Szoba kialakítása: Nem szabványos megoldások

A nappali design az összes javítás nagyon fontos és komoly szakasza. A nappali és a hálószobák olyan helyek, ahol a legtöbb szabadidejét és az erejét töltjük. Fontos, hogy mindent hozzon létre a saját kényelméért, és vegye figyelembe az árnyalatkészletet.

Közúti szabályok

Az illetékes bútorok összehangolása nem kevésbé fontos, mint maga a bútorok. Annak érdekében, hogy az eredmény hosszú ideig kérjen, vegye figyelembe a tervezői tanácsát a kérdéssel kapcsolatban. Tekintsük a bútorok elhelyezésének lehetőségét korlátozott helyen, mint egy kis területen, a leggyakrabban a panel házakban és a khruscsovban kell szembenéznie.

Nincs sok lehetséges lehetőség, néhány közülük előnyösebb, kevésbé, egyesek nem alkalmazhatók bizonyos terekben.

Két fő bútorozási módszer megkülönböztethető:

 • szimmetrikus;
 • aszimmetrikus.

A bútorok szimmetrikus elrendezése alatt a párosított belső elemek helyét a megadott tengely mindkét oldaláról érjük. Például az ágy fejének mindkét oldalán található éjjeliszekrények. Ezen az elven a kanapé, a szekrények és hasonlók mindkét oldalán található polcok eldobhatók. Az ellenkező oldalon hagyományosan elhelyezett TV. Ez egy egyszerű és laconikus beállítás, szokásos. Azonban egy ilyen helyzet szervesen néz ki a téren négyzet formájában.

Az aszimmetrikus módszer magában foglalja a váltakozása nagy tételek alacsony, amelyek mentén a falakat, ami megteremti a szükséges egyensúlyt a szobában. A hosszúkás helyiségek tulajdonosai általában ezt a módszert alkalmazzák.

Szoba 17 kv. M

Ilyen helyiségekben a legjobb a bútorok szabványos tervezési elveinek. Egy szobai apartmanok közepes méretű, mint zónás, széles, amely segít a munkaterület elválasztásában a hálószobából. Az ilyen partíciók könnyen hajthatók, és a zónák méretével.

Ha például a tulajdonosoknak meg kell tartaniuk a vendégeket, akkor Shirma egyszerűen hajtogatva és eltávolításra kerül, és éjszaka egyszerűen visszaadják vissza. Továbbá ne felejtse el a világítást, mert az intenzitásával dolgozott, az intenzitással dolgozott, amely funkcionálisan elválaszthatja az egyik zónát egy másikból.

17 kV-nál kevesebb szobák. M

Ha ilyen kis szobákra van szükség, mint a 12 és 16 kV. M, 11 és 14 kV. m, a partíciók túlságosan nagyok lesznek, ahelyett, hogy függönyöket használhatsz. A szűk szövet teljes szigetelést hoz létre, és az átlátszó tüll kissé körvonalazza a határát, fenntartva a szoba közösségét.

Ha elegendő természetes fény van a szobában, például egy két ablakkal rendelkező szoba, előttük telepíthet egy tükörszekrényt, amely vizuálisan helyez hozzá helyet és levegőt.

Az alvóhely egy kis helyiségben a legjobban felszerelt, összecsukható kanapéval, amely egy hajtogatott napon minimális helyet foglal el. Ha egy személy él a szobában, akkor érdemes használni egy székágyat. Bútorozott bútorok szigorúan ellenjavallt. Korlátozott terület teszi megszabadulni túl sokat, és csak a leginkább szükséges. Tükrök, fényes bútorfelület, nyitott polcok Hozzon létre egy légköri belsejét.

Készítsen szobát egy közös szolgálatban, először gondolkodni kell a funkcionalitásról. Az “intelligens” zóna hozza a szükséges kényelmet a lakásban. Ahhoz, hogy vizuálisan bontsa ki a helyet, jobb, ha világos színeket rendeznek, vegye fel a fényt és a tükröket.

A regisztráció jellemzői

A tervezési stílus nagymértékben függ a tervezéstől. A négyzettermek kialakítása a legegyszerűbb, és néhány nem szabványos lehetőség meg kell szakítani a fejet.

Elhaladó

A szovjet években a folyosószoba széles körben elterjedt probléma. A házigazdák sikertelen téglalap alakú elrendezéssel küzdöttek, sokféle módon, egy zónát elválasztva más megsemmisítőkből, függönyökből, valamint még kanapékból és szekrényekből. Az alábbiakban több tipp van az elhaladó helyiségek funkcionalitásának növeléséhez.

A kényelmetlen szoba egyik modern módja egy nyitott típusú elrendezés, amely vizuálisan kiterjeszti a szobát. A szükséges falaknak el kell távolítania és telepíteniük kell az üvegpartíciókat

Sikeres ötlet – A szimmetria elvének használata. Az ajtók közötti tér a tengely felett van.

Sok szoba áthalad az aktív mázas erkély miatt. Ebben az esetben újra felszerelhető az iroda alatt.

Gyakran a nappali egy olyan szoba, ahol az ajtók minden szobába mennek, ami megakadályozza a bútorok kényelmes elhelyezését. Ha Ön az ilyen elrendezés tulajdonosa, ne próbálja meg építeni az összes bútorokat a falak mentén. Ezenkívül az ingyenes függőleges tér nem annyira, ha megtagadja az ajtókat és az ablakokat. Használjon bútorokat a zónákhoz. Például egy kanapé elforgatható a konyhába.

Ha az átjáró zóna nem ad kényelmes létezni, akkor fontolhatja meg, hogy az ajtó áthelyezése és a helyiség részének szétválasztása a folyosó javára. Az ilyen nagyszabású munka kötelező megállapodást igényel.

Stúdió

Az általánosan elfogadott értelemben a stúdió apartman vagy a nyitott tér konyha és nappali. Ez jelentősen növeli az élet kényelmét és kiterjeszti a helyet.

A konyhai zónát általában egy bárszámlálóval elválasztják, ami nem csak nagyon kényelmes, hanem stílusos is. Nagyon fontos a TV telepítése, hogy nem csak a kanapén, hanem a lakás minden pontjáról is látható. Így a családtagok, akik különböző dolgokkal foglalkoznak, ugyanazt a TV-programot nézhetik meg.

A legjobb étkezési hely az ablakban. Először is a természetes világítás miatt, valamint az ablakoktól való kilátást, és nemcsak a TV nézésére kommunikálni.

G ábra

Egy ilyen nem szabványos szobában a kanapé jobb választani egy m-alakú alakot, fából készült karfákkal, hogy egy csészét vagy egy poharat tegyenek ott.

A zónák elrejtése érdekében használja a képernyőt.

Szögletes

A két ablak szobájában lévő jelenlét fényűző és gyönyörű, ezért ne hagyja ki a hangulatos és könnyű hely létrehozását. Nagyon gyakran, az ilyen helyiségek a szimmetria elvén játszhatók le.

A nagy ablakok jól illeszkednek a stílus minimalizmusába. Napsütéses, sőt szögletes, néha kényelmetlenséget biztosít. A napsütéses szoba meg kell sötétítenie a vakokat, a függönyöket és a tülleket.

Helyezze a szobát élénk színekbe, hogy még több levegőt adjon hozzá. Ha az ablakok ellentétes falakon találhatók, akkor megengedhető, hogy különböző formaterveket hozzanak létre.

Az asztal jobb helyszíne az ablak mellett, hogy biztosítsa a természetes világítás, de a bútorok helye nem akadályozhatja meg az ablakzónába való áthaladás. A Windows közelében két széket helyezhet el, és köztük egy kávézóasztal, padlólámpa vagy egy szobanövény között.

Ha elég szerencsés ahhoz, hogy nagy ablakokat kapjon a padlóra a mennyezetre, akkor helyezze el a bútorokat ellenkezőleg, hogy megcsodálja a fajokat.

A szoba rendeltetési helye szerint

A szoba kialakítása közvetlenül nemcsak méretétől és elrendezésétől, hanem annak céljára is függ.

A nappali általában a legcsodálatosabb a lakásban, amely helyet biztosít a fantázia számára. A stílus tekintetében vannak bizonyos szabványok. A belső teret klasszikus stílusban, vagy az új modernista trendekkel összhangban adják ki.

A klasszikus nem találkozik az időben, és nem rendelkezik fényes bosszantó elemekkel, amelyeket nem lehet mondani, például a belsejében a loft stílusában. Bármelyik eredeti design, valószínűleg 5-10 év alatt valószínűleg kellemes lesz a tulajdonosoknak. A vendégszobában a lakás minden lakosai, és univerzálisnak kell lennie. A szobában kényelmesnek kell lenniük a vendégek fogadására és családi estekre.

A hálószoba belsejének kiválasztása fontos, hogy megértsük egy pár vagy egy benne élő személy sajátosságait. Különösen figyelembe kell venni a tulajdonos és a függőségének padlóját.

A Nő Boora mindig alapvetően különbözik a férfi hálószobájából. A Glamour Girl és a Guy Guy tervezése változatos lesz, ami meglehetősen természetes, mert a szoba kialakítása meg kell egyeznie a bérlőnek.

A nagymama szobájának megteremtése, figyelembe kell vennie az idősek igényeit, nevezetesen – az a lehetőség, hogy elérje az ágyat az elsősegély-készlethez, kapja meg a kívánt dolgot anélkül, hogy alacsonynak kell lennie, vagy fel kell kelnie a szék.

A munkahelyi irodát általában szigorú és sötét színekben tartják fenn. Gyakran használja a fa burkolatot, amely a drága klasszikusok légkörét hozza létre.

Ami a konyhát illeti, először el kell döntenie, hogy mit beszélünk: a standard konyháról vagy a konyháról a nappaliban kombinálva. Jellemzően a konyha belseje a “kulinőr” ház főfenntartását választja. A főzés sok időt vesz igénybe, ezért fontos, hogy az összes “konyha” manipuláció a lehető legkényelmesebb legyen.

A fürdőszobában, a legfontosabb dolog – minden milliméteres tér előnye. Gondolkodás, ahol jobb, ha egy mosógépet helyezünk el, egyes esetekben jobb a konyhában, ahol a fűtött törölköző sín, hogy a kabinet szükséges-e, és így tovább.

A gyermekek és a felnőttek ízlése jelentősen különbözik, ezért kérjük, hogy a baba, de ugyanakkor megmentse a gyakorlatiságot és a funkcionalitást, lehetővé téve a gyermekszobának a gyermekek projektjét a gyermekkel.

A folyosó kialakítása a méretétől függ. Ha szó szerint 2-től 2-ig terjed, akkor nem találkoznak. A legfontosabb dolog az, hogy a felsőruházat és a cipőhöz tartó horgokat biztosítson. Ha a folyosó terület több, például a 4-4., Akkor már azt gondolhatja, hogy a hely, ahol ülhetsz, fiókos és tükör, aranyos klaszter típus.

Általános ajánlások A kis folyosó kialakításához az egyszerűség és az Unobtrusion:

 • NO – MOVIE HÁTTÉR;
 • Nem – nyitott polcok;
 • jó világítás;
 • Tükör.

Ha egy tágas folyosó zóna boldog tulajdonosa, akkor adhatja meg a képzelet és a szoba érdekesebb dekorációját, valamint a bútorok elhelyezését.

A tervezési lehetőségek sokat jelenthetnek: szabványos és egyszerű, szokatlan háromszög és ötszögű szobák, hálószoba a tető alatt és hasonlók. A megosztott tippek használatával kényelmes és szokatlan helyzetet hozhat létre bármely házban.

A fenti megoldások mindegyike segít egy kényelmes környezetet teremteni körülöttük, és időt tölthet az előnyökkel.

Hogyan adjon ki?

Ha a lakásod nem olyan tágas, amint azt szeretnéd, akkor ne legyen ideges – a kis területek esetében sok szokatlan ötlet van. Ha a szoros tér eszik, akkor gondoljon az átépítési projektre. A szoba bővíthető a szoba és a konyha vagy a szoba és az erkély kombinálásával. Ehhez szükség lesz egy közös téglafal szállítására.

A megjelenő hely a munkaterület alatt, vagy éppen ellenkezőleg, a pihenő terület, a könyvespolcok elhelyezése ott és a szék ott. Ha a formázott hely nem annyira, lehetséges, hogy a beépített ruhásszekrény egy erkély helyett fel van szerelve. Mielőtt folytatná a munkát, meg kell állapodnia a projektben a vonatkozó példákban. Készítsen felújítást a saját kezével, de ha kétségek merülnek fel, akkor jobb lesz, hogy jobbra forduljon a szakemberekhez.

Színes megoldások

A klasszikus mindig divatban van, különösen kis terekben.

 • Az elefántcsont, tejtermékek és bézs típusának fényes pasztell árnyalatait hőt és levegőt vezet be a belső térbe. A bútorok megfelelnek, a legfontosabb dolog – ne válasszon túl nehézkes.
 • A szoba kialakítása fehér, az azúr és a kék-zöld színben frissességet és erőteljes. Kiváló megoldás a forró és szűk helyhez.

 • A falusi hangulat szerelmesei értékelni fogják a Provence stílusát. Ne feledje, hogy a gondatlanságnak könnyűnek kell lennie, ne tegye túl részletesen.
 • Minél kisebb a szoba, annál kisebbnek kell lennie dekorelemek. Ebben az értelemben a csodálatos verzió lesz a minimalizmus stílusa. Laconikus fekete-fehér gamma mindig érdemes és stílusos.
 • Luxus és kényelem Adjon hozzá minden barna árnyalatot: homok, kávé, terrakotta.

 • A sárga színséma mindig releváns. Figyeljen a kukorica, a mustár és az okker érdekes és divatos árnyalatainak.
 • Minden kék árnyalat: a pasztelltől a mély ultramarinig, – adja meg a szobát a mágikus mélységben.
 • Úgy tűnik, mintha a virágos illat tölti a szobát, lila, lila vagy lila díszítve.

Képek és minták

Mindenki tudja, hogy a sötét színek és a nagy nyomatok helyet takarítanak meg, így kis helyiségekben még mindig jobb, ha könnyű palettát használunk, de senki sem törölte a sötét és a fényes ékezeteket. Nem ajánlott háttérképet használni nagy 3D-s mintával és nagy mintával a közeli szobákban.

Gyönyörű példák a belső térben

Minden, ami körülöttünk, hatással van az életünkre. Ezért fontos, hogy különös figyelmet fordítsunk a környező tér kialakítására. Gyönyörű és kompetensen tervezett szoba nem csak tetszik, hanem megoldja a rossz tervezési problémákat, a terület hiánya, elrejti a hiányosságokat és növeli a funkcionalitást.

Az alábbiakban a példák sikeresen kombinálják az esztétikát és a kényelmet. Első pillantásra úgy tűnik, hogy a bútorokat, és nem túlterhelte a szobát – a feladat szinte lehetetlen. A tervezők azonban ügyesen megbirkóznak a négyzetméter és a nem szabványos elrendezések hiánya miatt.

 • Kiváló lehetőség gyengéd tónusok egy lány számára. A kompakt tacht egyidejűleg végrehajtja a kabinet szerepét. Az ablak zóna hatékonyan részt vesz az asztalon.
 • Nem szabványos megoldás az iskolai szobában. A gyermekek egész komplexum központjában íróasztal, ágy és ruhásszekrény.

 • BOLD megoldás az ifjúság számára. Szabadidős terület a mennyezet és a nyitott állványok alatt.
 • Pályázat és hangulatos kis szoba, ahol nincs semmi felesleges, de ugyanakkor van mindent, amire szüksége van.

 • Loggia, újra felszerelt a gyermek hálószobájában.
 • Itt van – megoldja a problémát egy keskeny és kényelmetlen szoba.

 • Az alvóhely sikeres zónázásának lehetősége textilekkel.
 • Az ágy sikeresen elrejti a szekrényben. Gyakorlati és stílusos.

Nem szabványos szoba tervezési megoldások Lásd a következő videóban.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: