Hogyan kell mosni egy bőrszoknyát

A bőrszoknya divatos és stílusos ruhadarab, amely minden helyzetben hatásosan mutat. A bőr azonban nehezen ápolható anyag, nem bírja a kemény tisztítószereket. Emellett a bőrszoknyák, különösen a valódi bőr, drágák, és bizonyos fokú ápolást igényelnek.

Összeállítottunk egy listát a mosási tippekről, amelyek segítenek abban, hogy bőrszoknyája jól ápolt legyen, és sokáig tartson.

Hogyan kell mosni egy bőrszoknyát

Milyen gyakran kell mosni a bőrszoknyát?

Általánosságban elmondható, hogy a bőrruházatot nem szabad mosni. Nem ellenáll a víznek – elegendő a rendszeres tisztítás egy normál nedves törlőkendővel.

Ha a ruhái piszkosak, vigye őket tisztítóba. Nagyon drága, de egy professzionális tisztító biztosíthatja, hogy a szoknya finoman és szakszerűen legyen tisztítva, és megőrizze az anyagot és a ruhadarab általános megjelenését.

Vannak azonban módszerek a bőrszoknya otthoni mosására. Először ellenőrizze a gyártó címkéjén található információkat. A címkén feltüntetik a bőrruházat helyes ápolási módját: a helyes mosási módot, a maximális hőmérsékletet és egyéb óvintézkedéseket.

A szoknya moshatósági vizsgálatát a szoknya mosása előtt el kell végezni – ellenkező esetben fennáll a ruhadarab károsodásának veszélye. A bőrgyártók cserzőanyagokat használnak a bőrfeldolgozás során, hogy megakadályozzák a szoknya vetemedését. Ezek a termékek azonban vízzel könnyen kimoshatók.

Ha van olyan bőrmintája, amelyet a gyártók ruhadarabokhoz rögzítenek, mossa ki őket próbaképpen. A szoknya belsejéből is vághat egy kis darabot. Ha a bőrminta nem deformálódik, és a vízzel és mosószerrel való érintkezés után is ugyanúgy néz ki, a szoknya mosható.

A szoknya kézi mosása

Eljárás:

 1. Töltsön meg egy medencét meleg vízzel (legfeljebb 30 °C), és áztassa a szoknyát 10-15 percig. Nincs szükség mosószer, szódabikarbóna vagy más termékek hozzáadására;

 2. Adjon hozzá szappant, és egy puha kefével óvatosan súrolja le a szoknyán lévő szennyezett területeket;

 3. Öblítse le jól a szoknyát, rázza meg alaposan, fordítsa ki, és törölje szárazra.

Olvasson tovább  Hogyan tisztítsuk az üveget - népi és professzionális tisztítószerek, eszközök

Öblítse le a szoknyát azonos hőmérsékletű vízben. Ellenkező esetben a ruhadarab összemegy.

A felesleges nedvesség eltávolítására száraz mikroszálas kendő használható.

Ne csavarja ki vagy ne nyomja túl erősen, mert a bőr deformálódik és helyrehozhatatlanul károsodik.

Gépi mosás

Ha a címke nem tiltja a mosógépben való mosást, ez a módszer is elfogadható. A megfelelő mosási ciklus a “kényes szövetek”, a “kézi mosás” vagy – ami a legjobb – a “bőr” lenne. Maximális hőmérséklet – 30°C-ig. Kapcsolja ki a centrifugát és a szárítót.

A bőrszoknyát minden más ruhadarabtól külön kell mosni a gépben, még akkor is, ha azok színben megegyeznek egymással. Ha egynél több szoknyája van, azokat is külön kell mosni – különben a világosabb vagy sötétebb ruhadarabok pigmentje foltot hagy a világosabb ruhákon. Időközben a szövetgyártók is készítenek színrögzítőket – ezek a termékek a bőrápolás részlegben találhatók.

Jó ötlet egy bőrfolteltávolító, például a Velveton. Ez a termék nemcsak tisztítja a szoknyát, hanem megakadályozza annak megkeményedését és kiszáradását is. A szabványos porok használata erősen visszatartó erejű.

Ha a víz kemény, használjon Calgon-t a szoknya lágyításához.

Kemény foltok eltávolítása

Kemény foltok eltávolítása

Ha folt van a szoknyáján, nem kell a ruhadarabot teljes egészében kimosnia.

Eljárás:

 1. Fektesse a szoknyát kemény felületre;

 2. Egy puha, tiszta szivacsot enyhén nedvesítsen meg szappanos oldatban;

 3. Szivaccsal törölje le a foltot;

 4. A szappanmaradványokat mikroszálas ruhával távolítsa el;

 5. Törölje le a szoknyát száraz ruhával, majd akassza fel száradni.

Végső megoldásként, makacs, erős szennyeződések esetén,Ecet vagy friss citromlé is használható:

 1. Keverje össze az ecetet vagy a gyümölcslevet 1:1 arányban a vízzel;

 2. Vegyen egy új szivacsot, és enyhén mártsa bele az oldatba;

 3. Szivaccsal szedje le a foltot;

 4. A szappanmaradványokat ruhával vagy száraz ruhával távolítsa el.

A folthoz krémet is hozzá lehet adni.

Ha a szoknyán egyszer már kialakult egy zsíros folt, azt a legnehezebb eltávolítani. Megfelelően agresszív szert – például enyhe tisztítószert – kell használnia:

 1. Kezelje a foltot oldószeres benzinnel;

 2. Használjon benzint: áztasson bele egy vattakorongot, foltozza be, törölje le száraz ruhával, és hagyja megszáradni a szoknyát.

Olvasson tovább  Milyen gyakran takarítják az oktatási intézmény (óvoda, iskola, egyetem) területét?

Utána permetezze vagy hidratálja a foltot, hogy elkerülje a ruhadarab túlszárítását.

A körömlakklemosó praktikus módja lehet a festékfoltok eltüntetésének. Nem tartalmazhat acetont. Növényi olajjal nedvesítsen meg egy vattakorongot, törölje át a foltot, és a felesleges olajat finomított benzinnel átitatott tamponnal távolítsa el.

Szükséged lesz ragasztószalagra és egy hagyományos radírra, hogy megszabadulj a tintától. Ragassza a maszkolószalagot a foltra, simítsa el, és óvatosan húzza le. A tintamaradványok radírral eltávolíthatók.

Hogyan kell szárítani egy bőrszoknyát

A szárításhoz egy normál fogas is elegendő. Fektetheti laposan a padlószárítóra. Jól szellőző, de nem túl száraz, mérsékelt páratartalmú helyiség.

A terméket a fűtőtestektől távol kell elhelyezni. Soha ne tegye ki közvetlen napfénynek.

Ha a szoknyán mély gyűrődések és ráncok jelentek meg, a vasalás segíthet megszabadulni tőlük. A szoknyát a rossz oldalról egy vastag frottírtörülközőn keresztül vasalhatja a vasaló legalacsonyabb fokozatán.

Vasaló helyett használhat gőzölőt, különösen, ha a szoknyája redőkkel rendelkezik. A vasaló használata a felesleges ráncok és a felesleges simítás kockázatát hordozza magában.

Az apró repedések megelőzése érdekében közvetlenül vasalás után kenje be a szoknyát hidratálóval vagy glicerinnel, a felesleget pedig törölje le száraz ruhával.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Cybulya Guculka

Helló mindenkinek! Én vagyok Cybulya Guculka, és nagy lelkesedéssel osztom meg szenvedélyemet a háztartási gépek javításával és telepítésével kapcsolatban. Ennek az oldalnak az írójaként engem a technológia iránti szeretetem és a vágy hajt, hogy segítsek másoknak megérteni és megoldani a gépeikkel kapcsolatos problémákat.

Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: