Royal Orchideák: élőhely, típusok és növekvő

A díszes virágzó kultúrák mindig is nagy népszerűséget élveztek a virágvíz között. Az ilyen népszerű növények kategóriájának tartalmaznia kell a királyi orchideát, amelyet számos színben mutatunk be. Ezenkívül a phalaenopsis nagyszabású változata meglehetősen lehetséges, hogy otthon növekedjen, még a virágtermesztés minimális élményével is.

Természetes közeg

Az orchidea növények fajtái az egész világon az Antarktisz kivételével nőnek, azonban nem minden ilyen növény képes ismétlődő és gyönyörű virágzásra. A virágzó növények kategóriáját kell tulajdonítani Phalaenopsis. Ezek a növények a természetes élőhelyből származó növények, amelyek fokozatosan üvegházakba, botanikus kertekbe és ablakpárkányokba és házakba költöztek.

Ma meglehetősen nehéz megnevezni a természetes környezetben növekvő hibridek pontos mennyiségét és a helyiségben. Általában különböznek a külső jelek és a virágok lehetősége. Hogy a növények Virág nagy virágokkal, A Royal Phalaenopsis tartozik. A természetben lévő orchidea virágzó törzsek megtalálhatók Kína, India és Ausztrália trópusi erdőkben. E régiók éghajlati viszonyai a legmegfelelőbbek az óriási kultúrák fejlődéséhez és virágzásához.

Növények inkább a fák kéregén, a kövek résein, Az orchideák is jól fejlettek az erdőkben és a víztestek és a folyók közelében, ahol a megfelelő páratartalom és jó világítás lesz, anélkül, hogy belépne a közvetlen napfény kultúrájába. A nagy orchideákat egy lenyűgöző ütés jelöli, amely az epiphytes fő külső jele.

Otthon a méretek kissé kisebbek lesznek.

Nézetek

Ma a tenyésztők erőfeszítéseinek köszönhetően számos nagy királyi orchidea fajtát kaptunk. A következő különösen népszerűek.

 • Kék phalaenopsis. A növény szokatlanul szép színét kiemeli. Mennyei kék virágok alakulnak ki a kultúra kultúráján, a virágzó fázis meglehetősen meghosszabbítható.

 • Royal Pink Phalaenopsis. A hibrid a japán származékhoz kapcsolódik. A fajták népszerűsége a virágok szelíd rózsaszín színének köszönhető.

 • “Royal Aphrodite”. Transzgenikus hibrid kék színekkel, amelyet az ázsiai tenyésztők nem régen fogadtak.

 • Royal Orchid “Cascade”. A kilátás a kultúra virágzó növekedésének irányára figyelemre méltó. A hosszúság növekedésének eredményeként teljes élő íveket vagy gyűrűket hozhat létre a blossomed rügyekből.

 • “Wanda háromszínű”. Ez a kultúra otthon érheti el a magasságot két méter. A növény évente kétszer virágzik, az orchidea jellemzője a virágzási fázisban lévő virágok illata.

 • “Wanda Valkovaya”. A Phalaenopsisnak meglehetősen nagy gyökérrendszere van olyan lapokkal, amelyek hossza elérheti a 20 centiméterrel. Színes szín – rózsaszín, a középső rész lila, és oldalsó szirmok – sárga, fröccsenő és csíkok.

A királyi orchideák típusai közül, amelyek zárt körülmények között tenyésztésre szolgálnak, érdemes megjegyezni az ilyen növényeket is “Giant Alba”, a világ legnagyobb orchideája, és Intervida Gyryrid “Acossard”.

Leszállás

A Royal Orchid alig adaptált az új körülményekhez az átültetés után, amelynek fényében ez a manipuláció a növényrel csak szélsőséges esetekben helyes. Ez vonatkozik a gyökérrendszer növekedésére, amikor az öreg pot túl kicsi a phalaenopsis számára. Azonos A transzplantáció szükségessége előfordulhat, ha a gyökérbetegség észlelhető.

Vannak ajánlások a megfelelő talaj kiválasztására egy trópusi virágra. Először is, nem akadályozhatja a levegőbevezetést a gyökérrendszerhez, valamint a nedvesség öntözésének késleltetéséhez. A legmegfelelőbb lehetőség lesz Földi tűlevelű kéreg és moha sphagnum. A produktív fejlődés egy cserepes virágkultúrában érdemes közé tartozik Faszén, morzsák és homok.

A speciális kertészeti osztály, akkor vegyél egy kész szubsztrátja phalaenopsis, azonban, ha a vásárlás kell fordítani a kifejezés eltarthatósága és tárolási körülmények között.

A virágvíz között is vélemény áll fenn, hogy a királyi orchidea a szobai körülmények között és a természeti környezetben általában nem igényel talajt általában. Ezért találkozhatsz egy olyan kultúrával, amely egy műanyag kosárban fog növekedni, vagy egy darab fa kéreghez csatlakozik. Az ilyen fejlődés során a növény nedvességet és az élethez szükséges anyagot kap.

Ha egy edényben egy virág növelésére szolgáló módszert választották ki, akkor prioritásként lesznek Kapacitás agyagból vagy polimer tartályból. A gyökerek védelme érdekében a virágot továbbá behelyezzük fonott gyorsítótár vagy kosár.

A Phalenopsis üvegtartályokban alakulhat ki, e célból magas üveg váza.

A talajban gyökerezés magában foglalja a következő műveletek algoritmusát.

 1. A kiválasztott kapacitás alján Először el kell állítanom a leeresztőréteget. Ez lehet kavicsos vagy clayzit, amelynek rétege körülbelül 2-3 centiméter.
 2. Ezt követően a Pharmaal TaraU töltött szubsztráttal. Az üzemet a régi talaj nélkül átültetik a potba, ezért gondosan meg kell adni. A tisztítás során a helyes megoldást a gyökérkultúra-rendszer ellenőrzi, és a sérült gyökereket eltávolítja a. A vágások kötelezőek az apróra vágott szénnel.
 3. Orchidea egy edénybe helyezve, A központi részben lévő gyökerek egy nagy kéreggel vannak megszórva, az oldalt meg kell feszíteni és elaludni egy kéreg és moha kisebb frakcióval.

Leszállás után szükség van a növények öntésére pár nap alatt.

Gondoskodás

A royal orchidea termelékeny növekedésének és virágzásának kulcsa a megfelelő mikroklíma létrehozása. A prioritás az optimális rendelkezésre bocsátás Levegő hőmérséklet, amely a +24 és +26 fok között kell lennie. A téli hónapokban, amikor a phalaenopsis a többi fázisban lesz, a hőmérsékletet 4-6 fokos csökkentéssel kell csökkenteni.

Tropikus Virág szereti a nedvességet, Ezért az öntözés mellett az orchideát rendszeresen permetezzük.

Az otthoni öntözés többféleképpen hajtható végre:

 • meleg zuhanykultúra kialakítása;
 • merülő növény egy ideig a raklapon vízzel;
 • Öntözés talaj, amely szétszóródott öntözéssel;
 • Permetezés.

Nyáron minden héten virágot fürödhetsz. A zuhany után el kell hagynia az orchideát egy ideig a fürdőszobában, hogy minden nedvességelvezetést adjon. A leveleket RAG-vel kell figyelni. Hagyja a virágot a raklapon vízzel lehet fél óra. Határozza meg, hogy az üzem eléggé mérgezett a nedvesség, lehet, hogy a gyökerek színe – zöld lesznek.

Az öntözésből az orchidea minden második napján öntözhető, meleg vízzel az öntözéshez. A permetezés során érdemes elkerülni túl sok nedvesség a levegő gyökerei. Ha a királyi orchideát egy üveg vázában termesztik, akkor elég lesz az öntözéshez, hogy öntsük a vizet a tartály belsejében, egy órán át, majd leeresztve.

Az orchideák világításának világosnak kell lennie, de anélkül, hogy egy közvetlen napfény virágot ütne. Az ablakpárkány a dél-nyugati oldalon lesz az optimális hely a trópusi kultúra otthon termesztéséhez. Télen, rövid nappali fényében a növény átrendezhető délre.

Télen a Phalaenopsis további kiemelést igényelhet, amely speciális lámpával képes lesz szervezni.

Ami a virágzást illeti, minden igényt figyelembe véve, a nagyvirágzott A kultúra évente kétszer virágozhat Különböző mesterséges stimulánsok nélkül. Ahhoz, hogy a virágzás kultúráját provokáljon, lehetőséget adhat az orchidea stresszes helyzetének megteremtésére. Ez a szoba és az éjszakai levegő hőmérséklete között jelentős különbség jelenlétében lehetséges. Általában elegendő ingadozás lesz 10 fokos kisebb oldalon.

A virágzási fázis végén Orchidea szükség van. Ehhez az üzemnek van a menekülés lebontása, ennek eredményeként csak egy kis fillér marad. A vágás helyét az eljárás után a méhviasznak kell kezelnie.

Az időszak alatt csökkenteni kell az öntözés mennyiségét, és csökkenteni kell a levegő hőmérsékletét a szobában + 18- + 20 fok. Ilyen körülmények között a kultúra gyorsabban helyreáll, és újra virágozni fog.

Betegségek és kártevők

A Royal Orchid otthon gondozása a betegségek elleni védelemre és a rovar kártevők elleni védelemre vonatkozik. Nagy veszélyt jelent egy trópusi virágra Aranyos bilincsek. A kártevő elpusztítása érdekében a tenyésztést szappanoldattal mossuk. Ha ez a módszer nem hozta meg a kívánt eredményt, a virágot gombaölővel kezeljük.

Az orchideák különféle gombás fertőzések, törzs, termikus égési és foltok képződése zöld tömegben. Leggyakrabban ezek a helyzetek merülnek fel az ellátással kapcsolatos hibák során, és optimális feltételeket teremtenek a virág fejlődéséhez.

Ma szinte minden betegség kezelhető. A megelőzésre rendszeresen ellenőrizni kell a kultúrát, és ha bármilyen jelet észlelnek, állítsa be a mikroklímát a házban. Ami a gombás fertőzéseket illeti, véletlenül a növények fertőtlenítésének segítségével a fungicidek segítségével.

A Royal Orchid transzplantációról a következő videóra mesélve.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: