Nerine: Leszállás és gondozás otthon

Ma a virágcsökkentőknek lehetősége van arra, hogy nagy számú virágzó növényt termesztenek, amelyek jól fejlődnek a kertben, valamint az ablakpárkányon a szobában. A Netherin a növények számának tulajdonítható. A virág jól megérdemelt népszerűséget használ, mivel a fajok és fajták sokféleségében jelenik meg, amelyek megkülönböztetik egy hihetetlenül gyönyörű virágot.

A virág leírása

A kultúra az amarillikus családból származó hagymás évelőkre utal. Ma találkozhatsz több nevét ennek a gyönyörű virágnak, a nerin mellett, az üzemet Lily-Spidernek, a tengeri nymphnak, a virág és a lilia Guernsey kupakjainak nevezik. A vadon, a növény Növekszik Dél-Afrikában. A Nerine egy sík lineáris típusú lombozatot tartalmaz gazdag zöld színben. A felnőttkultúra izzóláma átmérője általában nem haladja meg az 5 centimétert. A rügyek egy virágon vannak kialakítva, amely hossza lehet, hogy elérje a 40-50 centiméter elérését. A vékony lábán a virágzatból származó virágzat több kis tölcsér alakú rügyekből áll.

Virágok Nerine Virágok, amelyek átmérője a nyitott állapotban nem haladja meg a 4-5 centimétert, és a fajoktól függően fehér, rózsaszín, narancssárga vagy piros színű. A szirmok meglehetősen keskenyek hullámos szélével. Rendszerint a virágzó növények időszaka szeptemberben és októberben esik.

Az orosz éghajlat összefüggésében a virágot leggyakrabban szobai körülmények között termesztik, a nyári virágvirágok a friss levegőben, a nyílt verandákon és így tovább. Ami a lágyabb éghajlatú régiókat illeti, a növény meglehetősen képes a nyitott talajba esni.

A virágtermesztés által tervezett virágok ajánlottak, hogy óvatosak legyenek, mert Lili-Spider Juice mérgező. Veszély, nem csak egy személy, amely bőr és nyálkahártyák égését okoz, hanem háziállatok számára is.

Ezért a beltérben óvatosan figyelembe kell vennie a kultúra befogadására szolgáló helyet. Óvatos ellátás és optimális feltételek kialakítása a növekedés és a fejlődés, Nerina örülni fogja a virágot a rendszeres szép virágzáshoz.

Nézetek

Körülbelül három tucat faj van az évelő nemzetségben. A legkeresettebbek között érdemes több kultúra elosztását.

Nerin boudene

A növénynek van egy eltávolítási lombja és enyhén hosszúkás izzója, amely részben a felszínen lehet. A zöld tömeg 25-30 centiméter hosszúságú, szélessége 2-3 centiméterrel, a fényes felületen található szállás. A virág végén van esernyő típusú virágzat, amely 5-10 virágból áll, ívelt szirmokkal. Virágok típusú virágok, amelyek minden lila árnyalatúak.

Nerina szégyenletes

Ezt a típust egy kis mennyiségű fehér virág jelöli egy virágban. Szabályként számuk nem haladja meg az 5-6 darabot. A leveleknek hosszabb alakja és minimális naiz.

Nerin tekercselés

A növényt nagyon ritkán termesztik a virághalat otthon. A kultúra a virágzásra figyelemre méltó, amely alatt a harang alakú virágok hullámos élek érlelik a virágokat. A rügyek színe fehér, hogy gyengéd rózsaszín.

Nerine Sarnaya

Ez a fajta virágok nagy méretűek, szirmok, általában enyhén csavart élek. Virág virágozhat fehér, narancssárga vagy vörös virágzatokkal.

Nerin keskeny levelű

Külsőleg ez a faj a levelek szerkezete jellemzi. Lila-rózsaszín színű virágok.

