Hogyan lehet eltávolítani a sárga foltokat egy fehér ingből

A fehér ing egy olyan ruhatárelem, amely szinte minden helyzetben megfelelőnek és megfelelőnek tűnik. Ezért nem csak az üzleti életben gondolkodó férfiak, hanem sok divattudatos nő számára is elengedhetetlen ruhatár. De a fehér ingeknek van egy nyilvánvaló hátránya – minden folt, minden folt, minden folt, amely a színes anyagokon észrevehetetlen lehet, a fehéren egyértelműen látható, ami a ruhadarabot alkalmatlanná teszi a viselésre. Nagyon gyakran sárga foltok a karok alatt a fehér ingeken, különösen, ha régen vásároltad őket. Az ilyen szennyeződések előfordulását nehéz elkerülni meleg időben, amikor még az izzadásgátlók sem tudnak segíteni. Az ammónia, a savak, a karbamid, az izzadság mikro- és makro összetevői kiszáradnak és mélyen behatolnak a szövetbe, reakcióba lépnek a levegővel és a szövet szálaival. A nedvesség elpárolog, makacs sárga foltokat hagyva maga után.

Hogyan lehet megszabadulni a sárga foltoktól egy fehér ingben

A fehér ingszöveten lévő sárga foltok eltüntetéséhez használhatja:

 1. Enzimeket és/vagy oxigénes fehérítőt tartalmazó mosószerek.

 2. Folteltávolítók, beleértve az aktív oxigénes folteltávolítókat is.

 3. Normál klóros fehérítőszer, mint a Belize.

 4. Helyi gyógymód lehet só, ecet, szódabikarbóna vagy szódabikarbóna, 3%-os hidrogén-peroxid, mosószappan, de akár aszpirin, ammónia stb. is..

Mielőtt mosószert használna, meg kell tudnia, hogy kompatibilis-e az Ön által viselt anyagtípussal. Ha az anyag érzékeny, például selyem vagy gyapjú, akkor speciális mosószerekkel kell mosni. Nem javasoljuk semmilyen népi recept (kivéve a sót, szódát vagy szappant) használatát, a klóros folteltávolítók és a fehérítőszer pedig abszolút tilos. Ha a szövet pamut vagy vászon, akkor kibírja a normál mosószerrel, fehérítővel, ecettel vagy szódabikarbónával történő mosást. Általános tanácsokat adunk arra vonatkozóan, hogyan lehet eltávolítani a sárga foltokat a fehér ingből, és el kell döntenie, hogy mi válik be Önnek. Ha nem biztos a választásban, akkor jobb, ha nem vállalja a kockázatot, és szárazon tisztíttatja a ruhákat.

Hogyan lehet a sárga foltokat a fehér ingből a mosógépben eltávolítani?

Először is fontolja meg a mosószer kiválasztását. Elég erősnek kell lennie, és ajánlott, hogy enzimeket tartalmazzon, amelyek megkötik és eltávolítják a szennyeződésrészecskéket. Ugyanakkor jobb, ha gélt használ, nem száraz port, beleértve a kapszulákat is. Ez a mosószer biztonságosabb összetételű, kevésbé káros a környezetre és kevésbé valószínű, hogy allergiát okoz a viselőjénél. A folyékony mosószer nagyon jól oldódik még langyos vízben is, és kiöblíti a szövet szálait. És ne feledje, hogy a kényes szövetek speciális mosószereket igényelnek, különben összemehetnek, megnyúlhatnak vagy más módon károsodhatnak.

Olvasson tovább  Munkahelyi világítás: A világítás típusai és követelményei

Ezután határozza meg a mosási hőmérsékletet és a mosási módot – kívánatos a fehér inget 40-60 fokon mosni, ha az anyag érzékeny – akkor 30 fokos hőmérsékleten. Selyem és gyapjú, illetve viszkóz esetén választhatja a kíméletes vagy a kézi mosás opciót. A centrifugálási sebesség nem fontos, csak az anyaghoz kiválasztott centrifugálási sebességet használja.

Ha a foltok frissek, azaz reggel felvesz egy fehér inget, este leveszi, és sárga karikákat lát a hónalja alatt, akkor minden előmosás nélkül kimoshatja. Egyszerűen töltse be a gépbe, beleértve a többi fehér tárgyat is, és indítsa el a folyamatot. Ha a folt nagyon régi, és a ruhadarabot többször viselték, és sok izzadságot szívott magába, akkor folteltávolítóval kell kezelni, vagy áztassa be a hagyományos receptek egyike szerint készült oldatban. Erről bővebben a kiadvány későbbi részében olvashat.

Hogyan kell kézzel mosni egy inget

Ha kézzel mossa a ruhadarabot, készítsen elő egy edényt, folyékony mosószert és egy puha kefét. A víznek elég melegnek kell lennie ahhoz, hogy elviselje a foltot, vagy melegnek, ha érzékeny anyagot használ. Hígítson fel egy géloldatot vízben, majd vigye fel az ing hónaljrészére, és ügyeljen arra, hogy az anyag nedves legyen. Súrolja le a foltokat egy kefével, hagyja állni 10 percig, majd merítse szappanos vízbe. Ha pamut/vászon, masszírozza be, dörzsölje jól, hagyja ázni fél órán át. Ezután dörzsölje újra, különösen a hónalj területét kezelve. Hagyja az inget a vízben további 30 percig, majd mossa ki újra kézzel. Most már csavarás nélkül kicsavarhatja az inget, tiszta meleg vizet tölthet egy edénybe, és kiöblítheti a ruhadarabot. Több vízcserével öblítse ki, így a víznek az öblítés végén tisztának és habmentesnek kell maradnia. Kézi, sőt gépi mosás után a fehér ing a friss levegőn, napfény alatt szárítható, nem fakul ki, és az UV-fény ráadásul fertőtleníti az anyagot.

Folteltávolítók és fehérítőszerek használata

Vannak folteltávolítók, amelyeket mosás előtt használnak, és vannak olyan háztartási vegyi anyagok is, amelyeket a mosószerhez kell hozzáadni. Ez utóbbiak közé tartozik például a Vanish Oxi Action Gold vagy az Ace Oxy Magic White. Nem csak a foltok és szennyeződések eltávolítására jó, hanem fehérebbé teszi a fehérjét is. A mosás előtt használt termékek a Sano Oxygen Stain Remover vagy a koreai enzimes és természetes szódabikarbónás NATURE LOVE MERE termék. A folteltávolítók választéka óriási, és könnyen megtalálhatja az Önnek legmegfelelőbbet, attól függően, hogyan szeretné használni, és milyen áron. A mosás során a mosószerhez adott folteltávolítók a legkönnyebben használhatók, ezek fokozzák a mosószer hatását és extra tisztító hatással rendelkeznek. A mosás előtti mosószerek szintén nagyon könnyen használhatóak, és általában spray-kannákban árulják őket, amelyek nagyon gazdaságosak – csak fújja be a sárga foltokat, várjon egy kicsit, és máris kezdheti a mosást (kézzel vagy géppel).

Olvasson tovább  Hogyan tisztítsuk meg a sütőt: 12 hatékony tisztítószer

Hogyan lehet kimosni az izzadságfoltokat a fehér ingből a hagyományos jogorvoslatok segítségével?

Hogyan lehet eltávolítani a sárga foltokat egy fehér ingből

Mielőtt bármelyik népi jogorvoslatot használná, próbálja ki az ing egy feltűnő területére, hogy tesztelje – például a ruhadarab alján, amelyet általában a nadrágba dugnak. Ha 5-10 percen belül nem jelentkezik gyanús reakció, akkor a termék biztonságos a szövet számára.

Szóval, melyiketnépi receptek alkalmazhatók, hogy megszabaduljon a fehér ing sárga foltjaitól, beleértve az izzadságfoltokat is:

 1. Mosószappanból származó szappanoldat. A mosószer nagyszerűen működik mindenféle szennyeződésen, és szó szerint egy fillért is megér. Vegye egy szabványos méretű rúd negyedét, és darálja le tetszés szerinti módon, például reszelje le zöldségszeletelőn, vagy vágja fel késsel. Adjunk hozzá némi közönséges szódabikarbónát, vagy még jobb, ha szódabikarbónát (magas hőmérsékleten feldolgozva), vízzel hígítva sűrű tejföl állagúra. Nedvesítsen meg egy ruhát a hónaljban vagy azon a területen, ahol a sárga folt van, szivacsozza a szappan keveréket a folt területére, dörzsölje be a kezével, hogy mélyen behatoljon a ruha rostjaiba, és hagyja a szappant körülbelül 30 percig. Ezt követően kézzel vagy mosógépben moshatja ki.

 2. Hidrogén-peroxid 3%-os koncentrációban. Kezelje a nedves fehér ing foltjait mosószappannal, majd alkalmazzon peroxidot. Hagyja ázni 30 percig, majd mossa ki és öblítse ki jól, mivel a peroxidnak teljesen el kell távolodnia a szálakból.

 3. Közönséges konyhasó.Hígítsuk fel vízzel (30 gramm só egy pohár vízben), dörzsöljük az oldatot az izzadságtól vagy más anyagoktól származó sárga foltokba. Hagyja ázni 30 percig, majd az inget tetszés szerint kimoshatja.

 4. Szóda, mind szódabikarbóna, mind kalcinált szóda.Hígítson fel 4 teáskanálnyi anyagot egy pohárban, adjon hozzá 2 teáskanál mosogatószert, dolgozza be a foltokat, hagyja 30-60 percig ázni, majd mossa le.

 5. Aszpirin. A sárga foltok eltávolításához kefével, szappanos vízzel kefélje le. Amíg áztatja, őröljön meg néhány aszpirin tablettát, hígítsa fel vízzel pasztává, vigye fel a szennyezett területekre, és hagyja 1-2 órán át állni. Az inget ezután a szokásos módon kiöblítheti és kimoshatja.

 6. Tojássárgája és ipari alkohol (denaturált alkohol).Keverje össze az összetevőket egyenlő arányban, vigye fel a sárga foltokra, hagyja hatni 30-60 percig, majd mossa le.

 7. Ecet vagy ammónia. Az első és a második kendő csak pamut- vagy vászonszöveten használható. Hígítson fel négy evőkanál ecetet vagy két evőkanál ammóniát egy pohár vízben. Vigye fel az oldatot a sárga foltokra, hagyja rajta 20-30 percig, majd mossa ki a ruhadarabot.

 8. Tisztított benzin, például a “galosha” néven ismert termék. Kezelje a foltokat a folyadékkal, hagyja ázni 10 percig, majd mossa ki a szokásos módon.

Olvasson tovább  Hogyan kell mosni egy paplant

Ha nem tud megszabadulni a sárga foltoktól sem a professzionális jogorvoslatokkal, sem a hagyományos jogorvoslatokkal, akkor el kell vinnie a ruhát a vegytisztítóba, majd megelőző intézkedéseket kell tennie az ilyen szennyeződések kialakulásának megakadályozására.

Hogyan lehet megelőzni a sárga foltokat és megkönnyíteni a mosást?

Íme néhány tipp a szakértőktől, ezek segítenek megelőzni a sárga foltokat a fehér ingeken, és ha mégis megjelennek, könnyebb megszabadulni tőlük:

 1. viseljen természetes szálakból, például lenből, pamutból és gyapjúból készült ingeket. Egy ilyen termék kevésbé izzasztja a ruhákat, és a nedvesség gyorsabban elpárolog a bőrről, kevésbé terheli a szövetet.

 2. Ne vegye fel az inget közvetlenül a dezodor vagy izzadásgátló alkalmazása után, sőt, hagyja megszáradni néhány percig. Vagy használja a termék spray-t, pár másodperc alatt megszárad.

 3. Ne alkalmazzon több izzadásgátlót/dezodort a bőrön, mint amennyit a termék utasításai javasolnak. Ellenkező esetben a kozmetikai termékből sok anyag gyűlik össze a szöveten a hónaljban, és ez a fehér szövet sárgulását okozhatja.

 4. Ne vasalja ki a sárga foltos ingeket, mivel a vasalótalp magas hőmérséklete csak megkeményíti a szálakat, így nehezebb lesz eltávolítani őket.

A sárga izzadságfoltok eltávolítása a fehér szövetekből trükkös lehet, különösen, ha az anyag érzékeny. Néha még a legjobb mosószerek sem segítenek, ezért jobb megelőzni a makacs foltokat, mint szembenézni a következményekkel.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Cybulya Guculka

Helló mindenkinek! Én vagyok Cybulya Guculka, és nagy lelkesedéssel osztom meg szenvedélyemet a háztartási gépek javításával és telepítésével kapcsolatban. Ennek az oldalnak az írójaként engem a technológia iránti szeretetem és a vágy hajt, hogy segítsek másoknak megérteni és megoldani a gépeikkel kapcsolatos problémákat.

Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: