Vörös orchideák: A leírás és az ellátás fajtái

Orchidea egy csodálatos, kifinomult virág forró trópusi bozótosok. Néhányan egy virágot, minden szín királynőjét hívják. A különböző és fényűző fajok közül a legemlékezetesebb – alaty vagy piros orchideát oszthat meg. Vigyázz és gondoskodjon róla, hogy meglehetősen egyszerű, de vannak bizonyos részletek és finomságok.

Sajátosságok

Scarlet orchideák az otthoni légkörben inkább híresek, mint a phalaenopsis. Ez az egzotikus könnyen alkalmazkodik az otthoni körülményekhez. A luxus növény monopodiális. Van egy szép hosszúkás szár, erős levelek, fényes zöld színek. A levelek megőrzik fényerejüket és zöld, majd sárga és meghalni.

A gyulladások mennyisége a tartalom feltételei miatt változik. A megfelelő gondossággal Orchidea 40 virágzást adhat a virágzás egy évszakára.

A virágok gyengéd kellemes illatúak, és idővel megváltoztathatják az árnyékot a fényes skarlátból a sötétvörösre, és a szirmok maguk is hasonlítanak a pillangó szárnyakra.

Nézetek

Tekintsük a legnépszerűbb fajtákat.

Vörös pavlin

Ez a leghíresebb és egyedülálló nézet. A virág nagyon szelíd és vékony. A sárga-vörös rügyei nagyon emlékeztetnek a páva tollakra, mert a virág egy ilyen nevet kapott.

Vörös buddha

Ez az újdonság phalaenopsis. A virágok nem túl nagy méretűek, de mivel több tucatnyi is lehet, buja virágzást alkotnak.

vörös sárkány

Ez a PEG Phalaenopsis keveréke. A virágzata kicsi, ami a virág különleges extravagációt adja.

Vörös jaguár

Ez egy monohybrid phalaenopsis-óriás, nagy nagy rügyekkel rendelkezik. Ezt a csodálatos gyönyörű növényt az ellátás során szekréció jellemzi, ezért ritkán kerül a gyűjteménybe.

Hogyan kell törődni?

A piros orchideák gondozása egyszerű, mert a szerény növényekre vonatkozik, nem különbözik az orchidea fajták többi részének gondozásától. Vannak pillanatok, amelyek tiszteletben tartása segít a gyönyörű virágzás idejének meghosszabbításában. Ezt a következő egyszerű szabályok tartásával lehet megtartani:

 • Hozzon létre megfelelő hőmérsékleti módot;
 • fenntartja az optimális páratartalmat;
 • megfigyelje az egységes öntözést és etetést;
 • elegendő intenzív világítási módot biztosít;
 • a növények időszerű műtrágya;
 • Szükség esetén átültetve;
 • Kötelezőnek kell lennie az egészségügyi orchideák állandó irányításának.

Különös figyelmet kell fordítani a gyökerekre. Ezeknek smaragdzöldnek kell lenniük. Ha megváltoztatták a színt, akkor valószínűleg egy gombás vírusos betegség vagy sérült a gyökérrendszer, amely virághalálhoz vezethet.

Világítás

Ez a virág könnyű kapcsolt növény. Fényes világítás – Ez az orchideák normája. De félnie kell a közvetlen napfénytől, mert egy levélégetéshez vezethet. A fénytől közvetlenül a levelek függnek, megváltoztatják az alakot és a színt.

Az orchideák jobb fényének hossza 15 óra, ezért ajánlott egy potot elhagyni egy virággal az ablakpárkányon. Ebben az esetben a levelek fényes smaragd árnyalatot kapnak.

páratartalom

Az orchidea szereti a nedvességet, így meleg időben meleg vízzel kell permetezni. Javasoljuk télen, mivel a levegő ebben az évszakban hideg és száraz. A virágzás ideje alatt azonban az orchideát nem szabad permetezni.

Optimális idő a permetezéshez – reggel és este.

Locsolás

Sekély gyökérrendszer – ez a növény fő különbsége. Azért Egy virág öntéséhez javasoljuk a puha esővíz használatát, A víz áthaladása a gyökérrendszerhez szükséges tápanyagok.

Ha nincs lehetőség az esővíz megszerzésére, akkor jobb, ha alkalmazza a szokásos főtt főtt.

Egy másik módja annak, hogy öntsük egy növényt, hogy csökkentse a potot egy virággal egy tartályban, vízzel töltve, 20 percig. Ezután tegye a tálcát a felesleges folyadék eltávolítása érdekében. A növény öntése 1 alkalommal ajánlott 7 nap alatt.

Trágya és táplálkozás

Különösen ajánlott a vitaminok hozzáadása az energetikai növekedés során. Nem ajánlott az orchidea megtermékenyítése közvetlenül az akvizíció után, mivel először alkalmazkodnia kell az új feltételekhez. És a növények etetésére jobban használnak vizes oldatokat, és nem tablettákat.

Adat-vitaminok vásárlása szakosodott üzletekben, hogy ne vásároljon hamis, és ezáltal ne károsítsa az üzemet. A szakemberek előadják a műtrágyát 20 naponként.

Átruházás

A transzplantáció olyan esetekben van szükség, ahol:

 • A virág egy potban nyugszik, és esik;
 • A gyökerek tippjei megjelentek a felszínen;
 • elindította az alsó leveleket;
 • A gyökerek tasak és rothadtak.

Optimálisan a transzplantációs orchideák jobb időszakossággal két év alatt, de a virágzás befejezése után kell. Szükség esetén a transzplantáció gyakrabban történik. A transzplantáció során az új méretű kapacitás kell minden alkalommal, amikor az előző. A szubsztrátumnak tartalmaznia kell a tőzeget, a faszénet és a kavicsokat.

A leginkább optimális transzplantációs módszer az úgynevezett növények átrakodása.

Ennek a módszernek a lényege a következő. Először óvatosan hidratálja a földet, hogy szabadítsa fel a gyökereket. Ezután Óvatosan vegye ki a fazék virágát, és egy új tartályba helyezzük, majd mérsékelt öntözés ajánlott.

Pestek és betegségek

A piros orchidea betegségek és kártevői támadások vonatkozhatnak. Az egyik nem kívánt vendég vékony atka. Hely és kis fekete pontok – ezek a kártevők létfontosságú tevékenységének jelei. Számos módja van a kullancs ellen. A leginkább és egyszerű – növeli a nedvességet.

A növekedés és foltok formájában is gombafertőzések is vannak. Mindez a levelek elvesztéséhez és a színváltozáshoz vezet. Az orchide gyógyítására, akkor újra kell-e.

A legveszélyesebb paraziták a hullám és a fehér. Ebben az esetben, hogy megakadályozzák a növény halálát, meg kell oldani a rovarok tojását.

A piros orchidea érdekes árnyalatú, így gyakran használják az otthoni és nyaralók dekorációjaként, és nagyon szerény. Annak érdekében, hogy a növény jól növekedjen és fejlődik, egyértelműen és helyesen kell tartania a tapasztalt virágcsökkentők minden ajánlását. Ezután egy hosszú virágzás garantált és magas élettartamú luxus vörös orchidea élet.

Az orchideák jobb ellátására nézze meg tovább.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: