Hogyan távolítsuk el a ragasztót a színezett üvegről?

Számos oka lehet annak, hogy eltávolítsuk a színezést az autóablakról. Mindenki számára más és más, és az eltávolítás következményei ugyanazok. Friss vagy szárított ragasztó, színezőanyag-maradványokkal.

Térjünk a lényegre. Ugyanakkor itt van egy pillantás arra, hogy mi romlik el, és milyen meglepetések érik a vetkőztetés során.

Hogyan lehet eltávolítani a ragasztót a színezett nadrágról

Mi az a szöszmentes ing?

A tulajdonosok tonizáló fóliát ragasztanak az autójuk ablakaira, hogy a külsőt szolidabbá tegyék. Néhányan maguk csinálják – megrendelik az anyagot online, majd a garázsban felragasztják. Sokkal olcsóbb, és az eredmények is jók lehetnek. Vannak, akik elmennek egy istentiszteletre.

Ragasztó összetétele

Akril-polimer alapú ragasztókat használnak, hogy a fólia hosszú ideig a helyén maradjon, és megakadályozzák, hogy a széleken leváljon. A filmvastagságtól függően a ragasztó 1 és 4,5 hónap között képes megtartani a ragasztóerejét.

Idővel a ragasztó megszilárdul és megszárad. Ez a tulajdonság felelős a régi és a friss bevonat eltávolításának finomságáért.

Az üveg jellemzői

El fogjuk távolítani a fóliát az üvegről. Fontos megérteni ennek az anyagnak a tulajdonságait, valamint a különböző anyagokkal és fizikai hatásokkal szembeni ellenállását.

Az üveg inert anyag, amely a legtöbb kémiai reakciónak nem megy keresztül. Ez azt jelzi, hogy a polimer oldószerek nem árthatnak nekik.

Az üveg kellően merev, és csak keményebb tárgyakkal vagy csiszolóanyagokkal sérülhet meg. Ezek közé tartoznak a fémes csiszolóanyagok, a földpát, a kvarc, a korund, a topáz és a gyémánt.

Az autótulajdonosoknak azonban nem szabad elfelejteniük, hogy az ablakokon gyakran van gyárilag alkalmazott színezés. Gyorsan átlátszatlanná válhat, ha oldószerrel vagy kemény tárggyal dörzsöljük. Fontos figyelmet fordítani erre a pontra. mert a gyártási árnyalat gyakran láthatatlan. Csak az üvegnek ad egy enyhe árnyalatot.

A jármű hátsó ablakán fűtött ablaküveg van. Ezért a sérülések elkerülése végett erősen ellenjavalljuk, hogy durva fizikai módszerekkel távolítsuk el a fóliát és a ragasztót.

A fólia eltávolításának módja

Ha már gond van a megszáradt ragasztóréteggel, akkor azonnal továbbléphet a következő szakaszra.

Ha van filmbevonat, akkor megpróbáljuk azt egyidejűleg ragasztóval eltávolítani. Ha az eredmény sikertelen, a ragasztóréteg maradványait rögtönzött és speciális eszközökkel távolítjuk el.

Hogyan lehet eltávolítani a színező ragasztót

Az akrilgyanta jó felmelegítéssel puha tapintásúvá válik. Ezért felfegyverkezünk mindennel, ami képes meleg levegő áramlását előidézni.

Olvasson tovább  Hogyan lehet eltávolítani a foltot egy ruhadarabból

Lehetséges:

 1. Egy építőipari hőlégfúvó.

 2. Háztartási hajszárító.

 3. Hőventilátor.

A ragasztó felpuhításához irányítsa a légáramot az üvegre, és hagyja, hogy a felület egyenletesen felmelegedjen. A légáramlás hőmérsékletének 40 Celsius-fokosnak kell lennie. Ez elegendő a fólia eltávolításához és a műanyag sérülésének elkerülésére.

Ezután, anélkül, hogy leállítanánk a meleg levegő utánpótlását, így csináljuk:

 1. Egy éles tárggyal vegye fel a fólia felső sarkát, ujjaival fogja meg, és lassan húzza ki a fóliát.

 2. Húzza ki és egyidejűleg melegítse fel az ablaktól távolodó fóliát hajszárítóval.

 3. Csináld ugyanezt a másik oldalon is.

 4. Húzza a fóliát egyenletesen és lassan az egyik saroktól a másikig.

 5. Teljesen távolítsa el a tonizálót.

Ez a módszer az oldalsó és a hátsó ablakok esetében is alkalmazható.

A fólia hátsó ablakról való eltávolításakor nem ajánlott sietni. Minél sikeresebben távolítja el a színezett fóliát és a ragasztót, annál kisebb a valószínűsége, hogy a fűtőelem megsérül, amikor később eltávolítja a ragasztómaradványokat.

Az ideális az, amikor a színező teljesen lejön, és nem hagy ragacsos maradványokat.

Mechanikus eltávolítás

A fólia egyszerű, melegítés nélküli lehúzását szintén lassan és gond nélkül kell elvégezni. Ezzel megspórolja a ragasztó letörlésének fáradságos munkáját.

Az első teendő a fólia szélének felfeszítése. Ne hagyja, hogy elszakadjon. Próbálja meg egy darabban eltávolítani. Ha a szakadás az egyik sarokban keletkezik, a másik oldalról szedje le a fedőréteget, és húzza úgy, hogy a szakadás középre kerüljön. Ezután a széleket összefogva húzzuk ki az egész lapot.

Ha a film nem régi, könnyen lejön. A felület minőségétől függően a ragasztó teljesen leoldódhat, és csak kis foltok maradhatnak, vagy teljesen az üvegen maradhat.

Törlő ragasztó

Előfordul, hogy a régi PVC fólia elkezd morzsolódni. Apró darabokban távolítsa el, és hagyja az összes ragasztót az üvegen. Ez meghosszabbítja a folyamatot, és több üvegtisztító eszközre van szükség.

Az oldalsó ablakokkal egy kicsit könnyebb bánni. Leggyakrabban a felület sík és akadálymentes. Először megpróbáljuk eltávolítani a ragasztót azzal, ami éppen kéznél van.

Kéznél lévő eszközök

Hogyan távolítsuk el a ragasztót a tonizálásból?

A kisebb területek tisztítására pengék vagy speciális, éles felületű kaparók használhatók. A fémtárgyakat nem szabad megkarcolni, hogy ne karcolják meg az üveget.

Oldalablakok mechanikus tisztítása

Ez a módszer az oldalablakoknál ajánlott. Mivel, mint említettük, a hátsó panorámaablakon ragasztott fűtőszálak vannak, amelyek könnyen megsérülnek.

A fólia és a ragasztómaradványok eltávolításához készítse elő a következőketa következő eszközök:

 1. Speciális építési kaparó egy pengével.

 2. Cserélhető pengék egy építőipari késhez és fogóhoz.

 3. Scotch szalag vagy ragasztószalag.

 4. Szappan és víz oldat (2-3 csepp folyékony szappan 500 ml vízben).

 5. Mosogatószivacs.

Olvasson tovább  Hogyan kell tisztítani a hűtőszekrényt kívülről

Ha nincs kaparója, akkor készítsünk magunknak egy kaparót. Törje le az új építési penge felét, és a tompa részt 2-3 réteg ragasztószalaggal vagy ragasztószalaggal zárja le. Ez a technika biztosabban tartja a pengét a fogóban.

A lépések sorrendje:

 1. Tisztítsa meg az üveget felülről lefelé, a szerszám hegyét körülbelül 30 fokos szögben tartva. Nem kell nedvesíteni a ragasztófelületet.

 2. Miután a szennyeződés nagy részét eltávolítottuk, készítsünk szappanoldatot, öntsük egy porlasztóba, és nedvesítsük meg az üveget.

 3. Körülbelül 2-3 perc elteltével alaposan dörzsölje le a ragasztómaradványokat egy szivaccsal. Tisztítsa meg a keményebb szennyeződéseket ismét egy facsaróval.

 4. Amikor a szegély körüli ragasztót tisztítja, tartsa a penge élét a kezében, és nagyon óvatosan, éles szögben kaparja le, enyhén mozgatva az élét a tömítések alatt.

 5. Befejezésül törölje le az üveget egy tiszta ruhával.

Emulzió a hajszárító nélküli színeltávolításhoz

Ez a módszer a hátsó ablakhoz ajánlott. Ha nem lehet hajszárítóval melegíteni, akkor a következő kémiai módszert alkalmazhatja.

Készítse el az emulziót:

 1. Használjon 1 rész benzint, 1 rész oldószert és 3 rész folyékony szappant 1 rész vízhez.

 2. Keverje össze az összetevőket.

 3. Öntse a keveréket a permetezőbe, és rázza meg többször alaposan a palackot, amíg a keverék fehérré nem válik.

A benzin és hígító formájában lévő hatóanyagok elpusztítják a ragasztót, míg a szappan és a víz segít meghosszabbítani a keverék hatását, megakadályozva annak kiszáradását.

A munkához a munkaemulzión kívül a következőkre lesz szükség:

 1. Az utastér műanyag alkatrészeinek borítására szolgáló csomagoló- és textilszövet.

 2. Habszivacs párnák szálas réteggel.

 3. Textil törlőkendők.

 4. Használjon műanyag kaparót.

Az alkalmazás sorrendje:

 1. Fedjük le a műanyag alkatrészek felületét fóliával és ruhával.

 2. Az emulzió felvitele előtt jól rázza fel a kannát, és fújja a terméket az üvegre.

 3. Hagyja pihenni 5 percig. Amikor az üveg csöpög, ismételje meg a kezelést.

 4. Egy műanyag spatula segítségével kezdje el eltávolítani a megpuhult ragasztót.

 5. A teljes felület megtisztítása után újra felhordja a hordalékot.

 6. Most egy közönséges habszivacs súrolóbetéttel óvatosan súrolja le a ragasztómaradványokat. Ha a szivacs eltömődött, cserélje ki egy új szivacsra.

 7. Tisztítsa meg újra az üveget egy műanyag spatulával.

 8. Szükség esetén ismételje meg a műveletet egy szivaccsal.

 9. Használjon egy gumilabdát a maradékok lekaparásához.

 10. 1 Tegyünk szappanos oldatot az üvegre, és habverővel távolítsuk el újra.

 11. 1 Törölje át a bevont felületet egy tiszta ruhával.

Olvasson tovább  Hogyan lehet eltávolítani a szagot a ruháidról: tábortűz, oldószer, klór, aceton

Háztartási oldószerek

Felhívjuk figyelmét, hogy a vegyszerekkel való munka maró gőzöket bocsát ki, amelyek károsak az egészségre. A műanyag alkatrészek oldószerek általi károsodására is nagyon érzékenyek.

Először is kezdjük a barkácsboltokban, építőanyag-boltokban és drogériákban kapható termékek felsorolásával:

 1. Aceton. A festékhígító ugyanolyan jó a ragasztómaradványok feloldására. Biztonságos üveghez.

 2. Alkohol. A kereskedelmi vagy orvosi alkohol nem károsítja az üveget, de lebontja a ragasztót.

 3. Benzin. Az oldószerhez hasonlóan károsíthatja a műanyag dekorációt, de lényegesen kevésbé agresszív. Üveggel szemben inert.

 4. Ant alcohol és Dimexid kapható a gyógyszertárakban. Ezek a termékek jól oldódnak és biztonságosak a műanyag alkatrészekhez.

 5. Antiszilikon. Az univerzális oldószer. Az autósok használják mindenféle foltok eltüntetésére.

A felsorolt anyagok mindegyike illékony és gyorsan elpárolog. Így hatékonyabb a folyadékot tömörítésként használni. Kisebb foltok esetén nedvesített vattakorongokat használhat. Egy kendővel át lehet itatni az oldatot.

5 perc elteltével vigye fel a szappanos oldatot a teljes tisztítandó felületre, majd kezdje el lekaparni a megduzzadt ragasztót. Ez történhet késsel, fém vagy műanyag kaparóval, egy mosogatószivacs kemény oldalával.

Különlegességek

A speciálisan a ragasztómaradványok ellen kifejlesztett szerek rendkívül hatékonyak A különböző árkategóriák lehetővé teszik a legjobb megoldás kiválasztását.

Itt van egy lista a színező és ragasztó tisztítószerekről:

 1. Turtle Wax Clear Vue Üveg tisztítószer.Teljes körű megoldás, amely eltávolítja a makacs technikai foltok számos típusát. Átlagos ár – 400 RUB. 500 ml-hez.

 2. rofoam 2000.Különböző típusú ragasztóbevonatok és sok más nehéz műszaki probléma megoldása. Egy 600 ml-es szórófejes flakon átlagára 250 RUB (kb. 350 EUR).

 3. AVS karosszériatisztító Anti-Scotch.Nyomás alatt álló, 0,21 literes folyadékos gumiabroncs-kaniszter. Átlagos ár – 250 RUB.

 4. DONEDEAL.150 ml-es szórófejes flakon mechanikus spray-vel. Permetezze a szennyezett felületre, majd egy ronggyal távolítsa el. Ár – 200 rubel.

 5. Citosol.Biztonságos üveghez. A termék természetes összetevőket tartalmaz, amelyek könnyen eltávolítják a ragasztót. A 200 ml-es tartály 200 fontba kerül.

 6. KERRY 520ml.A tisztítószer gél állagú, ami megkönnyíti a könnyű alkalmazást és a maradék ragasztó gyors feloldását.

Az ilyen és hasonló termékekkel időt takaríthatunk meg, és gyors, jó minőségű eredményeket érhetünk el. A legjobb árú megoldás minden alkalmazáshoz.

Egyszerűen és könnyen eltávolítja a festékeket és foltokat. Ugyanakkor a folyamat gondosságot és türelmet igényel. A javasolt praktikus és ipari termékek megoldhatják a ragasztómaradványok problémáját az ablakokon.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Cybulya Guculka

Helló mindenkinek! Én vagyok Cybulya Guculka, és nagy lelkesedéssel osztom meg szenvedélyemet a háztartási gépek javításával és telepítésével kapcsolatban. Ennek az oldalnak az írójaként engem a technológia iránti szeretetem és a vágy hajt, hogy segítsek másoknak megérteni és megoldani a gépeikkel kapcsolatos problémákat.

Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: