezenkívül a spathieflum lombozatának szárítása és sárgulása az előző hosszú virágzás, kimerítő növények erőknek köszönhető.

Gyakori esetek, amikor SpathiFlum Ideiglenesen elvesztik a díszíthetetlenségüket, és a virágzás előtt röviddel megszűnnek, és röviddel kiszáradnak. Planeievodes megmagyarázza ezt a jelenséget azzal a ténnyel, hogy a trópusi növényvilág képviselői felhalmozódnak a rügyek kialakulásához szükséges erőket. Ebben az esetben a levelek enyhe sárgulása és szárítása nem kritikus eltérés a normától.

A szorongásnak hatalmas elhalványulást és szárítást kell okoznia, mint a régi és a fiatalok. Bizonyos esetekben ez a kóros folyamat kíséri a sárgás, szürke-fehér, barna vagy fekete furcsa foltok leveleit. Ez közvetlenül jelzi a súlyos megsértést és változásokat az üzem általános állapotában.

Miért megfullad a levelek szélét a levelek szélére, és mit kell tennie vele?

Miért megfullad a levelek szélét a levelek szélére, és mit kell tennie vele?

Okoz

A Spathifylum egzotikus eredete fokozott érzékenységét okozhatja a szokásos környezet változásainak és az ellátási szabályok megsértésének megsértésére. A fő okok között, amelyek száríthatják a széleit és a levelek végeit, a virágot mutatja:

 • Nem megfelelő világítás;
 • nem megfelelő páratartalom;
 • Hőmérsékleti rendellenességek;
 • a polírozó rendszerek megsértése;
 • az etetési mód megsértése;
 • Nem megfelelő edény;
 • nem megfelelő szubsztrát;
 • Betegségek és kártevő tevékenységek.

Világítás

Természetes élőhelyén a Spathillums nedves erdőkben növekszik, ahol a lágy eloszlatja a fényt bőségben. Otthon, töltse ki a fény szükségességét, hogy egy fazék az ablakpárkányon Dél-keleti vagy nyugati házban. Nagyon fontos, hogy a növény elegendő fényt kap, de meg kell védenie a közvetlen napfénytől. A közvetlen napfény megsemmisült a szelíd SpathiFlow levelekért, Ezért a fényes naptól kezdve tárcsázni kell az üzemet.

Ellenkező esetben a levelek felületén égési sérülések vannak kialakítva, további szárítással és elhalványulási levéllapokkal.

Miért megfullad a levelek szélét a levelek szélére, és mit kell tennie vele?

páratartalom

A trópusi növényvilág képviselőjeként a Spathifylum nagyon fájdalmas tolerálja a nedvesség hiányát a levegőben. Természetes élőhely – erdei bozótosai a folyók és patakok partján, ahol a magas páratartalom folyamatosan megjelölve van.

Száraz levegő dehidratálja, és kimeríti az exot lédús lombozatát, ami sárgulást és szárítást okoz a növények szárításával. Ezért a Spathiylums nagyon sebezhetővé válik a fűtési szezonra. Hogy megakadályozzák a levél szárítását a szárított levegő miatt, a virágáramok ajánlottak Ne hagyja figyelmen kívül az oktatások rendszeres permetezését forró időben, valamint a fűtési szezonban.

Miért megfullad a levelek szélét a levelek szélére, és mit kell tennie vele?

Hőmérsékleti üzemmód

Spathylyloums – A trópusi növényvilág termálos képviselői fájdalmasan reagálnak az alsó és a hőmérsékletcseppekre. Teljesen növények konstans hőmérsékleten körülbelül 23 °. Néhány újvilági virágvirágok gyakran egy durva hibát tesznek lehetővé azáltal, hogy ezeket az emotikákat a fűtőkészülékek közelében helyezzük el. Nagyon forró körülmények között, gyakran száraz levegővel, a növények megsérülnek, és a lombozatuk és a száraz.

Annak érdekében, hogy ez ne történjen, stabil hőmérsékletet kell fenntartani a helyiségben, ahol a spatifylumok nőnek, elkerülve őket a radiátorok mellett. Nagyon fontos feltétel a növények védelme a vázlatokból. A hideg levegő erős stresszt okoz a gyengéd egzotikus, amely viszont az immunitás csökkenéséhez vezet.

Ennek eredményeként az üzem nem csak száraz és gyökerezhető, hanem meghalhat.

Miért megfullad a levelek szélét a levelek szélére, és mit kell tennie vele?

Locsolás

Az egzotikus spathiefylums nagyon igényes a nedvességre, ahonnan gyorsan száraz és sárga. A nyári növényeket gyakran és bőségesen kell öntözni, nem engedik a víz stresszét a potban. Télen az öntözést előnyösen korlátozza a szubsztrátumot mindig mérsékelten nedves állapotban. A földes kóma szárítása a potban nem kevésbé káros a növények számára, mint a talaj barangolása.

A spaterifylumok öntözése meleg vízzel kell lennie. A hideg vízzel való öntözés erős stresszes tényező a növények és a gyökérrendszer. Ennek eredményeképpen a kiállítások szuperhooling megbetegíthet, száraz, és még a leveleket is visszaállíthatja.

Miért megfullad a levelek szélét a levelek szélére, és mit kell tennie vele?

Miért megfullad a levelek szélét a levelek szélére, és mit kell tennie vele?

Podkord

A spathiylums növekedésekor nagyon fontos, hogy megfeleljen a megfelelő etetési módnak. Tápanyaghiány a szubsztrátban, valamint a túlzottan, a növények negatívan érzékelik. És egy másik esetben a szelíd extrák elkezdhetik a leveleket, a fekete vagy a ragyogást.

A helytelen adagolókkal kapcsolatos problémák elkerülése érdekében kívánatos komplex műtrágyák használata dekoratív virágzó növényekre vagy műtrágyákra szánták. Az adagolóknak szigorúan az ajánlott ütemtervnek megfelelően kell lenniük.

Miért megfullad a levelek szélét a levelek szélére, és mit kell tennie vele?

Fazék

Nagyon gyakran a Spathifylum problémáinak oka egy nem megfelelő méretű pot. A nagyon szoros kapacitás, a gyökerek összefonódtak, és sok összenyomva egymásnak. A gyökérrendszer működésének megsértése következtében a növény fenti földi része nem kapja meg a normál nedvességet és tápanyagot, ami a levelek elhalványulása és szárítása.

Azonban egy nagyon tágas pot okoz problémát. Ebben az esetben a növény gyökerei nem tudják teljes mértékben elsajátítani a kapacitás teljes területét, aminek következtében a talaj elkezd elemezni. Ez a gyökérrendszer betegségeinek kialakulásához vezet, és ennek eredményeképpen a szelíd exot elhalványulása.

Miért megfullad a levelek szélét a levelek szélére, és mit kell tennie vele?

Szubsztrát

A szubsztrátum összetétele és minősége nagyon fontos a Spathiflum számára. Ezek az érzékeny növények előnyben részesítik a laza gyengeségű talajokat, mikro- és makroelemeken gazdagok. Ezenkívül a szubsztrátumnak nedvességnek és légáteresztőnek kell lennie, víz és oxigén hozzáférést biztosít a gyökerekhez. A spathiylumov termesztéséhez ajánlott a keverék használata:

 • 2 darab gyep;
 • 1 része lombhullató humusz;
 • 1 része a tőzegnek;
 • 1 része a homokból.

A talajban ajánlatos faszén készíteni, amely erősíti a szubsztrátum antibakteriális tulajdonságait. Mielőtt az aljzat aljára ágyazná, az edényt egy vízelvezető réteggel kell lefedni.

Miért megfullad a levelek szélét a levelek szélére, és mit kell tennie vele?

Betegségek és kártevő tevékenységek

Ha a Spathillum levelek elkezdtek elhalványulni és megszáradni, de a fogva tartás gondozásában és körülményeiben nem történt változások, ez jelezheti a gyökérrendszer károsodását.

Abban az esetben, ha a gyökereket patogén mikroorganizmusok (gombák, baktériumok) vagy rovarirtók támadják meg, a növény szöveteiben lévő összes biológiai folyamatot zavarják. Ennek eredményeképpen a sérült gyökerek nem képesek teljes mértékben a nedvesség és a tápanyagok felső részét biztosítani. Ez viszont a szárítás és a fókuszálás.

Hogyan mentse el a virágot?

A helyreállítási tevékenységeket a probléma oka alapján kell elvégezni.

 • Ha a virág sárgás, elhalványult, vagy száraz, meg kell teremtenie a leginkább szelíd tartalom feltételeket. Ehhez az üzemet egy puha szétszórt fény, állandó hőmérséklet, 22-23 °, a levegő stabil nedvességtartalma 65% -ban. Az elhelyezési üzem stabil páratartalmának fenntartása érdekében permetezhető a permetezőből. Naponta van szükség.
 • A szobában, ahol az áldozat áldozat, nincs tervezet. A szellőztető helyiség idején a növényeket át kell adni egy másik helyre.
 • Teljesen szárított levelek eltávolítják éles ollóval. Ez ösztönözni fogja az új fiatal lombozat növekedését.
 • Ha a növény szárításának oka nem megfelelő páratartalma, vagy az öntözési rendszer megsértése, a pot mellett kívánatos, hogy széles raklapot telepítsünk vízzel. Valamint jelentős segítség az otthoni emotion helyreállításában háztartási párásító lehet.
 • A helyreállítási időszak alatt ajánlott virágcsökkentők, öblítse le az érintetlen vizet szappannal. Ezt az eljárást hetente egyszer hajtják végre.
 • Ha az érintett növény biztosítja az összes szükséges körülményt, de még mindig nem siet, hogy visszanyerje, gondosan eltávolíthatja az edényt a gyökerek és a szubsztrátum ellenőrzésére. Ez az intézkedés lehetővé teszi, hogy megerősítse vagy megszüntesse a gyökérrendszer betegségeinek jelenlétét, illetve a kártevők károsodását. Ha a gyökér rothadásból szenved, összetett kezelésre van szükség fungicid gyógyszerek alkalmazásával. A gyökerek vagy a kártevők szubsztrátjaként gondos feldolgozó rovarölőszereket kell végezni. Mindkét esetben teljesen ki kell cserélni a fertőzött szubsztrátot, fertőtlenítést a növény cseréjét és gyökereit.

Miért megfullad a levelek szélét a levelek szélére, és mit kell tennie vele?

Miért megfullad a levelek szélét a levelek szélére, és mit kell tennie vele?

Miért megfullad a levelek szélét a levelek szélére, és mit kell tennie vele?

Megelőzés

Annak érdekében, hogy továbbra is megakadályozzák a szárítást és a térségbe való összpontosítását, az üzemnek gondosan és kompetensen kell gondoskodnia. Szükséges exomobilok megteremtése a teljes növekedésre és fejlesztésre vonatkozó valamennyi feltétel, gondosan figyelemmel kísérheti állapotát. Az állandó ellenőrzés lehetővé teszi a közelgő problémák időben történő diagnosztizálását a növény egészségével.

A levelek szárításának oka nemcsak az ellátás szabályainak megsértése, hanem a stressz is. Vázlatok, éles hőmérsékletcseppek, hideg vízzel való öntözés, és még megváltoztatják a szokásos helyet – mindezek képesek negatívan befolyásolni a növényt.

Emlékeztetni kell arra, hogy a spatifylum egzotikus eredete megnövekedett érzékenységet és stressz-tényezőknek való kitettségét okozza.

Miért megfullad a levelek szélét a levelek szélére, és mit kell tennie vele?

  A betegségek kialakulásának megakadályozása és a kártevők károsodásának kockázatának csökkentése, Szükséges, hogy rendszeresen ellenőrizze az exot, ellenőrizze a talaj állapotát a potban. Ha a talaj felszínén fehér és sárga lángot alakítottak ki, amelyet gyakran kemény vízben meg kell jegyezni, a felső réteget el kell távolítani, és a helyén friss talajt kell fektetni. Az új szubsztrátot és az átültetett tartályokat a használat előtt gondosan kell feldolgozni.

  Beteg növények szükségesek Különösen izolálja az egészséges beltéri színeket és tegye meg az összes szükséges orvosi és megelőző intézkedéseket.

  A levelek szélei miért száradják meg a levelek széleit, és mit kell tenniük vele, nézd meg a következő videót.

  Kamat cikk
  ( Még nincs értékelés )
  Ossza meg barátaival
  123
  Megjegyzés hozzáadása