Nerine hatton

Gyönyörű kultúra, amely kiemelkedik a buja virágzásával. A virágok általában sok kis rózsaszín virágot alakítanak ki.

Nerin hullámos

Virág egyenes levelekkel, piros vagy rózsaszín rügyek egy kékben, leggyakrabban az összege körülbelül 8-10 darab.

Nerin alacsony

A növény lombozat kialakulása egyidejűleg fordul elő a véres fejlődéssel. Az egyik lábon egy-két tucatnyi virágból származik, rózsaszín vagy piros színű szirmokkal.

Nerin ívelt

A zöld tömeg nem állítja meg növekedését a kultúra virágzás során is. Virágok liliom pók nagy virágok, és egy skarlát színes fényes szirmok.

Kirakodás

A Lukovichny kultúra több darab edényekben kereshető. A termesztéshez kiválasztott kapacitás átmérője azonban nem lehet kevesebb, mint 12-14 centiméter. Néhány virágtermék előnyben részesíti a nerin gyökereit az edényekben még nagyobb méretű, az ültető növény egy körben, a növények eltávolítása egymástól 3-4 centiméterrel. Ebben a verzióban a virág nem ad ki az utódokat, és aktívan virágzik. A talajban lévő növényt úgy kell elhelyezni, hogy az izzók része maradjon a felszínen.

Az évelők számára a gyenge médiumhoz szükséges laza és könnyű talaj szükséges. Egy ilyen talajt magával hozhatsz, keverve a homokot, a nedves és a gyep-talajt egyenlő részekben.

A megfelelő fejlesztés érdekében a növénynek szüksége lesz egy vízelvezető rétegre a pot alján.

A gondozás jellemzői

A kulturális ellátással kapcsolatos szabályok attól függnek, hogy az életciklus, amelyben Nerine található. Ez közvetlenül a szezonra vonatkozik. Érdemes kiemelni a fő gondozási irányelveit minden egyes időszakra.

  • Téli Az üzemben van egy virágos vesék lefektetése, ebben az időben a kultúra hűvösséget és száraz levegőt igényel. A virágot körülbelül + 10 ° C hőmérsékleten kell tartani. Ehhez a virágtermékek gyakran egy növényt küldenek az alagsorban vagy a loggiában való telítéshez.
  • A tavasz érkezésével, Márciusban egy virágos tartályt át lehet szállítani egy Lit szobába beltéri. Ebben az időszakban a kultúra növeli a zöld tömeget. Az öntözésnek mérsékeltnek kell lennie.
  • Nyár A Nerina belép a többi fázisba, amelyben szükség van a szárított zöld tömeg eltávolítására, és fokozatosan csökkenti a hidratálást is. Az optimális hőmérséklet a helyiségben ebben az időszakban a +23 tartományban lévő mutató lesz.25 ° C. Közelebb augusztushoz A pillanat akkor jön, amikor a növénynek szüksége lesz nedvességre és táplálásra, mert a virág virágzásra készül.
  • Szeptemberben Az aktív növényzet időszak kezdődik az üzemben. A virágvíznek jó öntözést kell biztosítania, valamint a műtrágyák bevezetését 2 hetente egyszer gyakorisággal. Különösen ez az idő, amikor egy virág jelenik meg a virágokon. A nerin esetében komplex ásványi kompozíciók alkalmasak, amelyeket a legjobban folyékony formában alkalmaznak. A levegő páratartalmát nem szabad növelni, érdemes megvédeni a kultúrát a közvetlen napfénybe való belépésről.

A növény nagyon hosszú ideig alkalmazkodik egy transzplantáció után, így a tartályt túl gyakran helyettesíteni kell.

A talaj cseréjéhez csak a Föld felső rétegét lőni lehet a potban, frissen helyettesítheti. A legjobb, ha ezeket a munkákat nyáron vagy tavasszal tölteni. A transzplantációs virág csak 3 éves korig készen áll.

A tenyésztési módszerek

Ma az új hagymás virágok megszerzésének 2 módját aktívan gyakorolják:

  • reprodukciós magok;
  • leányvállalatok.

Magok

Az első lehetőség magában foglalja a vetőmagot kis tartályokba vagy sekély tartályokba a földön. A leszállás megfelelő szubsztrátja vermikulit lesz. A szegény csírázás miatt az összeszerelt anyagot hamarosan le kell mélyíteni a gyűjtés után, Ugyanakkor az egyenként kell elosztani egymástól, egymástól 2-3 centiméterben. Az ültetés után a magokat és a talajt egy permet segítségével hidratálják, majd a növényeket üveggel vagy filmmel borítják, és a + 22 ° C-nál alacsonyabb ültetési anyagot és rendszeres szellőztetést biztosítunk. Az életképes magvak a megfelelő fogvatartási feltételek mellett 2-3 hét után hajtanak. A különálló tartályokban lévő fiatal növények több lap megjelenésének időpontjában lehetnek a száron.

Izzók

A szülői növényből származó izzók ága a legmegfelelőbb, ha tavasszal hajtja végre ezeket a munkákat egy növényi transzferekkel. A folyamat maga magában foglalja a rizómák extrakcióját, valamint a kis izzók óvatos szétválasztását, amelyek saját gyökerei lesznek. Ezek azonnal átültetik a földről külön tartályokba, ami a felnőtt kultúrát illeti. Az izzók esetében kicsire lesz szüksége az edények átmérőjében.

A betegségek és kártevők elleni küzdelem

A legveszélyesebb betegségek közül, akinek Nerina szenved, érdemes kiemelni többet.

Puffadt harmat

A gombás fertőzés, amelynek jele egy könnyű virágzás a kultúra zöld tömegén. Ha ilyen neoplaszmákat találnak a leveleken, a Nerina-t bevásárló fungicid kompozíciókkal kell kezelni.

Mozaikvírus

Veszélyes betegség, amelyek jelei barna foltok lesznek a virág leveleiben. Leggyakrabban a betegség az otthoni növényi ellátással kapcsolatos hibák miatt alakul ki. A virágos harcot fungicidek végzik.

A virágos harcot fungicidek végzik.

A növénynek a felesleges nedvességet vezethet, ezért szigorúan ellenőrizni kell a befecskendezett folyadék mennyiségét, elkerülve annak stagnálását a potban. Ellenkező esetben az izzó rothad.

A kultúra veszélyeztetett rovarok közül érdemes kiemelni számos embert.

Meylybug

Egy kis rovar, amely táplálja a kultúra gyümölcsléjét. A Pest észlelése a növényen nehéz lehet a kis méretének fényében. A jegy jelenlétére mutató jel, amely a leveleken fekete penész lesz. A veszélyes rovarok elleni küzdelmet a fitoszosták növényi feldolgozásával végzik, de az elővilágot át kell adni, hogy az egyének kultúrájából származó személyeket gyűjtsön, amelyek e célokra nedvesített pamut pálcát használnak.

Levélszemét

Veszélyes rovar, ami komoly veszélyt jelent egy virágra. Az egyének nagyon gyorsan megszorozzák, táplálják a kultúra gyümölcslevét. A kártevők kolóniájának elpusztítása, a Nerina-t szappanoldattal kezeljük, miután az inszekticideket használják. A virág nagyszámú TRI-vel a boltkémia többször is lesz.

Gyökér atka

Rovar elpusztítja a föld alatti részét. A kártevők elleni küzdelem érdekében egyes virágtermékek népi jogorvoslatokat használnak. Ezek közül a leghatékonyabb: kultúra-kezelés szappanoldattal, a virágot mangán oldattal. És használja a gyógynövény-bajnokokat és a virág expozíciót ultraibolya fény alatt.

Ha a szelíd eszközök nem hozták a kívánt eredményt, a kártevőt a rovarirtó feldolgozásával javasoljuk.

További információ a Nerine Bowdenről.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: